Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-19, 11:29   #3781
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Patowa sytuacja, ale ja bym wolała wziąć kredyt, niż wyrwać zęba... W sumie za darmo też nie wyrwiesz. Może gdzieś znajdziesz płatność ratalną? Ps. leczenie zębów nie jest absolutnie na kieszeń przeciętnego Polaka, a szczególnie młodego, który nierzadko płaci za wynajem, spłaca kredyt, inne zobowiązania...
Płatność ratalna to chyba tylko w prywatnych gabinetach, a tam z tego co patrzyłam jest też drożej.
Wyrwanie zęba się akurat mieści w kwocie, którą mogę wydać, nie wiem tylko, ile będę potrzebowała na wyrwanie ósemek, najwyżej będę robić co miesiąc jeden ząb i tyle.
W ogóle leczenie czegokolwiek jest nie na kieszeń przeciętnego młodego Polaka, ja mam dodatkowo jeszcze wydatki okulistyczne (w sumie obydwoje z TŻtem mamy, bo obydwoje nosimy soczewki) i wydatki na leczenie hormonalne.
Stary 2014-07-19, 11:41   #3782
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Czy słynny korektor Collection 2000 Lasting Perfection jest wart zamawiania go przez internet czy można znaleźć coś stacjonarnie tak samo dobrego?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a jaka cena z wyyslka? U mnie na blogu recenzja. Jest idealny pod wzgledem krycia, ale nie zawsze odpowiada mi kolor, ale najlepszy jaki mialam, lepszy od slynnego catrice -ten tez super kryje ale w mim przypadku podkresla pory.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:44   #3783
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Czy słynny korektor Collection 2000 Lasting Perfection jest wart zamawiania go przez internet czy można znaleźć coś stacjonarnie tak samo dobrego?

gdzieś widziałam, że jest porównywany do tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...aler-wand.html
dostepny w douglasie
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:45   #3784
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
a jaka cena z wyyslka? U mnie na blogu recenzja. Jest idealny pod wzgledem krycia, ale nie zawsze odpowiada mi kolor, ale najlepszy jaki mialam, lepszy od slynnego catrice -ten tez super kryje ale w mim przypadku podkresla pory.
22,99 + 8,99 wysyłka.
Mam ten kamuflaż z catrice, ale jakoś średnio mi odpowiada.
A jak z kolorami? Chciałabym go używać pod oczy ale też na jakieś niedoskonałości na buzi.

wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 11:57   #3785
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
22,99 + 8,99 wysyłka.
Mam ten kamuflaż z catrice, ale jakoś średnio mi odpowiada.
A jak z kolorami? Chciałabym go używać pod oczy ale też na jakieś niedoskonałości na buzi.

Porównam do catrice, bedzie ci łatwiej.
Z catrice mam najjaśniejszy kolor bodajże 10 i jest za ciemny uzywam tylko na brodę i toche na czoło, zaś najjaśniejszy z collection jest duzo jasniejszy, na buzie miejscami za jasny, ale pod oczy idealny, zas odcien ciemniejszy jest juz sporo za ciemny. Wg mnie powinni dac coś jeszcze pomiędzy te dwa kolory bo jest straszna różnica
Ja mam dziwną buzie bo broda, czolo ciemniejsze jest i uzywam tam catricce zas na policzki collection Przebarwienia niestety....

Krycie i trwałość idealne tylko zeby kolory były ciekawsze. Ale z pudrem daje radę i zalezy tez jakiego podkładu użyje.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

cena nie jest straszna, zamawiaj jeśli chcesz przetestować, najwyżej pod oczy zuzyjesz

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2014-07-19 o 11:55
Stary 2014-07-19, 11:59   #3786
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Porównam do catrice, bedzie ci łatwiej.
Z catrice mam najjaśniejszy kolor bodajże 10 i jest za ciemny uzywam tylko na brodę i toche na czoło, zaś najjaśniejszy z collection jest duzo jasniejszy, na buzie miejscami za jasny, ale pod oczy idealny, zas odcien ciemniejszy jest juz sporo za ciemny. Wg mnie powinni dac coś jeszcze pomiędzy te dwa kolory bo jest straszna różnica
Ja mam dziwną buzie bo broda, czolo ciemniejsze jest i uzywam tam catricce zas na policzki collection Przebarwienia niestety....

Krycie i trwałość idealne tylko zeby kolory były ciekawsze. Ale z pudrem daje radę i zalezy tez jakiego podkładu użyje.
Z catrice jestem właśnie pomiędzy 010 i 020 - mam jeden i drugi kolor i mieszam sobie.
Czyli w moim przypadku lepiej 2 z Collection? A ten Collection ciemnieje po nałożeniu czy raczej nie?

Stary 2014-07-19, 12:03   #3787
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silence_ Pokaż wiadomość
Ja miałam wyrywana dolna szóstkę i nie czuje jakiegoś dyskomfortu z powodu jej braku musze nawet stwierdzić że teraz trochę mi to na rękę bo przy rosnieciu ósemki nie bolą mnie pozostałe zęby

Wysłane z mojego S4
Ja mam wyrwaną dolną siódemkę, więc wiem co mówię No ale każdy odczuwa to inaczej
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 12:06   #3788
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z catrice jestem właśnie pomiędzy 010 i 020 - mam jeden i drugi kolor i mieszam sobie.
Czyli w moim przypadku lepiej 2 z Collection? A ten Collection ciemnieje po nałożeniu czy raczej nie?

robiłam testy n arekach i pociemniał, ale na twarzy nie zauwazylam tego. Jak chcesz porównam dla ciebie catrice 10 i collection ten ciemniejszy 02, ale to pozniej porobie zdjecia. Strasznie ciemno jest i ie wiem czy coś wyjdzie. U mnie od rana leje

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

No i skoro jestes w catrice po m-y 10 a 20, to 01 z Collection nie polecam, bedzie jasny, chyba zze chcesz tylko pod oczy używać.
Stary 2014-07-19, 12:06   #3789
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
robiłam testy n arekach i pociemniał, ale na twarzy nie zauwazylam tego. Jak chcesz porównam dla ciebie catrice 10 i collection ten ciemniejszy 02, ale to pozniej porobie zdjecia. Strasznie ciemno jest i ie wiem czy coś wyjdzie. U mnie od rana leje
Oo super, jak będziesz miała chwile to byłabym wdzięczna za porównanie

Stary 2014-07-19, 12:08   #3790
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oo super, jak będziesz miała chwile to byłabym wdzięczna za porównanie

ok, przypomnij sie jak zapomne
Stary 2014-07-19, 12:19   #3791
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
gdzie kupujesz? to miejsce jest zaufane? http://www.sfd.pl/sklep/Scitec_nutri...opis27011.html
ja sprawdzałam ten sklep. Wszystko jest w porządku

Co mi się dzieje z firefoxem? Jak przeglądam strony, to ekran robi się na sekundę czarny. Nie ważne czy przeglądam wizaż, facebooka czy co innego. Po prostu tak jakby mrugał. Albo sam się naprawia albo jak wcisnę klawisz myszki.
Stary 2014-07-19, 12:24   #3792
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
może ktoś był w Kołobrzegu i może polecić jakiś niedrogi pensjonat lub miejsce gdzie można wynająć pokój na kilka dni w połowie sierpnia
Troche późno się obudziłaś, bo 90% nie ma nic wolnego już do końca sezonu. Na lipiec nie ma szans, bo trzy koleżanki obdzwoniły cały Kołobrzeg, Mielno i jeszcze trzy inne miejscowości. Trzeba popatrzeć na internecie, czy jest coś wolnego i dzwonić, pytać. Bo jest tego masa, ciężko samemu sobie dogodzić co wybrać, a czy wolne to na prawde masa szukania...
Stary 2014-07-19, 12:39   #3793
enamour
Zakorzenienie

Cześć. Ostatnio widziałam, że pisałyście tu o tym, że po aktualizacjach w windows 8 nie działa Wam dźwięk, ja mam to samo.. Jak mogę te aktualizację usunąć, żeby znów dźwięk był? Co mam zrobić? Jak komputer zresetuję, to dźwięk jest, ale na chwilę.. Wkurza mnie to i nie wiem, jak naprawić.
Wyskakuje mi też informacja, żeby za darmo zaktualizować windows do 8.1, warto? Może wtedy dźwięk będzie działał?
Stary 2014-07-19, 12:48   #3794
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
Troche późno się obudziłaś, bo 90% nie ma nic wolnego już do końca sezonu. Na lipiec nie ma szans, bo trzy koleżanki obdzwoniły cały Kołobrzeg, Mielno i jeszcze trzy inne miejscowości. Trzeba popatrzeć na internecie, czy jest coś wolnego i dzwonić, pytać. Bo jest tego masa, ciężko samemu sobie dogodzić co wybrać, a czy wolne to na prawde masa szukania...
Hmm ja bym szukała na miejscu. Moja siostra pojechała dziś do Mielna (nie wiem, jak tam można jechać, ale w sumie co kto lubi) i znalazła bez problemu 2 pokoje na tydzień - nie na końcu świata, tylko blisko morza i w cenie 50 zł/os.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 12:52   #3795
Juli_Juli
Zadomowienie

Niedawno (kilka tygodni temu) zaczęłam nową pracą, dość ciężką fizycznie. Nigdy wcześniej nie miałam żylaków na nogach, a z tydzień temu zaczęły się coraz bardziej powiększać. Czy póki są świeże jest możliwość np. smarowania nóg jakimś żelem itp. aby się wchłonęły? Czy tylko można je usunąć operacyjnie?
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 12:55   #3796
susuanne
Wtajemniczenie

kolejne pytanie dot. telefonów
Jestem nowym klientem w Play. Pierwszą fakturę otrzymam dopiero w sierpniu (przenosiłam numer) mam mixa za 50 zł. Czy jeśli teraz doładuje np. za 25 zł to w sierpniu będę musiała zapłacić 25 zł tylko?
i kolejne pytanko:
Czy mogę robić tak, że na początku miesiąca będę doładowywać np. za 20 zł, a pod koniec za 30 zł? Żeby spełnić ten 50 zł wymóg? Pani w salonie dziwnie mi to wytłumaczyła.
Nie wiem jak teraz doładować konto bo jestem miesiąc bez pieniędzy na koncie czekając na fakturę :x

Edytowane przez susuanne
Czas edycji: 2014-07-19 o 12:57
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 13:02   #3797
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Mam bardzo suchą i wrażliwą skórę. Nigdy nie miałam problemów z 'niedoskonałościami' - żadnych zaskórników, wyprysków, krost etc. Ale od jakiegoś czasu na brodzie, przy nosie, na czole robią mi się dziwne grudki, te nieszczęsne zaskórniki i małe krostki. Nic nie zmieniłam w pielęgnacji, w zasadzie oczyszczaniu, tak jak zawsze używam micela lub delikatnego żelu do mycia. Mam wrażenie, że po prostu skóra nie jest zbyt dobrze oczyszczona, stąd te niespodzianki - mogę mieć rację? I teraz - czy używając czegoś silniejszego do oczyszczania - normaderm, cleanance zrobię sobie krzywdę? W końcu to nie są kosmetyki przeznaczone do suchej skóry.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 13:06   #3798
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Zauważyłam że chodzi po moim ciele dużo bardzo małych czarnych robaczków . Są naprawdę bardzo małe może 3mm długości, ciężko je zabić i co chwilę je zauważam na moim ciele. Całe dnie teraz przebywam na dworze, ale jak się tego pozbyć.Wstyd się przyznać że łażą po mnie robaki. Czy to może być od psów? Od wczoraj ciągle z nimi przebywam, leżą obok mnie itp..
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 13:17   #3799
Varga
Wtajemniczenie

Znacie suchy olejek do ciała z The Body Shopu? Sprawia, że skóra wygląda na opaloną i się przepięknie błyszczy.
Polecicie jakiś tańszy odpowiednik?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 13:26   #3800
frykaseq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
może ktoś był w Kołobrzegu i może polecić jakiś niedrogi pensjonat lub miejsce gdzie można wynająć pokój na kilka dni w połowie sierpnia
W Kołobrzegu na dworcu, zawsze gdy przyjeżdżają pociągi, stoją ludzie i oferują wolne pokoje, za około 40-50zł/os tylko niestety są to pokoje w mieszkaniach, tzn za ścianą masz właścicieli.. A jeśli chodzi o pensjonaty to naprawdę może być ciężko, ale powinno się coś znaleźć

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
frykaseq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 13:58   #3801
Agnieszka987
Zakorzenienie

O co chodzi w konfilkcie Palestyny z Izraelem?
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 13:59   #3802
blanche_
Rozeznanie

Któraś ma jakieś sprawdzone pole namiotowe w świnoujściu?
Stary 2014-07-19, 14:05   #3803
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Dolny rząd, druga z prawej - z jakiej to bajki?
The nightmare before christmas.
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 14:06   #3804
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blanche_ Pokaż wiadomość
Któraś ma jakieś sprawdzone pole namiotowe w świnoujściu?
Ja mam w Międzyzdrojach sprawdzone polecane przez niejedną osobe
Stary 2014-07-19, 14:06   #3805
Keket
Zakorzenienie

Znacie może jakąś aplikację na androida, dzięki której będę mogła zablokować niechciane numery? Nie chodzi mi o aplikację, która wyciszy, dźwięki, gdy konkretny nr będzie chciał się do mnie dodzwonić, tak jak jest w blacklist, a o odrzucanie tych połączeń.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 14:10   #3806
blanche_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
Ja mam w Międzyzdrojach sprawdzone polecane przez niejedną osobe
Dasz info?

W sumie mieliśmy jechać do świno bo mamy tam znajomą, ale jak poszperałam 3 min i zobaczyłam ceny to mi się odechciało
Stary 2014-07-19, 14:41   #3807
sylvia_doll
CORELIPS

Do podkładu mineralnego (do woreczka strunowego) naleciało mi kilka kropel wody - czy da się jakoś uratować tą próbkę żeby wrócił do poprzedniej sypkiej niezlepionej postaci?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 14:44   #3808
irenkaaa
Zakorzenienie

Keket a niemasz w telefonie po prostu mozliwosci zablokowania danego numeru z kontaktow albo Ktory do Ciebie dzwonil?

Wysłane z tel.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 15:11   #3809
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
Keket a niemasz w telefonie po prostu mozliwosci zablokowania danego numeru z kontaktow albo Ktory do Ciebie dzwonil?

Wysłane z tel.
No właśnie w tym tel. nie mam. We wcześniejszym, Samsungu miałam. Teraz mam smartfona pentagram monster i szukałam, ale nie ma.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-19, 15:12   #3810
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
No właśnie w tym tel. nie mam. We wcześniejszym, Samsungu miałam. Teraz mam smartfona pentagram monster i szukałam, ale nie ma.
A jak wejdziesz w dany kontakt, to nie masz opcji "dodaj do blokowanych"?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości