|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Hej !
Zycie... czasem z górki , czasem pod... nie ma na to ani metody ani mądrych... niestety. no można jeszcze olać, ale do tego to już jakieś grubsze wspomagacze potrzebne... ![]() Galijko, podziwiam za te przetwory! a porzeczki mają dużo vit C, więc na zimę będzie jak znalazł ![]() Ciekawe czy Pstra za nami tęskni .. ? ![]() Ten wątek z ziółkami to ni przypiął ni wypiął. Trzeba będzie się do Moda zgłosić o usunięcie, bo sie nijak ma to do herbaty. |
|
|
|
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narobiłam gar komputu na teraz do wypicia, nie do słoików. Na to jestem za leniwa Koktajl też będzie do wypicia na bieżąco ![]() Aneta, jak poszła rozmowa? sprostowanie: wyszedł mus lub jogurt porzeczkowy, bo do koktajlu to mu daleko. Stanowczo za gęste jak na koktajl ale nie chciałam rozrzedzać. Tak czy siak bardzo smaczne Jeden pojemniczek wsadziłam do zamrażalnika, zobaczymy co z tego wyjdzie
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2014-07-15 o 18:25 |
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do przetworow.A rozmowa w porzadku- bardziej formalnosc, bo tam wszystkich przyjmuja. Mam nadzieje, ze to podratuje moj budzet Zlozylam dzis papiery do collegu miejmy nadzieje, ze wytrzymam dwa lata.
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Każdy grosz się przyda a przy okazji będziesz miała świadomość, że coś robisz
To też na pewno dobrze wpływa na psychiczne samopoczucie ![]() Co do collegu to też gratuluję decyzji A dwa lata na pewno wytrzymasz, nawet nie będziesz wiedziała kiedy ten czas zleci
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Mus ... mniam !
dodawałaś mleko , śmietankę czy jogurt ? Narobiłaś mi ochoty na lody porzeczkowe (sorbet właściwie )Anetko, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ![]() życie uczy nas trochę pokory... kiedyś myślałam, że jestem "za"- dobra , mądra, przebiegła , inteligenta ... na niektóre rzeczy czy tematy. Dziś wiem, że wszystko się dzieje po coś. Super , że się edukujesz ... ja planuję na razie (ze 4 lata będzie ! ) ... ![]() a to fakt, że te dwa lata i tak miną, a będziesz już wtedy dużo dalej. Jem marchewki od dwóch miesięcy. Tak z 8 dziennie. Troszkę po to by poprawić sobie kolor skóry (i tu działa faktycznie !) a trochę po to by nie przytyć już więcej. Przez te hormony mam 5 kg nadbagażu... Mam nadzieję, ze teraz wrócę do siebie , bo znów zaczęłam brać pigułki.. straszną moc i wpływ na kobiecy organizm maja te małe wstrętne ludki ... przerazające !Piję dziś już drugą kawę... i wciąż chce mi się spać ... chyba będzie padać ! Miłego popołudnia
|
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Jogurt
![]() A w kwestii marchewek to nie zabarwiasz się na odcień pomarańczowy? Ja zawsze tego się trochę obawiałam
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyglądam jakbym się opaliła
mam piękny, lekko brązowy kolor.Też myślałam, że zżółknę albo zpomarańczowieje ![]() słyszałam nawet tezę , że najpierw żółkną pięty ![]() Przez dwa miesiące to chyba by już zżółkły, no nie ?
|
|
|
|
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
widzę, że nie było tu za gadatliwie czyżbyście też wypoczywały jak ja? ![]() dziękuję, sprawdziło się ani razu deszczu nie było Cytat:
![]() no baa oczywiście ![]() Cytat:
za decyzję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() herbatkowo nowinka - siostra mojej ulubionej mango z almy czyli zielona multy fruit z mango, papają, ananasem, cytryną i limonką - mniam ![]() miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Pstra, witaj po urlopie ![]() Oczywiście u mnie upał od samego rana ale coś na dzisiaj burze zapowiadali. No zobaczymy. Herbatkowo Bastek imbirowy a poza tym woda, woda i jeszcze raz woda No i owoce, duuuużo owoców ![]() miłego dnia
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
Powiedzcie mi, jak smakuje biała herbata? To jest to samo co Yerba mate? Zastanawiam się nad nią.
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam, że jest taki wątek!
Jestem wielką miłośniczką herbat, dlatego dołączam do Was ![]() Preferują głównie herbaty zielone, Pu-Erh i Earl Gray. Za owocowymi nie przepadam, ale wyjątki też są
|
|
|
|
|
#432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale nie ma sensu się tu nad tym rozwodzić, wszystko można znaleźć w googlach ![]() Co do smaku białej to ja bym ją porównała do delikatniejszej odmiany herbaty zielonej. Z tym, że nigdy nie piłam samej, tylko z dodatkami. Z płatkami róży mi nie smakowała (miałam wrażenie jakby ją ktoś poperfumował) ale była tu kiedyś dziewczyna, która za nią przepadała. Wiadomo, kwestia gustu Mnie natomiast bardzo posmakowały dwa smaki: z mandarynką i z granatem
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie jest to smak mało wyrazisty i nie należy ona do moich ulubionych ![]() Cytat:
herbatkowo w kubku żurawinowa cytryna (już by się mogła skończyć )miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta z mandarynką była faktycznie wyjątkowo "słaba", może aż za, ale mnie i tak smakowała ![]() Natomiast z granatem według mnie ma smak dużo bardziej wyrazisty
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
moja była ekspresówką chyba z różą i mnie nie powaliła. Ale zielona z granatem mi smakuje, to może i biała też by była lepsza
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
witam z kubkiem mangowej i miłego dnia
|
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj ananas
![]() I w końcu się rozlało Przynajmniej trochę się ochłodzi ![]() Gorzej, że gołębie wywaliły mi kwiatek na balkonie i sporo ziemi się wysypało. Nie zdążyłam pozamiatać przed deszczem to teraz będę miała śliczne błotko to sprzątania
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczoraj tylko straszyło. Zrobiło się ciemno, grzmotnęło porządnie ze dwa razy i to by było na tyle
Ale dziś już chłodniej, koło 20 stopni i pochmurno. Ale jestem zaopatrzona w parasol, więc jak musi to niech sobie popada ![]() herbatkowo na razie multiowocowa ![]() miłego |
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Hejka! nie wiedziałam, że taki wątek zaistniał, zresztą nie było mnie tu długo! Ja uwielbiam wszelkie herbaty a szczególnie mieszanki owocowe i zieloną
Jak na razie jeszcze nie piłam żadnej herbaty bo w pracy mam tylko zieloną, a ze mam @ to wole jej nie pić podobno przez to @ staje sie bardziej obfity!
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy wśród nas ![]() Co do @ to pierwsze słyszę. Nie wiedziałam, że istnieje jakiś związek z zieloną herbatą i nigdy czegoś takiego u siebie nie zaobserwowałam No ale, jak wszystko inne, na różne osoby może różnie wpływać.
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
no ja włąsnie zauwazylam ze mam obfitą.... zawsze mam 4 dni a jak piłam to miałam az 5 dni krwawienie
chyba, że to jakaś autosugestia
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak dla świętego spokoju ![]() Cytat:
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
No dokladnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#444 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pu-Erh vs. Rooibos
Podstawowa różnica to fakt,że są produkowane z dwóch różnych roślin, właściwościami także się różnią.Rooibos nazywa się herbatą czerwoną tylko ze względu na swój kolor, jednak tak naprawdę z herbatą nie ma nic wspólnego, może jedynie sposób parzenia. Jeżeli chcecie spróbować naprawdę dobrego Rooibosa, polecam stronę xxxx Wszystkie są tam genialne, ale moim ulubioną jest Rooibos Czarny Bez
Co do właściwości to np. ma działanie rozkurczowe także możemy śmiało dzieciakom podawać gdy boli je brzuszek, albo same możemy pić podczas "ciężkich dni".
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-08-29 o 15:07 Powód: reklama |
|
|
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć ,
u mnie też leje ... i tak od dwóch dni , z przerwami. Bardzo mnie tenże fakt cieszy, bo upały to dla mnie katorga... wolę spokojne 25 st. ![]() Widzę, że nam się aktywność w "Herbacianych..." poprawiła i tym samym witam nowe Herbatniczki ![]() Popijam sobie na zmianę zieloną ananasową i malinową. Wpływu zielonej na @ nigdy nie zaobserwowałam, mimo, że i jedno i drugie gości w moim życiu od ładnych paru lat. W niedzielę jadę nad morze bardzo się cieszę !Miłego dnia !
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
hej
no własnie ja już sama nei wiem... może to moja autosugestia z tą zieloną po tym jak to przeczytałam? a propos ide zaparzyć kubek zielonej ![]() ![]() ![]() u mnie przestało padać, ale niebo dalej zachmurzone ![]() Miłego;** |
|
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
witaj w naszym gronie herbatomaniaczek
![]() ja tak jak Galijka i Sandi, też nie zauważyłam, żeby mi wpływało na @, ale może to zasługa tabsów ![]() Cytat:
dobrze, że w ostatniej chwili wrzuciłam parasol do torebki Cytat:
![]() czyżby teraz twoja kolej na urlop, Sandi? na długo jedziesz? gratuluję i pogody życzę i wypoczywaj ![]() herbatkowo żurawinowa cytryna (zastanawiam się czy tej resztki już nie wyrzucić bo mi coraz mniej smakuje )miłego Edytowane przez Pstra Czas edycji: 2014-07-25 o 11:13 |
||
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś mogłam w + 50 st. siedzieć i było wspaniale.. to chyba z wiekiem postępuje.
na szczęście to nie reguła, bo moja Mama np. zdecydowanie ciepłolubna się robi coraz bardziej, a mój Tata to typowy mors ![]() jadę tylko na tydzień , ale cieszę się jak z dwóch. druga część urlopu zaplanowana na sierpień - Bieszczady <3 |
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
nie dziwię ci się, ja tez miałam niby tylko tydzień, ale nie mogłam się doczekać
i widzę, że masz urlopowo podobnie do mnie, bo ja też tydzień w lipcu a w sierpniu druga część, tylko że ja w Tatry znowu
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
ja po ostatnim wypadzie nad wode chwilowo rezygnuje z opalania hahaha xD byłam burak czerwony przez tydzien
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Narobiłam gar komputu na teraz do wypicia, nie do słoików. Na to jestem za leniwa
Koktajl też będzie do wypicia na bieżąco

miejmy nadzieje, ze wytrzymam dwa lata.

A dwa lata na pewno wytrzymasz, nawet nie będziesz wiedziała kiedy ten czas zleci

czyżbyście też wypoczywały jak ja? 
)