Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 14:38   #691
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość

Nigdzie nie pisałam, że by móc być ateistą trzeba mieć argumenty, tylko że dziwi mnie jeśli ktoś ich nie ma. I nigdzie nie pisałam, że do bycia wierzącym wystarczy odczucie, że się wierzy, również mówiłam o argumentach w tym kierunku.
Bo uważasz, że wiara to pogląd. A wiara nie jest poglądem. To jest waśnie odczucie. Czujesz, że Bóg jest i wierzysz. Czujesz, że go nie ma, nie wierzysz.

Powiesz mi, i nie pytam ironicznie, ani kpiarsko, jakie argumenty należałoby mieć, żeby według Ciebie być ateistą? A nie modnym ateistą?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 14:51   #692
201604200942
Konto usunięte

Ja w ogóle nie rozumiem pytania "dlaczego" w kontekście wiary lub niewiary w Boga.

No jak można się zapytać dlaczego ktoś jest żydem, katolikiem czy ateistą?
Dla mnie po pierwsze pytanie jest nielogiczne a po drugie trochę za bardzo intymne.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:53   #693
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że żeby być ateistą trzeba mieć jakieś argumenty
Zawsze mi się wydawało, że wystarczy nie wierzyć w Boga
Jooo, właśnie dowiedzialam się, że mam siano w głowie <3 Chociaż mnie bliżej go agnostyka niż ateisty, to serio, fakt, że się nie czuje wiary (bo wiara to kwestia czysto uczuciowa, nie logiczna) i nie chce się przynależeć do żadnej religii jest niewystarczającym powodem?

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nienienie, musisz mieć do tego całą ideologię! Bez tego ani rusz

Ja jestem taka modowa właśnie chyba, bo po prostu mnie nie wychowano w wierze katolickiej, nie mam argumentów

Chociaż nie, to mnie czyni ateistycznym hipsterem, bo byłam ateistą zanim to było modne.
Same here, sis, załóżmy jakiś klub ateistycznych hipsterów

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, ze trzeba mieć jakieś argumenty na bycie ateistą czy katolikiem I ciekawe, jakim prawem ktokolwiek ocenia sensowność tych argumentów.
Prawem takiejsobie chyba - jak takasobie uzna, że sensowne, to są sensowne
Generalnie zauważyłam, że dla takiejsobie wszyscy dziś chcą być modni - modni ateiści, modni homoseksualiści, aż się człowiek zastanawia kto jest według niej "prawdziwy"

Cytat:
Nie mówię, że bycie wierzącym to oczywisty fakt. Mnie tylko dziwi, że ktoś wierzy lub nie wierzy, na zasadzie: bo tak i już, bez żadnych przemyśleń, czy swoich argumentów: dlaczego?
Bycie wierzącym to zupełnie co innego niż przynależność do danej religii. Wiara to kwestia uczuć, kiedy ktoś przynależy do religii, której zasad nie zna/nie respektuje/nie interesuje się nimi/nie przemyślał ich ani razu to wtedy tak, to mnie dziwi. Ale dziwi mnie to w przypadku wszystkiego co związane z jakąś ideologią.

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Zauważyłam tylko, że jak zaczyna się temat kościoła to połowie wizażanek się ciśnienie podnosi, szczerze mówiąc brakuje mi tu jeszcze paru i byłaby zadyma niezła
Mnie też się podnosi, z powodu złych doświadczeń swoich/cudzych, co poradzisz? :P Dlatego z reguły staram się milczeć, ale tu już jest taki poziom absurdu, że nie mogłam

Cytat:
Nigdzie nie pisałam, że by móc być ateistą trzeba mieć argumenty, tylko że dziwi mnie jeśli ktoś ich nie ma.
Dziwi cię, że ktoś nie ma argumentów na bycie ateistą, ale jednocześnie nie musi ich mieć... what
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:19   #694
coffee
and cigarettes

Cytat:
JesiennyLiść - tu naprawdę już nie chodzi o argumenty, a o ten prześmiewczy ton - że na Wizażu jak ktoś się z Tobą nie zgadza, to zawsze znajdzie się grupa Wizażanek, która z Ciebie zakpi, wyśmieje Cię, albo zrobi powód do żartów i to pewnie też o to Izzie chodziło.
Niektórzy mają powód do żartów, inny mają powód do obrażania i wyzywania od puszczalskich, patologii, niedojrzałych emocjonalnie, dziecinnych, niemoralnych, ewolucyjnie niedorobionych, trolli, wieśniackich, żałosnych, nienaturalnych, gimbazy, pseudo-cośtam.
Jakoś zdajesz się nie mieć z tym problemu.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:30   #695
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Niektórzy mają powód do żartów, inny mają powód do obrażania i wyzywania od puszczalskich, patologii, niedojrzałych emocjonalnie, dziecinnych, niemoralnych, ewolucyjnie niedorobionych, trolli, wieśniackich, żałosnych, nienaturalnych, gimbazy, pseudo-cośtam.
Jakoś zdajesz się nie mieć z tym problemu.
Spoko, tylko że ja napiszę co myślę i tyle, nie kpię, nie wyśmiewam itd., bo dla mnie to jest poniżej poziomu. (tak wiem, zaraz będzie kpiący tekst w stylu: ohh, no tak, ja nie jestem na poziomie przecież). Po drugie z reguły mówię ogólnikami, a nie personalnie do kogoś. Cóż, chyba nigdy nie wpasuję się w towarzystwo z tego wątku.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:41   #696
cholernarejestracja
Copyraptor

Ogólnikowo chciałabym rzec, że osoby które mają zapędy na nazywanie się naukowcami prezentują czasami, w internecie, zaskakujące poglądy. Myślę, że niektóre z tych poglądów bywają durne (tak o tym myślę i tyle). Ale nie mówię personalnie, żeby nie było.

Twoje "aluzje" i "ogólniki" są mało subtelne, zwłaszcza, jak komuś wytykasz pisownię po nicku, na przykład. A wyśmiewanie nie zawsze musi być ironiczne, wystarczy podkreślanie za każdym razem, że ty prezentujesz NAUKOWY sposób widzenia bo jesteś STUDENTKĄ I ROBISZ BADANIA i w ogóle proszę mi tu natychmiast podać FAKTY i ARGUMENTY do osądzenia, czy są wystarczające czy nie.

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2014-07-22 o 16:45
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:46   #697
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ogólnikowo chciałabym rzec, że osoby które mają zapędy na nazywanie się naukowcami prezentują czasami, w internecie, zaskakujące poglądy. Myślę, że niektóre z tych poglądów bywają durne (tak o tym myślę i tyle). Ale nie mówię personalnie, żeby nie było.
chyba 'naukowcami'
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:46   #698
coffee
and cigarettes

Cytat:
Spoko, tylko że ja napiszę co myślę i tyle, nie kpię, nie wyśmiewam itd., bo dla mnie to jest poniżej poziomu.
Czyli dla Ciebie pisanie o kimś, że jest patologią, to tylko pisanie, co się myśli, ale już pisanie, że ktoś nie rozumie jak można wymagać argumentów na wiarę/brak wiary - to kpiny?
Obrażanie wszystkich, którzy żyją i myślą inaczej niż Ty nie jest poniżej poziomu?

Cytat:
Po drugie z reguły mówię ogólnikami, a nie personalnie do kogoś. Cóż, chyba nigdy nie wpasuję się w towarzystwo z tego wątku.
Czyli walnąć ogółem "wszyscy, którzy cośtam, to patologia, puszczalscy, emocjonalne dna, gimbaza, pseudoludzie" można, bo ogólnie i nikogo niby nie obrażasz, chociaż dobrze wiesz, że w tym samym wątku wypowiadało się x osób, które daną cechę mają? Bez jaj. Naprawdę tak uważasz?

Drogie czytelniczki - komentując poglądy Takiejsobie należy pisać w liczbie mnogiej. Wówczas będzie szczęśliwa.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:57   #699
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Spoko, tylko że ja napiszę co myślę i tyle, nie kpię, nie wyśmiewam itd., bo dla mnie to jest poniżej poziomu. (tak wiem, zaraz będzie kpiący tekst w stylu: ohh, no tak, ja nie jestem na poziomie przecież). Po drugie z reguły mówię ogólnikami, a nie personalnie do kogoś. Cóż, chyba nigdy nie wpasuję się w towarzystwo z tego wątku.
Cóż.......

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:22   #700
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Wydaje mi się, że każdy ateista do swojej niewiary doszedł w zupełnie inny sposób, część całe życie nie wierzyła, do części doszło to po wielkich przemyśleniach, czy przełomowym wydarzeniu, a dla niektórych z czasem. Ja kiedyś byłam małą dewotką (gimazjum), a potem z wiekiem przechodziłam przez deizm i agnostycyzm aż do ateizmu. Po prostu z czasem zaczęłam wątpić i poczułam, że wszystkie rozmowy "z Bogiem" to tak naprawdę gadanie do siebie i nic więcej. Poza tym interesuję się nauką i mam racjonalne spojrzenie na Świat... Nie potrafiłabym w tym umiejscowić stworzyciela, nie mówiąc już o niepokalanym poczęciu i chodzeniu po wodzie
Mnie dziwi wrzucanie ateistów do jednego wora. Według mnie wiara w jedno i to samo łączy ludzi - w końcu wszyscy katolicy powinni wyznawać te same zasady, mieć podobne poglądy na wiele spraw... Ale co łączy niewierzących oprócz tego jednego pierwiastka? Zawsze mnie śmieszyły wielkie wojny typu ateiści kontra katolicy... Przecież niewierzący nie mają żadnej wspólnoty, mogą bardziej różnić się od siebie niż wyznawcy różnych religii. Nic mnie bardziej nie wkurza niż wyliczanki "kto w historii zabił więcej osób - ateista, czy katolik/Kościół" :/ I podsumowania typu "Wy ateiści to to i to..." :/
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:32   #701
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Zgadzam się. Ba, ateista może wyznawać zasady charakterystyczne dla religii katolickiej (na przykład być przeciw aborcji czy eutanazji), zupełnie nie wierząc przy tym w Boga.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:41   #702
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Ba, ateista może wyznawać zasady charakterystyczne dla religii katolickiej (na przykład być przeciw aborcji czy eutanazji), zupełnie nie wierząc przy tym w Boga.
O to mi chodzi. Sama niewiara nie czyni ludzi podobnych do siebie. Ja wśród znajomych mam i katolików i ateistów, i wiele rzeczy nas łączy i dzieli niezależnie od wiary. Nawet swego czasu potrafiłam się dogadać z chłopakiem bardzo wierzącym i w dodatku lubującym się w środowisku silnie prawicowym. Gadaliśmy kilka godzin i nie było w tym żadnej kłótni, za to sporo szacunku dla innych poglądów
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 17:55   #703
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Kurcze ale o co chodzi z tymk argumentami? Przeciez to sie czuje po prostu - tak jak sie czuje czy sie kogos kocha czy tez nie. Co tu jest do uzasadniania tak naprawde? Chyba, ze chodzi o to aby strzelac jakimis banalami w stylu nie wierze, bo na swiecie sa wojny, choroby i gina dzieci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:05   #704
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;47409424]Kurcze ale o co chodzi z tymk argumentami? Przeciez to sie czuje po prostu - tak jak sie czuje czy sie kogos kocha czy tez nie. Co tu jest do uzasadniania tak naprawde? Chyba, ze chodzi o to aby strzelac jakimis banalami w stylu nie wierze, bo na swiecie sa wojny, choroby i gina dzieci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Bo albo się jest katolikiem, albo ateistą- innego wyboru nie masz A jedynym kryterium jest Bóg

To tak na zasadzie- albo rozumiesz co takasobie myśli, albo kompletnie nie czaisz

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby

Edytowane przez winter76
Czas edycji: 2014-07-22 o 18:06
Stary 2014-07-22, 18:08   #705
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Cóż, chyba nigdy nie wpasuję się w towarzystwo z tego wątku.
Co za ogromna strata, jak my się pozbieramy. Kto będzie teraz pilnował naszego kręgosłupa moralnego i naszej autentyczności, chlip.

Generalnie, pamiętajcie, że jeśli takasobie coś pisze na czyjś temat = opinia
Jeśli my coś piszemy na jej temat = kpiny, wyśmiewanie, trolling, koniec świata, upadek moralności i człowieczeństwa
Stary 2014-07-22, 18:09   #706
Bananalama
jestę wieszczę

już chciałam coś napisać, ale widzę, że dyskusja jest mocno TAKA SOBIE

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:12   #707
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
już chciałam coś napisać, ale widzę, że dyskusja jest mocno TAKA SOBIE
No, no, naczelna poetka Wizażu zapuściła grę słów, zaczyna się robić gorąco, wyczuwam punkty, bany, ostrzeżenia, gównoburzę
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:17   #708
201607231707
Konto usunięte

Jak już Bananalama się włączyła, to wiadomo, ze sprawa robi się poważna
Stary 2014-07-22, 18:25   #709
gosia_9508
Zakorzenienie

Dziwi mnie, to: http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj...kich-kierowcow

200zł zamiast 50zł za badania lekarskie na kierowce? Oni tak na serio? Aż w tym tygodniu sama sprawdzę chyba w przychodni, bo od roku się zbierałam, by je zrobić.

Edytowane przez gosia_9508
Czas edycji: 2014-07-22 o 18:29
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:26   #710
Bananalama
jestę wieszczę

nie włączę się, bo takasobie już dawno uznała mnie za niegodną i ma mnie na liście ignorowanych, chlip

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-07-22, 18:28   #711
201705121341
Konto usunięte

Dziwią mnie ludzie, którzy mają zdolnego sześciolatka i nie posyłają go do szkoły wcześniej bo są przeciwni systemowi :/
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:29   #712
Bananalama
jestę wieszczę

a mnie dziwią ojcowie, którzy nie chcą synów posłać na lekcje tańca, bo ich syn "to nie jest żaden pedau!"

Stary 2014-07-22, 18:31   #713
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
nie włączę się, bo takasobie już dawno uznała mnie za niegodną i ma mnie na liście ignorowanych, chlip
Będę Cię cytować to przeczyta Mnie jeszcze nie zablokowała

Stary 2014-07-22, 18:31   #714
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, to: http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj...kich-kierowcow

200zł zamiast 50zł za badania lekarskie na kierowce? Oni tak na serio? Aż w tym tygodniu sama sprawdzę chyba w przychodni, bo od roku się zbierałam, by je zrobić.
200zł? za co? za to że ktoś sprawdzi czy potrafię stać na jednej nodze i dotknąć palcem nos?
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:33   #715
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Będę Cię cytować to przeczyta Mnie jeszcze nie zablokowała
może nie masz tylu argumentów przeciw jej tezom .

ooo i dziwią mnie ludzie z nadciśnieniem, którzy w sklepie non stop sięgają po chipsy.

Stary 2014-07-22, 18:35   #716
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
200zł? za co? za to że ktoś sprawdzi czy potrafię stać na jednej nodze i dotknąć palcem nos?
No właśnie też byłam zszokowana jak to teraz przeczytałam. Tyle kasy za to, że ktoś zapyta mnie czy jestem zdrowa Jeżeli, to prawda, to będę sobie pluć w brodę, że nie zrobiłam wcześniej - a to tylko dlatego, że to tak nie po drodze
Może jeszcze uda się załatwić coś po staremu
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:35   #717
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
może nie masz tylu argumentów przeciw jej tezom .
Ostatnio mało się udzielałam, więc nie podpadłam Zresztą mnie się zwyczajnie nie chce dyskutować, nigdy nie miałam do tego zapału. A teraz mam urlop i oszczędzam szare komórki

Mnie dziwi, że w tym kraju posiadanie auta jest luksusem

Stary 2014-07-22, 18:46   #718
201605161006
Konto usunięte

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;47409047]Wydaje mi się, że każdy ateista do swojej niewiary doszedł w zupełnie inny sposób, część całe życie nie wierzyła, do części doszło to po wielkich przemyśleniach, czy przełomowym wydarzeniu, a dla niektórych z czasem. Ja kiedyś byłam małą dewotką (gimazjum), a potem z wiekiem przechodziłam przez deizm i agnostycyzm aż do ateizmu. Po prostu z czasem zaczęłam wątpić i poczułam, że wszystkie rozmowy "z Bogiem" to tak naprawdę gadanie do siebie i nic więcej. Poza tym interesuję się nauką i mam racjonalne spojrzenie na Świat... Nie potrafiłabym w tym umiejscowić stworzyciela, nie mówiąc już o niepokalanym poczęciu i chodzeniu po wodzie
Mnie dziwi wrzucanie ateistów do jednego wora. Według mnie wiara w jedno i to samo łączy ludzi - w końcu wszyscy katolicy powinni wyznawać te same zasady, mieć podobne poglądy na wiele spraw... Ale co łączy niewierzących oprócz tego jednego pierwiastka? Zawsze mnie śmieszyły wielkie wojny typu ateiści kontra katolicy... Przecież niewierzący nie mają żadnej wspólnoty, mogą bardziej różnić się od siebie niż wyznawcy różnych religii. Nic mnie bardziej nie wkurza niż wyliczanki "kto w historii zabił więcej osób - ateista, czy katolik/Kościół" :/ I podsumowania typu "Wy ateiści to to i to..." :/[/QUOTE]

To tak trochę analogicznie, dziwią mnie komentarze na filmwebie pt. ''jak ateista mógł mieć lepszy kręgosłup moralny niż katolik w tym filmie?'' i wielkie oburzenie.

Albo właśnie wczoraj obejrzałam film Philomena. Nie będę spoilerować, ale generalnie opowiada o pewnej skandalicznej sytuacji jaka działa się w zakonie kobiecym w Irlandii mniej więcej w połowie XX wieku. Do tego byli dwa geje. I wielkie oburzenie na forum przez co niektórych, że to jest najazd na kościół i faworyzowanie homoseksualistów. Podczas gdy:
- najazd był na konkretną sytuację gdzie zakonnice robiły coś okropnego
- pokazano też osoby mocno wierzące - katoliczki - o dobrej postawie moralnej
- homoseksualistów nie pokazano ani od dobrej strony ani złej, po prostu w jakiś sposób byli częścią fabuły i tyle

Ale i tak się znajdują tacy co komentują, że teraz moda jest na ataki na kościół. Tylko trzeba odróżnić głupkowate ataki na kościół, co faktycznie się zdarza (mi też się jeszcze z rok temu i wcześniej zdarzało), od racjonalnego oceniania tego co ten kościół, jakieś konkretne sytuacje itd. uczynił.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Ostatnio mało się udzielałam, więc nie podpadłam Zresztą mnie się zwyczajnie nie chce dyskutować, nigdy nie miałam do tego zapału. A teraz mam urlop i oszczędzam szare komórki

Polecam ekstrakt z miłorzębu na mózg jeśli masz z tym problem . Nie jest to komentarz złośliwy, jakby co niektóre chciały rzec. Sama biorę .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 18:47   #719
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ja prawie 9 lat temu jak poszłam na badania, to usłyszałam tylko "no chyba pani żartuje"

Cytat:
Mnie dziwi to, że w tym kraju dla przeciętnego 25-30latka tak wiele rzeczy jest luksusem. Albo raczej ubolewam nad tym
Stary 2014-07-22, 18:51   #720
201607111040
Konto usunięte

Dziwi mnie cygan, który w centrum miasta rozdaje róże. Widziałam go już pare razy.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości