|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Zmartwiłyście mnie tą różyczką bo nie wiem już czy miałam robione te badania czy nie... Jak się nazywa badanie/ albo przeciwciała które są oznaczane? Jest na to jakis skrót? To sprawdzę w karcie ciąży
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Wujek Donald" obiecał nowe miejsca pracy i w pewnym sensie dotrzymał słowa bo powiększył liczbę urzędników państwowych ;d hahaha którzy oczywiscie dostają pensje z naszych podatków;d a podatki płaca z "naszych podatków" ;d przeciez to jakis kabaret |
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała wrócić do pracy z dziećmi po 4-5h dziennie jakoś po 7-8 miesiącach o ile pozwoli nam na to sytuacja, do swojej formy na pewno nie wrócę przed rokiem, ale wiem, że na macierzyńskim można pracować nie tracąc zasiłku pod warunkiem, że przejdzie się na mniejszy wymiar etatu niż się miało przed ciążą lub jeśli np skończyła się umowa to podejmie się pracę na umowę zlecenie i o tym drugim wyjściu rozmyślam.
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=elvira44;47435355]W sumie wiele koniec ma lekkie skurcze macicy na samym poczatku i to jest normalne. Ja miałam bardzo lekkie ale raczej tylko pare dni w okolicach przed terminem @. Bierzesz progesteron i nospe?[COLOR="Silver"]
Tak biore Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczeperko - nie chciałam zdenerwować, zastanawiałam się czy tu o tym napisać, żeby nikogo nie wystraszyć, a najpierw zapytałam na tym wątku o różycce, ale w razie co to warto wiedzieć i się bardziej przypilnować - zwłaszcza w przypadku kontaktu z dzieciakami
przeczytałam, że to się przenosi drogą kropelkową i przez wydzielinę z nosa itp. więc warto w razie braku przeciwciał na to zwrócić jeszcze szczególniejszą uwagę, zwłaszcza jeśli ma się małe dzieci w otoczeniu ![]() ale spokojnie - to podobno baaaaaaardzo żadko teraz występująca choroba, bo dzięki wieloletnim szczepieniom została porządnie uśpiona ![]() a oznaczenia przeciwciał to IgG oraz IgM ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- ooo tak dusiolka, "urzędników to Ci teraz jak mrówków"
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-24 o 14:05 |
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
przechorowanie różyczki chyba gwarantuje obecność przeciwciał, także jesteś bezpieczna teja
|
#1899 | |
|
Buc
|
LindaC, nie doszczepiałam się, robiłam przeciwciała ale jeżeli nawet ich by teraz nie było to co zrobię?
to samo jest z innymi chorobami zakaźnymi - trzeba po prostu bardziej uważać. Cytat:
czyli co, tej co zarabia 1,5K powinno zabrać się 1K ? byłoby sprawiedliwie?
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba że np distalas podwyżke jakos w ciągu tego roku to wtedy moze Ci sie oplacac zostac dluzej w pracy
|
|
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sprawiedliwie jest jak ten co wiecej zarabia zeby wiecej mu zabierać?! Nie mówiłam o kwocie tysiąc złotych zeby odciągać tylko jakaś stała kwote. No 300-400zl jak tak bardzo chca juz odciągać ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Czy ja mówiłam ze odciągać 1tys zł? Napisałam ze powinna byc jednolita stawka,sorry ale mniej zarabiajacy dostają jeszcze pełno dodatków w tym becikowe,potem jakies gminne,zasiłki wiec nie wychodzą stratni bo co tamci odciagna to od gminy dostaną a osoba wiecej zarabiająca nie ma takiej możliwości,to jest sprawiedliwe rozumiem? Tak samo podatek progresywny..ludzie którzy chca rozwijać sie,wiecej zarabiają dzieki swojej pracy która ma i w ktorej sie moze realizować i byc hojnie wynagradzany musi odprowadzać super duze podatki?! Nie dziwie sie ze ludzie kombinują jak mogą zeby jak najmniej oddać państwu.. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Te pieniądze które sa odciagane "lepiej zarabiającym" sa oddawane m.in na rożne zasiłki,becikowe i inne tego typu bajery. Ja sie nie godze na to i tyle ale wiadomo ze to sie nie zmieni chyba ze ktos radykalnie prawicowy zasiądzie u sterów władzy;p spodziewam sie od Was oczywiscie batow
|
||
|
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam kontakt z tą chorobą rok temu - miał ją kolega z pracy ale nie zachorowalam. Nie wiem jak u Ciebie w mieście ale w Poznaniu była epidemia różyczki rok temu... To nie jest uśpiona choroba bo dzieci się teraz często nie szczepi...Dlatego się martwię, ale nic nie zrobię. Pozostaje mi uważac i tyle
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze to nie słyszałam o tej epidemii, ja z Krakowa
ale ogólnie coś kiedyś słyszałam, że odżywają niby uśpione choroby, bo coraz więcej rodziców nie decyduje się szczepić niemowląt, z uwagi na różne pogłoski, że może to mieć wpływ na ich rozwój, czy powodowć np. autyzm. Stąd mogą odżyć Heinego - Medina itp. Ja swoje dzieci będę szczepić na pewno ale coż poradzić Szczeperka, trzeba nam po prosu uważać
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-07-24 o 14:39 |
|
|
|
#1905 | |
|
Buc
|
Cytat:
tak, dla mnie to jest sprawiedliwe żeby zabrać wiecej temu który wiecej zarabia bo dzięki temu ten, który zarabia mniej będzie miał więcej. co do podatków, powinnien być jeszcze jeden próg, wrzucanie tego co zarabia 85K rocznie w jeden worek z tym, który wyciąga rocznie dajmy na to bańke jest słabe. to nie chodzi o baty, mamy skrajnie odmienne poglądy i tyle. póki nie przeczytam/usłysze rasistowskich, homofobicznych i ksenofobicznych itp haseł to jestem wyluzowanym człowiekiem.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-07-24 o 14:45 |
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakim prawem zabierać wiecej zarabiającym pieniądze?! No kurde z jakiej racji cieżko zarobione pieniądze maja iść na innych.. Ciekawe czy tak samo byś mówiła jakbyś zarabiała te 5-6tys.. Bo ja wolałabym osobiście wspomóc jakaś fundacje gdyby państwo nie ingerowało w to komu rozdać pieniądze. Ja nie jestem za socjalizmem. Rozumiem pieniądze na wojsko itp ale któryś z mądrych ekonomistów juz wyliczał kwote jaka byłaby odpowiednia i do zapłacenia przez każdego na tyle niska ze nikomu nawet nie chciało sie kombinować co zrobic zeby nie zapłacić. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Jesli chodzi o homoseksualistów to jest to dla mnie okropne i rownież nie godze sie zeby umowliwiac małżeństwa takim osobom oraz adopcje dzieci! Przeciez to nie jest definicja normalnej rodziny nie oszukujmy sie niech sobie sa homo ale nie musza sie chyba odnosić z tym?znam paru gejów którzy sie tym nie obnosza-po prostu sa i nie walczą w durnych paradach itp i nikt do takich nic nie ma,ale cos kosztem cZegos,przeciez dziecko nie moze mieć dwóch tatusiów albo mamus Bo to jakaś paranoja. To tak w ramach z podtematu posta nic obrazliwego nie ma w tym co napisałam.
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Buc
|
Cytat:
gwarantuję Ci, że wiem co mówie i z ciekawości zapytam ale widziałaś moje zeznanie podatkowe czy osądasz mnie swoją miarą bo mniemam, że wpadasz ze swoim mężem w drugi próg podatkowy i masz problem z przeboleniem tego, że jasne część Waszych pieniędzy idzie w czarną dziurę i dla osób mniej zarabiających? no chyba że z defaultu jesteś obrończynią lepiej zarabiających to wybacz. O ile zgodze się z tym, że deprymujące jest to, że de facto nie wiadomo co się z tą kasą dzieje, to z tym że ktoś potrzebujący dostaję te pieniądze i to jest mój dramat osobity to serio, nie zgodze się nigdy. jasne, też bym wolała przeznaczyć pieniadze na fundację ale tak samo bym nie miała pojęcia czy ta fundacja je przekazuje potrzebującym. co do pogrubionego, to okropne do czego się odnosi bo nie łapię? do homoseksualizmu czy małżeństw czy adopcji?
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-07-24 o 15:49 |
|
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże dziewczyny ale sie wystraszyłam. Nie wiem co to było ale chyba na ruchy za wczesnie? Jutro zaczynam 14 tydz. Leze na sofie i poczułam jakby tam gdzie jest macica tylko z prawej strony takie dziwne uczucie jakby cis tam było, dotknęlam palcem a tam taka górka w srodku jakby kulka. Czułam to palcem. Trwało to moze 3 sekundy. Co myślicie?
Edytowane przez elvira44 Czas edycji: 2014-07-24 o 15:54 |
|
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło oczywiscie o to ze nie zaakceptuje małżeństw homoseksualistów i ze tacy mogliby adoptować dzieci. Normalne małżeństwa które chca adoptować dzieci jak najbardziej popieram i ogromny szacunek dla takich małżeństw. Nie wazne ile zarabiam ja czy mój maz i w jaki próg podatkowy wchodzimy, chodzi o to ze karygodne jest to ze państwo dysponuje naszymi pieniędzmi i przeznacza na co chce ( wyłączam tu policję -ale taka prawdziwa która zajmuje sie konkretnymi sprawami a nie drogówkę, czy wojskiem bo na nie powinny iść grube pieniądze wkoncu ono ma bronić nas w razie co). To taka kwintesencja tego co chciałam przekazać. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Hm nie wiem;p nie miałam takiego uczucia pod ręka ale moze dlatego ze za duzo sie nie dotykam bo brzuchu a dzidzia sie uaktywnia kiedy jej wygodnie hehe i nie zawsze zdarze przytknac rękę ale ruchy sa naprawdę bardzo odczuwalnym uczuciem![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Suszarka: ja nikogo nie osadzam,dla mnie wartością człowieka nie jest to ile zarabia ani czym sie zajmuje (w sensie pracy),chodzi mi o te ustalenia państwowe które mi sie nie podobają i tyle. |
||
|
|
|
#1910 | |
|
Buc
|
Cytat:
tematu homoseksualistów nie ciągne, bo nie chce sobie podnieść ciśnienia. Suszarka: ja nikogo nie osadzam,dla mnie wartością człowieka nie jest to ile zarabia ani czym sie zajmuje (w sensie pracy),chodzi mi o te ustalenia państwowe które mi sie nie podobają i tyle. z pogrubionym się zgadzam.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-07-24 o 16:08 |
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu nie uznaje zasady zabrac jednemu a dać drugiemu (ten pierwszy moze zawsze DOBROWOLNIE dać jesli ktos inny nie bedzie decydował za niego)
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Suszarka: przeciez ja nikomu nie pisałam ile kto zArabia! Pisałam dwie skrajne kwoty po prostu i jak to wyglada,podalam przykłady które nie zostały zrozumiane. Nikogo personalnie to nie dotyczyło wiec nie rozumiem oburzenia. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Myśle ze ogólnie mało osób ma prawidzwe prawicowe myślenie większość uwielbia socjal,taki kraj no cóż.. Nikomu nie narzucilam ani nie narzucam swojego zdania tylko przedstawiam punkt widzenia wiec nie rozumiem takiej bulwersacji
|
|
|
|
#1912 | |
|
Buc
|
Cytat:
dusiolka, jasne każdy ma swoje zdanie i każdy ma do niego prawo a po to jest formu, żeby o tym dyskutować. i wierz mi, że moje posty są daleko od tonu bulwersacji. a co masz na myśli uwielbia socjal? a co do prawicowego myślenia to ja Ci powiem tak - im mniej osób je ma tym bardziej ja się cieszę (tak lewacki pomiot, ze mnie, z poparciem dla wspierania biedniejszych i słabszych i z poparciem o zgrozo dla homoseksualistów!. ) i teraz będzie jasne, że nigdy się w powyższych poglądach ze sobą nie zgodzimy.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-07-24 o 16:19 |
|
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety również nie jestem zwolennikiem panstwa bawiacego sie w janosika i polityki na zasadze uprzykrzyc zycie wiecej zarabiajacym.
Prog podatkowy 85 k jest dla mnie za niski. Tutaj zgadzam sie ze zdaniem suszarki ze ktos kto tyle ma nie powinien byc w jednym worku z kims kto.ma milion- po prostu te 85 k to nie jest tak duzo zeby az tyle podatku placic i to właśnie niejako za osoby o nizszych dochodach. Poza tym wg mnie podatek powinien rozliczac sie na ilość osob w rodzinie bo cos jest nie tak jak osoba majaca np 2 dzieci na utrzymaniu ma placic wysokie podatki podczas gdy ktos o tym samym dochodzie bez rodziny placi taka sama.kwote a nikogo nie utrzymuje wiec realnie ma wiecej kasy. Tak jakby karac za posiadanie dzieci:/ taka polityka prorodzinna.. |
|
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No prawica z lewica nigdy sie nie zgodzi na szczęście poparcie dla prawdziwej prawicy rośnie 80% nSzych znajomych ma takie poglądy wiec cieszę sie ze rośnie w sile ;d Dla mnie poparcie homoseksualistów to jest pogarda dla prawdziwych rodzin zeby nadawać im takie same prawa.. Ten swiat sie kończy;p A chyba socjalizmu nie trzeba nikomu tłumaczyć kazdy hasło doskonale zna i jakie sa składowe.---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Przeciez na każde niepracujące dziecko jest ulga 1tys zł. |
||
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wolała żeby mi 1000 z 5000zł zabrali, bo jakbym zarabiała 1500zł to bym się chyba popłakała gdyby mi jeszcze 300zł zabrali. Nie ma co debatować, to jest chora sytuacja i tyle.
|
|
#1916 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() no to tak samo mogę Cię zapytać czy ludzie żyjacy w konkubinacie czy wychowujący samotnie dzieci to też pogadra dla "prawdziwych rodzin"? dobrze wiedzieć, że socjal to to samo co socjalizm.
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez sa ulgi tzw prorodzinne wlasnie z okazji posiadania dzieci.
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Qle ulga 1 tys to nie jest za duzo. Jest to dużo mniej niz jakby sie.mialo podatek podzielić na kilka osob.
Niestety to.państwo sobie nie radzi wiec siega do kieszeni tych ktorym sie udalo. Problem polega na tym, ze Ci w Polsce, którzy maja naprawdę duze pieniądze, nie.placa u nas podatkow i mowie tu akurat o tych najbogatszych. |
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
dusiolka ja sie ogolnie po brzuchu tez nie dotykam czesto. Ale poczułam cos, ciezko to opisać jakie to odczucie, wiec sie dotknęlam w to miejsce. Tak sobie myśle ze rece i nogi ma za małe zeby je czuć, ale moze zmieniał bobas pozycje i pasowałoby mi to na głowę, bo głowa chyba miała 2 cm jak mierzyla we wtorek, a ta kulka miała gdzies tyle. Bo jelita sa chyba pod macica? Prawda? Mogłabym je czuć ale nie mogłyby tak jakby wystawac twarde zeby je było czuć palcem pod skora?
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to mnie trochę mój szef ostatnio trochę wyprowadza z równowagi, bo dzwoni do mnie o każdej porze dnia i nocy, czy mam wolne czy nie, zwiększyłam im obroty dwukrotnie w ciągu tego roku, a on mi teraz wymyślił, że przez ostatnie 10dni lipca mam je podciągnąć o kolejne 18%, ale nie ma na to planu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.