|
|
#4741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mam jakoś weny. Zmęczona jestem. Wstaję po milion razy do Oliwki w nocy, nie śpi, płacze. W sobotę gorączka 40 stopni. W sobote było z Tż spoko, a wczoraj taka kicha że już mam poprostu dość. Nawet dobrze ze ma drugą zmianę to nie będziemy się oglądać i wkur*iać. Dziewczyny ponawiam pytanie: czy takie czerwone ropeczki jak wyspka mopga być podrażniemeim z piachu, podobnie na rękach, nawilązam a jej jekby skóra schodziła. Może to efekt częstrzego mycia rąk??
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Amelke wczoraj ukąsił komar na dzialce,nie zdążyłam odpędzić dziada... tak więc, moje dziecko dziś wygląda jak gołota, oko spuchnięte. Akurat menda pod okiem ją dziabnęła, az sie boje isc do sklepu;]
|
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie trochę, ale to dlatego, że praktycznie nie było nas od piątku w domu. Wracaliśmy tylko na noc. Rano się pakowaliśmy i ruszaliśmy nad jezioro lub nad morze. Mycha miała mega frajdę! Trzy dni pod rząd permanentnego "dadaaaaa", z dwojgiem rodziców, z możliwością taplania się, łażenia po trawie/ piasku, oblepiania się świeżym błotem itp. A w wodzie to już w ogóle szał, wiadomo ![]() Dziś już w pracy, ale za to mam kokosankę, więc wygrałam życie W ogóle to mam pytanie: jak przechowujecie zdjęcia dzieciaków? Bo wiadomo, nie drukuje się wszystkiego, a szkoda by było, gdyby szlag je trafił. Ja mam część na backupowanym dysku, część na dysku googlowskim, ale kurczę... czy za 10 lat będę miała w ogóle do czego ten dysk podłączyć? Jakieś pomysły? A teraz idę poczytać co u Was
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze co przeżyłam w sobotę: Oli wykąpana, nakarmiona, śpi, jak się rozpłakała to nie mogłam jej uspokoić, w końcu wzięłam ją na ręce a ona jak zaczłęa żygać, tak się zestresowałam że matko, oczywiście już potem noc pełna płaczu i pobudek. Mam andzieję że to na zęba... A wczoraj, leży w wózku do spania, kręci się wierci, jęczy, am am am, w końcu pytam"kupa" a ona kiwa głową, no to siup na nocik i kupa była
|
|
#4745 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj tam, tak pieprzysz. Znajomych córka była żaróweczką do chyba 2 roku życia, czy nieco dłuzej, a później jak jej się puściły włosy piękne miała!Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale przynajmniej zaczął sygnalizować że zrobił w pampaWczoraj Młody 3 godziny szalał w basenie u t., ja tylko parasol przestawiałam za nim, bo franca w wodzie czapki za cholereę nie chciał
|
|||||
|
|
|
#4746 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trudna decyzja z tą narkozą, pewnie bym skonsultowała z kimś jeszcze... Przepraszam, ale Ochrzcił mieszkanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Udanego urlopu! Cytat:
![]() Też znam ałka i kuku. O ziazia dowiedziałam się z wątku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apteczka- coś przeciwbólowego, wapno, gaziki nasączone alko, coś na odparzenia, krem z filtrem, termometr, tantum verde. Cytat:
![]() co do kaloszy ja kupowałam w deichmanie. Niby mamy rozm. 20 ale pani w sklepie radziła wziąć rozm. większe. Cytat:
![]() my dziś pobudka o 4:50 ![]() mamy kp, czy u Was też ciumkanie non stop? Jak Wasze dzieci dają Wam znać, że chcą kp? Mój mnie rozbraja, bo zawsze karmimy się na poduszce i on mi ją przynosi i mówi "am". A jak nie ma poduchy to ładuje się na kolana, pokazuje na uu paluszkiem i mówi "am am". |
|||
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy te badania o ktore kiedys pytałam i wogole badanie krwi ile po antybiotyku trzeba odczekac
|
|
#4749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli fotela nie ma w pobliżu, po prostu usiłuje włożyć łapkę za dekolt, co mi się średnio podoba akurat
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Konto usunięte
|
Witam
pospałam do 8:20, Dorotka do 8:30! Szok. A teraz dziewczyny bawią się w pokoju, wolę nie wiedzieć, jaki pierdalnik robią a ja siedzę i wymyślam tematy na muzykę.
|
|
|
|
#4751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do zdjeć. mamy na kompie i na dysku zewnętrznym Cytat:
oj oby te zeby wyszły szybko! Cytat:
ale tak juz bym chciała Jej kiteczki zrobić albo chociaż spineczkę (może by Jej w końcu z chłopakiem nie mylili )
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Młoda mega katar, wczoraj i w nocy - ale inhalowałam solą fizjo i już jakby lepiej? Ten nebulizaor to cudo jest po prostu. Co dajecie dzieciom na śniadanie? nie mam już pomysłow, może zbyt nudne rzeczy dostaje i ich nie chce przez to.. |
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, non stop. Przed jedzeniem, w trakcie jedzenia, po jedzeniu, przed kupka, po kupce, przed spacerem, po spacerze, od roku tak nie bylo! A w nocy co sie dzieje? Co kwadrans zmieniamy strone. W nocy placze, w dziennne rozbiera |
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() U nas dziś pumpernikiel z szynka
|
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() szeroki wybór
|
||
|
|
|
#4757 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
bylismy wczoraj u t. na odpuscie. mlody dostal tryliard chinskich, odpustowych zabaweczek z wlochatym pajakiem na czele ![]() o, taki https://www.google.pl/search?q=odpus...81%3B615%3B486 Cytat:
Cytat:
jak widzi miecho to az sie trzesie, juz nawet zdradzil z parowka swoj ukochany suchy chleb a tak ogolem to moze jakies kanapki, nie wiem ![]() a dajecie jeszcze jajko codziennnie? Cytat:
![]() przesliczna dziewczynka! Cytat:
ale tak na powaznie to nie wiem czy to norlame czy nie, pewnie tak. moze masz poprostu spokojne dziecko i tyle wspolczuje histeriozy co do pogrubionego - ale mi nowina! nancy - my co prawda tylko nocnie uu alle od kilku/kilkunastu nawet dni mlody je tylko 2 razy wiec jest CZAD!!!! ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
* kanapki z serkiem żółtym/wiejskim, bieluchem z dżemem łowicz 100%, czasem dobrą wędliną ( nie je przeważnie, trochę serka wiejskiego , trochę sera żółtego i gryz chleba z "maniem" (masłem, uwielbia masło potrafi zjeść samo z kanapki i przyjść po więcej! a reszta leży..) * omlet * placuszki owsiane z bananem * placuszki serowe * jajecznica * parówka * kasza jaglana z jabłkiem * serek homo + chlebek z masłem * owsianka z bananem i jabłkiem... * kaszka Z tego zje czasem jajecznicę, czasem kawałek parówki, trochę chleba.. reszta niet niet niet.. I już nie wiem co jeszcze bym mogła..? |
||
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może koreczki z wędliny, sera i np oliwki? Może chlebek w jajku? Warzywa lubi? Wiktorek np jajko na pół miękko ze szparagami uwielbia. Lubi też wędline z ogórkiem i pomidorem. Gofra z dżemem. Płatki z mlekiem mm. |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Chlebek w jajku robię, uleciało mi z głowy.
Warzyw ona nawet nie spróbuje (żadnych) i już nie wiem jak przemycić i gdzie. Bo zbieram jedynie z podłogi. Pomidor ją brzydzi bo miękki mi mokry..;/ Jajka na miękko nie zje. MM nie podaję. Koreczków nie próbowałam, muszę kupić patyczki. |
|
|
|
#4762 |
|
Lurker ;)
|
Debrah chyba Meneq podawala kiedys przepis na babeczki/placki warzywne, przeszloby takie cos?
Ja kiedys robilam placki kalafiorowe, do lapki i szamala. Mimo, ze u nas placuszki rzadko kiedy przechodza... Mala spi, do zloba nie pojdzie do czwartku. Dostala kropelki do oczu i masc. Wkroplenie jej tego to misja ;/ rzuca sie, wyje, musze jej rece trzymac, bo mnie bije i zamyka oczy
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do córeczki z Makóweczek to oni są z mojego miasta. Mogę się wypowiedzieć bardziej obiektywnie bo widziałam ich w parku czy w centrum kilka razy. Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy że mała jest gruba. Zupełnie nigdy mi nawet to nie przeszło przez myśl jak ich widziałam "na mieście". A problem znam bo mojej kuzynki córeczka ma nadwagę znaczną - tu od razu każdy widzi że jest problem. Ta Lenka z Makóweczek z tego co pisała ta mam waży jak dobrze pamiętam 15,5 kg w wieku 2,5 roku. Córeczka mojej kuzynki ważyła 16, 5 jak miała 1,5 roku.
Igor tez nie zje żadnych warzyw surowych. Ani na kanapce ani do ręki. Tylko w zupce jak ja go karmię, bo jak sam zupę je to wybiera tylko mięso a zupy bez mięsa nie tknie sam. Karmiony zje z warzywami. Gotowanych ziemniaków tez nie je. Za to makaron uwielbia.
|
#4764 |
|
Konto usunięte
|
Kaszki mleczne
Płatki wyżarte od nas (i często muszę jej po prostu porcję robić) Wczoraj pół porcji kaszki nektarynka w łapie Szał na keczup też jest. popatrzcie na heintz - fajny skład. |
|
|
|
#4765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
debrah to co wyzej plus owoce, jogurt naturalny, sery, nalesniki, szynka, sok swiezy z pomaranczy, surowka z marchewki i jablka, warzywa gotowane: marchewka, fasolka, batat, ziemniak, brokul, etc, czasami cos z kolacji z dnia poprzedniego. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
U nas jest jajko 4-5 razy w tygodniu. Od samego poczatku ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Sprobuj zetrzec na drobnych oczkach rozne warzywa i usmazyc jak placki ziemniaczane. Fajnie tez jest do mielonych dodac warzywa. |
|||
|
|
|
#4766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, ze tak sie udalo spedzic kilka dni ![]() Cytat:
U nas zwykle jest: - platki owsiane/orkiszowe/zytnie z przeroznymi owocami/orzechami/pestkami, itp, - kasza jaglana/krakowska z podobnym zestawem, - nalesniki, - serek wiejski Jajecznicy nie daje, bo zje moze z 2 lyzki, kanapek w ogole nie akceptuje (nie chce ugryzc, odwraca glowe), o surowych warzywach nawet nie wspominam. Mika, co do pakowania - ja polecam usiasc i zrobic liste. Zawsze przed wyjazdem analizuje nasz typowy dzien od rana do wieczora i zapisuje, co sie moze przydac. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Debrah, jesli chodzi o przemycanie warzyw - ja ostatnio zrobilam placki z bakłazanem (cos podobnego do plackow z cukinią), Kuba srednio plackowy jest, ale zjadl spore 3. Robie tez pulpety miesno-warzywne (wloszczyzne glownie daje) albo np sos z groszku zielonego do polania ziemniakow/miesa. |
|||
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Dawid wstał z drzemki, poszliśmy zjeść obiad (rybka ziemniaczki i surówka z kapusty kiszonej) jadł sam. POszłam go więc umyć bo cały w kapuście. Siedzi w wannie, ja patrzę na jego buźkę i widzę zaczerwienienie przy ustach. Boje się że to zimn mu się robi
Pomyślałam że możę to jakaś reakcja na surówkę, ja po jabłkach dostaję śwądu dziąseł, podniebienia i wokół ust. Ale jeśli to nie zniknie za chwilę to pewnie na 100 % zimno - co robić???
|
|
|
|
#4768 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja dalej nic jeść nie chce![]() Cytat:
pojęcia nie mam:/
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis bylo swieto i milo dzien z tz spedzilismy. Bardzo pomocny byl; ja slaba jak mucha, caly czas w glowie mi sie kreci. Yae po poludnie niemal przy uu spedzila. Zeby mnie odciazy dla zartu polozyl sie, podwinal koszulke i powiedzial, ze teraz on karmic bedzie. Reakcja Yae natychmiastowa, zerwala sie na rowne nogi, pedem do tz, jedna reka bluzke mu podtrzymuje, druga opiera o klate i ustami zmierza do sutka. Wtedy sie tz opamietal a ja lezalam i kwiczalam. Yae sie pozniej udzielilo i tez sie smiac zaczela.
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Misia u nas bezproblemowo przechodza tylko sniadania (czyli kasze zwykle), potem zaczynaja sie schody. Takze to tylko tak wyglada
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

22.05.2008
14.08.2011

Taki bol miesni, zatok + zakwasy po Mel b. Po wstaniu zawroty glowy. Odzylam dopiero jak tz mi przyniosl leki... Oby przeszlo ;/

)