![]() |
#1741 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() u nas dziś znowu lipa. jutro kolejna próba. już mus!! Cytat:
![]() Kasia nad siostrą dla Milusia pracuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrobiłam. trochę tu pusto. ja pisze i piszę moją mgr. eh...
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Tak pisałyście o różnych przykrych sytuacjach,
Kasia o tym że koleżanka urodziła przed terminem maleństwo ... i tak mi się przypomniało ... dziewczyna urodziła dziecko w terminie 700 gr walczą o chłopca ale podobno kiepsko nie wiadomo czy organy się rozwinęły podobno do końca ciąży wyglądała jak po sytym obiedzie lekarze nie dawali jej szans że donosi, że dziecko obumrze a tu do 40 tygodnia dociągnęła ... szczęście w nieszczęściu? nieszczęście w szczęściu?... pierwsze dziecko dziewczynka zmarła w brzuszku i cc robili .... poświęcenie kobiety-matki bo dziewczyna mogła umrzeć bo ciągnęła ciążę pozamaciczną gdzie niby takie idą z autoamtu do usunięca ... ale nikt nie chciał się podjąć bo serduszko biło ... niesprawiedliwe to życie |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kciuki ![]() Oliwka - przykre to bardzo ... ![]() a ja spakowałam J na jutro . tłumaczyłam co i gdzie .... mam nadzieje ze zapamięta choć połowe ![]() Pękam trochę ![]() ![]()
![]() |
#1744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zadomowienie
|
A to ja też coś opowiem...
Moi teściowie od kwietnia do jesiennych chłodów mieszkają na wsi (to jest wieś nad jeziorem więc jest tam trochę gospodarstw, ale ogólnie sporo domków wczasowiczów, z których część mieszka przez kilka miesięcy, a część wpada weekendowo). Na tej wsi mają sąsiadów, których córka długo nie mogła zajśc w ciąże, dziewczyna chyba 2 lata ode mnie starsza, leczyła się. W koncu się udało, termin miała na początek marca 2013, jak ja. W trakcie ciązy okaząło się że bedą bliźniaki, na którymś kolejnym usg juz wyszlo ze trojaczki. Gdzies chyba w połowie ciązy trzecia fasolka niestety zmarła. Dziewczyna urodziła 2 miesiące przed terminem, bo dostała silnego zatrucia ciążowego. Pierwszy raz spotkałam się z nią rok temu, w czerwcu, poszłam do niej sama (tzn bez Janka). Chłopcy lezeli w wózku, jeden spokojniutki, drugi ruchliwy i płaczliwy. Jeden wielkościowo jak Janek w tamtym czasie, drugi maleńki, wazył wtedy ze 4 kg (a mieli juz pół roku). Rozmowa zeszła na wymiary, dziewczyna mi mówi, że jej chłopaki przy porodzie łacznie ważyły 2 kg (1200, 600 i 200g), ze w ogóle w dniu porodu ona juz czuła że ten drugi zaraz umrze, jak nie zrobią jej cc. Ja tylko stałam, słuchałam i patrzyłam na te dwa cudy. Potem juz nie widywalismy, bo chłopcy jeszcze sporo czasu spędzali w szpitalu. Spotkalismy się ponownie w tym roku, chyba na początku czerwca. Poszłam odwiedzić ich z Jankiem. Ten większy chłopczyk chyba o głowę wyższy od J. , mniejszy wciąz mały ale ruchliwy za dwóch. Ten większy właśnie zaczął chodzić, mniejszy wciąż raczkuje, bawią sie samochodami, czytają książeczki, i nadają po swojemu jeden przez drugiego. Dziś spotkałam tatę z mniejszym szkrabem nad jeziorem, tata zanurzał mu nózki w wodzie, ależ młody miał radochę. A mój bojdupek nawet nie chciał stanąc gołą stopa na piasku ![]() Ot, taka historia ku pokrzepieniu serc ![]() Despa, masz się kobieto z tymi menelami ![]() ![]() Klementyna, oby już jutro nie było goraczki ![]() Kasia, zdrówka dla Mamy ![]() ![]() Nestelle, Kuba mądry chłopak, da radę ![]() ![]() Trolla, też się zastanawiam, co się stało z moim mlekiem ![]() ![]() Dragusia, kciuki za kolejną próbę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
J. też się boi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Edit / urodzila w 33tygodniu
- no na pewno jeszcze zostanie w szpitalu pewnie do osiagniecia 2kg bankowo. Ogolnie zdrowy wszystko sie w miare dobrze ( jesli moge tak napisac ) wyksztaliclo - wiec teraz tylko musi nabrac masy ![]() DRAUSIA - ja nas siostra nie pracyje - bo wiem ze bedzie kolejny Syn ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
straszne te wasze historie. nie moge czytac takich rzeczy,
#1749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak Milus przeżył rozlake z Tobą? ? I jaka była reakcja jak Cię zobaczył? ? Może już o tym pisałaś ale przeoczyłam. Cytat:
![]() Cytat:
Jeny, co za gość ![]() Cytat:
Wow, jak tak w ogóle można z tą insulina. W głowie się nie mieści ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na jak długo jedzie? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj siedzialam z nim u siostry i nagle cisza. Patrzymy a J. wyjal z reklamowki krem do opalania i sie smaruje.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
Achna no widac mozna. Niestey ale polskie rzady maja w dupie chorych, przeszkadzalo im to ze apteki robia promocje dla klientow,wiec wprowadzili ustawe refundacyjna tylko nie wiem co za cep wpusuje te leki i ustala kto moze miec refundowane kto nie. I tym sposobem producenci wola wyslac towar za granice bo tam jest zbyt. Wiadomo przeciez ze jak rowar sie nie znalazl na liscie to za pelna cene malo kto go kupi.
Ala. Cudnie,ze chlopcy znajomej tak fajnie sie rozwijaja. Zreszta mamy przyklad w Natce Ptaszka, najpierw walka o zycie a teraz smiga i daje czadu jak zloto. PANIKA wracaj juz ! Nestelle bedzie dobrze,bez nerwow. Kuba sobie poradzi
#1754 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Achna my kupiliśmy taki 457 x 107 jak dobrze pamiętam okrągły z drabinką i ... i .... bosh zaćmienie z tym filterm co brudy zbiera ![]() ![]() alliw historia cudowna ![]() Dziewczyny kwaśne kupy są rzadkie śmierdzą i mogą odparzać? takie czerwone kropki na pupie? (nie miałam doczynienia z takimi a mała od trzech ni tak właśnie ma a dziś to nawet jak pierdnie to jej wylatuje troszkę z pupy) wczoraj miała gorączkę dziś póki co brak chyba w końcu te 3 czy 4 się wyzynają bo co innego chyba nie od tej pseudo chyba ospy? bosh ![]() Nestelle za pierwszy obóz Jakuba ![]() Ja uwielbiałam jeździć na obozy harcerskie pod namiotami w lesie jeździłam chyba od 8 lub 9 roku życia ... pamiętam jeszcze zanim były prysznice to były wielkie namioty porozkładane parawany i w miskach się myliśmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie Pani.....jaj sobie nie rób i wracaj. Brakuje tu Ciebie ![]()
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Achna
- no jakos znioslam rozlonke / jemu bylo lepiej bo mial babcie i dziadzie a ja sama samiusia w domku. Ja sie poryczalam jakgo zobaczylam wzielam na rece, a Milus chwila skupienia CO TA MOJA MAMUSIA TUTAJ ROBI i od razu usmiech od ucha do ucha ![]() Mialam dzis 5pobudek ... ![]() Jak na razie w pracy Nuda oby tak dalej - hihi. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Eeee to fajny ![]() ![]() Koleżanka ma przy płocie kratkę ściekowa i tam wkładają wąż i woda sobie leci. Tak, kwaśne kupki są rzadkie, śmierdzą i mogą odparzać ![]()
![]() |
#1758 |
Rozeznanie
|
ejka!dzis znowu jogowałam.takze jestem sexyflexy. Tz poszedł z dzieciakami na plac zabaw ale młodej nie dał sniadania bo nie chciała jesc. Jadła o12. dobrze ze małego nakarmiłam przed wyjsciem. Ale duchota.wbijamy na wies do znajomych po obiedzie moze bedzie lepiej. Miłego dnia! Ale dzis jestem pozytywnie nakrecona!
![]()
#1759 |
Zakorzenienie
|
zbiórka była o 12.30 . J był niepewny , nawet gdzies tam po kryjomu mu się łezka zakręciła...ale twardo udawał ze jest ok.
Zapoznałam go z jakiś chłopcem-mam nadzieje ze to mu pomoze przełamac pierwsze lody .... zegnalismy się ,machaliśmy długo .... a ja twardo usmiechnieta ..... jak odjechał autokar to nie zdazyłam do auta wsiasc a się poryczałam..... beczałam cała droge .... N mi na to : " co Ty mamus ? nie smuć się .ja Cie rozweselę -popatrz na mój cudowny ryjeczek ..." ![]() No ale beczałam ,przez śmiech czasami .... Wiem ze sobie poradzi ,ze swoich leków nie mogę przezucac na dzieci dlatego jestem na Tak ,zachęcam .nie chce być ich kotwicą ... Ale jestem typową matką Kwoką . nie spałam dziś ze zdenerwowania do 4 rano ,od 4 karmiłam nagminnie R .mm za sobą godzinke snu .Do tego jesc nie mogę -bo mam gule w gardle ... Matka Kwoka-najprawdziwsza . tylko dobrze się kryje . ![]() Za to wiem ze jak N pojedzie to będzie mi łatwiej . Ona jest przebojowa ,kontaktowa ,otwarta .... J za mną bardziej skryty ,dystans trzyma dłużej . Bosh musze cos robic ,gdzies jechać ,by nie myslec i ryczeć . tz jak zwykle ...na rybach ![]()
#1760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- a chcielismy dzis na basen do aquaparku bo sobie pomyslelismy ze piekna pogoda to wszyscy pojda na odkryty i bedzie fajnie pusto, a gdzie tam! pojechalismy zobaczyc otwarty to samo! skończylismy na balkonie z basenem ![]() pierewszy dzień bez cyca w dzien. ale nie wiem czy nie ostatni. florek nic nie chce jogurt, mleko... ha tylko owoce
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
nestelle przytulam mocno
![]() ciekawe, jak Jakub sie zaaklimatyzowal? U nas upalnie ![]() A M. posmakowal w kefirze zmiksowanym z roznymi owocami ![]() ale najlepiej mu smakuje z mojej szklanki, z kubeczka to juz nie to samo ![]() wlasnie, dajecie sprobowac ze szklanki? (maz mnie straszy, ze wszystkie dzieci gryza szklo - gryza? ![]()
#1762 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
- ![]() Tekst Ninki jak zawszs powalil mnie na lopatki ![]() Moderna - Milus pije ze szklanki i juz mu sie nie zdarza gryzc - chyba wyrosl ![]() No i dzis udalo mi sie pstryknac fotke Milusiowych Nozek / pytanie mlodszej siostry " a te blizny to mu juz do konca zycia zostana ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1405876420.398486.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
J dzwonił - "mamo jestem , mam łozko na środku , w pokoju jeszcze 3 kolegów ,jest fajnie ,jedliśmy dobry obiad , ułożyłem rzeczy ,wszystko pochowałem ,pizame tak jak mówiłaś pod poduszke włożyłem ...musze kończyc bo jestem zajęty "
![]() ![]() ![]() uffff . ulżyło mi . teraz tylko czuje jakby kaca po takim spłakaniu ![]() Moderna - mój R w razie czego pije przez słomke . nie wszystkie dzieci gryzą ale ....jak ja byłam mała to odgryzłam (chciałam zebami przytrzymać szklanke i bez udziału rąk trzymać-przechylić i wypic .taki głupi pomysł miałam ![]() ![]() ![]()
#1764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Kasiu - nóżki Milusia cudne
![]() Smaruj mu kremem aby naskórek się regenerował ładnie .
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() alliw pokrzepiajaca historia, dla pocieszenia powiem Ci, ze czasem lepiej mieć takiego ostrozniaka niz takiego popedliwca jak ja...jemu nic nie straszne, nie wyciąga wniosków nie przestrzega BHP...Trzeba miec oczy w głowie i...gdzie indziej, a prędkośc światła jak do niego lece jak w ciągu 2 sekund jest na szczycie meblów... ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-07-20 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
- widzisz i Wszystko jest w pozadeczku ![]() ![]() - co do nozek Milusia bo on nie patrzy pod nogi / byle przed Siebie pedem - motorek w dupie ma ... Smarujem smaruje - ale "minus" taki ze przez kolor skory sa one bardziej widoczne ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
KAsia o mały włos zgłosiłabym CIe do moderatora;p Zamiast odp. kliknełam zgłoś i pisze, pisze, pisze i w ostatniej skojarzyłam, ze coś nie halo;p
No nózki serio poharatane, Kacper (tfł tfu) o dziwo nie zdarł jeszcze skóry, ale siniaki ma...nawet na plecach, bo chodzi, a czasem biega do tyłu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() nAdrobiłam, ale będę pisała na raty ![]() Okazało się, że udało mi się być krócej, ale było ok ![]() mąż sobie odgrzał na śniadanie łazanki. Więc serek, banan i inne smakołyki, które były przygotowane dla L. nie były potrzebne, bo się z nią podzielił śniadaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nestelle kciuki za Ciebie i za J. Na ile J pojechał? Kurcze, nie wyobrażam sobie jak będę L. gdzieś wysyłać. A ostatnio t. do L. mówiła - a jak będziesz starsza to przyjedziesz do babci na dłużej... Ciekawe czy miała na myśli rok 2015, 16, 17 czy 20, bo nie wiem kiedy będe w stanie L. zostawić gdzieś na dłużej ![]() oliwka super z basenem ![]() ![]() moderna ostatnio się pytałam o szklankę tutaj bo też się wahałam, czasami daję L. ale boję się że ugryzie mocniej. sama kiedyś ugryzłam szklankę, a byłam starsza (nie wiem 4-5 lat?) więc trochę się boję i wolę jednak z kubka.Mimo że sobie radzi, to jednak na ogół daje w kubeczku. My zdecydowaliśmy się trochę spontanicznie pojechać do rodziców... Wróciliśmy dzisiaj... z gorączką u L. Już rano miała, podróż spędziła śpiąc lub przysypiając, na razie jeszcze jej nic nie dałam, bo nie przekroczyła 38 stopni, dużo uu było i przed spaniem już spadła jej temp. więc nie wiem o co chodzi... Jednodniowa gorączka? Jeszcze rano jej zmierzę, bo na razie jest ok. A resztę napisze jutro, bo już zmęczona jestem a trochę mam do ogarniecia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Nestelle - kciuki za obóz J.
Moderna - moje dziecko gryzie wszystko, każdy kubek służy mu wyłącznie do gryzienia, więc szklanki bym nie dała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.