|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Dzień dobry, czy można dołączyć ?
Zostało 88 dni !!!! Czasem mam ślubny stres, a czasem luuuuuzz |
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
No jaha!
Cześć! |
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyyyyyyyle czasu. Ale na szczęście nic nie odkładam na ostatnia chwilę. Więc powinno być ok ?
![]() Czy Wy też uważacie, że najgorsze jest załatwianie dokumentów , bo jest ich miliony ? A co do niepotwierdzania przybycia/ nie przybycia to normalne. Niektórzy podczas odbierania zaproszeń mówili, że może zadzwonią Ale wiedziałam, że odezwie się max 30% więc zaplanowaliśmy sobie z teściami ślubne call center. Będziemy dzwonić. |
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś wplacamy tylko zaliczke, cala reszte placimy przy odbiorze zdjec ![]() A wybralismy tego fotografa klik Bierze nam 1400zł za taki pakiet: Za podany pakiet w który w skład wchodzi: Przygotowania Panny Młodej. Przygotowania Pana Młodego. Ceremonia Zaślubin. Zabawa Weselna (Do zakończenia oczepin) Otrzymujecie: Pudełko na zdjęcia. 50 Odbitek w formacie 21x15 Prezentacja Slideshow w formie krótkiego filmu w rozdzielczości HD. Pendrive ze zdjęciami (400-500 poddanych obróbce graficznej z reportażu ślubnego, oraz od 50-100 z pleneru ślubnego) Prywatną Galerię internetową WEB + mobilną na okres 3 miesięcy. Plus zrobi nam mini plener w dniu wesela (max do 1h), a kolega Tżta bedzie nam robil wypasńy plener juz po slubie
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-07-23 o 15:10 |
|
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Fajne fotki robi i cena bardzo bardzo korzystna !
Ja mam to samo w pakiecie, ale zrezygnowałam z pleneru, bo fotografka jest z Londynu i trzeba się dodatkowo umówić w inny dzień. Za to zrealizuję sobie sesję ślubną w studio ! Wracamy z podróży poślubnej w listopadzie więc raczej za zimno na plener. Dziewczyny czy macie kamerzystę ? Jeśli tak, to jaki film robicie ? i ile ma trwać ? |
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Must witaj
pochwal się suknią
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez nie mamy w pakiecie pleneru bo kolega tzta ktory nie moze byc u nas na slubie zrobi nam plener po slubie a nasz fotograf taki mini plener machnie w dniu wesela, zeby uchwycic te emocje tez uwazam, ze nieduzo bierze (oszczedzamy na czym sie da), ale mamy troche obnizki z racji czwartku Bedziemy przejezdzac kolo Ikei dzis, wiec namawiam Tzta zeby wstapic po te białe ramki na nozce, bo moze sama zrobie numerki na stół i plan stołów nie mam reki do takich rzeczy, ale moze przez rok mnie jeszcze natchnie, albo zgłosze sie do ktorejś z Was z prosba o pomoc ![]() My nie mamy kamerzysty
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy (oprócz sali, kamerzysty, fotografa, zaklepanych terminów - bo to mamy od 2 lat ) : - buty -suknie - woalkę - rozdaną część zaproszeń - konfetti - obrączki zamówione - ustalone czytanie - umówione rozdawanie zaproszeń - makijaż + próbny - czesanie + próba - paznokcie - jakieś zabiegi na twarz - część dokumentów - nauki + poradnia - bukiet + bukiet dla świadkowej - auto - buty na poprawiny A to czego nie mamy, to mamy na to pomysł. Np. księga gości / menu etc ale to zaklepiemy na miesiąc przed. Edytowane przez Must Czas edycji: 2014-07-23 o 15:28 Powód: . |
|
|
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Film w sumie ma trwać max 2h więc będzie sporo do wycięcia ![]() edit: pokaż suknię!
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-07-23 o 16:11 |
|
|
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
Mój film ma trwać 35 minut ![]() Wesele na razie się szykuję na 200 osób. a oto i suknia ( ups, sukienka )
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
pięknie wyglądasz
Cytat:
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Serio Wam się podoba ?
Jestem ciekawa reakcji gości. chciałam właśnie coś absolutnie bez ozdób, marszczeń, gorsetu, koła, błysku i nawiązująca do retro. I w tej się zakochałam na zabój ![]() Teść nie może przeżyć, że taka skromna. |
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
Must no to już sporo macie załatwione
Sukienka bardzo ładna ![]() My mamy kamerzystę (a raczej kamerzystów bo ekipa 2 osobowa) i film chcemy ok 1,5 godz. max
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Obrączki zamówione ! Idziemy jak tornado
Odbiór za 2 tygodnie Złoto żółte najwyższa próba kształt trapezowe mój rozmiar 11 a szerokość 3.5 Jesteśmy obydwoje zadowoleni. a jaką mam grawerke z nowym nazwiskiem : ''kowalska od 30.08.14"
|
#676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koniecznie się pochwal jak je odbierzecie ![]() Yyyy jakoś ciężko mi to skomentować ![]() http://wiadomosci.onet.pl/slub-9-latka-z-62-latka/3wm2g
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
M&G ![]() 27 sierpnia 2015 godz.15:00 Wiek: Ja: 87', On 84' W związku od: 05.08.2009 Zaręczyny: 06.10.2013 Ślub: konkordatowy, parafia pw. Opatrzności Bożej w Katowicach Wesele: restauracja The Piano w Bytomiu Kolor przewodni: fiolet i ecru Muzyka: Dj Marek Hus Pierwszy taniec: "I love you" Celine Dion, "All my life" K-ci & Jojo, "Flightless Bird" Iron&Wine lub Michael Jackson "I just can't stop loving you" Suknia: odkupiona od wizażanki, szyta na wzór San Patrick Bahamas plus chyba doszyje koronkowa koszulke z krótkim rekawem w łódkę, bo będe sie czuła za goło Welony:jeden katedralny długi 250cm , drugi potrójny 100cm, obydwa wysoko upiete Biżuteria: naszyjnik z perełek (kupiony) Buty: zakupione, kolekcja ślubna Ryłko, 5cm Bukiet: z broszek, juz wybrany Makijaż: fioletowy smokey eye (najprawdopodobniej) na zdjęciu moja wizażystka i w podobny make-up bedziemy celować ![]() Fryzura: wysoki kok Pan Młody: klasyczny czarny granitur, fioletowy krawat, fioletowe skarpetki (kupione), spinki z akcentem fioletu (kupione) Foto: Marcin Kurowski plud dodatkowy plener od kolegi TZta w prezencie Obrączki: myślimy jeszcze ale raczej klasyka ![]() Papeteria tzn winietki, plan stołów, numery stołów i menu: Fiolinea Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-10-12 o 20:20 |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Poprosze Mysze93 o podpięcie powyższego wpisu do pierwszego postu do kalendarza, a raczej zamienienie obecnego
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
Must witaj!
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Wam kochane PMki w nowym wątku
trochę mnie nie było, jednak praca daje się we znaki... mam obecnie maraton i tzw. gorący sezon. Chciałam dać znać, że żyję - ślubne sprawy troszkę w tle, a czasu coraz mniej. Na dniach zamierzamy ruszyć z zaproszeniami, a przy okazji niedawno je przeglądaliśmy i okazało się, że jedno małżeństwo wydrukowali nam dwa razy, a dwa zaproszenia są na złym papierze - jednak nie będę już tego odkręcać, zostanie jak jest. Jedna sztuka do wyrzucenia (podwójne) a te dwa ze złym papierem są dla "tej samej rodziny" więc będzie że tak miało być ![]() Poza tym musimy iść w końcu do spowiedzi bo zapowiedzi już dwa tygodnie temu zrobione, a reszta dalej w proszku
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale superA najbardziej podoba mi się kolory przewodnie
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
400 dni do ślubu, a tu prawie wszystko gotowe wszystko gotowe oprócz...kasy pozostaje mi leżec i pachnieć (i chudnąć)
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-07-23 o 17:47 |
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
pysiu - nie wiedziałam, że ślubujesz w 2015
Dużo już macie załatwione Nauki są tak długo ważne?
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś świetną i piękną dziewczyną ![]() na tym weselu co byłam 12 lipca Pmka miala identyczna suknie bardzo ladnie w niej wygladala
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Lemon- dodatki powinny najlepiej kupować razem żeby już nic się nie powtórzyło ![]() Mojakaren- wygląda na to że fason sukni naszych mam jest teraz baaardzo na czasie ![]() Corn- będziesz piękną PM! ![]() Panna Izabela – ok w takim razie czekam na zdjęcia jak już suknia będzie idealna ![]() Docik- super że rozmowa pomogła i z teściową lepiej Sensuall- obiecuję że przestane oglądać Wasze zdjęcia bo wpadam w coraz większe kompleksy! Jesteś śliczna Must- witaj dzwoniła babeczka z salonu że przyszła moja suknia miesiac do ślubu!!! Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2014-07-23 o 18:24 |
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, żeby były terminowe ojciec który prowadził nauki, wiedział kiedy jest nasz ślub i nic nie mówił ![]() no chcielismy w 2014, ale z kasa krucho niestety, sami odkładamy na weselicho, ja miałam problemy z pracą no i tak wyszło jakoś ![]() mamy juz uzbierane jakies 8 tysi |
|
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
pysiu - grajmy w Totka!
A ja myślałam, że nauki są ważne tylko jakiś rok, czy pół roku. Ile się tu można od Was dowiedzieć. czekolada - obiecuje się to postarać zmienić!
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem strasznie wk...ona, bilans gości:
-zaproszonych 172 osoby - potwierdzone 107 osób - odmówiło 45 osób (bez żadnego tłumaczenia) - JESZCZE nie dało znać 20 osób (termin minął w niedzielę, daję czas do tego piątku) Na dodatek w umowie z salą mamy wpisane 130 osób.... Na dodatek fatalnie się czuję, nic nie jem, mam straszne nudności, mogłabym ciągle spać 24h/dobę i mam straszne skurcze brzucha. Dobrze, że w piątek idę do lekarza. ![]() Jeszcze pytanie mam, czy któraś kupowała doczepki włosów? Bo jednak nie obędzie się bez nich u mnie... Jak tak polecacie jakiś sklep internetowy albo stacjonarny w Warszawie?
|
#690 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą podejście do zdrad też mamy inne niż większość ludzi, bardziej hardkorowe.Cytat:
Cytat:
cornflower, śliczna suknia sensuall, Ładnie wyglądasz Cytat:
Skromna sukienka. Jakie dodatki bierzesz? tinyheart, nie wiem co ci napisać. Przykra sprawa |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Cześć! 

my tez nie mamy w pakiecie pleneru bo kolega tzta ktory nie moze byc u nas na slubie zrobi nam plener po slubie