![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Gggg: ja na becikowe i tak sie nie łapie wiec mi zwisa;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- A jesli chodzi o zwykle usg to miałam wiecej niz 3razy robione:d mi nie chodzi o to ze trzeba wydac pieniądze na te badania dodatkowe bo i tak prywatnie chodze i kwestia pieniędzy odpada,tylko ze ja zawsze szukam sensu tych wszystkich działań;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
sens jest pewnie taki jak pisała Akrolowa ale czy właśnei w PL jest tak rozwinięta medycyna żeby pomóc takiemu maleństwu w brzuchu lub zaraz po urodzeniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
no to może i mnie przejdą te rzyganka wkrótce
![]() jeśli o becikowe chodzi to już nie dają wszystkim jak było to w założeniu tego zasiłku, kryterium dochodowe decyduje, ale sa pewne odmienności w zależności od miasta co do tego kryterium jeśli dobrze się orientuję, i to spore odmienności
#1146 |
Zakorzenienie
|
Nie mozna przekroczyć kwoty 1992zl netto na osobę ,wlasnie wyczytałam jaki to próg.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Dla mnie to jest chamstwo zwykle z tym limitem dochodowym,bo sorry ale płace wszystkie składki to dlaczego nie mogą mi wypłacić tego 1000zl?! Jakaś kara ze wiecej sie zarabia czy co?! No przesada totalna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Z tym leczeniem w czasie ciazy to jestem ciekawa czy gdzieś w PL miało to miejsce tak swoją droga.. Jesli zrobię polowkowe to tego trzeciego juz napewno nie zrobię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą najdroższy sklep to moim zdaniem mothercare ![]() Widzę że wybrałyśmy takie samo imię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Szczeperka: pamietam ze dziecko sie wlicza..nic mi to nie daje. A w ogole teraz czytam ze nie dosyć ze jest państwowe becikowe z takim limitem kwoty jak pisałam to jeszcze sa lokalne! Nie no masakra jakaś kuzwa;/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Inwestycja w ta pierwsza wyprawkę to tak naprawdę inwestycja w kolejne dzieci (jesli ktos planuje) wiec to sie rozkłada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie jakoś to jest tak, że są miasta które mają dodatkowe beckikowe z budżetu samorządowego
i tu też są rozbieżności co do jego wysokości i czy w ogóle miasto ma takie coś. To się chyba oficjalnie nazywa "dopłata do becikowego" czy coś ale chyba też kryterium dochodowe decyduje cóż - taką mamy politykę prorodzinną ![]()
#1150 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam wczoraj wozek, drugi. Od poczatku miałam na niego ochotę ale miałam kupic pozniej. Ale akurat była oferta i nie mogłam sie powstrzymać, pomyślałam ze pozniej mnie drożej wyjdzie itp.
Bo pewnie pamiętacie ze juz kupiłam jeden za grosze? Tamten był quinny buzz, a ten jest quinny moodd. Od dawna byłam w nim zakochana wiec musiałam go mieć. Oczywiście wiem ze za wczesnie ale z Drugiej strony bardzo mi sie podoba i jestem w nim zakochana. A teraz jak sobie troche pojezdzilam i poprzypinalam dodatki to jestem w 7 niebie. No i rozkłada sie na płasko, jest od niemowlaka. Poza tym to doszłam do wniosku ze jest jeszcze jeden powód ze musze mieć dwa wozki. Ja na bank bede chodziła z dzieckiem na playgrupy a taka jedna fajna koło mnie jest taka ze wozki zostawia sie przed drzwiami, co prawda za brama ale uważam ze kazdy moze ukraść taki wozek i nikt by nie zauwazyl nawet. Wiec na takie cos tylko z tanim wózkiem. A Moodd tani nie jest wiec bałabym sie go zostawić. Wczoraj byliśmy nad morzem, upał straszny ale super było. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- bajlaga moj gin tez mowi ze usg najważniejsze bo czesto wychodza złe z krwii, potem na darmo kobiety kłują brzuch, a badanie boli z tego co mi znajoma mowila bo nie dają znieczulenia, bynajmniej w uk. Ale najgorsze ryzyko poronienia. Nie przejmuj sie tymi wynikami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Elvira: to fajnie ze juz masz w sumie najdroższy zakup z głowy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Masz 2w1 czy tylko spacerówke? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Ojeej. Sprzatalam od rana i właśnie sie na chwile polozylam
![]() ![]()
#1153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno plusem jest ze sie rozkłada na płasko wiec teoretycznie nie trzeba gondoli, szczególnie ze jest specjalny kokon (nie wiem czyto tak sie tłumaczy) czyli śpiworek dla niemowlaka akurat na styczen ![]() Jest tez śpiworek dla większego dziecka inny, mam obydwa. Ten drugi wozek buzz ma siedzenie kubelkowe, wiec napewno bym takiego wozk nie kupiła jako jeden wozek. Plusem jest dla mnie ze wlasnie pasuje do niego maxi cosi fotelik, w testach dobrze wypada. Kolka na 2 tylnie dosc duze i pompowane wiec super jezdzi. Wczoraj jak go prowadziłam do chodniku to poprostu sie tego nie czuje. Jest fajny wybór kolorów i 2 kolory ramy, czarny i biały. Koszyk dosc duzy ale płaski, ta płaskość to akurat na minus ale duzo wózków tak ma. I tak torbę sie dokupi. Rączka wyciągana, ja jestem wysoka i w pracy mecze sie z niewyciaganą, musze sie garbic. Siedzenie spacerowe sie odpina całkiem i moze byc przodem lub tyłem do mamy. Sama nie wiem co jeszcze. Na necie jest duzo filmów i tak pokazują. Aha i rozkłada sie hydraulicznie, czyli wystarczy dopiąć taki haczyk i sam rozkłada sie do gory. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Elvira zrob zdjęcie albo podaj linka do podobnego jaki kolor?
![]()
#1155 |
Zakorzenienie
|
W sumie poza tym rozkladaniem to nic az tak wyróżniającego sie nie ma z funkcji. Najwazniejsze zeby dziecku było wygodnie i mama była zadowolona
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Wtajemniczenie
|
http://www.johnlewis.com/inspiration...?stop_mobi=yes
http://m.youtube.com/watch?v=t_Q6SvRVNWQ Tu sa 2 krótkie filmy. Ja mam czarna ramę i ciemny niebieski kolor materialu. A i dodatkowy plus ze wszystko sie odpina, całe siedzisko i mozna całe uprać. Wiec super w porównaniu z tymi ktore trzeba przecierać ścierka. Dziecko jednak brudzi wozek. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Nie mowię ze jest najlepszy ze wszystkich bo nie przetestowałam wszystkich. Na polskich wózkach sie kompletnie nie znam. A z tych ktore sa w uk troche sie znam i ten dla mnie był najlepszy. Bardzo ważne dla mnie jest do siedzenie ze nie jest kubelkowe, bo większość wózków typu icandy, bugaboo, phil and tedd czy wspomniany quinny buzz maja kubelkowe. A do tanich tez nie należą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam taki kolor. Najbardziej podoba mi sie taki jasny beżowy ale pewnie bardzo sie brudzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
A to jest fotelik. Nie wiem czemu nie mogę daj fotek w jednym poście. Jak ładuje kilka to mi sie kasuja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Elvira taki oryginalny
![]() Ja chyba kupie taki zwykły ![]() http://m.youtube.com/watch?v=237DTTaaCpM
![]() |
#1160 | |
Wtajemniczenie
|
A to sa te spiworki. Ten po prawo to ten dla niemowlaka.
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Kurcze nie mogę wgrać tych śpiworów. Moze dlatego ze sama robiłam fotkę. Moze kiedy indziej sie uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Elvira na początku mialam Graco. Ale jakis starszy model. Pozniej od jakiejś Japonki kupilam wozek porządny. Spacerowke
![]() Ale dużo ludzi tez je kupuje np.ten Twoj quinny ma 3.
#1162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam na YouTube.
http://m.youtube.com/watch?v=Lte-4zra704 Capella. ![]()
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Mnie denerwują wozki ktore po zrobieniu zakupów i założeniu reklamówek na rączki wywalaja sie do tylu. Maclareny tak maja. Ten myśle ze tak nie ma bo juz probowalam hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Ile ja razy z dzieckiem tak sie wywalilam
![]() ![]()
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Mi tez sie zdarzyło z 2-3 razy. Porazka. Jednak lekkie wozki tez maja wady. Ciężki to jednak stoi gdzie trzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Tak duże koła to plus. Gorzej jak do autobusu trzeba wsiąść i jest inny wózek. Czasem ciężko się zmieścić.
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Ja w poprzedniej pracy miałam duze koła i nie miałam problemu z autobusami. A jezdzilam prawie codziennie. Moze zalezy od długości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
czytam i czytam i chyba ten maxi cosi kupie.
siedze dzis w pracy i mi sie strasznie nudzi. Dusiolka bardzo sie ciesze ![]()
#1170 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.