Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 06:58   #2671
maczuma
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Hej
Mogę zazdrościć, że macie w mieście tyle szpitali do wyboru. Ja w swojej mieścinie mam jeden. Wiele kobiet decyduje się na poród w innych miastach i ja też tak myślę ale ciekawa jestem jaka w grudniu będzie pogoda i jak z przejezdnością ulic.
U mnie od rana pięknie słoneczko święci także ładny dzień się zapowiada

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzień dobry,
Ja też sobie mogę teoretycznie wybrać szpital, mogę tam nawet chodzić do szkoły rodzenia. Ale (odpukać!) gdy będę zmuszona wezwać karetkę lub właśnie ze względu na warunki na drogach, może czekać mnie rejonowy szpital, bo po prostu będzie szybciej. Mam jednak nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.

A z tego mego synka to ranny ptaszek, w przeciwieństwie do taty, który chrapie pod nosem
Stary 2014-07-24, 07:06   #2672
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie wszystko super, znaczy się wymiary w normie, badania moje też wręcz książkowe, zlosliwiec mały tak się obrócił ze widziałam.tylko główkę i machanie rękami, jak zapytałam o płeć to nie chciała nic mówić ale potem tam coś pomerdala ta głowica i mówi ze obstawia dziewczynkę ale.zebysmy się nie nastawiali ja to czulam ze to Gabrysia będzie aaaa i mam przeciwciała na cytomegalie, toxo i różyczkę więc właściwie jeśli o chodzi to.jestesmy bezpieczni ale kiedy ja to przechorowalam to nie wiem

super
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 07:28   #2673
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Ja też sobie mogę teoretycznie wybrać szpital, mogę tam nawet chodzić do szkoły rodzenia. Ale (odpukać!) gdy będę zmuszona wezwać karetkę lub właśnie ze względu na warunki na drogach, może czekać mnie rejonowy szpital, bo po prostu będzie szybciej. Mam jednak nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.

A z tego mego synka to ranny ptaszek, w przeciwieństwie do taty, który chrapie pod nosem
Ja mam najbliższy 35 km od swojej mieściny ale planuje jechać 50
U mnie moje dziecie dopomina się o śniadanie

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 07:55   #2674
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
hehe tak do tego się sprowadza

Cytat:
Słyszałyście o tym, ze w ciąży wzmaga się wydzielina z nosa?
z nosa i zewsząd

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
cześć panieneczki!
no my już w domu. TŻ siedzi sobie na kanapie i robi smutne minki chociaż najedzony pizza cały szczęśliwy ogląda serial:P
w unieruchomieniu ręka ma być 6tyg....

ja chętnie opadłam na kanapie obok bo te 2dni troche dały w kość. do tego mały bryka...

z wydzieliną to możliwe. i nie tylko z nosa ale zewsząd:P
u mnie prawie cały dzień pada z przerwami więc buzia mi się rozdziera co troche i głowa boli...
byłam dzisiaj w pepco i dość tanio widziałam bodziaki bo nawet po3zł ale mam wrażenie że ten materiał jakoś taki mało bawełniany...
ja mam dwa bodziaki z pepco, po 4zl. Ale jakość średnia...
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:35   #2675
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Ja wyśniłam i od zawsze było, że Gabrysia choć jeszcze Liliana mi się podoba
a na kiedy masz termin porodu?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Podliczymy jak ja będę wiedzieć kto tam siedzi

dzień dobry dzisiaj ja od wczoraj cała w skowronkach chyba zaczyna mi się wreszcie samopoczucie poprawiać jak to obiecywali, że będzie w 2 trymestrze
termin mam na sylwestra dlatego mówię, że jestem ostatnia a z tą moją Gabrysią to nie wiadomo wczoraj powiedziała, że podejrzewa dziewczynkę ale na płeć mam czekać do połówkowego (18 sierpnia dopiero ) ale ja na dziewczynkę to już wcześniej byłam nastawiona oby mojej małej siusiak nie wyrósł

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

chociaż...do mojego brzucha od zawsze zwracałam się per "młody"
Stary 2014-07-24, 09:10   #2676
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Az brzuch się rusza, niesamowite fajnie masz. Pewnie tż zachwycony!

Niestety mój TZ został w Irlandii i widzimy się dopiero za tydzień, ale zdałam mu dokładnie relacje przez tel On już dostał pierwszego kopniaczka przed moim wyjazdem

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Ja też, ja też w poniedziałek: jupi: akurat tym razem z rana, o 10,15 I już powoli jak o tym myślę to aż ciarki mnie przechodzą

Mi właśnie też tak dzisiaj fikała cały wieczór, że brzuch sie ruszał i mąz zachwycony bo kilka razy przykladał rękę i wszystko czuł Śmieje sie że sie ucieszyła na ciasto (mąz wracając z pracy mi kupił)
Super uczucie co?

Będę trzymać kciukasy za Wasze poniedziałkowe wizyty, a Wy dzisiaj trzymajcie za mnie! miałam sen, że to dziewczynka
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:16   #2677
alekaz1
Zakorzenienie

Eh. Witam sie z kiepskim samopoczuciem. Znowu cala noc nie spalam zasnelam nad ranem. Musze troche poogarniac mieszkanie ale naprawde nie mam sily.
Stary 2014-07-24, 09:19   #2678
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia Ja tez mam przeczucie ze wrocisz z potwierdzona corcia

My wczoraj powiedzielismy teściowej ze wybralismy imię Emilka to powiedzmy ze było bardzo widać ze niezadowolona jest

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:24   #2679
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
My wczoraj powiedzielismy teściowej ze wybralismy imię Emilka to powiedzmy ze było bardzo widać ze niezadowolona jest
myśmy nawet nie wybrali wstępnie nic, co rusz nas rodzice jedni albo drudzy pytają, a my nic :P a już się boję, jaka będzie reakcja hiihih
Stary 2014-07-24, 09:26   #2680
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry dzisiaj ja od wczoraj cała w skowronkach chyba zaczyna mi się wreszcie samopoczucie poprawiać jak to obiecywali, że będzie w 2 trymestrze
termin mam na sylwestra dlatego mówię, że jestem ostatnia a z tą moją Gabrysią to nie wiadomo wczoraj powiedziała, że podejrzewa dziewczynkę ale na płeć mam czekać do połówkowego (18 sierpnia dopiero ) ale ja na dziewczynkę to już wcześniej byłam nastawiona oby mojej małej siusiak nie wyrósł

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Ja na samym początku miałam przeczucie, że u mnie dziewuszka będzie ale ostatnimi czasy coś te przeczucia osłabły i teraz nie mam nastawienia na żadną płeć.
Cytat:

A niby dlaczego jej się nie podoba? Musi się oswoić z tą myślą i tyle

Stary 2014-07-24, 09:26   #2681
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:

to jakie imię sobie teściowa wymarzyła??

Moja mama na wieść o Gabrysi też dziwną minę zrobiła. Taką samą jak wtedy jak jej powiedziałam, że w ciąży jestem. Coś w stylu "no co ty, jaja sobie robisz???"
Stary 2014-07-24, 09:30   #2682
19Inka90
Wtajemniczenie

Emilka jest dla niej za pospolitym imieniem, to ona podsunęła mojemu TŻ imię Karmena tylko ze Ja się uparlam i powiedzialam ze za cholerę Jak to tato TŻ powiedział ze Emilka jemu się podoba a przyszłej babci mam nie słychać bo ona tylko dużo krzyczy

Emilka
Stary 2014-07-24, 09:30   #2683
PaprikaDzika
Rozeznanie

Teściowie i rodzice nie mają raczej za dużo do gadania w kwestii imion dla wnuków. Mogą doradzać, siur, ale raczej powinni zaakceptować i tyle. Ja nie bez powodu mam na imię tak, jak mam moja babcia, jak tylko usłyszała propozycję, padła niemal z przerażenia. Tym samym utwierdziła swojego zięcia, a mojego tatę, że to bardzo dobry wybór

A my się nie mamy co tym przejmować i oburzać To normalne, że nie każdemu się podoba to, co nam.
Stary 2014-07-24, 09:33   #2684
madziqqq
Rozeznanie

my imienia jeszcze nie mamy wybranego i coś czuję, że może być z tym spory problem bo mi ostatnio nic się nie podoba a tż jakoś pomysłami nie sypie, aj zła jestem jak osa bo mężulek właśnie dzwonił że dostał mandat 190 euro jak sobie przeliczyłam co bym mogła dla małego za te prawie 800zł kupić to mnie krew zalała :/ no ale co zrobić teraz to sobie pogadać tylko mogę.
w ogóle mam ostatnio jakieś głupie myśli bo niby zaczęłam 21 tydzień niby coś tam bardzo delikatnie czuję ale jak czytam że u was już się brzuch aż rusza i wasi faceci poczuli już kopniaczki to się zastanawiam czy z moim wszystko wporządku i czy to on napewno się rusza czy ja sobie tylko wkręcam i zaczyna wariować
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:35   #2685
basiabasia989
Rozeznanie

Ja słyszałam o przypadku gdzie szanowna mamusia/teściowa zarzuciła takim fochem, że przez miesiąc, dwa, trzy... się nie odzywała dopóki córcia wnuczki nie ochrzciła tak jak tamta chciała. A że dla dziewczyny urwanie kontaktu z matką było by tragedią i osobistą porażką, to się zgodziła. To już patologia
Stary 2014-07-24, 09:41   #2686
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Ja słyszałam o przypadku gdzie szanowna mamusia/teściowa zarzuciła takim fochem, że przez miesiąc, dwa, trzy... się nie odzywała dopóki córcia wnuczki nie ochrzciła tak jak tamta chciała. A że dla dziewczyny urwanie kontaktu z matką było by tragedią i osobistą porażką, to się zgodziła. To już patologia
oj to to już chore
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:42   #2687
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziaqqq spokojnie Kochana Każda z nas odczuwa to inaczej i w innym tygodniu,u niektórych łożysko na przedniej ścianie powoduje ze slabiej czuć kopniaczki także poczekaj a lada moment sytuacja na pewno się rozkreci

Moja mała uparcie mnie dzisiaj w nocy po nerce kopala Kochane dziecko chciało chyba masaż z takim uporem zafundowac odrobinę nie trafiony bo jakaś taka ibolala jestem no ale liczą się intencje

Muszę się wam pochwalić ze mam jesienną pogodę za oknami

Emilka
Stary 2014-07-24, 09:50   #2688
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Madziaqqq spokojnie Kochana Każda z nas odczuwa to inaczej i w innym tygodniu,u niektórych łożysko na przedniej ścianie powoduje ze slabiej czuć kopniaczki także poczekaj a lada moment sytuacja na pewno się rozkreci

Moja mała uparcie mnie dzisiaj w nocy po nerce kopala Kochane dziecko chciało chyba masaż z takim uporem zafundowac odrobinę nie trafiony bo jakaś taka ibolala jestem no ale liczą się intencje

Muszę się wam pochwalić ze mam jesienną pogodę za oknami
kurcze, moje to po niczym chyba nie kopia bo nic mnie nie boli. w ogole takie dosc leniwe sa chyba =) albo mam tak otluszczone w brzuchu wszystko ze nie czuje
Stary 2014-07-24, 09:54   #2689
19Inka90
Wtajemniczenie

Papryczko Twoim się nie nudzi przypomniał mi się kawał który mój kolega który ma siostrę bliźniaczkę zawsze opowiada na temat ich pobytu w brzuchu mamy ale zbytni suchar zęby go na forum wywlekac

Emilka
Stary 2014-07-24, 09:59   #2690
karooka
Raczkowanie

Witam się w ten zimny deszczowy poranek brrr... kilka dni temu pisałam, że strasznie boli mnie gardło, kupiłam Prenalen Gardło dla kobiet w ciąży, pomogło. Ale dziś obudziłam się z zawalonym nosem i po wydmuchaniu w chusteczkę ropne smarki kiedyś brałam Sinupret i uważam, że są świetne, w ulotce internetowej napisane, że można bezpiecznie brać w ciąży, w ulotce w kartoniku, że się skonsultować z lekarzem... któraś z Was brała może?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:01   #2691
19Inka90
Wtajemniczenie

Karooka szkoda ze nie wiedziałam i tym miesiąc temu bo ten ropny katar to smierdzace cholerstwo... Ja wyleczylam domowymi sposobami 3x dziennie parówki z rumuanka 2x dziennie herbata z lipy z malina + raz dziennie wapno pilam

Emilka
Stary 2014-07-24, 10:03   #2692
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
O w życiu bym nie poszła na zachciankę teściowej bądź mamy. Mi się imię ma podobać i tyle. Gdybym miała zwracać uwagę na takie rzeczy to dziecko do 16 r. ż bez imienia by było

Też leczyłam się domowymi sposobami tylko ja czosnek z miodem pochłaniałam plus herbata z sokiem z malin, syrop z cebuli

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-07-24 o 10:05
Stary 2014-07-24, 10:18   #2693
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:

To super Basia, że humor lepszy, oby tak do końca

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Sasia w kciukach siła, ciekawe czy się sen sprawdzi
Antosia to będzie raźniej, fajnie, że masz rano, zazdroszczę. My to jajko zniesiemy do 16 z Maczuma ;-)

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
my imienia jeszcze nie mamy wybranego i coś czuję, że może być z tym spory problem bo mi ostatnio nic się nie podoba a tż jakoś pomysłami nie sypie, aj zła jestem jak osa bo mężulek właśnie dzwonił że dostał mandat 190 euro jak sobie przeliczyłam co bym mogła dla małego za te prawie 800zł kupić to mnie krew zalała :/ no ale co zrobić teraz to sobie pogadać tylko mogę.
w ogóle mam ostatnio jakieś głupie myśli bo niby zaczęłam 21 tydzień niby coś tam bardzo delikatnie czuję ale jak czytam że u was już się brzuch aż rusza i wasi faceci poczuli już kopniaczki to się zastanawiam czy z moim wszystko wporządku i czy to on napewno się rusza czy ja sobie tylko wkręcam i zaczyna wariować
Ja jestem tydzień za Tobą i brzuch tez mi jeszcze nie skacze. Spokojnie to wszystko kwestia czasu, nic nas na pewno nie ominie Ja teraz taka mądra, a czasami się smuce, że małe jakieś delikatnie i te kopniaki tez. Dziś mam dzień optymizmu bo skończyłam 19 tydzień Bedzie dobrze, jeszcze będziesz chciała aby przestało kopać Wczoraj widziałam filmik jak dziecko kopie w 9 miesiącu, mialam wrażenie, że zaraz skóra na brzuchu pęknie!

Stary 2014-07-24, 10:36   #2694
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej
Ja dziś coś wstałam z kiepskim humorem, pogoda okropna, pada deszcz i jest zimno brrrr
Tak piszecie o tych kopniaczkach i ja też już bym chciała ale nadal czuje tylko niekiedy jakieś delikatne smyrania i tak się zastanawiam czy to nie moje jelita
Też widziałam ten filmik jak się dziecko porusza w 9 miesiącu i niesamowicie to wyglądało!

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:42   #2695
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Słyszałyście o tym, ze w ciąży wzmaga się wydzielina z nosa?
Tak, to normalne. Mi kapie z nosa, i mam większy ślinotok, do tego dziąsła krwawią przy nawet delikatnym szczotkowaniu...takie uroki

Ja dziś pierwszy dzień lenistwa uprawiam. Wczoraj byłam na wizycie i ginki i mi wypisała zwolnienie Ciekawe kiedy mi sie znudzi

A ja wczoraj strzeliłam załamkę...byłam w domu rodzinnym, bo mama zajmowała sie moją Gabrysią i pijechałam zawieźć jej kilka rzecvzy. Posłuchałam przez godzinę gadania straszej siostry i mamy i normalnie załamka...ja nie wiem czy one już sie starzeją,...czy jakieś dzikie sie zrobiły,podejście do zycia i tok myslenia iście zaściankowy. Nie miałam o czym z nimi gadać i tak mi sie jakoś potem smutno zrobiło...NO,no i oczywiście mama strzeliła załamkę jak powiedziałam ,że Antoś będzie....

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:51   #2696
19Inka90
Wtajemniczenie

Widzę ze z tym imieniem to nie da się dogodzic każdemu
Antos strasznie mi się podoba to imię
Kasienka moja mama z siostra się nie odzywają od 3 miesięcy wiec sama nie wiem co jest lepsze... bo Ja znowu miedzy nimi czuje sie jak miedzy młotem a kowadłem...

Emilka
Stary 2014-07-24, 11:04   #2697
maczuma
Rozeznanie

Nie bez przyczyny mówią, że z rodziną najlepiej na zdjęciach się wychodzi...
Jak mieszkałam z rodzicami i siostrą ciągle o coś były fochy, odkąd się wyprowadziłam - jak ręką odjął Teraz jest nawet jeszcze lepiej... Życzę żeby Wasze mniejsze lub większe konflikty prysły jak bańka gdy dzidziuś się urodzi

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Antoni - ładnie
Stary 2014-07-24, 11:05   #2698
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Misia jesli masz problemy z ciaza to faktycznie tam na polnej jest lepsza opieka nad noworodkami w razie czego. ja na szczescie bez komplikacji dlatego lutycka, poza tym mam rzut beretem tam a co do szkoly rodzenia narazie sie nigdzie nie zapisalam i chyba nie bede chodzila. mozliwe ze zamiast tego skorzystam ze spotkan z polozna

Madziqq i N4ti ja tez jestem w 20 tyg i czuje tylko delikatne smyrniecia i to nieregularne wiec glowa do gory. ja mam akurat lozysko na przedniej scianie wiec najwidoczniej tlumi kopniaki bo pare razy kopniaki poczulam owszem ale w pecherz :p tak ze nie ma sie co martwic podobno do 22 tyg powinny wystapic dopiero pierwsze wyczuwalne ruchy wiec kazda z nas sie doczeka

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014

Edytowane przez Sweet Olcia
Czas edycji: 2014-07-24 o 11:20
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:42   #2699
alekaz1
Zakorzenienie

Posegregowalam te trzy wielkie torby od kumpeli. Troszke ciuszkow wzielam ale wiekszych takie male jeszcze bedzie trzeba dokupic teraz zaraz pralki z dwie nastawie bo te ciuchy troche na strychu lezaly.
Stary 2014-07-24, 11:55   #2700
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Posegregowalam te trzy wielkie torby od kumpeli. Troszke ciuszkow wzielam ale wiekszych takie male jeszcze bedzie trzeba dokupic teraz zaraz pralki z dwie nastawie bo te ciuchy troche na strychu lezaly.
Ja sie juz doczekac takich pak nie moge Prania i skladania tez.
Kolezanki z pracy tz obiecaly dac ciuszki, jedna ma trojaczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości