Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 11:33   #2821
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

No dokładnie

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:09   #2822
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Hello!

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Mój TŻ chciałby żeby na jego imieniny, czyli 29.09, ale nie wiem czy dotrzymam

Jak ciąża przebiega prawidłowo to zaczynają robić na 2-3 tygodnie przed porodem. Ja np. poprzednio urodziłam w dzień kiedy miałam wyznaczone ktg w przychodni, nie zdążyłam na nie dotrzeć Jak są jakieś wskazania to zaczynają wcześniej. Mnie położna powiedziała, że powinnam mieć już od tego tygodnia. Niestety wiecie jak to jest z moim lekarzem, więc nie wiem kiedy będę miała... Jutro pogadam z nią co to dalej ze mną będzie.

Właśnie też nie wiem jak się za to zabrać, bo chciałabym tak wystawić żeby ktoś odnalazł tę aukcję, ale sama nigdy nie kupiłam takiej paczki i nie wiem jak mamy tego zazwyczaj szukają A zrobiłam już 6 prań, a jeszcze ze 2 czekają, więc pewnie na jedną aukcję to to nie wejdzie
To Ty szybka jesteś Zaoszczędziła służba zdrowia na Tobie
Może wpisywać w tytule aukcji firmę ciuszków?

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Dzis Tz wrocil z pracy z bukietem rocznicowym. I oczywiscie cantadeski jakie mialam w bukiecie ślubnym <3
Ależ romantyczny ten Twój mąż Ja sobie mogę tylko pomarzyć Ale widziały gały co brały

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
A na spuchniete nogi, stopy tez maczam w zimnej wodzie, ale tez klade powyzej poziomu serca, nogi na poduszki i tak leze chwilke, dodatkowo mozna poruszac stopami w gore i dol, jak ma sie je w gorze, powinno pomoc
Dzięki!
Za długo nie poleżę na wznak, ale choć troszkę może pomoże

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Brawa dla TŻta

A tak poza tym to witam się po wypitej glukozie poszło dobrze, ale robiąc ostatnie łyki odbilo mi się na pol przychodni... Miny starszych bezcenne

Wodaqua komody mi się bardzo podobają, wrzucę zdjęcia po południu bo dziś jeszcze muszę zaliczyć dentystę.
Oczywiście nią są super wykonane, trzeba kleić kołki, ale maja metalowe prowadnicę i te szuflady wcięte słodko wyglądają kupiłam 2, w Ikei za 279 miałabym jedna gabarytowo ciut większą aha no i szuflady troszkę płytkie...
Ciężarnej powinni wybaczyć
To czekam na zdjęcia. Też o nich myślałam, jako o takich tymczasowych, bo w planach mamy kupno mieszkania i wtedy może coś nie pasować.

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Noc muszę zaliczyć do bardzo nieudanych :/
Nie mogłam zasnąć i obudziłam się skoro świt
Dziś wizyta u Gina i myślę, że będę miała glukozę.
Jakaś pełnia była czy co? Ja kiepsko spałam, Zosia też...
za wizytę!

Pędząda Skarpeto (uwielbiam Twój nick!!!), to czeka Was niezła przeprawa! Imię piękne, takie delikatne i romantyczne. My nadal mamy bezimiennego synka

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Mi też się własnie wydawało, że ktg tak szybko nie robią. A co do ciuszków to na pewno opisz jaki rozmiar w tytule aukcji, bo ja szukałam zazwyczaj po rozmiarze (np. dziewczynka 68)
O to to!!!

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
PS a przyjmiecie mnie do klubu dziś mijają 2 miesiące o ile dobrze pamiętam datę.
O! U mnie też już minęło, jakoś w połowie maja dołączyłam
Napiszę do Natalki, żebyście rozważyły moją kandydaturę

Dziewczyny, nadal jesteście płaczliwe? Mnie się taki smęcior wlączył, że już sama siebie nie znoszę. Jakieś użalania, stękania, marudzenia, już Tż patrzy na mnie na wariatkę

W ogóle powiedział, że w życiu by się z kobietą na role nie zamienił, że serdecznie współczuje, że tyle musimy przejśc jako ciężarne, mamy, że rola ojca to pikuś.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:42   #2823
farminka
Wtajemniczenie

Witam się w kolejny upalny dzień Na dworze chociaż przyjemny wietrzyk, w domu gorzej... Byłam dzisiaj u położnej. Temat tym razem to zabiegi przy porodzie tzn. kleszcze, próżnociąg itp. Minę miałam nietęgą Chyba wolałabym niektórych rzeczy nie wiedzieć
Tomcio tak dzisiaj w nocy szalał, że myślałam, że mi wystawi zaraz stopę przez @, bo non stop tam obrywałam, a efekt taki, że przekręcił się o 180 stopni i teraz głowę ma z prawej, a nogi z lewej. Położna pokazała mi nawet gdzie ma kolanko i mogłam go tam posmyrać Jest tuż pod moimi żebrami, więc pewnie poobrywam solidnie Nadal nie planuje się chłopak obrócić głową w dół, tylko w poprzek leży.
W czwartek idę znowu posłuchać serduszka, a w przyszłym tygodniu mam nadzieję na ktg.
Dzięki za wskazówki odnośnie aukcji. Może wieczorem albo jutro coś wystawię na próbę Muszę tylko obczaić jak ceny wysyłki, bo to czarna magia i rozmiarówkę Cartersa przetłumaczyć na polską
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 12:58   #2824
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:

Laski z większych miast, takie info na AGITO można kupić duuużo taniej pieluszki Pampers z odbiorem osobistym, paczka Pampów Premium New Born 78 szt. wychdzi coś 43 zl, jest to u nich stała cena, a nie jakaś promocja; inne produkty Pampersa tez można kupić.
Dla pozostalych opcja paczkomat 10 zl lub kurier 15 zl (tu już bez rewelacji cenowej, ale paczkomat moim zdaniem i tak się opłaca)

Link: http://www.agito.pl/pieluchy-pampers...31-683007.html

http://www.agito.pl/pieluchy-pampers...31-839895.html
Mignęły mi wczoraj w Tesco pieluchy New Born - cena 46,99 za 78 sztuk

Ktoś rozważa pieluchy wielorazowe? Czyli otulacz + wkłady?
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 13:08   #2825
slomka
in the dark of night

Cytat:
Muszę tylko obczaić jak ceny wysyłki, bo to czarna magia i rozmiarówkę Cartersa przetłumaczyć na polską
prosz

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość

ja kupiłam Pampki 1 za 1,99euraczy 23 sztuki także mam zapas

rozważałam otulacze na samym początku, mam zgromadzone info na ich temat ale na początku nie wyrobiłabym z praniem, musiałabym tego sporo mieć wszystkiego (i uszyć sama bambusowe/flanelowe wkłady bo cena nawet na % odstrasza)
Stary 2014-07-22, 13:11   #2826
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Witam się w kolejny upalny dzień Na dworze chociaż przyjemny wietrzyk, w domu gorzej... Byłam dzisiaj u położnej. Temat tym razem to zabiegi przy porodzie tzn. kleszcze, próżnociąg itp. Minę miałam nietęgą Chyba wolałabym niektórych rzeczy nie wiedzieć
Tomcio tak dzisiaj w nocy szalał, że myślałam, że mi wystawi zaraz stopę przez @, bo non stop tam obrywałam, a efekt taki, że przekręcił się o 180 stopni i teraz głowę ma z prawej, a nogi z lewej. Położna pokazała mi nawet gdzie ma kolanko i mogłam go tam posmyrać Jest tuż pod moimi żebrami, więc pewnie poobrywam solidnie Nadal nie planuje się chłopak obrócić głową w dół, tylko w poprzek leży.
W czwartek idę znowu posłuchać serduszka, a w przyszłym tygodniu mam nadzieję na ktg.
Witam się upalnie, ja już dzisiaj zrobiłam niezłą rundę samochodem, bo miałam parę rzeczy do załatwienia w innym mieście, na szczęście klima w aucie to błogosławieństwo.

Mój Maksiu też chyba w poprzek ustawiony bo jak mnie kopie po po prawej górnej (pod wątrobą), próbuje też wystawiać głowę (?) i dolnej lewej stronie, taki tupot małych stópek... Muszę dopytać gina w jakim jest obecnie położeniu bo sama jestem ciekawa. Najgorzej jak kopie w dół, wrażenia są

To ja chyba wolę nie wiedzieć co to kleszcze, próżnociąg.. strach się bać..
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 13:14   #2827
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość

ja kupiłam Pampki 1 za 1,99euraczy 23 sztuki także mam zapas

rozważałam otulacze na samym początku, mam zgromadzone info na ich temat ale na początku nie wyrobiłabym z praniem, musiałabym tego sporo mieć wszystkiego (i uszyć sama bambusowe/flanelowe wkłady bo cena nawet na % odstrasza)

Właśnie pranie mnie przeraża, po pierwsze: sezon jesienno zimowy a po drugie chwile musiałabym te pieluchy odkładać żeby uzbierać cały wkład do prania
Stary 2014-07-22, 13:18   #2828
slomka
in the dark of night

Cytat:

Właśnie pranie mnie przeraża, po pierwsze: sezon jesienno zimowy a po drugie chwile musiałabym te pieluchy odkładać żeby uzbierać cały wkład do prania
latem to co innego powiem Ci, że gdzieś czytałam, że łatwiej przejść na nocnik jak się używa wielorazówek (chyba to była lista plusów używania wkładów i otulaczy/kieszonek )
Stary 2014-07-22, 13:30   #2829
poczwarkah
Rozeznanie

Ja też się witam bardzo upalnie. U mnie jest momentami nie do wytrzymania Czuję nawet lekkie opuchnięcie stóp i chyba w ogóle trochę spuchłam, bo ostatnio zaczęłam szybciej tyć W tej chwili mam już 61.7 czyli jestem już prawie 4 kg do przodu, z czego ostatni kilogram w ostatnie dwa tygodnie

Jutro mam USG! to 28-32 tydz. Trochę wcześnie mi to wyznaczył lekarz, więc pewnie w efekcie będą dwa, ale to jeszcze lepiej

Cytat:

Do tego mamy maluśką wagę, bo tylko nieco ponad kg (około 1,100g), ale wytłumaczył mi, że wedlug OM mam termin 5.10, z USG wychodzi 17.10 Ktoś ma jeszcze taki przestrzał?
Ja mam taki - z OM 8 października, z pierwszego USG 19 października. Ja oczywiście biorę pod uwagę ten drugi, bo miałam bardzo długie cykle. Poza tym dokładnie wiem kiedy się dziecko poczęło (znam dokładny termin owulacji) i to się zgadza z datą z USG.
Ale tak jak pisała farminka - najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG, bo dzieci do tego 11 tyg. nie mają jeszcze cech indywidualnych i wszystkie mają taką samą wielkość.

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:21   #2830
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny!

witam sie ze swojej podusi troche głodna , bo zupka pomidorowa dopiero bulgocze w garczku

przespalam sie z ta pralka i juz sie z tym pogodzilam , ze trzeba kupic nowa, lepiej zeby nawalila pralka niz np moje czy Mateuszka zdrowie, pralka rzecz nabyta jeszcze popsul mi się aparat, ale to moze jakos a raty sobie kupie

co do serduszka to u mnie najpierw polozna slucha taka sluchaweczka, pozniej gin sprawdza na usg, pierwsze ktg bede mialam za tydzien.

Farminka no nie jest lekko, ja tez bym chciala chociaz do tego 37 tygodnia donosic, ale najlepiej jeszcze dluzej, zeby dzidzia byla silna i duza, TZ mi pomaga przy Mateuszku jak nigdy, ale nie nadrobi przeciez teraz ponad dwoch lat olewania tematu i Mateusz ciagle tylko mama i mama, od 3 dni ma faze na to moje, to moje i tak w kolko, jego czy nie jego ,wychodzi na to, ze wszystko jest i tak jego, nie slucha mnie w ogole, stawiam go na 2-3 minuty w kącie jest darcie, no ale jak mam go ukarac jak 5-10 razy powtarzam, zeby czegos nie robil,a on dalej to samo, mam nadzieje, ze to chwilowe i zaraz minie tak jak reszta buntow..

co do terminow to teraz juz chyba nie ma sie co sugerowac, bo to przeciez na podstawie kilku wymiarow doktor podaje, przeciez nie wszystkie dzieci rodza sie idealnie z waga 3,5 kg, mnie sie do ostatniego usg terminj pokrywal z terminem OM, ale po ostatniej wizycie niby sie przesunal o tydzien , podejrzewam , ze teraz jak pojde to tez moze byc do przodu bo wciagu miesiaca obwod brrzucha ze 103 wzrosl mi do 110, to chyba sporo.

Co do przeczuc to ja mam przeczucie na 7, 11, 15 wrzesnia nie wiem czemu, zobaczymy czy sie sprawdzi Farminko wolalabym ,zeby Twoje przypuszczenia się nie sprawdziłyzamierzam zaciskac nogi chociaz do tego 7 ja za to widze siebie, sama w domu z Mateuszkiem, moje bole, odchodzace wody i błyskawiczny porod w domu to by Mateusz miał traume, dobrze, ze tesciowa na dwa pietra nizej to najwyzej go tam podrzuce i sobie urodze sama

ide nakarmic brzucha do wieczora

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:23   #2831
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja chyba jednak zrobię zapasy w Agito, się podjedzie i odbierze takiego dwupaka, a potem zobaczymy może na Dady albo Babydream się przerzucimy.
Wielorazówki zamierzam wprowadzać w okolicach maja dopiero + papmera na noc na początek, tak jak mówicie - trochę z tym zabawy będzie, ale i oszczędność. A pralkę się zapuści, na balkonie wywiesi, damy radę
Trochę czytałam o tych rodzajach, ale nadal czuję się zielona w temacie i nie wiedziałabym co kupić. Przyjrzę się tematowi lepiej na wiosnę

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Ja też się witam bardzo upalnie. U mnie jest momentami nie do wytrzymania Czuję nawet lekkie opuchnięcie stóp i chyba w ogóle trochę spuchłam, bo ostatnio zaczęłam szybciej tyć W tej chwili mam już 61.7 czyli jestem już prawie 4 kg do przodu, z czego ostatni kilogram w ostatnie dwa tygodnie

Jutro mam USG! to 28-32 tydz. Trochę wcześnie mi to wyznaczył lekarz, więc pewnie w efekcie będą dwa, ale to jeszcze lepiej

Ja mam taki - z OM 8 października, z pierwszego USG 19 października. Ja oczywiście biorę pod uwagę ten drugi, bo miałam bardzo długie cykle. Poza tym dokładnie wiem kiedy się dziecko poczęło (znam dokładny termin owulacji) i to się zgadza z datą z USG.
Ale tak jak pisała farminka - najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG, bo dzieci do tego 11 tyg. nie mają jeszcze cech indywidualnych i wszystkie mają taką samą wielkość.
4 kg to bardzo mało, zazdroszczę
No fakt, ja też mialam dłuższe cykle (nie jakieś mega długie, bo najwięcej 33 dni) i też się raczej nastawiam na przenoszenie.....chociaz u mnie w rodzicie dość często rodzą się wcześniaki, więc ciężko stwierdzić.

Kupiłam dla siebie i męża po pączku, swojego pożarłam i chcem drugiego.....ehhh chyba się poddam, a mu nic nie powiem
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:26   #2832
nowa8686
Zakorzenienie

A ja/dzis SR, lenia mam bo dzis sama musze no ale zbiore dupsko.

Fasolinka
Stary 2014-07-22, 14:27   #2833
siuska
Raczkowanie

Cytat:
latem to co innego powiem Ci, że gdzieś czytałam, że łatwiej przejść na nocnik jak się używa wielorazówek (chyba to była lista plusów używania wkładów i otulaczy/kieszonek )
Właśnie się zabieram za kupowanie, podrzuciłabyś linkiem Na eBayu chciałam, ale teraz się boję, bo sztuczne, trzeba dobrze się wczytać, żeby się nie naciąć i nie kupić wielorazówek gorszej jakości.

Ja jestem zdeterminowana i się nie daję komentarzom ,,jak będziesz prać, gdzie będziesz suszyć'' itp. itd. choć czasem nerwowo nie wytrzymuję. Moja sprawa czy będę się męczyć czy nie. To nie oni będą prać tylko ja, a skoro chce to chce i niech mi nie trują.
Stary 2014-07-22, 15:42   #2834
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry.

Pedzaca Skarpeta cudne imię

Lilotka kciuki.

Ja spie na raty. Budze sie o 5. Maja wtedy wpełni gotowa do boksowania mnie. Potem usypiam po jaki a/czasie i tak sie budze co godzine. Dzis juz moja córa konczac moją ostatnio drzemke tak sie wypieła , ze myslalam, ze mi brzuch pęknie. Boli juz to lekko

Aa ta moja kol. Jest w 22 tyg, i nie czuje ruchów jeszcze. Fakt , ze lozysko ma w przodzie, ale jak jej tez lekarz pow. Zapasik byl przed ciaza hihi ale biedna juz sie doczekac nie moze
Powiem szczerze, że od paru dniu też coraz bardziej odczuwam ruchy, wczoraj nie dość, że gorąco, mąż chrapie to jeszcze Niunia w brzuchu okłada nóżkami Ciężka noc była..

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hello!

To Ty szybka jesteś Zaoszczędziła służba zdrowia na Tobie
Może wpisywać w tytule aukcji firmę ciuszków?

Ależ romantyczny ten Twój mąż Ja sobie mogę tylko pomarzyć Ale widziały gały co brały

Dzięki!
Za długo nie poleżę na wznak, ale choć troszkę może pomoże

Ciężarnej powinni wybaczyć
To czekam na zdjęcia. Też o nich myślałam, jako o takich tymczasowych, bo w planach mamy kupno mieszkania i wtedy może coś nie pasować.

Jakaś pełnia była czy co? Ja kiepsko spałam, Zosia też...
za wizytę!

Pędząda Skarpeto (uwielbiam Twój nick!!!), to czeka Was niezła przeprawa! Imię piękne, takie delikatne i romantyczne. My nadal mamy bezimiennego synka

O to to!!!

O! U mnie też już minęło, jakoś w połowie maja dołączyłam
Napiszę do Natalki, żebyście rozważyły moją kandydaturę

Dziewczyny, nadal jesteście płaczliwe? Mnie się taki smęcior wlączył, że już sama siebie nie znoszę. Jakieś użalania, stękania, marudzenia, już Tż patrzy na mnie na wariatkę

W ogóle powiedział, że w życiu by się z kobietą na role nie zamienił, że serdecznie współczuje, że tyle musimy przejśc jako ciężarne, mamy, że rola ojca to pikuś.
Imię nam się podoba, dla chłopca mieliśmy kilka i na pewno ciężej by nam było się zdecydować Dla dziewczynki po prostu mieliśmy mały wybór

Cytat:
Właśnie się zabieram za kupowanie, podrzuciłabyś linkiem Na eBayu chciałam, ale teraz się boję, bo sztuczne, trzeba dobrze się wczytać, żeby się nie naciąć i nie kupić wielorazówek gorszej jakości.

Ja jestem zdeterminowana i się nie daję komentarzom ,,jak będziesz prać, gdzie będziesz suszyć'' itp. itd. choć czasem nerwowo nie wytrzymuję. Moja sprawa czy będę się męczyć czy nie. To nie oni będą prać tylko ja, a skoro chce to chce i niech mi nie trują.
Jejku ja nie wiem jak dziecko przewinąć, w życiu tego nie robiłam
Mam nadzieję, że wejdę w wprawę i dziecku krzywdy nie zrobię.
Jeżeli chodzi o pieluszki to na razie pampersy. Chociaż w SR położna mówiła, że pokaże nam jak zawinąć w pieluszkę tetrową, może nam przypadnie do gustu
Skoro o położnej mowa, to ta w SR powiedziała, że jak pójdę do przychodni i poproszę o położną to oni tam to gdzieś rejestrują i już do tej SR nie mogę chodzić, chyba że znów się zapiszę i coś tam podpiszę.. I tak mogę 2 razy chyba, następny płatny 70 zł. Czyli jak chodzę do SR to już położna nie może do mnie przyjść Tak to rozumiem.

Tak jak prasowałam to przypomniałam sobie o kilku rzeczach, mianowicie położna mówiła o wiadrze do kąpania dzieci, ale jak tak popatrzyłam w necie na dzieci w tych wiadrach to mi się ich szkoda zrobiło i odrzuciliśmy ten pomysł.. Plusem miało być to, że dzieci ułożone pionowo mniej płaczą i lepiej znoszą kąpiel, czują się bezpieczniej.. Może któraś by chciała zapoznać się z tematem, to też napisałam
Druga sprawa, dostałam smsa, że w Smyku na przeceny jest dodatkowo zniżka 20% I ostatnio byłam w Mothercare (wiem, że niektóre uważają, że drogo-dla mnie normalnie też:P) i rzucili przeceny z poprzedniego sezonu zimowego. Kupiłam fajne ocieplane spodenki za 40 zł para, myślę, że warto. Bluzeczki cenowo zaczynają się od 8 zł, polarki fajne.. Myślę, że warto chociaż spojrzeć przy okazji I jeszcze babeczki z obsługi rozmawiały między sobą i coś mi się chyba obiło, że będzie 2za1 Ale kiedy i czy na pewno, to nie wiem.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

I jeszcze w MC buciki na 50%, nawet te przecenione jeszcze dodatkowo obniżają.. Kupiłam dwie pary, każda po 7,5 chyba później zrobię fotki to Wam pokażę
Stary 2014-07-22, 16:37   #2835
slomka
in the dark of night

Cytat:
linkiem do wkładów i kieszonek? ojjj nie mam takich, tylko spisane takie kompedium typu czym prać, jak sobie uszyć, z jakich materiałów (spisywałam kilka tygodni takie rzeczy wynajdywane na sieci) poszukaj np. na Kokosi otulaczy, wkładów, jest jeszcze jedna stronka gdzie robią fajne rzeczy ale nie pamiętam za żadne skarby bo w okolicy chyba kwietnia postanowiłam porzucić ten temat i wrócić do niego w okolicy maja-czerwca '15
Stary 2014-07-22, 17:58   #2836
siuska
Raczkowanie

Cytat:
linkiem do wkładów i kieszonek? ojjj nie mam takich, tylko spisane takie kompedium typu czym prać, jak sobie uszyć, z jakich materiałów (spisywałam kilka tygodni takie rzeczy wynajdywane na sieci) poszukaj np. na Kokosi otulaczy, wkładów, jest jeszcze jedna stronka gdzie robią fajne rzeczy ale nie pamiętam za żadne skarby bo w okolicy chyba kwietnia postanowiłam porzucić ten temat i wrócić do niego w okolicy maja-czerwca '15
To linki też mam i już się naczytałam, naoglądałam jak głupia tego

Ale jak przychodzi do kupna to nie wiem, nie chce wydać fortuny, a jednak cena kieszonek trochę powala.
Stary 2014-07-22, 18:32   #2837
kasiamagda23
Raczkowanie

Zdjęcia komody

chwile po tym jak napisałam wam o glukozie, pielęgniarki zawlekły mnie na kozetke bo prawie zeszłam, leżałam więc do końca, dostałam nawet jakies krople na podwyższenie ciśnienia czy coś szał...
jedna mi zaszła do sklepu naprzeciwko po drożdżówkę, bo bały się mnie samą do domu puścić. Jak się już pożywiłam to mnie wypusciły, ale brawa im się należą fajne babki

A dentysta usunął mi kamień poddziąsłowy (warto sprawdzić, jeśli którejś tak jak mnie mocno krwawią dziąsła podczas mycia i są bardzo wrażliwe), a bardzo tego nie lubie, już raczej wole jak mi wierci dziurę

AAA jutro tj 23.07 w Carrefourze Pampers Premium różne rodzaje za 38,99
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_001233.jpg (53,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_001234.jpg (47,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_001235.jpg (48,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-07-22, 18:42   #2838
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o SR na NFZ to większość wymaga wybrania ICH położnej środowiskowej (wiadomo kasę za to dostają), więc jeśli chodzisz na SR to nie możesz już mieć położnej z przychodni, bo nie przyjdą dwie skoro państwo daje kasę na jedną

A co do wiadra to jak pamiętasz jakie info to ja poproszę, bo mam wiadro zakupione czeka w szafie
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-07-22, 19:10   #2839
justyna_090
Przyczajenie

Jak to dobrze że już się chłodniej zrobiło jest w końcu czym oddychać. W te upały to nawet do sklepu nie mogę sama iść bo wystarczy że w kolejce postoje 2 minuty i czuje że zaraz zasłabne

Cytat:
Zdjęcia komody

chwile po tym jak napisałam wam o glukozie, pielęgniarki zawlekły mnie na kozetke bo prawie zeszłam, leżałam więc do końca, dostałam nawet jakies krople na podwyższenie ciśnienia czy coś szał...
jedna mi zaszła do sklepu naprzeciwko po drożdżówkę, bo bały się mnie samą do domu puścić. Jak się już pożywiłam to mnie wypusciły, ale brawa im się należą fajne babki

A dentysta usunął mi kamień poddziąsłowy (warto sprawdzić, jeśli którejś tak jak mnie mocno krwawią dziąsła podczas mycia i są bardzo wrażliwe), a bardzo tego nie lubie, już raczej wole jak mi wierci dziurę

O matko!! Najważniejsze że pielęgniarki zareagowały i skończyło się dobrze Ja też za dobrze nie wspominam ale przeżyłam

Komoda super też myślałam o niej ale w końcu się nie zdecydowałam

CoffeeMonster Moja położna też mi polecała wiaderko bo dziecko czuje się jak w brzuchu mamy, czuje się bezpieczniej i łatwiej jest je umyć, tylko wada że na długo nie wystarczy a cena na allegro jednak mnie zniechęciła

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Jeśli chodzi o SR na NFZ to większość wymaga wybrania ICH położnej środowiskowej (wiadomo kasę za to dostają), więc jeśli chodzisz na SR to nie możesz już mieć położnej z przychodni, bo nie przyjdą dwie skoro państwo daje kasę na jedną

A co do wiadra to jak pamiętasz jakie info to ja poproszę, bo mam wiadro zakupione czeka w szafie
A teraz własnie znalazłam filmik gdzie pielęgniarka odradza wiaderka ze względu na to że kikut nie może być namoczony

http://www.mamazone.pl/tv/film,3889,...noworodka.aspx
justyna_090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 19:16   #2840
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_090 Pokaż wiadomość
Jak to dobrze że już się chłodniej zrobiło jest w końcu czym oddychać. W te upały to nawet do sklepu nie mogę sama iść bo wystarczy że w kolejce postoje 2 minuty i czuje że zaraz zasłabne

O matko!! Najważniejsze że pielęgniarki zareagowały i skończyło się dobrze Ja też za dobrze nie wspominam ale przeżyłam

Komoda super też myślałam o niej ale w końcu się nie zdecydowałam

CoffeeMonster Moja położna też mi polecała wiaderko bo dziecko czuje się jak w brzuchu mamy, czuje się bezpieczniej i łatwiej jest je umyć, tylko wada że na długo nie wystarczy a cena na allegro jednak mnie zniechęciła

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A teraz własnie znalazłam filmik gdzie pielęgniarka odradza wiaderka ze względu na to że kikut nie może być namoczony

A to akurat już wszystko wiem Z tym kikutem są różne poglądy, w części krajów na porządku dziennym jest moczenie, a u nas jeszcze dominuje pogląd niemoczenia (chociaż to powoooli się zmienia). Na pewno trzeba porządnie wysuszyć.
Cena straszy, ale ja mam używane - kupiłam w cenie wanienki.

Ide po jakiegoś owoca, coś mi sie chce, a nie wiem co
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-07-22, 19:19   #2841
siuska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_090 Pokaż wiadomość

Ciekawy filmik Obejrzałam cały, tak wydaje się ,,mądrze'' wypowiadać kobieta
Stary 2014-07-22, 19:55   #2842
nowa8686
Zakorzenienie

Kasiamagda wspolczuje syt. Po glukzie. Komoda b.ladna.

Tez kamien mialam sciagny i masakra, mam podobnie wole borowanie.

Ja po edukacji Sr z karmienia i z prezentami. Musze ogarnac co tam mam.

Fasolinka
Stary 2014-07-22, 20:10   #2843
justyna_090
Przyczajenie

Cytat:
Kasiamagda wspolczuje syt. Po glukzie. Komoda b.ladna.

Tez kamien mialam sciagny i masakra, mam podobnie wole borowanie.

Ja po edukacji Sr z karmienia i z prezentami. Musze ogarnac co tam mam.
Pochwal się potem co dostałaś
justyna_090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 20:13   #2844
Mojra87
Zadomowienie

Ja się witam po wizycie - trochę nieplanowanej i wcześniejszej (bo miałam iść dopiero 2 sierpnia), ale trafił się wolny termin u mojej gin, to poszłam sprawdzić co z moja szyjką...
No i jest lepiej lekkie rozwarcie, które miałam, się cofnęło, szyjka twarda, zamknięta i się już bardziej nie skraca, infekcji nie ma, a moja Mała jest główką w dół co prawda przez to mocno naciska tą główką na szyjkę, ale pessar ja dzielnie podtrzymuje
Ulżyło mi... No i leżenie jednak przynosi efekty więc teraz mam większą motywację, żeby grzecznie leżeć dalej łatwo nie będzie, ale zaczęłyśmy w dwupaku dziś 30 tydzień, więc jesteśmy już coraz bliżej bezpiecznego terminu

Udało się też zrobić usg takie na szybciora - Mała waży ok 1300g, z pomiarów uśrednionych wychodzi mi tp idealny jak z om - 7 październik najwyraźniej będziemy mieć modelkę - brzuszek jest troszkę szczuplejszy, a nóżki ciut dłuższe jak na ten tydzień więc będzie mała sarenka, jak to moja gin określiła

Co to ja chciałam napisać i komu

kasiamagda - fajna ta komoda! gdybym tylko miała gdzie postawić taką komodę a pielęgniarki faktycznie bardzo miłe - fajnie, że tak o Ciebie zadbały

Coffe - ta cena pieluszek w agito faktycznie fajna! lepsza lub taka sama niż na promocjach w rossmanie i superpharmie jak już dojrzeję do kupna pieluch na zapas, to może się skuszę

Tematu położnej środowiskowej jeszcze jakoś nie ogarnęłam...ale chyba najwyższa pora

Idę wszamać ciacho - po wizycie wpadłam do mojej ukochanej piekarni, którą akurat otworzyli obok gabinetu mojej gin i zakupiłam sernik
Stary 2014-07-22, 20:17   #2845
slomka
in the dark of night

Cytat:
To linki też mam i już się naczytałam, naoglądałam jak głupia tego

Ale jak przychodzi do kupna to nie wiem, nie chce wydać fortuny, a jednak cena kieszonek trochę powala.
to poczekaj bo nie skumałam, chciałaś linki do czego? bo mówisz, że masz linki tylko nie wiem w końcu o co Ci chodzi

Mojra

Zdobyłam dziś wspaniałą położną, okazuje się, że miała wczoraj dyżur jak byliśmy w szpitalu tylko akurat kto inny się nami zajmował
Stary 2014-07-22, 20:25   #2846
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Witajcie
Właśnie zaczął się 26 tydzień mojej pierwszej ciąży. Termin na 28 październik. Można dołączyć ?
Stary 2014-07-22, 20:30   #2847
siuska
Raczkowanie

Cytat:
to poczekaj bo nie skumałam, chciałaś linki do czego? bo mówisz, że masz linki tylko nie wiem w końcu o co Ci chodzi

Mojra

Zdobyłam dziś wspaniałą położną, okazuje się, że miała wczoraj dyżur jak byliśmy w szpitalu tylko akurat kto inny się nami zajmował
Myślałam, że kupowałaś pieluchy wielorazowe i podrzucisz linka jakie, gdzie, ale chyba nie kupowałaś
Stary 2014-07-22, 20:31   #2848
nowa8686
Zakorzenienie

Purblanca jasne. Witamy

Fasolinka
Stary 2014-07-22, 20:32   #2849
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd wiesz? w gazetce nie ma o tym informacji

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Witajcie
Właśnie zaczął się 26 tydzień mojej pierwszej ciąży. Termin na 28 październik. Można dołączyć ?
Stary 2014-07-22, 20:37   #2850
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Witajcie

Cytat:
Myślałam, że kupowałaś pieluchy wielorazowe i podrzucisz linka jakie, gdzie, ale chyba nie kupowałaś

z pieluch wielorazowych mam tylko kilka tetrowych i flanelowych, nie mam wkładów ani kieszonek/otulaczy, jak grzebnę na starym kompie to dam Ci znać gdzie co sobie zanotowałam

na ebay widziałam śliczne ale moje serce podbiły te z Milovii, drogie niestety ale mają cudne wzory

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
A skąd wiesz? w gazetce nie ma o tym informacji
pomogę http://www.promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości