|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
U mnie UPDATE ciach i nie ma 10 cm
.Zdjecia w zalaczniku (przed i po) i pytanie: czy to sa jeszcze w ogole fale?? Na tym zdjeciu sa stylizowane zelem lnianym inaczej puch i wygladam jak pudel.
|
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem ze sklasyfikowaniem mojego skrętu, mogła b któraś obiektywnie zerknąć? Znalazłam na FAQ link do typów włosów i powiem szczerze, że żaden mi nie pasuje.. Chyba najbliżej jest 3A, ale to chyba nie to, sama nie wiem, wydaje mi się, że dziewczyna na zdjęciu ma dużo mniejszą średnicę loków. Z drugiej strony jak się cofnę do typu 2 to zaczynają się fale, a ja przecież mam loki nie fale..
Link do typów: http://www.naturallycurly.com/hair-types Wrzucam parę zdjęć włosów przed i po ścięciu. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-21 o 22:26 |
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Moderator
|
Po wczorajszej suszy mam dziś dramat i włosy wyłażą w dużych ilościach. W ogóle się skóry nie trzymają, wystarczy że delikatnie je przeczeszę palcami i praktycznie wychodzi kępka po 2-3 włosy. Chyba nie wyłysieję, ale fajnie nie ma bo ok. 200 wypadło.
Ostatnio wzięłam parę włosów ze szczotki i po paru dniach zobaczyłam jak wyglądają - były bardzo cieniutkie i żółte, takie bez koloru jak czasem paznokcie się przezroczyste robią i giętkie. nie wiem o co tu chodzi do końca- pewnie intensywny stres i braki w diecie bo u mamy podobnie. teraz już tak stresu nie mam lecz efekty pozostały. teraz jedynie czekać i zdrowo jeść - zaś włosów nie męczyć i jakoś będzie. |
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest lekka i poręczna (jak na suszarkę z dyfuzorem xD) i zabieram ją ze sobą na każdy wyjazd. ![]() Dyfuzor z linka dla mnie ma zdecydowanie za małe paluchy w łapie - są jakieś takie cienkie. Ale do fal może będzie ok. Wydaje mi się, że im większe te paluchy, tym więcej objętości i mocniej skręcone włosy. |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm...ja właśnie jak kupowałam dyfuzor to chciałam, żeby te igiełki były cienkie i długie. U mnie się to sprawdza idealnie. Grube obawiam się, że by mi rozbijały moje delikatne jak piórka włosy. Tak to wchodzą jak w masło Ważna dla mnie też była duża powierzchnia tego talerzyka. Ja mam tego polecanego tu wiele razy Remingtona i jestem zadowolona
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-07-22 o 16:47 |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nigdy nie miałam dyfuzora,ciekawa jestem jakby moje włosy wyglądały po wysuszeniu dyfuzorem.Nie mam pojęcia jaki powinnam kupić.Co inna osoba to inne preferencje
.---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
.Widzę,ż e te suszarki mają bardzo dobre opinie.
|
|
|
|
|
#3279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to do fal nie wiem, jaka byłaby lepsza. ![]() Cytat:
: HP4962Czyli ta: http://www.ceneo.pl/23821440#tab=click I widzę, że trzeba uważać, bo sprzedają jeszcze podobną, tańszą, ale bez dyfuzora. ![]() Edytowałam swojego posta, bo strasznie namieszałam. xD Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2014-07-22 o 09:47 |
||
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3282 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cytat:
. Dobrze wiedzieć, bo sadziłabym ten błąd zapewne za każdym razem .No i świeże wiadomości z frontu. Firma napisała do mnie następującego maila: Chcielibyśmy jeszcze wyjaśnić sprawę składu oraz napisu "alcohol free" na opakowaniu serum. Musimy przyznać, że w procesie produkcji tego kosmetyku nastąpił niestety błąd po stronie fabryki. W składzie pierwotnie nie miało być alkoholu etylowego, a jedynie alkohol cetylowy, służący do stabilizacji emulsji. Bardzo przepraszamy za ten błąd - został on już zweryfikowany, a następna partia kosmetyków będzie już całkowicie wolna od etanolu. Mamy nadzieję, że to małe zamieszanie w składzie nie wpłynie na komfort używania serum oraz na Twoją opinię o nim Dobrze, że mam stalowy skalp i alkohol mu nie jest groźny
|
||
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, tak... ciekawe, zobaczymy. Trochę się boję wysuszenia skalpu teraz
|
|
|
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Robią się może Wam małe supełki na włosach? Nie mam pojęcia jak im zapobiegać, bo usunąć, to chyba tylko przez ścięcie. |
|
|
|
|
#3290 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
no to walczę dalej, na dniach robię zapienianie co by sie tej pomarańczy/jasnego razu pozbyć i troche rozjaśnic[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47406654] Robią się może Wam małe supełki na włosach? Nie mam pojęcia jak im zapobiegać, bo usunąć, to chyba tylko przez ścięcie.[/QUOTE] Ja takie rzeczy wycinam xD |
|
|
|
#3291 |
|
Konto usunięte
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47406654]Ja się nie znam, bo sama niedawno byłam przekonana, że mam 3a, a mam 3b. Według mnie to 2c/3a.
Robią się może Wam małe supełki na włosach? Nie mam pojęcia jak im zapobiegać, bo usunąć, to chyba tylko przez ścięcie.[/QUOTE] Ostatnio oglądałam włosy po myciu i też zauważyłam supełki. Źle nie wyglądały, więc je zostawiłam w spokoju
|
|
|
|
#3292 |
|
Moderator
|
Mi się czasem supełki robią na końcówkach i wtedy wycinam bo nie da sie rozplątać.
Właśnie wchodzę sobie tutaj i bum bum. około 10 komunikatów o wirusach - takie miłe powitanko
|
|
|
|
#3293 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Moderator
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47407027]Ja do zaczęłam wycinać, ale tworzą się nowe. I przez to mam w końcówkach włosy różnej długości. I czy zabezpieczam końcówki czy nie i tak to mi się robi. I nie wiem jak temu zaradzić.[/QUOTE]
Podobno może się tak robić gdy łuska jest rozchylona i wtedy o siebie zaczepia, normalnie tego się nie zobaczy. Ja mam właśnie często mocno rozchylone łuski włosów bo jak po włosie przejadę to aż czuć takie gęste wzniesienia. I takie supełki sie robią tylko, czasem to wygląda jak wyłamanie w połowie, lecz to supełek. Trzeba wtedy dbać by włosy były czymś powleczone, pomocne mogą być odżywki/maski majace sporo alkoholu tłuszczowego jak np. kallosy albo pilomax. Takie maski laminują włosy i działają lepiej niż silikon nawet. |
|
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
Na szybko wpadam, bo was sporo do nadrobienia ;p
Co do żeli delikatnie rozjaśniajacych koleżanka blondynka ostatnio bardzo chwaliła jakąś nowość castinga.. mówi, że jej mysi odrost tym smarowany nabiera bardzo fajnego odcienia. Curly przy Twojej sile skrętu to ja sie nie dziwie, że Ty nie musisz używać dyfuzora, jak one Ci się tak ładnie zbijają i skręcają. No u mnie to wręcz must be, bardzo dużo pomaga w podbiciu moich fa-lok'ów. fajnie byłoby je umyć, odgnieść, zarzucić do tyłu i niech się skręcają ![]() Co do zdefiniowania skrętu, to ja się poddałam boone jednego dnia potrafię być 2 c /3 a a jeszcze innego ledwo 2b ciągną. Nie mówiąc już o różnicach strukturalnych między pasmami... ![]() za dwie godziny biegnę do fryzjerki na podcięcie- ogarnięcie kształtu i końcówek, dziś umyłam je bezproteinowo. Jest lepiej, susz zniknął.
|
|
#3296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zauważyłam, że to częściej mi się robi jak włosy trochę suche są. No nic będę szukać co pomoże. Pewnie jakbym bardziej proste miała, to by mi się takie coś nie robiło. |
|
|
|
|
#3297 |
|
Moderator
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;47407636]To chyba u mnie to się nie sprawdziło, bo kallosa drugi litr już zużywam, a b/s potrafię dać olej kokosowy( szczególnie na końcówki). Joaśki b/s używam przy każdym myciu.
Zauważyłam, że to częściej mi się robi jak włosy trochę suche są. No nic będę szukać co pomoże. Pewnie jakbym bardziej proste miała, to by mi się takie coś nie robiło.[/QUOTE] Olej kokosowy wchodzi pod łuskę, tak samo proteiny mogą. Mi często się to robi po biowaxie z keratyną albo ogólnie po proteinach - wszystkim co jest w stanie wleźć pod łuskę i wysuszyć. kallosa jakiego używasz? |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Te supelki o ktorych mowicie to takie na pojedycznych wlosach?ze na jednym oddzielnym wlosie sie sam zawiazuje supelek?
|
|
|
|
#3299 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#3300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

.
Na tym zdjeciu sa stylizowane zelem lnianym inaczej puch i wygladam jak pudel.

Ważna dla mnie też była duża powierzchnia tego talerzyka. Ja mam tego polecanego tu wiele razy Remingtona i jestem zadowolona

.Widzę,ż e te suszarki mają bardzo dobre opinie.

.