Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 15:26   #1261
OYE
Zakorzenienie

Dot.: Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Na wakacje bez dzieci? Tylko wyrodne matki tak robią... Nie chwal się tym na mzk
Poleć coś bliżej Europy. 12h w samolocie to ponad moje siły
5h na Kanary już mnie przerasta...
..
Strasznie wyrodna, moje dzieci sa u babci w PL cale wakacje

Narazie moge tylko Portugalie polecic. Jak dzieci beda starsze to bedziemy wyruszac dalej. Teraz to karaiby, US i ameryka srodkowa

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
to już ci napisałam, że to była tylko taka konstrukcja językowa. Możesz już nie być w szoku, chyba, że lubisz się tak dziwić. To się dziw do upojenia.
to bezsensu argument jak nijak sie ma do ciebie

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:26   #1262
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
rozwiązanie proste, ale nie dla mnie - mam taką pracę, że urlop tylko i wyłącznie w sezonie wakacyjnym albo okołoświątecznym
Spróbuję znaleźć jaką ciepłą wyspę na grudzień, może mamy faktycznie nie wpadną na spędzanie rodzinnych świąt poza domem

Skąd w ogóle wzięło się słowo "didek"?
stąd https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2351

jesli dobrze pamiętam to dziewczyna dawała czadu na innych wątkach, klonowała konta - generalnie była dość popularna i stąd ktoś wygrzebał ten post i sie przyjęło
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:26   #1263
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja też się za to podziwiam Ale chyba po jakimś czasie organizm się do tego przyzwyczaja, bo na początku gorzej to przeżywałam niż teraz
Mój by się do braku snu nie przyzwyczaił chyba. Wczoraj zarwałam noc, spałam tylko pięć godzin i wyglądam jak z krzyża zdjęta. I wcale nie piłam, pracowałam. A to tylko jedna noc. Takie dziecko by mnie postarzyło o dekadę co najmniej. Brak snu zawsze wpływał na mnie wyjątkowo źle.
Za wygodna jestem.

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2014-07-22 o 15:31
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:29   #1264
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Na wakacje bez dzieci? Tylko wyrodne matki tak robią... Nie chwal się tym na mzk
Poleć coś bliżej Europy. 12h w samolocie to ponad moje siły
5h na Kanary już mnie przerasta...

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Na Kanarach jest cały rok ciepło. My już od kilku lat planujemy wyjazd w grudniu (nienawidzę świąt BN ). Ze względu na teściową jeszcze znosimy te szopki...
ja bym poleciła Maltę - a szczególnie Gozo.
chociaż w okresie jesienno/zimowym jest tam dość wietrznie niemniej jednak jeśli komus nie przeszkadza niemiecka i szwajcarska geriatria jest tam cisza i spokój
Stary 2014-07-22, 15:40   #1265
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
stąd https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2351

jesli dobrze pamiętam to dziewczyna dawała czadu na innych wątkach, klonowała konta - generalnie była dość popularna i stąd ktoś wygrzebał ten post i sie przyjęło
o nie dziewczyna jest moim nowym miszczem

Cytat:
Na Kanarach jest cały rok ciepło. My już od kilku lat planujemy wyjazd w grudniu (nienawidzę świąt BN ). Ze względu na teściową jeszcze znosimy te szopki...
mam podobnie - jak tylko mogę, uciekam na święta

Cytat:
ja bym poleciła Maltę - a szczególnie Gozo.
chociaż w okresie jesienno/zimowym jest tam dość wietrznie niemniej jednak jeśli komus nie przeszkadza niemiecka i szwajcarska geriatria jest tam cisza i spokój
dziękować! zainteresuję się Maltą wiatr mi nie przeszkadza - na pewno nie bardziej niż dzieci

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-07-23 o 08:26
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 15:49   #1266
Luba
Zakorzenienie

no ja odradzam Maltę akurat, nigdzie indziej nie widziałam tak osranych ulic jak w Valetcie I jakoś mi się tam w ogóle nie podobało.
To już lepsza była Majorka, tylko tam najlepiej mówić o niemiecku Ale np w czerwcu czy pazdzierniku tam mało ludzi z dziećmi jezdzi. A są też hotele 18+ i tam można i w sezonie jechać, nie ma dzieci. Są za to w tych tanszych młodzi niemcy, którzy dra zapite japy.

Shonyen, wybieraj hotele gdzie nie ma zaznaczonego: placu zabaw i atrakcji dla dzieci.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-22, 16:03   #1267
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
no ja odradzam Maltę akurat, nigdzie indziej nie widziałam tak osranych ulic jak w Valetcie I jakoś mi się tam w ogóle nie podobało.
To już lepsza była Majorka, tylko tam najlepiej mówić o niemiecku Ale np w czerwcu czy pazdzierniku tam mało ludzi z dziećmi jezdzi. A są też hotele 18+ i tam można i w sezonie jechać, nie ma dzieci. Są za to w tych tanszych młodzi niemcy, którzy dra zapite japy.

Shonyen, wybieraj hotele gdzie nie ma zaznaczonego: placu zabaw i atrakcji dla dzieci.
ja byłam w listopadzie na Gozo i było rewelacyjnie - chyba żadnego turysty z dzieckiem nie widziałam
ale podejrzewam, że w sezonie Valetta i w ogole Malta przezywa oblężenie - szczególnie odkąd lata tam Ryanair i easyjet
Stary 2014-07-22, 16:10   #1268
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam w listopadzie na Gozo i było rewelacyjnie - chyba żadnego turysty z dzieckiem nie widziałam
ale podejrzewam, że w sezonie Valetta i w ogole Malta przezywa oblężenie - szczególnie odkąd lata tam Ryanair i easyjet
nie byłam w sezonie i ładnych parę lat temu, dzieci było mało ale za to kup duzo. Psich

Stary 2014-07-23, 08:21   #1269
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
tak też zrobię

chociaż teraz mam dylemat, czy wybrać dzieci czy drących japy młodych Niemców

mam trochę czasu, zrobię rozeznanie

Cytat:
nie byłam w sezonie i ładnych parę lat temu, dzieci było mało ale za to kup duzo. Psich
Stary 2014-07-23, 13:15   #1270
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
tak też zrobię

chociaż teraz mam dylemat, czy wybrać dzieci czy drących japy młodych Niemców

mam trochę czasu, zrobię rozeznanie

lub anglikow, wlasnie na ostatnich wakacjach byla grupa starszych angielek, co dzien to pilo bardzo duzo i je to bylo slychac przy basenie. Dzieci nie przeszkadzaly ale one powiedziala bym ze juz tak

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-23, 13:33   #1271
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Ja na wakacje jeżdżę z dziećmi i szukam innych dzieci by moje miały się z kim bawić. Mam przygotowane wafelki, piłki, kredę, baloniki, żołnierzyki. I co ?
Nikt do mnie nie przychodzi. Na polu namiotowym każdy siedzi na swoim kwadracie, na plaży nikt z nami zamków nie buduje. Ostatnio w Chorwacji wynajęliśmy przypadkowo domek z Polakami, my na górze, oni na dole. Powiedzieliśmy sobie dzień dobry i do widzenia. Żadnego kontaktu między nami i dziećmi.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:41   #1272
invisible_01
Zakorzeniona

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;47420011]Ja na wakacje jeżdżę z dziećmi i szukam innych dzieci by moje miały się z kim bawić. Mam przygotowane wafelki, piłki, kredę, baloniki, żołnierzyki. I co ?
Nikt do mnie nie przychodzi. Na polu namiotowym każdy siedzi na swoim kwadracie, na plaży nikt z nami zamków nie buduje. Ostatnio w Chorwacji wynajęliśmy przypadkowo domek z Polakami, my na górze, oni na dole. Powiedzieliśmy sobie dzień dobry i do widzenia. Żadnego kontaktu między nami i dziećmi.[/QUOTE]
Może ci wszyscy tak samo jak Wy czekali aż ktoś podejdzie pierwszy? Skoro się chciało towarzystwa, to trzeba było samemu zagadać.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:47   #1273
OYE
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;47420011]Ja na wakacje jeżdżę z dziećmi i szukam innych dzieci by moje miały się z kim bawić. Mam przygotowane wafelki, piłki, kredę, baloniki, żołnierzyki. I co ?
Nikt do mnie nie przychodzi. Na polu namiotowym każdy siedzi na swoim kwadracie, na plaży nikt z nami zamków nie buduje. Ostatnio w Chorwacji wynajęliśmy przypadkowo domek z Polakami, my na górze, oni na dole. Powiedzieliśmy sobie dzień dobry i do widzenia. Żadnego kontaktu między nami i dziećmi.[/QUOTE]

moze wy wydajecie takie odczucie ze nie chcecie towarzystwa. Bo ja wrecz przeciwnie na kazdych wakacjach poznaje ludzi z calego swiata, uwielbiam to. Na tych poznalismy duzo ludzi z US i jedna pare z Szkocji

Haters Gonna Hate
Stary 2014-07-23, 13:55   #1274
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez sab_eth Pokaż wiadomość
trudne to jest napisanie doktoratu z matematyki
Nie bardzo rozumiem co chciałaś mi przez to powiedzieć
Stary 2014-07-23, 16:23   #1275
sab_eth
Raczkowanie

Cytat:
Nie bardzo rozumiem co chciałaś mi przez to powiedzieć
że zajście i urodzenie nie jest trudne; chodzenie "z brzuchem" może dyskomfortowe, owszem, ale sam proces od seksu do porodu nie wymaga żadnych kwalifikacji czy talentów i praktycznie każda kobieta może tego "dokonać"
sab_eth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:59   #1276
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
że zajście i urodzenie nie jest trudne; chodzenie "z brzuchem" może dyskomfortowe, owszem, ale sam proces od seksu do porodu nie wymaga żadnych kwalifikacji czy talentów i praktycznie każda kobieta może tego "dokonać"
zdziwiłabyś się ile niektóre pary muszą przejść żeby ujrzeć dwie kreski
a potem kobiety żeby urodzić.....

i nie, nie każda kobieta może tego dokonać

Edytowane przez hania207
Czas edycji: 2014-07-23 o 20:01
hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:05   #1277
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

Dlatego napisała, że praktycznie każda

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:20   #1278
sab_eth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

jasne, przecież poddanie się leczeniu na niepłodność wymaga kompetencji, przy których wynalezienie leku na nowotwory to pestka albo leżenie na patologii ciąży (chociaż współczuję, nic przyjemnego i oczywiście nikomu nie życzę)

aby urodzić dziecko nawet nie trzeba umieć się podpisać!

chyba że to na zasadzie: dwa lata temu miałam anginę, wyleczenie jej - było tak trudne, bo musiałam pójść po leki, trafić do przychodni, wyartykułować o co mi chodzi, nie pogubić się w aptece i znać się na zegarku, by przyjmować leki o odpowiednich porach i gardełko bolało
Stary 2014-07-24, 18:15   #1279
teQiba
Moderator

Cytat:
Chyba nie do końca rozumiesz znaczenie słowa "trud" - trudne to nie znaczy niemożliwe, czy wymagające specjalnych talentów. Trudne to znaczy wymagające wysiłku i poród jak najbardziej wysiłku wymaga.
Stary 2014-07-24, 18:39   #1280
sab_eth
Raczkowanie

Cytat:
Chyba nie do końca rozumiesz znaczenie słowa "trud" - trudne to nie znaczy niemożliwe, czy wymagające specjalnych talentów. Trudne to znaczy wymagające wysiłku i poród jak najbardziej wysiłku wymaga.
mylisz słowa trud/ trudy z trudny.

weźmy zdanie: "działania na macierzach są za trudne dla 6 latków"

autor ma na myśli to, że kosztowałoby to dzieciaka zbyt wiele wysiłku?
otóż nie, ma na myśli, że 6 latek, chociażby się z tego wysiłku spocił, nie pojmie macierzy ponieważ nie ma odpowiednich umiejętności, na przykład abstrakcyjnego myślenia.
Stary 2014-07-25, 11:49   #1281
kalincia
BAN stały

Cytat:

Więc istnieją takie hotele? Nie wiedziałam nawet. Ci za madrzy ludzie je wymyślili.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:34   #1282
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Więc istnieją takie hotele? Nie wiedziałam nawet. Ci za madrzy ludzie je wymyślili.
są są
za granicą coraz popularniejsze, u nas w Polsce - pewnie jeszcze trochę lat upłynie, zanim zniknie terror rodziców
pamiętam akcję, że padł pomysł, aby gdzieś otworzyć kawiarnię/restaurację (nie pamiętam dokładnie) dla osób od pewnego wieku. jakie się larum podniosło, że rodzice są dyskryminowani, że przecież są normalnymi ludźmi, też chcą wychodzić itp.
tak, jakby jedno takie miejsce w mieście w czymś przeszkadzało
no ale....
młoda jestem, dziecka nie mam, nie znam się

PS: Bezdzietne, mogę zrobić dopisek w tytule jakiś, co by nikt nie miał pretensji, że piszemy nie tylko o powodach, dla których nie mamy dzieci?

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-07-25 o 12:55
Stary 2014-07-25, 13:10   #1283
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Istnieją, w krajach "turystycznych" szczególnie.
Tylko radzę sprawdzać, czy to nie jest tani hotel w którym przebywa w większości młodzież, bo to też "klękajcie narody"

Shonyen, te hotele nie powstały, bo w innych krajach nie ma "terroru rodziców" ale zwyczajnie, w miejscach atrakcyjnych turystycznie była potrzeba stworzenia takich miejsc. A zaczęło się od tego, że ludziom przeszkadzali... ludzie młodzi, którzy imprezowali bez opamiętania i dlatego powstały tanie hotele dla osób 18+ Dopiero potem zaczęły powstawać hotele o wyższym standardzie dla osób 18+.
Jest popyt jest podaż, tak to wyglada przecież a nie, że jakas grupa "terroryzuje" hotelarzy, restauratorów itd. Oni kalkulują co sie bardzej opłaca i dlatego są też hotele wyłacznie dla osób dorosłych, chociaż nie jest ich dużo, bo nie ma wielkiego na nie zapotrzebowania, po prostu.

Stary 2014-07-25, 13:17   #1284
shonyen
Zakorzenienie

Cytat:
Jest popyt jest podaż, tak to wyglada przecież
No nie wiem - pisałam wyżej o Manor House. Trafiłam na kilka artykułów w internetach o tym, że powstaje miejsce 12+ razem z komentarzami. Sporo jest osób, które chciałyby odpocząć w ten (tzn. w miejscach nie przeznaczonych dla dzieci) sposób, ale jakoś w Polsce nie może się to rozwinąć
Narzeka się na to, o czym pisałam przy okazji nieszczęsnej (nieotwartej ostatecznie) knajpki - rodzice podnoszą alarm, że coś nie jest dla nich, że ma powstać miejsce, do którego nie wejdzie ich dziecko.

Ja widzę w Polsce duży opór ze strony dzietnych wobec takich pomysłów.

Jak to wygląda w Niemczech? Są miejsca (nie hotele, kluby nocne - ale restauracje np.), do których nie mogą wejść dzieci?

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-07-25 o 13:36
Stary 2014-07-25, 13:28   #1285
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Jestem za dopiskiem

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:33   #1286
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem - pisałam wyżej o Manor House. Trafiłam na kilka artykułów w internetach o tym, że powstaje miejsce 12+ razem z komentarzami. Sporo jest osób, które chciałby odpocząć w ten (tzn. w miejscach nie przeznaczonych dla dzieci) sposób, ale jakoś w Polsce nie może się to rozwinąć
Narzeka się na to, o czym pisałam przy okazji nieszczęsnej (nieotwartej ostatecznie) knajpki - rodzice podnoszą alarm, że coś nie jest dla nich, że ma powstać miejsce, do którego nie wejdzie ich dziecko.

Ja widzę w Polsce duży opór ze strony dzietnych wobec takich pomysłów.

Jak to wygląda w Niemczech? Są miejsca (nie hotele, kluby nocne - ale restauracje np.), do których nie mogą wejść dzieci?
Wiem, że są hotele ale nic nie wiem o restauracjach tylko dla dorosłych, podejrzewam, że są pojedyncze w dużych miastach.

Stary 2014-07-25, 13:38   #1287
Kusum
Zakorzenienie

Do takiej restauracji to ja się chętnie wybiorę W naszej pizzerii niestety bywają całe rodzinki. Wkurzają mnie dzieciaki wrzeszczące i biegające między stolikami Albo powinny być strefy dla dzieci jak kiedyś dla palących
Stary 2014-07-25, 13:51   #1288
teQiba
Moderator

Cytat:
mylisz słowa trud/ trudy z trudny.

weźmy zdanie: "działania na macierzach są za trudne dla 6 latków"

autor ma na myśli to, że kosztowałoby to dzieciaka zbyt wiele wysiłku?
otóż nie, ma na myśli, że 6 latek, chociażby się z tego wysiłku spocił, nie pojmie macierzy ponieważ nie ma odpowiednich umiejętności, na przykład abstrakcyjnego myślenia.
Z całym szacunkiem, ale nie mam ochoty tłumaczyć z polskiego na polski - poczytaj sobie - http://pl.wiktionary.org/wiki/trud - i nie przestać brnąć w to dalej, bo użyłaś złego słowa, a teraz na siłę starasz się mu nadać inny sens tylko po to żeby nie przyznać się do błędu
Stary 2014-07-25, 15:01   #1289
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Wiem, że są hotele ale nic nie wiem o restauracjach tylko dla dorosłych, podejrzewam, że są pojedyncze w dużych miastach.
ja się spotkałam w Genewie z restauracjami, gdzie były osobne sale dla osób z dziecmi a osobne dla ''dorosłych"
Stary 2014-07-25, 16:23   #1290
sab_eth
Raczkowanie

Cytat:
spoko, pozostań przy przekonaniu, że jedynym znaczeniem słowa jest to w Wikipedii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości