|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
No dokładnie
|
#2822 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Hello!
Cytat:
Zaoszczędziła służba zdrowia na Tobie Może wpisywać w tytule aukcji firmę ciuszków? Cytat:
Ja sobie mogę tylko pomarzyć Cytat:
Za długo nie poleżę na wznak, ale choć troszkę może pomoże ![]() Cytat:
To czekam na zdjęcia. Też o nich myślałam, jako o takich tymczasowych, bo w planach mamy kupno mieszkania i wtedy może coś nie pasować. Cytat:
za wizytę!Pędząda Skarpeto (uwielbiam Twój nick!!!), to czeka Was niezła przeprawa! Imię piękne, takie delikatne i romantyczne. My nadal mamy bezimiennego synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Napiszę do Natalki, żebyście rozważyły moją kandydaturę ![]() Dziewczyny, nadal jesteście płaczliwe? Mnie się taki smęcior wlączył, że już sama siebie nie znoszę. Jakieś użalania, stękania, marudzenia, już Tż patrzy na mnie na wariatkę ![]() W ogóle powiedział, że w życiu by się z kobietą na role nie zamienił, że serdecznie współczuje, że tyle musimy przejśc jako ciężarne, mamy, że rola ojca to pikuś. |
|||||||
|
|
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w kolejny upalny dzień
Na dworze chociaż przyjemny wietrzyk, w domu gorzej... Byłam dzisiaj u położnej. Temat tym razem to zabiegi przy porodzie tzn. kleszcze, próżnociąg itp. Minę miałam nietęgą Chyba wolałabym niektórych rzeczy nie wiedzieć Tomcio tak dzisiaj w nocy szalał, że myślałam, że mi wystawi zaraz stopę przez @, bo non stop tam obrywałam, a efekt taki, że przekręcił się o 180 stopni i teraz głowę ma z prawej, a nogi z lewej. Położna pokazała mi nawet gdzie ma kolanko i mogłam go tam posmyrać Nadal nie planuje się chłopak obrócić głową w dół, tylko w poprzek leży.W czwartek idę znowu posłuchać serduszka, a w przyszłym tygodniu mam nadzieję na ktg. Dzięki za wskazówki odnośnie aukcji. Może wieczorem albo jutro coś wystawię na próbę
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś rozważa pieluchy wielorazowe? Czyli otulacz + wkłady? |
|
|
|
|
#2825 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam Pampki 1 za 1,99euraczy 23 sztuki także mam zapas ![]() rozważałam otulacze na samym początku, mam zgromadzone info na ich temat ale na początku nie wyrobiłabym z praniem, musiałabym tego sporo mieć wszystkiego (i uszyć sama bambusowe/flanelowe wkłady bo cena nawet na % odstrasza)
|
|
|
#2826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój Maksiu też chyba w poprzek ustawiony bo jak mnie kopie po po prawej górnej (pod wątrobą), próbuje też wystawiać głowę (?) i dolnej lewej stronie, taki tupot małych stópek... Muszę dopytać gina w jakim jest obecnie położeniu bo sama jestem ciekawa. Najgorzej jak kopie w dół, wrażenia są ![]() To ja chyba wolę nie wiedzieć co to kleszcze, próżnociąg.. strach się bać.. |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie pranie mnie przeraża, po pierwsze: sezon jesienno zimowy a po drugie chwile musiałabym te pieluchy odkładać żeby uzbierać cały wkład do prania
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
powiem Ci, że gdzieś czytałam, że łatwiej przejść na nocnik jak się używa wielorazówek (chyba to była lista plusów używania wkładów i otulaczy/kieszonek
|
|
|
#2829 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też się witam bardzo upalnie. U mnie jest momentami nie do wytrzymania
Czuję nawet lekkie opuchnięcie stóp i chyba w ogóle trochę spuchłam, bo ostatnio zaczęłam szybciej tyć W tej chwili mam już 61.7 czyli jestem już prawie 4 kg do przodu, z czego ostatni kilogram w ostatnie dwa tygodnie ![]() Jutro mam USG! to 28-32 tydz. ![]() Cytat:
Ale tak jak pisała farminka - najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG, bo dzieci do tego 11 tyg. nie mają jeszcze cech indywidualnych i wszystkie mają taką samą wielkość. |
|
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
![]() witam sie ze swojej podusi troche głodna , bo zupka pomidorowa dopiero bulgocze w garczku![]() przespalam sie z ta pralka i juz sie z tym pogodzilam , ze trzeba kupic nowa, lepiej zeby nawalila pralka niz np moje czy Mateuszka zdrowie, pralka rzecz nabyta jeszcze popsul mi się aparat, ale to moze jakos a raty sobie kupie![]() co do serduszka to u mnie najpierw polozna slucha taka sluchaweczka, pozniej gin sprawdza na usg, pierwsze ktg bede mialam za tydzien. Farminka no nie jest lekko, ja tez bym chciala chociaz do tego 37 tygodnia donosic, ale najlepiej jeszcze dluzej, zeby dzidzia byla silna i duza, TZ mi pomaga przy Mateuszku jak nigdy, ale nie nadrobi przeciez teraz ponad dwoch lat olewania tematu i Mateusz ciagle tylko mama i mama, od 3 dni ma faze na to moje, to moje i tak w kolko, jego czy nie jego ,wychodzi na to, ze wszystko jest i tak jego, nie slucha mnie w ogole, stawiam go na 2-3 minuty w kącie jest darcie, no ale jak mam go ukarac jak 5-10 razy powtarzam, zeby czegos nie robil,a on dalej to samo, mam nadzieje, ze to chwilowe i zaraz minie tak jak reszta buntow.. co do terminow to teraz juz chyba nie ma sie co sugerowac, bo to przeciez na podstawie kilku wymiarow doktor podaje, przeciez nie wszystkie dzieci rodza sie idealnie z waga 3,5 kg, mnie sie do ostatniego usg terminj pokrywal z terminem OM, ale po ostatniej wizycie niby sie przesunal o tydzien , podejrzewam , ze teraz jak pojde to tez moze byc do przodu bo wciagu miesiaca obwod brrzucha ze 103 wzrosl mi do 110, to chyba sporo. Co do przeczuc to ja mam przeczucie na 7, 11, 15 wrzesnia nie wiem czemu, zobaczymy czy sie sprawdzi Farminko wolalabym ,zeby Twoje przypuszczenia się nie sprawdziły zamierzam zaciskac nogi chociaz do tego 7 ja za to widze siebie, sama w domu z Mateuszkiem, moje bole, odchodzace wody i błyskawiczny porod w domu![]() to by Mateusz miał traume, dobrze, ze tesciowa na dwa pietra nizej to najwyzej go tam podrzuce i sobie urodze samaide nakarmic brzucha do wieczora
|
#2831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielorazówki zamierzam wprowadzać w okolicach maja dopiero + papmera na noc na początek, tak jak mówicie - trochę z tym zabawy będzie, ale i oszczędność. A pralkę się zapuści, na balkonie wywiesi, damy radę Trochę czytałam o tych rodzajach, ale nadal czuję się zielona w temacie i nie wiedziałabym co kupić. Przyjrzę się tematowi lepiej na wiosnę ![]() Cytat:
![]() No fakt, ja też mialam dłuższe cykle (nie jakieś mega długie, bo najwięcej 33 dni) i też się raczej nastawiam na przenoszenie.....chociaz u mnie w rodzicie dość często rodzą się wcześniaki, więc ciężko stwierdzić. Kupiłam dla siebie i męża po pączku, swojego pożarłam i chcem drugiego.....ehhh chyba się poddam, a mu nic nie powiem |
||
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
A ja/dzis SR, lenia mam bo dzis sama musze no ale zbiore dupsko.
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na eBayu chciałam, ale teraz się boję, bo sztuczne, trzeba dobrze się wczytać, żeby się nie naciąć i nie kupić wielorazówek gorszej jakości.Ja jestem zdeterminowana i się nie daję komentarzom ,,jak będziesz prać, gdzie będziesz suszyć'' itp. itd. choć czasem nerwowo nie wytrzymuję. Moja sprawa czy będę się męczyć czy nie. To nie oni będą prać tylko ja, a skoro chce to chce i niech mi nie trują.
|
|
#2834 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciężka noc była..Cytat:
Imię nam się podoba, dla chłopca mieliśmy kilka i na pewno ciężej by nam było się zdecydować Dla dziewczynki po prostu mieliśmy mały wybór ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wejdę w wprawę i dziecku krzywdy nie zrobię. Jeżeli chodzi o pieluszki to na razie pampersy. Chociaż w SR położna mówiła, że pokaże nam jak zawinąć w pieluszkę tetrową, może nam przypadnie do gustu ![]() Skoro o położnej mowa, to ta w SR powiedziała, że jak pójdę do przychodni i poproszę o położną to oni tam to gdzieś rejestrują i już do tej SR nie mogę chodzić, chyba że znów się zapiszę i coś tam podpiszę.. I tak mogę 2 razy chyba, następny płatny 70 zł. Czyli jak chodzę do SR to już położna nie może do mnie przyjść Tak to rozumiem.Tak jak prasowałam to przypomniałam sobie o kilku rzeczach, mianowicie położna mówiła o wiadrze do kąpania dzieci, ale jak tak popatrzyłam w necie na dzieci w tych wiadrach to mi się ich szkoda zrobiło i odrzuciliśmy ten pomysł.. Plusem miało być to, że dzieci ułożone pionowo mniej płaczą i lepiej znoszą kąpiel, czują się bezpieczniej.. Może któraś by chciała zapoznać się z tematem, to też napisałam ![]() Druga sprawa, dostałam smsa, że w Smyku na przeceny jest dodatkowo zniżka 20% I ostatnio byłam w Mothercare (wiem, że niektóre uważają, że drogo-dla mnie normalnie też:P) i rzucili przeceny z poprzedniego sezonu zimowego. Kupiłam fajne ocieplane spodenki za 40 zł para, myślę, że warto. Bluzeczki cenowo zaczynają się od 8 zł, polarki fajne.. Myślę, że warto chociaż spojrzeć przy okazji I jeszcze babeczki z obsługi rozmawiały między sobą i coś mi się chyba obiło, że będzie 2za1 Ale kiedy i czy na pewno, to nie wiem.---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- I jeszcze w MC buciki na 50%, nawet te przecenione jeszcze dodatkowo obniżają.. Kupiłam dwie pary, każda po 7,5 chyba później zrobię fotki to Wam pokażę
|
|
#2835 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#2836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak przychodzi do kupna to nie wiem, nie chce wydać fortuny, a jednak cena kieszonek trochę powala.
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcia komody
chwile po tym jak napisałam wam o glukozie, pielęgniarki zawlekły mnie na kozetke bo prawie zeszłam, leżałam więc do końca, dostałam nawet jakies krople na podwyższenie ciśnienia czy coś szał... jedna mi zaszła do sklepu naprzeciwko po drożdżówkę, bo bały się mnie samą do domu puścić. Jak się już pożywiłam to mnie wypusciły, ale brawa im się należą fajne babki A dentysta usunął mi kamień poddziąsłowy (warto sprawdzić, jeśli którejś tak jak mnie mocno krwawią dziąsła podczas mycia i są bardzo wrażliwe), a bardzo tego nie lubie, już raczej wole jak mi wierci dziurę AAA jutro tj 23.07 w Carrefourze Pampers Premium różne rodzaje za 38,99
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o SR na NFZ to większość wymaga wybrania ICH położnej środowiskowej (wiadomo kasę za to dostają), więc jeśli chodzisz na SR to nie możesz już mieć położnej z przychodni, bo nie przyjdą dwie skoro państwo daje kasę na jedną
A co do wiadra to jak pamiętasz jakie info to ja poproszę, bo mam wiadro zakupione czeka w szafie
|
|
|
|
#2839 | ||
|
Przyczajenie
|
Jak to dobrze że już się chłodniej zrobiło jest w końcu czym oddychać. W te upały to nawet do sklepu nie mogę sama iść bo wystarczy że w kolejce postoje 2 minuty i czuje że zaraz zasłabne
Cytat:
Ja też za dobrze nie wspominam ale przeżyłam Komoda super też myślałam o niej ale w końcu się nie zdecydowałam CoffeeMonster Moja położna też mi polecała wiaderko bo dziecko czuje się jak w brzuchu mamy, czuje się bezpieczniej i łatwiej jest je umyć, tylko wada że na długo nie wystarczy a cena na allegro jednak mnie zniechęciła ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
http://www.mamazone.pl/tv/film,3889,...noworodka.aspx |
||
|
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym kikutem są różne poglądy, w części krajów na porządku dziennym jest moczenie, a u nas jeszcze dominuje pogląd niemoczenia (chociaż to powoooli się zmienia). Na pewno trzeba porządnie wysuszyć.Cena straszy, ale ja mam używane - kupiłam w cenie wanienki. Ide po jakiegoś owoca, coś mi sie chce, a nie wiem co |
|
|
|
|
#2841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obejrzałam cały, tak wydaje się ,,mądrze'' wypowiadać kobieta
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiamagda wspolczuje syt. Po glukzie. Komoda b.ladna.
Tez kamien mialam sciagny i masakra, mam podobnie wole borowanie. Ja po edukacji Sr z karmienia i z prezentami. Musze ogarnac co tam mam.
|
#2843 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Ja się witam po wizycie - trochę nieplanowanej i wcześniejszej (bo miałam iść dopiero 2 sierpnia), ale trafił się wolny termin u mojej gin, to poszłam sprawdzić co z moja szyjką...
No i jest lepiej co prawda przez to mocno naciska tą główką na szyjkę, ale pessar ja dzielnie podtrzymuje Ulżyło mi... No i leżenie jednak przynosi efekty więc teraz mam większą motywację, żeby grzecznie leżeć dalej łatwo nie będzie, ale zaczęłyśmy w dwupaku dziś 30 tydzień, więc jesteśmy już coraz bliżej bezpiecznego terminu ![]() Udało się też zrobić usg takie na szybciora - Mała waży ok 1300g, z pomiarów uśrednionych wychodzi mi tp idealny jak z om - 7 październik najwyraźniej będziemy mieć modelkę - brzuszek jest troszkę szczuplejszy, a nóżki ciut dłuższe jak na ten tydzień Co to ja chciałam napisać i komu ![]() kasiamagda - fajna ta komoda! gdybym tylko miała gdzie postawić taką komodę a pielęgniarki faktycznie bardzo miłe - fajnie, że tak o Ciebie zadbały Coffe - ta cena pieluszek w agito faktycznie fajna! lepsza lub taka sama niż na promocjach w rossmanie i superpharmie ![]() Tematu położnej środowiskowej jeszcze jakoś nie ogarnęłam...ale chyba najwyższa pora ![]() Idę wszamać ciacho - po wizycie wpadłam do mojej ukochanej piekarni, którą akurat otworzyli obok gabinetu mojej gin i zakupiłam sernik
|
#2845 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Mojra Zdobyłam dziś wspaniałą położną, okazuje się, że miała wczoraj dyżur jak byliśmy w szpitalu tylko akurat kto inny się nami zajmował
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Właśnie zaczął się 26 tydzień mojej pierwszej ciąży. Termin na 28 październik. Można dołączyć ?
|
#2847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Purblanca jasne. Witamy
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w gazetce nie ma o tym informacji ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2850 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
Cytat:
z pieluch wielorazowych mam tylko kilka tetrowych i flanelowych, nie mam wkładów ani kieszonek/otulaczy, jak grzebnę na starym kompie to dam Ci znać gdzie co sobie zanotowałam na ebay widziałam śliczne ale moje serce podbiły te ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- pomogę http://www.promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Jak są jakieś wskazania to zaczynają wcześniej. Mnie położna powiedziała, że powinnam mieć już od tego tygodnia. Niestety wiecie jak to jest z moim lekarzem, więc nie wiem kiedy będę miała...
Jutro pogadam z nią co to dalej ze mną będzie.
Zaoszczędziła służba zdrowia na Tobie 

za wizytę!
dziś mijają 2 miesiące o ile dobrze pamiętam datę.

także mam zapas 

13.12.13