![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hejka.
My na wsi na kilka dni, Wojciech w siodmym niebie. Wcina tu swieze owoce, warzywa i nie ma zadnych wysypek. Nawet sprobowal ode mnie zupy na gesi i ma pieka skore. Chyba ma po prostu alergie na miasto. Mamy zamiar zostawic go tu na 4 dni. Mam nadzieje, ze nie bedziemy we wtorek jechac 300 km na sygnale ![]() Mam do Was pytanie: czy wszystkie szczepilyscie swoje dzieci mmr? Bo ja sie zastanawiam, czy nie zrezygnowac calkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1772 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jak na słoneczną niedzielę sporo napisałyście ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas ostatnio odparzyły, ale nie były rzadkie, za to kwasne na bank (dupa wygladała jak flaga Japonii ![]() Ja na obozy nie jeździłam (od 13 r.z na kolonie, ale to juz inna bajka), ale za to jeździłam na biwaki, ale na takie pola namiotowe gdzie nie bylo nic (mylismy się w jeziorze, za potrzebą szło się w las, to były piekne czasy ![]() i tak trzymaj! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() akcja ze szklanką ![]() ![]() Cytat:
![]() Zapomniałam Ci napisać, cudny prezent dzieciaczki Ci zrobiły ![]() Cytat:
![]() mój jeszcze nie chodzi, a tez ma pełno siniaków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uwaga, Achtung, Wnimanie! po 2 latach i prawie 2 misiącach dostałam w końcu @! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Super że Wojciechowi tak wioskowy klimat służy ![]() Jeszcze odnośnie szczepienia, to ostatnio na Matkach I kwartału na fb był poruszany temat tego szczepienia w 17-18 m-cu (to jest dawka przypominająca, ale już nie pamietam czego, a nie chce mi sie teraz iśc sprawdzać ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
corka super, ze Wojciechowi wies służy
![]() ![]() ![]() alliw no to jest @ będzie zabawa, będzie się działo;p ![]() oliwka u nas własnie takie kupy...Nie wiem czy kwaśne;p bo po czym mam niby poznać;p;p, ale rzadkie, smierdzace, przy bakach czesto się ujawniają na raty i wyskakują krostki;/ Ale gorączki od czoraj od 16.00 nie ma, wysypki tez nie, za to jest dolna trójka... pada u mnie, a miałam podlewac ogródek...chyba wezmę parasol;p ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ---------- dobra gasze światło, bo cos się zaniedbujecie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Helol,helol.
Moj bak druga noc z rzedu sie budzi w nocy i swiruje, o ile wczoraj podczas jej drzemki odespalam tak dzos obaeiam sie ze padne na ryj. Ka rozumiem,ze goraco mimo otwartych okien,ale w koncu noc jest do spania, co nie? Klementyna jak po czym poznac ze kwasna kupa,po zapachu albo raczej po smrodzie kwasowym... Ala mowosz ze @ dotarla? To co? Bedzie,bedzie sie dzialo.....? Nestelle wiadomo,obawy sa ale Kuba dzielny chlopak poradzi sobie.
#1775 |
Zakorzenienie
|
despa u nas tez ostatnio nocki z atrakcjami...jakas pełnia czy co?;p
a kupy ciezkie do zidentyfikowania, bo żelazo bierzemy wszystkie czarno- zielone i dziwny zapach, ale chyba kwaskowate są wlasnie... Melduję, ze nadal biegam;p Krótko bo krótko, mało bo mało, ale co 1- 2 dni po ok 2km na razie. 70 dag mniej na wadze;p no i obżeram się ciut mniej. Dzis mija tydzień- mój rekord;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Nie wiem czy wiecie w Rossmanie od dzisiaj można kupować produkty do opalania i przeciw komarom - 40%, tylko najpierw trzeba zrobić jakieś zakupy, zarejestrować paragon, otrzyma się kupon i można robić zakupy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Wspolczuje nocnych akcji, pelnia byla tydzien temu (zawsze sprawdzam bo moj syn wtedy w nocy wariuje), mysle ze to upaly i pewnie zebiska tez. Kwasne kupy ja poznaje po tym ze smierdza tak ze az w oczy szczypie ![]() Syn dorwal sie do zmywarki, wiec zmykam. Milego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się po nocce....jakiej nocce? to nocka była? ja już prawie nie sypiam ....
![]() mysle o J , a potem od 1-3 karmie o 4 R chce na cyca ...ja przetrzymuje On tez .płaczem... i tak nie spimy ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki aby nic nie było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() kiedy zaczynacie siostrzyczke????? ![]() Kasiu - ja się przyzwyczaiłam ze moje dzieci z gumy ..... upadały ,spadały ,tłukły ....ale oprócz pojedynczych siniakó nic nie miały .... N ma blizne po włożeniu nóżki w szprychy roweru , J nic chyba nie ma ,R tez nie .... oby tak pozostało . I oby Milusiowi -urwisowi tez te wszystkie szramy poschodziły ![]() Dziekuje Wam za pocieszenie,kciuki i wsparcie odnośnie wyjazdu J - ja jestem o tym przekonana ze sobie poradzi ,do tego pojechał na obóz gdzie niczego mu nie będzie brakowało -lux warunki .... tylko właśnie ze to jego pierwszy raz ,ze nikogo tam nie znał pomimo ze obóz organizował jego klub piłki nożnej to nikt z jego grupy nie chciał jechać( bo za wcześnie zdaniam rodziców) ,jechał na tydzień . Pewnie ze będzie dobrze .już jest - dzwoni zadowolony i nie ma czasu rozmawiać w sumie bo juz chce leciej do kolegów..... Tylko dla Matki Kwoki to trudne chwile ![]() Za to mam więcej czasu dla N i R . N nigdy "sama" nie była ...
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Witam,
żalę się.. moje dziecko ugryzło coś koło oczka spuchło mu to miejsce eh.. idziemy dzisiaj do lekarza bo brzydko to wyglada, wyslalm meza do lekarza. Niedobre meszki czy komary, nie wiemy co to..? ![]() ![]() u nas weekend ok... trochę pogrilowaliśmy.. no i miałam mega stracha i zła byłam na męża... po grilu po % robili wygibasy zabawy.. mój mały uderzył się w mebel.. już niektóre osoby nazwaly mojego meza 'tak nie odpowiedzialna osoba'.... no zle zrobil.. nie chcial nie powinien go podnosic... ale stalo sie.. eh dobrze ze wszystko ok bo plakalam plakalismy z tego powodu.. tak wiec stresujacy weekend rowniez byl. We wrzesniu bedziemy klasc kostke na podworku, a ja wybieram sie na urlopik jakis.. chyba w sierpniu i we wrzesniu po 5 dni wezme.. w tym roku nie wybieramy sie nigdzie za rok pojedziemy gdzies.
#1780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam mniej 1,5 kg ....z nerwów straciłam.... ![]() Kwasne kupy ,kwaśne kupy ![]() u nas problem z kupą to tylko po antybiotyku -ale nie kwaśne czy cos ....takie nawet o zapachu jak niemowlęcej kupy bo R je wtedy tylko cyca ...tylko ze kup jest o kilka więcej i draznią skóre wiec bephanten w ruch i jest ok. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
a z tym wypadkiem ....no zdarza się niestety .... dobrze ze nic się nie stało . ![]()
![]() |
#1781 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u NAS W BASENIE JEST MEGA RADOCHA BOSKO ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
A z wypadkiem eh zycie.. na mezu moge polegac jest odpowiedzialny czasem z glupoty cos zrobi.. no ale zabolaly mnie te slowa... mojem m. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
MBZ♥
|
Oliwka jedziemy do Was na basenos
![]() Od takich qpek mogą być krostki:/ Despa mam nadzieję, że teraz sąsiad z koleżką się ogarną ![]() CR to tylko przeprowadzka na wieś dla Was ![]() Cathlyn, szczepiłam, nic złego się nie działo ![]() Czemu chcesz zrezygnować? Nestelle, dużo sił Kwoczko dla Ciebie ![]() A Ninka jak zawsze na miejscu ![]() Klementyna ![]() ![]() Ale Alpinista ![]() Moderna, daję Zosi napić się wody ze szklanki ![]() ![]() ![]() ![]() Kasia zdrowia!!!!! Alliw ![]() ![]() A to szczepienie to nie czasem ostatnia dawka 6w1? |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() M. ma swoje kubeczki, ale czasami taaak baaadrzo chceeee sie napic z mojego kubka/szklanki, wiec mu daje ![]() Cos pisalyscie o szczepieniach - w PL MMR jest raz, ospa dwa razy ( u nas dodatkowo MMR jest dwukrotnie powtarzane, ale ja jestem przeciwko jakos, i robilabym przeciwciala przed drugim szczepieniem)
![]() |
#1785 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wow!!!!! to zaraz do roboty tak jak chciałaś!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
#1787 |
MBZ♥
|
Moderna, mmr jest powtarzany ale w wieku 10 lat
![]() Zoś pije z cieńszych i grubszych-zależy z czego ja akurat piję ![]() Na Męża zwróciłam uwagę bo akurat w ciągu kilku dni pisałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ile kosztuja pampersy Baby Dry w megapaczce w rossmannie?
#1789 |
Zakorzenienie
|
Alliw
- woooow @ fiuu fiuu ...! Chybas jakos ost z nas dostala ![]() ![]() Corka - dobre wiesci ze W sluzy wies - i na pewno podroz powrotna tez munie w dobrej atmosferze. Ja mam Dosyc - nie wiem co sie z Milsiem stalo - znaczy sie mam podejzeznia ZEBY ale placze ciagle pkacze i to tak przerazliwie jakbym go ze skory obdzierala :-(. Dzis znowu spal ze mna - tak slodko sie wtulil ze nwet wystajaca moja pupa z lozka mi nie przeszkadzala. Teraz go mam na drzemke polozyla - a ja czekam na busa do pracy. Wiec milego dalszego dnia ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe.. no moglo sie skojarzyc, ze dlatego przewrazliwiony ![]() ale ja daje sporo swobody, maz czesciej niz ja mowi nie, ale staram sie wtedy mu wytlumaczyc, zeby w kilku punktach tez mu pozwolil ![]() a ostatnio na placu zabaw przyszla babcia z potoraroczniakiem - chlopczyk ciekawy, zywy, wszystkiego chcial dotykac, tu i tam wchodzic, - a ona caly czas go strofowala, czasem podniesionym glosem, mowila, ze jest zly i niegrzeczny ![]() ![]() a i przy okazji, Marcel pierwszy raz pokazal, ze cos jest MOJE ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-21 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mój J miał w tym roku. ma 8 lat .no pod koniec października 9 . Cytat:
![]() ![]() ![]() Moderna - nie wiem w jakiej sennie w rossie .ja kupuje zawsze gdzie inadziej bo przeważnie w rossie maja na pampki kiepskie promo .
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie wiem, czy brac pieluchy stad, czy kupic na miejscu (urlop).
![]() |
#1793 |
MBZ♥
|
Moderna nie mam pojęcia ile kosztują
![]() ![]() Straszne takie "wychowywanie". A Marssel czujny ![]() Nestelle o widzisz ![]() ![]() Kasia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
No a jeszcze ta pogoda ...!! Upal skwar boshe - nie podobne to do niczego haha.
Mlody poci sie - rece zimne, katar po pas - no ale tlumacze sobie ze to Zebowe - moga isc 5 skoro wyszla tylko 1 czworka a 2sie przebija...?? Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |||
Zakorzenienie
|
Tyle chciałam napisać i pozapominałam, a to dlatego, ze poszłam po...borówki;p I teraz muszę się powstrzymać,zeby K. jak się obudzi też spróbował;p oliwka prosze dostawę!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama tak lata za Kacprem, tzn ja tez, ale mniej;p Nie mowi mu, że niegrzeczny, czy cos,ale nie pusci go bez reki, bo: 1. na trawie sa psie kupy 2. jak nie ma psich kup to sa doły i na pewno skręci nogę 3. na asfalcie poździera kolana 4. w piaskownicy nasypie sobie do oczu 5. jak sobie nienasypie, to na pewno zatrze oczko 6. Kacper nie umie chodzic tylko biega i patrzy wszędzie tylko nie pod nogi... I biedne dziecko ciągle chodzi z babcia przyklejoną do siebie, albo czuje jej oddech na ramieniu;p I nie pomaga, że ja mówie, trudno przewróci się może będzie na drugi raz uważał....Przy babci nic złego się K. stać nie może i już, bo to chyba wstyd i hańba by była ![]() ![]() ![]() Ale pycha te borówki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mysle, ze to z obawy, ze dzeicko jest pod jej opieka i pewnie nie chce, by sie mu cos stalo pod Twoja nieobecnosc, bo moze zle by sie czula, gdyby dzeicko wrocilo ze spaceru z poobdzieranymi kolanami. Moze szczera rozmowa pomoze, ze w niektorych punktach sie zgadzasz, bo sama tak robisz? Ale ja jestem zdania, ze czasami nadopiekunczosc ze strony babci jest lepsza niz jej brak ![]() ![]() ![]() Mnie u tej pani na placu zabaw porazil tylko jej podniesiony ton glosu, i to powtarzanie zly chlopczyk, zlyyy ![]() chyba lubie place zabaw, bo mozna sie sporo nauczyc, jak nie robic ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Nio tak napisalam sie zastanawiam - eh pewnie jednak na te 5 przyjdzie nam poczekac - wiec 4 i 3 ![]() No lece pracowac Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
witam ....
później nadrobię bo ... jak zwykle coś ... głowa mnie boli przez moją głupotę .... zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Rozeznanie
|
z matki kwoki sie usmiałam-nestelle bedzie dobrze. Klementyna-gratki za bieganie- lepiej zaczac od mniej niz narzucic sobie nierealne cele.stopniowo zwiekszaj dystans i bedzie git.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.