|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Pani Mizantrop
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18
Całkowicie się zgadzam.
|
#542 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Zupełnie nie rozumiem i DZIWIĄ mnie pytania wprost - czy staram się o dziecko z TŻtem i czemu jeszcze nie. To tak jakby się mnie kto pytał a seks to jak uprawiasz, z gumką/hormonami czy bez? Jeszcze jak ktoś bliski, wyjdzie w dyskusji czy coś to ok - ale naprawdę, nie spodziewałam się tego od tylu osób. I nie tylko pytają się o to ciotunie poprzedniej epoki, ale osoby w moim wieku.
Ja w życiu bym się nie zapytała kogoś znajomego o starania o dziecko - uważam to za bardzo intymną sprawę, na dodatek teraz tyle par ma kłopoty, można kogoś urazić. Albo ktoś po prostu nie chce i to tak jakby zmusza go do tłumaczenia... Oczywiście, rozmawiam na te tematy, ale to są bardzo prywatne rozmowy. Tak samo nie wyskakuję do jakieś pary "a kiedy ślub" , do niesparowawanych znajomych "czy masz kogoś" i tym podobne. Zawsze mnie dziwiły osoby wkurzające się na ludzi którzy tak włażą w czyjąś prywatność i uważałam że przesadzają - ale okazało się że nie przesadzają... |
|
|
|
#543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Pani Mizantrop
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47390634]Ja pewnie tez. Ja pod powloka spokojnosci i bycia super mila jestem strasznie uparta i lubie miec rzeczy po swojemu i lubie miec swobode. Nie dosc, ze pewnie malo ktory facet by ze mna dluzej wytrzymal, to i sami faceci mnie po jakims czasie zaczynaja irytowac i zrywam kontakt.[/QUOTE]
Mam tak samo + dużo innych odpałów, a mój jakoś prawie 3 lata już wytrzymał, masochista Cytat:
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Jest upał. Powietrze praktycznie stoi.
Sąsiad właśnie wywiesił na balkonie swoje przepocone ubrania. Koszulki, spodnie i uj wie co jeszcze. Weszłam do pokoju i po prostu śmierdzi w nim przepoconymi ubraniami sąsiada Niech się nie myje, mi nie przeszkadza. Ale wywieszać przepocone ciuchy? |
|
|
|
#546 |
|
Pani Mizantrop
|
Dziwi mnie to, jak bardzo niepoważni ludzie prowadzą swoje biznesy.
Firma, w której pracuję płaci informatykowi za współpracę, oprócz nas nie ma za wielu innych klientów. W zeszłym tygodniu dostał od nas małe zlecenie, z adnotacją, że jest to bardzo pilne, szef chciał to gotowe na piątek, we wtorek na zebraniu było, że oczywiście, będzie na piątek. W piątek dopiero przesłał prototyp do akceptacji, oczywiście z kilkoma błędami, wysłałam poprawki, dzisiaj do niego wydzwaniam i o 9 miał zadzwonić za pół godziny. Zadzwonił o 10:30 i powiedział, że w ciągu maksymalnie godziny wyśle mi wzór. 20 minut temu powiedział, że potrzebuje jeszcze dosłownie 3-5 minut i wysyła. Nadal nic nie mam, a on nie odbiera telefonu, nosz kurde, ubiłabym go chyba, gdyby był na miejscu
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47390634]Ja pewnie tez. Ja pod powloka spokojnosci i bycia super mila jestem strasznie uparta i lubie miec rzeczy po swojemu i lubie miec swobode. Nie dosc, ze pewnie malo ktory facet by ze mna dluzej wytrzymal, to i sami faceci mnie po jakims czasie zaczynaja irytowac i zrywam kontakt.[/QUOTE]
Ja zawsze tak miałam. Totalnie niezależna, jak z kimś byłam i poczułąm lekkie chociaż ograniczanie mojej osoby to uciekałam. W dodatku jestem wredna i miałąm zaplanowane całe życie, zupełnie po mojemu. Zupełnie nie rozumiem jakim cudem stało się to co się stało .... od nastu lat jestem z tym samym facetem
|
|
|
|
#548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na chwilę wrócę do wątku "ogłoszenia i niechlujność w pisaniu". Wystawiłam na sprzedaż krzesła, dzwoni jedna zainteresowana, dogadałyśmy się (tak mi się wydawało). Potem dostaję od innych zainteresowanych osób trzy wiadomości. Pierwsza kupująca jednak się nie pojawiła, więc napisałam do następnej osoby. Nie tej pierwszej, która napisała, nie drugiej, tylko trzeciego faceta. Dlaczego? Dwie pierwsze wiadomości były w stylu "czy ogłoszenie jest aktualne Pozdrawiam". A trzecie? "Witam, Czy ogłoszenie jest jeszcze aktualne? Jeżeli tak, kiedy można się z Państwem umówić na zakup? Serdecznie pozdrawiam, Imię Nazwisko"
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Dzisiaj w pracy odebrałam maila ze słowem "zakóp" w treści...
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Dziwi mnie, ze ludzie nie chcą wynajmować mieszkań parom bez ślubu.
|
|
|
|
#551 |
|
Pani Mizantrop
|
Mnie tylko raz się trafiło tak.
Szukaliśmy kawalerki, to było ładne, zadbane i tanie mieszkanie. Zadzwoniłam, pani z dość "młodym" głosem spytała, kto by mieszkał, odpowiedziałam, że para. Ona na to "a ślub państwo mają?", mówię, że nie, ona na to, że ona nie wynajmie, bo to by było poparcie dla grzechu, i że mam sobie koniecznie poczytać jakieś tam listy Ojca Świętego do młodzieży (?) i się zastanowić nad swoim życiem
|
#552 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogę jacy ludzie to są idioci. Jest zamknięta droga koło mnie bo coś tam kopią, zamknięcie centralnie przed moimi oknami, więc mogę tych idiotów obserwować (mówię o kierowcach, nie o robotnikach). Jest wyznaczony objazd i są znaki, że droga zamknięta, ale po co na znaki patrzeć. Co chwila podjeżdża ktoś i trąbi, żeby mu robotnicy znaki zabrali bo on tędy musi przejechać, co mniej rozgarnięci podjeżdżają do znaków i stoją pół godziny z gębą otwartą i nie wiedzą co to jest, a ci najsprytniejsi próbują ominąć znaki po pasie zieleni, który jest koło mojego płotu, przewracając przy tym znaki i potem gaz do dechy, co tam, że robotnicy tam chodzą i koparka jeździ. No komedia.
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;47391889]Nie mogę jacy ludzie to są idioci. Jest zamknięta droga koło mnie bo coś tam kopią, zamknięcie centralnie przed moimi oknami, więc mogę tych idiotów obserwować (mówię o kierowcach, nie o robotnikach). Jest wyznaczony objazd i są znaki, że droga zamknięta, ale po co na znaki patrzeć. Co chwila podjeżdża ktoś i trąbi, żeby mu robotnicy znaki zabrali bo on tędy musi przejechać, co mniej rozgarnięci podjeżdżają do znaków i stoją pół godziny z gębą otwartą i nie wiedzą co to jest, a ci najsprytniejsi próbują ominąć znaki po pasie zieleni, który jest koło mojego płotu, przewracając przy tym znaki i potem gaz do dechy, co tam, że robotnicy tam chodzą i koparka jeździ. No komedia.
[/QUOTE]Nie jestem w szoku, parę lat widziałam dokładnie to samo, jak ludzie sobie omijali znaki przez trawnik, nawet drzewko ładnie omijali
|
#555 |
|
Zakorzeniona
|
Ja mam tę wadę, że jeśli z czymś mi dobrze, to tego nie zmienię. Nie mówię, że nie jestem w stanie iść na kompromis, ale przykładowo moja koleżanka zawsze uwielbiała chodzić spać późno, potrafiłyśmy do 2:00 w nocy gadać przez telefon. Ale jej facet wstaje o 5:00 do pracy, więc o 22:00 idzie spać. A ona grzecznie z nim, no bo on lubi jak ona z nim zasypia. I ona leży potem 3 godz nie mogąc zasnąć. Ja tak nie umiem. Uwielbiam chodzić spać po północy (i to czasami grubo) i nie poszłabym spać o 22:00, bo facet jest skowronkiem czy dlaczego tam. Tak samo jak mam ochotę zjeść na obiad spaghetti, to zrobię sobie spaghetti, a jak on nie ma ochoty tego zjeść, to niech zrobi sam coś innego. Jak jestem głodna o 15:00 to wtedy zjem, nie będę czekać do 18:00 aż on wróci/zgłodnieje. Ale chyba z tego względu też szukam indywidualistów, nie mogłabym być z przylepą, która oczekuje, że wszystko będziemy robić razem i o tej samej porze. Chyba też nigdy nie wyjdę za mąż
|
|
|
|
#556 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
U mnie też bywało, że pytali kto chce wynająć, a gdy mówiłam, że ja z chłopakiem to było coś w stylu "a to już nieaktualne".
|
|
|
#557 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#558 |
|
❤ bee happy ❤
|
Dziwi mnie też, że w ogłoszeniach często bywa, że wynajmują tylko dziewczynom z 1 roku.
Bo niby te z 1 roku to grzeczne, ułożone i nie będzie z nimi problemów? ![]() Raczej wręcz przeciwnie, ale ci ludzie chyba tego nie wiedzieli.
|
|
#559 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#561 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#562 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#563 |
|
Zasiedzenie
|
Też mi raz babka odmówiła, ale spotkałam się też z tym, że nie chcą wynajmować młodym małżeństwom (w domyśle, że pewnie zaraz zaciążą, przestaną płacić, a rodziny z dzieckiem nie pozbędą się tak łatwo). Także nie dogodzisz
![]() Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
#564 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#565 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#566 |
|
Pani Mizantrop
|
|
#567 | |
|
Konto usunięte
|
Częściej jest chyba tak, że nie chcą wynajmować parom ze ślubem bo się boją, że kobieta w ciąże zajdzie i się ich będzie ciężko pozbyć w razie czego.
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Jeden z właścicieli u których oglądałam mieszkania. Opowiadał, że są pary lub małżeństwa które wprost się pytają czy jak kobieta zajdzie w ciąże to eksmisja nie będzie możliwa przez te 9 miesięcy i czy ciąża zwalnia z opłat za mieszkanie. Mówił, że miał trzy takie przypadki.
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Co do poszanowania cudzej pracy to dziala tez w druga strone. " Bo ty na etacie nic nie robisz " taaaa. W dodatku moge brac chorobowe i zwolnienie na dziecko. Taaaa jasne. Tylko nikt ze znajomych na wlasnej dzialalnosci nie rozumie ze nie moge na chwilke skoczyc do urzedu w czasie pracy czy tez nie wyjde na silke. Jak niana zachoruje to wykozystuje moj urlop. Nie moge sie tez spozniac i nie wyjde na impreze w tygodniu bo po prostu nie przyjde do pracy na kacu czy niewyspana. Przyklady moznaby mnozyc.
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- O koniecznosci dostosowania urlopu do reszty zespolu czy nadgodzinach bezplatnych oczywiscie juz nie wspomne. |
|
|
|
#570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W ogóle współczuje kobietom, które swoje szczęście i poczucie własnej wartości utożsamiają z posiadaniem faceta. I jeszcze próbują wmówić innym, że skoro są same to są gorsze/nieszczęśliwe