|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
O co tu chodzi? Czy to przyjaciel mnie wkręca?
Cześć! Mam dziwny problem, otóż przyjaźnię się z jednym chłopakiem, gadamy codziennie mimo tego, że jest między nami 9 lat różnicy(ja 19, on 28), poznaliśmy się na portalu Badoo i mimo tego, ze traktowałam tą stronkę z lekkim sceptycyzmem i spędzałam tam czas ze względu na nudę to miałam wrażenie, że pan X jest wartościowym, odpowiedzialnym i dojrzałym człowiekiem. No i minął rok od pierwszego spotkania, przebrnęłam przez jakieś głupie znajomości i w urodziny poznałam fajnego chłopaka(przyjaciel był w tym czasie obrażony i stroił fochy), ale po 10 dniach facet z imprezy wyjechał za granicę i kontakt się urwał, pogodziłam się z tym, a przyjaciel mówił "a nie mówiłem, jakiś idiota.., miałem rację, że to zła znajomość, blablabla". Minął miesiąc od zerwania kontaktu z chłopakiem poznanym w urodziny i dostałam na Badoo wiadomość od jakiegoś kolesia, bodajże z NY(chociaż od razu zalatywało ściemą), że jestem puszczalska i że w NY mówią na takie dziewczyny jak ja, że są bi*ches...Oczywiście napisałam do chłopaka poznanego w urodziny, że co to ma być, udał, że nic o tym nie wie i by się w takie pierdoły nie bawił. Sama już nie wiem co myśleć, myślę, że ten chłopak z urodzin nie bawiłby się w takie rzeczy jeżeli urwał kontakt miesiąc wcześniej, a mścić się nie miał za co, bo rozstaliśmy się normalnie, nie było żadnych obietnic, powiedzieliśmy sobie, że co będzie to będzie..Nie wiem co ze mną się dzieje, ale mam wrażenie, że te wiadomości były od mojego przyjaciela, na którym polegam od dłuższego czasu:/ co myślicie?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: O co tu chodzi? Czy to przyjaciel mnie wkręca?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czemu tego gościa od dziwnych wiadomości nie zablokujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
moze wyżal się przyjacielowi, że ktoś cię męczy na badoo i zobacz co ci odpisze/jak zareaguje. powiedz że boli cię to że ktoś cię tak obraża (zobacz czy wtedy wiadomości od osoby z NY będą w innym tonie/znikną/pozostaną bez zmian).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Masz 3 "podejrzanych", z czego z dwójką utrzymujesz stały kontakt. Skoro Twój prześladowca tak ochoczo rzuca faktami o których mają prawo wiedzieć tylko te 3 osoby przeprowadź mały test - jeśli jeszcze będziesz rozmawiać na ten temat z przyjaciółką lub "przyjacielem" wtrąć jakiś nowy szczegół, przyznaj się do czegoś, co nie miało miejsca, ale obojgu do innej rzeczy - tylko trzeba się dobrze zastanowić - musi to być coś na tyle wiarygodnego, aby te osoby to "łyknęły" i na tyle pikantnego, aby radosny człowiek z NY nie omieszkał Ci tego wytknąć gdy tylko to usłyszy. Jeśli usłyszysz wzmiankę o tym w dalszych obelgach sytuacja będzie jasna. Może niezbyt "czyste" zagranie wobec tych osób, ale lepsze to chyba niż trzymanie ich na dystans, bo wydaje Ci się, że mogą być nie fair.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ale równie dobrze może być to ktoś z ich otoczenia - powalona młodsza siostra, ex dziewczyna włamująca się na ich konto, czy nawet przypadkowy stalker. Też pomyślałam o takie prowokacji, ale sama nie wiem, czy dowody z niej będą aż takie jednoznaczne. Zresztą, osobnik już został przez autorkę wątku zablokowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
lise-kotta
|
założę się o stówę, że to ten "przyjaciel". jak najszybciej zerwij z nim kontakt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Jakieś uzasadnienie?
Cytat:
Spróbujmy inaczej. Czy przyjaciółka i człowiek z urodzin mają autorkę w znajomych na Badoo? Czy łatwo ją tam znaleźć np. po nazwisku? Czy przyjaciółka miałaby jakąkolwiek motywację, np. czy istnieje możliwość, że coś łączyło ją z człowiekiem z urodzin lub może być zazdrosna? Edytowane przez facet_rz Czas edycji: 2014-07-23 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie mam tam nawet prawdziwego imienia wpisanego, tylko ksywkę.. Edytowane przez madritee Czas edycji: 2014-07-23 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko wątku, ja bym spytała na Twoim miejscu osoby, które mogły znać te szczegóły, czy przypadkiem ktoś więcej nie korzysta z ich kompa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Trochę dziecinada jak na 28-letniego faceta..ale są różni ludzie Edytowane przez madritee Czas edycji: 2014-07-23 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
No kasę musisz oddać, ale równie dobrze możesz mu zrobić przelew. Na razie udawaj, że wszystko OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
lise-kotta
|
kasę mu przelej na konto a potem ochładzaj kontakt. stanowczo. i nigdy nic od niego już nie bierz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
ehh Autorko, powiem Ci tak-to że ktoś ma 28 lat wcale nie oznacza dojrzałości psychicznej. Sama mam takich przyjaciół płci męskiej z uczelni i teraz pracy (piszę kursywą, bo ja ich traktuję najwyżej jako kolegów-przyjaźń mnie łączy tylko z trzema osobami płci żeńskiej, facetom nie ufam aż w takim stopniu) i w tym wieku, oni też są zdolni do podobnych akcji o czym nieraz ja lub inne dziewczyny miałyśmy szansę się przekonać, tylko my mamy w dużym stopniu wyłożone na to a jak nie skutkuje prośba robimy im wstyd przed całym towarzystwem. Znajomi to dla nich ważna sprawa, więc później długo jest spokój, do kolejnej akcji jednak teraz to już nie robi takiego wrażenia jak kilka lat temu, gdy prowadziło się dochodzenie niczym Sherlock. Szkoda czasu, blokada konta/numeru i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.