|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Linus strasznie mi Cię szkoda po wyłączeniu forum długo jeszcze wczoraj o Tobie myslalam... I mimo szczerych chęci nic nie wymyslimy, wiem ze to okropne ale musisz znaleźć sposób żeby się uspokoić
Co do tego artykułu to nie ma jak dobre wiadomości z samego rana :/ wczoraj ten wypadek Sindbada tez mną wstrząsnął bo parę miesięcy temu sama byłam na paru kursach jako pilot i zrezygnowalam miedzy innymi dlatego ze za bardzo balam się właśnie jakiegoś wypadku...
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=malm Cytat:
brat z tatą jechali do polski w czwartek w nocy A4 :/ i aż strach pomyśleć..........
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
Linka tu sie nie ma co denerwowac bo to tylko negatywnie odbije na Tobie i dzidzi...ja nie wiem o co dokladnie chodzi ale nie masz jakiejs znajomej ksiegowej ktora moglaby Ci cos poradzic co zrobic w danej sytuacji? Lub kogos kto sie na tym zna...moze chca bardziej nastraszyc a samo wyjasnienie sytuacji im wystarczy, musza sie doczepic bo takie maja regulaminy, wiec glowa do gory!
|
|
|
|
#2165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Czytam codziennie choc dawno nie pisalam. Widze, ze większość z Was jest mocno ze sobą związana, wiec nawet nie bede próbować nadrobić, ale raz na jakiś czas się odezwę
![]() Linka-wierze, ze przezywasz koszmar, moja znajoma miala bardzo pobodna sytuacje ale wywalczyla sprawe w sądzie i wszystko skończyło się dla niej pomyślnie. Postaram się czegos wiecej dowiedziec. Co do komody z ikei - mam takie dwie od jakichs 5lat - sa super ale tylko na ciuchy i lekkie rzeczy - przy cięższych szuflady nie daja rady. Ale na ubranka malucha beda idealne! Nasza fasolka jutro będzie miala 18tygodni. 7sierpnia idziemy na polowkowe. W badaniu w 17tyg lwkarz znalazl tzw. 'Bright spot' w lewej komorze serca naszej kruszynki. Traktowany jest jak aberracja chromosomowa ale tylko w przypadku wykrycia takze innych nieprawidłowości w badaniu usg. U nas wszystkie pomiary byly idealne. Przeplakalam cala droge w samochodzie do domu, potem od razu internet i na szczęście potwierdziły sie słowa lekarza ze to rzeczywiście nic groźnego jeśli występuje pojedynczo. Gadalam z kilkoma dziewczynami, u których również znalezioni to Zwapnienie w serduszku i urodzily zupelnie zdrowe dzieci. Pisze to, żeby uspokoic tą z Was, u której w badaniu cos takiego wyjdzie. Mimo wszystko idziemy na echo serca plodu zeby byc spokojnym na 100000% wiec prosimy o kciuki
|
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
Karooka wspolczuje przeżyć sama wiem jakbym Ja się martwiła gdybym usłyszała cos takiego... Cale szczęście ze się okazało ze to nic takiego
i dobrze ze uprzedzasz Miałam do Ciebie inne pytanie jeszcze ale właśnie dawno się nie odzywalas.... Dobrze pamiętam ze pracujesz ze zwierzętami ?? To w sensie jesteś weterynarzem ??
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Inka, zgadza sie
jak masz jakies pytanie pisz PW żeby nie zasmiecac wątku
|
|
|
|
#2170 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hello
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama widziałam, ze czasami na drodzę nie zachowują sie jak należy, największy grzech: nie zachowują odleglości od pojazdu przed Mąż teraz powiedział, że żadnych autobusów Cytat:
|
||||
|
|
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
karooka u mnie wyszło dokładnie to samo. na prenatalnym jeden lekarz to widział w 14 tyg, i w 16 tyg n=byłam u innego i tez to było. obydwaj powiedzieli żebym sie nie przejmowała, że tak sie zdarza. tez mi sie już płakać chciało jak to lekarz mówil a do tego zaczał się pocić... bądzmy dobrej mysli
![]() linka, trzymam kciuki żeby wszystko sie dobrze skonczyło...
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odmeldowuję się. Jedziemy do moich rodziców na obiad, i zawożę swój laptop. Może zaglądnę w tygodniu. ruszamy o 22 dzisiaj.
trzymajcie się, uważajcie na siebie. Linka trzymam kciuki. buziaki!!!
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
Linka współczuje tej dupnej sytuacji. Szczerze mówiąc od razu pomyślałam, że się do Ciebie doczepią jak pisałaś chyba, że zmieniłaś etat i zaraz poszłaś na l4. Ale musi być jakieś pozytywne rozwiązanie, nie martw się na zapas, bo nic tym nie wskurasz
![]() karooka trzymam mocno kciuki! Co do mebli, to ja też będę kupować białe komody z ikei, tylko nie wiem gdzie ostatecznie będziemy mieszkać więc dokładnie jeszcze nie przemyślałam co i jak
|
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo udanego urlopu
I wracaj do nas szybko ![]() Co do komod to od kiedy dowiedzialam się ze na pewno będę miała dziewczynkę to tez ubzduralam sobie białą komode i białe lożeczko <3 nie wiem jeszcze co z tego będzie bo czeka nas parę przemeblowan
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
Inka, ja bez względu na płeć na pewno chcę białe
Swoją drogą mam jakieś dziwne przeczucie, że moja dziewczynka w czwartek okaże się być chłopcem. Stresuje się już tą wizytą, ale przecież najważniejsze, żeby było zdrowe ![]() Zazdraszczam wszystkim wszelkich wyjazdów nad morze/w góry, gdziekolwiek. My wakacje planujemy najpredzej za rok we wrzesniu
|
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo tylko ze właśnie mi TŻ przypomniał ze Ja mam wszędzie białe ściany :P więc nawet żadnego kantrastu nie będzie :/
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Sasia, dziękuję
![]() Mysza - na pewno wszystko bedzie dobrze u naszych maluszków. Przypilnuj tylko, zeby w trakcie usg polowkowego dokladnie sprawdzili serduszko (komory przedsionki przeplywy główne naczynia). Daj znac co wyszlo. Po tej całej akcji napalilam sie na test nifty, ale w sumie po co schizowac. Skoro lekarz mówi ze jest ok to znaczy ze jest. Poza tym na polowkowym wszystko sie okaze. Inka, wyslalam Ci PW z odpowiedzią. |
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Oj tam ściany, zawsze można przemalować
|
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem Karooka Ja tu wizaz na telefonie cały czas mam pod kontrolą
Co do schizowania to kobieta w ciąży jest tak zaprogramowana ze jak ma powód to schizuje,i jak nie ma to tak samo bo przecież u mnie na polowkowym wszystkie pomiary wyszły dobrze,a wiecie czego się przyczepilam ? Zdjęcia !! ![]() Sasia właśnie z malowaniem chcemy się wstrzymać bo zastanawiamy się czy tańszego mieszkania nie poszukać chociaż jak piszecie nieraz o waszych cenach to AZ śmieszne ile my placimy
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
My zamówilismy białą komodę , łozeczko i szafę wąską
a do tego kupiona zielona farba do sciany do kącika Jagody
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
Swoją droga dziewczyny pamięta któraś kiedy Joanna miała mieć teraz wizytę w związku z tym ze tez cos tam nie tak wyszło na USG ??
|
#2183 |
|
Rozeznanie
|
My ciągle czekamy na decyzje z banku o przydzielenie kredytu
trochę zaczynam się martwić, bo czas zaczyna nas gonić, a przeciez kupno, to nei takie hop siup. A ile Inka płacisz? Mój TZ wynajmuje swoje mieszkanie w pl za 1500zł w co wchodzi tylko niski czynsz i czasem się zastanawiam czemu ludzie nie wolą wziąc kredytu i kupić coś swojego
|
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy mieszkanie dwu pokojowe w apartamentowce na zamkniętym osiedlu i placimy 1300 ze wszystkimi opłatami
dlatego mowie ze brzmi śmiesznie tylko ogrzewanie mamy tu olejowe :/ i jak przychodzi rozliczenie pi zimie to masakra...
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
To faktycznie tanio, bo mieszkanie mojego TZ jest w starym bloku, zadne tam strzezone osiedle i ma niecale 50m2. To Ty trzymaj się swojego
![]() Kurde nie wiem jakie to jest olejowe ogrzewanie, musze zapytac googla
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia jest ogólnie drooogie jak paliwo idzie do gory to ono najczęściej tez :/
I osiedle zamknięte a nie strzeżone nie będę robiła z siebie jakiejś burżuazji zrobię Ci potem zdjęcie jak to tu u mnie wygląda
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Haha sorki, nie wiem skąd mi się wzięło to strzezone
Burzuazja
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie by wyszło taniej wynająć od kogos mieszkanie 2 pokojowe z opłatami niż płacic za wlasną kawalerkę rate ... stad sasia wiele osob woli sie nie zwiazywać na 20-30 lat kredytem i wli wynajmowac mieszkanie. Ja wzielam kredyt na 30 lat..teraz mam związane rece bo ani nie moge sprzedać tego mieszkania ( wartosc mieszkania jest o 100 tyś zł niższa niż wartość kredytu na dzień dzisiejszy mimo ze spłacam już 7 lat..) a wynająć też mi sie go nie opłaca bo za wynajem wezmę maxymalnie 900-1000 zł a rata kosztuje 1100-1150zł..
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodzimy na niebezpieczne dla mojego TŻ tematy moje drogie -_- no bo tak .... Wynajmujemy a moglibyśmy kupić nasze mieszkanie a tak póki co placimy za cos co nigdy nie będzie nasze... Ale nie będę się pakować wvkredyt bez ślubu a pierścionka zareczynowego dalej nie mam na palcu
a to drazliwy temat dla mnie ostatnio
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Hmm to nie wiedziałam. W moim otoczeniu jest osoba z kredytem na nową kawalerke i miesięczna rata to ok 600zł. Nigdzie w okolicy nie da się za takie pieniądze wynając nawet kawalerki więc kredyt, to najlepsze rozwiązanie.
Inka, my też nie mamy ślubu, ale o kredyt stara się sam TZ. Na razie wynajmujemy 1! pokój, który miesięcznie kosztuje tyle co miesięczna rata kredytu ![]() edytowalam, bo faktycznie to drazliwy temat
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-20 o 14:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Sama widziałam, ze czasami na drodzę nie zachowują sie jak należy, największy grzech: nie zachowują odleglości od pojazdu przed
Mąż teraz powiedział, że żadnych autobusów