|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Witam Was w ten upalny poranek
ehh rodzice pojechali na basen, a ja sie kisze sama w domu kazdy gdzies wychodzi spedza milo czas a ja.. codziennie to samo. Nie mam sily chodzic nigdzie.. jeszcze gdyby tż był to na pewno byśmy gdzies wychodzili razem.. a tak to jest jak jest.. aa dobrze że chociaż tutaj mogę ponarzekać
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super prezent ![]() To widzę ze u Ciebie zaczyna się coś dziać powoli |
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale skurcz powinien trwać dłużej przynajmniej u mnie tak jest, tak minimum 30 sek. Mnie tak zgina jak dzidziuś majstruje przy szyjce. Aż zgina w pół jakby ktoś igłe mi tam wbija. U mnie nocka w miarę oprócz pobudek na siku co 30 minut Współczuję Wam tego swędzenia
|
||
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje sie dzis jakos kiepsko, dziewczyny, mdli mnie, jakos mi slabo i kreci mi sie w glowie, a spocona jestem jak nieszczescie
.
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wstaje w końcu na śniadanie Miłej niedzieli dziewczyny |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zwierząt to też jestem zdecydowanie kociarą. W Warszawie jest taki dom tymczasowy Kocia Łapka - w zimę dałam im decoupage na licytację, moja bombka poszła chyba za 260 zł naprawdę niewiele czasem potrzeba, żeby pomóc.A jak wyglądają u Ciebie? Bo ja swoich jeszcze nie rozpoznaje, nic takiego jak u Halinki nie mam ;-)
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Moja śpiączka wróciła
po całym dniu na działce wczoraj dziś spałam do 10.40 zaraz się zbieramy i jedziemy odwiedzić babcię tżta, szkoda trochę, że pada, bo myślałam, że posiedzimy w ogrodzie u niej. Wiecie co, ja w szoku jestem odnośnie tych porodów u nas. Dzis już 20.07, a tu tak malutko rozpakowanych mam! Grzeczne dzieci siedzą u mam do terminów H4linka ty to chyba na ten tydzień już będziesz miała termin cc, co? |
|
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam wizytę u babci także nie szalejcie bardzo.
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Spałam dzisiaj do 9.30, nic mnie nie boli, czuję się super Tż z Zosią siedzą w basenie. Straszny upał dzisiaj, że ciężko wytrzymać. Mieliśmy jechać gdzieś nad wodę, ale ja nie dam rady. Idę na taras na kawkę i ciasto. Mama specjalnie dla mnie zrobiła sernik na zimno. ![]() Mój ostatni weekend w najbliższym czasie, gdzie mogę najeść się ciasta i owoców. Normalnie nie wierzę, że przyszły weekend nie przespany i na diecie
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zaraz się zabiorę za czytanie. Moni lepiej zrobić te badania, bo to jednak kot z ulicy. Owszem, ryzyko jest nikłe, ale jest i nie ma co ryzykować. Moja koleżanka, która mieszka na wsi i zawsze była otoczona zwierzętami, w ciąży zaraziła się od kotka przybłędy.. Nie wiem z jakich względów chciałabyś go oddać, ale jeśli boisz się o alergię, to tak jak pisałam, dom masz już w kocich alergenach. A jeśli boisz się, że kot coś zrobi dziecku, to przy małym kotku nie ma się czego obawiać. A w końcu, słysząc o tych wszystkich okrucieństwach jakie człowiek jest zdolny wyrządzić zwierzętom jestem zdania, że każde dziecko powinno się wychowywać z jakimś zwierzątkiem, ucząc się do niego szacunku i miłości. Amen ![]() ------------------- Od wczoraj jesteśmy z mężem zbici z tropu i zniesmaczeni.. Pisałam wam, że nasi dobrzy znajomi sami zaproponowali kiedyś, że pożyczą nam wózek. Jeszcze tydzień temu rozmawiałam z koleżanką o nim i zapowiedziałam, że mąż po niego przyjedzie niedługo, to go odświeżymy. Wszystko było ok. No i w piątek mąż dzwoni do kolegi, który zaczął coś kręcić. Pytał "a co, już urodziła? Już teraz chcecie?" i dodał, że musi pogadać z bratem, bo to jego wózek i stoi u niego w garażu! Obiecał, że oddzwoni...Trochę dziwnie się mąż poczuł. Wyszło na to, że rządzili się nie swoim wózkiem. Sami proponowali,a teraz my się głupio poczuliśmy dopominając się go :/ Ja już tego wózka nie chcę. I tak byłby niefunkcjonalny, bo za ciężki do bloku.. Ehh.. tak oto dołączę do grona poszukujących szarej bryki ![]() ---------------------------------------------------------------------- A tu moja kotka Evil zafascynowana karuzelką IMG_20140719_234435.jpg IMG_20140719_234430.jpg
|
#2205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po co ludzie obiecują, że coś dadzą a potem się wymigują? Ani im to sympatki nie przysporzy ani korzyści.. Mi tak szwagierka obiecywała, że pożyczy wszystko po swoim dziecku i ostatecznie dostałam kilka bodziaków (z lumpeksu bo widać po nich, niektóre maja plamy, albo dziurki). |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Ja np czuję skurcz w okolicach pępka. Brzuch staje się twardy i tak mnie ćmi, dziwnie mi się oddycha i gorąco mi uderza do uszu. Czasem do tego dochodzi ból jak na okres albo ból pleców( krzyża).
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to jestem zdania umiesz liczyc licz na siebie
|
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw mnie od wczoraj prześladuje myśl, że urodzę teraz w tym tygodniu. NIE CHCĘ! Cytat:
Ee, to ja nie mam żadnych skurczy :-P ostatnio tylko coraz częściej kłuje mnie szyjka...
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i strasznie bola mnie plecy |
|
|
|
|
#2210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla teściów Cytat:
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Witam dziewczyny w niedzielny poranek!
![]() Babcia z wnusią na spacerze, rodzice mają chwilową labę a jeszcze wieczorem w perspektywie kino ![]() Cytat:
W ogóle wczoraj w sklepie nie mogłam chodzić, okropny ból miednicy i krocza, do tego non stop skurcze, twardy brzuch...Wróclismy do domu, masakra! Dziś jest ok, krocze boli ciut mniej a i brzuch miękki. Skurcze u mnie są rytmiczne, trwają długo i są nieprzyjemne bo czuję cisnienie w brzuchu. 3 dni temu wieczorem odpadł mi kawałek czopa, ale bez krwii. Codziennie sprawdzam, czy znowu odpadnie ale na razie cisza! Natka, ciekawe kiedy urodzisz? Z OM mamy ten sam termin, widze ze nawet te same objawy (skurcze i bole) ale ja mam z USG troche dalej wiec wolalabym zaczekac. Choc ponoc w IE i Uk uznaja ciaze za donoszona od 37 tc juz.... Zaczarowana, kiedy masz nastepna wizyte chocby na sprawdzenie jak postepuje rozwarcie? Twoj porod w zasadzie juz sie zaczal, tzn ta 1 faza.... |
|
|
|
|
#2212 | |||
|
Konto usunięte
|
Witam się w słoneczną niedziele
Mąż ma wreszcie pierwszy wolny weekend, a Franek nie chce wyleźć. Jutro idzie do pracy, na szczęście jedzie naszym autem, więc w ciągu 40 minut będzie w domu, ale i tak wolałabym, żeby był na miejscu... Cytat:
Nie zazdroszczę ci tego kiszenia się samotnego. Mój ma wolny weekend raz w miesiącu, a tak też często weekendy spędzam sama, a wtedy możliwości mam mocno ograniczone...Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
![]() ![]() Sami proponowali, a teraz wychodzi, że się byście musieli dopraszać. Zauważyłam, że jest coraz więcej takich niesłownych osób, które najpierw naobiecują, a potem udają, że nie wiedzą o co chodzi Aaaa.... I witam się w 38tc to teraz mogę mówić, że ciąża donoszona???
|
|||
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
|
|
|
|
#2215 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
korzystaj teraz ile możesz![]() Cytat:
u mnie też już dwa razy spała w łóżeczku ale teraz pokój jest zamknięty. Ja mam biało czarno rudą kotke ![]() A co do tego wózka to szkoda słów, ja bardzo nie lubię nie słownych ludzi nie rozumiem po co w ogóle obiecują.Cytat:
Cytat:
trochę Wam tego zazdroszcze dzięki za rady odnośnie tych okładów. Ja słyszałam że w drugiej ciąży ten ból krocza i miednicy jest większy. Trzeba to wytrzymać, na szczęście już nie długo nam zostało. Mi położna mówiła że bezpieczny termin to 38 tydzień, ale tu jest sporo wcześniejszych porodów. Mi czop jeszcze nie odpadł, chociaż mam bardzo dużo wydzieliny i bez wkładek się nie obejdzie. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47377732]Witam się w słoneczną niedziele Aaaa.... I witam się w 38tc to teraz mogę mówić, że ciąża donoszona???[/QUOTE]U nas pochmurno, ale niech teraz tak będzie a po porodzie zacznie się ciepło ![]() Gratuluję 38 tygodnia ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no wizyta co tydzień teraz wydaje się być ok i tak w każdej chwili mogę iść do szpitala |
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() We wtorek muszę jechać z Zosią do Łodzi do laryngologa, mam nadzieję, że tż będzie w domu i on pojedzie. Gdyby on jednak nie mógł to wezmę mamę w razie czego. Oczywiście ja kierowca . Trochę się obawiam, bo to prawie 70 km w jedną stronę
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Hej witam niedzielnie
![]() Ale upał ja chcę jesień![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Bez sensu! Przecież ja zapomnę przez tyle czasu jak się jeździ! 

kazdy gdzies wychodzi spedza milo czas a ja.. codziennie to samo. Nie mam sily chodzic nigdzie.. jeszcze gdyby tż był to na pewno byśmy gdzies wychodzili razem.. a tak to jest jak jest.. aa dobrze że chociaż tutaj mogę ponarzekać 

.

Obiecał, że oddzwoni...