![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Kasiu -trzymam kciuki aby Milusiowi jak najszybciej minęło.
Oliwka-o matko tyyyyle kasy...... Ale Współczuję.... Nieprzezylabym tego łatwo... Klementyna-jak Ty wytrzymałaś tyle czasu bez borówek????? U nas dziś juz poszło rano 750g..... a przecież J nie ma .. Tez by wciągnął opakowanie...... Tez mi się wydaje ze babcie są ostrożne....co innego pilnować swoje dzieci co innego czyjeś zwłaszcza jak się ma juz więcej lat.... Ale każdy zna historie z,, niegrzecznymi "dziećmi.....nie rusz,nie dotykaj, nie wolno,nie skacz,nie biegaj,nie...oddychaj ;-). Nie,nie,nie. Moderna -nie wiem gdzie po ile .patrzę na promo i kupuje hurtem. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Czekam u lekarza... A jest opóźnienie kilkadziesiąt min. Mama dziś przyjechała i..... Zabrała Ninę. Na noc. Dziwnie tak mieć jedno dziecko:-B
#1802 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pomimo tego ze mamy troche wiecej piasku pod nogami.. ale to zdrowe jest ![]() Proszę dziewczyny o kciuki mocne ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1803 |
MBZ♥
|
Oliwka, ja Cię błagam, Ty zwolnij
![]() Eluśka ![]() Klementyna, moja Mama podobnie-choć Ją ustawiamy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
oliwka ty piracie drogowy, ale masz niefart
![]() a teraz mi powiedzieć, bo ja jakas ciemna, co alliw bedzie robic w zwiazku z @? zeby dzidziusia robić nie trzeba miec @, można i tak jajeczkować, a jak sie ma @ to mozna nie miec owulacji, no nie rozumiem ![]() ![]() nestelle ja jestem ciekawa jak młoda pojedzie na swoje pierwsze wczasy bez mamusi, tez będę sie zamartwic, jak jedzie do babci na noc a mały zostaje to mi czegoś brakuje, tak jakos pusto, za spokojnie ![]() dzis mieli ludzie polewke z mojego dziecka; bo zanim wszedl na zjezdzalnie to sprawdzil łapką czy gorąca ![]() w desperacji wzielam dzis kafke w kubku termicznym na plac zabaw. jedna taka na oko 3 lata o malo mi nie wypiła, chyba by skakała po takiej dafcekofeiny jak gumisie! ![]()
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-07-21 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Opowiedzieć wam kolejną historię grozy ze stawów? ![]() tylko nie nasyłajcie na mnie nikogo. Kamil jak zawsze się kąpał (tam jest woda od plaży do siatki dzielącej do kolan) ja stałam przy brzegu i widziałam że idzie w stronę siatki... tam stała moja ciocia i chociaż nigdy nikomu nie ufam to jakoś myślałam że w razie w go złapie... no i już miałam iść za nim jak ta kwoka kiedy on chciał przejść przez siatkę, oparł się o nią iiii zatonął. Woda niby płytka ale takie dziecie samo się nie podniesie... więc ja z prędkością światła byłam przy nim i co?? I nic, hi hi ha ha nawet się nie zakrzktusił!! a a z 5 sek był pod wodą napewno... udawałam że nic się nie stało ale trzęsłam się jak głupek ![]() ![]() Chociaż 2 minuty później szłam za nim jak ta kwoka i też zrobił nura ![]() Kamil tak uwielbia wodę że wszyscy są w szoku, kupiłam mu to kółko przez które przekłada się nogi więc nie przeleci i sobie pływamy razem na głębokiej wodzie (tzn żeby mnie nie kryło) ![]() a co do pampersa to zawsze jest bez, tylko spodenki kąpielowe. O dziwo kupę zawsze robi w drodze powrotnej jak ma pampersa, bez nie ma szans-więc już widze jak kiedyś narobi do nocnika ![]() ale sika, wczoraj siedział mi chwilę na kolanach (miał zamknięte oczy i tak jadł bo był taki zmęczony, nie żeby siedział mi na kolanach tak o! bo takiej możliwości nie ma) i nagle mi coś cieknie ciepłego po nogach... wzięłam telefon i patrzyłam w odbiciu czy to aby napewno siki ![]() dośc pamiętniczka. A, siedzimy dziś w domu bo tak duszno że na samą myśl o spacerze jestem mokra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja kuzynka zawsze gryzła szklanki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba z @ łatwiej cokolwiek zaplanować.... Ja wróciłam od lekarza...okazało się ze na stopie (na podeszwie) zrobiły mi się jakies brodawki wirusowe .... złapałam bo mam osłabiony organizm .była krioterapia .zapisany jakiś kremik a za tydzień znowu . boli troszkę... Trolla- dziwnie ,dziwnie ... choć ja tak przyzwyczajona potroszku bo jednak dzieci to szkoła ,to przedszkole ,to piłka czy basen ..itp. .ale pewnie dziwnie będzie wieczorkiem i rano .... już tak wczoraj patrzyłam na puste łózko J .... no i jaki mam porządek w domu .....jednak z 1 dzieckiem czyściej ![]() ![]() Dziwnie mi ...ale już powoli skacze z radochy ze mój pierworodny taki samodzielny i ze zadowolony .o to w końcu chodzi nie? ![]() Eluska - ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() dobrze ze nic się nie stało .
![]() |
#1807 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Było minęło! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliwka padłam! oni chyba faktycznie sie na Ciebie uwzięli ![]() Co do babć to moja też taka przewrażliwiona, sama by w życiu z Kamilem nie wyszła, chyba że w wózku. A jak on biega to odwraca głowę bo nie może na to patrzeć. Tylko że Kamil ucieka ![]() Na stawach też ciągle muszę ją uciszać bo panikuje i wszyscy na mnie patrzą ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() L. wstała bez gorączki ![]() znowu moje dziecko, szaleństwa od rana... bo wczoraj to była taka klapnięta, aż się smutno robiło..... No i ciekawa jestem od czego ta jednodniowa gorączka... Miałyście tak? ![]() Cytat:
![]() ![]() A od ilu punktów trzeba na dodatkowy kurs? Po jakim czasie w ogóle się zmazują punkty? alliw czyli gratulować @ ?: P Zabieracie się za rodzeństwo? ![]() Ja 2 tyg temu byłam na kontroli u gina i jeszcze mój organizm nie zaczął "działać" jak to gin określił... Ciekawa jestem jak długo, w nocy już nie karmię, więc możliwe, że niedługo już wróci do normy, chociaż nie powiem, fajnie tak bez @, szczególnie że rodzeństwa nie przewidujemy ![]() nestelle tydzień szybko zleci ![]() A i zapomniałam napisać - jak pływam z L. w basenie to jej nie zamaczam głowy w sensie - nie nurkujemy, boję się sama, bez instruktura próbować. Głowa zawsze nad powierzchnią wody, oczywiście schlapana i cała mokra, ale sama nie ryzykuję uczenia jej nurkowania Pamiętacie pisałam o bucikach w deichmannie? No i jak byliśmy u rodziców to postanowiłam wejść, bo może będą te co chciałam kupić przez net. Nie było, ale było duuuużo przecen + promocja przy zakupie 2 przecenionych par jedna 50 % . I kupiłam L. sandałki + półbuty za 129 zł ! sandałki takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten półbuty były tylko jedne w jej rozmiarze przecenione - beżowe z niebieskimi paskami, ładne i bardzo mięciutkie (taki niby zamsz mają na górze, mam nadzieję, że nie będzie się bardzo niszczyć) więc mamy jedne dziewczęce sandałki i takie uniwersalne drugie (w końcu będzie miała buty do chłopięcych spodni :P ) Nie było oczywiście żadnych z tych co chciałam na stronie... ![]() ![]() No i były jeszcze te buty http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten w zabójczej cenie... 40 zł. L. się budzi, reszta potem.
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Oliwka
- ![]() ![]() Eluska - ![]() LunaO - ![]() ![]() PRZERWA - troche zemeczona jestem - a gdzie tam do 20 :-/ Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Lunka.. bawili się i mały się wysmyknął.. uderzył się w szafkę.. po %
![]() ![]() Nie dziękuję dziewczyny!
#1811 |
Zakorzenienie
|
Ja nie szczepilam jeszcze mmr, wstrzymujemy sie ale nie wiem do kiedy.
J. dzis caly dzien maruda, spal rano, wiec inaczej niz zwykle, teraz marudzi i jeczy. Na spacerze nie bylismy, jak teraz wyjdziemy to zasnie i nie poloze go wieczorem normalnie.. Tak zle i tak niedobrze. Ciagle na mnie wisi, wlazi na mnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Trolla, rozwazania o @ Ali dobre....i tak se mysle ze....najwyzej Ala poprawi mnie:
- jak zajdzie to powie ginowu biezacy termin@ a nie sprzed dwoch lat - wyliczony bedxie miala termin na podstawie @ a nie rokowan - bedzie wiedziala ze zaszla bo znowu nie bedzie @ Hehehe moze byc uzasadnienie takie?
#1813 |
Zakorzenienie
|
oliwka współczuje
Lunka, wiesz ja to panikara, ale dla małego dziecka nawet chwilowe zachłysnięcie woda może skończyć sie tragicznie, nawet ostatnio czuyłam, że jest coś takiego jak podtopienie wtórne czy jakos tak, ze woda do płuc sie dostanie i dopiero za kilka -dziesiąt nawet godzin robi szkody. Ja słynę z czarnowictwa, ale na wsi u mnie był kiedys przypadek, że dziecko utopiło sie w kałuży, bo sie przewruciło i upadło głowa wwodę...Wiem, ze ejsteś ostrożna i czuwasz, ale tak tylko sygnalizuję, ze cos takiego jest ![]() o nestelle- dzieci nie ma, chata wolna, sex, drags, and rock&roll |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
![]() J tak kiedyś miał .ale był już duzy ..... ![]() ![]() Cytat:
![]() mój R tak czasem ma ..... bez marudzenia za to wisi i włazi na mnie właśnie ..... ot ,co . ![]() taaaaaa........... chata wolna ..... jestem ja i mój Wisiorek . TZ na rybach ,na rybach ...na rybachhhh . także sex nie tego ,drags tyz nie , pozostał rock&roll z nogą w opatrunkach ![]() ![]() ![]() z tym podtopieniem to Klementyna ma racje .... choć R nurkuje często , czasami się zakrztusi delikatnie podczas kąpieli nawet to jednak tak nagle w jeziorze (czy gdzies indziej ) pod wodą "tylko" na kilka sekud.... oj wystraszyłam bym się bardzo .... no ale wypadki się zdarzają .dobrze ze nic się nie stało . jednak za takim maluchem chodziłabym jak cień .
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-07-21 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
![]() widzę że duuuzo się dzieje i to nie tylko dobrych rzeczy Oliwka - hamulec ! ja Ci baaardzo współczuję ![]() LunaO - domyślam się co przeżyłaś, bo ja ostatnio byłam u siostry. mają nowy dom i nie posiadają jeszcze balustrady przy schodach. Nie wiem jakim cudem Oliwka znalazła się na skraju podłogi i patrzy w przepaść! ![]() ![]() Nestelle - współczuję brodawek na stopach ![]() ![]() -------------------------------------------------------- mnie przesladuje ostatnio pech i jakieś kary na mnie spadają (tylko za co ![]() ![]() ![]() ![]() a w niedzielę co by było mało, wyjmowałam O. z łóżeczka i nagle czuję silny ból z prawej strony brzucha - wiecie co???!!!! ukąsiła mnie osa!!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() Nie mam kiedy was poczytać nawet Ale widzę że Wojtuś na wsi dobrze się czuje ![]() Nestelle widzę opatrunki na nodze, zdrówka ![]() Aliw dostałaś @ ja też w sobotę nie c=doczytałam kiedy ty ale widzę ze wróciła nam podobnie ![]() ![]() ![]()
#1817 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na zawał bym tam zeszła i osiwiała odrazu Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ze mną będzie Kasia ![]()
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
historia z Oliwką i przepaścią ..... dobrze ze Tz szybko zareagował .... historia ze upadkiem ze schodów ...nawet nie wiem co powiedzieć ...toś żes się potrzaskała na całego ... ![]() historia z osa - no dobrze ze nie Oliwkę ugryzła ....... A ogółem - strach się bać ! oby to już koniec takich historii bo serio rzadko się tyle przytrafia na raz .... ![]() ![]() ![]() hehe chyba tak same razem nic nie zdziałacie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1820 |
Rozeznanie
|
despa ojtam ojtam ja rozumiem ze łatwiej liczyc,wpisywac w kalkulatorki i prowadzic matematyke zyczeniowa ale wy pisałyscie ze bedzie zabawa bedzie sie działo, ja łiczyłam na cos mocniejszego. Jestem w trakcie kapania małego.mam nadzieje ze tel ocaleje
![]()
#1821 |
Zakorzenienie
|
Yeahh yeahh
Skonczylam o 19.30 - pracowalam od 11.45 z 30min przerwa - wiec jest dobrze Czekam na busa - nawet udalo mi sie zrobic zakupy ![]() Pytanie za 100punktow - jesli mam z pl kaszki mleczno-ryzowe, same mleczne, same ryzowe i takie tam podobne - to czy moge je robc na zwyklym mleku bo obeszlam 3sklepu kolo pracy i za Uja nie ma Hippa3 ![]() ![]() ![]() Anika - ojj niezdzdroszcze upadku ![]() - a ta Osa to menda jedna - jak mogla cie ukluc ![]() Cdn jak juz bede w domku i sie ogarne. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
anika_s najważniejsze że dobrze się skończyło
![]() Ale wiem co czułaś ja wczoraj nie złapałam kuzyna Anielki tydzień starszego i zjechał po schodach. Siedział w małym baseniku i jego mama poszła 4 stopnie w dół do dużego basenu po koszulkę a ja siedziałam z Anielką na kolanach bo w ręczniku siedziała a ten wystartował więc ja za nim z Anielką na rękach nie zdążyłam i mały poleciał plecami zjechał i główką przywalił ![]() ![]() Nestelle supe że Jakub się zaklimatyzował i obóz mu się podoba ![]() i dla tż za te ryby ![]() Lunka a ono uwzięli się choć tym razem inni ... ale z tej samej komendy, podejrzewam że doskonale wiedział przynajmniej ten młody bo się pytał czym się zajmuję a gdy mu powiedziałam że czy to jest ważne to mnie się spytał "to teraz pani mi powie z jakiego artykułu pani odpowie bo pani przecież doskonale wie... taki zawód", gdy młody mnie spisywał to między czasie przyszedł stary i gadka szmatka i tak sobie myślę że z nim bym się dogadała bo do mnie z tekstem "fajny samochód ... no niezła bryka, jak się depnie to się prędkości nie czuje co nie ... może mnie pani kiedyś przewiezie" hehe no spoko gdyby nie te 10 punktów które wlepił mi jego partner ![]() Kasia nóżki Milusia ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- cathlyn do 24 punktów można mieć powyżej zabieraj prawko, i trzeba zdawać na nowo egzamin, punkty anulowane są po roku więc jeszcze długo będę się bujać więc dla bezpieczeństwa wolę odbyć ten kurs dowiedziałam się koszt 350zł i odejmą mi 6 punktów. Bo na dzień dzisiejszy jak by mnie jeszcze raz tak złapali jak dziś to mam po prawku ... sama sobie winna wolno nie umiem jeździć ... a raczej no nie czuję prędkości w samochodzie a na licznik nie zerkam co chwila bo patrzę na drogę chyba muszę przesiąść się w "malucha" |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Lunka podtopienie w stawku Kamila
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Alliw gartuluję @ ![]() ![]() My w niedzielę będziemy w Toruniu na torze więc zapraszamy na spotkanko ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Malpka również : ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do prędkości to moja mama ma to samo ![]() ![]()
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
BYou redukować jazdą na placu nie można trzeba odbyć 6 godzin kursu i za tą przyjemność zapłacić to ci odliczą 6 punktów.
trolla chciałam szybko załatwić co by zdąrzyć nim mała wstanie z zakupów bo do kiedy wrócilam z wakacji jeszcze nie byłam i lodówka pusta była, a t. pilnuje wnuka więc nie chciałam jej obarczać zbyt długo opieką nad małą jak się obudzi a moje dziecko jak nigdy luksu nad luksusy oczywiście dlatego że matka nie mogła usiąść z nogami do góry zdąrzyłam wrócić rozpakować zakupy dwa razy zajechać do firmy, pogawędka z policjantami ugotowanie zupy zjedznie śniadania spała 3 godziny jak nidgy a ja się tak ze wszytskim spieszyłam. ... ale prawda lubię szybko jeździć jak można oczywiście ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
tylko jeden problem gdzie ja wsadzę wózek i fotelik dziecka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1830 |
MBZ♥
|
Cathlyn, faktycznie pomyliłam się
![]() Cieszę się, że L już bez temp ![]() Luna ja wiem, że czuwasz ale z wodą nie ma żartów ![]() Kasia dałaś radę do końca? ![]() Monika, Zoś też mega tulas teraz ![]() Żeby już te zęby Mu wyszły ![]() Despa ale Żeś wyłuszczyła uzasadnienia-mucha nie siada ![]() Eluśka dobrze, że po strachu ale może ustal z Mężem, że po alko żadnych takich zabaw ![]() Anika ![]() ![]() Malpka ![]() ![]() Oliwka, a to zdziercy z tym odejmowaniem punktów ![]() Dobrze, że Małemu nic się nie stało ![]() Ja to się boję takich szybkich aut ![]() A do maluchów kiedyś montowano takie kurniki na dachu ![]() ![]() Polecam takie serniczki: Składniki: 200 g sera białego półtłustego 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka mąki gryczanej 3 łyżki wiórków kokosowych 2 jajka banan Przygotowanie: Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę na sztywno. W drugiej misce zblenderować razem wszystkie składniki na gładką masę. Połączyć delikatnie z pianą. Piec ok 20 min w formach do muffinek w 160 C na termoobiegu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.