|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18
Cytat:
Powiesz mi, i nie pytam ironicznie, ani kpiarsko, jakie argumenty należałoby mieć, żeby według Ciebie być ateistą? A nie modnym ateistą? |
|
|
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
Ja w ogóle nie rozumiem pytania "dlaczego" w kontekście wiary lub niewiary w Boga.
No jak można się zapytać dlaczego ktoś jest żydem, katolikiem czy ateistą? Dla mnie po pierwsze pytanie jest nielogiczne a po drugie trochę za bardzo intymne. |
|
|
|
#693 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie zauważyłam, że dla takiejsobie wszyscy dziś chcą być modni - modni ateiści, modni homoseksualiści, aż się człowiek zastanawia kto jest według niej "prawdziwy" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziwi cię, że ktoś nie ma argumentów na bycie ateistą, ale jednocześnie nie musi ich mieć... what |
|||||
|
|
|
#694 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Jakoś zdajesz się nie mieć z tym problemu.
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#696 |
|
Copyraptor
|
Ogólnikowo chciałabym rzec, że osoby które mają zapędy na nazywanie się naukowcami prezentują czasami, w internecie, zaskakujące poglądy. Myślę, że niektóre z tych poglądów bywają durne (tak o tym myślę i tyle). Ale nie mówię personalnie, żeby nie było.
Twoje "aluzje" i "ogólniki" są mało subtelne, zwłaszcza, jak komuś wytykasz pisownię po nicku, na przykład. A wyśmiewanie nie zawsze musi być ironiczne, wystarczy podkreślanie za każdym razem, że ty prezentujesz NAUKOWY sposób widzenia bo jesteś STUDENTKĄ I ROBISZ BADANIA i w ogóle proszę mi tu natychmiast podać FAKTY i ARGUMENTY do osądzenia, czy są wystarczające czy nie.
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2014-07-22 o 16:45 |
|
|
|
#697 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
Obrażanie wszystkich, którzy żyją i myślą inaczej niż Ty nie jest poniżej poziomu? Cytat:
Drogie czytelniczki - komentując poglądy Takiejsobie należy pisać w liczbie mnogiej. Wówczas będzie szczęśliwa. |
||
|
|
|
#699 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#700 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że każdy ateista do swojej niewiary doszedł w zupełnie inny sposób, część całe życie nie wierzyła, do części doszło to po wielkich przemyśleniach, czy przełomowym wydarzeniu, a dla niektórych z czasem. Ja kiedyś byłam małą dewotką (gimazjum), a potem z wiekiem przechodziłam przez deizm i agnostycyzm aż do ateizmu. Po prostu z czasem zaczęłam wątpić i poczułam, że wszystkie rozmowy "z Bogiem" to tak naprawdę gadanie do siebie i nic więcej. Poza tym interesuję się nauką i mam racjonalne spojrzenie na Świat... Nie potrafiłabym w tym umiejscowić stworzyciela, nie mówiąc już o niepokalanym poczęciu i chodzeniu po wodzie
![]() Mnie dziwi wrzucanie ateistów do jednego wora. Według mnie wiara w jedno i to samo łączy ludzi - w końcu wszyscy katolicy powinni wyznawać te same zasady, mieć podobne poglądy na wiele spraw... Ale co łączy niewierzących oprócz tego jednego pierwiastka? Zawsze mnie śmieszyły wielkie wojny typu ateiści kontra katolicy... Przecież niewierzący nie mają żadnej wspólnoty, mogą bardziej różnić się od siebie niż wyznawcy różnych religii. Nic mnie bardziej nie wkurza niż wyliczanki "kto w historii zabił więcej osób - ateista, czy katolik/Kościół" :/ I podsumowania typu "Wy ateiści to to i to..." :/ |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Ba, ateista może wyznawać zasady charakterystyczne dla religii katolickiej (na przykład być przeciw aborcji czy eutanazji), zupełnie nie wierząc przy tym w Boga.
|
|
|
|
#702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#703 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze ale o co chodzi z tymk argumentami? Przeciez to sie czuje po prostu - tak jak sie czuje czy sie kogos kocha czy tez nie. Co tu jest do uzasadniania tak naprawde? Chyba, ze chodzi o to aby strzelac jakimis banalami w stylu nie wierze, bo na swiecie sa wojny, choroby i gina dzieci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#704 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;47409424]Kurcze ale o co chodzi z tymk argumentami? Przeciez to sie czuje po prostu - tak jak sie czuje czy sie kogos kocha czy tez nie. Co tu jest do uzasadniania tak naprawde? Chyba, ze chodzi o to aby strzelac jakimis banalami w stylu nie wierze, bo na swiecie sa wojny, choroby i gina dzieci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Bo albo się jest katolikiem, albo ateistą- innego wyboru nie masz A jedynym kryterium jest Bóg To tak na zasadzie- albo rozumiesz co takasobie myśli, albo kompletnie nie czaisz
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2014-07-22 o 18:06 |
|
|
|
#705 |
|
Konto usunięte
|
Co za ogromna strata, jak my się pozbieramy. Kto będzie teraz pilnował naszego kręgosłupa moralnego i naszej autentyczności, chlip.
Generalnie, pamiętajcie, że jeśli takasobie coś pisze na czyjś temat = opinia Jeśli my coś piszemy na jej temat = kpiny, wyśmiewanie, trolling, koniec świata, upadek moralności i człowieczeństwa |
|
|
|
#706 |
|
jestę wieszczę
|
już chciałam coś napisać, ale widzę, że dyskusja jest mocno TAKA SOBIE
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#708 |
|
Konto usunięte
|
Jak już Bananalama się włączyła, to wiadomo, ze sprawa robi się poważna
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, to: http://www.zdrowie.abc.com.pl/czytaj...kich-kierowcow
200zł zamiast 50zł za badania lekarskie na kierowce? Oni tak na serio? Aż w tym tygodniu sama sprawdzę chyba w przychodni, bo od roku się zbierałam, by je zrobić. Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2014-07-22 o 18:29 |
|
|
|
#710 |
|
jestę wieszczę
|
nie włączę się, bo takasobie już dawno uznała mnie za niegodną i ma mnie na liście ignorowanych, chlip
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#711 |
|
Konto usunięte
|
Dziwią mnie ludzie, którzy mają zdolnego sześciolatka i nie posyłają go do szkoły wcześniej bo są przeciwni systemowi :/
|
|
|
|
#712 |
|
jestę wieszczę
|
a mnie dziwią ojcowie, którzy nie chcą synów posłać na lekcje tańca, bo ich syn "to nie jest żaden pedau!"
|
|
|
|
#713 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Mnie jeszcze nie zablokowała
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#714 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
za co? za to że ktoś sprawdzi czy potrafię stać na jednej nodze i dotknąć palcem nos? |
|
|
|
|
#715 |
|
jestę wieszczę
|
może nie masz tylu argumentów przeciw jej tezom
![]() ![]() . ooo i dziwią mnie ludzie z nadciśnieniem, którzy w sklepie non stop sięgają po chipsy.
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli, to prawda, to będę sobie pluć w brodę, że nie zrobiłam wcześniej - a to tylko dlatego, że to tak nie po drodze ![]() Może jeszcze uda się załatwić coś po staremu |
|
|
|
|
#717 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ostatnio mało się udzielałam, więc nie podpadłam
Zresztą mnie się zwyczajnie nie chce dyskutować, nigdy nie miałam do tego zapału. A teraz mam urlop i oszczędzam szare komórki ![]() Mnie dziwi, że w tym kraju posiadanie auta jest luksusem
|
|
|
#718 | |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;47409047]Wydaje mi się, że każdy ateista do swojej niewiary doszedł w zupełnie inny sposób, część całe życie nie wierzyła, do części doszło to po wielkich przemyśleniach, czy przełomowym wydarzeniu, a dla niektórych z czasem. Ja kiedyś byłam małą dewotką (gimazjum), a potem z wiekiem przechodziłam przez deizm i agnostycyzm aż do ateizmu. Po prostu z czasem zaczęłam wątpić i poczułam, że wszystkie rozmowy "z Bogiem" to tak naprawdę gadanie do siebie i nic więcej. Poza tym interesuję się nauką i mam racjonalne spojrzenie na Świat... Nie potrafiłabym w tym umiejscowić stworzyciela, nie mówiąc już o niepokalanym poczęciu i chodzeniu po wodzie
![]() Mnie dziwi wrzucanie ateistów do jednego wora. Według mnie wiara w jedno i to samo łączy ludzi - w końcu wszyscy katolicy powinni wyznawać te same zasady, mieć podobne poglądy na wiele spraw... Ale co łączy niewierzących oprócz tego jednego pierwiastka? Zawsze mnie śmieszyły wielkie wojny typu ateiści kontra katolicy... Przecież niewierzący nie mają żadnej wspólnoty, mogą bardziej różnić się od siebie niż wyznawcy różnych religii. Nic mnie bardziej nie wkurza niż wyliczanki "kto w historii zabił więcej osób - ateista, czy katolik/Kościół" :/ I podsumowania typu "Wy ateiści to to i to..." :/[/QUOTE] To tak trochę analogicznie, dziwią mnie komentarze na filmwebie pt. ''jak ateista mógł mieć lepszy kręgosłup moralny niż katolik w tym filmie?'' i wielkie oburzenie. Albo właśnie wczoraj obejrzałam film Philomena. Nie będę spoilerować, ale generalnie opowiada o pewnej skandalicznej sytuacji jaka działa się w zakonie kobiecym w Irlandii mniej więcej w połowie XX wieku. Do tego byli dwa geje. I wielkie oburzenie na forum przez co niektórych, że to jest najazd na kościół i faworyzowanie homoseksualistów. Podczas gdy: - najazd był na konkretną sytuację gdzie zakonnice robiły coś okropnego - pokazano też osoby mocno wierzące - katoliczki - o dobrej postawie moralnej - homoseksualistów nie pokazano ani od dobrej strony ani złej, po prostu w jakiś sposób byli częścią fabuły i tyle Ale i tak się znajdują tacy co komentują, że teraz moda jest na ataki na kościół. Tylko trzeba odróżnić głupkowate ataki na kościół, co faktycznie się zdarza (mi też się jeszcze z rok temu i wcześniej zdarzało), od racjonalnego oceniania tego co ten kościół, jakieś konkretne sytuacje itd. uczynił. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
. Nie jest to komentarz złośliwy, jakby co niektóre chciały rzec. Sama biorę .
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Mnie dziwi to, że w tym kraju dla przeciętnego 25-30latka tak wiele rzeczy jest luksusem. Albo raczej ubolewam nad tym
|
|
#720 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie cygan, który w centrum miasta rozdaje róże. Widziałam go już pare razy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

za co? za to że ktoś sprawdzi czy potrafię stać na jednej nodze i dotknąć palcem nos?