|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2312 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Angelika fajnie ze juz jesteście w domku
sliczna masz córcie i zdrowa a to najważniejsze a o ciężkim porodzie szybko zapomnisz napisz cos wiecej jak znajdziesz chwile jak sobie radzisz czy mała jest grzeczna czy mały lobuziak i jak sie odnajdujesz w tej nowej sytuacji---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Ooooooo wody odeszły? trzymam kciuki za szybki porod , akurat jestem na forum i cos sie dzieje
|
|
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201..
Trzymam kciuki!!!!! Powodzenia
O kurcze a my ten sam termin mamy ;-) Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-07-21 o 01:13 |
|
|
|
#2314 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201..
|
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201...
Asix86 masz ten sam termin co ja na 7 sierpnia az sie zaczelam sama stresowac bo ze mną coraz gorzej....ledwo chodzę takie mam bole w krzyżu i coraz wiecej wydzieliny (czop odszedł kilka dni temu) dobrze ze kosmetyczke dzis odwiedzilam i Krycha gladziutka, nogi po pedicure paznokcie pomalowane torba spakowana takze w razie co to ja juz gotowa chociaz wole do czwartku jeszcze wytrzymać bo jednak wole zeby sam ordynator mi cc robił i zeby najlepsi specjaliści byli na miejscu a nie jacyś przypadkowi co akurat zmianę maja....
Az teraz nie zasnę z wrażenia ze następna juz rodzi
Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-07-21 o 01:14 Powód: cggg |
|
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mamuska11;47386075]Asix86 masz ten sam termin co ja na 7 sierpnia az sie zaczelam sama stresowac bo ze mną coraz gorzej....ledwo chodzę takie mam bole w krzyżu i coraz wiecej wydzieliny (czop odszedł kilka dni temu) dobrze ze kosmetyczke dzis odwiedzilam i Krycha gladziutka, nogi po pedicure paznokcie pomalowane torba spakowana takze w razie co to ja juz gotowa chociaz wole do czwartku jeszcze wytrzymać bo jednak wole zeby sam ordynator mi cc robił i zeby najlepsi specjaliści byli na miejscu a nie jacyś przypadkowi co akurat zmianę maja....
Az teraz nie zasnę z wrażenia ze następna juz rodzi [/QUOOj dobrze byłoby, gdybys jednak wytrzymała do czwartku Tak z ciekawości sprawdzilam swoja K. i poki co nie widze zmian, jest tylko ciasno.. p ![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Masz skurcze, czy tylko wody odeszły? |
|
|
|
#2317 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Łatwego porodu Asix! :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2319 |
|
Rozeznanie
|
Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201...
O rany zaraz zwariuje
nie moge spać nie moge sie ułożyć a jak juz sie ułożę to chce mi sie siku a zejście z łóżka zajmuje mi duuuuzo czasu tak mnie połamalo nie mówiąc juz o wejściu po schodach do ubikacji....a teraz jak juz leżę to znowu zgaga Ciekawe jak tam asix86.... ---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Chyba sama dzisiaj nie śpię....no chyba ze rodzicie :p Doszedł mi jeszcze bol głowy i straszne gazy Teraz sie męcze i za nic zasnąć nie moge a jutro bede chodzic jak zombi A z rana na badania krwi muszę jechać.... Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-07-21 o 02:54 Powód: literowka |
|
|
|
#2320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O jaa. Mam nadzieję że już po, trzymam mocno kciuki. Cytat:
Ja wstałam siku i tż do pracy, myślę wejde na wizaż możd akurat zaczarowana napisała że rodzi a tu taka niespodziankaasix86. Ależ zazdroszczę ale i ja się doczekam. Idę dalej spać. Dobranoc dziewczyny
|
||
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Asix kciuki! Wstałam na pobranie moczu do badania i nie mogę usunąć. Ale walczę
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
No to powodzenia Kochana. Dasz czadu!!
![]() Ehh ja to chyba będę przeterminowana..
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
asix mam nadzieję ze już jesteś po i tulisz swojego maluszka!
![]() Dobrze że dopiero weszłam na wizaż bo bym nie mogła spać w nocy Tak jak już kiedyś mówiłyście, ze dziewczyny, po których nikt by się akurat w danym momencie nie spodziewał porodu rodzą
|
|
|
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a to będzie pierwszy książę na naszym forum
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze w tym goracu, no myslalam ze wczoraj ze skory wyskocze. Tu tez wsciekly upal, jak nic pod 30 stopni podchodziCytat:
. Mowi zebym byla cierpliwa i ze Groszek sam zadecyduje, kiedy ma dosc. Ostatnio rozpycha sie coraz bardziej, dosc bolesnie nawet, kopie mnie pod zebra, czuje, jak mnie lapkami smyra tak bardziej od dolu ani chybi juz mu sie za ciasno robi. Jeszcze dwa dni, a potem juz jest Lew i ma ode mnie zielone swiatlo. No prosze. Caly weekend dziewczyny odpoczywaly, a od poniedzialku rano zabraly sie do roboty .Wczoraj bylam okropnie zdechla. Jedyne do czego sie nadawalam to lezenie w sypialni (bo tam najchlodniej) na lewym boku i wypijanie ogromnych ilosci wody z cytryna. Ciekawam, czy to oznaki zblizajacego sie porodu, wczoraj o tym czytalam, pisza ze moze wystapic przyplyw energii albo wlasnie zmeczenie, oslabienie i takie ''dziwne samopoczucie''. no wlasnie wczoraj caly dzien sie tak ''dziwnie'' czulam .Ciagle mnie pobolewa w podbrzuszu, zwlaszcza noca, i czuje sie jakby mnie ktos kijem zlal .
|
||
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Aż musiałam sprawdzić, na kiedy masz termin. Dwa dni po mnie!! serio nie znamy dnia ani godziny
![]() mam nadzieję, że jesteś już po wszystkim i tulisz synka! ![]() Cytat:
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oby poszło szybko i bezboleśnie.
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Całe szczęście nie a pijany kierowca i jego pasażer też wydawali się w super stanie.
Angelika, fajnie, że jesteście już w domku ![]() mam nadzieję, że już tulisz swojego maluszka ![]() Cytat:
W nocy budziły mnie skurcze ale nic się nie rozkręciło.
|
|
#2330 |
|
Raczkowanie
|
Helllol ale niespodzianka nastepna
![]() Az mi sie nie chce cytowac poprzednich wypowiedzi z weekendu (przepraszam) Powodzenia! Oby poszlo szybko i sprawnie i w miare bezbolesnie!!!! Kurde ja mam termin 3 dni po Tobie wiec moze i ja urodze niedlugo ![]() Moj synu ZNOW chory-zalamie sie normalnie, 2 tyg przedszkola standardowo i tym razem krtan Jak drugi synek bedzie sie tak zarazal to chyba pol zycia w szpitalach spedzimy tfu tfu! Sara czy to Ty pisalas kiedys ze jezdzilas z cora do laryngologa na zbadanie 3 migdalka? Jesli nie, to prosze niech sie ktoras odezwie jak dokladnie wyglada to badanie, bo moj Tomek nawet patyczka nie toleruje a chyba musimy sie wybrac bo to chorowanie go wykonczy.. Milego dnia!!!! ja juz salatke skroilam z tunczykiem i chyba wezme sie za sprzatanie poki mam sile,a w srode przylatuje do mnie siostra z roczna coreczka na 6 tygodni
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia!
|
|
|
|
#2332 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Aaaa mocne za szybka akcje !!!!!
|
|
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Bolą Was dziewczyny dłonie tak jakbyście się biły na pięści?
|
|
|
|
#2335 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Po badaniu lekarz daje dzieciom lizaki więc wychodzą zadowolone. Dodatkowo od nas miała obiecaną niespodziankę.![]() Zosia nie chorowała w ogóle dopóki nie poszła do przedszkola. Pierwszy rok był straszny. Tydzień w przedszkolu, dwa w domu i tak w kółko. W tym roku praktycznie w ogóle chora nie była. Byliście z małym nad morzem? U nas chyba taki wyjazd dużo pomógł. Pamiętam, że pojechaliśmy z zapaleniem krtani i strasznym kaszlem, po dwóch dniach wszystko przeszło. ![]() A teraz jeździmy do laryngologa, bo mała w nocy strasznie chrapała i miała bezdechy. Migdały były tak powiększone, że się stykały. Tutaj u mnie w mieście od razu kierowali nas na usunięcie trzeciego i podcięcie dwóch podniebnych. Dla mnie usuwanie migdałów to już ostateczność, jak żadne leczenie nie pomaga. Ten lekarz do którego jeździmy nawet słowem nie wspomniał o usuwaniu, bo ma takie samo zdanie jak my. Mała dostała leki i szczepionkę do nosa i w nocy śpi spokojnie. Zobaczymy co jutro powie. Musimy jeszcze testy alergiczne zrobić, ale leków nie może brać przynajmniej 2 tyg, a teraz podajemy tą szczepionkę. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Zaczarowana jak się czujesz? Ja od kilku dni czuję się super, nic mnie nie boli, w nocy śpię super. Skurcze mam bardzo rzadko. Chyba wszystko się uspokoiło i wytrzymam do czwartku ![]() Dzisiaj wieczorem mam wizytę, ciekawe jak to moje rozwarcie
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-21 o 09:46 |
||
|
|
|
#2337 | |||
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze sie obudzic gdy Tz nadal jest obok z mysla ze wieczorem tez tak bedzie
Cytat:
Cytat:
Musza byc lagodne, innej formy nie przewiduje, przeciez mam zamiar zyc 100 lat![]() Cytat:
za szybki porod i czekamy na dobre wiesci
|
|||
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to nie, ale rano nie jestem w stanie zginąć palców całkiem, szczególnie w prawej ręce. Zwykle po jakimś czasie przechodzi ale zdarza się że i cały dzień trzyma.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47387529]Mnie tak bolą po nocy, a potem przechodzi. Właśnie oglądam program "Ciąża z zaskoczenia". Kobieta nie dosyć, że nie wiedziała o ciąży, to ostatecznie urodziła bliźniaki. Wierzyć mi się nie chce [/QUOTE]Nie no, to już chyba mocno naciągana historia...
|
#2339 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dojdzie do tego ze sie przeterminuje mimo ze juz 3 cm rozwarcia i bole przeciez ja tego niewytrzymam Zazdroszcze ale to dobrze bedziesz pelna energii tez bym chciala juz w czwartek tulic swoje szczescie ![]() Tez jestem ciekawa jak tam Twoje rozwarcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

sliczna masz córcie i zdrowa a to najważniejsze a o ciężkim porodzie szybko zapomnisz 

nie moge spać
a stopy pcha mi w kregoslup. Podgladalismy plec ale dziecko jest ulozone tak ze zle widac Lekarz powiedzial - "nie ma pewnosci bo to moga byc jadra ale ptaszka nigdzie nie widac .Moze byc i buleczka"