Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 15:34   #1171
hania207
Zakorzenienie

Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
no czyli trzeba mieć dziecko żeby wiedzieć, że się ludziom pod balkonem nie sra dzieckiem? Analogicznie, jak rozumiem, zanim się wypowiesz w temacie sprzątania psich kup to musisz mieć psa.

Rozumiem, że matka to święta krowa i jedyne prawo rozmowy z nią mają inne matki? Bo nie-matki to nie są ludzie godni konwersacji.
trzeba mięc jakieś pojęcie o dzieciach, żeby kilkulatkowi nie proponować zakładania pieluchy, proste nie?

Nie, bezdzietne to świete krowy, skoro żadna matka nie ma tu prawa do wypowiedzi

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:47   #1172
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
trzeba mięc jakieś pojęcie o dzieciach, żeby kilkulatkowi nie proponować zakładania pieluchy, proste nie?

Nie, bezdzietne to świete krowy, skoro żadna matka nie ma tu prawa do wypowiedzi
Nie obchodzi mnie co zrobisz z tym dzieckiem, zrób cokolwiek byle nie srało pod balkonami. Na przykład załóż mu pieluchę jak ma problemy z trzymaniem swoich potrzeb ewentualnie niech sika/robi kupę w majtki skoro nie możesz nałożyć mu pieluchy, ani zaprowadzić do toalety. Dla mnie wszystko jedno co zrobisz - tylko nie zmuszaj mnie do codziennego oglądania czynności oddawania stolca.
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:47   #1173
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

to jest wątek dla tych, które nie CHCĄ, NIE LUBIĄ I NIE CHCĄ mieć dzieci, więc LOGICZNYM jest, że będą tu wypowiedzi ANTYDIDKOWE.
I jeśli mamuśki chcą tu wpadać i bredzić, to muszą się liczyć z tym, że nikt nie będzie potakiwał.
Takie to trudne do pojęcia?
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 15:49   #1174
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
No dokładnie, u mnie tez pełno straży. Z racji tego, że to nadmorskie okolice, to do 500 zł dają. Ciekawa jestem co by było gdyby takiej matce chcieli 500 zł wlepić.
Pewnie byłby raban na pół miasta, jak to mandat za kupę malutkiego słodziutkiego didka?? przecież ta kupa jest pachnąca...
Stary 2014-07-21, 15:51   #1175
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Zupełnie nie znasz ani mnie, ani moich poglądów,na tym wątku też nowa jesteś,ale musisz dodać swoje ,,światłe" 3 grosze
czekaj, czekaj - sprawdzam tytuł: 'Nie chcę mieć dzieci cz II"

Czyli ja jestem we właściwym miejscu. A Ty co tu robisz - żałujesz, że masz swoje?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Pewnie byłby raban na pół miasta, jak to mandat za kupę malutkiego słodziutkiego didka?? przecież ta kupa jest pachnąca...
i ''Przecież ja jestem matką!!!! To jest MOJE dziecko - Nie widzi pan!!!!!"
Stary 2014-07-21, 15:54   #1176
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
OMG-nie wiesz,że takie słowa są zakazane???Tu każda najlepiej się zna na rozwoju i potrzebach dzieci
Panie z tego wątku były zawsze idealnymi obywatelkami tego świata
Czy ty jesteś niedowidząca? Bezpośrednio nad twoim postem napisałam, że:

Cytat:
Po co mi wiedza na temat wychowania dzieci skoro takowych nie posiadam, ani nie planuję? Wolę kształcić się w dziedzinie, która mnie interesuje i zapewniam cię, że nie jest to wychowywanie dzieci.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
A no tak. Zapomniałam o najważniejszym argumencie: "BO JA JESTEM MATKĄ"
Stary 2014-07-21, 16:06   #1177
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
czekaj, czekaj - sprawdzam tytuł: 'Nie chcę mieć dzieci cz II"

Czyli ja jestem we właściwym miejscu. A Ty co tu robisz - żałujesz, że masz swoje?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Możę gdybyś była na tym wątku ciut dłużej, to byś wiedziała co tu robię
Nie Ty decydujesz kto i gdzie się wypowiada,więc daruj sobie swoje niskich lotów, uwagi

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Czy ty jesteś niedowidząca? Bezpośrednio nad twoim postem napisałam, że:

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

A no tak. Zapomniałam o najważniejszym argumencie: "BO JA JESTEM MATKĄ"
Czasem chciałabym być, bo nie musiałabym patrzeń na ignoranctwo i głupotę

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 16:11   #1178
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Możę gdybyś była na tym wątku ciut dłużej, to byś wiedziała co tu robię
Nie Ty decydujesz kto i gdzie się wypowiada,więc daruj sobie swoje niskich lotów, uwagi

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Czasem chciałabym być, bo nie musiałabym patrzeń na ignoranctwo i głupotę
i vice-versa.
więc tym bardziej będę się tu wypowiadać ile wlezie i pisać o ignoranctwie i głupocie matek
Stary 2014-07-21, 16:13   #1179
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

nie trawię argumentu "nie masz dzieci to się nie wypowiadaj". No ja mam dokładnie to samo, co Czarny Kot. Również mieszkam obok placu zabaw, i również są krzaczki, i również dzieci załatwiają swoje potrzeby. I ja sprzątam po psie, i moi sąsiedzi również (wychodzę z psem około 6-7, tak samo jak większość sąsiadów). jest kosz na odchody, ja noszę woreczki. Ale żeby ludzie po swoich pociechach sprzątali, to nie. Ja bym pomyślała, że to psia, ale obok zawsze leży obsrana chusteczka - psy się nie podcierają. Niestety to jest takie dogodne miejsce, że zasłonięte dość, ale dzieci walą kloca prosto pod czyjś balkon. A teraz, jak jest ciepło, to już w ogóle masakra, smród siuśków i kup... współczuję tym, którzy mieszkają na parterze, bo mi czasem na drugie piętro zalatuje.
Ja jestem w stanie zrozumieć, że odpieluchowane dziecko nie może mieć pieluchy znowu. ale jak musi kupę, to posprzątaj po nim, a nie zachowuj się, jakby z jego kupy miała różyczka wyrosnąć. A jeśli chce mu się siku to nie prowadź go pod sam balkon, bo twój synek, córeczka koleżanki i 50 innych dzieciaków, a potem nie da się balkonu otworzyć, bo musisz się kisić w smrodzie czyichś siuśków. Jeśli uważasz, że to piękny zapach, to poproś synka żeby nasikał do wazonika i ustaw w sobie pokoju trochę szacunku do innych. Ja np. jestem zdania, że przy każdym placu zabaw powinien być min 1 toi toi.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 16:24   #1180
teQiba
Moderator

Gdzie Wy mieszkacie? Jak żyję, nigdy nie widziałam na trawniku kupy i chusteczki obok. W jakiś krzaczorach owszem, ale na osiedlu nigdy.
Stary 2014-07-21, 16:37   #1181
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Gdzie Wy mieszkacie? Jak żyję, nigdy nie widziałam na trawniku kupy i chusteczki obok. W jakiś krzaczorach owszem, ale na osiedlu nigdy.
na takim o zieloniutkim równiutkim chodniczku nie wysadzają, bo przecież ktoś zobaczy. ale właśnie w krzakach.
Stary 2014-07-21, 16:47   #1182
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
na takim o zieloniutkim równiutkim chodniczku nie wysadzają, bo przecież ktoś zobaczy. ale właśnie w krzakach.
albo z boku czyli pod ścianami i balkonami - jak plac zabaw otoczony jest blokami. Moi rodzice mają mieszkanie na 4 piętrze - na dole zbudowano plac zabaw, ogrodzony, kolorowy - no i widać jak mamuśki idą pod blok wysadzić dziecko - pozostawione chusteczki bielą i żółcą się z daleka - oczywiście obok placu są pojemne kosze, no ale, żeby sprzątnąć didkową kupę do woreczka i wrzucić do kosza to już za trudne najwyraźniej dla niektórych - mimo, że wracając na plac przechodzą koło kosza, no ale przecież są matkami
Stary 2014-07-21, 18:49   #1183
shonyen
Zakorzenienie

Ten wątek nie jest prywatnym klubem - jest dedykowany osobom bezdzietnym/niechcącym mieć dzieci, ale matki też przecież mogą się tutaj wypowiadać - prosiłabym o zachowanie minimum kultury w swoich wypowiedziach.
Mam też prośbę do mam, żeby nie reagowały alergiczne na każde narzekanie ze strony bezdzietnej - to urok tego wątku, że lubimy sobie tu ponarzekać i nie musieć się zastanawiać nad przyczyną takiego a nie innego zachowania, które nas - bezdzietne - irytuje

Czarny Kocie - Golgie i kilka innych mam są z nami od bardzo dawna, nie ma powodu ich stąd wyganiać

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-07-22 o 06:50
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 19:19   #1184
sylwka37
koci świat

Bo musimy wszyscy pamiętać że matka ma zawsze rację
Stary 2014-07-21, 20:10   #1185
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
no czyli trzeba mieć dziecko żeby wiedzieć, że się ludziom pod balkonem nie sra dzieckiem? Analogicznie, jak rozumiem, zanim się wypowiesz w temacie sprzątania psich kup to musisz mieć psa.

Rozumiem, że matka to święta krowa i jedyne prawo rozmowy z nią mają inne matki? Bo nie-matki to nie są ludzie godni konwersacji.

abstrahując od zażartej dyskusji - super fraza 'srać dzieckiem' - podoba mi się!

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-21, 22:14   #1186
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość

abstrahując od zażartej dyskusji - super fraza 'srać dzieckiem' - podoba mi się!
"proszę mi nie srać tym psem pod oknem!" - dzień świra
Stary 2014-07-22, 06:51   #1187
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
Bo musimy wszyscy pamiętać że matka ma zawsze rację
otóż to
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 06:53   #1188
zakonna
Naczelna Nastolatka

dokładnie
Stary 2014-07-22, 08:40   #1189
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ja jestem w stanie zrozumieć, że odpieluchowane dziecko nie może mieć pieluchy znowu. ale jak musi kupę, to posprzątaj po nim, a nie zachowuj się, jakby z jego kupy miała różyczka wyrosnąć. A jeśli chce mu się siku to nie prowadź go pod sam balkon, bo twój synek, córeczka koleżanki i 50 innych dzieciaków, a potem nie da się balkonu otworzyć, bo musisz się kisić w smrodzie czyichś siuśków. Jeśli uważasz, że to piękny zapach, to poproś synka żeby nasikał do wazonika i ustaw w sobie pokoju trochę szacunku do innych. Ja np. jestem zdania, że przy każdym placu zabaw powinien być min 1 toi toi.
kurcze nie spodziewałam się tego ,ale...zgadzam się z Tobą

zdarzało się,że córka sikała w przestrzeni publicznej,ale w jakimś kącie w krzakach,zdala od alejek itd. ,chyba bym na mózg musiała upaść,zeby ją wysadzić pod balkonem :/

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:05   #1190
zakonna
Naczelna Nastolatka

ja ostatnio widziałam tatusia, który sikał synkiem przy ruchliwej ulicy, w centrum miasta, pod murem kościelnym. A za 15 lat zobaczę tego synka jak obsikuje krzaki pod biedronką, filary pod mostem, ogrodzenie działkowe, domek przy boisku. Średnio dwa razy na tydzień widzę dorosłego faceta, który leje praktycznie tam gdzie stoi.

Edytowane przez zakonna
Czas edycji: 2014-07-22 o 09:07
zakonna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:11   #1191
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
ja ostatnio widziałam tatusia, który sikał synkiem przy ruchliwej ulicy, w centrum miasta, pod murem kościelnym. A za 15 lat zobaczę tego synka jak obsikuje krzaki pod biedronką, filary pod mostem, ogrodzenie działkowe, domek przy boisku. Średnio dwa razy na tydzień widzę dorosłego faceta, który leje praktycznie tam gdzie stoi.
no i wlaśnie o to chodzi...

ja rozumiem,że dziecko nie wytrzyma mi 10 minut,nawet 5 nie wytrzyma jak ma 2 lata i wczoraj zdjetą pieluchę,ale serio,można się oddalić na tyle,żeby nie lać na mur ,tylko w jakies krzaczory z boku

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:14   #1192
Kusum
Zakorzenienie

Dobrze, że ja nie mam placu zabaw pod oknem. Chyba bym oszalała A było blisko...
Zdarzyło mi się oczywiście pogonić kogoś z psem spod balkonu, ale to było dawno. Teraz już się nauczyli sprzątać i wyprowadzać poza teren osiedla.
U mnie jest na tyle specyficznie, że osiedle jest ogrodzone i te matki chyba mają świadomość, że "srałyby dziećmi" na swoim
Na pieluchach się nie znam, ale dwulatek sąsiadów jeszcze nosi. I powiedzieli, że będzie nosił dopóki będzie taka potrzeba. Niektórzy rodzice podobno naciskają na dzieci żeby oszczędzić na pieluchach, które są drogie. Jedna pielucha to podobno 0,80zł Kilka takich dziennie i robi się niezła sumka
Stary 2014-07-22, 09:38   #1193
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Rzecz się dzieje na plaży: mamo siku! A matka: no to idź do wody.
Szlag człowieka trafia jak na takie bydło trafia. Później kąp się w szczynach...

Z tym sraniem to niezłe jaja. Dobrze, że u mnie nudy pod balkonem.

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2014-07-22 o 09:39
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:46   #1194
zakonna
Naczelna Nastolatka

no ale zapewne znalazłaby się niejedna matka, która wpadła by w histerię, że pies się kąpie tam gdzie ludzie...
Stary 2014-07-22, 09:56   #1195
cava
Zakorzenienie

Cytat:
no ale zapewne znalazłaby się niejedna matka, która wpadła by w histerię, że pies się kąpie tam gdzie ludzie...

Dlaczego akurat matka?
No ja bym niezależnie od bycia matką, zrobiła dym jakby mi ktoś psy przyprowadził na basen dla ludzi. Do otwartych akwenów nie wchodzę właśnie z takich powodów: kapią się w nich psy, ryby, ludzie sikajacy do wody (o zgrozo, często są to ludzie niedzieciaci)
Marzę o chwili, kiedy w basenach będzie standardowo dodawany środek barwiący siki- żeby wszystkich "szczarzy basenowych" można było natychmiast namierzyć i wlepić mandat- optuję minimum 500 PLNów za sik.

Swoją drogą ten wątek dano przestał być na temat.
Argument: nie chcę mieć dzieci bo Iksińskja wysadza swoje dziecko pod balkonem" jest tak bzdurny jak: "nie chcę mieć psa, bo Iksińska po swoim sraka na chodnik", albo: "nie będę pracować bo Iksińska ma szefa idiotę".

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:58   #1196
zakonna
Naczelna Nastolatka

Matka bo matka puściła dziecko żeby się do wody wysikało. Nawiązuje do wypowiedzi mojej poprzedniczki. Dla mnie to absurd, pozwalać dzieciom sikać, pluć, myć tyłki po kupie a potem się radośnie pluskać w tej wodzie, ale robić raban, kiedy pies popływa. I mówię o ogólnie dostępnych zbiornikach wodnych a nie o basenach.
Stary 2014-07-22, 10:04   #1197
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Swoją drogą ten wątek dano przestał być na temat.
Jak był na temat, to i tak było źle, bo dla niektórych żaden argument nie jest poważny, nie można po prostu nie chcieć dzieci, to na pewno trauma/oszukiwanie samej siebie, czy co tam jeszcze A moim zdaniem tak samo, jak niektórzy lubią psiaki, chętnie się z nimi bawią, ale własnych mieć nie chcą i nigdy mieć nie będą, tak samo można nie chcieć mieć dzieci. Zwyczajnie. Ale zaraz się zacznie bunt, że porównuję dzieci do psów.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:17   #1198
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jak był na temat, to i tak było źle, bo dla niektórych żaden argument nie jest poważny, nie można po prostu nie chcieć dzieci, to na pewno trauma/oszukiwanie samej siebie, czy co tam jeszcze A moim zdaniem tak samo, jak niektórzy lubią psiaki, chętnie się z nimi bawią, ale własnych mieć nie chcą i nigdy mieć nie będą, tak samo można nie chcieć mieć dzieci. Zwyczajnie. Ale zaraz się zacznie bunt, że porównuję dzieci do psów.

Ale w tym wątku chyba nie było nigdy namawiania na dzieci.
Natomiast fakt, było, zwracanie uwagi, że co innego nie chcieć mieć dzieci, a co innego traktować jakąś grupę społeczną (dzieci i ich matki) z brakiem szacunku.

Po taka prawda, nikt by sobie raczej nie pozwolił na wiele z tekstów jakie tu padły, gdyby "dziecko", zamienić na : Murzyn, Żyd, homoseksualista.
Idę o zakład, ze żadna by nie wykrztusiła z siebie że "Murzyni to brudasy bo widziałam jak jeden leżał na plaży i tam nabrudził" - choć w tej grupie społecznej, jak w każdej są i brudasy lejące sikami do wody.
Albo-" brzydzę się homoseksualistów" - a dzieci jak się brzydzi to już spoczko.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:21   #1199
zakonna
Naczelna Nastolatka

na posiadanie murzyna to chyba raczej nie nikt nie nalega, nie? I nikt się nie dziwi, że nie chcę mieć Żyda jako dopełnienie mojego życia
Stary 2014-07-22, 10:28   #1200
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
na posiadanie murzyna to chyba raczej nie nikt nie nalega, nie? I nikt się nie dziwi, że nie chcę mieć Żyda jako dopełnienie mojego życia
no dla niektórych dzieci to tacy "murzyni" - nawiązując do popularnego argumentu jaki słyszał chyba każdy nie chcący mieć dzieci cyt:
''a kto ci na starość poda szklankę wody i pomoże"
no więc trzeba sobie urodzić i wychować służących na starość

(ja tam bym chciała mieć murzyna. może być biały)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości