|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Przyczajenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie zauwazyłam w składzie alkoholu denat., a może przepiszę: ING: cyclopentasiloxane, isopropyl myristate, octyl palmitate, limnanthes alba, oryza sativa, octyldodecyl ricinoleate, benzophenone-3, parfum, tocopherol, b.h.t.. chroni wlosy w trakcie expozycji na slońce, tworząc ochronną warstwę wokół włosa. Ułatwia rozczesywanie zapobiega wysuszaniu i gwarantuje zachowanie koloru nakładać na suche lub mokre wlosy, wielokrotnie w ciągu dnia no i zobaczymy jak się będzie sprawował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Alfaparf to typowy preparat do stylizacji, wygładza i nabłyszcza - można nim podkreślić już wyprostowane pasma, ale do samego prostowania to ![]() ![]() ![]() ![]() z tego co wiem CHI jako seria przeznaczona jest właśnie pod prostownicę, ale chyba o wiele lepsze niż jedwab byłoby jakieś mleczko albo spray ![]() ![]() edit: http://allegro.pl/item212110666_spra...usa_250ml.html Cytat:
![]() dermena ma przeciwdziałać wypadaniu włosów, więc możliwe, że jak inne tego typu produkty na początku będzie wypadało trochę więcej kudełków a potem wyrośnie dużo nowych ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Wtajemniczenie
|
benito_mruffkolini
thx za info ![]() kończy mi się Loreal techni art(termoochronny)- taka tuba w czarnym opakowaniu ![]() od dzisiaj stałąm się posiadaczką kremu Alfaparfu semi di lino tam jest napisane, ze jest prep. termoochronnym- to może i pod prostownicę się nada ![]() ![]() ![]() pozd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
BAN stały
|
Cytat:
kremu ![]() ![]() ![]() dodali coś do serii?? trzeba będzie obadać ![]() jeśli jest napisane, że termoochronny to powinien być dobry pod prostownicę ![]() ![]() ps. ja też na prostownicowym odwyku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Krem wygładzający termoochronny krem idealny do szybkiej stylizacji ze świetlistym efektem. Formuła zaw. siemię lniane i co-polimery p/dz. kręceniu się włosów pozwala pracować bezpośrednio na miękkich włosach bez ich obciążania(mam nadzieje, ze to prawda ![]() Stylizacja, prostowanie:nałożyć równomiernie na wilgotne włosy, użyć suszarki; utrzymanie kręconych włosów pod kontrolą:nałożyć na wilgotne wlosy i suszyć naturalnie lub suszarką z dyfuzorem" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
BAN stały
|
Cytat:
takie cuś? chyba dodali albo po prostu zaczęli sprowadzać do PL ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ano zobaczymy czy to coś daje ![]() jeszcze mam 5ampułek olejku odzywczego Alfaparfu- użyję za parę dni pierwszy raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Przyczajenie
|
maskę kupiłam w salonie fryzjerskim w warszawie w galerii mokotów ale myśle ze w kazdym salonie fryzjerskim powinna byc
![]() ![]() ![]() napewno kupię tą Dermenę bo wszycscy ja zachwalaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do Dermeny - ja właśnie zużyłam opakowanie szamponu - nie pomogła na wypadanie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
Jestem trochę podłamana, bo:
1. Miałam kiedyś włosy do pasa i kręcone jak nie wiem. 2. Były w miarę zdrowe - rzadko prostowane. 3. Z czasem zrobiłam się kapryśna. 4. Kupiłam ekstra prostownicę. 5. Zaczęłam prostować prawie codziennie. 6. Zrobiło mi się siano. 7. Ścięłam gdzieś do łopatek. 8. Żałuję, że już nie mam takich długich!! ![]() Kupiłam Wax, zaraz idę schować prostownicę i wybić sobie z głowy suszarkę oraz wszelkie zmiany i zmianeczki typu ścinanie i farbowanie (na szczęście nigdy tego nie zrobiłam). Mam przed sobą całe liceum, zamierzam je zapuszczać przez 3 lata, a potem na studiach machnąć na czarno. I pierwszy raz w życiu, moja mama mnie w tej kwestii popiera. Zaczynam walkę! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
Benito- tak za tydzień sie odezwę
![]() ![]() ![]() Lidia- 3-mam kciuki!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
A ja sie dowiedzialam niedawno ze warto jest pic siemie lniane codziennie. Ten preparat ponoc dobroczynnie wplywa na kondycje wlosow i cery. Takze szampony aloesowe dobrze dzialaja na wlosy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
No i nie wytrzymalam i kupilam nowe szampony
![]() ![]() Edytowane przez blekitneoczy Czas edycji: 2007-07-10 o 22:25 Powód: dodanie linka produktu |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
Blekitneoczy daj znać jak sprawują sie nowe szamponiki. Ja wczoraj zamówiłam maske DORA do włosów cienkich i delikatnych na bazie kolagenu morskiego. Walczyłam z pokusą, jednak ta okazała się silniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Kiedyś były naprawdę ładne... tylko zachciało mi się jakiś czas temu blond pasemek i prostowania ![]() ![]() ![]() 1. Cement Kerastase- szampon odżywkę i jedną ampułkę 2. Farouk Fruit coctail- też szampon i odżywkę ![]() 3. Schwarzkopf Bonacure odżywkę w spray'u 4. Keratase ampułkę aqua-oleum Jak tylko przyjdą te kosmetyki i ich użyję to dam znać jak pierwsze wrażenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() szczególnie na opinię o ampułkach i fruit cocktail ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy ktoras stosowala ten produkt? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11202 Edytowane przez kosmita77 Czas edycji: 2007-07-13 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() śmieszy mnie trochę objętość - 177 ml ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
Musze sie wam pochwalic a jednoczesnie podzielic informacja o idealnej odzywce! Po zastosowaniu szamponu Recept (juz o nim pisalam, kupiony w Aptece za 10 zl) i odzywki andrew collinge perfect ending moje wlosy wygladaja jak po uzyciu szamponu i odzywki Kerastase! Otoz odzywke ta kupilam w UK w Boots`ie za 5 funtow. Wiec teraz podsumowujac...na szampon i odzywke wydalam 10zl + 5 funtow (30zl)= 40zl, natomiast za produkty Kerastase ktore uzywalam w tamtym roku wydalam 10 funtow; (60zl)-szampon+ 14 funtow=(84zl)-odzywka = 144zl! Jak widac roznica kolosalna w cenie, a efekt praktycznie ten sam! Wlosy sa mieciutkie, lsniace (nawet bardzo), wygladzone i najwazniejsze (przynajmniej dla mnie) nie przetluszczaja sie tak szybko jak po uzyciu innych odzywek bez splukiwania! A zawsze mialam ten problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie kupiłam rigenol. Stosowałście to? Jestem ciekawa efektów, ale obecnie jestem w ciąży i boję się nowych specyfików.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Troche z innej rury... Powiedzcie czy olejek biosilk daje cos na dluzsza mete?? Czy to tylko chwilowe dzialanie?
;* |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
chwilowe dzialanie, do nastepnego mycia niestety. polysk i ladne koncowki nie utrzymuja sie po umyciu. typowy efekt wizualny bez dluzszego dzialania, nawilzenia czy regeneracji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
BAN stały
|
Cytat:
dokładnie ![]() ![]() od regeneracji to są maski moim zdaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() gdy go odstawisz włosy są takie jakie były więc gdzie tu regeneracja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.