Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-09, 12:37   #2461
nataalkaa1
Przyczajenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

hej niedawno zaczęłam stosować maseczke :Hair Coif i jest swietna przeslicznie pachnie , jest to maseczka regenerujaca do włosów zniszcznych , jedyny minus to cena:/ okolo 40 zł :/ mam jeszcze pytanie , bo zastanawiam się nad kupnem tego żelu Dermeny , czy nakłada się go tylko na skore głowy ? i czy ma jakieś minusy ?
nataalkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 13:52   #2462
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
W zeszłorocznym spray'u L'oreala był inny filtr i nie było alkoholu - może jeszcze znajdziesz, taka mała buteleczka z pomarańczowym płynem, L'oreal Solar 50ml
nigdzie nie mogłam dostać tego sprayu zesżłorocznego więc zakupiłam FRAMESI Options sunlight oil olejek ochronny z linii słonecznej w sprayu

nie zauwazyłam w składzie alkoholu denat., a może przepiszę:

ING: cyclopentasiloxane, isopropyl myristate, octyl palmitate, limnanthes alba, oryza sativa, octyldodecyl ricinoleate, benzophenone-3, parfum, tocopherol, b.h.t..
chroni wlosy w trakcie expozycji na slońce, tworząc ochronną warstwę wokół włosa. Ułatwia rozczesywanie zapobiega wysuszaniu i gwarantuje zachowanie koloru
nakładać na suche lub mokre wlosy, wielokrotnie w ciągu dnia

no i zobaczymy jak się będzie sprawował
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 14:01   #2463
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
to ja mam pytanko do użytkowniczki kryształków AlfaParfu :

czy one chronią przed wysoką temp.(prostownica np. czy suszarka? czy lepszy jest jedwab Biosilku lub CHI do tego zadania? )
żaden z trzech wymienionych przez Ciebie nie chroni chyba przed temperaturą (nie wiem jak CHI bo nigdy nie miałam )
Alfaparf to typowy preparat do stylizacji, wygładza i nabłyszcza - można nim podkreślić już wyprostowane pasma, ale do samego prostowania to tak samo jedwab - najlepiej 2 krople na już ułożoną fryzurkę (żeby było śmiesznie - z tych dwóch dużo bardziej do gustu przypadł mi jedwab nie wiem w sumie dlaczego, włosy może tak nie błyszczały ale były jakieś takie "miękciejsze" )

z tego co wiem CHI jako seria przeznaczona jest właśnie pod prostownicę, ale chyba o wiele lepsze niż jedwab byłoby jakieś mleczko albo spray zaraz zresztą może wygrzebię na allegro

edit: http://allegro.pl/item212110666_spra...usa_250ml.html

Cytat:
Napisane przez nataalkaa1 Pokaż wiadomość
hej niedawno zaczęłam stosować maseczke :Hair Coif i jest swietna przeslicznie pachnie , jest to maseczka regenerujaca do włosów zniszcznych , jedyny minus to cena:/ okolo 40 zł :/ mam jeszcze pytanie , bo zastanawiam się nad kupnem tego żelu Dermeny , czy nakłada się go tylko na skore głowy ? i czy ma jakieś minusy ?
a gdzie dostałaś tę maskę??
dermena ma przeciwdziałać wypadaniu włosów, więc możliwe, że jak inne tego typu produkty na początku będzie wypadało trochę więcej kudełków a potem wyrośnie dużo nowych aha i podobno zwiększa objętość włosów (podnosi je u nasady - taki efekt uboczny ) no i wciera się oczywiście tylko w skórę
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 14:19   #2464
nikaa2
Wtajemniczenie

benito_mruffkolini

thx za info

kończy mi się Loreal techni art(termoochronny)- taka tuba w czarnym opakowaniu
od dzisiaj stałąm się posiadaczką kremu Alfaparfu semi di lino tam jest napisane, ze jest prep. termoochronnym- to może i pod prostownicę się nada (chociaż rzadko używam a przynajmniej staram się)

pozd
Stary 2007-07-09, 14:51   #2465
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
benito_mruffkolini

thx za info

kończy mi się Loreal techni art(termoochronny)- taka tuba w czarnym opakowaniu
od dzisiaj stałąm się posiadaczką kremu Alfaparfu semi di lino tam jest napisane, ze jest prep. termoochronnym- to może i pod prostownicę się nada (chociaż rzadko używam a przynajmniej staram się)

pozd

kremu

dodali coś do serii?? trzeba będzie obadać
jeśli jest napisane, że termoochronny to powinien być dobry pod prostownicę na kryształkach nie ma takiej info

ps. ja też na prostownicowym odwyku
Stary 2007-07-09, 14:58   #2466
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
kremu

dodali coś do serii?? trzeba będzie obadać
jeśli jest napisane, że termoochronny to powinien być dobry pod prostownicę na kryształkach nie ma takiej info

ps. ja też na prostownicowym odwyku
no tak nabazgrali, ze to krem

"Krem wygładzający termoochronny krem idealny do szybkiej stylizacji ze świetlistym efektem. Formuła zaw. siemię lniane i co-polimery p/dz. kręceniu się włosów pozwala pracować bezpośrednio na miękkich włosach bez ich obciążania(mam nadzieje, ze to prawda )
Stylizacja, prostowanie:nałożyć równomiernie na wilgotne włosy, użyć suszarki; utrzymanie kręconych włosów pod kontrolą:nałożyć na wilgotne wlosy i suszyć naturalnie lub suszarką z dyfuzorem"
Stary 2007-07-09, 15:08   #2467
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
no tak nabazgrali, ze to krem

"Krem wygładzający termoochronny krem idealny do szybkiej stylizacji ze świetlistym efektem. Formuła zaw. siemię lniane i co-polimery p/dz. kręceniu się włosów pozwala pracować bezpośrednio na miękkich włosach bez ich obciążania(mam nadzieje, ze to prawda )
Stylizacja, prostowanie:nałożyć równomiernie na wilgotne włosy, użyć suszarki; utrzymanie kręconych włosów pod kontrolą:nałożyć na wilgotne wlosy i suszyć naturalnie lub suszarką z dyfuzorem"
http://allegro.pl/item210973169_krem..._alfaparf.html

takie cuś?

chyba dodali albo po prostu zaczęli sprowadzać do PL jak ja używałam Semi Di Lino to miałam szampon, odżywkę, maskę i właśnie kryształki ale to było już jakiś czas temu (2 lata? ) więc trochę niezorientowana jestem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-09, 15:23   #2468
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/item210973169_krem..._alfaparf.html

takie cuś?

chyba dodali albo po prostu zaczęli sprowadzać do PL jak ja używałam Semi Di Lino to miałam szampon, odżywkę, maskę i właśnie kryształki ale to było już jakiś czas temu (2 lata? ) więc trochę niezorientowana jestem
tak, to to

ano zobaczymy czy to coś daje

jeszcze mam 5ampułek olejku odzywczego Alfaparfu- użyję za parę dni pierwszy raz oby były super
Stary 2007-07-09, 15:33   #2469
nataalkaa1
Przyczajenie

maskę kupiłam w salonie fryzjerskim w warszawie w galerii mokotów ale myśle ze w kazdym salonie fryzjerskim powinna byc ona tez zwieksza objetosc , przynajmniej widze to po swoich wloskach sa miekkie , ladnie lsnia i u nasady sa podniesione
napewno kupię tą Dermenę bo wszycscy ja zachwalaja
nataalkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 15:58   #2470
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
tak, to to

ano zobaczymy czy to coś daje

jeszcze mam 5ampułek olejku odzywczego Alfaparfu- użyję za parę dni pierwszy raz oby były super
napisz koniecznie jaki efekt po ampułkach może też się zaopatrzę, ostatnio tak mi chodzi po głowie żeby wrócić do Alfaparfu i znowu oślepiać ludzi włosami

Cytat:
Napisane przez nataalkaa1 Pokaż wiadomość
maskę kupiłam w salonie fryzjerskim w warszawie w galerii mokotów ale myśle ze w kazdym salonie fryzjerskim powinna byc ona tez zwieksza objetosc , przynajmniej widze to po swoich wloskach sa miekkie , ladnie lsnia i u nasady sa podniesione
napewno kupię tą Dermenę bo wszycscy ja zachwalaja
dzięki za info do Warszawy się w najbliższej przyszłości nie wybieram, ale połażę, pogrzebię na necie w końcu wszystko się da

co do Dermeny - ja właśnie zużyłam opakowanie szamponu - nie pomogła na wypadanie nie miałam żelu, może jest skuteczniejszy no i nie wiem czy właśnie w tym celu go kupujesz
Stary 2007-07-09, 16:16   #2471
_Lidia_
Raczkowanie

Jestem trochę podłamana, bo:

1. Miałam kiedyś włosy do pasa i kręcone jak nie wiem.
2. Były w miarę zdrowe - rzadko prostowane.
3. Z czasem zrobiłam się kapryśna.
4. Kupiłam ekstra prostownicę.
5. Zaczęłam prostować prawie codziennie.
6. Zrobiło mi się siano.
7. Ścięłam gdzieś do łopatek.
8. Żałuję, że już nie mam takich długich!!

Kupiłam Wax, zaraz idę schować prostownicę i wybić sobie z głowy suszarkę oraz wszelkie zmiany i zmianeczki typu ścinanie i farbowanie (na szczęście nigdy tego nie zrobiłam). Mam przed sobą całe liceum, zamierzam je zapuszczać przez 3 lata, a potem na studiach machnąć na czarno. I pierwszy raz w życiu, moja mama mnie w tej kwestii popiera.

Zaczynam walkę!
_Lidia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-09, 17:11   #2472
nikaa2
Wtajemniczenie

Benito- tak za tydzień sie odezwę to dam znać jak było

Lidia- 3-mam kciuki!!!!!
Stary 2007-07-10, 09:00   #2473
blekitneoczy
Raczkowanie

A ja sie dowiedzialam niedawno ze warto jest pic siemie lniane codziennie. Ten preparat ponoc dobroczynnie wplywa na kondycje wlosow i cery. Takze szampony aloesowe dobrze dzialaja na wlosy...
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 22:24   #2474
blekitneoczy
Raczkowanie

No i nie wytrzymalam i kupilam nowe szampony Obydwa do dodania wlosowm objetosci firmy Avalon Organics. Jeden jest sporzadzony na bazie wyciagu z rozmarynu i protein pszenicy, witaminy E oraz pantenolu, drugi zawiera Biotyne, proteiny pszenicy oraz soje. Podaje linka osobom zainteresowanym http://www.avalonorganics.com/

Edytowane przez blekitneoczy
Czas edycji: 2007-07-10 o 22:25 Powód: dodanie linka produktu
Stary 2007-07-11, 07:12   #2475
Wiolka525
Rozeznanie

Blekitneoczy daj znać jak sprawują sie nowe szamponiki. Ja wczoraj zamówiłam maske DORA do włosów cienkich i delikatnych na bazie kolagenu morskiego. Walczyłam z pokusą, jednak ta okazała się silniejsza
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-11, 13:38   #2476
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Lidia_ Pokaż wiadomość
Jestem trochę podłamana, bo:

1. Miałam kiedyś włosy do pasa i kręcone jak nie wiem.
2. Były w miarę zdrowe - rzadko prostowane.
3. Z czasem zrobiłam się kapryśna.
4. Kupiłam ekstra prostownicę.
5. Zaczęłam prostować prawie codziennie.
6. Zrobiło mi się siano.
7. Ścięłam gdzieś do łopatek.
8. Żałuję, że już nie mam takich długich!!

Kupiłam Wax, zaraz idę schować prostownicę i wybić sobie z głowy suszarkę oraz wszelkie zmiany i zmianeczki typu ścinanie i farbowanie (na szczęście nigdy tego nie zrobiłam). Mam przed sobą całe liceum, zamierzam je zapuszczać przez 3 lata, a potem na studiach machnąć na czarno. I pierwszy raz w życiu, moja mama mnie w tej kwestii popiera.

Zaczynam walkę!
powodzenia nie ma jak mieć jasno sprecyzowany plan

Cytat:
Benito- tak za tydzień sie odezwę to dam znać jak było
fajnie a ja na razie poczytam coś o tych ampułkach, bo wiem, że są jeszcze jakieś profesjonalnego L'Oreala i Kerastese i nie wiem na które by się tu zdecydować

Cytat:
Napisane przez blekitneoczy Pokaż wiadomość
A ja sie dowiedzialam niedawno ze warto jest pic siemie lniane codziennie. Ten preparat ponoc dobroczynnie wplywa na kondycje wlosow i cery. Takze szampony aloesowe dobrze dzialaja na wlosy...
z siemieniem lnianym to jest taki problem, że zalane gotowaną wodą wygląda jak... glut dla mnie konsystencja nie do przejścia bez odruchu wymiotnego można też pić z mlekiem chyba, ale mleka nie znoszę

Cytat:
No i nie wytrzymalam i kupilam nowe szampony Obydwa do dodania wlosowm objetosci firmy Avalon Organics. Jeden jest sporzadzony na bazie wyciagu z rozmarynu i protein pszenicy, witaminy E oraz pantenolu, drugi zawiera Biotyne, proteiny pszenicy oraz soje. Podaje linka osobom zainteresowanym http://www.avalonorganics.com/
a ja bym chciała coś na zmniejszenie objętości bo mam dzisiaj taką szopę, że to się w (na) głowie nie mieści
Stary 2007-07-12, 14:32   #2477
Paulinka:D
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny przyłączam się do walki o zdrowe i piękne włosy
Kiedyś były naprawdę ładne... tylko zachciało mi się jakiś czas temu blond pasemek i prostowania od tego czasu nie chcą wrócić do formy Jak narazie to wczoraj zamówiłam dla moich biednych włosów:
1. Cement Kerastase- szampon odżywkę i jedną ampułkę
2. Farouk Fruit coctail- też szampon i odżywkę - bęsę stosować na zmianę z Kerastase
3. Schwarzkopf Bonacure odżywkę w spray'u
4. Keratase ampułkę aqua-oleum

Jak tylko przyjdą te kosmetyki i ich użyję to dam znać jak pierwsze wrażenie
Paulinka:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 16:48   #2478
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Paulinka:D Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny przyłączam się do walki o zdrowe i piękne włosy
Kiedyś były naprawdę ładne... tylko zachciało mi się jakiś czas temu blond pasemek i prostowania od tego czasu nie chcą wrócić do formy Jak narazie to wczoraj zamówiłam dla moich biednych włosów:
1. Cement Kerastase- szampon odżywkę i jedną ampułkę
2. Farouk Fruit coctail- też szampon i odżywkę - bęsę stosować na zmianę z Kerastase
3. Schwarzkopf Bonacure odżywkę w spray'u
4. Keratase ampułkę aqua-oleum

Jak tylko przyjdą te kosmetyki i ich użyję to dam znać jak pierwsze wrażenie
czekamy
szczególnie na opinię o ampułkach i fruit cocktail
Stary 2007-07-13, 07:43   #2479
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Blekitneoczy daj znać jak sprawują sie nowe szamponiki. Ja wczoraj zamówiłam maske DORA do włosów cienkich i delikatnych na bazie kolagenu morskiego. Walczyłam z pokusą, jednak ta okazała się silniejsza
Wiola napewno dam znac jakie rezultaty daja moje szamponiki, narazie jeszcze nie uzylam , ten drugi nosi nazwe Biotin B-Complex Shampoo tej samej firmy Avalon Organics a wyglada nastepujaco http://www.avalonorganics.com/?id=88&pid=23. Interesuje mnie jeszcze seria produktow do wlosow cienkich firmy Samy (podaje linka dla zainteresowanych) http://www.samysalon.com/samy_fathai...ng_pomade.html W jej sklad wchodzi serum do pogrubienia wlosa, pomadka nadajaca objetosc, spray, szampon do wlosow, pianka i zel do dodania objetosci i jeszcze jakis krem do podniesienia wlosow u nasady..wygladaja zachecajaca...jutro wyplata...wiec..
Stary 2007-07-13, 11:07   #2480
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Interesuje mnie jeszcze seria produktow do wlosow cienkich firmy Samy (podaje linka dla zainteresowanych) http://www.samysalon.com/samy_fathai...ng_pomade.html W jej sklad wchodzi serum do pogrubienia wlosa, pomadka nadajaca objetosc, spray, szampon do wlosow, pianka i zel do dodania objetosci i jeszcze jakis krem do podniesienia wlosow u nasady..wygladaja zachecajaca...jutro wyplata...wiec..
wyglada to fajnie, jakbys sie skusila to daj znac czy skuteczne czy nie bardzo
czy ktoras stosowala ten produkt? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11202

Edytowane przez kosmita77
Czas edycji: 2007-07-13 o 11:39
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 13:57   #2481
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
wyglada to fajnie, jakbys sie skusila to daj znac czy skuteczne czy nie bardzo
czy ktoras stosowala ten produkt? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11202
recenzje ma zachęcające i obie są od Wizażanek którym można zaufać
śmieszy mnie trochę objętość - 177 ml (w sensie, że taka liczba pierwsza a nie że jakaś mała czy cuś)
Stary 2007-07-13, 18:43   #2482
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
recenzje ma zachęcające i obie są od Wizażanek którym można zaufać
śmieszy mnie trochę objętość - 177 ml (w sensie, że taka liczba pierwsza a nie że jakaś mała czy cuś)
hmmm... chcialabym tego sprobowac, tylko zeby pieniazki rosly na drzewach...
Stary 2007-07-13, 21:03   #2483
atsenka
Zadomowienie

Musze sie wam pochwalic a jednoczesnie podzielic informacja o idealnej odzywce! Po zastosowaniu szamponu Recept (juz o nim pisalam, kupiony w Aptece za 10 zl) i odzywki andrew collinge perfect ending moje wlosy wygladaja jak po uzyciu szamponu i odzywki Kerastase! Otoz odzywke ta kupilam w UK w Boots`ie za 5 funtow. Wiec teraz podsumowujac...na szampon i odzywke wydalam 10zl + 5 funtow (30zl)= 40zl, natomiast za produkty Kerastase ktore uzywalam w tamtym roku wydalam 10 funtow; (60zl)-szampon+ 14 funtow=(84zl)-odzywka = 144zl! Jak widac roznica kolosalna w cenie, a efekt praktycznie ten sam! Wlosy sa mieciutkie, lsniace (nawet bardzo), wygladzone i najwazniejsze (przynajmniej dla mnie) nie przetluszczaja sie tak szybko jak po uzyciu innych odzywek bez splukiwania! A zawsze mialam ten problem.
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 09:14   #2484
edytka11
Przyczajenie

Ja właśnie kupiłam rigenol. Stosowałście to? Jestem ciekawa efektów, ale obecnie jestem w ciąży i boję się nowych specyfików.
edytka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 10:58   #2485
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Musze sie wam pochwalic a jednoczesnie podzielic informacja o idealnej odzywce! Po zastosowaniu szamponu Recept (juz o nim pisalam, kupiony w Aptece za 10 zl) i odzywki andrew collinge perfect ending moje wlosy wygladaja jak po uzyciu szamponu i odzywki Kerastase! Otoz odzywke ta kupilam w UK w Boots`ie za 5 funtow. Wiec teraz podsumowujac...na szampon i odzywke wydalam 10zl + 5 funtow (30zl)= 40zl, natomiast za produkty Kerastase ktore uzywalam w tamtym roku wydalam 10 funtow; (60zl)-szampon+ 14 funtow=(84zl)-odzywka = 144zl! Jak widac roznica kolosalna w cenie, a efekt praktycznie ten sam! Wlosy sa mieciutkie, lsniace (nawet bardzo), wygladzone i najwazniejsze (przynajmniej dla mnie) nie przetluszczaja sie tak szybko jak po uzyciu innych odzywek bez splukiwania! A zawsze mialam ten problem.
rozgladne sie za tym jak bede w Londynie bo kusisz...

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 11:53   #2486
lara152
Raczkowanie

Troche z innej rury... Powiedzcie czy olejek biosilk daje cos na dluzsza mete?? Czy to tylko chwilowe dzialanie?

;*
lara152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 12:01   #2487
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lara152 Pokaż wiadomość
Troche z innej rury... Powiedzcie czy olejek biosilk daje cos na dluzsza mete?? Czy to tylko chwilowe dzialanie?

;*
chwilowe dzialanie, do nastepnego mycia niestety. polysk i ladne koncowki nie utrzymuja sie po umyciu. typowy efekt wizualny bez dluzszego dzialania, nawilzenia czy regeneracji.
Stary 2007-07-15, 13:15   #2488
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lara152 Pokaż wiadomość

;*
raczej chwilowe, ale ponoc ma tam jakieś działanie regeneracyjne ja wiem z doswiadczenia ze jak uzywam jedwabiu i prostuje włosy to włoski mam w lepszej kondycji

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 14:21   #2489
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
chwilowe dzialanie, do nastepnego mycia niestety. polysk i ladne koncowki nie utrzymuja sie po umyciu. typowy efekt wizualny bez dluzszego dzialania, nawilzenia czy regeneracji.

dokładnie ten olejek to same sylikony, które nie mają żadnych właściwości regeneracyjnych - nie odżywiają włosów tylko je oblepiają, sprawiają że są gładkie i miękkie ale gdy przestaniesz go używać czar niestety pryśnie
od regeneracji to są maski moim zdaniem
Stary 2007-07-15, 14:24   #2490
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
raczej chwilowe, ale ponoc ma tam jakieś działanie regeneracyjne ja wiem z doswiadczenia ze jak uzywam jedwabiu i prostuje włosy to włoski mam w lepszej kondycji
jedyne działanie (pseudo)regeneracyjne może być takie, że taki oblepiony włos jest mniej podatny na uszkodzenia z zewnątrz ale warto rozdzielić 2 sprawy: ochronę i regenerację - ta ostatnia to odżywianie, odbudowywanie zniszczonych włosów, długotrwała poprawa ich stanu - tego po jedwabiu nie można się spodziewać
gdy go odstawisz włosy są takie jakie były więc gdzie tu regeneracja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości