|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Jest nie tyle co gorąco a mega duszno..powietrze dosłownie stoi. A w mieszkaniu mam przyjemny chłód
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jedno fyn i jest super, nic się nie popsuło,
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogarnąć wszystko mogę bo i posprzątam i pranie zrobię - Oli mi bardzo pomaga obiad to też nie problem. ale jak chcę odpocząć to się nie da.... chyba że bajkę zapuszczę ale to by musiał cały dzień oglądać ![]() ja to się zastanawiam jak można ogarnąć wszystko mając już dwójkę dzieci ;/ to dopiero hardcore ![]() Cytat:
coś w tym jest mi też tak mówili w pierwszej ciąży ![]() ale słodziak ![]() u nas też duszno parno i masakra. a w pokoju mamy chłodzik fajny chociaż
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ze wszystkim zostane sama, dzis znajomi mowili o drugim dziecku a ja w glowie pomyslalam sobie -tak ku.....a jeszcze jednego nie urodzilam a pierdziela o drugim...![]() ale miec 2 i ogarniac... tez nie moge sobie tego wyobrazic...
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie jestesmy w stanie sobie wyobrazic tego,ale jak przyjdzie co do czego to zamiast zastanawiać sie bedziemy działać na zwiększonych obrotach wszystko da sie zapewne zrobic- nie my pierwsze i nie ostatnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- 39zl za kocyk taki grubszy dwustronny to ok cena? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Tragedia! jest tak gorąco, że człowiek nie ma siły się ruszać, a ze spaniem mam jeszcze większy problem, bo po prostu nie ma czym oddychać. Kilka razy dziennie ratuję się prysznicem.
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- o ja planuję zakup jedo fyn memo, mam nadzieję, że dobrze będzie się spisywał
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka- po moich dolegliwosciach ciazowych ktore do tej pory mialam to raczej nie bede myslec o kolejnym a jak ktos mowi nie ty pierwsza i nie ostatnia to az mi wlosy staja debem....
![]() Akrolowa- tez mnie ratuje prysznic, oby te upaly troszke odpuscily, wiadomo fajnie ze jest lato i cieplo ale nie taki gorac...
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-07-20 o 19:18 |
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie miałam lekkiego 1trymestru, non stop mdlosci, głowa w kibelku a potem przymusowe lezenie, po prostu mam takie podejście ze jak bedzie trzeba sie sprężyć to jakos pójdzie,maz pomoże itp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Teraz za to non stop bym spała;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() uff ale gorąco zaraz wskakuję do wanny bo się nie da dobrze że w mieszkaniu chłodno ![]() jutro mamy genetyczne ![]() Co do wózków to mojego co sobie upatrzyłam nie mogę w zadnym sklepie spotkać żeby go obejrzeć i nie wiem co teraz robic czy wybrac jakis inny czy zaryzykować i kupic przez neta ![]() Jeśli chodzi o odpoczywanie to mam go już dosyć ale ciocia męża ma mnie nauczyć działać na szydełku ![]() Kinqaa, ten kłóik to chyba nie miniaturka? u was też takie upały są? A co do radzenia sobie z 2 dzieciaczków to mi teściowa opowiadała że przy pierwszym nie miała czasu zjeść a przy 2 czy już 3 miała nawet czas na pomalowanie paznokci więc kwestia wprawy i my na pewno kiedyś do niej dojdziemy ![]() A i mężulek wymyślił imię jak będzie synuś: Jasiek
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka,
poki co jestem negatywnie nastawiona i nie chce myslec o kolejnym jak jeszcze jednego nie urodzilam a jak sobie przypominam Itr to zastanawiam sie jak ja przezylam ten okres, ciesze sie ze nie wyladowalam w szpitalu bo 2 razy mi to grozilo - przez wymioty
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka: trzymam kciuki
bedzie dobrze Jasiek czyli zdrobnienie od Jana?;p a dla dziewczynki?;p hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez fajnie się prowadzi, bo zamiast gondoli wkładasz do stelaża tą część na spacerówkę wiec to to samo, jedynie żałowałam że nie kupiłam parasolki do wozka myśmy używali jej najmniej bo mały tylko chciał chodzić i chodzić,
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee, kochana podobno o tym się zapomina jak się zachodzi z drugim
![]() Dusiolka, mam nadzieję że z Maleństwem wszystko oki tak tak Jan a dla dziewczynki mnie się podoba Alicja ale mąż musi to przemyśleć taki jest ![]() Sweetbe, oj to miałaś urwanie glowy jak tylko dreptać chciał
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-07-20 o 19:30 |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka czekajmy na to malenstwo w brzuszku
a przyszlosc sama sie kiedys wyklaruje
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co się już za wczas stresować ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- ale mi się jajka na twardo z majonezem chce ![]() jakoś codziennie wieczorem jajo muszę zjeść ![]() nie wiem czy to dobrze czy źle ale jem
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
masz ochote to jedz
![]() w sumie tez bym zjadla jajko
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
i chyba tak zrobię
![]() jeszcze mam od kur biegających od teściowej bez GMO to jedz
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nienawidzę majonezu w ciazy a tak to uwielbiałam.. Do jajek jakis tez nabrałam wstrętu;p ale smacznego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wstret do czosnku pod kazda postacia, na banany tez nie moge patrzec
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Jajeczka się gotują
![]() Dusiolka, mnie niestety od majonezu nie odrzuciło ale od jajecznicy tak...Simonee, banany kiedyś dzień bez banana był dniem straconym a teraz blee...za czosnkiem nie przepadałam nigdy
|
#1252 | |||
|
Rozeznanie
|
Wróciliśmy właśnie ze skansenu. Młody wybiegał się, wyszalał, naoglądał zwierzątek trochę. Pogoda fajna, akurat na spacer.
Na obiad zamówiłam sobie sałatkę z kozim serem i sosem żurawinowym, Zanim zamówiłam, zapytałam, co jest w tej sałatce. Jak dostałam talerz, okazało się, że jest tam też ser pleśniowy Dobrze, że to sałatka i mogłam odłożyć na bok. Pychotka z tym sosem Dziewczyny, każdy ma inny must have w wyprawce. Ja chciałam mieć spokojny odpoczynek. Też spałam delikatniejszym snem, ale jednak spałam, a nie czatowała co chwilę nad łóżeczkiem i nie sprawdzałam, czy dziecko oddycha. Na dół też mogłam swobodnie zejść i posiedzieć chwilę i nie biegać co chwilę na górę, żeby sprawdzić, czy jest wszystko ok. Dla mnie mój monitor jest wart każde pieniądze. Syn był wcześniakiem. Urodził się w 36t2dniu. Zapominało mu się oddychać. Nawet nie chce myśleć, co by było, gdybyśmy nie mieli monitora. Teraz też mam zamiar go używać ![]() Cytat:
niezły gość ![]() Cytat:
Gratuluje wyboru imiennia. My jeszcze cały czas nad tym debatujemy i wiem, że łatwo nie będzie ![]() Mnie niedawno się śniło, że mąż się upierał przy Jasiu, a ja nie chciałam, bo teśc tak ma na imię. Nic nie mam do teścia, a ni do imienia Jaś. Nie chciałam tylko, zeby nazywali się tak samo ![]() Cytat:
nie wyszło od razu, jak chciałam, ale wyszło za to teraz najadłam się arbuza i pękam.
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest ani duzy ani malusi po srodku ale fajny jest. Czasem jak sie wkurzy to drapnie , ale wtedy ja go za ucho Fajne imie, mojej siostry jest Jas ma prawie 5 miesiecy juz Ja mysle jakos nad Kacperkiem hmmmm... A jak dziewucha to nie wiem poprzednio bylo ustalone tak jak u Ciebie,ze Alicja lub... Kornelia wyszlo,ze Kornelia lepsze
|
|
#1254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owszem sensor sie zalaczal sam niekiedy, ale ten jeden raz może uratować życie. Także ja kupuje bo tamten niestety sie popsuł. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Cytat:
Ludzie sa przewrotni, nie masz dzieci-pytaja kiedy bedziesz miec, masz jedno pytają kiedy następne, masz czwórkę o czego az tyle ![]() Jak mnie ktoś spytał o drugie dziecko do 6mscy po porodzie, to tylko warczalam, ze jeszcze jedno dobrze od ziemi nie odroslo i za chiny nie chcialam słyszeć o drugim, ba, w ogóle nie chciałam dzieci jeszcze pare lat wstecz, także nigdy nie mów nigdy ![]() Tez sie boje jak ogarne dwójkę, tym bardziej, ze starszy na wiosnę pojdzie co przedszkola. Słyszałam od doswiadczonych mam, ze jest łatwiej z dwójką, bo np bawią sie razem i juz nie ma "mama chodź sie bawić". A mi sie wydaje, ze człowiek majac dwojke dzieci, ba nawet jedno, musi pozbierać d...pe w troki i sie lepiej zorganizowac. Pamiętam, ze wlasnie moje klientki ktore mialy dzieci były mega zorganizowane, na czas wszystko itd |
|||
|
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie się wydaje że dobra cena Montanka jak synek był wcześniakiem to taki monitor oddechu nawet wskazany jest
|
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
Monitor oddechu też bym chciała zakupić. Jestem panikarą i wiem, że bedę siedziała non stop przy łóżeczku i patrzyła czy dziecko oddycha. Myślę , że to mnie uspokoi. Nie darowala bym sobie, gdyby coś się stało a ja nie zrobiłam wszystkiego.
Dusiolka pytałaś o cenę kocyka. Jak kupowałam koleżance taki kocyk, to w smyku tyle właśnie kosztowały. Bez żadnej promocji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o smierci lozeczkowej? Wystarczy przestrzegac zasad ukladania dzidziusia w lozeczku
Mnie bardzoo straszyli tym i po prostu uwazalam. No wiadomo, czasami dzieci maja inne problemy z oddychaniem czy wlasnie rodza sie jako wczesniaczki, wiec wtedy to rozumiem. No,ale jak ma matke ten monitor uspokoic to ja tam nie widze przeciwskazan. Mi jest po prostu zbedny, i tak bede miala lozeczko pewno przy sobie na poczatku.
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc wole mieć spokojny sen no tak samo nam się podoba Aleksander ale teść tak ma więc z tego względu nie będzie takiego imienia. A Jaś coraz bardziej mi się podoba Cytat:
![]() Kacperek tez ładne ![]() A Alicja piękne Cytat:
![]() ale pojadłam aż mi te jajka "stawały" w gardle
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Znow mnie nie poznacie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

obiad to też nie problem. ale jak chcę odpocząć to się nie da.... chyba że bajkę zapuszczę ale to by musiał cały dzień oglądać 

zaraz wskakuję do wanny bo się nie da 
i nie wiem co teraz robic 
tak tak Jan 

kiedyś dzień bez banana był dniem straconym a teraz blee...za czosnkiem nie przepadałam nigdy