|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Wlasnie musialam wywalic dywan na podwórko do wyschnięcia i wytrzec podłogę
mlody wzial sobie moja butelke z woda odkrecil wylal wode ja slysze, ze mi cos tapla a to on sobie jezioro łabędzie urzadza
|
#4262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
Cytat:
taka sytuacja
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy wkładałyście dzieci do chodzików?
byłam w ubiegłym tygodniu u znajomej i tam klusek spróbował swoich sił w chodziku i nawet mu się podobało, i jak byłam na początku p m-ca na kontroli w poradni preluksacyjnej to ortopeda powiedział ze nie mamy przeciwskazaź do chodzika i tak się zastanawiam czy kupić Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-21 o 08:09 |
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, swoją drogą spryciula jak odkręcił tą butelkę, musisz mieć oczy dookoła głowy
|
||
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do chodzika to nie mieliśmy
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
szyję dzisiaj firankę do kluska pokoju , jak skończę to się pochwalę o ile efekty będą godne uwagi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
no jak to bym mój ojciec powiedział "ty ciesz się że masz żywe dziecko, lepsze takie niz jak by miał siedzieć jak snopek" tak mi powtarzał przy starszaku Kaśka Miki to już bez trzymanki pomyka? |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie brawa! Zdolniacha
![]() Hej ![]() Wywaliłam walizkę na środek pokoju i zaczynam pakowanie Naprawdę nie wiem jak my się zabirzemy!?
|
|
#4271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
żebyś wiedziała, że był ryk na pół domu jak go zabrałam od tego
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co chciała bym zamówić rolety do salonu zastanawiałam się na takimi dzień/noc ma może któraś ? czy możecie polecić coś innego ?
na górze mam takie zwykłe , a na dół chciałam kupić sobie cos innego siedzę klepię na wizazu trzymam kluska na rękach na stojąco odwróconego do okna, a ten zrzucił kwiatka z parapetu i bije sobie brawo ![]() miłego dnia, idziemy spać
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
a widzisz
Szymek coraz częściej demonstruje swoje delikatnie mówiąc niezadowolenie ( ) jak mu czegoś nie pozwalam
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Wieki mnie nie było. Wszystkiego najlepszego dla pierwszego watkowego roczniaka Lili, śliczna dziewczynka i super zdolna mama- tort cudny ![]() Aktualnie jestem na etapie szukania fotelika i w weekend znalazłam cos takiego http://inspekcje-fotelikow.pl/trasa/trasa-2014/ Sprawdzają dopasowanie fotelika do samochodu, dziecka i jego przymocowanie. Troche późno to znalazłam, bo juz sporo miast było, ale jeszcze kilka inspekcji bedzie, moze któraś z dziewczyn skorzysta ![]() W Wawie maja taki punkt na stałe, ale np. konsultacje doboru fotelika 149 zł... kama Ty chyba masz besafe, możesz powiedzieć jaki i czy na izofix czy pasy, jak pochylenie tego fotelika ? Widziałam ze jak na pasy, to maja taka specjalna podkladke regulujaca, ale na isofix odpada.
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj organizm jest w szoku bo spalam 10h Dzień dobry
|
|
#4277 | ||||
|
Rozeznanie
|
Zalegle zyczenia dla wszystkich dzieciaczkow za ukonczone miesiace i sto lat dla Polusi ![]() Cytat:
za inwencje i poswiecenie tz ![]() ![]() Cytat:
przeszla juz goraczka? Cytat:
moze jeszcze sie poprawi Cytat:
U nas jak pojawiala sie kreseczka na dziasle, to za dzien dwa pojawial sie zabek
|
|
|
#4278 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rodzinka wyprawiala mu huczna impreze. my na niej nie bylismy, gdyz uznalismy to za wielka przesade i oblude do pomocy przy dziadku nie ma chetnych, ale do swietowania wszyscy Cytat:
![]() ale Myszka ma inwencje tworcza maly rozrabiaka ![]() Cytat:
z reszta na rehabilitacji nam mowiono, ze jest to bardzo niezdrowe dla maluchow. witam sie poweekendowo ![]() u nas jak zwykle pracowicie, a do tego nieziemsko upalnie ![]() Jakub nie bardzo spi w nocy, sadze ze te goraczki sa glownie winne. w domu gorace 26 stopni ![]() Do tego walcze z lodowka - od dwoch tygodni nie dziala ![]() tydzien temu by serwisant, dokonal naprawy i stwierdzil, ze bedzie dzialala. szkoda tylko, ze w piatek przestala ![]() dzis znowu zglaszalam awarie (najgorsze jest to, ze na ta infolinie za kazde polaczenie jest pobierana oplata )no wiec pewnie jutro przyjedzie pan technik i zobaczymy co wymysli ![]() ![]() przeklinam tego mojego no frosta ![]() A pochwale sie jeszcze co w sobote zmajstrowal tz z moim tata
|
|
|
#4279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sto lat dla Poli! Cytat:
Co do chodzika - nie mamy i nie będziemy mieć. Anutka piękna huśtawka! A co do mnie - nie jadę w ten weekend w góry z przyjaciółką TŻ zaczął odwalać akcje... Nie mam zamiaru kłócić się z nim o takie coś. A moja t. jest prowodyrką Czy któraś z Was ma żelazko do prasowania w pionie? W sensie, że para prasuje ubrania, które wiszą... ? Zastanawiam się nad takim zakupem, tym bardziej, że t. przypala wszystko tym swoim żelazkiem ![]() Możecie polecić jakieś sklepy, w których obkupię Majkę na sezon jesień/zima w miarę tanio?
|
|
|
#4281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedziec ze dzieciaki potrafia juz odkrecac butelki bo u mnie plyny w lazience nadal na podlodze ale Bartek (chyba) jeszcze az tak sprytny nie jest...Cytat:
Cytat:
tzn moj jeszcze nie chodzi ale ja jestem i tak klebkiem nerwow... bo stawia swoje pierwsze kroki popychajac krzesla w kuchni i mielismy tam takie skladane krzesla i kiedys spuscilam go z oczu doslownie na 20 sekund a ten lup lezy a zlozone krzeslo kolo niego... ogolnie to maz sie nie stresuje a maly sobie krzywdy przy nim nie robi, a ja latam za nim caly dzien i co chwila cos jak mlody juz wstaje przy wszystkim i potrafi okrazyc lozeczko trzymajac sie szczebelkow, chodzi kolo sofy i stolika to ile jeszcze mniej wiecej zajmie nauka chodzenia? Cytat:
ale ja mam czasami dosc wolalabym zeby chwile polezal a nie nabijal kolejne guzy ![]() Cytat:
zdrowia dla pradziadka!! 100 lat juz nie zycze bo za pozno ![]() Nie bylo mnie tu ostatnio bo malemu szly gorne jedynki i byla masakra... non stop na rekach i na paracetamolu...ale juz sie przebily i mlody nawet nauczyl sie nimi zgrzytac co doprowadza mnie do furii ale...czy wy tez macie wrazenie ze te 1 gorne sa jakos tak wysoko?? bo nie wiem czy mlodemu dobrze to wyroslo ![]() w ogole jaka mialam ostatnio akcje, bylismy na miescie, przysiadlam sobie na lawce, mlody wcinal ciasteczko ryzowe i nagle patrze a on cale to ciastko wepchal do buzi i zaczyna sie krztusic.. no to dawaj mu to ciastko wyciagac...a on dalej przelyka i nie otworzy buzi... no to szybko wyciagam go z wozka, juz spanikowana i obracam go do gory nogami, a w myslach juz krzycze "hilfe" i biegne do szpitala bo akurat byl niedaleko.... a tu mlody puscil takiego pawia ze on, ja, wozek, lawka, podloga wszystko bylo do mycia no ale dobrze ze tak sie to skonczylo bo na prawde sie wystraszylam...jeszcze mam jedna nowine ale napisze wam w k
|
|||||
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,witam się z ławeczki,opalam się a Misiek śpiocha w cieniu.dziś weszłam do kiosku puścić lotka,jutro kumulacja,a tam tyle wspaniałych zabawek ze szok i jakie ceny!wzięłam mikrofon,sortet i kule z krotka rączką do pchania,za zabawki zaplacilam cale 21,30 !
Czarna powodzenia w pakowaniu Isabell ja chodzika nie planuje,pomijając juz najważniejszy fakt ze niezdrowe to pomysl ze troch w to kosztuje a na krotko starcza,moze lepiej pchacz z panelem grajacym i zabawkami to posluzy do nauki i zabawy. Rolety mają moi rodzice i są boskie,możesz zamówić na wymiar lub gotowce,różnica jest spora w cenie,a jakościowo podobnie,jak będziesz chciała to prześlij mi pw z adresem @ to zrobię Ci zdjecie jednych i drugich Kaska Miki wie co dobre na upaly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-07-21 o 09:45 |
|
|
|
#4283 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie teraz tak siedzę i zamulam... najchętniej spakowałabym nas i pojechała gdzieś z mężem i dzieckiem w góry na sobotę i niedzielę. Ale nie mam pomysłu...
Albo inaczej - jakoś się boję.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie wyglądu dzieciaków to wiadomo sporo zależy od budowy ciała,postury i umiejetnosci jak określamy wiek,ale zauważyłam że też od stroju,jak Michasia ubiore w body to jes moim słodkim bobaskiem,a wystarczy że założę mu polo i szorty i już mały mężczyzna
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
pytałaś o książkę, ja mam uśnij wreszcie, polecaną przez K. Bujakiewicz.
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Po pierwsze-czy waszym dzieciom też pocą się główki w tych upałach? bo gdzieś słyszałam,że to objaw niedoboru wit. d, no ale Tusi poci się tylko teraz, więc chyba jednak przez upały... Kaśka Twój Miki to łobuziak kochany ![]() ja nie ogarniam życia. Każdy etap rozwoku ruchowego dziecka faktycznie jest coraz trudniejszy dla rodzica. Teraz non stop muszę być przy Tusi, bo waryjatka w sobotę już coraz więcej zaczęła wstawać bez trzymanki, a od wczoraj to już w ogóle nie ma lepszej zabawy.Najgorsze,że ona jak wstanie i stoi to daje ręce do góry (chyba z radości), traci równowagę i leci do przodu No i dzisiaj zrobiła kilka kroczków od kanapy do stolika... ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- I chyba za bardzo wzięła sobie do serca moją naukę " daj, weź" bo teraz wszystko chce mi dawać. A smoczka i swoje jedzenie wręcz wpycha mi do ust
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pocą czasem też wskazuje na nadmiar wit. Tak mi mówiła siostra tz. Motylku Ty masz łóżeczko turystyczne dwupoziomowe ? Czy coś mi sie myli.
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
ale co to za strach ? najwyżej będziecie się zatrzymywać. My teraz jechaliśmy i średnio co 2 h na 10-15 minut postój był.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

mlody wzial sobie moja butelke z woda odkrecil wylal wode ja slysze, ze mi cos tapla a to on sobie jezioro łabędzie urzadza 

taka sytuacja

, swoją drogą spryciula jak odkręcił tą butelkę, musisz mieć oczy dookoła głowy

czy przy ząbkowaniu również może pojawić się kaszel??
do pomocy przy dziadku nie ma chetnych, ale do swietowania wszyscy
najlepiej np pw :cisza

Albo inaczej - jakoś się boję.