|
|
#2371 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
No ja też jutro leczo robię - naczytałam się i ślina mi cieknie. ![]() Cukierki imbirowe powinny być w rossmanie, a w aptece będzie avioplant - kapsułki ze sproszkowanego imbiru, dla tych co nie przepadają za smakiem imbiru. |
|
|
|
|
#2372 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie wściekła jak osa... Dlatego właśnie chodzę też prywatnie. Usg robiła mi półtorej miesiąca wcześniej to myślałam ze zrobi dzisiaj ale było tylko badanie na samolocie które wyglądało dosłownie tak ze włożyła palce i powiedziała ze tutaj wszystko wporzadku. Zmierzyła mi ciśnienie, zaważyła, wpisała wyniki morfologii do karty ciąży i na tym koniec. A jaka mam grupę krwi dalej się nie dowiedziałam (ponad miesiąc się czeka na wynik?) tyle ze grupa krwi nie potrzebna mi jest na już chyba... Czekania 2 godziny wizyta 3 minuty. Na polowkowe/genetyczne kazala mi sie umowic prywatnie zamiast dac skierowanie do jakiegoś szpitala czy innego gabinetu skoro ona nie ma odpowiedniego sprzętu. Inne kobiety siedziały po 20 min. nie wiem czemu mnie tak potraktowała. Aaa i badań żadnych nie zleciła stwierdziła ze nie trzeba. Nawet głupiej morfologii. I kazała przyjść za miesiąc. Dobrze ze w środę idę prywatnie bo by mnie chyba rozniosło. Kocham nasz NFZ!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Oj zły dzień dzisiaj ![]() :banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- A jaki miałyście wynik cytologii? Miała kartkę z całym opisem ale mi do karty wpisała tylko II. Bez wyjaśnienia co to znaczy. I wszystkie badania trzyma u siebie. Czy dziewczyny które robią bezpłatnie badania dostajecie wyniki do ręki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tu w PL nie dostawałam wyniku cytologii, lekarz mial sie ze mna kontaktowac, gdyby cos bylo nie tak. Teraz za tydz poprosze go o wynik, bo wlasnie niedawno dzwonil moj TZ, ze przyszedl do mnie list z jakiegos laboratorium, ze nie da sie odczytac wyniku i mam powtorzyc badanie (musiałam zrobic w Irlandii, bo wlasnie nie mialam wyniku aktualnej cyto z PL). Jestem zła, bo nie bede 3 razy w ciagu 4 miesiecy robic tego badania
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Wrocilam dopiero jak zawsze wiec dopiero melduje się po wizycie. Mała jest 'zdecydowanie' dziewczynka i widac wargi sromowe waży prawie 500 gram i jest mega ruchliwa. Ma ładny profil , niecofniętą brode , piękny nochal i w ogole urodziwa dziewczynka póki co Maż przemeblował juz pokoj i jutro bedzie malował..póki co podoba mi sie strasznie i nie wiem czemu wczesniej nie namawiałam go na takie zmiany mebli i tv
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytologie wynik mam dostalam od nich. A inne wyniki maja w karcie mojej. Cytat:
a maz jak zareagowal na wizyte?
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny będę mieć chłopca popłakałam się ze szczęścia jak wyszłam od gina. Już mu na początku wizyty narzekałam, że nie znam płci. A on zrobił tak myk: robi usg, głowa, ręce, nóżki, oo a tu coś wyrosło. Ja prawie zawał.... a on radośnie, że chłopak Mąż dzisiaj mnie cały wieczór głaskał po brzuchu taki szczęśliwy. ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- może tak jak napisała Sasia zrezygnuj z wizyt na nfz jak mają Cię denerwować i jest taka olewka. Chyba, że prywatnie rzadko chodzisz.Ja z cytologii mam I (ale ja nie robię bezpłatnie więc wszystkie badania dostaję). Ale spokojnie - I i II grupa oznaczają, że jest wszystko ok z tego co pamiętam, dopiero od III jest coś nie tak. Cytat:
i synka Linka - Tobie również gratuluję wizyty (to chyba było usg połówkowe - ale nie wiem czy mi pamięć nie szwankuje )---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ja oczywiście też już wróciłam z wizyty, było bardzo miło. Te moje skurcze nie były prawdopodobnie skurczami (jestem lekko przewrażliwiona). Wszystko ok, szyjka bardzo długa (to znów będzie moja zmora), badania wszystkie ok, popodglądaliśmy kruszynkę Pan doktor powiedział że ma "śliczny nosek", wszystko jest wporządku, rozwija się prawidłowo. I już na 100% dziewczynka Wogóle było tak super, żartował i na koniec pogratulował mi połowy ciąży ![]() A połówkowe mam za tydzień.
|
||
|
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolejny chłopak!
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja połówkowe mam 11 sierpnia, już nie mogę się doczekać. basiabasia989 - dopiero teraz zobaczyłam twój post. Pacjenci na nfz powinni być tak samo traktowani jak ci chodzący prywatnie. Współczuję przeżyć. |
|
|
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2385 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ja po spotkaniu z koleżanką
Było fajnie chociaż wydawało się że czas zleciał dwa razy szybciej niż normalnie. Ona chłopca już ma więc liczy na dziewczynkę teraz. Brzuchy mamy podobne mimo, że ona o mc krócej niż ja - no ale u niej to druga ciąża Leczo właśnie jedliśmy w sobotę u teściowej, więc sama robić w domu już nie muszę Cytat:
Cytat:
Ja się zastanawiam ile moja mała waży, bo w zasadzie to nawet nie wiem ale chyba raczej bliżej dolnej granicy u mnie niż górnej..Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluje wizyt i kolejnych potwierdzonych płci
ja będę czekać do połowy sierpnia na to niestety :-( Chyba zrezygnuję z chodzenia na nfz bo tylko się wyczekac trzeba a jakaś taka lipa. Tylko pod jej drzwiami stoi zawsze tłum kobiet z brzuchami. Nie wiem co ze mną jest nie tak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
A my byliśmy w pizzy hut i wsunęłam tyle kawałków , że wstyd.
W ogóle zapytałam Pani w pizzy hut czy ser mozarella który podają jest z sera pasteryzowanego, poszła się zapytać do kucharza, przychodzi i mówi " no niestety tak" hmm? a ja mówię, a to właśnie super! poproszę największą na najgrubszym cieście hahaha.Dzisiaj jakoś lepiej się czuję miałam ochotę napić się parę łyków jakiejś coli, ale zrezygnowałam na rzecz lemoniady .Byłam u rodzinnej po zastrzyki, pogadałyśmy sobie, powiem Wam że takiej lekarki jak moja rodzinna, to ze świecą szukać .Już jestem śpiąca więc idę spać, Dobranoc
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Nitka i Linka Gratulacje wizyt i cieszę się ze u waszych dziewczynek wszystko dobrze
![]() Doloresd Gratulacje synka super ze mamy kolejnego chłopca na wątku Basia wspolczuje nerwów ... Tez bym zrezygnowała z takiego lekarza bi to ona jest tam dla Ciebie a nie odwrotnie ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- P.S chyba dzisiaj przecholowalam bo od rana do teraz cały czas cos i jestem padnieta :/ P.S 2 Lolcia a Ja uleglam i wypilam dzisiaj mała Cole...
|
#2390 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
troche późno ale melduje się po wizycie na 100% dziewczynka, waży 257 g i jutro zaczynamy 20 tydzien bylam na 3d i mam zdjecie kruszynki :p ma sliczne usteczka po Tż jestem w szoku ze takie malenstwo juz wyglada jak noworodek tylko taka miniaturka . siedze i sie smieje i rycze na przemian ze szczęścia .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
I kolejna dziewczynka
Gratulacje Olcia
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
dziekujemy w imieniu swoim i Lilki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Inka - dziękuję Wstałam o 06:20 - spaaaać
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje chłopców i dziewczynek
Moja wizyta za 2 dni, już sama nie wiem kogo ja tam mam w tym brzuchu w ogóle na myśl o czwartku mam stresa jak przed jakimś egzaminem ![]() Olcia, bardzo podoba mi się imię Liliana chyba z tego wątku najbardziej zapamiętam Emilke naszej Inki Ja też wstałam po 6 i już sprzątam |
|
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia
![]() Ogólnie czekam na Twoja czwartkowa wizytę w napięciu razem z Toba Godzina 7 a my juz sobie wizazujemy co dobrego na śniadanie ?? Ja chyba biegnie do sklepu i zrobię salatke z feta na szybko :ślina:
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
gratuluje wizyt!!!
ale sie cieszę, tyyle u nas dziewczyn. ja mam wizytę jutro, mam nadzieję że potwierdzi mi też moją Lilę (Olcia piątka za imię ). pisałam wam ostatnio że brzuch mnie boli... no i nie przestaje, wieczorami to mi tak dokucza że nie wiem sama co robić. wczoraj tak mnie wszystko bolało łącznie z plecami.. czekam do wizyty i zapytam lekarza co dalej. ruchów nie czuję, koleżanka mówi że brzuch mam tak jakoś tak nisko (zreszta dalej ledwo co go widać....) chyba mam schizę a wasze brzuchy to rosną od "góry" czy zaczynają się od "dołu" mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :P
|
|
|
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszka Ja tez mam dalej brzuch nisko
także tym się nie martw ![]() a ruchy jak juz czujesz to zaczynasz się znowu schizowac jak jeden dzień przerwy sobie maleństwo zrobi wiec tak źle i tak nie dobrze
|
#2399 |
|
Rozeznanie
|
no własnie... marudzę jak baba w ciąży
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ogółem to Hej ja od rana męcze sie z bólem głowy i to pulsuje mi w skroni. Dziś miałam kolejny sen z dzieckiem. Dość często mam takie sny... U mnie słońce od rana grzeje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

popłakałam się ze szczęścia jak wyszłam od gina. Już mu na początku wizyty narzekałam, że nie znam płci. A on zrobił tak myk: robi usg, głowa, ręce, nóżki, oo a tu coś wyrosło. Ja prawie zawał.... a on radośnie, że chłopak
i synka
kolejny chłopak!

ale chyba raczej bliżej dolnej granicy u mnie niż górnej..