|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 Edytowane przez beatiska Czas edycji: 2014-07-23 o 12:41 |
|
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na diecie (ułożonej przez dietetyka) jest to już 8 dzień diety i o ile przez pierwsze 4-5dni było ok tak teraz ciągle jestem głodna, czy to jest taki ''kryzys'' organizmu na zmianę sposobu żywienia (5posiłków dziennie, a nie jak kiedyś ile było tyle jadłam i robiłam to non stop) czy może raczej spowodowane okresem i hormonami?
|
|
|
|
#4144 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 |
|
histoire abracadabrante
|
Ja też mam siniaki "znikąd", ponieważ mam kruche naczynka.
|
|
|
|
#4146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ś- 2 kromki chleba z serem żółtym i ogórkiem 2Ś- kromka chleba z pasztetem O- pulpety w sosie pieczarkowym (ok 80g) ogórek kiszony (150g) ziemniaki (40g) P- budyń waniliowy ( 20g budyniu, 200g mleka, 10g cukru) K- kromka chleba z szynką i pomidorem Tak to mniej więcej wygląda... Jeszcze jedno pytanie: czy muszę jeść codziennie o tej samej porze każdy posiłek czy wystarczy żebym tylko przestrzegała 3-4h odstępów między posiłkami? Wstaje o różnych godzinach i czasami jem śniadanie o 8.30, a czasami o 10 EDIT: od poniedziałku czyli od 1 dnia miesiączki czuję taki ciągły głód, oczywiście nie ulegam bo nie byłoby sensu w stosowaniu diety, ale trochę mnie to męczy, bo na początku diety było naprawdę dobrze
Edytowane przez _malami Czas edycji: 2014-07-23 o 12:49 |
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I porcje bardzo malutkie.
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
answear.com
Zrobiłam zamówienie dziś po 11. Wybrałam przesyłkę kurierską pobraniową. Jest szansa że jutro przesyłka dojdzie? I drugie pytanie: podczas składania zamówienia ale już po wpisaniu adresu dostawy i wybraniu opcji przesyłki pojawiła się strona z informacją o błędzie. Dostałam jednak na skrzynkę maila potwierdzającego jakby złożenie zamówienia. Czy zamówienie mają w systemie? |
|
|
|
#4150 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że masz te 28 przepisów na każdy posiłek, ale wydaje mi się, że jednak powinnaś trochę urozmaicać swój jadłospis. Zresztą wrzuć tutaj swoją listę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753029&page=74 Tam może ktoś fachowym okiem oceni
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
80g mięsa na 150g ogórków? 40g ziemniaków? (to jest jeden ziemniak w ogóle?) Ta dieta jest fatalna, nie dziwię Ci się, że jesteś na niej głodna. Przez cały dzień z warzyw zjeść plasterek ogórka, plasterek pomidora i ogórki kiszone, z białka to jakiś kawałek pulpeta, pasztet na redukcji? Dramat. |
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Do owsianki dorzucisz jakies owoce i jest znosnie. Na pewno dluzej bedziesz najedzona niz kromka chleba. |
||
|
|
|
#4154 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok dziękuję za radę, na pewno tam opiszę swój problem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak jest w answear ale np w zalando na paczkę kurierską pobraniową czekałam 4 dni.
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co powiecie na moje drugie pytanie:
''Jeszcze jedno pytanie: czy muszę jeść codziennie o tej samej porze każdy posiłek czy wystarczy żebym tylko przestrzegała 3-4h odstępów między posiłkami? Wstaje o różnych godzinach i czasami jem śniadanie o 8.30, a czasami o 10'' |
|
|
|
#4157 | |
|
Copyraptor
|
Malami, dokształć się trochę np. o poziomie IG, zawartości cukru i jak to wpływa na głód
winogrona to jedne z najbardziej kalorycznych i najsłodszych owoców, proste węgle, po nich prawdopodobnie od razu byłabym głodna. Generalnie jesz dużo węglowodanów, np. bardzo dużo chleba. Jeżeli nie umiesz komponować diety, to nie powinnaś sobie sama wybierać z iluśtam propozycji posiłków, bo pewnie wygląda to tak, że, w uproszczeniu, masz:1 posiłek, do wyboru: kanapka z chlebem i warzywami, serek wiejski, owsianka 2 posiłek, do wyboru: kanapka z pasztetem, gotowane brokuły z sosem jogurtowym i rybą, pierś z kurczaka na parze z fasolką 3 posiłek, do wyboru: kanapka z szynką i pomidorem, omlet z warzywami, zapiekanka warzywno-mięsna To powinno być tak, że na jeden z posiłków wybierasz kanapkę, na pozostałe dwa coś bardziej wartościowego, a ty lecisz z tym chlebem wszędzie, bo najłatwiejsze/najbardziej lubisz a później jesteś głodna. Komponowanie sobie diety to nie taka prosta sprawa. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malami nie wie dlatego pyta i dlatego była u dietetyka Czyli np. na śniadanie 70 g chleba (czyli to są ok. 2 małe kromki) jest ok, potem na drugie śniadanie 50g chleba już nie jest ok? Obiad np. pomidorowa/ pulpety / surówki - ok czy nie ? Podwieczorek - budyń źle? Kolacja- sałatka warzywna, serek homo z owocami, jogurt z otrębami ok? Cholernarejestracja - Ty chyba jesteś dosyć obeznana w temacie prawda? Czy mogę Ci zaufać i wysłać np. na maila próbkę mojego jadłospisu i mi doradzisz co z tym zrobić jak dobierać? Na wizytę kontrolną do dietetyka jadę dopiero w sierpniu więc nie mam możliwości konsultacji z panią doktor bo jest na urlopie... Edytowane przez _malami Czas edycji: 2014-07-23 o 13:41 |
|
|
|
|
#4160 |
|
Copyraptor
|
Malami, nawet nie wiem od czego zacząć
najlepiej przeczytaj sobie to:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 |
|
|
|
#4161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wizytę kontrolną do dietetyka jadę dopiero w sierpniu więc nie mam możliwości konsultacji z panią doktor bo jest na urlopie... |
|
|
|
|
#4162 |
|
histoire abracadabrante
|
Otworzyłam dziś mleko kokosowe. W ciągu ilu dni mogę je spożyć, oraz pytanie główne: do czego je dodać?
|
|
|
|
#4163 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
_malami- a jak to u Ciebie wygląda z ćwiczeniami?
Powiedzmy, ze złabo znam sie na temacie, ale na moje oko, tak, jak dziewczyny powiedziały to raczej głodówk a anie dieta. Jak dołożysz do tego ćwiczenia to zgon murowany ![]() kurcze ja jeżdże codziennie na rowerze i staram sie też biegać i z doświadczenia wiem, ze organizm potrzebuje energii na ćwiczenia, a tu nie ma skąd
|
#4164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ćwiczę co drugi dzień: twister, orbitrek i do tego to wyzwanie przysiadowe. Jeśli chodzi o śniadania i obiady nie mogę powiedzieć, najadam się. Do czasu aż okresu nie miałam to naprawdę dobrze było, a jak tylko dostałam to ciągły głód Może ta dieta jest tak ułożona ze względu na to że mam do zrzucenia 15 kg ? |
|
|
|
|
#4165 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4168 |
|
Copyraptor
|
Ale późne kostnienie kości nosowej zdarza się też u pewnego procenta zdrowych dzieci.
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze piersc z kurczaka z curry w mlekulub krewetki, lody z mlekiem i owocami z blendera. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Odstawilam tabletki tydzien temu. Najwazniejsze, ze to nic strasznego, uspokoilyscie mnie, bo codzinnie ich mi przybywa od 3 dni i bylam przerazona. |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Konto usunięte
|
_malami, ekspert ze mnie zaden, ale za duzo chleba, parowki i pasztet wyrzuc precz. Porcje malutkie.
Ale zeby bylo cos milego - z takiej nadwagi szybko sie chudnie (tzn.pierwsze efekty widac szybko). Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-07-23 o 15:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

I porcje bardzo malutkie.