![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Dziwny ten twoj gin
![]() ja mojemu jak powiedzialam ze wymiotuje po 5 razy nawet wypita woda to mnie natychmiast postraszyl szpitalem ale poczekalismy chwile i jest znacznie lepiej! do tego dal mi czopki, cola tez pomaga wiec udalo mi sie uniknac szpitala, wyniki krwi tez mialam ok
#1862 |
Zakorzenienie
|
ja mam i używam do dziś,czasami podgrzewam obiadek,ładuje do słoiczka po gotowym (mam jeden taki do tego celu),łatwiej też mi taki obiadek przechowywać w lodówce,jak nie mam czasu gotować świerzego.
Także u nas sie sprawdził.. Dusiolka ty pisałaś,dlaczego nie można pić melisy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie kolejny z bólem głowy.
#1864 |
Wtajemniczenie
|
simonee - daję sobie czas do końca tyg. i jeśli dalej tak będę wymiotować to poproszę go o Torecan. Mówił mi o nim, ale ja sama tez jestem sobie winna, bo ciągle mówiłam, że dam sobie radę, że zniosę wszystko dla dzidzi
![]() ![]()
#1865 |
Zadomowienie
|
Ja również wolalabym zeby bylo placone po 100% ale to.jakis jest kompromis. Mamy w pl jeden z najdluzszych macierzyńskich w europie jak nie najdluzszy i państwa nie stac niestety na placenie 100% przez caly rok. Dlatego ustalili to 80 albo 100/60 czyli tez w sumie 80%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Jak długo trwa macierzyńskie płatne w pl? Kuzynka mi cos mowila ze 4 miesiące tylko. W Angli trwa 9 miesięcy, jest płatne tygodniowo wiec wychodzi chyba dokładnie prawie 10 miesiacy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Wtajemniczenie
|
A czym sie rozni ten wybór? Kwota?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Brawurka wysłałam ci PW
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja 3 lata teraz po stymulacji w czerwcu zaszlam za pierwszym razem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Wtajemniczenie
|
A to spoko w sumie rok sie opłaca. W UK jest taki minus ze każda kobieta bez względu na zarobki dostaje tyle samo, niezbyt duzo, w sumie tylko przez pierwsze 6 tyg dostaje sie chyba 90% zarobków. Potem juz ta słaba kwota.
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- A wczesniej nie próbowałaś stymulacji? Bo ja zaczęłam od clo bardzo szybko ale nigdy nie zaszłam, nawet po inseminacjach. Dopiero in vitro. |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Katerina: ja mówiłam ze noworodkom sie nie zaleca melisy,zreszta takiemu nowonarodzonemu to rownież koperek niebardzo dopiero tak od 2tyg życia. Kobiety w ciazy mogą pic meliske
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprzeglądałam ubranka po synku,w sumie nie posprzedawałam ubranek 6mscy wzwyż,wiec tylko 0-6 bede musiała dokupić. I wygrałam nowiutki leżaczek na ebay za całe 10funciszy,jutro jadę go odebrać ![]() Elvira ja wlaśnie sznupie po necie w sprawie macierzyśnkiego,dostane mniej niż zarabiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty bedziesz dostawać przez job centre (urząd pracy)? ja niestety tak, bo pracuje u obecnego pracodawy od maja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie będę takich rzeczy kupować, bo nie muszę - dostanę od szwagierki jak będę chciała. Ale chyba nie będę chciała ![]() Ktoś pisał o sterylizatorach do mikrofali - taki bym własnie wybrała. Konkretnie ten https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=343 Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a oorientujecie się jak to jest z lekami homeopatycznymi w czasie ciązy?
#1879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Ma.ko : co do homeopatii to decyzje musi podjąć ginekolog a homeopata dobrać odpowiednie granulki- rozcienczania sa tak małe ze myśle ze w przypadku mdlosci,bólu głowy,przeziębienia mozna by stosować ,ale nic na własna rękę. Dodatkowo trzeba podczas homeopatii przestrzegać pewne reguły-inaczej nie działa. Zreszta ja w ta metodę leczenia i tak nie wierze;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() czy przed ciążą "doszczepiałyście" się na różyczkę? ja błam szczepiona jak wszyscy w szkole, w 12 r. ż., chyba w 6 klasie podstawówki. Mam taki wpis w karcie szczepień i to mnie uspokoiło. Ale właśnie wyczytałam na tamtym wątku, że tamta szczepionka działa 10 lat tylko. ja nigdy na różyczkę nie chorowałam na pierwszej wizycie u gin. w ciąży nie dostałam skierowania na badania przeciwciał różyczki, ale dostałam informację na karteczce, że jest to badanie zalecane, ale nie refundowane. podobnie jak toksoplazmoza, cytomegalia, hiv i inne. Bo ja chodzę na NFZ. Nie zrobiłam tego badania bo widziałam swój wpis w karcie szczepień i byłam spokojna. teraz już nie wiem nic ![]() ![]() czy to możliwe że mimo szczepienia - co prawda 18 lat temu - można nie mieć przeciwciał? czy orientujecie się może w tym temacie? wszystkie robiłyście to badanie w ciąży? jeśli tak, to czy macie obecne przeciwciała różyczki w krwi?
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-24 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() linna ja byłam kierowana jakoś ok 12 tygodnia na przeciwciała różczycki też.
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie elwira - w ciąży nie szczepi się na to, a przed ciążą to najlepiej rok odczekać, a 3 miesiące to minimum
![]() to w sumie ta informacja o obecności przeciwciał we krwi, kiedy jest się już w ciąży niewiele daje ![]() kurcze, ale nie wytrzymam w tej niepewności, idę jutro zrobić te wszystkie zalecane ale nierefundowane z kartki ![]()
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciaza sie nie szczepilam bo wtedy trzeba odłożyć starania na 3-4miesiace. Jak tylko test wyszedł pozytywny to zrobiłam cały pakiet badan i były tak przeciwciała na różyczkę,ja wiem ze nie przeszłam jej wiec nie miałam ich.. Po prostu trzeba sie pilnować teraz,nic juz nie zrobimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1888 |
Wtajemniczenie
|
swoją drogą - coraz więcej absurdów w tym naszym kraju....
tyle tych składek się odprowadza, a figa z makiem z tego ![]() są badania "zalecane" ciężarnym w ciąży i badania "obowiązkowe" jaka to polityka pro prokreacyjna, skoro państwo nam tych "zalecanych" nie refunduje a tyle pieniędzy w tym kraju na bzdury idzie ![]()
#1889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana: nie bierz od koleżanki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Tu nie chodzi o to czy ktos w ciazy jest od poczatku na l4 czy nie- kazda mogła sie zdecydować przeciez. Chodzi mi o to ze jak juz chca zabierać ileś z wypłaty to niech konkretna kwote podadzą a nie procent! Przeciez to jest mega niesprawiedliwe. Osobie która zarabia np 1500 zł netto zabiorą 300zl i dostanie 1200, a takiej która zarabia 5tys odciagna cały 1tys! No to przeciez jakaś porażka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie dusiolka, coś czuję, że może tak być i u mnie
![]() a na stronie o różyczce wyczytałam, że najbardziej należy uważać na dzieci - w sensie, że one mają pierwszą turę szczepień w około 13/14 miesiącu życia, a potem właśnie w szkole ja akurat mam roczek w bliskiej rodzinie w sierpniu, czyli dziecko szczepionką na różyczkę nie tknięte ![]() ![]() choć spowoduje to na pewno jakiś niesmak i niezrozumienie u teściowej - bo to jej wnuczka będzie roczek miała
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.