Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 08:38   #2401
basiabasia989
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

cześć co Wy tak spać nie możecie? :P
mąż i mama wczoraj byli wściekli i zdziwieni, że jak to nawet nie sprawdziła tętna dziecka jak ostatnio zaglądała do niego półtorej miesiąca temu, a następna wizyta za miesiśc u niej. A słyszałam o przypadku w rodzinie takiej daaaalekiej, że dziewczyna miesiąc prawie chodziła i nie wiedziała, że dziecko nie żyje, zero bólu, objawów niepokojących nic a nic...oczywiście nie chcę straszyć nikogo ani siebie tylko to co czasem robią lekarze to nie odpowiedzialne kompletnie.

A już się cieszę na jutrzejszą wizytę myślę, że ta będzie normalna myślicie że jest szansa na poznanie płci? dzisiaj kończę 17 tydzień
Stary 2014-07-22, 08:41   #2402
madziqqq
Rozeznanie

gratuluję wszystkich udanych wizyt
Basia ja też wyników nie dostaje, nawet zdjęć mi żadnych larwa na nfz nie daje, nie mam pojęcia czemu
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:42   #2403
mysza88
Rozeznanie

pewnie basia, spokojnie sie dowiesz ja wiedziałam w 16 chyba że lekarz nie będzie pewien, bo to też się zdarza. a do tej na nfz nawet nie idz więcej, szkoda twojego czasu
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:43   #2404
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
gratuluje wizyt!!! ale sie cieszę, tyyle u nas dziewczyn. ja mam wizytę jutro, mam nadzieję że potwierdzi mi też moją Lilę (Olcia piątka za imię ).

pisałam wam ostatnio że brzuch mnie boli... no i nie przestaje, wieczorami to mi tak dokucza że nie wiem sama co robić. wczoraj tak mnie wszystko bolało łącznie z plecami.. czekam do wizyty i zapytam lekarza co dalej.
ruchów nie czuję, koleżanka mówi że brzuch mam tak jakoś tak nisko (zreszta dalej ledwo co go widać....) chyba mam schizę a wasze brzuchy to rosną od "góry" czy zaczynają się od "dołu" mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :P
od góry to mi flaki chyba powypychało bo to takie tłuszczowe jakieś miękkie w okolicy pępka mam oponkę a niżej czuję już macicę więc raczej też mam nisko... to tak na moje oko

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkich udanych wizyt
Basia ja też wyników nie dostaje, nawet zdjęć mi żadnych larwa na nfz nie daje, nie mam pojęcia czemu
pewnie Ci wpisuje tylko tyle co w kartę ciąży??
Stary 2014-07-22, 08:48   #2405
19Inka90
Wtajemniczenie

Sugub to piateczka nasze dzidzie razem sobie wczoraj wolne zrobiły a ja od razu jakieś schizmy nawet mój brzuch mi się jakiś taki mniejszy wydaje...

Basia pewnie ze w 17 TC możesz pytać o płeć kochana

A Ja mimo ze chodzie na NFZ to mam wszystkie badania i z każdej wizyty wychodze ze zdjęciem

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:49   #2406
sasia25
Rozeznanie

Inka mój TZ też np jak chce coś w spokoju obejrzeć to mowi, ze mam isc na wizaz pogadac z dziewczynami albo pyta co ciekawego dzis napisalyscie
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:50   #2407
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość

pewnie Ci wpisuje tylko tyle co w kartę ciąży??
dokładnie, w ogóle mam wrażenie, że się kompletnie mną nie interesuje i, że robi to z przymusu, ogólnie straszny mruk z niej dlatego zaczęliśmy też jeździć prywatnie.
Stary 2014-07-22, 08:51   #2408
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Odliczam już dni do konca pracy - zostalo mi 9dni już się nie mogę doczekać blogiego lenistwa, choć pewnie po tygodniu zbzikuje
ja też odliczam

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Hej hej

Wrocilam dopiero jak zawsze wiec dopiero melduje się po wizycie. Mała jest 'zdecydowanie' dziewczynka i widac wargi sromowe waży prawie 500 gram i jest mega ruchliwa. Ma ładny profil , niecofniętą brode , piękny nochal i w ogole urodziwa dziewczynka póki co Dr mowił ze nie ma sie do czego doczepić.

Maż przemeblował juz pokoj i jutro bedzie malował..póki co podoba mi sie strasznie i nie wiem czemu wczesniej nie namawiałam go na takie zmiany mebli i tv
Gratuluję córeczki Córcie są fajne

Fajne jest takie przestawianie mebli... ja już nie mogę sie doczekać kiedy się przeprowadzimy do domku...jeszcze trochę przed nami

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Dziewczyny będę mieć chłopca popłakałam się ze szczęścia jak wyszłam od gina.
Gratuluję Ja też sie ucieszyłam, chociaż cały czas niedowierzam..ech głupia ja .

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
hej dziewczynki troche późno ale melduje się po wizycie na 100% dziewczynka
Czadowo

A ja wczoraj dźumę zalapałam...jak zwykle temat rozbija sie o kasę Cały czas się z tżtem zastanawiamy jak to jest mozliwe, że pomimo tego, że oboje bardzo dobrze zarabiamy, to ciągle kasy brakuje... No i niestety to kredyt tak nas zżera... Te raty co miesiąc to koszmarna ilość kasy, za którą spokojnie moglibysmy zyć...Z drugiej jednak strony mamy dom, gdybyśmy nie wzieli kredytu to by tego nie było...widocznie tak musi być...coś za coś...Teraz pozostaje nam tylko wierzyć ,że wygramy w totka i pozbędziemy sie tego kredytu raz na zawsze...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:55   #2409
19Inka90
Wtajemniczenie

A mnie dzisiaj cos brzuch pobolewa,tak dziwnie z prawej strony gdyby nie to ze mi usunęli wyrostek to jego bym o to winila

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Chyba wczoraj za bardzo zabiegany dzień miałam... I muszę dzisiaj odpocząć...

Emilka
Stary 2014-07-22, 08:59   #2410
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sugub to piateczka nasze dzidzie razem sobie wczoraj wolne zrobiły a ja od razu jakieś schizmy nawet mój brzuch mi się jakiś taki mniejszy wydaje...

Basia pewnie ze w 17 TC możesz pytać o płeć kochana

A Ja mimo ze chodzie na NFZ to mam wszystkie badania i z każdej wizyty wychodze ze zdjęciem
Hehe to tak jak ja. Nawet do męża mówiłam, ze mam mniejszy brzuch a On tylko spojrzał wymownie na mnie
Mój mąż ostatnio stwierdził, ze teraz to chociaż na zakupy sama nie chodzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 08:59   #2411
mysza88
Rozeznanie

dokładnie Inka... kładź się i odpoczywaj upały nam nie pomagają i męczą podwójnie dlatego teraz musimy więcej odpoczywac
Stary 2014-07-22, 09:17   #2412
basiabasia989
Rozeznanie

madziqq możemy sobie podać ręce...taka ta nasza służba zdrowia

Inka trochę daleko mam bo bym się zapisała do tego Twojego lekarza a Ty jak możesz to leżeć i odpoczywać w dodatku w takie upały jak teraz

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

tak sobie myślę, że popracuję jeszcze z miesiąc i po następnej wizycie chyba pójdę leniuchować do grudnia. To będzie już wtedy 21 tygodni. No chyba, że poczuję nagły przypływ energii i chęci do pracy ale wątpię, bo chyba oślepnę od tego komputera do reszty. A jak tam reszta? są tu jeszcze pracujące dziewczyny?
Stary 2014-07-22, 09:18   #2413
Suqub
Zakorzenienie

Tak piszecie o tej służbie zdrowia, że aż się boję o swoją wizytę czy czegoś nie wymyśli.

Stary 2014-07-22, 09:23   #2414
19Inka90
Wtajemniczenie

Spokojnie Sugub wszystko zależy od tego jakiego masz lekarza

Wczoraj koleżanka zadzwoniła z pytaniem czy chce ciuszkow w rozmiarze 56-68 z racji tego ze to dalsza znajoma to byłam miło zaskoczona

Emilka
Stary 2014-07-22, 09:27   #2415
madziqqq
Rozeznanie

Basia też się dziś zastanawiałam ile z nas jeszcze pracuje
ja bym chciała jak najdłużej tyle tylko, że ja siedzę u siebie w sklepie to wiadomo, że jest inaczej wcześniej jak pracowałam w miejscu gdzie cały czas na nogach to dziewczyny chodziły na zwolnienia od samego początku jak tylko się dowiadywały.
Stary 2014-07-22, 09:32   #2416
Paulinkus
Zadomowienie

Gratulacje Inka, Doloresd, Olcia, Niteczka - super ze wizyty udane i plec albo poznana albo potwierdzona

Cytat:
pisałam wam ostatnio że brzuch mnie boli... no i nie przestaje, wieczorami to mi tak dokucza że nie wiem sama co robić. wczoraj tak mnie wszystko bolało łącznie z plecami.. czekam do wizyty i zapytam lekarza co dalej.
ruchów nie czuję, koleżanka mówi że brzuch mam tak jakoś tak nisko (zreszta dalej ledwo co go widać....) chyba mam schizę a wasze brzuchy to rosną od "góry" czy zaczynają się od "dołu" mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :P
Ja mam brzuch od dolu. Od kilku dni kluje mnie a wczoraj bolaly mnie plecy i bol promieniowal na brzuch :-( strasznie sie tym denerwuje ze cos jest nie tak. Wizyte mam dopiero w poniedzialek i z nerwow chyba nie wytrzymam. Boje sie ze cos jest nie tak. A jak przeczytalam jak ktoras napisala ze dziewczyna przez miesiac nosila martwe dziecko to z nerwow az niedobrze mi si zrobilo.

Cytat:
A jak tam reszta? są tu jeszcze pracujące dziewczyny?
Ja pracuje i jak na razie chcialabym pracowac.

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-07-22 o 09:36
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:36   #2417
basiabasia989
Rozeznanie

Suqub jeśli do tej pory było dobrze z tym lekarzem to myślę, że nie masz się czym martwić. Chociaż ja po 1 wizycie u tej babki byłam zachwycona, nawet mówiłam, że chyba prywatnie chodzić nie będę a tu proszę...

Madziqqq skoro to Twój sklep to pewnie też bym chciała jak najdłużej pracować ale siedzenie na tyłku bite 8 godz mi nie służy. Denerwują mnie tylko ludzie, którzy mówią, że taką pracę jak ja mam to moge siedzieć bo przecież siedzę i nic nie robię
Stary 2014-07-22, 09:39   #2418
blow_ya_mind
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluje wizyt i chłopczyków i dziewczynek! Jak fajnie że wszystkie zdrowe!! )

Cytat:
Ja po wizycie wściekła jak osa... Dlatego właśnie chodzę też prywatnie. Usg robiła mi półtorej miesiąca wcześniej to myślałam ze zrobi dzisiaj ale było tylko badanie na samolocie które wyglądało dosłownie tak ze włożyła palce i powiedziała ze tutaj wszystko wporzadku. Zmierzyła mi ciśnienie, zaważyła, wpisała wyniki morfologii do karty ciąży i na tym koniec. A jaka mam grupę krwi dalej się nie dowiedziałam (ponad miesiąc się czeka na wynik?) tyle ze grupa krwi nie potrzebna mi jest na już chyba... Czekania 2 godziny wizyta 3 minuty. Na polowkowe/genetyczne kazala mi sie umowic prywatnie zamiast dac skierowanie do jakiegoś szpitala czy innego gabinetu skoro ona nie ma odpowiedniego sprzętu. Inne kobiety siedziały po 20 min. nie wiem czemu mnie tak potraktowała. Aaa i badań żadnych nie zleciła stwierdziła ze nie trzeba. Nawet głupiej morfologii. I kazała przyjść za miesiąc. Dobrze ze w środę idę prywatnie bo by mnie chyba rozniosło. Kocham nasz NFZ!

A jaki miałyście wynik cytologii? Miała kartkę z całym opisem ale mi do karty wpisała tylko II. Bez wyjaśnienia co to znaczy. I wszystkie badania trzyma u siebie. Czy dziewczyny które robią bezpłatnie badania dostajecie wyniki do ręki?
Zmień lekarza, ja właśnie dlatego nie chodzę na NFZ w ogóle - stoisz w tych kolejkach czekasz, a na wizycie niczego się nie dowiesz, zmarnowany czas i tyle. Według przepisów ustawy kobieta ciężarna powinna mieć morfologię i mocz badane co miesiąc, więc tutaj masz ewidentne zaniedbanie.
Ja cytologie dostaję do ręki, ale zawsze dzwonią też jak jest nawet grupa II. Grupa II jest bardzo popularna, szczególnie w ciąży, więc nie masz się co martwić, ale wolałabym dostać swoje badanie do ręki...

Cytat:
Spokojie, na pewno jest ok. Brzuch może boleć i plecy też! A to gdzie się zaczyna Twój brzuch to sprawa indywidualna, niektórym rośnie od góry a niektóre babki zawsze mają nisko (szczególnie szczupłe). Najlepiej idź do lekarza i on wtedy Ci wszystko objaśni i sprawdzi

Cytat:
A już się cieszę na jutrzejszą wizytę myślę, że ta będzie normalna myślicie że jest szansa na poznanie płci? dzisiaj kończę 17 tydzień
U mnie było widać na początku 15. tygodnia!

Cytat:
tak sobie myślę, że popracuję jeszcze z miesiąc i po następnej wizycie chyba pójdę leniuchować do grudnia. To będzie już wtedy 21 tygodni. No chyba, że poczuję nagły przypływ energii i chęci do pracy ale wątpię, bo chyba oślepnę od tego komputera do reszty. A jak tam reszta? są tu jeszcze pracujące dziewczyny?
Ja pracuje! Zamierzam pracować "do końca" - do końca października Jeśli wszystko będzie z ciążą ok Lubię swoją pracę, siedzę przed kompem w prawdzie więc mało ruchu, ale jestem przyzwyczajona. Poprzednią ciążę też przesiedziałam w pracy do 35 tyg i było ok Nie powiem, że wzięłabym sobie jakiś urlop (dopiero w sierpniu wyjeżdżam na tydzień) ale żeby tak parę miesięcy bez pracy - to nie dla mnie Jeszcze się nasiedzę z dzieckiem )
Stary 2014-07-22, 09:41   #2419
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:

mnie tak bolał z miesiąc temu - lekarz sprawdził szyjkę, była w porządku, kazał łykać magnez i odpoczywać. To wtedy zrezygnowałam z pracy. I powiem Wam, że teraz mogłabym góry przenosić….
A brzuch mi rośnie od razu pod biustem =) bebech wielki już taki… tylko, że ja nie miałam przed ciążą płaściutkiego i bez tłuszczyku, może to dlatego.

Mam pytanie - wczoraj byłam u lekarza i dowiedziałam się, że każda kobieta w ciąży po 21 tygodniu ma prawo do bezpłatnej opieki położnej. Nie tylko po porodzie, ale i w trakcie ciąży. (Możliwe, że ten temat był, jeśli tak to przepraszam, bo nie kojarzę). Któraś z Was korzysta? Korzystała? Co dają takie spotkanie? Czy to taka "indywidualna szkoła rodzenia"? Bo zastanawiam się, co na takich spotkaniach się robi =)

A dwa - z początkiem sierpnia robię tą osławioną glukozę. Lekarz mój powiedział, że trzy razy robił sobie to badanie, żeby wiedzieć, o czym gada do bab. To facet jest, i jak mówi - w ciąży nie będzie, ruchów nie poczuje, rodzić nie będzie, ale przynajmniej się tej glukozy napije, żeby mieć pojęcia o co z tym chodzi
Powiedział mi, żeby wziąć swój kubek duży, bo tą glukozę rozpuszczać należy w 300ml, a nie w tych malutkich kubeczkach, a jak się bardzo obawiam to mogę wcisnąć tam pół cytryny. Chociaż on twierdzi, że to do przejścia jest =)

A co do dzieci…. Skandal, po prostu skandal. Na USG jedna drugą gryzła w tyłek!!!!!! Na oczach matki i doktora!!!!!!!
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:42   #2420
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Ja mam brzuch od dolu. Od kilku dni kluje mnie a wczoraj bolaly mnie plecy i bol promieniowal na brzuch :-( strasznie sie tym denerwuje ze cos jest nie tak. Wizyte mam dopiero w poniedzialek i z nerwow chyba nie wytrzymam. Boje sie ze cos jest nie tak. A jak przeczytalam jak ktoras napisala ze dziewczyna przez miesiac nosila martwe dziecko to z nerwow az niedobrze mi si zrobilo.
Ja pracuje i jak na razie chcialabym pracowac.
Ja bym poszła do lekarza i sprawdziła. Nie dlatego, że myślę że coś jest nie tak, ale po prostu dla świętego spokoju. Tydzień denerwowania się czy wszystko ok jest bez sensu. A tak to pójdziesz na usg i będzie ok
Stary 2014-07-22, 09:42   #2421
basiabasia989
Rozeznanie

Z ciuszków dla dziecka mam jedne śpiochy na 56 i 2 x body z długim rękawkiem ale takie większe chyba na 72 i tyle mojej wyprawki
ale u Teściowej czeka mata z karuzelą taka na podłogę, u siostry męża łóżeczko, nowe komplety pościeli z materacem, wanienka, przewijak, może nawet wózek u drugiej siostry tona ciuszków - zwozić wszystko będziemy pewnie w listopadzie bo chwilowo miejsca brak
Stary 2014-07-22, 09:45   #2422
19Inka90
Wtajemniczenie

Paprika powiedz ze doktor uwiecznił Ci tą scenę na zdjęciu hahaha słodkie dziewczynki

Emilka
Stary 2014-07-22, 09:45   #2423
basiabasia989
Rozeznanie

Paprika to Ty poczekaj jak się urodzą wtedy to dadzą Ci popalić ale żeby się gryźć po tyłkach ??
Stary 2014-07-22, 09:46   #2424
mysza88
Rozeznanie

paulinkus to ja mam to samo, strasznei juz bym chciała isc na ta wizyte bo nie wiem czy to cos powaznego czy nie... na szczęście już jutro sie dowiem czegos spokojnie, ja sobie tłumaczę że po prostu sie rozrastam i może to dlatego :P

basia ja mam to samo, mam prace w biurze i wszystkim sie wydaje że siedze i nic nie robię, a nikt nie pomysli że mam bezpośredni kontakt z klientem (a potrafią być "cudowni") a już od samego siedzenia to kręgosłup boli jak cholera.. póki co pracuję, pojdę na trochę zwolnienia żeby odpocząć i jeszcze wrócę, sama nie wiem kiedy odejdę już na dłużej.
Stary 2014-07-22, 09:49   #2425
karooka
Raczkowanie

Dziewczyny sa fajne promocje na endo.pl super te ciuszki

Obudziłam sie ze strasznym bolem gardla co moge bezpiecznie?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 09:57   #2426
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
paulinkus to ja mam to samo, strasznei juz bym chciała isc na ta wizyte bo nie wiem czy to cos powaznego czy nie... na szczęście już jutro sie dowiem czegos spokojnie, ja sobie tłumaczę że po prostu sie rozrastam i może to dlatego :P

basia ja mam to samo, mam prace w biurze i wszystkim sie wydaje że siedze i nic nie robię, a nikt nie pomysli że mam bezpośredni kontakt z klientem (a potrafią być "cudowni")
Staram sie sobie tlumaczyc ze to tylko moja panika ale nie idzie mi to za dobrze fajnie ze Twoja wizyta juz jutro moja niestety dopiero w poniedzialek. Blow ma racje pojde chyba prywatnie zeby sie upewnic czy wszystko jest ok bo inaczej zeswiruje. Nie sadzilam ze mnie dopadnie taki atak paniki. Ostatnio mam bardzo duzo stresow i w pracy i w domu moze to od tego mam te bole ?

Stary 2014-07-22, 09:58   #2427
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

karooka na bol gardla mleko z miodem i tabletko isla (mozna bezpiecznie w ciazy) sama sie tym ratowalam ktoras wlz was pisala o bolu plecow promieniujacym do brzucha, kochana sprawdz to bo moze to byc kolka nerkowa... ja ostatnio mialam tez takie objawy i okazalo sie ze byla kolka a na domiar zlego kamica nerkowa i tydzień w szpitalu mnie trzymali. jak to juz bylo tu kiedys pisane " lepiej sprawdzic raz za duzo niz o ten jeden raz za malo" buziaki i trzymam kciuki za wszystkie wizyty

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 10:01   #2428
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
mnie tak bolał z miesiąc temu - lekarz sprawdził szyjkę, była w porządku, kazał łykać magnez i odpoczywać. To wtedy zrezygnowałam z pracy. I powiem Wam, że teraz mogłabym góry przenosić….
A brzuch mi rośnie od razu pod biustem =) bebech wielki już taki… tylko, że ja nie miałam przed ciążą płaściutkiego i bez tłuszczyku, może to dlatego.

Mam pytanie - wczoraj byłam u lekarza i dowiedziałam się, że każda kobieta w ciąży po 21 tygodniu ma prawo do bezpłatnej opieki położnej. Nie tylko po porodzie, ale i w trakcie ciąży. (Możliwe, że ten temat był, jeśli tak to przepraszam, bo nie kojarzę). Któraś z Was korzysta? Korzystała? Co dają takie spotkanie? Czy to taka "indywidualna szkoła rodzenia"? Bo zastanawiam się, co na takich spotkaniach się robi =)

A dwa - z początkiem sierpnia robię tą osławioną glukozę. Lekarz mój powiedział, że trzy razy robił sobie to badanie, żeby wiedzieć, o czym gada do bab. To facet jest, i jak mówi - w ciąży nie będzie, ruchów nie poczuje, rodzić nie będzie, ale przynajmniej się tej glukozy napije, żeby mieć pojęcia o co z tym chodzi
Powiedział mi, żeby wziąć swój kubek duży, bo tą glukozę rozpuszczać należy w 300ml, a nie w tych malutkich kubeczkach, a jak się bardzo obawiam to mogę wcisnąć tam pół cytryny. Chociaż on twierdzi, że to do przejścia jest =)

A co do dzieci…. Skandal, po prostu skandal. Na USG jedna drugą gryzła w tyłek!!!!!! Na oczach matki i doktora!!!!!!!
Coś mi się kojarzy, że alekaz ostatnio była u położnej.

Stary 2014-07-22, 10:07   #2429
basiabasia989
Rozeznanie

Wiem, że już coś kiedyś było o konflikcie serologicznym ale nie pamiętam co tam pisałyście. Badania na grupę krwi miałam robione ponad miesiąc temu ale jeszcze ta wredna baba mi nie podała jaką mam grupę krwi. I tak się teraz zastanawiam czy w razie konfliktu serologicznego nie powinnam już o tym wiedzieć i mieć podanych tych immunoglobulin?? wiecie coś tej sprawie?? czy to dopiero przed porodem jest ważne?? Gdzieś tam wyczytałam, że raz w trymestrze jakiś odczyn Coombsa chyba powinien być badany przy tym konflikcie.
Stary 2014-07-22, 10:08   #2430
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Tak, to może być taka indywidualna szkoła rodzenia, sama nie wiem bo nie korzystałam, ale myślę, że ty możesz spróbować, bo nie dość że będziesz wcześniej rodzić to po dwójnie Myślę, że jak się umówisz z położną to ona Ci wszystko doradzi i opowie.

Cytat:

Ej ja nie wiem o co chodzi z tą glukozą... za dużo szumu w okól tego i to badanie robi się jakieś straszne. Mi rozpuszczały babki w takim plastikowym kubeczku w laboratorium, moim zdaniem im mniej tego płynu tym lepiej bo nie jest to jakaś ambrozja Ale serio, da się to wypić, są gorsze rzeczy!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości