Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 07:54   #4261
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Wlasnie musialam wywalic dywan na podwórko do wyschnięcia i wytrzec podłogę mlody wzial sobie moja butelke z woda odkrecil wylal wode ja slysze, ze mi cos tapla a to on sobie jezioro łabędzie urzadza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140721_074452.jpg (165,5 KB, 53 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 07:58   #4262
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoją miesięcznicę obchodzi:

Polusia, która kończy 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla solenizantki
sto lat Polusia !!
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Wlasnie musialam wywalic dywan na podwórko do wyschnięcia i wytrzec podłogę mlody wzial sobie moja butelke z woda odkrecil wylal wode ja slysze, ze mi cos tapla a to on sobie jezioro łabędzie urzadza
heh... taka sytuacja

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:04   #4263
Isabell12
Zadomowienie

dziewczyny czy wkładałyście dzieci do chodzików?
byłam w ubiegłym tygodniu u znajomej i tam klusek spróbował swoich sił w chodziku i nawet mu się podobało, i jak byłam na początku p m-ca na kontroli w poradni preluksacyjnej to ortopeda powiedział ze nie mamy przeciwskazaź do chodzika i tak się zastanawiam czy kupić

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-07-21 o 08:09
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:07   #4264
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
byłam w ubiegłym tygodniu u znajomej i tam klusek spróbował swoich sił w chodziku i nawet mu się podobało, i jak byłam na początku p m-ca na kontroli w poradni preluksacyjnej to ortopeda powiedział ze nie mamy przeciwskazaź do chodzika i tak się zastanawiam czy kupić
nie i nie zamierzam.

Stary 2014-07-21, 08:07   #4265
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Dziś swoją miesięcznicę obchodzi:

Polusia, która kończy 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla solenizantki
sto lat

Cytat:
nie ma co Miki jest mega , swoją drogą spryciula jak odkręcił tą butelkę, musisz mieć oczy dookoła głowy
Stary 2014-07-21, 08:09   #4266
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co Miki jest mega , swoją drogą spryciula jak odkręcił tą butelkę, musisz mieć oczy dookoła głowy
no nalatam się za nim.... ale powiem Ci, że czasem mam dość bo ciągle się stresuję czy znowu wpadnie na jakiś super pomysł

co do chodzika to nie mieliśmy

Stary 2014-07-21, 08:20   #4267
Isabell12
Zadomowienie

szyję dzisiaj firankę do kluska pokoju , jak skończę to się pochwalę o ile efekty będą godne uwagi

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
no nalatam się za nim.... ale powiem Ci, że czasem mam dość bo ciągle się stresuję czy znowu wpadnie na jakiś super pomysł

wierzę Ci,
no jak to bym mój ojciec powiedział "ty ciesz się że masz żywe dziecko, lepsze takie niz jak by miał siedzieć jak snopek"
tak mi powtarzał przy starszaku
Kaśka Miki to już bez trzymanki pomyka?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 08:21   #4268
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wierzę Ci,
no jak to bym mój ojciec powiedział "ty ciesz się że masz żywe dziecko, lepsze takie niz jak by miał siedzieć jak snopek"
no bez trzymanki i raczej przypomina to bieganie niż chodzenie

Stary 2014-07-21, 08:23   #4269
logoasia
Zakorzenienie

logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:29   #4270
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Amelka ma dzis za soba pare samodzielnycj kroczkow
Wielkie brawa! Zdolniacha

Hej
Wywaliłam walizkę na środek pokoju i zaczynam pakowanie
Naprawdę nie wiem jak my się zabirzemy!?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:29   #4271
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
biedne dziecko, park wodny sobie zrobił, a matka mu zabrała
Cytat:
nie i nie będę

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:31   #4272
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
biedne dziecko, park wodny sobie zrobił, a matka mu zabrała
żebyś wiedziała, że był ryk na pół domu jak go zabrałam od tego

Stary 2014-07-21, 08:39   #4273
Isabell12
Zadomowienie

wiecie co chciała bym zamówić rolety do salonu zastanawiałam się na takimi dzień/noc ma może któraś ? czy możecie polecić coś innego ?
na górze mam takie zwykłe , a na dół chciałam kupić sobie cos innego

siedzę klepię na wizazu trzymam kluska na rękach na stojąco odwróconego do okna, a ten zrzucił kwiatka z parapetu i bije sobie brawo

miłego dnia, idziemy spać
Stary 2014-07-21, 08:41   #4274
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
żebyś wiedziała, że był ryk na pół domu jak go zabrałam od tego
a widzisz
Szymek coraz częściej demonstruje swoje delikatnie mówiąc niezadowolenie ( ) jak mu czegoś nie pozwalam np teraz na mnie krzyczy bo mu nie pozwalam dojść do komputera

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 08:50   #4275
xViolet
Raczkowanie

Hej
Wieki mnie nie było.
Wszystkiego najlepszego dla pierwszego watkowego roczniaka Lili, śliczna dziewczynka i super zdolna mama- tort cudny

Aktualnie jestem na etapie szukania fotelika i w weekend znalazłam cos takiego http://inspekcje-fotelikow.pl/trasa/trasa-2014/
Sprawdzają dopasowanie fotelika do samochodu, dziecka i jego przymocowanie. Troche późno to znalazłam, bo juz sporo miast było, ale jeszcze kilka inspekcji bedzie, moze któraś z dziewczyn skorzysta
W Wawie maja taki punkt na stałe, ale np. konsultacje doboru fotelika 149 zł...

kama Ty chyba masz besafe, możesz powiedzieć jaki i czy na izofix czy pasy, jak pochylenie tego fotelika ? Widziałam ze jak na pasy, to maja taka specjalna podkladke regulujaca, ale na isofix odpada.
Stary 2014-07-21, 09:01   #4276
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Nie korzystamy i korzystać nie będziemy

Moj organizm jest w szoku bo spalam 10h

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:06   #4277
anutka171
Rozeznanie

Zalegle zyczenia dla wszystkich dzieciaczkow za ukonczone miesiace
i sto lat dla Polusi

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej! Witam w MEGAupalną niedzielę my już po chrzcinach Tża siostrzenicy, było spoko, ale zwineliśmy się szybciej, bo Leo zaczął bardzo marudzić, a w drodze powrotnej myślałam że będzie spał ale płakał ciągle więc trzeba było się zatrzymać i go ululać. do teraz śpi w samochodzie a tż lata i wymyśla on jest śmieszny bo zabija muchy na podwórku żeby mu w śnie nie przeszkodziły i postanowił przestawić samochód do cienia bez odpalania (żeby Leo sieę nie obudził), czyli go pchał, a że fura waży prawie dwie tony to nie mógł wyhamować i zatrzymał go jakimś cudem 20cm przed oczkiem wodnym ten to ma łeb
za inwencje i poswiecenie tz

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

u nas takei upaly najgorsze oczywscie dzisiaj i oczywiscie dzisiaj Alek dostal goraczki z zabkowania, dochodzila do 39 ale co sie dziwic jak skwar taki ze az pali
strasznie sie o niego martwie, bo my pierwsza goraczke przehchodzimy, jeszcze nie widzialam mojego dziecka az tak zmeczonego az tak placzacego i chorego
biedulek
przeszla juz goraczka?

Cytat:
jestem
byliśmy z rodzicami u mojej babci wyszła ze szpitala, ale niestety nie jest za dobrze, bo zapomina dużo, mówi troszkę od rzeczy np.: "jaki lekarz jest teraz na dyżurze" po prostu miesza jej się czy jest w domu czy w szpitalu smutno mi, we wrześniu ma 90lat i miały być super urodziny, ale ona już chyba nie da rady nigdzie iść, najwyżej się w domu zrobi
zdrowka dla babci
moze jeszcze sie poprawi

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A w ogóle to hej

Witam się po 15 - stronicowej nieobecności

Nie było mnie bo urlop miał Tz, poza tym Alicja ciągle w ruchu (szczególnie dużo chodzi i wstaje przy meblach) także oczy dookoła głowy

Poza tym ciągle ma katar i do tego kaszle.od kilku dni...

Jutro idę z nią znowu do lekarza, bo już nie wiem nic czy przy ząbkowaniu również może pojawić się kaszel??
...
No, s teraz troszkę się chwalę ! dzisiaj znaleźliśmy na dziąsełku kreseczke peknieta wreszcie jakiś postęp!!!

Się teraz pytam grzecznie, za ile dni mogę się spodziewać zęba??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]
Zdrowka dla Alicji
U nas jak pojawiala sie kreseczka na dziasle, to za dzien dwa pojawial sie zabek
Stary 2014-07-21, 09:16   #4278
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Kaska moja babcia ma za 2tyg 90 i pomimo ze nie chodzi juz to ciotki robią jej impre na sali troche to niepoważne moim zdaniem bo chcą ja tam wiezć na wózku i tylko bedzie sie meczyć no chyba ze sie mylę...
Życzę twojej zdrowia
A i musze sie pochwalić ze moja babcia w czerwcu została pra pra babcia! Nielicho no nie?
Moj pradziadek konczyl w tym roku 105 lat
rodzinka wyprawiala mu huczna impreze. my na niej nie bylismy, gdyz uznalismy to za wielka przesade i oblude do pomocy przy dziadku nie ma chetnych, ale do swietowania wszyscy tym bardziej, ze dziadek lezy w lozku, nie ma w ogole pamieci, nikogo nie poznaje i w ogole nie ma kontaktu z rzeczywistoscia

Cytat:
hej ho

przypominam, że zbieram propozycje na tytuł kolejnej części najlepiej np pw :cisza

to ja najczęściej wyglądam tak -> jak widzę jego pomysły
ja swoj pomysl napisalam
ale Myszka ma inwencje tworcza maly rozrabiaka

Cytat:
nie i nie zamierzam uzywac chodzika.
z reszta na rehabilitacji nam mowiono, ze jest to bardzo niezdrowe dla maluchow.

witam sie poweekendowo
u nas jak zwykle pracowicie, a do tego nieziemsko upalnie
Jakub nie bardzo spi w nocy, sadze ze te goraczki sa glownie winne.
w domu gorace 26 stopni

Do tego walcze z lodowka - od dwoch tygodni nie dziala
tydzien temu by serwisant, dokonal naprawy i stwierdzil, ze bedzie dzialala.
szkoda tylko, ze w piatek przestala
dzis znowu zglaszalam awarie (najgorsze jest to, ze na ta infolinie za kazde polaczenie jest pobierana oplata a musialam dzwonic ze 20 razy, bo po polaczeniu sie sekretarka mowila, ze wszyscy konsultanci sa zajeci i sie rozlaczalo )
no wiec pewnie jutro przyjedzie pan technik i zobaczymy co wymysli
przeklinam tego mojego no frosta

A pochwale sie jeszcze co w sobote zmajstrowal tz z moim tata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140719_183605.jpg (143,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-07-21, 09:23   #4279
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
pisałam już ewci, już dawno nie tylko to moja bezmyślność, mam straszne wyrzuty sumienia, okropnie się czuję

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

fajnie, ja też bym gdzieś się wybrała i się odstresowała i odpoczęła bo ostatnio to jestem jak kłębek nerwów

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
po tym wczorajszym wypadku małego czuję się okropnie mam do siebie pretensje .... jestem beznadziejna
nie jesteś beznadziejna! naprawdę każdemu się może zdarzyć głowa do góry
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Kurczę, to wychodzi na to, że ta moja Zuzka jednak trochę ponadprzeciętny apetyt na ksiązki ma... Wczoraj na jakąś wariatkę wyszłam w takiej rodzinnej kawiarni bo dzieci się bawiły kredkami, a ja Zuzce co chwila zabierałam, bo je gryzła i już miałam wizję, że odgryzie kawałek...

Poziomkowa, my mamy pchacz z Vtech od koleżanki pożyczony, ale na razie stoi w szafie, a Zuzka bawi się samym panelem interaktywnym. Wprawdzie zaczyna sama stać, przy łóżku chodzi ale jakoś mam stracha przed tym, żeby dać jej pchacz... że on odjedzie, a ona nie nadąży i się przewróci...
O stoliku jeszcze nie myślałam, ale może faktycznie niezły pomysł.

Ku.ź.... dwie godziny usypiania dziecka to serio przeginka, zwłaszcza po dniu wypełnionym krzykiem i płaczem. Nic dziś jeść nie chciała, tylko cycek i cycek, nawet chrupki kukurydziane jej nie skusiły, wolała karmić mnie (swoją drogą, ma przy tym mega radochę).
Echhh... idę posiedzieć z mężem, bo za dwie godziny albo i mniej pobudka, zapewne znowu z płaczem...

dobranoc.
kurcze chyba tylko moja jeszcze nie stoi nawet nie próbuje..czytam o tych waszych maluchach i moja jest z tym w tyle :/ sama tez nie usiądzie podnosi się na rączkach i chwile kiwa się tez na kolankach po czym się rozjeżdża :/
Stary 2014-07-21, 09:31   #4280
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Super!!!

Cytat:
Chciałabym ogłosić uroczyście ze nadszedł ten dzień! Leo nauczył sie raczkować! I nie tam po malu i stopniowo. Jak zczaił jak to sie robi to od razu po całym piętrze i potem po ogrodzie nadchodzą dla mnie trudne czasy ale tak sie cieszę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
ja mam teraz takie http://outletstore.pl/nike/334048101/Product.aspx ale są za małe
Czarna Tobie też dzięki za zainteresowanie. Myślałam o takich, ale coś mi w nich nie pasi A czy Air Maxy będą się nadawały? http://allegro.pl/buty-nike-air-max-599820-003-r-38-5-tylko-oryginal-i4383486679.html albo takie
http://allegro.pl/buty-adidas-breeze-101-w-d67059-r-38-2-3-jogging-i4348339418.html
http://allegro.pl/nike-free-5-0-gs-644446-500-od-e-megasport-i4405355189.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-buty-nike-wmns-free-bionic-38-5-i4373464750.html
http://allegro.pl/buty-nike-dart-10-r-38-5-dl-24-okazja-402-bb-i4396566426.html
http://allegro.pl/buty-nike-flex-experience-r-38-5-dl-24-400-bb-i4396491800.html

Z tych wszystkich podobają mi się najbardziej te http://allegro.pl/wyprzedaz-buty-nik...373464750.html , co do Air maxów nie jestem do końca przekonana, czy ćwiczy się w nich wygodnie
Cytat:
no nikt mu nie daje 10 miesięcy zawsze więcej
Moja mama widziała na fb Mikiego, akurat przechodziła i powiedziała, że mnie wkręcasz, że on ma 10 miesięcy Mówi "No przecież to widać, że on już ma ponad rok"
Cytat:

Sto lat dla Poli!
Cytat:
wiecie co chciała bym zamówić rolety do salonu zastanawiałam się na takimi dzień/noc ma może któraś ? czy możecie polecić coś innego ?
na górze mam takie zwykłe , a na dół chciałam kupić sobie cos innego
Moi rodzice mają te rolety dzień/noc i sobie chwalą

Co do chodzika - nie mamy i nie będziemy mieć.

Anutka piękna huśtawka!

A co do mnie - nie jadę w ten weekend w góry z przyjaciółką TŻ zaczął odwalać akcje... Nie mam zamiaru kłócić się z nim o takie coś. A moja t. jest prowodyrką

Czy któraś z Was ma żelazko do prasowania w pionie? W sensie, że para prasuje ubrania, które wiszą... ? Zastanawiam się nad takim zakupem, tym bardziej, że t. przypala wszystko tym swoim żelazkiem

Możecie polecić jakieś sklepy, w których obkupię Majkę na sezon jesień/zima w miarę tanio?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:37   #4281
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
o rany dobrze wiedziec ze dzieciaki potrafia juz odkrecac butelki bo u mnie plyny w lazience nadal na podlodze ale Bartek (chyba) jeszcze az tak sprytny nie jest...

Cytat:
nie mamy i nie kupujemy... kupilam za to takiego pchacza (za cale 2 euro na targu staroci a jest z chicco i wyglada jak nowka) ale Bartek poza wrzucaniem smoczka w jego otwory i poza grajacymi mozliwosciami pchacza to mozliwoscia chodzenia z nim nie jest zainteresowany...

Cytat:

to masz tak jak ja tzn moj jeszcze nie chodzi ale ja jestem i tak klebkiem nerwow... bo stawia swoje pierwsze kroki popychajac krzesla w kuchni i mielismy tam takie skladane krzesla i kiedys spuscilam go z oczu doslownie na 20 sekund a ten lup lezy a zlozone krzeslo kolo niego... ogolnie to maz sie nie stresuje a maly sobie krzywdy przy nim nie robi, a ja latam za nim caly dzien i co chwila cos

jak mlody juz wstaje przy wszystkim i potrafi okrazyc lozeczko trzymajac sie szczebelkow, chodzi kolo sofy i stolika to ile jeszcze mniej wiecej zajmie nauka chodzenia?

Cytat:
szyję dzisiaj firankę do kluska pokoju , jak skończę to się pochwalę o ile efekty będą godne uwagi

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

wierzę Ci,
moj maz mowi to samo ale ja mam czasami dosc wolalabym zeby chwile polezal a nie nabijal kolejne guzy

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Moj pradziadek konczyl w tym roku 105 lat
rodzinka wyprawiala mu huczna impreze. my na niej nie bylismy, gdyz uznalismy to za wielka przesade i oblude do pomocy przy dziadku nie ma chetnych, ale do swietowania wszyscy tym bardziej, ze dziadek lezy w lozku, nie ma w ogole pamieci, nikogo nie poznaje i w ogole nie ma kontaktu z rzeczywistoscia

ja swoj pomysl napisalam
ale Myszka ma inwencje tworcza maly rozrabiaka

nie i nie zamierzam uzywac chodzika.
z reszta na rehabilitacji nam mowiono, ze jest to bardzo niezdrowe dla maluchow.

witam sie poweekendowo
u nas jak zwykle pracowicie, a do tego nieziemsko upalnie
Jakub nie bardzo spi w nocy, sadze ze te goraczki sa glownie winne.
w domu gorace 26 stopni

Do tego walcze z lodowka - od dwoch tygodni nie dziala
tydzien temu by serwisant, dokonal naprawy i stwierdzil, ze bedzie dzialala.
szkoda tylko, ze w piatek przestala
dzis znowu zglaszalam awarie (najgorsze jest to, ze na ta infolinie za kazde polaczenie jest pobierana oplata a musialam dzwonic ze 20 razy, bo po polaczeniu sie sekretarka mowila, ze wszyscy konsultanci sa zajeci i sie rozlaczalo )
no wiec pewnie jutro przyjedzie pan technik i zobaczymy co wymysli
przeklinam tego mojego no frosta

A pochwale sie jeszcze co w sobote zmajstrowal tz z moim tata

zdrowia dla pradziadka!! 100 lat juz nie zycze bo za pozno

Nie bylo mnie tu ostatnio bo malemu szly gorne jedynki i byla masakra... non stop na rekach i na paracetamolu...ale juz sie przebily i mlody nawet nauczyl sie nimi zgrzytac co doprowadza mnie do furii ale...czy wy tez macie wrazenie ze te 1 gorne sa jakos tak wysoko?? bo nie wiem czy mlodemu dobrze to wyroslo

w ogole jaka mialam ostatnio akcje, bylismy na miescie, przysiadlam sobie na lawce, mlody wcinal ciasteczko ryzowe i nagle patrze a on cale to ciastko wepchal do buzi i zaczyna sie krztusic.. no to dawaj mu to ciastko wyciagac...a on dalej przelyka i nie otworzy buzi... no to szybko wyciagam go z wozka, juz spanikowana i obracam go do gory nogami, a w myslach juz krzycze "hilfe" i biegne do szpitala bo akurat byl niedaleko.... a tu mlody puscil takiego pawia ze on, ja, wozek, lawka, podloga wszystko bylo do mycia no ale dobrze ze tak sie to skonczylo bo na prawde sie wystraszylam...

jeszcze mam jedna nowine ale napisze wam w k
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:37   #4282
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej,witam się z ławeczki,opalam się a Misiek śpiocha w cieniu.dziś weszłam do kiosku puścić lotka,jutro kumulacja,a tam tyle wspaniałych zabawek ze szok i jakie ceny!wzięłam mikrofon,sortet i kule z krotka rączką do pchania,za zabawki zaplacilam cale 21,30 !

Czarna powodzenia w pakowaniu

Isabell ja chodzika nie planuje,pomijając juz najważniejszy fakt ze niezdrowe to pomysl ze troch w to kosztuje a na krotko starcza,moze lepiej pchacz z panelem grajacym i zabawkami to posluzy do nauki i zabawy. Rolety mają moi rodzice i są boskie,możesz zamówić na wymiar lub gotowce,różnica jest spora w cenie,a jakościowo podobnie,jak będziesz chciała to prześlij mi pw z adresem @ to zrobię Ci zdjecie jednych i drugich

Kaska Miki wie co dobre na upaly

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-07-21 o 09:45
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:42   #4283
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Wiecie teraz tak siedzę i zamulam... najchętniej spakowałabym nas i pojechała gdzieś z mężem i dzieckiem w góry na sobotę i niedzielę. Ale nie mam pomysłu... Albo inaczej - jakoś się boję.

Mama foka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 09:48   #4284
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Wiecie teraz tak siedzę i zamulam... najchętniej spakowałabym nas i pojechała gdzieś z mężem i dzieckiem w góry na sobotę i niedzielę. Ale nie mam pomysłu... Albo inaczej - jakoś się boję.
Czego się boisz? Teściowej?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:50   #4285
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Odnośnie wyglądu dzieciaków to wiadomo sporo zależy od budowy ciała,postury i umiejetnosci jak określamy wiek,ale zauważyłam że też od stroju,jak Michasia ubiore w body to jes moim słodkim bobaskiem,a wystarczy że założę mu polo i szorty i już mały mężczyzna

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 09:52   #4286
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie korzystamy i korzystać nie będziemy

Moj organizm jest w szoku bo spalam 10h

Dzień dobry
pytałaś o książkę, ja mam uśnij wreszcie, polecaną przez K. Bujakiewicz.

Stary 2014-07-21, 10:11   #4287
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Po pierwsze-czy waszym dzieciom też pocą się główki w tych upałach?
bo gdzieś słyszałam,że to objaw niedoboru wit. d, no ale Tusi poci się tylko teraz, więc chyba jednak przez upały...

Kaśka Twój Miki to łobuziak kochany

ja nie ogarniam życia. Każdy etap rozwoku ruchowego dziecka faktycznie jest coraz trudniejszy dla rodzica.
Teraz non stop muszę być przy Tusi, bo waryjatka w sobotę już coraz więcej zaczęła wstawać bez trzymanki, a od wczoraj to już w ogóle nie ma lepszej zabawy.Najgorsze,że ona jak wstanie i stoi to daje ręce do góry (chyba z radości), traci równowagę i leci do przodu dlatego ciągle muszę jej pilnować.

No i dzisiaj zrobiła kilka kroczków od kanapy do stolika...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

I chyba za bardzo wzięła sobie do serca moją naukę " daj, weź" bo teraz wszystko chce mi dawać. A smoczka i swoje jedzenie wręcz wpycha mi do ust

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 10:12   #4288
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

Po pierwsze-czy waszym dzieciom też pocą się główki w tych upałach?
bo gdzieś słyszałam,że to objaw niedoboru wit. d, no ale Tusi poci się tylko teraz, więc chyba jednak przez upały...

Kaśka Twój Miki to łobuziak kochany

ja nie ogarniam życia. Każdy etap rozwoku ruchowego dziecka faktycznie jest coraz trudniejszy dla rodzica.
Teraz non stop muszę być przy Tusi, bo waryjatka w sobotę już coraz więcej zaczęła wstawać bez trzymanki, a od wczoraj to już w ogóle nie ma lepszej zabawy.Najgorsze,że ona jak wstanie i stoi to daje ręce do góry (chyba z radości), traci równowagę i leci do przodu dlatego ciągle muszę jej pilnować.

No i dzisiaj zrobiła kilka kroczków od kanapy do stolika...

pocą
czasem też wskazuje na nadmiar wit. Tak mi mówiła siostra tz.

Motylku Ty masz łóżeczko turystyczne dwupoziomowe ? Czy coś mi sie myli.

Stary 2014-07-21, 10:14   #4289
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czego się boisz? Teściowej?
Jechać gdzieś dalej z Majką...

Mama foka
Stary 2014-07-21, 10:16   #4290
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jechać gdzieś dalej z Majką...
ale co to za strach ? najwyżej będziecie się zatrzymywać. My teraz jechaliśmy i średnio co 2 h na 10-15 minut postój był.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości