Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 09:48   #2881
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość

Gosiaaaa hej ale foty przez chwilę poczułam piasek pod stopami super wyglądasz

Lilotka za wizytę
Dziękuje
A o Gosi to samo chciałam napisać!!
Piękna nasza forumowa mamusia jak modelka

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:14   #2882
Mojra87
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Dzień dobry Mamuśki

Ja się dopiero powoli ogarniam porannie - nie ma tż (delegacja ), więc nie wstaję o 7 rano razem z nim, a wysypiam się do oporu

PurBlanka - moja gin kazała mi zrezygnować z SR, ale jeśli Twój lekarz Ci pozwolił, to czemu masz nie pójść w końcu to lekarz najlepiej wie, na co może Ci pozwolić a na co nie

Tynka - szkoda, że nie masz w pobliżu placu zabaw... Ale dobrze, że niedaleko masz inne młode mamusie od siedzenia w domu naprawdę można oszaleć...

Lilotka - super, że na wizycie wszystko ok moja pannica też się odwróciła główką w dół, ale tak jak Ty zbyt mocno się jeszcze do tej myśli nie przywiązuję bo nasze wiercipiętki mogą się jeszcze przekręcać milion razy

Gosia - super, że wyjazd udany idę obczaić zdjęcia

Coffe - gratki za 30! jesteśmy coraz bliżej dnia "0"

Napiszę to chyba po raz milionowy... Zazdraszczam strasznie wszystkim mamusiom remontującym pokoiki dziecięce Też bym chciała urządzić cały pokoik, niestety muszę się ograniczyć do kącika złożonego z kołyski odbijam sobie za to z nawiązką przy wybieraniu ubranek skoro na wczorajszym usg córka pozostała córką, to już śmiało mogę kupować bardziej babskie ubranka

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2014-07-23 o 10:16
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:17   #2883
Isgaard
Raczkowanie

Dzień dobry, dzisiaj u nas trochę chłodniej bo wiatr wieje dość mocno, także zrobiło się znośnie.

Lilotka fajnie że wszystko ok, takie news'y to zawsze miód na nasze nadwerężone nerwy.

Gosiakk23 normalnie zazdroszczę wyjazdu i urlopu, ja się nie zdecydowałam nigdzie pojechać bo ni jak było z terminami, jak już się coś wyklarowało to za bardzo zaawansowana ciąża żeby wyjeżdżać w kraje "mniej cywilizowane medycznie" jak to określił znajomy gin, więc odpuszczam.
Musi mi wystarczyć duży ogród, leżak na tarasie, spacery w lokalnych lasach i wyjścia na basen. Nie jest w sumie źle

PurBlanka witam w wątku październikowym , no i ode mnie: Ty się kobitko nic nie przejmuj bo będzie dobrze
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:30   #2884
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam po krótkiej przerwie.
U mnie trochę zamieszania się zrobiło. Zaczynamy malowanie i od poniedziałku powolutku wszystko przygotowuję. Do tego jeszcze zapowiedzieli nam się goście na sobotę i będą dwa tygodnie. Przyjadą z dziećmi, więc musimy i mamy taką nadzieję skończyć wszystko do soboty.
Co do upałów to nie dają mi żyć. Najchętniej siedziałabym w piwnicy
Muszę się też pochwalić, że znalazła się jedna dobra duszyczka, która zaoferowała ubranka po swoich synach. Oczywiście się zgodziłam i jak na razie dostałam dwa worki na dzieciaczka od pół roku wzwyż, a te mniejsze obiecała przekazać później jak się do piwnicy dokopie. Cieszę się bardzo, bo przerażała mnie myśl kupienia wszystkiego od podstaw.

Witam nową Mamusię PurBlanka

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem leżaczka - czy któraś z Was myślała nad takim sprzętem, który się zmienia później w fotel dla starszaka?
Stary 2014-07-23, 10:34   #2885
kasiamagda23
Raczkowanie

Helo lasencje

U mnie dziś ładnie, ale wiaterek przyjemnie chłodny
Z samego rana obgoniłam banki i urzędy, a teraz Was czytam przy kawie i drożdzówie.

A propo meblowania to tak wymyśliłam rozmieszczenie mebli w naszym pokoju, że Miłosz będzie miał cały kącik pod skosem, fotel do karmienia i łóżeczko z jednej strony, a z drugiej 2 komody i kosz na zużyte pieluszki :P
Nie wiem czemu, ale mam z tego powodu nieziemski humor

Chyba wybralismy też ostatecznie wózek, wiem że dużo z Was juz ma

Oczywiście wszystko obgadane w formie, meilowo, facebookowo, telefonicznej wieczorami bo mąż w delegacji

A jutro się z Miłkiem zobaczymy
Stary 2014-07-23, 10:41   #2886
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Helo lasencje

U mnie dziś ładnie, ale wiaterek przyjemnie chłodny
Z samego rana obgoniłam banki i urzędy, a teraz Was czytam przy kawie i drożdzówie.

A propo meblowania to tak wymyśliłam rozmieszczenie mebli w naszym pokoju, że Miłosz będzie miał cały kącik pod skosem, fotel do karmienia i łóżeczko z jednej strony, a z drugiej 2 komody i kosz na zużyte pieluszki :P
Nie wiem czemu, ale mam z tego powodu nieziemski humor

Oczywiście wszystko obgadane w formie, meilowo, facebookowo, telefonicznej wieczorami bo mąż w delegacji

A jutro się z Miłkiem zobaczymy
A pochwalisz się wózkiem? Co wybrałaś? Bo my jeszcze w pieleszach, ciągle się zastanawiam
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:41   #2887
Lilotka
Zakorzenienie

A i zapomniałam napisać, że przez miesiąc przybrałam 1900 g i na dzień dzisiejszy ważę 61 kg

Paulina

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 10:43   #2888
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
A i zapomniałam napisać, że przez miesiąc przybrałam 1900 g i na dzień dzisiejszy ważę 61 kg
oooo, a to dużo? ja czuję się jak wielorybek
Stary 2014-07-23, 10:45   #2889
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
No to jeszcze 1,5 kg i masz moją wagę........sprzed ciąży
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:51   #2890
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Klubowiczki zapraszam do klubu

W ogóle to

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 10:52   #2891
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Jaki jaki?

Cytat:
Ja wreszcie powolutku dochodzę do 60kg... Czyli będzie już całe +4kg na plusie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 10:56   #2892
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
A pochwalisz się wózkiem? Co wybrałaś? Bo my jeszcze w pieleszach, ciągle się zastanawiam
Myślę, że już na 90% zostaniemy przy Mutsy Igo
Mam nadzieję, że uda się nam znaleźć używany
Jeśli nie to jego starsza wersja Evo, chociaż w nim gondolka trochę mniej mi się podoba.
Adaptery i fotelik Pebble

Zaczarował nas ten wózek w sklepie, nieduży, zwrotny lekki i przy tym ładny

PS. Dziś 27 tydzień
PS.2. Potrzebuję sprawdzony przepis na tort orzechowy (może być z masą orzechową, albo żeby ciasto było orzechowe)
Stary 2014-07-23, 11:01   #2893
slomka
in the dark of night

oooo Musty, to wózek Mojry

a w ogóle jaka ta baza do samochodu do Pebbla jest ciężkaaaaaa, dobrze, że mężczyzna w domu jest bo sama bym nie uniesła
Stary 2014-07-23, 11:05   #2894
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
oooo Musty, to wózek Mojry

a w ogóle jaka ta baza do samochodu do Pebbla jest ciężkaaaaaa, dobrze, że mężczyzna w domu jest bo sama bym nie uniesła
Tak??

Mojra masz go? To pisz mi zaraz

Co do kilogramów to napiszę Wam jutro ile na + po wizycie u gina bo moja domowa waga świruje i na każdym podłożu podaje inny wynik :P Na wykładzinie najmniejszy
Stary 2014-07-23, 11:05   #2895
nowa8686
Zakorzenienie

Gosia super, ze wakacje udane.

Lilotka brawa za wizyte.

Ja za tydzien zobacze sie z moją Majunia. Tak mnie ciekawi jak urosła.

Gratki za kolejne tygodnie. Ja jutro koncze 2 trym

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:06   #2896
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
oooo, a to dużo? ja czuję się jak wielorybek
Nie wiem czy dużo od początku +8.
Tyle, ze ja jestem z metra cięta. 155 cm

Paulina
Stary 2014-07-23, 11:08   #2897
slomka
in the dark of night

Cytat:
Tak??

Co do kilogramów to napiszę Wam jutro ile na + po wizycie u gina bo moja domowa waga świruje i na każdym podłożu podaje inny wynik :P Na wykładzinie najmniejszy
Mora w sensie czai się na niego mocno

Cytat:
Nie wiem czy dużo od początku +8.
Tyle, ze ja jestem z metra cięta. 155 cm
o to prawie 10 cm mniej niż ja, to mam w sumie prawo więcej przytyć, uffff, czuję się usprawiedliwiona
Stary 2014-07-23, 11:11   #2898
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
o to prawie 10 cm mniej niż ja, to mam w sumie prawo więcej przytyć, uffff, czuję się usprawiedliwiona

Ja tez czuje się jak hipopotamka w brzuszku 101 cm

Paulina
Stary 2014-07-23, 11:25   #2899
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Mojra87 super, że wszystko idzie tak jak trzeba, oby tak dalej

PurBlanka
witaj Bardzo współczuję braku męża, my mieliśmy niedawno 3 tygodniową rozłąkę, źle nie było ale dobrze też nie

Agatkia za wytrwałość z pokoikiem Ja czekam ciągle na naszą przeprowadzkę, dopiero jak już podpiszemy umowę to będę planować o ile będę jeszcze w stanie

Lilotka za wizytę z tym położeniem to masz rację, ja to tylko się obawiam tego położenia poprzecznego czy jak tam, że dziecko nie ma już szans na przekręcenie i jedyne wyjście to CC, wczoraj mówiła to położna w SR. Cały czas bardzo chcę urodzić SN..

agnieszkakr1987
fajnie, że dostaniecie ciuszki my też trochę dostaliśmy i też raczej większe rozmiary, ale zawsze coś I kciukaski za remont, żeby udało się zakończyć w czasie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Jaki jaki?

Ja wreszcie powolutku dochodzę do 60kg... Czyli będzie już całe +4kg na plusie...
Jejku ja już 12 kg na plusie Moja waga to 82.. Myślę, że dobiję do 90..

Witam się w 27. tygodniu, jejku jak to szybko leci..
Dziś miałam glukozę.. w sumie poszło sprawnie, jutro wyniki

Byłam już na zakupach, wydałam mnóstwo pieniędzy a koszyk prawie pusty... A w zasadzie nie kupowałam jakichś zachcianek
Jak pakowałam torby do auta to podszedł do mnie pan, całkiem zadbany, nie śmierdziało alkoholem itd. i prosił o pieniądze, bałam się wyciągać portfel i powiedziałam, że pieniędzy nie mam i zaczęłam szukać w siatkach co mogłabym mu dać, na wierzchu były drożdżówki (na które miałam straszną ochotę ) więc mu je oddałam. Nie grymasił, podziękował i odszedł. Aż mi się żal ich zrobiło, ale jak wsiadałam do auta to zobaczyłam jak je wcina, od razu mi się lepiej zrobiło.. i uśmiechnęłam się sama do siebie

Dziewczyny z Wrocławia, macie już wybrany szpital? My myślimy o Brochowie, ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy.. Zobaczymy gdzie nam przyjdzie mieszkać Ale myślę, że niedaleko od tego miejsca gdzie teraz mieszkamy..
Jejku czuję, że na koniec będzie jak zawsze, jedna wielka improwizacja

Miłego dnia brzuchatki
Stary 2014-07-23, 11:30   #2900
slomka
in the dark of night

Cytat:
Ja tez czuje się jak hipopotamka w brzuszku 101 cm
o kurde, brzucha dawno nie mierzyłam, ciekawe iletam
hipopotamka jak ładnie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Witam się w 27. tygodniu, jejku jak to szybko leci..
Dziś miałam glukozę.. w sumie poszło sprawnie, jutro wyniki

Byłam już na zakupach, wydałam mnóstwo pieniędzy a koszyk prawie pusty... A w zasadzie nie kupowałam jakichś zachcianek
Jak pakowałam torby do auta to podszedł do mnie pan, całkiem zadbany, nie śmierdziało alkoholem itd. i prosił o pieniądze, bałam się wyciągać portfel i powiedziałam, że pieniędzy nie mam i zaczęłam szukać w siatkach co mogłabym mu dać, na wierzchu były drożdżówki (na które miałam straszną ochotę ) więc mu je oddałam. Nie grymasił, podziękował i odszedł. Aż mi się żal ich zrobiło, ale jak wsiadałam do auta to zobaczyłam jak je wcina, od razu mi się lepiej zrobiło.. i uśmiechnęłam się sama do siebie

Dziewczyny z Wrocławia, macie już wybrany szpital? My myślimy o Brochowie, ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy.. Zobaczymy gdzie nam przyjdzie mieszkać Ale myślę, że niedaleko od tego miejsca gdzie teraz mieszkamy..
Jejku czuję, że na koniec będzie jak zawsze, jedna wielka improwizacja

Miłego dnia brzuchatki
bardzo dobry gest

a powiedz w jakim rejonie mieszkasz, ja jakoś w marcu-kwietniu byłam na Brochowie i byłam zachwycona opieką, mniej salami - remont, z tego co wiem zamykają porodówkę jakoś teraz, ale nie wiem dokładnie kiedy, nie wiem ile remont potrwa, także jakbym miała wybierać i Brochów byłby sprawny to chyba nr 1 Brochów, nr 2 szpital w Oławie (dobrzy lekarze, rozmawiałam i miałam przyjemność być badana na targach w Hali) nr 3 Kamieńskiego. Koleżanka rodziła w maju na Borowskiej (praktycznie na przeciwko mojego domu) i zachwycona bo miała tam swoją położną z SR ale ogólnie szpital ładny tylko ja same złe opinie słyszę o porodówce i oddziale noworodkowym, także co kobieta to opinia jak widać Kliniki mnie przerażają od zawsze więc niet

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-07-23 o 11:36
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:38   #2901
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Ja mieszkam na Klecinie prawie :P Na Brochów kawałek jest, ale stąd to wszędzie daleko.. A o Brochowie właśnie słyszałam same dobre opinie. Położna mówiła, że remont jest już skończony właśnie. Muszę się zorientować w temacie, bo to już chyba czas. A żeby uzyskać zgodę na poród rodzinny od ordynatora to trzeba brać męża? Oni przyjmują w takich godzinach, że musiałby wziąć wolne.. ale jak będzie trzeba to trudno :P
A Wy się wcześniej pojawiacie w szpitalu? Ogląda się porodówkę? Przynosi jakieś papiery? Zgłasza chęć rodzenia w danym szpitalu? hmm.. HELP
Stary 2014-07-23, 11:44   #2902
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde, brzucha dawno nie mierzyłam, ciekawe iletam
hipopotamka jak ładnie
Haha ładnie!! Mój mąż mnie tak przechrzcił odkąd mam brzuszek i skulguje się z łóżka

Paulina
Stary 2014-07-23, 11:47   #2903
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Tak??

Tak jak pisała Słomka - czaje sie na ten wozek nawet znalazlam jeden uzywany i chyba wysle meza, zeby go obejrzal
Opcja nr 2 to Mutsy 4rider cargo grey a o evo sie naczytalam srednich opinii i go odrzucilam z mojej listy

A ktora chcesz gondole? comfort czy lite?

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2014-07-23 o 11:48
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:50   #2904
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na Klecinie prawie :P Na Brochów kawałek jest, ale stąd to wszędzie daleko.. A o Brochowie właśnie słyszałam same dobre opinie. Położna mówiła, że remont jest już skończony właśnie. Muszę się zorientować w temacie, bo to już chyba czas. A żeby uzyskać zgodę na poród rodzinny od ordynatora to trzeba brać męża? Oni przyjmują w takich godzinach, że musiałby wziąć wolne.. ale jak będzie trzeba to trudno :P
A Wy się wcześniej pojawiacie w szpitalu? Ogląda się porodówkę? Przynosi jakieś papiery? Zgłasza chęć rodzenia w danym szpitalu? hmm.. HELP
Mmmm, ja rodzę w Niemczech (jeśli mnie pytasz a nie np. Coffee ) ale przyznam, że się nie orientowałam co i jak, najlepiej zadzwoń gdzieś na informację na Brochów, tam Ci wszystko powiedzą np. czy możesz sama przyjść się zapisać na poród rodzinny, ale pewnie tak Mi się bardzo podobało, że szpital jest na uboczu, nie ma ruchliwej drogi, taki spokój tam jest no i cudna atmosfera na oddziale noworodkowym uśmiechnięte położne, nie widziałam tam twarzy pod tytułem 'po co tu pracuję' no i fajne sale do badań, sprzęt pierwsza klasa

Cytat:
Haha ładnie!! Mój mąż mnie tak przechrzcił odkąd mam brzuszek i skulguje się z łóżka

ja też się kulam po łóżku, ostatnio ciężko mi wstać inaczej muszę się rozbujać

o a w pasie mam 95
Stary 2014-07-23, 12:10   #2905
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się kulam po łóżku, ostatnio ciężko mi wstać inaczej muszę się rozbujać

o a w pasie mam 95
O to, to. Czasami posiłkuje sie ramieniem męża, żeby nie naciskać na kręgosłup dźwigając się.

Paulina
Stary 2014-07-23, 12:20   #2906
Agatkia
Zadomowienie

A propos kulania po łóżku...

Wczoraj dopadła mnie z mężem tzw głupawka. Pojechaliśmy do BRW żeby zamówić tapczan. Nie pamiętałam jaki to model i już mieliśmy usiąść na przeciwko obsługującej Pani i dopełnić formalności, a ja pytam męża:
- Co to był za model, bo nie pamiętam? Wacek?
A mąż buchnął śmiechem i aż mnie opluł przy tym (Głodnemu chleb na myśli pewnie ). Okazało się, że Jaś.
Ale już z Panią nie mogłam poważnie rozmawiać widząc w tle roześmianego męża, samej mi się głupawka udzieliła i nie mogłam złożyć zamówienia, zresztą przeprosiłam Panią za ten niekontrolowany napad śmiechu. Pani na szczęście była wyrozumiała .

Po złożeniu zamówienia poszliśmy jeszcze raz zobaczyć ten tapczan i wpadłam na cudowny pomysł, że sprawdzę, jak się na nim leży. I walnęłam się jak długa... na plecy. I już nie mogłam wstać (brzuch+ rwa kulszowa= mega problem). Żeby było śmieszniej mąż odszedł z synem kawałek dalej oglądać inny model, a koło mnie przechodzili ludzie i chyba chcieli zobaczyć tapczan, ale udawałam z radosną miną, że wciąż testuję i że ich nie widzę- chociaż stali centralnie koło mnie chyba z 5 minut.

Moje wstawanie z tej pozycji wygląda co najmniej komicznie, bo muszę się rozbujać na bok i delikatnie, pomalutku wstać, dodatkowo często nogi przyjmują mało elegancką pozycję więc chciałam im zaoszczędzić takiego widoku. W końcu mąż wrócił i pomógł mi wstać, ale ludzie zdążyli już pójść.

Ech, uroki bycia wielorybem ...

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:17   #2907
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak pisała Słomka - czaje sie na ten wozek nawet znalazlam jeden uzywany i chyba wysle meza, zeby go obejrzal
Opcja nr 2 to Mutsy 4rider cargo grey a o evo sie naczytalam srednich opinii i go odrzucilam z mojej listy

A ktora chcesz gondole? comfort czy lite?

Raczej Lite, jest nawet lżejsza od fotelika pebble
Też mam upatrzony jeden (mam nadzieje, że nie ten sam ) i mam ochotę go brać
Stary 2014-07-23, 13:32   #2908
Dimaa
Raczkowanie

Ja też się czuję jak wieloryb brzuch w sumie nie jest taki duży, ale udaaa i d*pa to szkoda gadać. Mierzyłam dziś swoje spodnie przed ciąży. Większość zatrzymuje się na poziomie ud, te bardziej rozciągliwe wchodzą dalej, ale obciskają mnie jak baleron. Ech.. będzie co zrzucać.

Gosia, super że wakacje udane. My się w sierpniu wybieramy do Sopotu, dzięki Tobie czuję już przedsmak plażowania

Lilotka za udaną wizytę.

Lecę do klubu, bo widzę że coś tam się działo.
Stary 2014-07-23, 13:50   #2909
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość

Wczoraj dopadła mnie z mężem tzw głupawka. Pojechaliśmy do BRW żeby zamówić tapczan. Nie pamiętałam jaki to model i już mieliśmy usiąść na przeciwko obsługującej Pani i dopełnić formalności, a ja pytam męża:
- Co to był za model, bo nie pamiętam? Wacek?
A mąż buchnął śmiechem i aż mnie opluł przy tym (Głodnemu chleb na myśli pewnie ). Okazało się, że Jaś.
Ale już z Panią nie mogłam poważnie rozmawiać widząc w tle roześmianego męża, samej mi się głupawka udzieliła i nie mogłam złożyć zamówienia, zresztą przeprosiłam Panią za ten niekontrolowany napad śmiechu. Pani na szczęście była wyrozumiała .

Po złożeniu zamówienia poszliśmy jeszcze raz zobaczyć ten tapczan i wpadłam na cudowny pomysł, że sprawdzę, jak się na nim leży. I walnęłam się jak długa... na plecy. I już nie mogłam wstać (brzuch+ rwa kulszowa= mega problem). Żeby było śmieszniej mąż odszedł z synem kawałek dalej oglądać inny model, a koło mnie przechodzili ludzie i chyba chcieli zobaczyć tapczan, ale udawałam z radosną miną, że wciąż testuję i że ich nie widzę- chociaż stali centralnie koło mnie chyba z 5 minut.

Moje wstawanie z tej pozycji wygląda co najmniej komicznie, bo muszę się rozbujać na bok i delikatnie, pomalutku wstać, dodatkowo często nogi przyjmują mało elegancką pozycję więc chciałam im zaoszczędzić takiego widoku. W końcu mąż wrócił i pomógł mi wstać, ale ludzie zdążyli już pójść.

Ech, uroki bycia wielorybem ...
wybacz ale padłam bo aż sobie to wszystko wyobraziłam

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:56   #2910
klio69
Raczkowanie

Cytat:
Jaki jaki?

Lilotka, Mojra..ależ z Was chudzinki

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Nadmiar deszczu poprawił mi zdecydowanie nastrój, kto by przypuszczał..że deszcz może mieć takie pozytywne oddziaływanie na mnie
klio69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości