|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Masz jakiś typ imienia?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47409438]Kucyku...? Czyżby ktoś śmiał Ci powiedzieć, że nie nadajesz się na matkę...?[/QUOTE]
Gorzej... ![]() Dwakolory super że fryzurka udana. Jojla 300gran?wow super! Dopiero zaciążyłaś a jak w ogóle Twoja noga? Dziewczyny oczywiście że się przejełam. Mąż powiedziałam że mam mieć w d to co inni myślą (on to idealnie potrafi). A mi jest ciężko. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3874 |
|
Konto usunięte
|
Kucyk jak to gorzej...?! Jejku Bidulko... Robisz dla swojego synka wszystko, co możesz najlepszego a jeszcze ktoś śmie Cię krytykować i coś Ci mówić?! Nie mieści mi się to w głowie...
|
|
|
|
#3875 |
|
Konto usunięte
|
Kucyku my Ci tu wszystkie mówimy że max nie może mieć lepszej mamy
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Olej jakieś głupie gadanie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk nie przejmuj się głupim gadaniem! Po co Ci kolejny stres? Mało ich masz? Olej gadanie (wiem że nie jest łatwo) ale dla Maxa jesteś najważniejszą osobą i najlepszą!!
Jojla Melbi nie świruj skoro USG wyszło OK to testy też na bank! za wynikiU mnie po wizycie jest średnio....tzn z Małym wszystko OK i waży ok 700gram ale nie przytyłam przez ponad 3 tyg NIC, ginka stwierdziła że się głodzę i nic nie jem ... ogólnie załapałam dołka po tej wizycie a jeszcze Tż dopowiedział swoje 3 grosze i już się poryczałam Szyjka póki co w miarę, skróciła się ale tragedii nie ma bo ma 3cm...
|
#3878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wagi to chyba teraz dopiero będziemy tyć, kiedy nasze dzieciaczki zaczną mocno przybierać na wadze. Ja też nie przytyłam nic przez ostatni miesiąc (od początku ciąży 3kg) i ginka mnie chwaliła a nie ganiła...
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
królewna dzięki
![]() Waderka no ja od początku też mam 3kg na plus, ale generalnie gina stwierdziła że pewnie się głodzę żeby za dużo nie przytyć...;/ a dołka mam bo to CRP wysokie i nie wiadomo skąd i ona zaczęła się martwić tym i że morfo mi tak poleciała no i żelazo mam łykać a dodatkowo antybiotyk znów ;/ i mam doła przez to... A SNY to niezłe masz! Mnie się rzadko coś śni a jak już to jak rano się budzę to już nie pamiętam zaraz co mi się śniło...
|
#3881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Córcia będzie!!!
|
|
|
#3882 |
|
Konto usunięte
|
Agatko a czy Ty Kochanie myślisz, że każda kobieta musi przytyć w ciąży 20 kg i być chodzącym słoniem?
Małego waga jest dobra to i Twoja jest dobra! I tego się trzymaj.
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47410298]Jojla gratuluję córeczka ![]() ![]() ![]() Dziewczynki nie zastanawiałam się nad imieniem jeszcze bo myślałam, że będzie chłopiec i sprawa była jasna bo chłopiec dostałby imię po swoim tacie i dziadku. A tak to ja będę wybierać imię ale dopiero muszę zacząć poszukitania ![]() Cytat:
![]() Noga w miarę ok ale puchnie mocno w te upały. Muszę jeszcze poszukać jakiejś rehabilitacji prywatnie bo czuję, że muszę jeszczcze sporo nad nią popracować. Kochana wiem, że nie łatwo olać gadanie ale naprawę w czym pomoże Ci jego rozpamiętywanie. Naprawę współczuję komuś kto poprawił sobie nastrój czy samoocenę mówiąc Ci coś przykrego bo to świadczy tylko i wyłącznie o nim - żal... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Najtażniejsze, że szyjka ok i Maly ma się dobrze a Ty to pewnie nie przytyłaś bo się za dużo stresujesz a poza tym w upały i apetyt mniejszy. Nadrobisz ![]() Kochane raz jeszcze dziękuję za kciuki i za gratulacje. Z tych wrażeń ciśnienie mi tak skoczyło, że się położna z ginką zmartwiły i nawet receptę na leki dostałam. Ale teraz już w domu mam 119/73 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47410686]Kucyk jak to gorzej...?! Jejku Bidulko... Robisz dla swojego synka wszystko, co możesz najlepszego a jeszcze ktoś śmie Cię krytykować i coś Ci mówić?! Nie mieści mi się to w głowie...
[/QUOTE]Kucyku- Po tym wszystkim co przeszliście i ciągle przechodzicie musisz być dumna z siebie, że taka dzielna jesteś i tyle już zniosłaś. Cytat:
.
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zapomniałam wcześniej - super, że fryzura udana i że po mezo jesteś zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3886 |
|
Konto usunięte
|
O właśnie Dwakolory dobrze, że się udały wizyty upiększające
|
|
|
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47411552]Agatko a czy Ty Kochanie myślisz, że każda kobieta musi przytyć w ciąży 20 kg i być chodzącym słoniem?
Małego waga jest dobra to i Twoja jest dobra! I tego się trzymaj.[/QUOTE]No właśnie! Ja przytyłam 25 kg i to dobiero było niedobrze!! Ciesz się że nie będziesz się toczyć pod koniec ciąży jak ja! ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47411690]O właśnie Dwakolory dobrze, że się udały wizyty upiększające [/QUOTE]Udały się udały. Dwa dni dla urody- wczoraj solarium a dziś to. Zadowolona jestem. Nawet bardzo.
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla ja przed każdą wizytą mam ciśnienie na maxa! ale tylko przed wizytą...w domu mierzę 2x dziennie i mam dobre ciśnienie ale stres przed wizytą robi swoje...
Ja generalnie teraz już się nie stresuje bo czuję Małego codziennie więc nie mam stresu...upał fakt robi swoje...
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
jojla, gratuluję
agatko, szyjka chyba całkiem, całkiem Kochana jesteś ![]() kundzia, mi kiedyś "pan od pralki" mówił, że najlepiej kilka saszetek kwasku cytrynowego dać zamiast proszku (do bębna) i nastawić jakieś "puste" pranie. Nie próbowałam, ale ponoć bardzo ładnie odkamienia ![]() Kucyku, olej to gadanie, na ile możesz
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi to nie przeszkadza za bardzo że nie tyję, ważne że Mały przybiera i rośnie ale jak Ona mi tak gada to ja łapię doła a przecież jem normalnie...fakt jakoś nie dużo, mniej jak wcześniej bo jakoś nie mam ochoty np na mięso czy coś ale staram się jeść normalnie....
W dodatku to pobrała mi wymaz z szyjki żeby spr czy nic się nie dzieje skoro to CRP podwyższone ... a teraz mi zadzwonili z kliniki że wynik z cytologii mi zły wyszedł (robiony 3 tyg temu) i mam receptę do odbioru! Kur.a a jak pytałam to wyniku nie było a teraz już jest i znów muszę tam jechać....bo mi to na rękę
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jolja kundzia ja sodę oczyszczoną sypałam do pralki i włączałam jak na pranie
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wagą się ciesz tak jak piszą dziewczyny będziesz miała mniej do zrzucania. A nie można zrobić jakiś szczegółowych badań czemu to crp podwyższone?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio nawet miałam w gabinecie ciśnienie w normie ale dziś to stres mnie złapał a w trakcie usg wiadomo - emocje wzięły górę.W domu mierzę jak sobie przypomnę i zawsze jest ok, więc się nie zmartwiłam ale polożna z ginką już tak ![]() Kurcze to nieźle dali z tą cytologią ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
iza a gdzie mam szukać w tych badaniach jak nie wiem skąd to?? mogłabym wydać majątek na badania a i tak nie ma pewności że coś znajdę...
Jojla mi ginka też chciała dać lek na ciśnienie ale kazała mierzyć bo jej pow że to przed wizytą u mnie normalne i zawsze będę mieć podwyższone....i tak mierzę 2x dziennie i zapisuję na kartce a później kartkę jej daję i wpina do kartoteki mojej.... No z tą cytologią to dali ciała jak nie wiem....być może to od tego CRP mam podwyższone ale nie wiem co mi tam wyszło bo pani mi nie pow...zadzwoniła i pow tylko tyle że jest wynik z cytologi i jest dla mnie recepta na lek dowcipny do aplikowania i żebym sobie odebrała A teraz to już se musiałam poryczeć w wc bo jeszcze na wkładce zobaczyłam "róż" chociaż Tż twierdzi że mam chyba urojenia to ja wiem co widzę...on się nie zna...tłumaczę sobie tym że to może od tego wymazu Mam dość normalnie.....ja chcę już urodzić
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Napewno wszystko jest dobrze! Napewno!
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla gratuluje córci
![]() Agatko nie przejmuj się. Przecież sama wiesz że dobrze jesz. Ja przytyłam 8kg z czego 4 ważył Olek i gin był zadowolony Kundzia ja co jakiś czas puszczam pustą pralkę z octem, na gotowanie
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
teścióweczka?
olać ciepłym moczem a ja sobie myślę: upały-starsza pani-drzemki-logiczne ![]() Szalejesz owocowo!!!! Tymek wszystkie owoce je z Tobą? robiłaś mięsną powtórkę?! Cytat:
no i???? charakterniak.Odkładałam i nie przejmowałam się. Zbyt się bałam, że mu krzywdę zrobię. Insza inszość, że przez pierwsze 3,5 miesiąca pięknie spał w nocy i się po ludzku dało.... za każdym razem gin mi powtarzał, że po badaniu może tak być... Jest OK !Z moim rolnikiem wymiękam... Do obory mamy karnet , ogródek jest maltretowany jak ukochana książeczka - wszystko trzeba pokazać, nazwać. On potem też pokazuje (koper, buraki, pomidory, ogórki, fasolkę)... a dziś się zajadał zielonym groszkiem... pukał do strączka (sic ), otwieraliśmy i precyzyjnie wyjadał ![]() tak mu ograniczałam słodkie i nie wiem czy z tego wynikają wytrawne smaki? teraz przychodzą dzieci - dostają biszkopty, herbatniki a T. zjada 1/8 ciacha i basta... aaa! nie moje dziecko! w szpitalu mi podmienili! a... i jest na detoksie... marchewkowym
|
|
|
#3898 |
|
Konto usunięte
|
Paniczka a co nie tak z marchewką, że detoks? Cudnie się czyta o Twoim rolniku
|
|
|
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana ten róż to od wymazu, nic się nie martw - ginka uprzedzała nawet po cytologi, że może się zdarzyć i żeby się nie martwić Uszy do góry! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry jest ale... J. też woli konkretne smaki, kanapka z wędliną, kabanos.. wafelek ryżowy=koło=brum brum i jeździ nim po blacie, a jeszcze niedawno jadł. w ogóle już chce jeść tylko nasze, z nami, choć czasem przemycam mu "dzieciowe". |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

Masz jakiś typ imienia?

a jak w ogóle Twoja noga?
za wyniki

Małego waga jest dobra to i Twoja jest dobra! I tego się trzymaj.
olać ciepłym moczem
charakterniak.