|
|
#2461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
|
|
#2462 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz się udało - albo tak twierdzi tylko. I to była czkawka (tak regularnie to chyba same z siebie nie kopią )Cytat:
dostałam wczoraj nr do jednej babki, ale się zastanawiam. Tak naprawdę zależy mi, żeby TŻ podłapał trochę teorii w opiece nad dziećmi ) Bo ja to obcykana jestem (a przynajmniej tak mi się zdaje, wiem, że swoje to co innego ). A taka położna to raczej do mnie, nie do niego przychodzić będzie =)
|
||
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak miałam pierwsze skierowanie to było zaznaczone, tylko krew i mocz a moja mamuśka zaznaczyła mi tam coś jeszcze bo ona mi krew pobierała to lekarka do mnie się ostatnio sapała o to a co do czego potem się okazało, że te badanie kosztowało całe 2 zł nie wiem czy jak mnie wkurzy na następnej wizycie to nie wyjmę tej 2 z portfela i nie "zapłacę" jej za to badanie
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na pierwszej wizycie lekarz dużo badań wypisał aż kobieta która pobierala mi krew się zdziwiła. No ale na ostatniej wizycie już nic wypisane nie miałam. Zobaczę jak teraz będzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Tak w Twoim oddziale nfz. Drukujesz wniosek z ich strony wypelniasz zanosisz do nich. Od reki dostalam haslo i login w ciagu 24 h mialam juz dostep.
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2468 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To naprawdę jest niezgodne ze wszystkimi normami! Są wytyczne ministerstwa na temat badań kobiet w ciąży! Mocz i morfologia są co miesiąc! Cytat:
Może nie jest tak wrażliwy na potrzeby dziecka wyrażane poza werbalnie, ale zrobić mleko mm, wykąpać, przewinąć to zawsze robił bardziej dokładnie i sumiennie niż ja ![]() Ja położna przychodziła do nas po porodzie to rozmawiała i ze mną i z mężem i oboje mieliśmy pytania do niej. Nie wykluczała go z wizyt a raczej zachęcała aby spotykać się z nami we dwójkę.
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Robi usg za kazdym razem ;-) takze jak sama robie badania to wszystko wiem. Zreszta zmieniam go ale czekam az nowy wroci z urlopu.
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym włączyła bezczela i spytała się go dlaczego nie zleca mi podstawowych badań w ciąży (morfologia, mocz m.in.). Jak powie, że nie widzi wskazań to się spytaj na jakiej podstawie ocenia Twój stan zdrowia w ciąży? Bo mu mówisz? Z morfologii i z moczu wychodzą podstawy, nie może ocenić czy jest wszystko ok patrząc Ci głęboko w oczy. Nie wyszłabym dopóki nie powiedziałby czegoś sensownego. Tutaj masz linka do wytycznych PTG nt. opieki nad kobietą w ciąży: http://www.nucleagena.pl/files/rekom...edporodowa.pdf A tu załącznik do rozporządzenia Ministra Zdrowia: http://mlekomamy.pl/uploads/prawo_pr...k_24092010.pdf Trzeba się na bezczela domagać, bo niektórzy lekarze to naprawdę sobie olewają sprawę!
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2475 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. żałowałam na szkole rodzenia że jak zaczynali mówić o cc to ja się wyłączałam - pamiętam że pokazywali jak masować później bliznę po cc, jakie są lepsze ułożenia do karmienia jak rana jest na brzuchu itd. Kciuki za konsultację ze specem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Suqub - nie wiem czy w każdym szpitalu ale w większości nie dają z założenia zastrzyku po porodzie bo Ty masz rh-, tylko tak jak pisałam dopiero ewentualnie po przebadaniu dziecka. Jak odziedziczy po Tobie rh - to prawdopodobnie nie dostaniesz bo nie będą widzieli sensu (i zawsze to dla nich mniejszy wydatek). Kiedyś dawano wszystkim kobietom - teraz mówią Tobie czy "zostałaś zakwalifikowana" na zastrzyk czy nie. Ja nie byłam po urodzeniu synka bo miał po mnie rh- i nie dostałam zastrzyku. |
||||
|
|
|
#2476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałyście robioną czystość pochwy? Ja miałam wymaz 1 lipca, wczoraj się dowiedziałam, że wynik jeszcze nie przyszedł, kazała przyjść za miesiąc to pewnie wtedy dopiero wynik będzie. I tak sobie myślę, co jej to da po 2 miesiącach? Gdybym miała jakąś infekcję powinna reagować od razu, a nie dopiero po takim czasie. Koniec z badaniami na nfz, zaciskamy pasa i będę robić wszystko prywatnie przynajmniej będę na bieżąco.
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie kciuki jade na IP
strasznie boli mnie brzuch i tak jakby z boku od nerki ze ani wstać,ani usiąść nie mogę do tego przy sikaniu tak boli ze AZ wytrzymać nie moge
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam tyle badan zleconych na poczatku ciazy, ze mala glowa...zaplacilam 300zl, teraz mam miec na kazda wizyte mocz i morfologie swieza, powtarzalam cyto i toxo w II trym i czekam na wyniki posiewu z pochwy ( maja byc w ciagu 7 dni roboczych ). Powtarzalam tez Tsh i bede miala powtorke glukozy po obciazeniu
.Inka kochanie kciuki !!!!!!!!!
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-07-22 o 15:38 |
|
|
|
#2479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() masz Ty bidulko z tymi nerkami coś nie tak kiedyś pisałaś, że wyniki moczu miałaś jakieś nie dobre...
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
Biedna Inka, trzymaj się kochana i koniecznie daj znać co się dzieje.
Dzięki Niteczka83, nie powiem trochę się uspokoiłam. Może ta waga jeszcze nie jest taka zła... Zobaczymy co moja położna powie we wrześniu. Zawsze mnie śmieszy ważenie w butach i ubraniu, wiadomo, że te 2kg jest się ciezszym :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Ja się na NFZ nie znam bo bardzo dawno nie miałam styczności ale jak czujecie się zaniedbywane to walczcie o swoje. Po co te składki płacić? Trzymam kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2481 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale miałam cytologię i wymaz z cewki bo miałam bakterie w moczu, więc może nie potrzebne było wtedy.Teraz babka mówiła aby sobie cytologię zrobić. Cytat:
Ja jak już pisałam wiele razy, w poprzedniej ciązy miałam prawie 20 kg na plusie, ale oprócz sadła to nic więcej się nie działo złego - nie miałam cukrzycy, nadciśnienia czy problemów z tarczycą. Więc no, nie przejmuj się i staraj się nie jeść słodyczy i słodkiego wtedy masz szanse to jakoś kontrolować.
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
inka trzymam kciuki jak najmocniej sie da
moze to byc kolka nerkowa jak ostatnio pisalam ale ogolnie jesli nie ma zastoju moczu to dla malenstwa nie ma zagrożenia . niestety wiem co to za bol. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Inka trzymam kciuki
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Inka kciuki. Daj znac co z toba i malenstwem
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
niteczka w sumie tak jak mówisz to zależy od szpitala.
Inka trzymaj się i daj znać później!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
Inka trzymam
żeby szybko dało sie przepędzić ten ból.Ja też nie dostałam skierowania na podstawowe badania na ostatniej wizycie. Lekarka stwierdziła, że to dlatego, że wyniki są ok., ale mimo wszystko mnie zdziwiła. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie dostawałam skierowanie. Za tydzień idę i wtedy już nie odpuszczę. |
|
|
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Ale mnie ten dzień w pracy wymęczył .... Inka - trzymaj się ! Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2014-07-22 o 17:06 |
||
|
|
|
#2489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Inka trzymam kciuki i odezwij się do nas. Z mężem byliśmy dziś u teściowej i mała tak skakała, mąż przyłożył dłoń i poczuł i teściowa pozazdrościła i też przyłożyła dłoń. Chwilę nic nie czuła a dopiero po chwili był skok
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Inka
wracaj szybko bez bólu i z dobrymi wiadomościamiZ tymi lekarzami to naprawde jakieś cyrki. Ja na szczęście nigdy nie doświadczyłam takich sytuacji, bo nie musiałam chodzić po lekarzach, a jeśli już to tylko prywatnie z bólem gardła czy do gin. Nie wiem jak Wasi lekarze, ale mój ma takie gotowe kartki i tam poza miejscem na moje dane, jest taka dłuuuuga lista różnych badań na jednej i drugiej stronie. I chyba to są wszystkie refundowane przez nfz i on mi tylko tam zaznacza, podbija i idę z tym do laboratorium w przychodni. Ostatnio chciałam jeszcze hiv, to bez mrugnięcia okiem zaznaczył. Dlatego dziwię się i nie mam pojęcia dlaczego inni lekarze (na wizytach nfz!) mają jakiś problem z pozaznaczaniem wybranych okienek na kartce ![]() A podobno cytolomegalii nie trzeba powtarzać, bo i tak nie ma na to żadnego leku? ja będę powtarzać tylko toxo
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-23 o 00:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Kiedy wasi faceci poczuli pierwsze kopniaki?
)
) Bo ja to obcykana jestem (a przynajmniej tak mi się zdaje, wiem, że swoje to co innego

.

moze to byc kolka nerkowa jak ostatnio pisalam ale ogolnie jesli nie ma zastoju moczu to dla malenstwa nie ma zagrożenia
Ja też sie ucieszyłam, chociaż cały czas niedowierzam..ech głupia ja
.
ja będę powtarzać tylko toxo