![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
dusiolka - tak, ja planuję robić połówkowe
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- lilijka - nie płakaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ma.ko - no co Ty z tm słabym udzielaniem. Twojego mnmsa bardzo dobrze tu kojarzę ![]() ja się ostatnio troszkę więcej udzielam, bo czasu więcej ![]() ![]()
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu idziesz do niego z karta ciazy i mówisz ze chcesz zeby on teraz prowadził ciaze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- LindaC: tu chodzi o to ze jak wysokie cisnienie ma mama w ciazy to jest gorszy przepływ tlenu i składników odżywczych miedzy łozyskiem a dzieckiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
Czytam Was cały czas tylko nie pisze ale muszę Wam powiedzieć że te rozmowy o ciuszkach i innych akcesoriach dla dziecka sa bardzo pomocne- to jest moje pierwsze dziecko i nie mam kompletnie pojęcia co kupować na jakie rozmiary i co może być potrzebne a jak tak sobie czytam co kupujecie to przynajmniej jakiś zarys mi się tworzy
![]() Przy okazji się pochwale że byłam w piątek u gina i powiedział że prawdopodobnie będzie chłopak ale dokładniej powie na usg połówkowym w sierpniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To udzielaj sie częściej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
ajlaga chyba nie ma problemu ze zmianą gin prowadzącego. Moja bratowa najpierw chodziła na NFZ a później do innego prywatnie i było ok/
lilijka co sie stało? linda a bo ciągle Was zaniedbuję i nie wiem na bieżąco co u Was ![]() Robo sie skwar. siedze w samej bieliźnie i się rozpuszczam ![]()
#1116 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dusiolka
![]()
#1117 |
Raczkowanie
|
mi gin wyznaczył połówkowe na 21 tydzień czyli 20tydzień i chyba 4 dni
Edytowane przez gggg85 Czas edycji: 2014-07-19 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |||
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() uff jak gorąco ![]() dobrze że jestem bez wielkiego brzucha ![]() ale się dziś nie wyspalam to masakra ![]() o 24 wstałam bo się pies zgubi i ujadał więc zamknęłam okno przy okazji się wysiusiałam, o 2 otworzyłam je z powrotem bo było za duszno to o 3 zaczęli gdzieś fajerwerki puszczać więc wstałam i je zamknęłam ![]() ![]() ![]() ![]() a w między czasie jeszcze szwagier latał do kibla bo się czymś zatruł i ![]() ![]() ale koniec tego narzekania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale masz brzuchol ![]() Cytat:
![]() ![]() bardzo dobrze że poszłaś do innego lekarza ![]() co za ulga ![]()
![]() |
#1120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no upał niesamowity a która dopiero jest godzina ![]() kochana co się dzieje? wszystko jest oki ![]() Cytat:
![]() zapraszamy im więcej nas tym lepiej ![]() dużo tu jest mamusiek świeżynek ![]() Dusiolka, więcej boyów bo po mundialu ![]()
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
nasze dzieciaczki to raczej wczesno-wiosenne
![]() Ja na połówkowe mam się umawiać między 20t1d a 236d ![]() Fotelik na pewno maxi cosi, jak i wózek ![]() ![]() Bajlaga super że wszystko w porządku ![]() ufff i znowu upały, pierwszy raz czekam z utęsknieniem na jesień ![]()
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
zostałam z małą sama, mąż jeszcze nie wrócił po nocce
![]() ![]() ma.ko a ty znowu swoje, piszesz wtedy, kiedy masz czas i tyle bajlaga wspaniałe wieści ![]() ![]() sweetbe kochana, czy ty ze śląska? czy ja dobrze myślę o TYM Załężu? ![]() dusiolka a połówkowe nie jest czasem obowiązkowe? gggg85 gratki chłopaka ![]() smerfetka ale miałaś noc ![]() co do lumpeksów, dla siebie nie potrafię nic wyhaczyć, ale dla córci im był mniejsza to cuda w idealnym stanie się znajdowało, bądź z metką jeszcze, teraz już jest ciężej, bo jest większa i ciuchy się zużywają
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto przymusi zeby robic polowkowe? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ja np nie jestem do konca pewna czy je robic.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
Mi pani doktor zaproponowała albo ze skierowaniem na bezpłatne połówkowe, ale na gorszym sprzęcie, które można wykonać w moim miasteczku, albo namiary na prywatny gabinet 30 km od mojego miejsca zamieszkania za 170 zł. Wybrałam tą drugą opcję, bo jednak poza większą dokładnością to ta płytka, pakiet zdjęć itp. to fajna pamiątka. Zatem akurat ja się na pewno wybiorę, bo pani doktor z góry założyła, że na którąś z opcji muszę się zdecydować - ode mnie zależy czy chcę ponieść dodatkowe koszty - żeby ona była o nas spokojniejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
Wiesz co? W sumie to nie mam pojęcia co się dzieję, pewnie to chwilowe, szybko przejdzie i zaraz znów będzie już dobrze. Chciałabym poczuć maleństwo. Chodzę z takim dużym brzucholkiem i poza tym, że on rośnie, a mnie boli krzyż to w ogóle nie czuję, że dzidziuś tam jest... Wiem, że jest jeszcze czas, ale mimo wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
Mi gin mówił że są trzy obowiązkowe usg w czasie ciąży (ale czy to musi być akurat połówkowe o to nie pytałam bo zrozumiałam że właśnie chodzi o prenatalne i to połówkowe i jeszcze jedno na koniec ciąży ale nie wiem jak się nazywa) w każdym bądź razie na każdy trymestr jedno - no i ja własnie te trzy robię płatnie w prywatnej klinice a reszta przy okazji wizyty na NFZ. Tez mi mówił że może dać skierowanie na bezpłatne ale właśnie na gorszym sprzęcie są one robione
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
Akrolowa
![]() A wymiotujesz jeszcze Akrolowa? o ile pamiętam to i Ciebie dość znacznie wymioty męczyły? ja wymiotuję ciągle, ciągle mi niedobrze i mam wrażenie, że zaraz omdleję, tak jest od 5 tyg. do teraz i już zwątpiłam, że to przejdzie przed styczniem ![]() a Wy dziewczyny - te co wymiotowały -już wszystkim Wam przeszło i weszłyście w błogi II trymestr?
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No moja tez mówiła, no ale co z tego i tak w razie jakis nieprawidłowości nic sie nie zrobi.. Dlatego sie zastanawiam.. Nad tym prenatalnym tez sie zastanawiałam bo i tak bym ciazy nie usunęła w razie co. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Tu tez nie wszystkie dziewczyny robiły genetyczne a przeciez "obowiązkowe"
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Gggg: to na ktorego masz termin? Nie chcesz wpisać sie do naszego kalendarza? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
|
Ja też nie usunęłabym ciąży, ale wykrycie jakiś nieprawidłowości może być szansą na to, by podejmować odpowiednie działania w tym kierunku. Mimo, że to trudne, myślę, że warto wiedzieć wcześniej i móc w pełni zainteresować się tematem, tak by zagwarantować maleństwu najlepszą opiekę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Mi przeszły w 2trymestrze, tylko 2 razy wymiotowalam teraz (raz przez zupke chińska i przez placki ziemniaczane) a w 1trym. To codziennie głowa w muszli.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A i chyba do wniosku na becikowe trzeba żeby było trzy razy robione usg ale właśnie nie wiem jak to udowodnić czy lekarz wyda na koniec zaświadczenie czy właśnie trzeba mieć jakieś wyniki, zdjęcia - coś kiedyś przeczytałam w necie i nie wiem czy to prawda z tym usg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jakie kroki? Nic sie nie zrobi jak dzidzia w brzuchu,a jak moze gdzieś cos robią to pewnie nie w pl albo za takie pieniądze ze kredyt na samochód by wyszedł. Do rodzenia szpital i tak wybieram z lepszym sprzętem do ratowania noworodków wiec no..moim zdaniem te "obowiązkowe" badania to trochę naciagactwo.. No ale moze zrobię..tylko zaczęłam sie zastanawiam nad sensem tego wszystkiego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.