|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Elvira: nie zastanawiaj sie tylko jak najszybciej na pogotowie! To nie przelewki;/ ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Tam wkleilam wcześniej tej moim zdaniem sensowniejsze wyprawki wiec jak ktos jeszcze dla ma to niech powklejala a cześć z nich albo wszystkie na pierwsza stronę mozna wrzucić zeby sie potem nie szukało po stronach,jak uważacie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeglądam te linki do Dusiolki fajna sprawa
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Gina mam o 11.40 mojego czasu czyli za 2 godz. Skoro ona mnie przyjmie to nawet nie ide na pogotowie bo tam tez bym musiała czekac i by tyle samo zeszło, a nie wiadomo czy by usg zrobili.
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
Suszarka - TSH mam 3,17 a ft4 nie pamiętam bo nie mam przy sobie wyników ale jakoś tak pod dolną granice (pod granice tych prawidłowych wg labolatorium) - cos mi się kojarzy 13 i troche
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie przeglądam artykuły dziecięce i zastanawiam się jak wybrać odpowiednią butelkę, smoczek? Dla mnie to czarna magia. Wszystkiego jest milion pięćset rodzai i bądź tu mądrym.
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę zaraz do pracy, a tak mi się nie chce... Miałam ciężki dzień wczoraj, a dzisiaj coś przewiduję powtórkę
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to butelka + smoczek, bezkolkowe tommee tippeedo tego dostane od przyjaciolki podgrzewacz i sterylizator...
|
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę chyba zaciagnąć rad u koleżanki bo to masakra jakaś ![]() także nie jesteś sama ![]() Cytat:
Chociaż wczoraj teściowa mi powiedziała że sąsiadka urodziła córeczkę a cały czas miał być chłopczyk ![]() nie wiem jak to jest możliwe :/
|
|
#1510 | |
|
Buc
|
Cytat:
TSH masz trochę podwyższone, prochy powinny ładcie Ci to zbić. Zrobisz badania za 4 tyg i zobaczysz jak jest. a jaką masz dawkę?
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda z nas chce urodzic zdrowe ja bym chciala wiedziec czy chlopiec czy dziewczynka w sumie jest mi tez obojetne ale fajnie by bylo wiedziec ![]() jak sie szykuje ciezki dzien w pracy to zycze aby byl udany... ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- to sa butelki z takim wirniczkiem w srodku aby dziecko pijac z butelki nie polykalo powietrza ktore pozniej powoduje kolki w brzuchu.
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Kurcze,ale mam spiaczke...wstaję ostatnio po 10. No,ale jutro muszę wstać o 7. Na 9.30 mamy lekarza w sprawie młodej a później 11.30 usg
|
#1514 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkooooda choć jak słucha mi lekarz serduszka dzidziusia to też widzę go wtedy ![]() Cytat:
Cytat:
super że tak się wierci. moje też wczoraj dawało do wiwatu ciągle czułam ruchy. dziś tak rzadziej ale to mnie zaczyna uspokajać - te ruchy ![]() no tej biurokracji mam dość serdecznie. na szczęście u nas więcej mąż lata za tym. no ale teraz chyba już wsio. tyle tylko że musimy odbiór domu uzyskać i to wszystko ale to w przyszłym roku Cytat:
Cytat:
dziękuję. co prawda budujemy się obok rodziców ale co swoje to swoje właśnie dziś znów materiałów nakupowaliśmy tż będzie dach ocieplał zostanie wykończenie wykończeniówka dosłownie i w przenośni hahaha ale mam nadzieję że do stycznia zdążymy bo z dwójką dzieci w jednym pokoju to masakra ![]() Cytat:
Cytat:
i i tak było mało. bo taka leniwa byłam że mi się myć nie chciało i sterylizować. więc składałam i na koniec dnia dopiero myłam i sterylizowałam. dobre też są tommy tippe - jakoś tak się pisze.smoczek do butelek jest dopasowany - do aventu jest w każdym sklepie dziecięcym prawie. my mieliśmy różne - najpierw od 0 miesięcy potem od 3 itd. do kaszki potem jest itd. smoczka do ciumkania Oli też używał. od początku ale to najpierw z aventu mieliśmy a potem zwykły kupowałam. nawet nie wiem jakiej firmy. w rossmanie chyba.
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Juz chcecie kupować butelki? Hm..mam zamiar piersią karmić wiec raczej takie gadżety niepotrzebne jak dla mnie chyba ze do ewentualnej herbatki dla maluszków;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1516 | |
|
Buc
|
Cytat:
ja na chwilę obecną nie mam pojęcia co będe kupować, nawet o tym nie myślę.
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
A takiego smoczka do ssania to nie chce dziecka do takich sprzętów od poczatku przyzwyczajać ,mama mi mówiła ze inaczej ssie sie pierś a inaczej smoka i potem sa trudności w karmieniu..dlatego my nie dostawaliśmy smoczkow od samego poczatku
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Simonee, i one faktycznie działają antykolkowo? pierwsze słyszę że są takie butelki
jednak jestem zielona jak trawka na wiosnę ![]() Kinqaa, jak mała pozwala Ci tak spać to śpij potem będzie ciężko oj to już jutro Eirene, my tez mamy działkę obok rodzicow męża i się nie mogę doczekać kiedy w ogóle ruszymy bo mamy pewne problemy z załatwieniem W-Z ![]() Dusiolka, ja też zamierzam karmić piersią jak tylko będę mogła ale herbatki z czego dzidzia będzie piła?? ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I super pomysł, żeby ten link z wyprawką dać na 1. stronę Elvira trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!!!
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec mowię ze jedynie do herbatki ale dla mnie herbatka to juz z musu jak cos bedzie nie tak
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka może to brutalne,ale ona wstaje po 7. Na wpół Śpiąco robię jej śniadanie i przed bajką sadzam a ja obok śpię
Ale jutro tak nie będzie razem będziemy jadly śniadanie.
|
#1522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten lekarz do ktorego ide ma usg w gabinecie takze mysle ze sprawdzi to czego nie udalo sie wczoraj a jesli nie to pojde wtedy na drugi dzien prywatnie. Mysle ze za tydz(od jutra) to nie bedzie za pozno bo lekarz wczoraj powiedzial ze dzidzius musi urosnac do tego badania. Przez noc troche sie uspokoilam bo skoro wszystko zbadal i bylo w porzadku a tego jednego pomiaru nie udalo sie sprawdzic to napewno na kolejnej wizycie uda sie zmierzyc i bedzie dobrze Musi byc Zbyt duzo w moim zyciu bylo zlego i traz musi byc juz tylko dobrze ![]() Elvira daj koniecznie znac!! |
|
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1524 | |
|
Buc
|
Cytat:
a w którym tygodniu teraz jesteś?
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
ja dla dziecka nie mam nic - doslownie NIC, jest jeszcze sporo czasu ale wole wiedziec wczesniej co bym chciala kupic i przeznaczyc na to odpowiedni fundusz. Butelke bede miec nie zaleznie czy bede karmic piersia czy nie zreszta nie mam pewnosci czy po urodzeniu bede mogla karmic.
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() życzę wam abyście szybko wszystko załatwili bo załatwiania duuużo ![]() Cytat:
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Też zamierzam karmić piersią, ale w weekendy studiuję więc takie wsparcie, co by tatuś mógł dziecko nakarmić, niewątpliwie mi się przyda.
|
|
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzidziuś był tak "duzy" jak mój więc na pewno z nim wszytko jest oki, jakby nie było lekarz by Cię z gabinetu nie wypuścił.Cytat:
![]() Cytat:
ale smoczek i butle tez będziemy mieć pewnie nie jedną ![]() Simonee, ja też nie mam NIC a NIC jeszcze dużo rzeczy mamy upatrzone ale w domku żadnej o przepraszam mam rogala
|
|
#1529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej! gratuluje udanych wizyt! ja nie miałam tylu badań co Wy na genetycznych! ale za to na ten test dodatkowo za 200 zl musze isc, jakaś kpina! jedynie stwierdził ze ma kończyny, rusza się i jest przezierność i wsio!! ani nie podał ile wynosi prawdopodobieństwo jakiej choroby ani nic więcej ale raz tyle za wizyte skasował! chyba na połówkowe umówie się jeszcze do kogoś innego, ja też czsem wchodzę na mamy grudniowe podczytac, bo mam termin na 5 styczeń :P
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja parę ciuszkow i fotelik samochodowy. Więcej nie kupuje na razie, bo będziemy się przeprowadzac,a lepiej bez zbędnego balastu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

moze troszkę 

poki co mowie nie

bo załatwiania duuużo