Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-19, 09:06   #1111
LindaC
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

dusiolka - tak, ja planuję robić połówkowe

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

lilijka - nie płakaj to tylko hormony buzują

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

ma.ko - no co Ty z tm słabym udzielaniem. Twojego mnmsa bardzo dobrze tu kojarzę piszesz jak masz czas

ja się ostatnio troszkę więcej udzielam, bo czasu więcej wcześniej raczej czytałam
Stary 2014-07-19, 09:13   #1112
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła?

Nie wiecie może jak to jest jeśli chce, by ktoś inny był moim lekarzem prowadzącym? bo trochę się zraziłam, a ten dr co byłam u niego wczoraj, jest drogi, ale jakoś mu ufam, bo mówi rzeczowo i ma pozytywne wibracje

no chyba, że bedę chodzić na nfz na wizyty normalnie, a do tego czasami, by się upewnić i utwierdzić

Po prostu idziesz do niego z karta ciazy i mówisz ze chcesz zeby on teraz prowadził ciaze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

LindaC: tu chodzi o to ze jak wysokie cisnienie ma mama w ciazy to jest gorszy przepływ tlenu i składników odżywczych miedzy łozyskiem a dzieckiem.

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:17   #1113
gggg85
Raczkowanie

Czytam Was cały czas tylko nie pisze ale muszę Wam powiedzieć że te rozmowy o ciuszkach i innych akcesoriach dla dziecka sa bardzo pomocne- to jest moje pierwsze dziecko i nie mam kompletnie pojęcia co kupować na jakie rozmiary i co może być potrzebne a jak tak sobie czytam co kupujecie to przynajmniej jakiś zarys mi się tworzy
Przy okazji się pochwale że byłam w piątek u gina i powiedział że prawdopodobnie będzie chłopak ale dokładniej powie na usg połówkowym w sierpniu
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:18   #1114
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gggg85 Pokaż wiadomość
Czytam Was cały czas tylko nie pisze ale muszę Wam powiedzieć że te rozmowy o ciuszkach i innych akcesoriach dla dziecka sa bardzo pomocne- to jest moje pierwsze dziecko i nie mam kompletnie pojęcia co kupować na jakie rozmiary i co może być potrzebne a jak tak sobie czytam co kupujecie to przynajmniej jakiś zarys mi się tworzy

Przy okazji się pochwale że byłam w piątek u gina i powiedział że prawdopodobnie będzie chłopak ale dokładniej powie na usg połówkowym w sierpniu

To udzielaj sie częściej kurczę prawie same chłopaki na tym forum jak narazie :d

Stary 2014-07-19, 09:20   #1115
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

ajlaga chyba nie ma problemu ze zmianą gin prowadzącego. Moja bratowa najpierw chodziła na NFZ a później do innego prywatnie i było ok/
lilijka co sie stało?
linda a bo ciągle Was zaniedbuję i nie wiem na bieżąco co u Was

Robo sie skwar. siedze w samej bieliźnie i się rozpuszczam

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 09:22   #1116
LindaC
Wtajemniczenie

dzięki dusiolka to trzeba się faktycznie pilnować w tym względzie.
Stary 2014-07-19, 09:25   #1117
gggg85
Raczkowanie

mi gin wyznaczył połówkowe na 21 tydzień czyli 20tydzień i chyba 4 dni

Edytowane przez gggg85
Czas edycji: 2014-07-19 o 09:28
Stary 2014-07-19, 09:28   #1118
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
dzięki dusiolka to trzeba się faktycznie pilnować w tym względzie.

trzeba trzeba dla dobra Maluszka.

Stary 2014-07-19, 09:54   #1119
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej
uff jak gorąco
dobrze że jestem bez wielkiego brzucha
ale się dziś nie wyspalam to masakra
o 24 wstałam bo się pies zgubi i ujadał więc zamknęłam okno przy okazji się wysiusiałam, o 2 otworzyłam je z powrotem bo było za duszno to o 3 zaczęli gdzieś fajerwerki puszczać więc wstałam i je zamknęłam o 4 wstałam i je otowrzyłam bo się nie dało oddychać to o 7:30 ktoś zaczął dywany trzepać no nie do wiary jaką miałam złą noc
a w między czasie jeszcze szwagier latał do kibla bo się czymś zatruł i no masakra jakaś
ale koniec tego narzekania

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, jutro postaram się Was nadrobić.
Chciałam tylko dać znać, że u nas wszystko w porządku, także niepokój przed wizytą całe szczęście nieuzasadniony. Serduszka maluszka mogłabym słuchać godzinami - taki to przyjemny dźwięk dla uszu. Ból brzucha i krocza nie jest spowodowany jakimiś nieprawidłowościami - zarówno z macicą, szyjką jak i maleństwem wszystko pięknie ładnie.
Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie umiem się dziś za bardzo hm... ciszyć? Jakiś mam ciężki dzień.
oj co się dzieje kochana? hormony zaczynają szaleć?

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ja czuję naprawdę więcej tego "obcierania" wewnątrz mojego brzucha niz wcześniej tak czuję jak przepływa sobie z jednego kąta na drugi. .. może to i wczesny tydzień, ale kłamać nie będę. No i pierwiastka nie jestem ,czyli też to daje,że wcześniej czuje.
Kopniaka nie mogę sie doczekać pierwszego

ale masz brzuchol

Cytat:
Witajcie ciężarówki!
Jestem uspokojona. Ten lekarz stwierdził, że przy takim wyniku (1:266) nie wskazywałby amnio, bo prawdopodobieństwo poronienia przy amnio to 1:50 i mówił, że samemu trzeba się zdecydować czy jest sens, napiszę brzydko, zabić 5 dzieci, by NIBY 'uratować' jedno? Yyy, wiecie co miał na myśli i co ja mam na myśli. Mówił, że to statystyka, że on nie kieruje pacjentek na krew, jeśli na usg jest wszystko jest ok. Obejrzeliśmy młodego na USG w 3d dosyć wielki SIUSIAK dalej obecny
Stwierdziliśmy, że zapominamy o tych wynikach i myślimy optymistycznie. Co ma być to będzie, a wierzymy, że młody to twardziel i będzie zdrowiuteńki. Potem przez całą drogę całowałam Go na wydrukach aaa i młody w brzuchu zaklada noge na nogę! A ja się próbuję tego oduczyć
o nie ale super wiadomość na początek dnia ale super!! nawet nie wiesz jak się cieszę!
bardzo dobrze że poszłaś do innego lekarza
co za ulga
Stary 2014-07-19, 09:54   #1120
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze jeśli ciśnienie lubi rosnąć od 20 tyg. ciąży to ja już się boję zawsze miałam tendencję do wysokiego i do tego nieregularne, dodatkowe skurcze - niby niegroźne i nie wymagające leczenia i co drugi człowiek takie ma, ale boję się bo mój organizm jest taki, że lubi reagować skokiem ciśnienia nawet na najmneijszy stres

i czegoś tu właśnie nie rozumiem - od początku ciąży moje ciśneinei jest niziuteńkie -80/50, no w porywach 90/50. Ale puls szybki, nei mneijszy jak 100. Najczęściej 110.
ale upał w Krakowie nie mam sił, leżę, jestem już po wymiotach będzie ze 3 godz. spokoju do następnych
ja mam w ogóle niskie ale teraz to w ogóle chociaż od jakiegoś tygodnia mi wzrosło do 112/62 ale puls mam w granicach 80/85
no upał niesamowity a która dopiero jest godzina

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
wpadłam w furię, jest mi wstyd
kochana co się dzieje? wszystko jest oki

Cytat:
dołącz do nas
zapraszamy im więcej nas tym lepiej
dużo tu jest mamusiek świeżynek

Dusiolka, więcej boyów bo po mundialu
Stary 2014-07-19, 10:07   #1121
ellyunia
Wtajemniczenie

nasze dzieciaczki to raczej wczesno-wiosenne

Ja na połówkowe mam się umawiać między 20t1d a 236d
Fotelik na pewno maxi cosi, jak i wózek Dużo jeździmy z mężem samochodem i bezpieczeństwo jest dla nas sprawą priorytetową, nie ważne za jakie pieniądze w końcu życie jest bezcenne

Bajlaga super że wszystko w porządku

ufff i znowu upały, pierwszy raz czekam z utęsknieniem na jesień

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:11   #1122
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

zostałam z małą sama, mąż jeszcze nie wrócił po nocce , ta dokucza od rana, bo upał no i stało się wstyd mi jak nie wiem

ma.ko a ty znowu swoje, piszesz wtedy, kiedy masz czas i tyle
bajlaga wspaniałe wieści no wspaniałe na takie czekałam. A co do zmiany lekarza to idziesz i mówisz „chcę aby dalej pan prowadził moją ciążę” a do drugiego już nie musisz chodzić
sweetbe kochana, czy ty ze śląska? czy ja dobrze myślę o TYM Załężu? niedrapki miałam, ale czy były potrzebne, raczej nie, bo równie dobrze można ubrać skarpetki. A kupiłam je, bo za full nówkę było 50gr.
dusiolka a połówkowe nie jest czasem obowiązkowe?
gggg85 gratki chłopaka
smerfetka ale miałaś noc

co do lumpeksów, dla siebie nie potrafię nic wyhaczyć, ale dla córci im był mniejsza to cuda w idealnym stanie się znajdowało, bądź z metką jeszcze, teraz już jest ciężej, bo jest większa i ciuchy się zużywają
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:42   #1123
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
zostałam z małą sama, mąż jeszcze nie wrócił po nocce , ta dokucza od rana, bo upał no i stało się wstyd mi jak nie wiem

ma.ko a ty znowu swoje, piszesz wtedy, kiedy masz czas i tyle
bajlaga wspaniałe wieści no wspaniałe na takie czekałam. A co do zmiany lekarza to idziesz i mówisz „chcę aby dalej pan prowadził moją ciążę” a do drugiego już nie musisz chodzić
sweetbe kochana, czy ty ze śląska? czy ja dobrze myślę o TYM Załężu? niedrapki miałam, ale czy były potrzebne, raczej nie, bo równie dobrze można ubrać skarpetki. A kupiłam je, bo za full nówkę było 50gr.
dusiolka a połówkowe nie jest czasem obowiązkowe?
gggg85 gratki chłopaka
smerfetka ale miałaś noc

co do lumpeksów, dla siebie nie potrafię nic wyhaczyć, ale dla córci im był mniejsza to cuda w idealnym stanie się znajdowało, bądź z metką jeszcze, teraz już jest ciężej, bo jest większa i ciuchy się zużywają

A kto przymusi zeby robic polowkowe? przeciez trzeba iść zapłacić samemu ,nie wiem czy na NFZ robią? Raczej nie jest,moja koleżanka nie robiła w ubiegłej ciazy.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Ja np nie jestem do konca pewna czy je robic..

Stary 2014-07-19, 10:53   #1124
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
A kto przymusi zeby robic polowkowe? przeciez trzeba iść zapłacić samemu ,nie wiem czy na NFZ robią? Raczej nie jest,moja koleżanka nie robiła w ubiegłej ciazy.
Mi pani doktor zaproponowała albo ze skierowaniem na bezpłatne połówkowe, ale na gorszym sprzęcie, które można wykonać w moim miasteczku, albo namiary na prywatny gabinet 30 km od mojego miejsca zamieszkania za 170 zł. Wybrałam tą drugą opcję, bo jednak poza większą dokładnością to ta płytka, pakiet zdjęć itp. to fajna pamiątka. Zatem akurat ja się na pewno wybiorę, bo pani doktor z góry założyła, że na którąś z opcji muszę się zdecydować - ode mnie zależy czy chcę ponieść dodatkowe koszty - żeby ona była o nas spokojniejsza.
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 10:57   #1125
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie ciężarówki!
Jestem uspokojona. Ten lekarz stwierdził, że przy takim wyniku (1:266) nie wskazywałby amnio, bo prawdopodobieństwo poronienia przy amnio to 1:50 i mówił, że samemu trzeba się zdecydować czy jest sens, napiszę brzydko, zabić 5 dzieci, by NIBY 'uratować' jedno? Yyy, wiecie co miał na myśli i co ja mam na myśli. Mówił, że to statystyka, że on nie kieruje pacjentek na krew, jeśli na usg jest wszystko jest ok. Obejrzeliśmy młodego na USG w 3d dosyć wielki SIUSIAK dalej obecny
Stwierdziliśmy, że zapominamy o tych wynikach i myślimy optymistycznie. Co ma być to będzie, a wierzymy, że młody to twardziel i będzie zdrowiuteńki. Potem przez całą drogę całowałam Go na wydrukach aaa i młody w brzuchu zaklada noge na nogę! A ja się próbuję tego oduczyć

Pisałyście o siusiakach, o ich pielęgnacji i zdałam sobie sprawę, że NIC NIE WIEM

dusiolka w Tesco są piękne ubranka no też dosyć drogie, ale czesto są promocje w Smyku też tylko na promocję się czaję

Myszunia19 mnie ciągnie do słodkiego bardziej, a znów ukazał się nam siusiak

Co do kupowania ubranek: nie rozumiem jak się ma kupowanie ubranek itp. do zdrowia dzidziusia. Nigdy nic nie wiadomo aż do końca, a nawet po rozwiązaniu...i ja uważam jak dusiolka, by rozkładać to w czasie, no chyba, że kogoś stać za jednym zamachem, w jednym miesiącu wydać kilka tys. to okej

Olenka u mnie siostra Tżta już kupiła butelki, smoczek, grzebyk, bo promocja była i prawie wszystko jest...różowe
I naprawdę jak się policzy to wszystko to wychodzą niezłe kwoty. Miło jest mieć kogoś, kto nas odciąży finansowo lub spodaruje używki
I ja jestem inna, mnie się w Ikei nic nie podoba...

Ja nie sr*m pieniędzmi, ale dobry fotelik to podstawa. My dużo jeździmy autem więc będziemy wybierać coś porządnego.

Eirene ciuchy z lumpka są super moja mama ze mną się nie darła przy porodzie, bo...studenci się na nią gapili
Bardzo się cieszę z takich wieści i powrotu Twojego optymizmu!
Stary 2014-07-19, 10:57   #1126
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

oj co się dzieje kochana? hormony zaczynają szaleć?

Wiesz co? W sumie to nie mam pojęcia co się dzieję, pewnie to chwilowe, szybko przejdzie i zaraz znów będzie już dobrze. Chciałabym poczuć maleństwo. Chodzę z takim dużym brzucholkiem i poza tym, że on rośnie, a mnie boli krzyż to w ogóle nie czuję, że dzidziuś tam jest... Wiem, że jest jeszcze czas, ale mimo wszystko.
Stary 2014-07-19, 11:00   #1127
gggg85
Raczkowanie

Mi gin mówił że są trzy obowiązkowe usg w czasie ciąży (ale czy to musi być akurat połówkowe o to nie pytałam bo zrozumiałam że właśnie chodzi o prenatalne i to połówkowe i jeszcze jedno na koniec ciąży ale nie wiem jak się nazywa) w każdym bądź razie na każdy trymestr jedno - no i ja własnie te trzy robię płatnie w prywatnej klinice a reszta przy okazji wizyty na NFZ. Tez mi mówił że może dać skierowanie na bezpłatne ale właśnie na gorszym sprzęcie są one robione
Stary 2014-07-19, 11:03   #1128
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Justyna: dzieki

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Dokładnie,tylko ciekawe jak taki fotelik zachowa sie w razie ewentualnej stłuczki,wypadku..bo niektóre ponoć sie nawet rozlatuja a takiej sytuacji sobie nie wyobrażam. Jesli to miałby byc fotelik w którym tylko bede jeździła po mieście to mozna kupić trochę tańszy ale do dziadków dziecko bedzie miało ok.400km wiec wole zainwestować zeby zwiekszyć bezpieczeństwo i komfort jazdy bobaska

Też się naczytałam o "trwałości" fotelików w zestawach z wózkami z nienajwyższej półki cenowej. W związku z tym, że zdecydowaliśmy się na wózek jedo fyn memo, który w opcji 2w1 mieści się w naszym budżecie, też chcemy zakupić z fotelikiem maxi cosi. Wydaję mi się, że nie ma znaczenia w jaką trasę zabiera się maluszka bo "wariaci" jeżdżą wszędzie i akurat w tej kwestii jestem skłonna wydać więcej i mieć spokojniejsze sumienie
Stary 2014-07-19, 11:05   #1129
LindaC
Wtajemniczenie

Akrolowa głowa do góry lada moment będzie kopać, jedne prędzej inne później czują, cóż

A wymiotujesz jeszcze Akrolowa? o ile pamiętam to i Ciebie dość znacznie wymioty męczyły?

ja wymiotuję ciągle, ciągle mi niedobrze i mam wrażenie, że zaraz omdleję, tak jest od 5 tyg. do teraz i już zwątpiłam, że to przejdzie przed styczniem

a Wy dziewczyny - te co wymiotowały -już wszystkim Wam przeszło i weszłyście w błogi II trymestr?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 11:05   #1130
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Mi gin mówił że są trzy obowiązkowe usg w czasie ciąży (ale czy to musi być akurat połówkowe o to nie pytałam bo zrozumiałam że właśnie chodzi o prenatalne i to połówkowe i jeszcze jedno na koniec ciąży ale nie wiem jak się nazywa) w każdym bądź razie na każdy trymestr jedno - no i ja własnie te trzy robię płatnie w prywatnej klinice a reszta przy okazji wizyty na NFZ. Tez mi mówił że może dać skierowanie na bezpłatne ale właśnie na gorszym sprzęcie są one robione
Też mi się właśnie wydaje, że połówkowe jest w tych trzech obowiązkowych, ale może się mylę, po prostu wszędzie gdzie nie czyta się o usg w ciąży to podkreśla się to połówkowe
Stary 2014-07-19, 11:06   #1131
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

No moja tez mówiła, no ale co z tego i tak w razie jakis nieprawidłowości nic sie nie zrobi.. Dlatego sie zastanawiam.. Nad tym prenatalnym tez sie zastanawiałam bo i tak bym ciazy nie usunęła w razie co.

Stary 2014-07-19, 11:08   #1132
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Akrolowa głowa do góry lada moment będzie kopać, jedne prędzej inne później czują, cóż

A wymiotujesz jeszcze Akrolowa? o ile pamiętam to i Ciebie dość znacznie wymioty męczyły?

ja wymiotuję ciągle, ciągle mi niedobrze i mam wrażenie, że zaraz omdleję, tak jest od 5 tyg. do teraz i już zwątpiłam, że to przejdzie przed styczniem

a Wy dziewczyny - te co wymiotowały -już wszystkim Wam przeszło i weszłyście w błogi II trymestr?
Odpukać od kilku dni mam z tym spokój, a i w ostatnich tygodniach to były już tylko incydenty - np. jak zjem nektaryne to murowany mam kibelek, nie mam pojęcia czemu - chyba dzidzi nie smakują ale mdłości codziennie rano i w trakcie podróży samochodem nadal się utrzymują.
Stary 2014-07-19, 11:08   #1133
gggg85
Raczkowanie

Cytat:

Ja ani razu nie wymiotowałam w I trymestrze (było mi niedobrze ale nie wymiotowałam) za to w 16 tygodniu wymiotowałam trzy razy minęło ze trzy dni i już jest wszystko ok ani nie wymiotuje ani mnie nie zrywa na zapachy które mi przeszkadzały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-19, 11:10   #1134
dusiolka
Zakorzenienie

Tu tez nie wszystkie dziewczyny robiły genetyczne a przeciez "obowiązkowe"

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Gggg: to na ktorego masz termin? Nie chcesz wpisać sie do naszego kalendarza?

Stary 2014-07-19, 11:11   #1135
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
No moja tez mówiła, no ale co z tego i tak w razie jakis nieprawidłowości nic sie nie zrobi.. Dlatego sie zastanawiam.. Nad tym prenatalnym tez sie zastanawiałam bo i tak bym ciazy nie usunęła w razie co.

Ja też nie usunęłabym ciąży, ale wykrycie jakiś nieprawidłowości może być szansą na to, by podejmować odpowiednie działania w tym kierunku. Mimo, że to trudne, myślę, że warto wiedzieć wcześniej i móc w pełni zainteresować się tematem, tak by zagwarantować maleństwu najlepszą opiekę.
Stary 2014-07-19, 11:11   #1136
dusiolka
Zakorzenienie

Mi przeszły w 2trymestrze, tylko 2 razy wymiotowalam teraz (raz przez zupke chińska i przez placki ziemniaczane) a w 1trym. To codziennie głowa w muszli.

Stary 2014-07-19, 11:12   #1137
gggg85
Raczkowanie

Cytat:

Ja je robi z racji że na lepszym sprzęcie wszystko lepiej widać i dla świętego spokoju.

A i chyba do wniosku na becikowe trzeba żeby było trzy razy robione usg ale właśnie nie wiem jak to udowodnić czy lekarz wyda na koniec zaświadczenie czy właśnie trzeba mieć jakieś wyniki, zdjęcia - coś kiedyś przeczytałam w necie i nie wiem czy to prawda z tym usg
Stary 2014-07-19, 11:14   #1138
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja też nie usunęłabym ciąży, ale wykrycie jakiś nieprawidłowości może być szansą na to, by podejmować odpowiednie działania w tym kierunku. Mimo, że to trudne, myślę, że warto wiedzieć wcześniej i móc w pełni zainteresować się tematem, tak by zagwarantować maleństwu najlepszą opiekę.

Kochana jakie kroki? Nic sie nie zrobi jak dzidzia w brzuchu,a jak moze gdzieś cos robią to pewnie nie w pl albo za takie pieniądze ze kredyt na samochód by wyszedł. Do rodzenia szpital i tak wybieram z lepszym sprzętem do ratowania noworodków wiec no..moim zdaniem te "obowiązkowe" badania to trochę naciagactwo.. No ale moze zrobię..tylko zaczęłam sie zastanawiam nad sensem tego wszystkiego...

Stary 2014-07-19, 11:14   #1139
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie ciężarówki!
Nawet nie wiesz jak się cieszę! musisz być silna, dzielna i pełna optymizmu, a i z maluszkiem będzie wszystko w porządku
Stary 2014-07-19, 11:14   #1140
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Tu tez nie wszystkie dziewczyny robiły genetyczne a przeciez "obowiązkowe"

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Gggg: to na ktorego masz termin? Nie chcesz wpisać sie do naszego kalendarza?

wg OM 28.12 a wg. USG prenatalnego wyszło 30.12 - chcę być wpisana do kalendarza ale sama wiem że nie za często się udzielam więc nie chciałam tam robić tłoku i zamieszania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości