Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 21:54   #1651
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
jesli ma kolki to mozna sprobowac z kropelkami- jasna sprawa,ale nie na uspokojenie! gdzie mozna to mozna ale bez przesady. Wiem co to kolki w nocy- moja siostra miala straszne i wtedy nikt raczej nie spal.

Tommorow: dokladnie dziecko kupki nie zrobi i najlepiej cos przeczyszczajacego ;D paranoja :P mozna podac probiotyk odpowiedni dla niemowlakow zeby uregulowac prace jelit.Taki czopek to jednorazowa pomoc tylko a jego mechanizm polega na draznieniu jelita grubego wskutek czego zwieksza sie perystaltyka i nastpuje wyproznienie. Wiadomo ,ze czeste "draznienie "jelita u noworodka nie jest tez dobre.. lepiej poznac przyczyne ewentualnego niewyprozniania czy innych dolegliwosci niz pakowac w dziecko od razu farmaceutyki.Takie moje zdanie.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

raz pomozesz podajac czopka ale co dalej jesli sytuacja sie nie bedzie normowala?bo od czopka napewno sie nie unormuje to tylko jednorazowa pomoc.
no mi chodzi o to raczej jak dziecko nie uspokaja się bo coś go boli... bo dziecko tak ot nie płacze. no ale leki na uspokojenie to przesada to wiadomo.

Dusiolka i super że córcia tak się kręci

ja postanowiłam że jutro zapytam gina czy by mógł mi zrobić usg i sprawdzić płeć taka jestem niecierpliwa nie wytrzymam do połowy sierpnia a jeśli się dzidzia nie ujawni to chociaż sobie na nią popatrzę jak się zgodzi gin

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-07-22 o 21:56
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:01   #1652
dusiolka
Zakorzenienie

Eirene:dzisiaj zrobila mi taka mala niespodzianke cudo
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:09   #1653
ellyunia
Wtajemniczenie

charliss witaj

elvira najważniejsze że wszystko w porządku dbaj o was i dużo odpoczywaj zgodnie z zaleceniami

Też zdarza mi się jeść śmieciowe jedzenie

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:13   #1654
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dobry wieczór padam dzisiaj

Butelki miałam (i mam nadal, ale chcę kupić nowe) firmy Tommee Tippee, za cały zestaw zapłaciłam ok 60zł (2 małe butelki, 2 duże butelki, niekapek, smoczek - który się nie przydał, smoczki do butelek z większą dziurką). Podobały mi się smoczki, bo miały zbliżony kształt do piersi i sutka. Miałam też jedną z Aventu (widziałam, że u nich zmienił się dizajn).

I w temacie karmienia u mnie wyglądało tak. Po cc neonatolog powiedział mi, że możemy próbować do tygodnia czasu. Dali mi małą w następnej dobie i od tego momentu w ciągu dnia karmiłam ją na zmianę piersią. Musiałam tego bardzo przypilnować, bo mała nie dopominała się o jedzenie, ot takie dziecko mi się trafiło. W 4 dobie był już lajcik. Córka ładnie przybierała na wadze i dostałyśmy pochwałę od największej hetery lekarki (która cały czas chodziła i mówiła "karmić, karmić, karmić") neonatolog za to karmienie.
W domu szło nam całkiem nieźle, ale jak córka miała miesiąc trafiła do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc i tu zaczęły się schody. Był remont oddziału, sezon grypowy, wszystkie łóżka zajęta. Oddając ściągnięte mleko panie pielęgniarki wyśmiewały, że mało, potem wylewały (nie raz byłam świadkiem takich działań - oponowałam, chodziłam wszędzie gdzie się dało, ale nic się nie wskórało). Małą celowo karmiły przed moim przyjściem mlekiem mm, żeby było śmiesznie, nie dostawała mleka ha, które dawano dzieciom karmionym piersią, tylko dostała zwykłe pro ( u nas był akurat nan). Ponad to, panie na siłę dawały dzieciom smoczki zrobione z tych co nadają się na butelkę. Po 4 dniach miałam bardzo zaburzoną laktację. Małą wypisano i wróciłyśmy do domu. Próbowałam walczyć o laktację, aby nie karmić jej mm. Do tego miałam bardzo poraniony lewy sutek, wręcz naderwany, ból przeokropny, nic nie działało.
Niestety, któregoś dnia, mąż uświadomił mi, że mała po 2-ch piersiach nadal jest głodna. Rozpłakałam się i wysłałam go po mm do apteki. I tu przydały się butelki, które spokojnie czekały sobie na swoje "wejście". Nie zrezygnowałam z karmienia piersią, przeszłyśmy na karmienie mieszane czyli pierś + mm, ewentualnie pierś, a później mm. Nie mogłam się pogodzić z początku z tym, popłakałam sobie, ale córka była ważniejsza. Tym systemem dotarłyśmy do 6 miesiąca i wtedy to przeszłyśmy na mm całkowicie (była na nim do 3 urodzin z zalecenia lekarza-pediatry, teraz pije normalne mleko 3,2%). Przyjmowała na początku NAN Pro, jak kończyliśmy numer 3 przeszliśmy na Bebiko 3, potem 4, bo NAN Pro 4 jest mega ciężki do zdobycia.
Ot taka nasza przygoda. Powiem jeszcze tyle, że nie byłam nastawiona na żaden rodzaj karmienia, starałam się przyjmować to, co dał nam los. Chociaż były ciężkie momenty.
I na mojej liście już pojawił się zakup kolejnego zestawu butelek firmy TT.

Witam nowe mamuśki

elvira ależ mnie nastraszyłaś, dobrze, że jest już wszystko ok
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:13   #1655
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dziewczyny, jadacie pizze w obecnym stanie błogosławionym? czy ze mnie tylko taki knur, który nie może się powstrzymać?
Jem wszystko na co mam ochotę, ale z umiarem
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:27   #1656
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

suszarka jem to na co mam ochotę i zdarza się, że jest to jedzenie śmieciowe. Np. jutro jadę z dziećmi na wycieczkę, która będzie "warsztatem robienia pizzy" Tak więc pewnie sobie zjem
Od dwóch dni chodziła za mną ochota na zimną coca-colę i znajoma z placu zabaw poprosiła męża, aby mi kupił po drodze, bo ciężarnym się nie odmawia Poczułam się głupio (kasę muszę oddać, bo wybrałam się bez grosza), ale jaka szczęśliwa, jak już się napiłam

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

I tu jeszcze dla mnie ważna rzecz. Na mojej liście jest też laktator (nawet jeżeli nie będzie potrzebny trudno, nie chcę popełnić drugi raz tego samego błędu co w pierwszej ciąży), a to dlatego, że kiedy córka trafiła do szpitala nie miałam go. Wracając o 23 ze szpitala byłam w takiej rozpaczy, że nie myślałam, że jest gdzieś jakieś Tesco czynne 24h, gdzie będę miała do wyboru kilka laktatorów. Na szybko musiałam kupić laktator i jakieś pojemniczki na mleko. Podjechaliśmy do apteki, a tam jedyny jaki był to był tłokowy (dokładnie takie badziewie, które kosztowało grubo ponad 50zł http://allegro.pl/laktator-reczny-la...372907513.html), a za pojemniczki posłużyły mi pojemniki na mocz (kilka sztuk, później dokupiłam takie prawdziwe). Takie życie.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-22, 22:33   #1657
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Dusiolka tutaj bardzo popularne jest dodawanie do wieczornego mleka...whiskey, tak łiski.Alkoholu. Tylko po to, zeby się wyspać.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:33   #1658
Kinqaa
Zakorzenienie

Właśnie się dowiedzialam, ze u wujka od dwóch tygodnia wykryli jakiegos guza na mózgu czy cos w tym stylu. .. dzisiaj go transportowali do szpitala w Warszawie. Jutro ma miec jakas operacje. Jestem w szoku po prostu... jezuniu oby się wszystko dobrze skończyło.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:36   #1659
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedzialam, ze u wujka od dwóch tygodnia wykryli jakiegos guza na mózgu czy cos w tym stylu. .. dzisiaj go transportowali do szpitala w Warszawie. Jutro ma miec jakas operacje. Jestem w szoku po prostu... jezuniu oby się wszystko dobrze skończyło.
Wazne ze operacyjny,wytną i bedzie dobrze,zobaczysz
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 22:40   #1660
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Wazne ze operacyjny,wytną i bedzie dobrze,zobaczysz

you have lost a diamond

Stary 2014-07-22, 22:41   #1661
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Kinqa będzie dobrze
Katerina słyszałam o takich praktykach z alkoholem

Jak byłam w pierwszej ciąży, to babcia miała robioną endoprotezę biodrową jednej nogi. Teraz jestem w drugiej ciąży, to będzie na jesień miała robioną drugą. To jakieś przeznaczenie.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-22, 22:44   #1662
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Dusiolka tutaj bardzo popularne jest dodawanie do wieczornego mleka...whiskey, tak łiski.Alkoholu. Tylko po to, zeby się wyspać.
masakra,padłam....

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

ludzka glupota nie ma granic jednak
Stary 2014-07-22, 22:47   #1663
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
masakra,padłam....

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

ludzka glupota nie ma granic jednak
Haha, koleżanki z pracy nie mogły sie nadziwic, po co ja co godzine wstawałam do małego przez 6 miesiecy, trzeba było go spic i na kacu by spal az miło. Nie skusiłam sie
Stary 2014-07-22, 22:48   #1664
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina że jak? pierwszy raz słyszę
Ja pamiętam, że starszemu dziecku babki zawsze gadaly by dac paluszek zanurzyć np.w likierze z %%%,żeby lepiej spało ,ale ,żeby dolewac whisky?! :P

you have lost a diamond

Stary 2014-07-22, 22:50   #1665
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene:dzisiaj zrobila mi taka mala niespodzianke cudo
oj ruchy dziecka w brzuchu to jest coś fantastycznego nie da się tego opisać. wiesz że tam w środku jest taki mały człowieczek i się rusza

Lilijka3 ale miałaś przygody z karmieniem.
ja ci powiem też się nie nastawiałam jakoś ale bardzo przykro mi było ze mały się nie najada. ryczałam z tego powodu czułam się okropnie doszedł do tego baby blues i masakra była. w końcu mąż mi przegadał do rozumu i zrobił małemu mm od tego czasu było o niebo lepiej.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

I tu jeszcze dla mnie ważna rzecz. Na mojej liście jest też laktator
ja też chyba kupię. poprzednio miałam medelę elektryczną i żałuję cholewcia że ją sprzedałam.

Cytat:
what?????????????? zabiłaś mnie tym masakra jakaś. porąbani ci ludzie czy co??????

chociaż........ moja mama opowiadała że jej prababcia dawała jej jakieś coś (zioło jakieś 0chyba nie pamiętam nazwy - nie wiem czy to nie wywar z maku - co przecież jest narkotykiem) i po tym moja mama (malutka) spała jak zabita przez kilka godzin a babcia szła w pole.
ot głupota kiedyś.
aczkolwiek i dziś jej nie brakuje

Cytat:
ojej oby wszystko było dobrze nie stresuj się

lecę spać

Stary 2014-07-22, 22:54   #1666
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, koleżanki z pracy nie mogły sie nadziwic, po co ja co godzine wstawałam do małego przez 6 miesiecy, trzeba było go spic i na kacu by spal az miło. Nie skusiłam sie
az nie chce sie wierzyc ze ludzie potrafia byc tak glupi...
Stary 2014-07-22, 22:55   #1667
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

a jak niektóre babcie mówią "zanurz dziecku smoczek w cukrze to się uspokoi" też takie są praktyki... albo dawanie wody z cukrem dziecku...

Eirene miałam przygody, ale też mąż uświadomił mi, że trzeba wspomóc mm, bo nie wolno dopuścić do tego, aby dziecko było przegłodzone. Też nie potrafiłam się z tym pogodzić ( tak jak ty, baby blues itd), ale dziecię ważniejsze.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-22, 22:57   #1668
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Katerina że jak? pierwszy raz słyszę
Ja pamiętam, że starszemu dziecku babki zawsze gadaly by dac paluszek zanurzyć np.w likierze z %%%,żeby lepiej spało ,ale ,żeby dolewac whisky?! :P
Tak, dolewac alko.
Tutaj jest to bardzo popularne wśród matek, niby nikt nie daje, ale wiadomo, ze większość matek nie śpiących dzieci dodaje.
Mnie już mało co zdziwi, ostatnio widzialam jakoś 4tyg (tak mi sie podsłuchało) dziewczynke w spacerowce-parasolce, na siedząco. Oh, książkę idzie napisać o ich metodach.
Jak nie szanują ciazy, tak i dzieci dla mnie dziwnie chowają.
Pewnie nie wszyscy naturalnie
Stary 2014-07-22, 23:01   #1669
Kinqaa
Zakorzenienie

To mój kolejny szok apropo UK .

you have lost a diamond

Stary 2014-07-22, 23:05   #1670
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
az nie chce sie wierzyc ze ludzie potrafia byc tak glupi...
Wg nich to ja byłam głupia, że chodzilam jak zombi przez pół roku,
Teraz wiem, że trzeba było dać mm a nie za wszelką cene trzymać sie karmienia piersią, dziecko w pewnym momencie przestało tyc a mna pielęgniarka od dzieci (tzw health visitor) musiała potrząsnąć,
Bo chyba bym sie wykończyła.
Lekcja zapamiętana
Stary 2014-07-23, 00:03   #1671
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Juz chcecie kupować butelki? Hm..mam zamiar piersią karmić wiec raczej takie gadżety niepotrzebne jak dla mnie chyba ze do ewentualnej herbatki dla maluszków;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A jak będziesz musiała wyjść? Dobra butelka się przydaje, można ściągnąć pokarm i np tatuś może malucha pokarmić
Załatwialiśmy tak sprawę karmienia mojego najmłodszego brata, mama musiała szybko wrócić do pracy i chociaż jadł też jej pokarm z butelki to noe miał problemu ze ssaniem piersi, a nawet przez pierwszy miesiąc jadł głównie tak, bo mama miała bardzo dużo pokarmu i małemu noe odpowiadała wielkość piersi i sutków, więc ratowaliśmy się w ten sposób

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez wredota93 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuśki.
sporo pisałyscie od wczoraj
Jeśli chodzi o link z wyprawką to mi sie bardzo przyda i na pewno go sobie zapisze w kartach. Bedzie to moja pierwsza dzidzia, w moim towarzystwie bede pierwsza mamusią wiec nie mam zbytnio doswiadczonych kolezanek, wiec cieszę się, że tu sie czegoś nauczę. Ja szczerze mówiąc też nic jeszcze dla dzieciątka nie kupiłam, ale mam troszkę "sprzętów" po 2,5 letnim bracie mojego TŻ także łóżeczko, bujaczki, krzesełka do karmienia, chodzik, nosidełka mam juz z głowy, dodatkowo tesciowa zaoferowała się kupic wózek wiec kolejny wydatek z głowy.

U mnie dziś cieplutko, czekam na A. az wróci z pracy i może na spacerek pójdziemy, bo az szkoda nie korzystac.

P.s czy jest tu jakas mamusia taka jak ja, która studiuje dziennie, albo któras z was była w podobnej sytuacji ? Przede mną 3 rok studiów, boję się, ze po urodzeniu nie pogodzę dzidzi i nauki. Mam nadzieje, ze wykladowcy będa wyrozumiali....

Dobrego dnia wam życzę drogie Mamusie
Ja :P od wrześnie robię mgr i zamierzam je dziennie robić

Mam na roku koleżankę, urodziła pod koniec 1 roku, cały czas studiowała z nami, kombinowała z planem, żeby mieć np 3 dni zajęć pod rząd a reszta wolne
Dawałyśmy jej notatki jak nie mogła być, zaliczała część rzeczy indywidualnie, właśnie obroniła licencjat, wszystko w terminie, więc trochę samozaparcia organizacja i na pewno dasz radę

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
a no tak.

ale będziesz miała 13t6d? bo do tego dnia powinno robić się genetyczne. jak tak to postaraj się jednak zapisać wcześniej.

prawda jest taka, że jak nie jest robie amino albo dziecko się nie urodzi, to nie ma żadnej pewności czy jest zdrowe czy nie. a nie ma sensu się martwić non stop bo to tak samo jakby codziennie myśleć - czy jak wyjdę z domu to mi cegła na łeb spadnie czy nie spadnie.

dziewczyny, jadacie pizze w obecnym stanie błogosławionym? czy ze mnie tylko taki knur, który nie może się powstrzymać?
Jadłam raz
Stary 2014-07-23, 01:00   #1672
dusiolka
Zakorzenienie

Teja:napisałam przeciez ze jedna butelkę owszem bede miała -do swojego mleka ewentualnie lub herbatki.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

naturalnekarmienieniemowl at.blogspot.com Jest tam artykuł poświęcony mleku naturalnymu i modyfikowanemu, ogólnie o karmieniu
Stary 2014-07-23, 03:21   #1673
Brawurka_29
Zakorzenienie

Kinga bądź dobrej mysli kochana bedzie dobrze .musi byc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 06:03   #1674
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry tak mi się dobrze spało nad ranem....

Za godzinkę do pracy.

wredota wprawdzie ja już dawno po studiach, ale wiem, że dziewczyny na dziennych świetnie sobie radziły. Jeszcze jak był spoko dziekan to dostawały IOS (indywidualna organizacja studiów). A jak robili pod górkę to procedurę zaczynały "od tyłu". Wszystkie dzieciaczki ślicznie urosły, a mamy pokończyły studia w terminie. Niektóre to nawet zaliczały przedmioty we wcześniejszych terminach (przed porodem) i tu też nie było problemu.
Z kolei na podyplomowych wyglądał system tak, że np. mieliśmy 5 godzin zajęć z jednym wykładowcą na jednym zjeździe i przedmiot się nie powtarzał. W takiej sytuacji była koleżanka. Więc my jako jej znajome poszłyśmy do wykładowcy i wytłumaczyłyśmy, że ona świeżo po porodzie i nie mogła być na zajęciach. To w ramach zaliczenia musiała wykonywać jakieś prace, a potem je przedłożyć.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-07-23, 07:09   #1675
wredota93
Przyczajenie

Cytat:
Od czasu do czasu zjem pizze dwa dni temu jadlam kebaba...

Hi Hi ja też kilka razy zgrzeszyłam w ten sposób, ale to chęć była nie do odparcia mniam

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

lilijka i teja : mam nadzieję, że też jakoś dam radę skoro inni dają. chcialabym zostac przez pierwszy miesiac z maluszkiem w domu ale nie wiem czy bedzie to możliwe ehh trzeba bedzie sie wziac w garsc !
Stary 2014-07-23, 07:23   #1676
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Teja:napisałam przeciez ze jedna butelkę owszem bede miała -do swojego mleka ewentualnie lub herbatki.

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

naturalnekarmienieniemowl at.blogspot.com Jest tam artykuł poświęcony mleku naturalnymu i modyfikowanemu, ogólnie o karmieniu
Jak odpowiadalam na tego posta to przeciez nie przeczytalam jeszcze kolejnych 10, ktore napisalas

Trzymajcie kciuki, zeby moj uparciuch zechcial sie dzisiaj pokazac, bo wlasnie jade na usg i wolalabym, zeby juz go pomierzyli...
Stary 2014-07-23, 07:34   #1677
LindaC
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,
dziś już środa, coraz bliżej do piątku

Elvira - ciszę się, że już wszystko ok!
Stary 2014-07-23, 07:46   #1678
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a jak niektóre babcie mówią "zanurz dziecku smoczek w cukrze to się uspokoi" też takie są praktyki... albo dawanie wody z cukrem dziecku...

Eirene miałam przygody, ale też mąż uświadomił mi, że trzeba wspomóc mm, bo nie wolno dopuścić do tego, aby dziecko było przegłodzone. Też nie potrafiłam się z tym pogodzić ( tak jak ty, baby blues itd), ale dziecię ważniejsze.
sama dostałam taką radę albo pamiętam Oli miał 4 miesiące babcia zrobiła zupę grzybową pyta: - dasz mu?
ja oczy na nią czy żartuje czy co. a ona: - weź samego wywaru bez grzybów
mówiła poważnie :P
aby smoczek w alkoholu zamoczyć to ciocia mi proponowała.
różne dziwne rady slyszałam.

Cytat:
Tak, dolewac alko.
Tutaj jest to bardzo popularne wśród matek, niby nikt nie daje, ale wiadomo, ze większość matek nie śpiących dzieci dodaje.
Mnie już mało co zdziwi, ostatnio widzialam jakoś 4tyg (tak mi sie podsłuchało) dziewczynke w spacerowce-parasolce, na siedząco. Oh, książkę idzie napisać o ich metodach.
Jak nie szanują ciazy, tak i dzieci dla mnie dziwnie chowają.
Pewnie nie wszyscy naturalnie
jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, zeby moj uparciuch zechcial sie dzisiaj pokazac, bo wlasnie jade na usg i wolalabym, zeby juz go pomierzyli...
trzymam mocno

Stary 2014-07-23, 08:29   #1679
Kinqaa
Zakorzenienie

Hejo. Jak coś żyję
Zjadlam właśnie ledwo co dwie kanapki plus Inke sobie zaparzylam. Wstalam trochę z bólem głowy...
Za godzinkę wychodzimy do szpitala,najpierw wizyta młodej u laryngologa tutejszego.
Mam nadzieję, że nie przeciągna i zdążę na usg powiem od razu w recepcji jaka jest sytuacja.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-23, 08:42   #1680
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry, a raczej średni, bo poranem z
ale juz jestem w pray i tylko coś kaszlam i łzawią mi oczy

później nadrobie

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości