|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
U nas ślubna gorączka trwa. Wczoraj oddaliśmy garnitur TŻ do poprawek , zupełnie przypadkowo kupiliśmy zegarek na prezent dla mamy Tż ( robimy spersonalizowane prezenty) , kupiłam koszyczki ratunkowe w ysku po 10 zł , teraz je trzeba tylko uzupełnić no i najważniejsze byliśmy na lekcji tańca i w sumie nie jest źle. Tańczymy do walca angielskiego z filmu Uwierz w Ducha . Choreografia jest prosta ale bardzo przestrzenna , przemieszczamy się z kąta w kąt. Więc powinno to fajnie wyglądać. No i płaciliśmy na początku za lekcje , która miała trwać 1,5 h a trwała 2 h 10 także bardzo pozytywnie. Kolejna lekcja w środę
Dziś mój Tż ma urodzinki więc trochę spokojniejszy dzień, muszę podać liczbę gości na sali i parę pierdół przygotować.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
TŻ jest bardzo na nie, więc jak widać nie chodzi o to, że ktoś będzie lepszy ode mnie, czy będzie świetnie tańczył, po prostu nie każdego kręcą takie atrakcje, on nie ma ochoty patrzeć na prężącą się, wypinającą laskę, ani jej dotykać. Cieszę się z tego, bo dla mnie to też świadczy o nim, jako o facecie - że nie potrzebuje takich 'atrakcji' żeby się dobrze bawić. Chłopaki chcą iść na gokarty, a potem napić się gdzieś na mieście i to jest moim zdaniem ok Cytat:
Cytat:
No chyba Twoja koleżanka swój rozum ma? Nie musiała przecież tego robić. Cytat:
Cytat:
Nie dałaby mu się dotknąć?! Błagam, zapytaj jakiejś striptizerki ile razy zdarzyło jej się, że pan młody chciał seks uprawiać. Ech, życie w naiwności
|
|||||
|
|
|
#483 |
|
Konto usunięte
|
Co do kawalerskiego - nie oburzyłabym się za striptizerkę, bo w tych czasach nie trzeba zamawiać takiej rozrywki, żeby obejrzeć gołą laskę. Golizna jest powszechna, toż wystarczy do jakiegoś klubu się wybrać i pooglądać półnagie, wijące się małolaty
![]() U nas TŻ jest takim "fanem" tego typu atrakcji, że wszyscy inni kolesie na imprezie jaraliby się tym bardziej niż główny zainteresowany ![]() Tyle, że jesteśmy za starzy i nudzą nas typowe wieczory panieńskie i kawalerskie (zwłaszcza, że nawalić się jak szpadel albo pójść potańczyć to można i bez tego) - będziemy mieć łączony i ponoć nietypowy (obstawiam jakiś hardcore)
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem zdecydowanie na nie jeśli chodzi o striptiz na kawalerskim. I nie chodzi mi wcale o to, ze striptizerka byłaby zgrabniejsza, ładniejsza, bardziej opalona, czy lepiej tańcząca niż ja. Wiadomo, że każdy ma swój rozum, ale jak w grę wchodzi balanga z morzem alkoholu, to różne rzeczy moga się wydarzyć i nie każdy potem nawet pamięta co dokładnie. A dla mnie sama świadomość, ze TŻ obmacywał jakąś babę, nawet po pijaku byłaby równoznaczna ze zdradą.
Popieram wszystkie wypowiedzi Dotki I też się cieszę, ze TŻ nie wyraża chęci na takie spędzenie kawalerskiego
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Popieram Ad rem !!!
Po co stwarzać takie sytuacje? Wiadomo każdy ma swój rozum, ale po pewnej dawce alko róznie juz moze być, zwłaszcza jeżeli podburzają Cię "przyjaciele"
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyna niech się wygina mi się to podoba,nie raz byłam w takim klubie z dziewczynami i kolegami. Natomiast tańczyć dla mnie może tylko mój narzeczony robi to najlepiej hahaOstatnie me zdanie na ten temat to że mi stripki Nie przeszkadzają. Dziś dzień leniucha! Odpoczywamy a wieczorem ostatnie spotkanie w poradni z kalendarzykiem eh dałam radę Jutro garnitur i obrączki w czwartek akt chrztu Piątek~ protokół. Na wczorajszym spotkaniu z managerem omowilismy Chyba wszystko już po kolei co się będzie działo godzina po godzinie. 19.30 główne danie ( rosół lub flaki, schab ziemniak kapustka) 22 tort i podziękowańie dla rodziców 23.30 danie drugie (coś z ryba )00.00 oczepiny 2.00 danie trzecie (poledwiczki z melonem i nie pamiętam ) 4.00 na koniec zupa (żurek) Wybraliśmy 5 ciast Rafaello Czekoladowe z wiśniami Sernik Szarlotka Śmietankowe z galaretka Do tego muffiny i musy mniam Uwaga. Będziecie miały wiejski stół? My wzięliśmy bo wiemy że u nas zejdzie. Pytam z ciekawości
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli któraś z Was nie widzi w tym problemu, to przecież indywidualna sprawa. Co głowa, to inny gust
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Oluska- do mnie chyba też ten 2 przemawia bardziej
ta kuzynka Tżta to jakaś niepoważna jest, roumiem Cię doskonale bo ja bym się wściekła jakby ktoś mi taki numer odwalił Konkardia- dzięi za radę ! Może faktycznie za duże te zdjęcia…później pomniejsze i wtedy spróbuje wrzucić Re_nata- ta fryzura też właśnie widnieje jako 1 w moich inspiracjach a co do tortu masz jakiś konkretny już upatrzony ?Iliy – W sumie ja od początku mówiłam że chce kwadratowy a teraz coś mi się poprzestawiało i już sama nie wiem Rabbitka- właśnie tak chciałam dodać te zdjęcia i nic fajnie że fryzurka się podoba Czekooczekolada – to na temat nazwiska Męża- jakbym czytala o sobie a masz już jakiś pomysł na kawalerski Tżta ?Hihihi – pochwalisz się jakie ilości soków i wody i na ile osób kupiliście ? Corn- co do moich włosów to właśnie mi uświadomiłaś kilka rzeczy zamierzam przetańczyć całe wesele , mam włosy długie i niestety fryzury mi się na nich zbyt długo nie trzymają z reguły , ale cały czas liczyłam na to że może mega duża ilość lakieru coś na to poradzi?? Teraz już sama nie wiem,bo planowałam próbnej fryzury nie robić no a teraz mam coraz więcej wątpliwości.A co do wagi to mam wrażenie że mi też przybyło mam nadzieję ze to tylko złuidzenie…KaMilka- zobaczę jeszcze co powiedzą mi w cukierni ale póki co do mnie też bardziej przemawia ten drugi ![]() Ad rem – chciałam podwójne ale raz że byłyby za długie a 2 że oba kończyłyby się na –ka no i trochę mi się to gryzło a właśnie , to już wiem skąd ten tort ! Ten drugi póki co też jest na 1 miejscu u mnie ![]() Lemon_Drop – tak tak , Ad rem już mi przypomniała Klaudyna- wszystkiego najlepszego dla Tżta Widzę ze nie tylko ja jestem na nie jeżeli chodzi o striptiz na kawalerskim , na całe szczęście mój Tż nie jest zwolennikiem tego. KONKARDIA - miałaś rację co do zdjęć! Dziękuję dziekuję za rade Dziewczyny uwaga hit ![]() Moja mama kupiła sobie sukienkę jakiś czas temu na ślub , ostatnio jesteśmy u teściowej która pokazuje mi jaką sukienkę szyje jej krawcowa na nasz ślub i co ? Praktycznie identyko tylko wzór z przodu troszkę inny i powtarzający się z tyłu sukienki (moja mama ma go tylko z przodu), przedwczoraj jesteśmy u babci Tżta która pokazuje mi sukienkę którą sobie kupiła na nasz dzień i co ? Identyczna jak teściowej tylko granatowa więc we 3 będą miałay podobną sukienkę , czuje że to będzie jedna z atrakcji naszego wesela
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
marlenqa22, czy obie pary są z kimś sparowane? Pytam, bo nie możemy dobrze ustawić stołów :/ Jedna para ma już swoje pary, czyli już 4 osoby + 2 to single. Razem z nami 8 osób. Za nic to ustawienie stołów ładnie nie wygląda
![]() Będzie wiejski stół. Odebrałam suknię - coś mi nie pasi, ale nie wiem co. Kupiliśmy sukienkę mamie - wybrała różową, w takim mocnym kolorze. Podpisałam umowę o nocleg. Zamówiliśmy kwiaty - ok. 500 zł razem z kwiatami przed ołtarz. Kupiłam naszyjnik Jeszcze bransoletka.Kupiłam pływające świece, ale chyba jednak wypożyczymy te świeczniki i kupię zwykłe swiece. Jakoś nie chce wyjść mi ta kompozycja
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba trochę Cię nie rozumiem, to tylko od TŻ zależy czy chce sobie podotykać a potem coś więcej. Ja mojemu ufam na tyle i mogę go być pewna, że tylko by popatrzył i nic więcej bo go takie laski nie kręca. Więc nie rozumiem dlaczego pijesz do naiwności? ![]() Skoro twierdzisz, że to naiwność, że na striptizie się nic nie dzieje, to może po prostu boisz się do czego byłby zdolny Twój TŻ? |
|
|
|
|
#491 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobry pomysł z tymi ustaleniami na piśmie Że też sama o tym nie pomyślałam,ale wszystko jeszcze przede mną---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie boję się, do czego zdolny byłby mój TŻ, bo mu ufam i wiem, że nic głupiego by nie zrobił |
|
|
|
|
#494 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten drugi tort zdecydowanie lepszy ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Trzecia najbardziej mi się podoba |
||
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po drugi czy można czy nie to tylko od faceta zależy czy będzie chciał sobie podotykać czy nie. Więc nie rozumiem tego wielkiego oburzenia co do striptizu na panieńskim? Niech sobie chociaż TŻ powspomina, że chociaż raz jakaś widział striptizerkę Chyba jestem jakaś dziwna ale dla mnie to żaden problem przecież tylko będzie patrzeć to co w tym złego?
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze ,że mamy takie same zdanie na ten temat
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
A przed ślubem było wolno?? Przecież jakby koleś zdradził to i tak byłby koniec związku ,bo przecież nie powiemy ,że a jeszcze ślubu nie było to możesz. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady
mam nadzieję, że i mnie uda się schudnąć ![]() Gratuluje wszystkich załatwionych spraw, idziecie jak burza super są te Wasze ostatnie przygotowania mam nadzieje, że za rok będziecie mnie wspierać w tym samym ![]() A co do wynajmowania striptezerek też jestem na nie, mój Tż z resztą też pisałam Wam kiedys, że był na takim kawalerskim z wynajeta dziewczyna i po godzinie wrócił do domu powiedzial, że dosłownie ŻENUA i nie ma zamiaru brać w tym udziału Ja jak miałam 17 lat byłam na występie chipendales i wtedy mnie to jaralo, 10lat pozniej, czyli teraz już bym na to nie poszła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#500 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do potwierdzeń- bądź przygotowana na to, że to Ty będziesz musiała dzwonić. Ludzie maja dziwne podejście do potwierdzania przybycia... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
będą sie prezentować jak siostry bliźniaczki
|
|
|
#501 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na ładną striptizerkę mogłabym popatrzeć z przyjemnością, na striptizera zdecydowanie nie - bo moja reakcja nie byłaby pożądana
|
|
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam to pisac ale mi sie nie chcialo szukac postu do cytowania ![]() Cytat:
|
|
|
#503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego też jego sposób tłumaczenia bardzo przypadł mi do gustu, widzę, że mój TŻ się przyłożył ![]() Plan brzmi super, matko, to już w sobotę! W ogóle już taka szczytowa gorączka ślubna na wątku, szał A co do sukni - nie jesteś jedyną, która nie schudła przed ślubem, ja niby mam jeszcze 1,5 miesiąca, ale waga pokazuje, uwaga - +4kg od wagi z zakupu sukni ![]() Kolega szukający osoby towarzyszącej na fejsie - omg ![]() Cytat:
Myślę, że finalnie to może nawet fajnie wyglądać Moje mamy też będą miały ciut podobne kreacje, a w każdym bądź razie obydwie będą w granacie i będą koronkowe akcenty Tylko moja mama ma granat-granat, a teściowa kobalt ![]() Ja się dziś znowu obudziłam z "gorączką ślubną", trzeba dokończyć zapraszanie i zamówić kilka innych rzeczy, a nie mam sił ani motywacji do niczego W dodatku najprawdopodobniej TŻ zacznie pracę od sierpnia, co generuje dodatkowy stres (dla nas to duża zmiana, bo do tej pory TŻ pracował z domu) i problemy na linii wyjazdów do Krosna, a musimy się tam zjawić w sierpniu jakoś w tygodniu, bo tylko wtedy możemy się spotkać z zespołem... |
||
|
|
|
#504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zostawiliśmy smalec o ogórki :ślina: za mięska dostaniemy tatara wołowego, no i znów :ślina: ![]() Cytat:
![]() wrzucam moją poprawinową sukienkę nr 2, dla porównania daję też pierwszą (TŻ wybierał, więc pewnie w niej pójdę)
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Kiss może być wesoło... a panie wiedzą że będą miały podobne kreacje?
Cude o co chodzi z suknią? Nie czujesz się w niej dobrze? Lepiej poprawić coś teraz niż miałabyś się źle czuć na własnym ślubie... Ewapucy echh za daleko ten sklepik ode mnie ale sukienka super! Co do protokołu: Ja też myślałam że podpisuje się 3 m-ce przed, a okazuje się że nie wszędzie tak jest. Kuzyn TŻ pisał protokół w piątek przed ślubem. Kamilka ta różowa śliczna! An mnie w ostatnich też dopadło jakieś ślubne znużenie, nie chce mi się nic załatwiać i kupować. A to co robię to robię bo muszę ![]() Cukiernia się odezwała Czekoladowo-gruszkowy tort jest na pewno w ofercie, więc 1 smak mamy z głowy
|
#506 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
moje inspiracje fryzura i torty, tylko torty z zielonym akcentem. Powiem wam,że coraz bardziej mi się podoba mój kolor przewodni zielony z dodatkiem żółtego, miał byż amarant i róż, ale narzeczony wybrał zielony i żółty myslę że warto zrobić próbną fryzurę, tak samo jak makijaż, bo będziesz wiedziała jak dana fryzura/makijaż wygląda na tobie i czy ci pasuje i będziesz mogła potem w domu sprawdzić jak długo będzie się trzymała, czy szybko się nie rozwali, a potem w dniu ślubu i ty będziesz miała mniej stresu wiedząc jak będzie to wyglądać i fryzjerka która będzie wiedziała co ci zrobić. Cytat:
Cytat:
to chyba od proboszcza zależy Jakoś tak jest, że goście niechętnie dzwonią i to nie ważne czy idą czy odmawiają, ja z mojej strony na 60 zaproszeń to miałam tylko około 15 telefonów, kilka osób od razu potwierdziło/odmówiło przy zapraszaniu, rodzice, rodzeństwo babcia to wiadomo że idą, a do reszty dzwoniłam |
||||
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
bardorja My chcieliśmy wiejski stół, ale cena nas poraziła i zrezygnowaliśmy... 3500 zł
![]() pysia1987 No jaha, że będziemy Cię wspierać! ![]() kiss12550 Cieszę się, że pomogłam w sprawie zdjęć! ![]() re_nata fontanna czekoladowa ![]() Anesthesia Super, że TŻ się przyłożył! Wiem jakie to uczucie! Ja ostatnio w skowronkach też chodziłam, że TAŃCZYMY! (nie jak ostatnie łamagi KaMilka4891 Mi się bardziej pierwsza podoba. Typ drugi jest bardzo teraz popularny, więc większa szansa że się powtórzy. A chyba żadna PMka nie chce, by ktoś miał bardzo podobną sukienkę w jej dniu (albo i po jej dniu) ![]() Ja kupiłam na all wstążeczki, organzę, tablice itp. Stówka pękła na takie pierdółki! ![]() Chyba faktycznie to będzie najburzliwszy (nie w sensie pogody ) weekend w historii tego wątku! |
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Stół wiejski będziemy mieli. Będą tam kiełbasy, szynka, ogórki kiszone, grzybki z octu, smalczyk i oczywiście bimberek. Wszystkie wędliny będzie robił wujek Tż
![]() re_nata nie wiem czy miałabym odwagę na fontannę czekoladową po tym jak widziałam stół na targach, na którym stała. Wszystko było w czekoladzie. Aż strach pomyśleć, co będzie jak dzieci się do niej dopadną. Mogą wszystko wysmarować rączkami brudnymi od czekolady. Co do striptizerki to jakby już była to trudno ale jednak wolałabym, żeby obyło się bez tego typu uciech. Tż też coraz częściej powtarza, że on chyba nie chce takich rozrywek. |
|
|
|
#509 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tz na szczęscie też ![]() Cytat:
Cytat:
Na temat striptizu mam takie samo zdanie jak Dotka90 Cytat:
Cytat:
![]() Zmiana kodu-39dni! |
|||||
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Ja z potwierdzeniami też zakładałam że czeka mnie obdzwanianie wszystkich tak jak do 30 czerwca była cisza tak od 30 czerwca do 3 lipca cały czas dzwonił telefon i z mojej strony nie musieliśmy do nikogo dzwonić. Więc chyba już ludzie przyzwyczajają się do tego że jednak młodzi potrzebują wcześniejszego powiadomienia.
W końcu umówiłam się na próbny makijaż na 28 lipca- 5 dni przed ślubem ale co do kosmetyczki to jest to jeden z moich pewniaków więc o nią się nie martwię a na świeżo będziemy pamiętać makijaż. Jedziemy dziś zapłacić za salę jakąś cześć i dogadać jeszcze menu dla wegetarian bo o tym zapomniałam :P Nie mam wciąż butów na przebranie:P ale upatrzyłam sobie ładne sandałki więc może akurat :P Odbieram dziś tez wygrane prezenty dla gości
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

15:00

W telewizji albo na plaży często gorsze rzeczy można zobaczyć a to przecież tylko striptiz

fajnie że fryzurka się podoba
mam nadzieję ze to tylko złuidzenie…
więc we 3 będą miałay podobną sukienkę , czuje że to będzie jedna z atrakcji naszego wesela 
na kilka pytań które wysyłam jej w mailu odpowiada na 1, i to wcale nie za szybko. Chyba muszę tam zadzwonić, ale póki nie wybierzemy się tam chciałam wszystkie ustalenia mieć na piśmie, żeby w razie co nie było wątpliwości..