|
|
#1711 | |
|
Buc
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
może u teji1 było więcej markerów mierzonych a u Ciebie mniej.
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle powtarzałam wyniki cukru i mam wzorcowe w przeciwieństwie do pierwszej proby na granicy... A nereczki mojego małego lokatora produkują już nawet mocz, co mnie mocno zaskoczyło.
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Teja właśnie dlatego ze u mnie tez to wszystko mierzyl i bylo wrecz idealnie a aparat podobno najlepszy w moim miescie, lekarz z certyfikatem FMF ( w zasadzie tylko Ci lekarze powinni oceniac testy pappa-podobno) a wynik tak rozny.
Chcialam robić test z krwi dajacy 99% pewnosci ale ze wzgledu na wysoka cene i dobry wynik usg w ostatniej chwili zrezygnowalam. Teraz nie wiem czy sie nie powinnam zaczac martwic skoro.moj wynik wcale taki idealny nie wyszedł. W sensie usg powinni robic lekarze z fmf, nie tylko papa. A dlaczego to ryzyko porodu przedwczesnego? Edytowane przez charliss Czas edycji: 2014-07-23 o 11:50 |
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... To nie wiem. A jakie Ci te prawdopodobieństwa wyszły?
Widzę, że mam jeszcze ocenę stanu przedrzucawkowego.
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
Wyjsciowe mialam 1:1800, po usg 1:4000 a po pappa 1:15000. Stan przedrzucawkowy to pewnie z powodu ciśnienia?
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakładałam na noc weste z długim rękawem,na to pajacyk. Na dzień wyszykiwałam bluzeczek plus spodenki ze stópkami, coś takiego,pisze,że piżama ale co tam: http://direct.asda.com/george/baby/s...efault,pd.html bo skarpetki spadały a jak był starszy to po 3min ściągał je z radością. Do teraz używam tych vest z długim rękawem a na to np koszulka z krótkim rękawem albo lekka kamizelka bawełniana. U nas jest zimno ogólnie,wiec do lata częśto używałam pajacyków polarowych, do spania jak było zimno używałam otulaczy,coś jak rożek ale nie to samo: http://www.ebay.co.uk/itm/New-Born-B...item3f324beec8 pózniej,w sumie do ostatniego maja uzywałam śpiworka,są tez z rękawkami: http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Gro-B...item19f0b9ca97 |
|
|
|
|
#1717 | |
|
Buc
|
Cytat:
zresztą powtórzę amino i urodzenie zdrowego dziecka tylko dają Ci 100% pewności. Uspokój się i nie denerwuj się, nie masz zupełnie czym.
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, to chodzi o zbyt wysokie ciśnienie, głównie po 20tc, ja mam normalnie niskie ciśnienie, teraz w ciąży w miarę normalne 100/60-70, a prawdpobodobieństwo na podstawie przepływów policzył - robił Dopplera. Nie martw się na zapas, ani maluch ani Ty na tym dobrze nie wyjdziesz. Głowa do góry, wyniki miałaś dobre ![]() A jeszcze z niusow pan dr robi mi to usg i mówi "w 13/14tyg to jeszcze czasem nie widać ciąży, ale pani to nie ma wcale brzucha..." dobrze, ze chociaz dzidz jest duzy bo bym sie zaczela zastanawiac...
gonię kreski po ekranie... Edytowane przez teja1 Czas edycji: 2014-07-23 o 12:05 |
|
|
|
|
#1719 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też tak może być. a może dziś coś się dowiem. jestem w 17tygodniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu z małą masz się położyć? co oznacza to chrapanie? Cytat:
![]() Katerina też miałam ten ala śpiworek do spania świetna rzecz
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-23 o 12:02 |
||||||
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina fajny ten otulacz a spiworka z rekawami nie widzialam.
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą na amnio bym się nie zdecydowała skoro od ubiegłego roku są w pl testy dające taką samą pewność a nieinwazyjne. po co ryzykować poronienie i w ogóle nieprzyjemne badanie. ale specjalnie umawiam się dosyć często na usg bo jednak jest ten stres czy wszystko się dobrze rozwija itp. |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak w H&M
Były body, skarpetki i czapeczki
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie jakie fajne,wystarczyło by wstawić zamki w jakąś kołdre i voila:
|
|
|
|
#1726 | |
|
Buc
|
Cytat:
nie zgodzę się, z tym, że nifty i harmony dają taką samą pewność co prenatalne inwazyjne - przy dwóch wyżej wymienionych masz a.99% pewności, b.wynik może nie wyjść c.jeżeli wynik wychodzi źle, robi się amino. oczywiście są one wiarygodniejsze od pappa nie mniej nie dające pewności mimo wszystko.
|
|
#1727 |
|
Zadomowienie
|
wiec koniec koncow nie zrobiłam tych testow tylko pappa.
a teraz z innej beczki: wiem ze już kilka razy była na ten temat dyskusja, i chyba ktoś mowil ze posiada oliwke na rozstępy z rosmana. czy chodzi o rozowa babydream fur mama? u mnie w miescie bylam w 20 rosmanach i niestety wszędzie mówili mi ze produkt został wycofany. chyba ze jest jeszcze jakas inna oliwka rosmana...? |
|
|
|
#1728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://2.bp.blogspot.com/-a8V_b9Casb...0/100_4819.JPG ładnie pachnie fajnie się wchłania - choć wiadomo że jako oliwka cały czas będzie skóra bardziej tłusta.
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfetka, simonee - no właśnie ja najwygodniejsze ciuszki najlepsze dla maluszka, bez jakiś niepotrzebnych gryzących haftów, guzików itp.
![]() Smerfetko - czy mogłabyś mi przesłać na pw namiar do tej hurtowni koło tandety z allegro. Bo chyba tak na publicznym to nie wolno. ![]() katerina - ale słodziutki ten ocieplacz z linka dzięki za pomocne informacje, już jestem spokojniejsza, że jest w co dziecko ubrać gdyby w domu było chłodniej. Bo ja to straszny zmarzluch jestem ![]() Eirene - no właśnie sporo osób nie szczególnie polubiło pajacyki, a mi się one wydają na chwilę obecną najlepszym rozwiązaniem dzięki za rady ![]() a co do genetycznego usg - moje trwało chyba z 40 minut, było bardzo długie, lekarz sprawdzał tez te przepływy. powiedział, że jest wszystko dobrze i że jest jeszcze możliwość badan z krwi ale w moim przypadku nie widzi potrzeby. mam na wyniku rozmiar NT, o nosku i inne informacje o prawidłowości organów wewnetrzych. Ale żadnych danych statystycznych, skali prawdopodobeństwa nie dostałam. I może i dobrze, głowa spokojniejsza
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-23 o 12:30 |
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie o ta mi chodzi. Nie ma jej nigdzie u mnie. Wiec rozumiem ze to jednak sciema ze wycofana, skoro normalnie ja kupiłaś
bede szukac dalej, poki co mam elancyla i jestem zadowolona bo szybko sie wchłania - nie.mogłabym czekac godzinami az cos sie wchlonie. Ale na tej oliwce tez bardzo mi zależy
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupowałam i nie używałam praktycznie wcale ubranek z kapturami dla takiego maluszka,pozniej chyba coś około roczku bo zaczął sam zdejmowac a kaptura przynajmniej nie zgubił jak czapki,ktorą wywalił z wózka matka przejechała i poszła dalej haha
|
|
|
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dusiolka ja pamietam ze mam zrobie fotkę wózka. Zrobie to dzis lub jutro. Wczoraj byłam za bardzo zestresowana.
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po usg
Wszystko ok sprawdziła i rączki i nóżki. Pokazala mi stópki Przesunął mi się termin z 30.01 na 24.01 maleństwo ma 7.5cm ![]() Skierowała mnie od razu na badanie krwi,aby się upewnić apropo Downa itp. Pokluli mnie raz
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już nie takie maleństwo bo szybko rośnie skoro masz mieć wczesniej poród
|
|
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
no mi też się właśnie wydaje Katerina, że kapturki dla niemowląt są bez sensu, bo jak im to ułożyć gdy leżą, żeby nie uciskało karku
![]() kinga - gratulacje!
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w gabinecie usg bylasvze swoja córka?
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez te ubranka z kapturkami to mało funkcjonalne jakos dla takich mega Maluszków
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Kinqaa: nie chcieli powiedzieć co tam siedzi w brzuchu? )
|
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
Moim chyba najwiekszym jedzeniowym grzechem jest picie kawy 2w1 z dwa razy dziennie...
Ale te terminy porodow sie zmieniaja... ale to jest tak ze to pokazuje na usg? Czyli jutro jak ide na powtorne badanie genetyczne to moge spytac czy termin sie zmienia? czy lekarze sami Wam mowia? bo ja do tej pory mialam juz 4 razy usg i nic mi nie powidzieli tylko caly czas licza wedlug miesiaczki.. Rozumiem ze termin porodu wedlug usg jest bardziej wiarygodny..chociaz dziecko i tak wydzie wtedy gdy bedzie chcialo:P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

bo to w końcu środek zimy będzie, więc w takim pajacyku to ciepło, bo długie nogawki, długi rękaw i jeszcze stopki zakryte.
mamy doświadczone - pomóżcie 

na jedna noc. Podłącza ją do sprzętów i zobaczą jak ona chrapie... Za 2 tygodnie mamy nocke w szpitalu

maleństwo ma 7.5cm