![]() |
#61 |
Buc
|
Dot.: Nieprzyjemna sytuacja z mężem na weselu
e tam. nie chciałaś tego widzieć a nie za bardzo go kochałaś.
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
I co, wątek na kilka stron i nagle przejrzałaś na oczy, rzucisz jego, rzucisz wszystko i będziesz samotną matką? Jasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
- wiesz, dla mnie to wygląda jak przykład, dlaczego w pewnym wieku (czyli młodym, nastoletnim) związek ze starszym facetem jest ryzykowny.
Potem- już nie tak, bo mój szwagier jest starszy od mojej siostry o 11 lat, no ale ona nie poznała go jako 18-latka (a on jest jednym z naprawdę dobrych facetów) . Nie wiem, przy różnicy wieku na takim etapie- jest jednak ryzyko, że taki facet będzie rządził, uważał, że "wie lepiej" itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy jedna rozmowa pomoże uświadomić dorosłemu facetowi, że tak się nie postępuje: nie zmusza się chorej żony do pójścia na wesele, nie zmusza się chorej kobiety w ciąży do pójścia na wesele, nie wysyła się źle czującej żony w ciąży samej o 21 do domu, nie pije się (nie upija) w sytuacji, gdy żona w ciąży źle się czuje, bo w niektórych sytuacjach trzeźwość męża/ojca dziecka jest na wagę złota. Naprawdę wątpię w to, że jedną rozmową przekonasz kogoś, żeby zaczął być odpowiedzialnym, zaczął myśleć jak facet a nie dzieciak... I nie wiem też czy jest coś, co można w tej chwili zrobić. Oczywiście zawsze można i trzeba próbować. Mam nadzieję, że się mylę i jedna rozmowa odmieni twojego męża, albo będzie początkiem zmian.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Że nigdy nikogo nie miał, bo nie umie się zachować wobec kobiety jak ktoś, kto do związku się nadaje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
W ciąży to sie ma żołądek taki jak orzeszek więc dopiero miałby pan mąż obciach jakbyś zwymiotowała po stołem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Szczerze? Nie myślałam. Miałam 18lat, jak go poznałam. Imponowało mi to że starszy facet sie mną interesuje, bo nie miałam wcześniej chłopaka. Byłam młoda, głupia i naiwna. Mam nadzieję że to się ułoży jakoś pozytywnie dla mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też uważam, że przyczyną braku poważnego związku był fakt, że żadna dziewczyna nie chciała tolerować jego zachowania. A jak wygląda jego rodzinny dom? Bo facet wygląda na despotę i ma Cię gdzieś. A takie zachowanie wynosi się często właśnie z domu, w którym ojciec nie szanował matki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Jestem już po rozmowie z panem mężem, która przerodziła się w kłótnie. Powiedział, że to jego kolega, że musiał zostac bo chcial z nim pobyc i pogadac, ze nie zrobil nic zlego, i nic mi sie nie stalo przeciez. Tak, jego ojciec byl pijakiem który lał matkę. Pewnie dlatego pan mąż taki jest. Oznajmił mi że jestem histeryczką, ze mam załamania nerwowe, i groził mi ze jak uderzę dziecko to on mi odda. Nie wiem czemu sobie pomyślał, ze byłabym zdolna do czegoś takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Bo mierzy ludzi swoją miarą. Bo jest mentalnie dzieckiem i nie wygrzebał się z tego, co działo się w jego domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Najlepsze jest to że moj ojciec go broni. Powiedział że faceci tak mają , że jestem zbyt wrażliwa, i mam przestac to przezywac. Ogólnie mówiąc oboje są siebie warci. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Bardziej martwiłabym się, żeby on nie uderzył w przyszłości dziecka.
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Naczelna Nastolatka
|
najbardziej to ja bym się martwiła tym, że mój TŻ jest taki sam jak mój ojciec pod względem wad... Nic ci to nie mówi autorko?
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Oni się różnią tylko tym, że moj ojciec jest alkoholikiem, a pan mąż nie. Ale sporo ich łączy. Obrażają się o byle co, nie można z nimi na spokojnie pogadac, bo od razu są kłótnie, i oboje uważają że nic się nie stało, a ja jestem przewrażliwiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Naczelna Nastolatka
|
Masz problem z kojarzeniem faktów widzę. To ja ci pomogę.
Nie poradziłaś sobie z przeszłością, bycie dzieckiem alkoholika czyli DDA kieruje Twoimi wyborami życiowymi. Takie rzeczy prostuje się na terapii. Weź sobie poszukaj o DDA i o psychoterapii w necie bo mi się nie chcę pisać setny raz tego samego, albo poszukaj innych wątków w temacie.
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Twój mąż jest po prostu prymitywem i nie uwierzę, że to pierwsza "nieprzyjemna sytuacja z mężem". Jakiego przyjemniaczka sobie wybrałaś, takiego masz. Dziecka tylko szkoda, że będzie miało ojca, dla którego kolega z pracy jest ważniejszy, niż własna żona...
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie wiedziałam o tym, że istnieje coś takiego, zaraz poczytam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wierz w bajki, że facet nie miał wcześniej nikogo. Każda po prostu go kopnęła w dupę, bo instynkt samozachowawczy wziął górę, miały zapewne prawidłowy wzorzec związku i rodziny i nie chciały się ładować w bagno. Więc wziął młodą dziewczynę, z toksycznego domu. I bardzo duże prawdopodobieństwo, że podniesie na Ciebie rękę, i na dziecko również. Oraz że będzie pił. Słowem - kanał. Z każdej strony. Poczytaj o DDA, jeśli masz możliwość to idź chociaż porozmawiać do ośrodka uzależnień, może Cię namówią na terapię, może mają grupę wsparcia. Mam nadzieję, że nie zafundujesz swojemu dziecku życia w piekle i przejrzysz na oczy. Zastanów się też, u kogo możesz szukać wsparcia, kto Ci pomoże (też i finansowo, bo nie masz dochodu, pracy, doświadczenia). Bo lekko to nie będzie na pewno. Edytowane przez allmode Czas edycji: 2014-07-21 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
.
|
cóż. jesteś młoda, dziecko w drodze, pomyśl jednak o rozstaniu z mężem. mąż i twój ojciec są do siebie podobni, więc z grubsza wiesz, jak będzie wyglądało twoje życie i dziecka na podstawie życia twojej mamy i twojego. zastanów się, czy warto marnować życie z takim dupkiem. nie musisz podejmować decyzji na szybko, przemyśl wszystko na spokojnie i zainteresuj się terapią dla dda.
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Po przeczytaniu kilku Waszych odpowiedzi coś we mnie pękło.. Rozryczałam się, bo zrozumiałam że jestem w pułapce. Przypomniało mi się dzieciństwo, jak ojciec wracał pijany z pracy, i darł się na matkę. Teraz już wiem, skąd u mnie ten zwierzęcy strach, jak pan mąż na mnie wrzeszczy. Po prostu przypomina mi się ojciec. Muszę zastanowic się nad moim dalszym życiem z tym czlowiekiem. Gdy go poznałam, myślałam, że jest ideałem. Był czuły, zawsze miał dla mnie czas, itd. Wiadomośc o ciazy przyjal spokojnie, nigdy nie sadziłam że odwali mi taki numer.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Przykra sytuacja, ale wg mnie jeszcze możesz go naprostować, choć łatwo nie będzie. Nie będę ci doradzała rozwodu, bo wg mnie masz jeszcze szansę ukrócić jego zachowania. Jesteś zresztą w zaawansowanej ciąży i stres związany z samym składaniem pozwu byłby ci niepotrzebny. Co innego separacja- jest szansa, że jak zobaczy, ze jesteś zdecydowana kopnąć go w d... to się opamięta. Na razie, jeśli się nie zmieni zaproponowałabym mu separację- niech przemyśli kto jest ważniejszy- ty i dziecko czy głupoty? Ojca bym się nie radziła, bo po co radzić się głupka?? Kto mądry w takiej sytuacji stanąłby po stronie zięcia?? Mam nadzieję, ze Twoja mama jest chociaż mądrzejsza. A propos DDA- nie znam się na tym, ale poszukaj psychologa na NFZ- wiem, że są dobrzy, którzy przyjmują na fundusz. Nie ma zresztą innego wyjścia przy dużych wydatkach na dziecko. Pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się na separację (która nie oznacza rozwodu, tylko zawiesza małżeństwo) to jednocześnie wprowadzana jest rozdzielność majątkowa, no i sam pozew kosztuje 600.
Wiesz autorko, słowa nie zawsze przynoszą poprawę, ale działanie zawsze. Przestań się nim przejmować, bo będzie tylko gorzej. I pilnie zapiszcie się na terapię małżeństw- myślę, że powinna pomóc, póki nie zaszło to za daleko. BTW dlaczego mówicie o nim "pan mąż"?- na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Mi sie wydaje, ze taki facet sie nie zmieni, nie ma własciwych priorytetów, jest samolubny, bardziej sie kieruje swoimi interesami, niz dobrem twoim i dziecka. Wg mnie to nie jest po prostu materiał na partnera. Prostowanie jego zachowan, priorytetów wg mnie jest mega wyczerpujące, niszczace, oraz skazane na porazkę, bo watpie, zeby Ci przyznał rację. To toksyczna relacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Nawet jeśli zdecydujesz się spróbować z nim tworzyć związek (co wydaje mi się niemożliwe, bo on swoje patologiczne zachowania uważa za normalne), to i tak radzę Ci zbierać dowody w razie rozwodu, mając dowód np. że Cię wyzywa, że skąpi na dziecko, że zostawia chorą, w ciąży, samą i idzie się bawić, będzie Ci łatwiej uzyskać rozwód na Twoją korzyść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Marszałkini II RP
|
Tragedia, współczuję Ci Autorko posiadania takiego prymitywa za męża. Ta historia to też przestroga dla wielu młodych dziewczyn, które zbyt szybko chcą wyjść za mąż.
Postaraj się jeszcze porozmawiać z mężem, choć wątpię, żeby facet w tym wieku nagle się zmienił i dojrzał. Gdyby chodziło tylko o męża to rozwód i po sprawie, ale jest jeszcze dziecko, które nie czyni tej sytuacji łatwą. Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy chcesz, aby dziecko mieszkało i wychowywało się z tak nieodpowiedzialnym facetem jak Twój mąż czy wolisz jednak sama je wychować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.