|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() A o Gosi to samo chciałam napisać!! Piękna nasza forumowa mamusia jak modelka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Dzień dobry Mamuśki
![]() Ja się dopiero powoli ogarniam porannie - nie ma tż (delegacja ![]() ![]() PurBlanka - moja gin kazała mi zrezygnować z SR, ale jeśli Twój lekarz Ci pozwolił, to czemu masz nie pójść ![]() ![]() Tynka - szkoda, że nie masz w pobliżu placu zabaw... Ale dobrze, że niedaleko masz inne młode mamusie ![]() ![]() Lilotka - super, że na wizycie wszystko ok ![]() ![]() ![]() Gosia - super, że wyjazd udany ![]() ![]() Coffe - gratki za 30! ![]() ![]() Napiszę to chyba po raz milionowy... Zazdraszczam strasznie wszystkim mamusiom remontującym pokoiki dziecięce ![]() ![]() ![]() ![]()
Asia ![]() Bąbelek ![]() Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-07-23 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry, dzisiaj u nas trochę chłodniej bo wiatr wieje dość mocno, także zrobiło się znośnie.
Lilotka fajnie że wszystko ok, takie news'y to zawsze miód na nasze nadwerężone nerwy. Gosiakk23 normalnie zazdroszczę wyjazdu i urlopu, ja się nie zdecydowałam nigdzie pojechać bo ni jak było z terminami, jak już się coś wyklarowało to za bardzo zaawansowana ciąża żeby wyjeżdżać w kraje "mniej cywilizowane medycznie" jak to określił znajomy gin, więc odpuszczam. Musi mi wystarczyć duży ogród, leżak na tarasie, spacery w lokalnych lasach i wyjścia na basen. Nie jest w sumie źle ![]() PurBlanka witam w wątku październikowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Raczkowanie
|
Witam po krótkiej przerwie.
U mnie trochę zamieszania się zrobiło. Zaczynamy malowanie i od poniedziałku powolutku wszystko przygotowuję. Do tego jeszcze zapowiedzieli nam się goście na sobotę i będą dwa tygodnie. Przyjadą z dziećmi, więc musimy i mamy taką nadzieję skończyć wszystko do soboty. Co do upałów to nie dają mi żyć. Najchętniej siedziałabym w piwnicy ![]() Muszę się też pochwalić, że znalazła się jedna dobra duszyczka, która zaoferowała ubranka po swoich synach. Oczywiście się zgodziłam i jak na razie dostałam dwa worki na dzieciaczka od pół roku wzwyż, a te mniejsze obiecała przekazać później jak się do piwnicy dokopie. Cieszę się bardzo, bo przerażała mnie myśl kupienia wszystkiego od podstaw. Witam nową Mamusię ![]() Zastanawiamy się z mężem nad kupnem leżaczka - czy któraś z Was myślała nad takim sprzętem, który się zmienia później w fotel dla starszaka?
#2885 |
Raczkowanie
|
Helo lasencje
![]() U mnie dziś ładnie, ale wiaterek przyjemnie chłodny ![]() Z samego rana obgoniłam banki i urzędy, a teraz Was czytam przy kawie i drożdzówie. A propo meblowania to tak wymyśliłam rozmieszczenie mebli w naszym pokoju, że Miłosz będzie miał cały kącik pod skosem, fotel do karmienia i łóżeczko z jednej strony, a z drugiej 2 komody i kosz na zużyte pieluszki :P Nie wiem czemu, ale mam z tego powodu nieziemski humor ![]() Chyba wybralismy też ostatecznie wózek, wiem że dużo z Was juz ma ![]() Oczywiście wszystko obgadane w formie, meilowo, facebookowo, telefonicznej wieczorami bo mąż w delegacji ![]() A jutro się z Miłkiem zobaczymy ![]()
![]() |
#2886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam napisać, że przez miesiąc przybrałam 1900 g i na dzień dzisiejszy ważę 61 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Klubowiczki zapraszam do klubu
![]() W ogóle to ![]()
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wreszcie powolutku dochodzę do 60kg... Czyli będzie już całe +4kg na plusie...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że uda się nam znaleźć używany ![]() Jeśli nie to jego starsza wersja Evo, chociaż w nim gondolka trochę mniej mi się podoba. Adaptery i fotelik Pebble ![]() Zaczarował nas ten wózek w sklepie, nieduży, zwrotny lekki i przy tym ładny ![]() PS. Dziś 27 tydzień ![]() PS.2. Potrzebuję sprawdzony przepis na tort orzechowy (może być z masą orzechową, albo żeby ciasto było orzechowe)
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
in the dark of night
|
oooo Musty, to wózek Mojry
![]() a w ogóle jaka ta baza do samochodu do Pebbla jest ciężkaaaaaa, dobrze, że mężczyzna w domu jest bo sama bym nie uniesła ![]() ![]()
![]() |
#2894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mojra masz go? To pisz mi zaraz ![]() Co do kilogramów to napiszę Wam jutro ile na + po wizycie u gina bo moja domowa waga świruje i na każdym podłożu podaje inny wynik :P Na wykładzinie najmniejszy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Gosia super, ze wakacje udane.
Lilotka brawa za wizyte. Ja za tydzien zobacze sie z moją Majunia. Tak mnie ciekawi jak urosła. ![]() Gratki za kolejne tygodnie. Ja jutro koncze 2 trym ![]()
#2896 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dużo
![]() Tyle, ze ja jestem z metra cięta. 155 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez czuje się jak hipopotamka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Raczkowanie
|
Mojra87 super, że wszystko idzie tak jak trzeba, oby tak dalej
![]() ![]() PurBlanka witaj ![]() ![]() Agatkia ![]() ![]() ![]() Lilotka ![]() ![]() ![]() agnieszkakr1987 fajnie, że dostaniecie ciuszki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się w 27. tygodniu, jejku jak to szybko leci.. Dziś miałam glukozę.. w sumie poszło sprawnie, jutro wyniki ![]() Byłam już na zakupach, wydałam mnóstwo pieniędzy a koszyk prawie pusty... A w zasadzie nie kupowałam jakichś zachcianek ![]() Jak pakowałam torby do auta to podszedł do mnie pan, całkiem zadbany, nie śmierdziało alkoholem itd. i prosił o pieniądze, bałam się wyciągać portfel i powiedziałam, że pieniędzy nie mam i zaczęłam szukać w siatkach co mogłabym mu dać, na wierzchu były drożdżówki (na które miałam straszną ochotę ![]() ![]() Dziewczyny z Wrocławia, macie już wybrany szpital? My myślimy o Brochowie, ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy.. Zobaczymy gdzie nam przyjdzie mieszkać ![]() Jejku czuję, że na koniec będzie jak zawsze, jedna wielka improwizacja ![]() Miłego dnia brzuchatki ![]()
![]() |
#2900 | |
in the dark of night
|
o kurde, brzucha dawno nie mierzyłam, ciekawe iletam
![]() hipopotamka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() a powiedz w jakim rejonie mieszkasz, ja jakoś w marcu-kwietniu byłam na Brochowie i byłam zachwycona opieką, mniej salami - remont, z tego co wiem zamykają porodówkę jakoś teraz, ale nie wiem dokładnie kiedy, nie wiem ile remont potrwa, także jakbym miała wybierać i Brochów byłby sprawny to chyba nr 1 Brochów, nr 2 szpital w Oławie (dobrzy lekarze, rozmawiałam i miałam przyjemność być badana na targach w Hali) nr 3 Kamieńskiego. Koleżanka rodziła w maju na Borowskiej (praktycznie na przeciwko mojego domu) i zachwycona bo miała tam swoją położną z SR ale ogólnie szpital ładny tylko ja same złe opinie słyszę o porodówce i oddziale noworodkowym, także co kobieta to opinia jak widać ![]() ![]()
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-07-23 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam na Klecinie prawie :P Na Brochów kawałek jest, ale stąd to wszędzie daleko.. A o Brochowie właśnie słyszałam same dobre opinie. Położna mówiła, że remont jest już skończony właśnie. Muszę się zorientować w temacie, bo to już chyba czas. A żeby uzyskać zgodę na poród rodzinny od ordynatora to trzeba brać męża? Oni przyjmują w takich godzinach, że musiałby wziąć wolne.. ale jak będzie trzeba to trudno :P
A Wy się wcześniej pojawiacie w szpitalu? Ogląda się porodówkę? Przynosi jakieś papiery? Zgłasza chęć rodzenia w danym szpitalu? hmm.. HELP ![]()
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Opcja nr 2 to Mutsy 4rider cargo grey ![]() ![]() A ktora chcesz gondole? comfort czy lite?
Asia ![]() Bąbelek ![]() Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-07-23 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | ||
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja też się kulam po łóżku, ostatnio ciężko mi wstać inaczej ![]() ![]() o a w pasie mam 95 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
O to, to. Czasami posiłkuje sie ramieniem męża, żeby nie naciskać na kręgosłup dźwigając się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
A propos kulania po łóżku...
Wczoraj dopadła mnie z mężem tzw głupawka. Pojechaliśmy do BRW żeby zamówić tapczan. Nie pamiętałam jaki to model i już mieliśmy usiąść na przeciwko obsługującej Pani i dopełnić formalności, a ja pytam męża: - Co to był za model, bo nie pamiętam? Wacek? A mąż buchnął śmiechem i aż mnie opluł przy tym ![]() ![]() Ale już z Panią nie mogłam poważnie rozmawiać widząc w tle roześmianego męża, samej mi się głupawka udzieliła i nie mogłam złożyć zamówienia, zresztą przeprosiłam Panią za ten niekontrolowany napad śmiechu. Pani na szczęście była wyrozumiała ![]() A propos kulania po łóżku... Po złożeniu zamówienia poszliśmy jeszcze raz zobaczyć ten tapczan i wpadłam na cudowny pomysł, że sprawdzę, jak się na nim leży. I walnęłam się jak długa... na plecy. I już nie mogłam wstać ![]() Moje wstawanie z tej pozycji wygląda co najmniej komicznie, bo muszę się rozbujać na bok ![]() ![]() Ech, uroki bycia wielorybem ![]()
#2907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Raczej Lite, jest nawet lżejsza od fotelika pebble ![]() Też mam upatrzony jeden (mam nadzieje, że nie ten sam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
Ja też się czuję jak wieloryb
![]() Gosia, super że wakacje udane. My się w sierpniu wybieramy do Sopotu, dzięki Tobie czuję już przedsmak plażowania ![]() Lilotka ![]() Lecę do klubu, bo widzę że coś tam się działo.
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lilotka, Mojra..ależ z Was chudzinki ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Nadmiar deszczu poprawił mi zdecydowanie nastrój, kto by przypuszczał..że deszcz może mieć takie pozytywne oddziaływanie na mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.