|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Pani Mizantrop
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18
Cytat:
Rozmiar cycków zmienił mi się jedynie z 70F/FF na 75E, więc bardzo niewiele. Przed przytyciem jeśli chodzi o dół, to miałam 34/36, a górę musiałam mieć 40, bo w 38 moje cycki nie wchodziły Niemniej jednak nie czuję się dobrze ze swoją wagą i chciałabym zrzucić przynajmniej połowę tego, co mi przybyło, ale trafiłam na dwóch marnych endokrynologów i efekty leczenia były marne. Btw możecie polecić jakiegoś endo na NFZ w Warszawie?
|
|
#362 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem duża, ale proporcjonalna. Jestem wysoka, mam odznaczające się biodra, duże piersi i serio, nie wiem jak mogłabym się wcisnąć w spodnie, która mają w biodrach mniej niż 97cm, a spodnie w rozmiarach M i L jakie spotykam kończą się na 45cmx2 w biodrach. Wraz ze wzrostem rosną też wymiary, sądziłam, że to jest naturalne, a nie że niewiele mi brakuje do nadwagi :P ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#363 | ||||
|
Konto usunięte
|
Po 30stce to już pewnie rozkładać się zaczyna od wewnątrz według niektórych
![]() Cytat:
![]() Generalnie z wiekiem mam coraz bardziej wyrąbane na życie innych ludzi i jakoś mi lepiej psychicznie z tym ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#364 |
|
Konto usunięte
|
Biologii nie oszukasz
. Ale mi chodzi po prostu o to, że kiedyś się mówiło na takie stare panny, a teraz singielki po 30stce. Żeby ładniej brzmiało. Mniej beznadziejnie i tyle ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Hm, a wiesz czym się zajmuję poza studiowaniem biologii? Nie sądzę, więc fajnie jakbyś zamiast się ze mnie wyśmiewać, zapytała, albo milczała po prostu. Bo wiem, że to, że ktoś jest studentem biologii nie znaczy, że jest początkującym naukowcem. Ale jeśli robi już jakieś własne badania, angażuje się w czyjeś itd. to uważam, że można o czymś takim mówić. Ale widzę już Ci bezmyślnie kilka błyskotliwych Wizażanek zawtórowało głupimi uśmiechami. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-20 o 18:45 |
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#367 | |
|
Konto usunięte
|
Haha, najpierw na mnie chamsko i głupkowato zarazem najechałaś, a teraz pytasz? Najpierw myśl, potem pisz. W takiej sytuacji to co napisałam wyżej - własne badania i angażowanie się w czyjeś, niech Ci wystarczy.
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#368 |
|
Konto usunięte
|
Kiedyś mówiło się stare panny, bo kiedyś ludzie lubili się sobie wpieprzać w życie, a i średnia wieku kiedy się hajtało była inna, teraz nawet jak się w związku, to ślub się bierze w okolicach trzydziestki, a nie każdy związek, który zaczyna się w wieku dwudziestu lat przetrwa (no takie życie, ludzie przychodzą i odchodzą).
I może ty mówisz "singielka po 30stce", ja mówię "singielka" i już Czy chce być sama, bo lubi, czy tak wyszlo, czy jej się to podoba, czy skrycie w nocy popłakuje w poduszkę z rozpaczy, to jej sprawa, nie moja.No bo serio "stara panna"? Trzydziestolatka niby jest stara? Toć to ledwo od ziemii odrosła, dwadzieścia kilka lat to jeszcze okres wychodzenia z mentalnego smarkacza, wiele osób dopiero w tym wieku ma mniej więcej stabilną karierę. |
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwią mnie i śmieszą współpracowników praktykanci w mojej obecnej i byłej firmie, którzy przychodzą po drugim lub w trakcie trzeciego roku studiów i uważają, że są naukowcami. Nie. Naukowcami będą jak już opublikują swoje wyniki. |
|
|
|
|
#371 |
|
Konto usunięte
|
Że ten wiek to wiek kiedy ludzie czują naturalną potrzebę, z reguły, wchodzenia w związek, no i też 30 lat bodajże to jest taka granica co do której można się nie martwić korelacją wiek-zdrowie dziecka. Oczywiście ogólnie. Nie chodziło mi o to, że biologii nie oszukasz, w sensie, że 30latka to już biologicznie staruszka, tylko to co wyżej :P.
|
|
|
|
#372 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istnieją studenci ambitni, biorący udział w badaniach, angażujący się w działalność organizacji studenckich i kół naukowych. Ale to nadal studenci. Naukowiec, chirurg, inżynier, to są duże słowa. A początkującym naukowcom, chirurgom i inżynierom przydaje się pokora. |
|
|
|
|
#375 |
|
Konto usunięte
|
No to chyba ty tak mówisz. "Stara panna" jest współcześnie nacechowane pejoratywnie, bo sugeruje osobę starą (po uplywie daty przydatności do użycia, że tak okrutnie powiem) i samotną właśnie (samotną, nie samą, to jest różnica).
|
|
|
|
#376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-20 o 18:58 |
|
|
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Publikacje są bardzo ważne jeśli chcesz się starać o staże zagraniczne i pracę przy badaniach klinicznych.
|
|
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze wzrostem nie muszą rosnąć wymiary, u mnie tak nie jest. BMI mam w normie, w tej chwili mam na sobie bluzka m, spódnica s, a wzrost w okolicach 180, więc wszystko zależy od człowieka. Cytat:
, ciekawa jestem czy jej jest dobrze ze swoją wagą, tym jak wygląda nago
|
||
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tę wypowiedź dokładnie mi chodzi. I moim zdaniem (i nie tylko moim) dobitnie to pokazuje, że brakuje Ci pokory i stosujesz to określenie trochę na wyrost. |
|
|
|
|
#382 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, 'jeśli tak to można powiedzieć', nie pisałam, że mam się za początkującego naukowca dosłownie. Co do stosowania tego określenia, to użyłam go wówczas pierwszy raz i to dlatego, że po prostu dziewczyna spytała ironicznie bodaj ''a co jesteście naukowcami, że wiecie?'' - coś w tym stylu. Dlatego tak odpisałam. Po prostu czepianie się o wypowiedz wyrwaną z kontekstu, aspiracje na pudelka...
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-07-20 o 19:03 |
|
|
|
#383 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziwi mnie palenie trawy kiedykolwiek. Cytat:
|
||
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 |
|
Pani Mizantrop
|
A poczytałaś troszkę dalej? Narzekanie przy problemach zdrowotnych jest dla mnie całkowicie zrozumiałe, bo czasami sama to robię. Narzekanie dla samego narzekania już jest irytujące.
|
#386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A czemu miałoby nie być? Poczucie własnej wartości wypływa z wewnątrz, nie z zewnątrz. Jeśli jesteś pewny tego, że twoim zadaniem nie jest być estetycznie zadowalajacym dla innych ludzi, tylko dobrze czuć się z samym sobą, to krytyka zewnętrzna się od ciebie odbija, tak samo jak do porządnie zbudowanego szczelnego statku nie dostanie się woda z oceanu. Mam okropne ciało, jestem dosyć niewymiarowa, mam pełno blizn większych i mniejszych, wyglądam jak ćpunka po odwyku po prostu - i uwielbiam chodzić nago, odsłaniać je, pokazywać i podkreślać, bo choć obiektywnie wiem, ze szału nie robię ludziom, to subiektywnie? Wali mnie to, każda seksbomba ma wady, ja ich mam po prostu trochę więcej ![]() I generalnie uważam, że ludzkie cialo jest piękne - każde, nieważne czy pasuje do kanonów urody czy nie, każde jest fascynującą maszyną, zbiorem mechanizmów, których możemy nigdy w pełni nie zrozumiemy, a każda niedoskonałość - rozstępy, blizny, znamiona, nadmiar tłuszczu, whatever - jest zapisem drogi życiowej i największym dowodem na to, że się żyje. Każde ciało jest historią samą w sobie, miliony drobnych opowieści są zapisane w każdej jego ułomności i dla mnie jest to autentycznie piękne i niesamowite. Jestem często (np. teraz) przesadnie egzaltowana i sentymentalna, to prawda. Ale dobrze mi się żyję z tym przekonaniem, lubię celebrować życie i naturę, a ludzkie ciało jest jednym z ich najpiękniejszych wytworów
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-07-20 o 19:16 |
|
|
|
|
#387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu dziwi mnie, że komuś jest źle w jakąś tam pogodę i to jest spoko a jednocześnie jak komuś jest źle w inną to już jest dziwne i się człowiek dziwi. |
|
|
|
|
#389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
No ale po co w ogóle krytykować?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

Publikacje są bardzo ważne jeśli chcesz się starać o staże zagraniczne i pracę przy badaniach klinicznych.
, ciekawa jestem czy jej jest dobrze ze swoją wagą, tym jak wygląda nago