![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
smv serdeczne dzieki za odpowiedz
![]() Czyli mam sie nie martwic, ze sie przesunal ![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
zamek sie raczej nie przesunal ale zab mogł
![]()
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny, pomocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a swoją drogą... skąd się wziął pogląd że środki przeciwbólowe spowalniają przesuwanie zębów? dlaczego jedno ma wpływ na drugie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Kokon pro
|
emeczka co ty mowisz sachol ma fajny anyzkowy smak ^^ Madziorka idz do dentysty obejrzy i kaze kupic co tam trzeba konkretnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
dzieki, w takim razie będe musiała wybrać się do apteki, narazie uzywam sacholu ale on tak piecze ze mozna zwariować. Co do srodków przeciwbólowych to moja ortodontka mi tak powiedziała i prosiła żeby w miarę możliwości starać się ich nie używać bo i tak wolno mi się zęby prostują. jeżeli nie przejdzie mi do poniedziałku to idę do dentysty bo mam dość już tej udręki. Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-07-07 o 13:45 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
ja lubie sachol
madziorka a moze te krostki to nie jest wina aparatu?? czasami od brudnych rak sie takie badziewia robia, od nieumtych owocow, warzyw itp...
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
oo a moze to uczulenie? ale wsumie ten metal sie nie rozni niczym od łuku który masz bo z tego co pamiętam masz kryszła ale luk jest metalowy...więc nie wiem...
plukaj buzke np rumiankiem labo szałwią, to pomaga i powrotu do zdrowia buzce zyczel ![]() mi pierscien dla hecy (jakie HA?) porazil policzek...az mnie caly boli;] hehe;_)
#192 |
Raczkowanie
|
Witam Aparatki
![]() smv - no właśnie... Biegam tak często bo mam bezbarwne gumki i bardzo szybko żółkną, zwłaszcza przy litrach spożywanej kawy i tych nieszczęsnych papierochach ![]() ![]() ![]() Madziorka -A to mnie zaskoczyłaś ![]() ![]() Mnie orto od razu po założeniu aparatu przepisał te piguły, pouczając żeby stosować je tylko wtety gdy ból jest nieznośny (jedna tabletka działa przez 24h) ![]() Myślę, że sachol powinien Ci pomóc. A może te sprężyny, które Ci założyli nie były zdezynfekowane i stąd ta reakcja? ![]() Mnie jakieś dwa tyg. temu odpadł jeden z zamów (na mojej górnej trójce a w rzeczywistości czwórce - nie mam górnych dwójek, hehe ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia ![]()
#193 |
Rozeznanie
|
Elfik nie przeszkadza Ci ten oderwany zamek? Jak mi odpadł z 7 w sobote wieczorem, to się bałam cokolwiek zjeść, żeby go nie połknąć. Lepiej zadzwoń do orto i spytaj czy konieczna jest wcześniejsza wizyta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
AppleGirl - Nie przeszkadza mi
![]() ![]() ![]()
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
jka o dobrze ze mi sie zamek jeszcze nie odkleil przeciez jakby mi cosik odlecil to bym panike zrobila na cały dom
![]() odpukać...puk puk ![]()
#197 |
Zadomowienie
|
A ja stwierdzam, że ten aparat jest całkiem niegroźny (no w sumie mam zamki tylko na 5 zębach :P). Narazie w niczym mi nie przeszkodził ;] A propos odklejania zamka, to mi higienistka powiedziała, że jak tylko coś takiego mi się przytrafi, albo jak się drut wygnie to mam do nich jechać, bo jak jedna część aparatu nie działa to cały aparat nie działa tak jak trzeba...mam nadzieję że nie będe musiała w takiej sprawie tam gnać :P
#198 |
Zakorzenienie
|
no mi powiedzaly tez zeby przyejchac, wiadomo lepiej dbac niz nie...
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to mnie troszke zaniepokoiłaś ![]() ![]() ![]() Chyba skoczę do niego w tym tyg. ![]()
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
elfik5, nie chciałam Cię nastraszyć...ale na Twoim miejscu bym poszła jednak nie czekając do wizyty, w końcu to chyba nie wszystko jedno czy ten zamek jest tam gdzie powinien czy nie...- tak mi się wydaje, bo przecież ja żaden lekarz :P Swoją drogą to chyba nie chodziło o to, że klej nie związał bo to byłoby dziwne - te kleje chyba szybko łapią - wnioskuję po tym ile trwało klejenie u mnie i jakoś bardzo na te zamki nie uważam (w sensie nie molestuję ich marchewką ale jem tymi zębami gdzie one są niekoniecznie papkowate rzeczy :P ) i wszystko jest na miejscu. Ale nie martw się, po prostu idź do orto i wyjasnisz sprawę
![]() ![]()
#201 |
Kokon pro
|
hyh ja tez bym od razu pobiegla na przyklejenie
![]() ![]() huh mam napad weny tworczej ide cos narysowac albo jakies kolczyki sobie wymodze ^^ milego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
ta daaam! wreszcie zrobiłam zdjęcia swoich magicznych czerwonych gumek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
emcia ale ladne zabolki!!
![]() ![]() chociaz tyle ![]()
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emeczka: A fioletowy miałaś? ![]()
"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian." L. McCartney Edytowane przez Maricken Czas edycji: 2007-07-09 o 14:23 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
ja widzialam taki ładny wrzosowy kolorek albo perłowy...fajny tylko moja orto lubi wymyslac mi w buzi burze kolorów...
ciekawe co da nastepnym razem. musze na symulatorze popracowac i se wymysle ![]() limonka-morski-super efekt ![]()
#207 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fioletu nie miałam, ale wszystko przede mną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() chyba jednak się zdecyduję na ten mix limonkowo morski ![]() ![]() chciałabym już mieć idealnie poukładane ząbki... z jednej strony wyglądają już ładnie, ale dziury po wyrwanych zębach mam nadal i tak myślę że moim zębom jeszcze sporo brakuje do ideału... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
hehe a ja myslalam ze nikt sie nie odzywa od kad wakacje sie zaczely bo na poprzedni watek jeszcze patrzalam a ty juz 2 czesc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
To ja mam pytanie, może mi ktoś jeszcze odpowie coś sensownego:
Mam aparat tylko na górę. Dół będzie później. No i mam zgryz krzyżowy, tj. dół zachodzi za górę z jednej strony (chodzi o 2 zęby). Sądziłam, że będę miała hyrax czy coś takiego, co rozszerzy tę górną szczękę i pozwoli tym dwóm górnym zębom "przeskoczyć" nad dołem. No ale mi ortodontka powiedziała po prostu, że jeśli one się nie przesuną, to tak to zostawimy... Nie bardzo mi się to podoba takie pół-leczenie. To normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
czasami tak ortodonci decyduja, te wszystkie rozszerzacze nie nadaja sie dla kazdego i na kazda wade
![]() ![]() pol-leczenie..hmm...moze przejdz sie do innego lekarza zobaczysz co ci powie, albo po prpstu juz tak musi byc emeczka a po ktorych zabkach ci widac szparki???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.