Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 20:06   #1891
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

bzinka, klementyna dziekuje
czyli kupimy na miejscu, bez spinki jak sa mniej wiecej w takich cenach to nawet nie bedziemy daleko szukac, tylko kupimy przy plazy
Stary 2014-07-23, 20:12   #1892
klementyna1
Zakorzenienie

Ale dziś pustki znów...jakos falami piszemy
Zonczcie jakie bzdety...jestem bez grzechu zatem...pójdę prosto do nieba http://www.edziecko.pl/rodzice/56,79...sie_matki.html
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:10   #1893
nestelle
Zakorzenienie

Helloł
nadrabiam ........
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
nestella może i ja spróbuje niereagować, tylko jak to zrobic jak mi na czubku oparcia siedzi... na kanapę pozwalam wchodzić, bo ładnie z niej schodzi,ale na łózku chodzi na dwóch nogach a między łózkiem a regałem mamy taką dziurę z 30cm już raz w nią wpadł, ale na strachu na szczęscie się skończyło i siniakach na plecach małych, a głowęmożna rozbić porzadnie...
A Roch słodki- lubi rytuały Mój co raz mniej chce siedzieć w tym krzesełku;/
Florek higienista
U mnie właśnie były kumpele z bloku i stwierdziły, że K niepodobny do nikogo;p
1. nie ja NIE namawiam do puszczenia samopas .... ja tylko chciałam
przekazac ,ze mój R jest przyzwyczajony ,ze matka w domu za nim nie chodzi .Poza tym przestał mi tak wariować właśnie na kanapach jak przestałam mu zabraniać
2.R przyzwyczajony ,ze jedzenie tylko w krzesełku .u nas każdy ma swoje miejsce .
3.Przyjrzałam się ostatnim fotom ,które wstawiłaś - choć sa z daleka lekko ..to moim zdaniem K podobny do Ciebie
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej!
Widzę, że ostre staranka się zaczynają. Ja dzisiaj podczas kąpieli prawie na zawał zeszłam jak nagle poczułam coś w brzuchu pod skórą jak by mnie połaskotało/przemieszczało się no takie coś jak pierwsze ruchy

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a wogóle to powiem wam jak mi smutno, wczoraj Julka pojechała do babci na kilka dni i dziś rano się ubieramy do pracy, Karola do babci Karol bierze swój kapelusz potem wyciąga Julki i woła "Juja" a ja mu mówię ze nie ma jej a ten znów bierze ten kapelusz i ją woła. A dziś wróciliśmy ze spaceru i znów "Juja" krzyczy i leci jej szukać po pokojach i przychodzi rozkłada ręce i mowi nie ma normalnie aż mi sie smutno zrobiło
słodkie to i urocze
R tez szuka starszaków (J na obozie , N nadal u babci - choć z nią się widujemy )
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
małpa
małpy jesteście

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
boszzzz jaki on jest słodki mój do kolacji bierze gazetke reklamową z jyska idzie z nią do krzesełka i pokazuje: tu mnie matka wsadź, juz chce czytać i jeść
.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub co rano kawę przynosi (ale tylko w dni kiedy tż jest w domu..)

ja też noszę, nawet dużo, czasem z wygody.. bo do sklepu łatwiej mi wziąć nosidło niż znosić i wnosić wózek. ale i J. ostatnio znowu straszna przylepa.. przytula się i nadstawia czoło, żeby całować, całuje mnie po nogach, tuli się do wszystkiego..
przekochany i przesłodki

o ! kawe to tez bym chciała!!!!
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Nestelle serio serio

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dzień w dzień mnie głowa boli tak migrenowo duchota mnie męczy, czekałam na deszcz jak na zbawienie ale nie padało u nas...
W poniedziałek odwiedziłam gina - wszystko ok, dzieciątko pięknie się rozwija. Ale płci nie udało sie mu określić. Był ze mną TŻ pierwszy raz zobaczył bąbla na ekranie
Jestem już w 20 tygodniu czas leci jak szalony
ehhhhh a My tu wszystkie tak niecierpliwie czekamy na info któz to może siedzieć w Twoim brzuszku .Maluch chyba czuje i się z Toba droczy
bólu głowy wspólczuje i się łączę - mnie tez boli ostatnio codziennie .masakrycznie
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
hehe jak zawsze Twoje posty mobilizują mnie żeby go zmierzyć
no więc chyba 86cm, na leżąco wychodzą kosmiczne cm więc mierzyłam na stojąco przy ścianie-chociaż łatwo nie było kurcze musze sobie zapisać, bo nigdy tego nie robię
i fakt, wydaje się bardzo dorosły. Na placu idento jak dwulatki tylko mową i rozumem daleko od nich... czasami rodzice dziwnie na niego patrzą, że tak mało jarzy
albo rodzice 1,5 roczniaków mówią "ooo chłopczyk ale starszy od Ciebie" wtedy zawsze pytam "a ile ma miesięcy" i okazuje się że jednak tamto dziecie starsze
no nie wiem jak wątkowe dzieci to robia .....? mój podobnego wzrostu (tez mierzyłam przy scianie )a ma 10,1 kg ... .i mie się wydaje okruszkiem

Kasia - 2 Emiliany
Stary 2014-07-23, 21:23   #1894
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Czeeeeść
Nie pisałam, podczytywałam, ale do końca nie dam rady Was doczytać, na szybko napiszę parę słów
Wczoraj miałam KTG - wszysto ok, przez całe 35 minut pomiaru Mała się wierciła, pływała, pukała w te pasy, wystawiała kończyny... Inne dzieciaczki trzeba było budzić co jakiś czas, tylko moje takie żywotne; ojjj, będzie kolejny ancymon Krzyś też był taki ruchliwy
A w niedzielę mam usg w szpitalu i wtedy zapewne poznam datę cc... Najprawdopodobniej w tym tyg. od 4 sierpnia (40 tc), ewentualnie ten przyszły już Ale już ledwo daję radę, toczę się zamiast chodzić, boli mnie krzyż i dół brzucha - to już 38 tc Do tego ta pogoda...

Krzyś dziś kończy 15 mcy Jak to zleciało... A w piątek ma imieniny (będą z Siostrą obchodzić, bo Ona 26 lipca przecież ) i w niedzielę mamy gości (jak dożyję ) - połączone z imieninami mojej Mamy (też Anna ).

nie mogę uwierzyć ze to już- zaraz ,ze tak czas leci ....

no i w takie upały z brzuszkiem przy końcówce musi być bardzo trudno
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Hej!

Zrobilam dzisiaj przepyszne placuszki cukiniowe nawet M. pozarl caly duzy placuszek (czyli dobre )
zapisuje
Stary 2014-07-23, 22:15   #1895
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
tak mamy Cybex sprawdza się bardzo dobrze, Florek półkę akceptuje, problemów nie robi, łatwo szybko się zapina, odpina, mocno to go trzyma tak wiec jesteśmy zadowoleni. no minus wiadomo latem poci się.
oglądaliśmy go w jakimś sklepie, ale J. dostał szału jak go tam posadziłam i tylko przyłożyłam do niego tą półkę.. sprzedawca już zaczął na nas dziwnie patrzeć, że z takim rozdarciuchem przyszliśmy i pokusił się o stwierdzenie, że jak taki jest to w żadnym foteliku nie wysiedzi bo pasy też trzeba porządnie docisnąć. wsadziliśmy go do pierwszego lepszego, docisnęliśmy pasy a J. uchachany i zaczepia sprzedawcę. także tak się skończyła nasza przygoda z tym fotelikiem i byłam ciekawa jak Florek w nim funkcjonuje.
a poci się dziecko chyba w każdym foteliku..

Cytat:
Czeeeeść
Nie pisałam, podczytywałam, ale do końca nie dam rady Was doczytać, na szybko napiszę parę słów
Wczoraj miałam KTG - wszysto ok, przez całe 35 minut pomiaru Mała się wierciła, pływała, pukała w te pasy, wystawiała kończyny... Inne dzieciaczki trzeba było budzić co jakiś czas, tylko moje takie żywotne; ojjj, będzie kolejny ancymon Krzyś też był taki ruchliwy
A w niedzielę mam usg w szpitalu i wtedy zapewne poznam datę cc... Najprawdopodobniej w tym tyg. od 4 sierpnia (40 tc), ewentualnie ten przyszły już Ale już ledwo daję radę, toczę się zamiast chodzić, boli mnie krzyż i dół brzucha - to już 38 tc Do tego ta pogoda...

Krzyś dziś kończy 15 mcy Jak to zleciało... A w piątek ma imieniny (będą z Siostrą obchodzić, bo Ona 26 lipca przecież ) i w niedzielę mamy gości (jak dożyję ) - połączone z imieninami mojej Mamy (też Anna ).
błyskawicznie Twoja ciąża zleciała, jak już bliziutko..

J. też ma imieniny w piątek.

Cytat:
nestella może i ja spróbuje niereagować, tylko jak to zrobic jak mi na czubku oparcia siedzi... na kanapę pozwalam wchodzić, bo ładnie z niej schodzi,ale na łózku chodzi na dwóch nogach a między łózkiem a regałem mamy taką dziurę z 30cm już raz w nią wpadł, ale na strachu na szczęscie się skończyło i siniakach na plecach małych, a głowęmożna rozbić porzadnie...
A Roch słodki- lubi rytuały Mój co raz mniej chce siedzieć w tym krzesełku;/
ja reaguję jak włazi na wersalkę, mimo, że na oparcie jeszcze nie wchodzi, ale zdarza mu się siadać tyłem na krawędzi, więc jestem dość blisko, choć udaję, że wcale nie ze względu na niego ale generalnie J. inaczej zachowuje się przy mnie jak lata gdzie chce, a inaczej przy tż który go ciągle strofuje, nie idź tam, choć, idziemy do pokoju, teraz idziemy do łazienki, itp. więc jakaś metoda w niereagowaniu na pewno jest, choć wiadomo, wszystko z głową.

J. je wyłącznie w krzesełku, latanie za nim z jedzeniem nie na moje nerwy, bo o dziwo w pokoju już nie jest głodny (chyba, że akurat ja jem). Ale żeby tak siedzieć jak ja coś robię to nie ma mowy. Ostatnio dałam mu owoców do jedzenia, żeby w spokoju obiad zjeść, to tak sobie ułatwiłam, że musiałam go potem kąpać bo niby jadł, ale spadało mu, celowo upuszczał, mokrymi rękami klepał się po brzuchu, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 23:35   #1896
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze dzień, jeszcze chwila
15mc ohoh
Cytat:
oglądaliśmy go w jakimś sklepie, ale J. dostał szału jak go tam posadziłam i tylko przyłożyłam do niego tą półkę.. sprzedawca już zaczął na nas dziwnie patrzeć, że z takim rozdarciuchem przyszliśmy i pokusił się o stwierdzenie, że jak taki jest to w żadnym foteliku nie wysiedzi bo pasy też trzeba porządnie docisnąć. wsadziliśmy go do pierwszego lepszego, docisnęliśmy pasy a J. uchachany i zaczepia sprzedawcę. także tak się skończyła nasza przygoda z tym fotelikiem i byłam ciekawa jak Florek w nim funkcjonuje.
a poci się dziecko chyba w każdym foteliku..
to Florek też histerię robił jak próbowaliśmy w domu. w aucie bez problemu.

dlaczego tu tak pusto??

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 23:43   #1897
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

A no i Tasia - dla Krzysia za 15miesiecy
( i nadal czekam na fotke brzuszka ) hihi.

Skoncylam na dzis Uffff
Teraz do domu - prysznic i do spania.
No i dzis sie pytam Kulezanki co prawa reka szefa - Co sie Stalo z wiatrakiem ( ktory 2lata temu byl haha ) ona ze sie zepsul, ale Enrico moze isc kupic nowy ( na 5 pietro do elekrtycznego ). No to ja Uhahana ze bedzie Zimniej i Co Ludzie wszytsko WYKUPILI dostawa w piatek albo w sobote - ehhh.

A dzis jeszcze mnie Milus odwiedzil w pracy - i mialam przerwe 30min wczesniej, bo jak Cathrine zobczyla moja mame z Milusiem pusila mnie wczesniej - tak sie sobe milo spedzilam czas oczywiscie Milus poslal jej buziaka na dowidzenia .

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 06:44   #1898
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam z ranca, cala noc i wieczor z deszczem, tyle dobrze ze cieplo.Spac mi sie chce jak cholera,a usnelam przed 23. Kurna tak i tak niedobrze. Wyspie sie na urlopie chyba dopiero.

Wczoraj sumiennie nadrobilam i juz mialam odpisywac jak zawiesil mi sie telefon,a rozkladanie go w autobusie to porazka. Mala po szczepieniu ok,ale trzeba ja bylo trzymac bo sie jak weszka rzucala. Odpychala pielegniare,pigule. Lekarka srwierdzila ze za duzo lekarzy musialo byc i uraz ma.

Moderna juz Ci dziewczyny odpisaly. Ja tez dodam, przy plazach kupisz wszystko, poprzez rekawki, kola materace po parawany i parasole. Tylko ceny ciut wyzsze niz gdzies dalej od plazy.

My jeszcze na urlop musimy troche poczekac, ale juz powoli zaczynam pdliczac. Bzinka a droga powrotna jak? Cos remontuja, jakies objazdy?
Rozmawialam wczoraj z Pania Maria byla zachwycona Hania, ze grzeczna,spokojna taka wywazona...

Cos jeszcze mialam....czy Wasze dzieciaki umieja chodzic w kaloszach/ gumiaczkach- bo moja po zalozeniu chodzi jak bocian...

To milego...
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:16   #1899
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Cos jeszcze mialam....czy Wasze dzieciaki umieja chodzic w kaloszach/ gumiaczkach- bo moja po zalozeniu chodzi jak bocian...
F. za pierwszym razem tak chodził, troszkę śmiesznie to wyglądało, jednak z każdym razem było coraz lepiej, teraz to już nawet w nich biega
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 08:22   #1900
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Witam z ranca, cala noc i wieczor z deszczem, tyle dobrze ze cieplo.Spac mi sie chce jak cholera,a usnelam przed 23. Kurna tak i tak niedobrze. Wyspie sie na urlopie chyba dopiero.

Wczoraj sumiennie nadrobilam i juz mialam odpisywac jak zawiesil mi sie telefon,a rozkladanie go w autobusie to porazka. Mala po szczepieniu ok,ale trzeba ja bylo trzymac bo sie jak weszka rzucala. Odpychala pielegniare,pigule. Lekarka srwierdzila ze za duzo lekarzy musialo byc i uraz ma.

Moderna juz Ci dziewczyny odpisaly. Ja tez dodam, przy plazach kupisz wszystko, poprzez rekawki, kola materace po parawany i parasole. Tylko ceny ciut wyzsze niz gdzies dalej od plazy.

My jeszcze na urlop musimy troche poczekac, ale juz powoli zaczynam pdliczac. Bzinka a droga powrotna jak? Cos remontuja, jakies objazdy?
Rozmawialam wczoraj z Pania Maria byla zachwycona Hania, ze grzeczna,spokojna taka wywazona...

To milego...

My wracaliśmy w nocy 6,20 włączając w to przerwę na kawę, więc spoko chyba. po drodze nie było żadnych robót.
Pani Maria to naprawdę sympatyczna bardzo babka, Hani też się spodobała.

Też czekam jeszcze na urlop jeszcze w góry pojedziemy.

co do wyspania się,to ja już straciłam nadzieję,nie wiem kiedy to nastąpi

pozdrowionka: *

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:16   #1901
Dragusia88
Zakorzenienie

deszcz pada to gdzie się podziewacie?

Stary 2014-07-24, 11:24   #1902
trolla2405
Rozeznanie

hejka
ja w związku z deszczem siedzę w domu to moze cos wreszcie komuś odpisze:P walka z tel, siecią i dziecmi na placu zabaw jest ponad moje siły żeby cos odpisać

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

To milego...
wierzysz w to co piszesz?
chodzi jak w betonowych bucikach

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

jejkus ale kara za takie coś???????? no Oliwka ogarnij się , to nnic złego ,widać takie ma potrzeby .
no nie wiem może ja inna jestem.... dla mnie w noszeniu nie ma nic złego , to sa jeszcze małe dzieci ,nadal często przekonane ze jesteśmy w jakims tam sensie całoscią .
Mnie się wydaje ze kary to teraz nie za bardzo....
tiiia wiec dzis posadziłam malego na karnej poduszce bo wlanąl młodą w twarz tylko to raczej by zrobione pod młodą zeby wiedziała ze mały nie jest bezkarny, ze ona tylko dostaje kary a on nie. przeraza mnie jej satysfakcja jak ona ma "kare"

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a wogóle to powiem wam jak mi smutno, wczoraj Julka pojechała do babci na kilka dni i dziś rano się ubieramy do pracy, Karola do babci Karol bierze swój kapelusz potem wyciąga Julki i woła "Juja" a ja mu mówię ze nie ma jej a ten znów bierze ten kapelusz i ją woła. A dziś wróciliśmy ze spaceru i znów "Juja" krzyczy i leci jej szukać po pokojach i przychodzi rozkłada ręce i mowi nie ma normalnie aż mi sie smutno zrobiło
słodkie
jak młoda pojedzie to dziadków to mąły tez np wyciaga jej buty przed spacerem

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
A wiec cos wam napisze.
Mialam dzis kilka godzin z moja mlodsza siostra, starsza po nia przyjechala bo sama na zakupy chciala jeszcze isc - a Ze wracala od mamy i Milusia wiec nie oplacalo jej sie wracac.
I jak przyszla ciut przed 20 to mi mowi jaka Akcja byla. Wziela mame z Milusiem autem na plac zabaw ( to nic ze spij z nosa sie leje i kaszel ma, ok wybaczam ). I tam bylo jedi dziecka juz w piaskownicy - Nagle babcia tego dziecka sie odzywa
- EMILIAN zobacz masz kolege do zabawy.
Siostra KONSTERNACJA - SKAD ta baba zna imie Milusia - no i sie jej pyta - czy zna pani dziecko z ktorym przyszlam ( bo juz se myslala ze to jakas znajoma moja ). A ta baba ze NIE ZNA, a dlaczego siosta sie pyta.
No i ze Milus to Emilian - a ona ze jej Wnuk tez Emilian ( siostra sie pytala nawet czy tak samo sie pisze - i takco do literki ). Najlepsze jeszcze ze Ten Norweski Emilian - jest starszy Tylko o 5dni o Milusia - no taki zbieg okolicznosci.
"Siostra robila foty wiec mi powiedziala ze mi posle dwoch Emilianow" hihi.
miałam podobną sytuacje na wczasach. na początku turnusu szlismy na stołowke, obok z domku tez wyszli dziadkowie z 6 letni chłopcem. nasz mały gdzies tam probował wleżć wiec mu mówię"T. nie tędy, z drugiej strony autka, uwazaj bo sie przerwócisz itd), babka na mnie oczy robi, juz sie miała chyba odezwac, ale poszła tylko tamtego wziela za ręke,ja wtedy dolecialam do malego bo wyrznął na korzeniu i cos mu tam tłumacze, i poszli tamci, potem sie okazalo ze ich wnuk ma tak samo na imie.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
małpa
małpy jesteście
realistki

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-07-24 o 11:31
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:30   #1903
anika_s
Wtajemniczenie

Hej o rajuuu dziewczyny zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce siedzę w pracy i odliczam czas do wyjscia alez ze mnie dziś efektywny pracownik a to wszystko przez pogodę szaro buro i deszczowo

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
deszcz pada to gdzie się podziewacie?
Pracujemy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:31   #1904
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Hej o rajuuu dziewczyny zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce siedzę w pracy i odliczam czas do wyjscia alez ze mnie dziś efektywny pracownik a to wszystko przez pogodę szaro buro i deszczowo
Mam to samo
już wypilam 2 kawy i nie mogę się za nic zabrać.
Posiedzialabym sobie z Hania domku...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:36   #1905
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mam to samo
już wypilam 2 kawy i nie mogę się za nic zabrać.

witam po drugiej stronie barykady, chętnie gdzieś wyjde nawet do pracy
wypiłam jedną srednio ciepla kawe przerywana podtarciem posikanego tyłka
ide sprzatać, gotować....
Stary 2014-07-24, 11:37   #1906
klementyna1
Zakorzenienie

nestelle tosz ja nie mówię, ze w samopas puszczasz...Ty i w samopas? Nie uwierzyłabym
Jak Kuba piłkarz? A NInka nie tęskni za mamą? Jadłaś te ryby od tzta chociaż? Teraz ja się bawię w policjanta
monika.g idziesz do family cafe na 16.30 na zajecia muzyczne z J? Albo Ty Małpka? Bo my sie chyba wybierzemy...Mielismy iść na spacer między deszczami, ale K. zarządził spanie i spi tak juz godzine;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:52   #1907
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

To ja wam posylam troche Bergenskiego slonca - taki zar z nieba ze szkoda ze do pracy musze isc a grzlabym cialko na tarasie :-/.
Mam weekend wolny i co - Zapowiadaja deszcze

Milus juz kaszlu sie pozbyl teraz tylko lekki spik z nosa ale idzie opanowac - najlepsze jak oodchodze z husteczka to on juz wie co go czeka - i dmucha nosem ( no niby nosem bo juz zakumal ) a jak kaszal to ladnie sobie usta reka zaslanial taki moj zuch kochany.

To milego dalszego dnia.
Ja dzis pewnie bede mialq duzo robity - bo od dzis mam w miescie zlot statkow roznej masci ( mam zamiar wybrwc sie w sobote z Milusiem i mama ). Wiec pewnie ludzie beda glodni - byle do 20 hihi

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:03   #1908
jolanT
Zadomowienie

Hej hej!

U nas goraco!! Rano bylam z Ewcia na placu I na spacerze a jak wracalam to juz sie nie dalo wytrzymac.. takze przesylam duuzo niemieckiego slonca :p

moja E. tez akrobatka mowimy na nia teraz "pokojowy/salonowy kocurek" bo lezy na oparciach mam gdzies foty to pozniej pokaze.. a wczoraj wstala na lozku z kocem, zaplatala nogi I spadla na glowe :/ na szczescie na dywan I nic jej nie bylo..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 12:07   #1909
nestelle
Zakorzenienie

Helloł ,

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje ze kary to teraz nie za bardzo....
tiiia wiec dzis posadziłam malego na karnej poduszce bo wlanąl młodą w twarz tylko to raczej by zrobione pod młodą zeby wiedziała ze mały nie jest bezkarny, ze ona tylko dostaje kary a on nie. przeraza mnie jej satysfakcja jak ona ma "kare"
ja R nie daje kar nawet dla przykładu ... w sumie to nie mam za co nawet , nie bije ,jedynie pociągnie czasem za włosy a wtedy tłumacze mu ze nie wono ,ze robi"ała", i tłumacze starszakom ze on jeszcze taki mały ze nie rozumie do końca ..ale oni tez mają nakaz tłumaczenia mu czego nie wolno i dlaczego . i starszaki rozumieją i R się uczy .

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Cytat:
witam po drugiej stronie barykady, chętnie gdzieś wyjde nawet do pracy
.
heh
Cytat:
nestelle tosz ja nie mówię, ze w samopas puszczasz...Ty i w samopas? Nie uwierzyłabym
Jak Kuba piłkarz? A NInka nie tęskni za mamą? Jadłaś te ryby od tzta chociaż? Teraz ja się bawię w policjanta

J codziennie dzwoni .bardzo zadowolony .radzi sobie świetnie . nie tęskni (????) . Obóz sportowy to strzał w 10 -dla niego .kilka godzin treningu to cos co lubi ,a do tego trzeba do boisk kawł dojść ,no i czas wypełniony ciagle jakims ruchem - zawody ,zabawy i inne gry .
Troszke jestem niezadowolona bo obóz ten był bardzo drogi a jedzenie mają fatalne -fatalne z podejścia zdrowotnego ...bo niby dobre . ale J nie przyzwyczajony do mąki oczyszczonej i tak tam wszystko pszenne - buły ,naleśniki ,pyzy ...taki jadłospis .do tego sery ,szynki ,a prawie w ogole warzyw czy owoców .i J już dzwonił ze go brzuch boli i takie tam ....
Ninka jest u babci do dzisiaj ,ale także dzwoni kilka razy dziennie , poza tym mama jej wypełniła czas - wycieczki do zoo i inne takie . Widzimy się choć przez pół godzinki dziennie ,ale tęskni ,dziś w nocy płakała ....ale wracac pomimo tego nie chciała

Tz nie przynosi ryb .łowi i wypuszcza . po pierwsze - nie wszędzie możesz sobie zabrać - takie prawo ,po drugie -bym się zapłakała dała bym imie ,kocyk i swój pokój rybce
tak serio to jadam tylko filety - dorsz i łosos . nic więcej ,niby ryba a ma nieprzypominac mi o tym .....

U nas dość chłodno . cholera albo upał nie do zniesienia -albo pada i chłod

Ogłaszam wizaz za magiczny - 6 dni mmnie non stoper głowa bolała .pfuuuu bolała ? nawalała strasznie .wczoraj tu się poskarżyłam i co ? przestało bolec !!!!!! (czyli ktoś mi dobrze zyczy ??!!!!!!)
Stary 2014-07-24, 12:43   #1910
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
monika.g idziesz do family cafe na 16.30 na zajecia muzyczne z J? Albo Ty Małpka? Bo my sie chyba wybierzemy...Mielismy iść na spacer między deszczami, ale K. zarządził spanie i spi tak juz godzine;p
Daj wiecej szczegolow.

Ale chyba nie, bo mielismy na zakupy jechac jak tz z pracy wroci..

Stary 2014-07-24, 13:00   #1911
cathlyn
Rozeznanie

Hej
nestelle
magia wizażu działa.... pochwaliłam L. że nie mamy histerii to się doigrałam - dzisiaj prawie 15 min płaczu - nie wiem o co, nie wiem czemu - czy coś bolało, czy coś się nie spodobało? na dwór nie chciała, a musiałam wyjść no i ogólnie kiepsko.

ewkaaa
chyba też się przestanę chwalić (wracasz na wizaz?)

I jeszcze się zatrułam czymś i się beznadziejnie czuję

Ja kar też nie uznaję, raczej tłumaczę i chyba będę się starała w ogóle wychowywać bez kar. Z nagrodami jeszcze myślę, czekam na książkę juula Ale zaczełam inaczej podchodzić do chwalenia i wiecie, że rzeczywiście widzę różnicę? Tzn. jak L. zrobi coś fajnego to biję jej brawo, ale staram się nie mówić non stop "ślicznie" zjadłaś, "ślicznie" to, ślicznie tamto. I na ogół mówię z entuzjazmem co zrobiła - np. ale daleko kopnęłaś piłkę! Ciekawe jak na dłuższą metę to będzie (zmotywowała mnnie wizyta u t. bo tam ciągle - ale ślicznie jesz, ale ślicznie wyglądasz, śliczności było od groma...)
Stary 2014-07-24, 13:37   #1912
trolla2405
Rozeznanie

magia wizażu?dobra to
nie mam @, nie mam @

chce sie wyrobić przed weekendem z najgorszym zeby moc normalnie cwiczyc ale chyba juz nie zdarze bo własnie mnie uswiadomili ze dzis czwartek

te kary dla malego to nie kary; to ze go posadze na chwile na poduszce i zabawiam zeby chwile siedzial to chyba nie kara mlodej tlumacze ze on jest mały i nie rozumie itd. ale a propos nestelle twojej Ninki ona jest rok starsza od mojej, widze ogromną roznice miedzy tym jak moja sie zachowywała rok temu i teraz takze nie mam co porównac moich dzieci do twoich bo to dla mojej mlodej nawet starszaki; zreszta juz dawno ustaliłysmy że porównywanie dzieciaków nawet urodzonych podobnie jest bez sensu

oliwko poślij mi twoich fluidów sprzatających bo dzis nie mam wymowki ze bałagan!

dajcie tego słonca dajcie bo mnie tu zalewa prawie dosłownie i w przenośni
Stary 2014-07-24, 13:38   #1913
BYou
MBZ♥

Nestelle jaaaaaaaaa Ci dobrze życzę
Mnie też tęsknota za mamą dopadała wieczorem u babci, ale z rana było za ciekawie
Faktycznie jadłospis powalający
Piękny Roch
Kar nie mam zamiaru stosować:/

Despa, Zosia normalnie funguje w gumiakach

Cathlyn mam nadzieję, że już lepiej u Was

Oliwko jak u Was?

Dragusiu, cudny av

Tasia to coraz bliżej święta

Moderna, zapisuję

Jola, dobrze, że tak się dobrze skończyło

Kasia to duzo zdrowia dla Milusia

Demeter mi Twoja ciąża to wręcz gna i nie wyrabia na zakrętach

Luna cudny kamil

Klementyna Zosia je tylko w krzesełku

Monicca może coś jest na rzeczy?

Monika, fajnie masz z tą kawą

Malpko, chybabym się popłakała jakbym usłyszała tak nawołującego Karolka

U nas ok mieliśmy przerwy w dostawie prądu ale na szczęście już naprawili linię

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-07-24 o 13:39
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 13:51   #1914
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

ewkaaa
chyba też się przestanę chwalić (wracasz na wizaz?)

Ja kar też nie uznaję, raczej tłumaczę i chyba będę się starała w ogóle wychowywać bez kar. Z nagrodami jeszcze myślę, czekam na książkę juula Ale zaczełam inaczej podchodzić do chwalenia i wiecie, że rzeczywiście widzę różnicę? Tzn. jak L. zrobi coś fajnego to biję jej brawo, ale staram się nie mówić non stop "ślicznie" zjadłaś, "ślicznie" to, ślicznie tamto. I na ogół mówię z entuzjazmem co zrobiła - np. ale daleko kopnęłaś piłkę! Ciekawe jak na dłuższą metę to będzie (zmotywowała mnnie wizyta u t. bo tam ciągle - ale ślicznie jesz, ale ślicznie wyglądasz, śliczności było od groma...)
dziewczyny, wy tak serio z tym chwaleniem sie na wizazu? hihi

ojejjj, wracaj szybko do zdrowia

super
ja coraz czesciej jezeli chwale, robie to opisowo, staram sie tez jak najczesciej obdarzac dziecko uwaga niewartosciowujaca, jezeli chwale staram sie rowniez uzywac JA-komunikatow: podoba mi sie jak,.. widze, ze (mowiace, co ja czuje).

A czytalas moze o pozytywnych komunikatach, czyli zastepowanie NIE poprzez inne slowa (informuja o tym co dziecko powinno robic, zamiast nie robic - bo zakaz tylko informuje, ze czegos nie wolno, ale brak jest przekazu, co powinno zrobic), np. zamiast nie biegaj - idz wolniej, zatrzymaj sie, nie wchodz na stol - zejdz, nie wolno - zostaw,
Stary 2014-07-24, 13:56   #1915
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj prawie 15 min płaczu - nie wiem o co, nie wiem czemu - czy coś bolało, czy coś się nie spodobało? na dwór nie chciała, a musiałam wyjść no i ogólnie kiepsko.

Cytat:
magia wizażu?dobra to
nie mam @, nie mam @

Nie no Trolla - ja Cie proszę ....ja nie porównuje naszych dzieci ,przecież pomimo wieku to sa calkiem inne dziewczyny . Ja tylko oznajmiam ze kar u mnie dla R nie ma ,bo nawet jak by nie wiem co zrobil to starszaki rozumieją ze on jeszcze za mały .... zresztą jak N kiedyś dostała pierwsza kare( miała isc do swojego pokoju ,na jezyka(przypadek-bez inspiracji programem)i przemyslec swoje zachowanie i się uspokoić)to J chciał isc z nią ..bo taka smutna ...

BYou-

Zaraz zaczne podejrzewać ze tylko u nas pada ....takie tu pustki .......

Dzis ostatni dzień Happyhours a Starbucks wiec idziemy sobie na Frappucino -wezme 2 ,a co
Stary 2014-07-24, 14:08   #1916
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ale zaczełam inaczej podchodzić do chwalenia i wiecie, że rzeczywiście widzę różnicę? Tzn. jak L. zrobi coś fajnego to biję jej brawo, ale staram się nie mówić non stop "ślicznie" zjadłaś, "ślicznie" to, ślicznie tamto. I na ogół mówię z entuzjazmem co zrobiła - np. ale daleko kopnęłaś piłkę! Ciekawe jak na dłuższą metę to będzie (zmotywowała mnnie wizyta u t. bo tam ciągle - ale ślicznie jesz, ale ślicznie wyglądasz, śliczności było od groma...)
u nas różnie z chwaleniem, ale nie jestem zwolenniczką robienia wszystkiego "ślicznie", czy "pięknie", więc staram się używać różnych słów. bo to takie monotematyczne jak wszystko jest śliczne.. nigdy nie rozumiałam zachwytów t. kuzynem J., który ślicznie puszczał bąki, i och, jak idą bąki, no super bączki, itp., itd. (oczywiście na jakiejś rodzinnej imprezie, gdzie przynajmniej połowa osób siedziała przy stole i jadła.....). Ale jak robi na nocnik to jest brawo i super, natomiast bąki ot tak jak dla mnie wcale nie są fajne i godne zauważania.

Swoją drogą, moja siostra zwróciła ostatnio uwagę jak J. już się wyszkolił na nocniku. Sadzam go, mówię rób siku i robi, potem rób kupę i też robi. Dla mnie to już naturalne, ale fajnie jak ktoś tak doceni umiejętności dziecka. No i... wczoraj nie było nas ponad pół dnia w domu, to już nie pierwszy taki dzień, kiedy poza domem i bez nocnika J. się nie załatwia a po powrocie i posadzeniu momentalnie.. Sama nie wiem czy to dobrze. Cieszę się, że wie o co chodzi, ale nie chcę, żeby się męczył i wstrzymywał na siłę..
Stary 2014-07-24, 14:08   #1917
Dragusia88
Zakorzenienie

u mnie też pada i pada buuu

Stary 2014-07-24, 14:13   #1918
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Zaraz zaczne podejrzewać ze tylko u nas pada ....takie tu pustki .......
u mnie nie pada, ale pochmurno i wieje.
Stary 2014-07-24, 14:15   #1919
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
który ślicznie puszczał bąki, i och, jak idą bąki, no super bączki, itp., itd. (oczywiście na jakiejś rodzinnej imprezie, gdzie przynajmniej połowa osób siedziała przy stole i jadła.....).
nie no leze. takiego czegos nie znałam......coś na zasadzie "jaki piękny babol ,no cudowne smarki ..." ????
Stary 2014-07-24, 14:34   #1920
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

trolla przesyłam fluidy sprzątające ja mam właśnie porządeczek była dziś pani K. i razem ogarniałyśmy chatę bo sama całej nie dała by rady tak więc na ile mogłam to pomogłam
Jeszcze mi prasowanie zostało ale to później.

BYou u nas ospa zanika zostały dwa strupki więc czekam aż odpadną i przyszłym tygodniu idziemy robić przeciwciała ciekawe co wyjdzie. Dziś właśnie jak pani K. przyjechała mówiła że u nich w okolicy ospa panuje więc może ...

Generalnie ostatnio czytam Was ale nie mam ochoty pisać dziecko mnie wykańcza dopiero po wakacjach jestem a już mam dość serdecznie od rana do wieczora ryk krzyk rzucanie się na podłogę nie zwarzając że wali potylicą, nosem uchem w podłogę czy w kant. Mówię daj rączkę pójdziemy i poczytamy książeczki to ta rzut płaski na podłogę ryk symulowany bez ani jednej łzy przez 10 minut chyba że akuratnp. padnie obok zgrzewki wody i nogą ją zachaczy to momentalnie cisza bo o coś ciekawego.. po chwili sobie przypomni że przecież leży na podłodze to ryk i dochodzi walenie rękoma i nogami ...
Pozatym zarządzam wyprzedaż zabawek wszytski moje dziecko ma je głęboko w powarzaniu niczym nie bawi się od dwóch miesięcy no może od czasu do czasu weźmie garnuszek na klocuszek jak ma 5 minut dobrego humoru i pomiesza w nim łyżką. Gotowanie obiau graniczy z cudem bo w krzesełku źle, obok mamy źle najlepiej wejśc matce na głowę ale po minucie i tak będzie źle.
Niewierzyłam w bunt dwulatka ale z każdym dniem zaczynam wierzyć w tą teorię wstyd gdziekolwiek iść z moim dzieckiem bo co chwila jest rzut płaski na podłogę, wyginanie się na rękach do tyłu, od dwóch dni zaczyna się gryzienie w trakcie takiego napadu złości .... nie wiem czy sama powinnam usiaść i płakać czy co ...
teraz śpi więc chwila oddechu przed kolejną porcją rozrywki
coś czuję że z czasem to mnie tu zlinczujecie za moje posty ... ale co będę kolorować jak taka jest prawada

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-07-24 o 14:38
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości