Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 17:36   #3331
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
a masz problem z puszącymi sie włosami?
Moje włosy są ucieleśnieniem puszenia. ;D Dopiero żel je jakoś ujarzmia.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ja suszary nie posiadam w ogóle, ale pewnie rozejrzę się za jakąś jak włosy podrosną bo wtedy będą schnąć dłużej i czasem się przyda. A do loków musi być dyfuzor? Wcześnei suszyłam bez i loki były tak czy siak, mam wrażenie że po dyfuzorze miałabym istną 'szopę' ;D
Hmm, dla mnie jest koniecznością. Przed kupieniem suszarki z dyfuzorem nienawidziłam suszyć włosów, bo miałam totalne siańsko, każdy włos w inną stronę. Dyfuzor trzyma loki w garści i pozwala powietrzu wnikać w ich głąb, dzięki czemu schną bez puszenia się. Poza tym kocham efekt odbicia włosów u nasady, który uzyskuję tylko dyfuzorem.

W załączniku moje dzisiejsze lokasy. Suuuper dziś wyszły, pięknie się odgniotły, były miękkie, sprężyste, och i ach!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23lipca2014.jpg (23,4 KB, 45 załadowań)
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:36   #3332
Klaudenc
Moderator

Ja używam SLS albo ALS i jestem zadowolona bo dobieram szampon co myje, ale nie jest rypiący. Mam eko szampon na bazie soku z aloesu i ma detergent inny od sls ale o tej samej właściwości i to jest mega rypacz, więc kosztował więcej a i tak nie jest delikatniejszy... tak samo miałam szampon z sls i potem szereg olei więc wyglądał cudownie. Ale wyszło, że stężenie sls chyba było bardzo duże a olei małe, więc potwornie wysuszał.
zauważyłam, że najlepsze szampony dla mnie to takie co mają w składzie sls i cocamidopropyl betaine + jakiś ekstrakt czy panthenol. One są akurat - nie za mocne, nie za słabe.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:01   #3333
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam SLS albo ALS i jestem zadowolona bo dobieram szampon co myje, ale nie jest rypiący. Mam eko szampon na bazie soku z aloesu i ma detergent inny od sls ale o tej samej właściwości i to jest mega rypacz, więc kosztował więcej a i tak nie jest delikatniejszy... tak samo miałam szampon z sls i potem szereg olei więc wyglądał cudownie. Ale wyszło, że stężenie sls chyba było bardzo duże a olei małe, więc potwornie wysuszał.
zauważyłam, że najlepsze szampony dla mnie to takie co mają w składzie sls i cocamidopropyl betaine + jakiś ekstrakt czy panthenol. One są akurat - nie za mocne, nie za słabe.

A ja właśnie nie mogę mieć tej substancji : cocamidopropyl betaine, bo mam na nią uczulenie. Zawsze po BD mam masakrę po czasie jak nim myję. Hm... Może rozejrzę się ze jakimś delikatniejszym szamponem. Tyle, że nie wiem czy jest sens, bo ja i tak co jakiś czas muszę używać wysuszacza niebieskiego do blond włosów albo gencjany ;/ 3 miesiące temu włosy myłam na zmianę Pottersem i szamponem z SLS i włosy były dużoooooooooooooo lepsze niż teraz. No i znów mam zamiar ich nie farbować. Jak długo wytrzymam to nie wiem Póki co znów mam 4,5 cm zdrowego odrostu Jak pisałam na innym wątku ostatnio przez miesiąc macam, przyglądam się, głaszczę śliczne naturalne włosy dzieci w wieku 7-12 lat i utwierdzam się w tym, że też chcę takie znów!
Stary 2014-07-23, 18:11   #3334
Klaudenc
Moderator

To zazdroszcze bo moje naturalsy nie są wcale milutkie i jako dziecko, nawet taki bobas miałam bardzo sztywne i twarde włosy ;D a moje koleżanki mięciutkie i lejące. I to nie że jakaś mega porowatość, ale po prostu już takie są... mój brat ma niskoporowate, ale twarde włosy jak to włosię z dzika. Zaś moje siostrzenica ma kręćki ,ale delikatne i miękkie
Ja zamiast takiego szamponu kupiłam odżywkę fioletową, można też gencjany dodać do maski. Właściwie uważam, że odżywką warto myć włosy a szamponem przed treściwą maską tylko. Mi to nie robi różnicy bo myję co 4 dni i wtedy zawsze jest maska, ale jeśli ktoś często to odżywka lub lekki szamponik.
Stary 2014-07-23, 18:42   #3335
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
To zazdroszcze bo moje naturalsy nie są wcale milutkie i jako dziecko, nawet taki bobas miałam bardzo sztywne i twarde włosy ;D a moje koleżanki mięciutkie i lejące. I to nie że jakaś mega porowatość, ale po prostu już takie są... mój brat ma niskoporowate, ale twarde włosy jak to włosię z dzika. Zaś moje siostrzenica ma kręćki ,ale delikatne i miękkie
Ja zamiast takiego szamponu kupiłam odżywkę fioletową, można też gencjany dodać do maski. Właściwie uważam, że odżywką warto myć włosy a szamponem przed treściwą maską tylko. Mi to nie robi różnicy bo myję co 4 dni i wtedy zawsze jest maska, ale jeśli ktoś często to odżywka lub lekki szamponik.
Myślałam o kładzeniu maski z gencjaną, ale ona straszliwie barwi wszystko, nie mówiąc o dłoniach. Ciężko to potem zmyć:/ ;((
Stary 2014-07-23, 18:58   #3336
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
ja mam suszarkę ale bez dyfuzora. Ale jej w ogóle nie używam. Wolę jak mi schną naturalne.

Wrzucam moje loki z niedzieli, opisane w codzienniku. Są coraz ładniejsze. Chyba polubiły się z glutem i olejem sezamowym.

A możecie mi powiedzieć który olej jest podobny do sezamowego i można go kupić w jakimś sklepie spożywczym?
Matko, jakie cudneee! Oddaj mi je chociaż na jeden dzień

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

W załączniku moje dzisiejsze lokasy. Suuuper dziś wyszły, pięknie się odgniotły, były miękkie, sprężyste, och i ach!
Zazdroszczę skrętu, śliczne są

Właśnie też przymierzam się do zakupu suszarki z dyfuzorem, mam jedną, ale starszą ode mnie, a przez dyfuzor włosy wchodzą do suszarki i... można boleśnie je stracić
Ja również używam SLS/SLES ale tylko przy myciu skalpu, gdybym umyła czymś delikatniejszym to przyklap murowany Długość włosów zabezpieczona jest olejem i odżywką, wiec liczę na to, że większej krzywdy włosom nie wyrządzam

Edytowane przez zagubiona94
Czas edycji: 2014-07-24 o 09:18
zagubiona94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:03   #3337
vidia9
Zadomowienie

dziś w biedrze trafiłam na promocje, maski i odżywki Eveline z serii arganowej 8in1 były przecenione na 5 zł, w przypływie emocji kupiłam oba produkty dobrze zrobiłam?
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:14   #3338
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, dla mnie jest koniecznością. Przed kupieniem suszarki z dyfuzorem nienawidziłam suszyć włosów, bo miałam totalne siańsko, każdy włos w inną stronę. Dyfuzor trzyma loki w garści i pozwala powietrzu wnikać w ich głąb, dzięki czemu schną bez puszenia się. Poza tym kocham efekt odbicia włosów u nasady, który uzyskuję tylko dyfuzorem.

piękne lokasy

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Myślałam o kładzeniu maski z gencjaną, ale ona straszliwie barwi wszystko, nie mówiąc o dłoniach. Ciężko to potem zmyć:/ ;((
A co dobrego gencjana robi z włosami?Gencjana jest mega barwiąca.Wiem,że jest antybakteryjna ale o zastosowaniu do włosów to już nie słyszałam.
Edit,no chyba,że w celu ochłodzenia koloru..

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-07-23 o 19:20
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:32   #3339
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
piękne lokasy

A co dobrego gencjana robi z włosami?Gencjana jest mega barwiąca.Wiem,że jest antybakteryjna ale o zastosowaniu do włosów to już nie słyszałam.
Edit,no chyba,że w celu ochłodzenia koloru..

Dokładnie, lepiej ochładza kolor Jest też dużoooooo wydajniejsza od płukanek itd, ale to barwienie skóry bardzo mnie czasem denerwuje:/
Stary 2014-07-23, 19:36   #3340
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
No i znów mam zamiar ich nie farbować. Jak długo wytrzymam to nie wiem Póki co znów mam 4,5 cm zdrowego odrostu Jak pisałam na innym wątku ostatnio przez miesiąc macam, przyglądam się, głaszczę śliczne naturalne włosy dzieci w wieku 7-12 lat i utwierdzam się w tym, że też chcę takie znów!
Rozumiem, że Twój naturalny kolor jest sporo ciemniejszy? Masz piękne, zadbane włosy. Ja bym zostawiła je w tym kolorze bo to imponujące, utrzymać blond włosy w lokasach w tak dobrym stanie. Nie wiem jak na żywo, w dotyku, plątaniu, itp. ale na zdjęciach wyglądają zdecydowanie nieźle.
Osobiście też mam zawsze problem, farbować czy nie. Tylko, że ja ukochałam sobie odcienie czerwieni i marchewki. Niestety wiąże się to z mocno rozjaśniającymi farbami. Dalej zbieram plony w postaci pourywanych końcówek po jaskrawej czerwieni z 9% lub 12% utleniaczem

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:07   #3341
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Rozumiem, że Twój naturalny kolor jest sporo ciemniejszy? Masz piękne, zadbane włosy. Ja bym zostawiła je w tym kolorze bo to imponujące, utrzymać blond włosy w lokasach w tak dobrym stanie. Nie wiem jak na żywo, w dotyku, plątaniu, itp. ale na zdjęciach wyglądają zdecydowanie nieźle.
Osobiście też mam zawsze problem, farbować czy nie. Tylko, że ja ukochałam sobie odcienie czerwieni i marchewki. Niestety wiąże się to z mocno rozjaśniającymi farbami. Dalej zbieram plony w postaci pourywanych końcówek po jaskrawej czerwieni z 9% lub 12% utleniaczem
Dziękuję
Ja też lepiej czuję się w jasnych, aczkolwiek mojego mysiego średniego blondu nie widziałam już z 13 lat:/ Ostatnie kilka lat robiłam włosy farbą, ale denerwowało mnie odrosty itp. Ostatnio już robiłam tylko pasemka i teraz miałam zamiar albo wcale nie malować, albo robić tylko delikatne refleksy w strategicznych miejscach aby włosy były ok. Moje włosy mają raz lepszy raz gorszy okres, ale ostatnio jak byłam na początku czerwca na pasemkach to o dziwo fryzjerka pochwaliła ich strukturę jak na kręcone włosy. Wiadomo mogłyby być mniej suche ale coś za coś. Nie powiem, moje włosy w takim odcieniu zwracają uwagę otoczenia. Ostatnio koleżanka w pracy zakazała mi ich związywać, bo niby takie śliczne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 20:43   #3342
wicherek1989
Zakorzenienie

Dzisiejsze lokasy piękne
Aż mi wstyd moje wrzucać, ale jak już zrobiłam zdjęcia to proszę bardzo zaczęły mi się robić fajne ruloniki gdzieniegdzie ale oczywiście od połowy długości w dół ale dobre i to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG422.jpg (129,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG427.jpg (86,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG428.jpg (77,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-07-23, 20:46   #3343
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Ja też lepiej czuję się w jasnych, aczkolwiek mojego mysiego średniego blondu nie widziałam już z 13 lat:/ Ostatnie kilka lat robiłam włosy farbą, ale denerwowało mnie odrosty itp. Ostatnio już robiłam tylko pasemka i teraz miałam zamiar albo wcale nie malować, albo robić tylko delikatne refleksy w strategicznych miejscach aby włosy były ok. Moje włosy mają raz lepszy raz gorszy okres, ale ostatnio jak byłam na początku czerwca na pasemkach to o dziwo fryzjerka pochwaliła ich strukturę jak na kręcone włosy. Wiadomo mogłyby być mniej suche ale coś za coś. Nie powiem, moje włosy w takim odcieniu zwracają uwagę otoczenia. Ostatnio koleżanka w pracy zakazała mi ich związywać, bo niby takie śliczne
Z perspektywy czasu stwierdzam, że chodzi o to żeby się dobrze czuć we własnych włosach Po co mi rewelacyjnie nawilżone, niezniszczone włosy skoro są robią wtedy wrażenie, że jest ich mniej, a kolor jest nijaki? W końcu chodzi o to żeby wyglądać jak najładniej, czuć się ze sobą jak najlepiej i osiągnąć kompromis z włosami Zgodzę się, że suche, nieelastyczne siano nigdy nie będzie piękne ale Twoje włosy wyglądają super. Patrząc na zdjęcia z Twojego albumu, odrobina nawilżenia by się jeszcze im przydała. W codzienniku jednak z 21.06 są jak dla mnie idealne . Od kiedy dbasz o włosy? Sorry, że pytam ale wypadłam z obiegu w tym podforum

Widziałam w codzienniku właśnie, że byłaś zadowolona z efektu z silikonami. Może warto wprowadzić ich więcej? Farbowańce chyba nigdy nie będą idealnie zdrowe, a silikony będą robiły im za ochronę mechaniczną łusek. Osobiście za kluczowe właśnie w mojej pielęgnacji uważam glicerynę w masce/odżywce i silikony w sporych ilościach kładzione na wilgotne włosy ale tylko w postaci serum/olejku itp. Inne odżywki b/s (nawet z silikonami)powodują u mnie od razu zmatowienie i łatwiejsze plątanie. Uważam, że pielęgnacja serum silikonowym idealnie zamyka w nich wilgoć przyciągniętą przez humektanty. Drugą tak dobrze skutkującą u mnie rzeczą jest płukanka z nafty. Nią niestety łatwo jest się zbytnio obciążyć.
Szkoda, że odkryłam to dopiero niedawno

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2014-07-23 o 21:04
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:24   #3344
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
i jaka jest u Ciebie różnica?Jaki masz efekt ,,po''?
zdecydowanie mniej spuszone włosy w porównaniu z suszarką bez jonizacji (to najlepiej widziałam na włosach bez stylizatora)

chociaż teraz mam bardziej zniszczone, więc już nie ma efektu jak kiedyś
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Po fryzjerze, jest krócej
A teraz nawet do piersi nie dochodzą ale... ogonow brak i nie wyglądają tak biednie.
wg mnie ładniejszy kształt
odrosną!
Cytat:
Tylko, że ja ukochałam sobie odcienie czerwieni i marchewki. Niestety wiąże się to z mocno rozjaśniającymi farbami. Dalej zbieram plony w postaci pourywanych końcówek po jaskrawej czerwieni z 9% lub 12% utleniaczem
oj tak
Cytat:
ale Ty masz ciekawy skręt

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Aż mi wstyd moje wrzucać, ale jak już zrobiłam zdjęcia to proszę bardzo zaczęły mi się robić fajne ruloniki gdzieniegdzie ale oczywiście od połowy długości w dół ale dobre i to
nie gadaj, fajnie wyglądają, szkoda, że zdjęcia nieostre
w sumie to na miniaturce lepiej widać
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 06:43   #3345
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Z perspektywy czasu stwierdzam, że chodzi o to żeby się dobrze czuć we własnych włosach Po co mi rewelacyjnie nawilżone, niezniszczone włosy skoro są robią wtedy wrażenie, że jest ich mniej, a kolor jest nijaki? W końcu chodzi o to żeby wyglądać jak najładniej, czuć się ze sobą jak najlepiej i osiągnąć kompromis z włosami Zgodzę się, że suche, nieelastyczne siano nigdy nie będzie piękne ale Twoje włosy wyglądają super. Patrząc na zdjęcia z Twojego albumu, odrobina nawilżenia by się jeszcze im przydała. W codzienniku jednak z 21.06 są jak dla mnie idealne . Od kiedy dbasz o włosy? Sorry, że pytam ale wypadłam z obiegu w tym podforum

Widziałam w codzienniku właśnie, że byłaś zadowolona z efektu z silikonami. Może warto wprowadzić ich więcej? Farbowańce chyba nigdy nie będą idealnie zdrowe, a silikony będą robiły im za ochronę mechaniczną łusek. Osobiście za kluczowe właśnie w mojej pielęgnacji uważam glicerynę w masce/odżywce i silikony w sporych ilościach kładzione na wilgotne włosy ale tylko w postaci serum/olejku itp. Inne odżywki b/s (nawet z silikonami)powodują u mnie od razu zmatowienie i łatwiejsze plątanie. Uważam, że pielęgnacja serum silikonowym idealnie zamyka w nich wilgoć przyciągniętą przez humektanty. Drugą tak dobrze skutkującą u mnie rzeczą jest płukanka z nafty. Nią niestety łatwo jest się zbytnio obciążyć.
Szkoda, że odkryłam to dopiero niedawno

Wiesz co ja tu bywam od jakiś 4 lat z przerwami. Ostatnio wróciłam gdzieś w lutym na dłużej, gdyż miałam straszne wypadanie włosów (stres, tabletki anty odstawione, jeszcze więcej stresu). Włosy leciały mi garściami. Na szczęście połykałam witaminek, ścięłam dwa razy w tym czasie dość mocno włosy i się uspokoiły gdzieś w połowie kwietnia. Używam odżywek z silikonami zwłaszcza jako d/s i wtedy jestem w stanie rozczesać włosy, jednak zapach Pantene powoli powoduje u mnie mdłości (taki sztuczny blee i mam wrażenie, że poza łatwym rozczesywaniem ta odżywka nic nie robi). Włosy z czerwca były ładne, bo myłam je odżywką, nakładałam regularnie olej. Teraz mam mniej czasu i już troszkę się zaniedbałam No i w czerwcu robiłam te pasemka na odroście, ale na wypłukanej farbie fryzjerka musiała też dla wyrównania poprzeciągać na całości. Nie jest źle DO fryzjera idę pewnie kolo 20 września, bo mam wesele u przyjaciółki
Stary 2014-07-24, 07:12   #3346
Klaudenc
Moderator

iwonsia - najlepszą silikonową odżywą jaką miałam był biały gliss kur, ale maska. nawet ostatnio myślałam czy znów by jej nie kupić bo efekt był po niej naprawdę spektakularny. Ewentualnie dove albo wella pro series. Pantene to chyba jedno z gorszych.
Stary 2014-07-24, 07:30   #3347
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
iwonsia - najlepszą silikonową odżywą jaką miałam był biały gliss kur, ale maska. nawet ostatnio myślałam czy znów by jej nie kupić bo efekt był po niej naprawdę spektakularny. Ewentualnie dove albo wella pro series. Pantene to chyba jedno z gorszych.
Zgadzam się, też bym z typowo silikonowych kupiła raczej Gliss Kura, za Dove akurat też nie przepadam, z Welli pro series nic nie miałam. Jeszcze Elseve są całkiem całkiem.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 07:45   #3348
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Zgadzam się, też bym z typowo silikonowych kupiła raczej Gliss Kura, za Dove akurat też nie przepadam, z Welli pro series nic nie miałam. Jeszcze Elseve są całkiem całkiem.
Z Elseve ta czerwona była okej do rozczesania. Aczkolwiek po gliss kur miałam idealną taflę, takie mega mięciutkie te włosy były i super się układały. A pozostawiona pod ręcznikiem wzmacniała kręcenie i włosy ją wypijały całkowicie. Ażm nie to dziwi bo nic odżywczego w niej nie ma, chyba że na kwc skład inny.
Stary 2014-07-24, 08:06   #3349
Curly81
Wtajemniczenie

Ja juz dawno nie używałam masek z silikonami nie licząc tej jednej od fryzjera loreala..,jest okropna:/.Na moje włosy działa żle,mam po niej dużo gorszy skręt i siano.Masek Dove czy Pantene nie miałam nigdy.Miałam kiedyś gliss kura ale miałam wtedy jeszcze krótkie włosy,całe wieki temu.Jakiś czas temu w biedronce kupiłam sobie zapas biowaxów w saszetkach,były przecenione o 50%.Wzięłam różne rodzaje.

Dzisiaj na noc miałam olej rycynowy,zaraz zmywam,zobaczymy co z tego wyjdzie.Dawno na tak długo nie nakładałam tego oleju.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-07-24 o 08:07
Stary 2014-07-24, 08:19   #3350
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam suszarkę ale bez dyfuzora. Ale jej w ogóle nie używam. Wolę jak mi schną naturalne.

Wrzucam moje loki z niedzieli, opisane w codzienniku. Są coraz ładniejsze. Chyba polubiły się z glutem i olejem sezamowym.

A możecie mi powiedzieć który olej jest podobny do sezamowego i można go kupić w jakimś sklepie spożywczym?
Cudowne masz lokasy Bardzo ładny skręt
A do sezamowego dość podobny jest np. olej ryżowy, który bardzo mnie kusi. Ryżowe widywałam w marketach i spożywczakach czasem

Cytat:
Napisane przez michasiamini4 Pokaż wiadomość
Jakie cudowne

Ja chyba teraz zacznę próbować stosować inną metodę. Moje loki nie chcą się trzymać, a ostatnio kręcą się dopiero od karku w dół.
Tym razem postawię na naturalne schnięcie+ brak ugniatania. Odżywka b/s i niech obie robią co chcą.
Zauważyłam, że nie przepadają za ugniataniem, bo puszą się nawet po harmonijkowaniu
Kochana, a nie ugniatasz przypadkiem zbyt odciśniętych z wody włosów? Bo ja wtedy też mam puch

Cytat:
Ja to przyznam, że zawsze uważałam, że z tymi SLSami to przesada. Przecież są w każdym szamponie od x lat. Jednak gdy długo myję teraz tylko silnym SLS to widzę, strasznie dużą różnicę w kondycji. Teraz kupiłam znów z podkulonym ogonem Pottersa na zmianę. Nie lubię myć odżywką, ale różnica jest kolosalna.
Ja tam nie mam nic przeciwko SLSom, ale moja skóra głowy niestety ich nie znosi, jedno oczyszczające mycie raz na czas jest ok, ale już 2-3 po sobie to masakra

Cytat:
Moje włosy są ucieleśnieniem puszenia. ;D Dopiero żel je jakoś ujarzmia.

Wspaniałości

Cytat:
Mam koleżanką, która z natury, od dziecka też ma takie właśnie twarde i sztywne włosy

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
dziś w biedrze trafiłam na promocje, maski i odżywki Eveline z serii arganowej 8in1 były przecenione na 5 zł, w przypływie emocji kupiłam oba produkty dobrze zrobiłam?
Mam jedną i drugą, tylko maskę mam przed zmianą składu Ładnie podkreślają skręt, ale użyłam dopiero kilka razy. Wolę za często nie, żeby ziółka mnie nie przesuszyły.

Cytat:
Dzisiejsze lokasy piękne
Widzę gdzieniegdzie rulonik, pięknie

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Ja juz dawno nie używałam masek z silikonami nie licząc tej jednej od fryzjera loreala..,jest okropna:/.Na moje włosy działa żle,mam po niej dużo gorszy skręt i siano.Masek Dove czy Pantene nie miałam nigdy.Miałam kiedyś gliss kura ale miałam wtedy jeszcze krótkie włosy,całe wieki temu.Jakiś czas temu w biedronce kupiłam sobie zapas biowaxów w saszetkach,były przecenione o 50%.Wzięłam różne rodzaje.

Dzisiaj na noc miałam olej rycynowy,zaraz zmywam,zobaczymy co z tego wyjdzie.Dawno na tak długo nie nakładałam tego oleju.
U mnie silikony na długości też osłabiają skręt, więc silikonowców używam, jak nie robię fal

Z silikonowców uwielbiam kallosa keratin i całkiem przyjemnie się zapowiada odżywka nivea long repair
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:28   #3351
Klaudenc
Moderator

Curly - moje hery ubóstwiają rycynowy na noc, kładę przed każdym myju. Wtedy mam gwarantowane mocne odżywienie włosów, nic tak dobrze u mnie nie działa ;D

myszka2020- o a ja tej nivei nie lubię bo mi tak śmierdzi przeokropnie i ma detergent. dobra była przy zmywaniu rycynowego, ale już więcej nie kupię tej nivei. detergenty myjące w odżywkach i maskach absolutnie mi nie odpowiadają.
no takie włosy to zmora trochę. jak bratu dłuższe podrosły to fryzjerka sobie na nich maszynkę rozwaliła i miał problem by fryzjera znaleźć do obcięcia xD tata też ma takie ale proste jak druty. zaś są fenomenalne pod tym względem że jak zakręcą się to trzymają skręt i nie puszczają gdy są zdrowe.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-07-24 o 08:31
Stary 2014-07-24, 08:29   #3352
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze lokasy piękne
Uwielbiam Twoje włosy! Są przepiękne
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:31   #3353
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Tutaj masz odpowiedz: KLIK
Ja uzywalam avocado. Szalu nie robil ale nie szkodzil
Mysle ze mozesz sprobowac Oliwy z oliwek
dzięki, zarz zajrzę

Cytat:
Napisane przez michasiamini4 Pokaż wiadomość
Jakie cudowne

Ja chyba teraz zacznę próbować stosować inną metodę. Moje loki nie chcą się trzymać, a ostatnio kręcą się dopiero od karku w dół.
Tym razem postawię na naturalne schnięcie+ brak ugniatania. Odżywka b/s i niech obie robią co chcą.
Zauważyłam, że nie przepadają za ugniataniem, bo puszą się nawet po harmonijkowaniu
ja ugniatam po każdym myciu z bardzo dużą ilością odzywki b/s, bo inaczej mam puch i wielkie nic

Cytat:

ładne

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
Matko, jakie cudneee! Oddaj mi się chociaż na jeden dzień
dzięki możesz wziąźć nawet na 2 dni

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Cudowne masz lokasy Bardzo ładny skręt
A do sezamowego dość podobny jest np. olej ryżowy, który bardzo mnie kusi. Ryżowe widywałam w marketach i spożywczakach czasem
miałam ryżowy jakoś na początku pielęgnacji i nie był jakiś zaskakujący
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:38   #3354
Karen15
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy jest możliwe, że moje włosy wyglądają źle, bo są wysychają naturalnie? Bo się zastanawiam, czy w tym nie leży problem moich włosów, które są wiecznie spuszone i nie układają się.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:39   #3355
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy jest możliwe, że moje włosy wyglądają źle, bo są wysychają naturalnie? Bo się zastanawiam, czy w tym nie leży problem moich włosów, które są wiecznie spuszone i nie układają się.
Moje w 90% wyglądają źle kiedy wyschną naturalnie. Znacznie bardziej się puszą i nie kręcą się zbyt dobrze
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:42   #3356
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

myszka2020- o a ja tej nivei nie lubię bo mi tak śmierdzi przeokropnie i ma detergent. dobra była przy zmywaniu rycynowego, ale już więcej nie kupię tej nivei. detergenty myjące w odżywkach i maskach absolutnie mi nie odpowiadają.
no takie włosy to zmora trochę. jak bratu dłuższe podrosły to fryzjerka sobie na nich maszynkę rozwaliła i miał problem by fryzjera znaleźć do obcięcia xD tata też ma takie ale proste jak druty. zaś są fenomenalne pod tym względem że jak zakręcą się to trzymają skręt i nie puszczają gdy są zdrowe.
A no zapach to daje po nosie, mnie może aż tak nie odrzuca, ale czuję go jeszcze po 2 dniach od mycia

Cytat:
miałam ryżowy jakoś na początku pielęgnacji i nie był jakiś zaskakujący
Ale powiem Ci, że ja lubię sezamka i świetnie dogaduje się z olejami z omega 6

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Tak, moje wyglądają dużo, dużo gorzej bez suszenia z dyfuzorem. Naturalnie - skręt dużo słabszy, przyklap, trochę puchu
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:44   #3357
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moje w 90% wyglądają źle kiedy wyschną naturalnie. Znacznie bardziej się puszą i nie kręcą się zbyt dobrze
Ja właśnie nie mam porównania, bo dotychczas nie używałam suszarki ( no chyba, że raz na rok trzydziestoletniej suszarki z Ameryki, którą można sobie spalić włosy) i teraz właśnie planuję zakup, bo będzie mi potrzebna na basen.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 08:54   #3358
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
moje włosy jak schną naturalnie są mniej spuszone niż po suszarce (ale ja mam zwykłą suszarkę z gorącym nawiewiem bez jonizacji)chyba,że nie nałoże na nie nic ale jak jest b/s to nie są spuszone jak schną same.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Ja właśnie nie mam porównania, bo dotychczas nie używałam suszarki ( no chyba, że raz na rok trzydziestoletniej suszarki z Ameryki, którą można sobie spalić włosy) i teraz właśnie planuję zakup, bo będzie mi potrzebna na basen.
pewnie co włosy to inna preferencje musisz wypróbować i będziesz wiedziała.Ja też planuję zakup suszarki m.innymi z powodu basenu i wyjazdu.

Stary 2014-07-24, 09:27   #3359
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie przy regularnym stosowaniu super dziala najlepiej wlasnie jak nakladam na noc, z tym, ze ja na noc nakladam raz w tygodniu bo nie myje rano wlosow, ewentualnie wlasnie w sobote lub niedziele. Teraz wlasnie mam przerwe po zuzyciu calej duzej buteleczki, zeby ich przypadkiem nie wysuszyc tym olejem. Tylko wlasnie tak jak mowie, przy rycynowym najwazniejsza jest systematycznosc, przynajmniej u mnie, wtedy widac efekty. No i ja rycynowy tylko na skalp, na dlugosc daje wtedy lniany, a teraz kupilam sezamowy to sprobuje z tym dawac.

Cytat:
Zdecydowanie. Moje duzo lepiej wygladaja po dyfuzorze, wieksza objetosc, lepsza fala i bardziej trzymaja ta fale

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:

Ale piekne
Cytat:
Dzisiejsze lokasy piękne
Jak zwykle bardzo mi sie podobaja
Ps. Nie myslalas, zeby sie gdzies zatrudnic jako profrsjonalny edytor zdjec? tak fajnie je zawsze obrabiasz
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:35   #3360
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
dzięki możesz wziąźć nawet na 2 dni
Nie ma za co Z przyjemnością!

Właśnie, mam takie pytanie, na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie suszarki? Wiadomo zimny nawiew, jonizacja, dyfuzor, ale na co jeszcze? Jakoś nie bardzo jestem ogarnięta w temacie suszarek, a nie chciała bym kupić jakiegoś (nazwijmy rzeczy po imieniu) badziewia, które rzucę w kąt. Na allegro widziałam suszarki nawet do 50 zł, ale no nie znam się i ciężko mi się zdecydować. Z drugiej strony nie chciała bym wydać nie wiadomo ile pieniędzy na suszarkę do włosów. Ktoś coś pomoże?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości