Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 15:07   #2581
basiabasia989
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Z tego co widzę to nie, może tylko kangurować po porodzie, ale na sali nie może być obecny.

No każdy szpital ma dobre i złe opinie, więc trzeba się kierować jakimiś obiektywnymi wyznacznikami Z resztą jak masz naturalny poród bez komplikacji to wszędzie urodzisz teraz mniej więcej w tych samych warunkach.
dokładnie jak poród bez problemów to zawsze się będzie zadowolonym
Stary 2014-07-23, 15:10   #2582
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziewczyny bardziej doświadczone w ciazowych brzuchach,na moja brzuchu na wysokości gdzie jest mała po prawej stronie wystaje mi od dłuższej chwili jakaś gulka,mam wrażenie ze to mała ale czy to nie za wcześnie ?? Na to zęby tak wypychala brzuch w jednym miejscu ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:10   #2583
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
dokładnie jak poród bez problemów to zawsze się będzie zadowolonym

no nie wiem
druga moja koleżanka - poród jeszcze bardziej lajtowy (do czego sama się przyznaja), na Kopernika, i mega, mega niezadowolona…. więc to chyba nie jest reguła
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:13   #2584
Kasiulka07
Raczkowanie

Ja w ogóle nie mam pojęcia gdzie bede rodzić w szpitalu w mojej miejscowości jakoś nie mam zamiaru bo nie cieszy się on dobra opinią no i mam do wyboru dwie inne miejscowości no chyba że zdecyduje się na Wrocław ale to ode mnie z godzina drogi i nie chciałabym tak daleko jechać
Nawet nie wiedziałam że po zarejestrowaniu się na strony można dostać jakiś prezent a dobrze wiedzieć bo zawsze to będzie coś dla maleństwa:-D
U mnie grzmi i popadało trochę aż przyjemnie się zrobiło bo chlodniej;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:14   #2585
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardziej doświadczone w ciazowych brzuchach,na moja brzuchu na wysokości gdzie jest mała po prawej stronie wystaje mi od dłuższej chwili jakaś gulka,mam wrażenie ze to mała ale czy to nie za wcześnie ?? Na to zęby tak wypychala brzuch w jednym miejscu ??
ja mam bardzo często krzywy brzuch - wyraźnie widać, że np jest większy po lewej stronie. obstawiam, że tak się układają… skupisko dupek albo łebków

poza tym dziwnie mi się układa brzuch jak go napinam, np wstając leżącej pozycji. i to już nie wiem czemu =)
Stary 2014-07-23, 15:15   #2586
TheN4ti
Rozeznanie

A czy któraś z was po pierwszym porodzie używała specjalnych pasów sciskajacych brzuch? Słyszałam, że szybciej dzięki nim brzuch wraca do formy, ale wolę znać wasza opinie?
Inka nie mam pojęcia, pewnie zaraz któras z doświadczonych mam Ci odpowie Moje maleństwo od soboty jakieś mało ruchliwe, a już szczególnie wczoraj i dziś, prawie nic nie czuje. Czy mam się martwić, czy też tak macie? Dobrze, że już w poniedziałek usg.

Stary 2014-07-23, 15:18   #2587
19Inka90
Wtajemniczenie

Paprika musialabys zobaczyć mój pępek jak wstaje z pozycji leżącej zachowuje się jak rasowy akrobata taaak strasznie mi wylazl na wierzch

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Natka moja dopiero od paru dni rusza się codziennie dość regularnie,a wcześniej miałam tez właśnie parę dni ruchów a potem dwa dni przerwy,także spokojnie

Emilka
Stary 2014-07-23, 15:22   #2588
TheN4ti
Rozeznanie

To dobrze, pocieszylas mnie Inka Można się szybko do tych ruchów przyzwyczaić i teraz jakoś tak smutno bez...

Stary 2014-07-23, 15:23   #2589
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Paprika musialabys zobaczyć mój pępek jak wstaje z pozycji leżącej zachowuje się jak rasowy akrobata taaak strasznie mi wylazl na wierzch [COLOR="Silver"]
mój jeszcze ma troszkę zapasiku, na razie wypłaszczył się z jednej strony (od dołu)…
ale jak wstaje, to przez cały brzuch, przez środek, mi się taka bulwa robi. Boki są spięte, a tu wypycha od 2 dni tak mam
Stary 2014-07-23, 15:24   #2590
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Mi też się już wybija, jak nie masz obtłuszczonego brzucha to jak najbardziej możesz już tak czuć. Jak Ci się dziecko tak ułoży to wyczuwamy np. plecy. Ja, pamiętacie, kiedyś wyczułam taką mała stópkę

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
no nie wiem
druga moja koleżanka - poród jeszcze bardziej lajtowy (do czego sama się przyznaja), na Kopernika, i mega, mega niezadowolona…. więc to chyba nie jest reguła
No Kopernik ogólnie ma słabe opinie, ale wiesz to też zależy z jakimi oczekiwaniami idziesz do szpitala. Czytałam opinie babek, które były święcie oburzone na personel i traktowanie w szpitalu, a dla mnie nie było w tym nic dziwnego bo nie nastawiam się, że w szpitalu ktokolwiek ma się mną "zajmować". Szpital to szpital. Niestety. Wiadomo, że wolałabym też mieć super przyjemne wrażenia z pobytu, ale znam realia dlatego wolę wybrać szpital gdzie wiem, że kompetencje lekarzy/położnych mnie satysfakcjonują, bo zachowanie może być różne. Ale to też moja opinia, bo już raz to przeżywałam. Myślę, że jak kogoś stać to opłacenie położnej, która z Tobą jest cały czas nie jest głupim pomysłem.
Stary 2014-07-23, 15:28   #2591
19Inka90
Wtajemniczenie

Świetnie Cie rozumiem,gdyby mała wczoraj nie kopala to chyba zwariowalabym na tej IP,ogólnie wczoraj zdalam sobie sprawę jak bardzo jestem z nią z żyta, to cos niesamowitego
Zawsze sie o nią balam,od samego początku ale nawet nie zauwazylam momentu w którym ta więź przerodziła się w cos głębszego <3

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Blow ! Dzięki za odpowiedz,ja cały czad próbuje wyczuć stopkę... Jak tys to zrobiła ??

Emilka
Stary 2014-07-23, 15:32   #2592
TheN4ti
Rozeznanie

Pięknie to ujelas Ciąża jest niesamowita i to maleństwo w środku wynagradza naprawdę wiele. I właśnie jak to napisałam to małe zaczęło się wiercić Teraz gdy jestem w ciąży czuje jeszcze większą więź z moja mamą. Pomyśleć, że kiedyś też tak siedziała i czekała na moje kopniaki. <3

Stary 2014-07-23, 15:40   #2593
PaprikaDzika
Rozeznanie

Orientujecie się może, czy jeśli mam w umowie o pracę wynagrodzenie podzielone na podstawowe i dodatek, to chorobowe i potem macierzyńskie wypłacane mam od tej podstawy, całości, czy w ogóle ze średniej z ostatnich 12 miesięcy?
Stary 2014-07-23, 15:41   #2594
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]Blow ! Dzięki za odpowiedz,ja cały czad próbuje wyczuć stopkę... Jak tys to zrobiła ??
Intensywnie macałam

W ogóle to nabijam 23 tydzień - co znaczy, według niektórych ciążowych kalendarzy już 6 miesiąc!!
Stary 2014-07-23, 15:43   #2595
TheN4ti
Rozeznanie

Wow 6 miesiąc! To już poważnie Jak wczoraj pamiętaj jak byliśmy jeszcze w 7-10 tygodniu!

Stary 2014-07-23, 15:45   #2596
19Inka90
Wtajemniczenie

Wooow blow to jeszcze chwila i będziesz wkraczać w lll trymestr
Muszę wieczorem po kąpieli tez intensywnie wymaca ... Co do brzucha to zauwazylam ze teraz juz bardzo dokładnie czuje gdzie jest macica,bo tak jakby wyszła na wierzch... To tez normalne ??

Emilka
Stary 2014-07-23, 15:46   #2597
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Orientujecie się może, czy jeśli mam w umowie o pracę wynagrodzenie podzielone na podstawowe i dodatek, to chorobowe i potem macierzyńskie wypłacane mam od tej podstawy, całości, czy w ogóle ze średniej z ostatnich 12 miesięcy?
Zasiłek macierzyński i chorobowy jest wypłacany od kwoty od której jest odporwadzana składka na ubezpieczenia. Są jakieś tam wyjątki, ale nie do końca rozumiem bełkot:

Podstawa wymiaru
Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu.

Do ustalenia podstawy wymiaru przyjmuje się przychód stanowiący podstawę wymiaru składki na ubezpieczenie chorobowe, po odliczeniu potrąconych przez pracodawcę składek na ubezpieczenia społeczne.

Jeżeli w okresie, z którego wynagrodzenie przyjmowane jest do ustalenia podstawy wymiaru zasiłku pracownik nie osiągnął pełnego wynagrodzenia z przyczyn usprawiedliwionych, przy obliczaniu podstawy wymiaru zasiłku:

wyłącza się wynagrodzenie za miesiące, w których pracownik przepracował mniej niż połowę obowiązującego go w tym miesiącu czasu pracy,
przyjmuje się - po uzupełnieniu - wynagrodzenie za miesiące, w których pracownik przepracował co najmniej połowę obowiązującego go w tym miesiącu czasu pracy.
Jeżeli pracownik w każdym miesiącu przepracował mniej niż połowę obowiązującego go czasu pracy z przyczyn usprawiedliwionych, przy ustalaniu podstawy wymiaru zasiłku uwzględnia się wynagrodzenie za wszystkie miesiące, uzupełnione do pełnej wysokości.

Oprócz składników przysługujących za okresy miesięczne, w podstawie wymiaru zasiłku uwzględnia się składniki wynagrodzenia przysługujące za okresy dłuższe niż miesiąc. Kwartalne składniki wynagrodzenia uwzględnia się w podstawie wymiaru zasiłku w wysokości 1/12 kwot wypłaconych pracownikowi za cztery kwartały kalendarzowe poprzedzające miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy. Składniki wynagrodzenia przysługujące za okresy roczne, uwzględnia się w podstawie wymiaru zasiłku chorobowego w wysokości stanowiącej 1/12 kwoty wypłaconej pracownikowi za rok kalendarzowy poprzedzający miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy.

W podstawie wymiaru zasiłku przysługującego w czasie trwania ubezpieczenia nie uwzględnia się składników wynagrodzenia, do których pracownik zachowuje prawo (wypłacanych) za okres pobierania zasiłku. Składniki te uwzględnia się jednak w podstawie wymiaru zasiłku przysługującego za okres po ustaniu zatrudnienia.

W razie zmiany umowy o pracę lub innego aktu nawiązującego stosunek pracy polegającej na zmianie wymiaru czasu pracy pracownika, podstawę wymiaru zasiłku stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie ustalone dla nowego wymiaru czasu pracy, jeżeli zmiana ta miała miejsce w okresie 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo w miesiącu, w którym powstała niezdolność do pracy.

To ze strony ZUSu
Stary 2014-07-23, 15:50   #2598
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Zależy co to za dodatek, czy to masz na umowie zawarte i odprowadzane składki od całości czy tylko od podstawy. A wcześniej jak miałaś jakieś zwolnienia chorobowe z okazji choroby to miałaś liczone te chyba 80% od calości czy tylko od podstawy?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

wiem, że jak teraz miałam L4 to liczoną miałam średnią z ostatnich 12 miesięcy i tym sposobem wyszło parę zł mniej niż obecnie a niby jest 100% płatne
Stary 2014-07-23, 15:50   #2599
PaprikaDzika
Rozeznanie

Blow… taaa…. dziękuję☠ bełkotu też nie ogarniam, ale pierwszy zdanie znaczy chyba, że od średniej? (skoro "przeciętne"). To dobrze, średnią mam wyższą
Stary 2014-07-23, 15:56   #2600
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Blow… taaa…. dziękuję☠ bełkotu też nie ogarniam, ale pierwszy zdanie znaczy chyba, że od średniej? (skoro "przeciętne"). To dobrze, średnią mam wyższą

chorobowe w ciąży ze średniej kwoty z której były odprowadzane składki z ostatnich 12 msc jeśli nie zmieniałaś pracy i wymiaru etatu w tym czasie
na macierzyńskim się jeszcze nie znam dokładnie
Stary 2014-07-23, 16:01   #2601
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Zależy co to za dodatek, czy to masz na umowie zawarte i odprowadzane składki od całości czy tylko od podstawy. A wcześniej jak miałaś jakieś zwolnienia chorobowe z okazji choroby to miałaś liczone te chyba 80% od calości czy tylko od podstawy?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

wiem, że jak teraz miałam L4 to liczoną miałam średnią z ostatnich 12 miesięcy i tym sposobem wyszło parę zł mniej niż obecnie a niby jest 100% płatne
Cytat:
chorobowe w ciąży ze średniej kwoty z której były odprowadzane składki z ostatnich 12 msc jeśli nie zmieniałaś pracy i wymiaru etatu w tym czasie
na macierzyńskim się jeszcze nie znam dokładnie
dzięki
pracy nie zmieniałam, średnią mam wyższą niż w umowie, więc super [niewiele, ale zawsze coś]
teraz kojarzę, że jak na początku ciąży byłam na zwolnieniu to właśnie było tego więcej - czyli liczą od średniej i to od całości.
dodatek mam w umowie wpisany, to takie zabezpieczenie pracodawcy - jak nie wyrobię różnych norm itp to mogą mi bo obciąć
Stary 2014-07-23, 16:05   #2602
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też tak jest czasami wcześnie, ale być moża taka jest Twoja natura, że tak szybko poczułaś jak się wypina

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
A czy któraś z was po pierwszym porodzie używała specjalnych pasów sciskajacych brzuch? Słyszałam, że szybciej dzięki nim brzuch wraca do formy, ale wolę znać wasza opinie?
Inka nie mam pojęcia, pewnie zaraz któras z doświadczonych mam Ci odpowie Moje maleństwo od soboty jakieś mało ruchliwe, a już szczególnie wczoraj i dziś, prawie nic nie czuje. Czy mam się martwić, czy też tak macie? Dobrze, że już w poniedziałek usg.

Nie miałam tego. Niektórzy uważają, że po tym schodzi się lepiej. Słyszałam nawet, że taki pas nie jest zbytnio wskazany. Mój się sam zszedł. Na to wiadomo troszkę czasu potrzeba, ale karmienie piersią w tym pomaga, bo wydziela się oksytocyna i brzuch pobolewa jak na @ co oznacza, że macica się obkurcza

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:00   #2603
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Pytam bo właśnie koleżanka moja będzie zaraz rodzić i się nie może zdecydować na szpital.. Do szkoły rodzenia chodziła na Brochów i tam zna większość pielęgniarek - mówi że są miłe, chętniej dają znieczulenie, tylko jeden minus chętniej też nacinają krocze.. Z kolei na Kamieńskiego nie chcą dawać za bardzo znieczuleń, ale jest szansa że bez większej potrzeby nie natną, no i pielęgniarki chyba mniej miłe. Tam też przyjmuje jej lekarz prowadzący ciążę, z tym, że on na urlop niedługo idzie, więc ona nie wie czy zdąży rodzić z nim i czy w ogóle będzie na dyżurze wtedy.. On jej poleca bardziej Kamieńskiego, ale ona się właśnie waha..
z tym nacinaniem krocza, to niestety prawda, według statystyk ze strony "gdzie rodzić" - 85 % kobiet ma w tym szpitalu nacinane krocze. Mnie się trudno do tego ustosunkować, bo chyba wolałabym być nacięta, niż żeby mi krocze pękło itp.
Nie wiem co poradzić koleżance, ale wszystkie moje znajome dzieciate mówią, że lepiej rodzić w szpitalu w którym pracuje lekarz prowadzący.

LoLcIa123 - trzymam kciuki za wizytę.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Przeciętne miesięczne wynagrodzenie stanowiące podstawę wymiaru zasiłku ustala się przez podzielenie wynagrodzenia osiągniętego przez ubezpieczonego pracownika za okres ubezpieczenia przez liczbę miesięcy, w których wynagrodzenie to zostało osiągnięte.

Przy ustalaniu podstawy wymiaru zasiłku nie uwzględnia się składników wynagrodzenia, jeżeli postanowienia układów zbiorowych pracy lub przepisy o wynagradzaniu nie przewidują zmniejszania ich za okres pobierania zasiłku. Składników wynagrodzenia przysługujących w myśl umowy o pracę tylko do określonego terminu nie uwzględnia się przy ustalaniu podstawy wymiaru zasiłku chorobowego należnego za okres po tym terminie. Premie, nagrody i inne składniki wynagrodzenia przysługujące za okresy miesięczne wlicza się do podstawy wymiaru zasiłku chorobowego w kwocie wypłaconej pracownikowi za miesiące kalendarzowe, z których wynagrodzenie przyjmuje się do ustalenia podstawy wymiaru zasiłku.

W podstawie wymiaru zasiłku uwzględnia się również składniki wynagrodzenia przysługujące za okresy dłuższe niż miesiąc. Składniki wynagrodzenia przysługujące za okresy kwartalne wlicza się do przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia przyjmowanego do ustalenia podstawy wymiaru zasiłku w wysokości stanowiącej jedną dwunastą kwot wypłaconych pracownikowi za cztery kwartały poprzedzające miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy. Składniki wynagrodzenia przysługujące za okresy roczne wlicza się do podstawy wymiaru zasiłku chorobowego w wysokości stanowiącej jedną dwunastą kwoty wypłaconej pracownikowi za rok poprzedzający miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:07   #2604
LoLcIa123
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Ogolnie brzuch taki sobie, oczywiscie przed gabinetem zaczal znow swirowac.
Szyjka nadal dluga, wiec chyba sie nie skraca. Doktorek jakis niemily byl, powiedzialam mu, o tej wodnistej wydzielinie, powiedzial ze posiew jest bardzo ladny ( dziwne bo widzialam b.duzo leukocytow, b. duzo ziarniakow gram (+). U gory natomiast pisalo , ze brak grzybow i flora fizjologiczna. Hm. Powiedzial tez ze te nie wody plodowe, bo mam ich bardzo duzo. Na tej podstawie da sie to okreslic ?. Hm no nic, leze dalej. Grunt to ze moge lezec w domu w lozku, a maly ma 370g.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:10   #2605
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
U meza w pracy skladaja sie zawsze na prezent jak sie dzidzia urodzi i za 300zl bedziemy mogli sobie cos wybrac to nam kupia, moze u was tez tak jest, to jakis wiekszy wydatek wam odpadnie.
papa
U mnie w pracy też tak jest że zawsze składaliśmy się na świeżą mamę i maleństwo Ale dawaliśmy pieniądze, by rodzice sami zadecydowali co im akurat potrzeba. Dla mnie lepiej

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
z tym nacinaniem krocza, to niestety prawda, według statystyk ze strony "gdzie rodzić" - 85 % kobiet ma w tym szpitalu nacinane krocze. Mnie się trudno do tego ustosunkować, bo chyba wolałabym być nacięta, niż żeby mi krocze pękło itp.
Nie wiem co poradzić koleżance, ale wszystkie moje znajome dzieciate mówią, że lepiej rodzić w szpitalu w którym pracuje lekarz prowadzący.
Ona by bardzo chciała ze swoim lekarzem prowadzącym, ale on właśnie ucieka niedługo na urlop więc nie wie czy zdąży urodzić zanim on ucieknie. Wtedy chyba wybierze Kamieńskiego, ale gdy będzie już po terminie, a lekarz na urlopie to chyba wybierze jednak Brochów.. zobaczymy czas pokaże.. Termin ma na 15 sierpnia ale zawsze może rozpocząć się akcja wcześniej lub później
Stary 2014-07-23, 17:11   #2606
19Inka90
Wtajemniczenie

Grunt ze Twój mały zdrowo rośnie Kochana a co do leżenia to jak trzeba to będziemy leżały

Emilka
Stary 2014-07-23, 17:22   #2607
alekaz1
Zakorzenienie

To ja sie witam w 24 tygodniu (23t0d) jak ten czas leci.
Malaczuje noe za mocno ale dosc regularnie przewaznie wieczorem przed spaniem. Rano tez zapuka.
Stary 2014-07-23, 17:43   #2608
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Ogolnie brzuch taki sobie, oczywiscie przed gabinetem zaczal znow swirowac.
Szyjka nadal dluga, wiec chyba sie nie skraca. Doktorek jakis niemily byl, powiedzialam mu, o tej wodnistej wydzielinie, powiedzial ze posiew jest bardzo ladny ( dziwne bo widzialam b.duzo leukocytow, b. duzo ziarniakow gram (+). U gory natomiast pisalo , ze brak grzybow i flora fizjologiczna. Hm. Powiedzial tez ze te nie wody plodowe, bo mam ich bardzo duzo. Na tej podstawie da sie to okreslic ?. Hm no nic, leze dalej. Grunt to ze moge lezec w domu w lozku, a maly ma 370g.
Najważniejsze, że mały zdrowy. Nie martw się posiewem, widocznie lekarz uważa, że jest dobry i zaufaj mu na pewno zna się na rzeczy. Jakbyśmy miały same interpretować wyniki to mogłoby się to źle skończyć ;-) Zapytaj go o to następnym razem, może Cię to uspokoi.

Stary 2014-07-23, 17:49   #2609
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
To ja sie witam w 24 tygodniu (23t0d) jak ten czas leci.
Malaczuje noe za mocno ale dosc regularnie przewaznie wieczorem przed spaniem. Rano tez zapuka.
ale daleko już jesteś. Fajnie

U mnie cisza. Coś maleństwo się ruszać nie chce

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:52   #2610
karooka
Raczkowanie

Zazdroszczę Wam wieku Waszej ciąży, ja dopiero nabijam 18tydz i czuje ze jestem 100lat za Wami no ale tak to jest jak ma się termin na sam koniec grudnia. Za 2tyg mam polowkowe i chyba zeswiruje do tego czasu :/
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości