|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Wiesz co, aż ciężko skomentować zachowanie tego lekarza!!! z tego co mówi, to ja powinnam codziennie jeździć, bo Hania się nie rusza non stop. Teraz np się nie rusza...i wiem, że tak do 16, 17 będzie cisza...to co?mam gnać już? I widać taką empatię w tym, że byłaby wina szpitala, a Ty byłabyś nietykalna, serio, taka troska o Ciebie i dziecko z tego bije!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Ciekawe jak mamuska11 i jej coreczka... martwie sie o nie.... wiem, ze po cc bedzie miala problem, zeby pisac.. Modle sie, zeby jej dzidzia byla zdrowa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przejmuj sie lekarze mają czasem gorsze dni i opierdalają....Chociaz nie powinni tego robić... Ja też miałam z☠☠☠kę od dwóch lekarzy. Najpierw od ordynatora jak chciałam wyjść na przepustkę....To powiedział, czy ja widze jakie mam ciśnienie???Czy sobie robie żarty???Że jak coś mi sie stanie to wszyscy straca pensję itp...Ale on mnie nie trzyma moge sie wypisać na własne żądanie.... A jak wychodziłam i zapytałam o której wypisy to mi lekarz pow" że jak będe tak dalej peplała to do wieczora sie nie doczekam... ![]() ![]() zuken tak dostaniesz ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-24 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie w nocy boli krycha , biodra i brzuch więc zwlec się z łóżka do wc to nie lada wyczyn ![]() ![]() Moni 26- ja też od wczoraj czuję słabiej ruchy ,ale czuję ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-24 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trzymam juz za Ciebie kciuki kilka dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sara powodzenia kochana! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Zakorzenienie
|
Widocznie tak.
Przeciez tez mogliby mnie polozyc i trzepac hajs bo od razu na wstepie daje karte z ubezpieczenia moga to wykorzystac ale nie chca. Za to wczoraj przyszlam to polozna podpiela mnie do ktg i mowi do Tz : ' niech pan zrobi zonie kawke herbate niech sie czegos napije ' jakos nie moge sie do tego przyzwyczaic ze tutaj tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj znać jak tylko będziesz na siłach!! ![]() Cytat:
![]() Mi w ogóle nie chcieli tego samego dnia dać wypisu, wyników badań i karty ciąży. Kazali przyjść następnego dnia po to. Dopiero jak zrobiłam aferę powołując się na ustawę o prawach pacjenta i że potrzebuje, bo idę do swojego gina, to mi baba zrobiła 'poza kolejką...bo jest poniedziałek, a ona robi dopiero wypisy z piątku' (a co mnie to kurde obchodzi). A położna mi na odchodne powiedziała 'ledwo wyszła, a już do lekarza leci, ciekawe, co on by pani pomógł, jak pani prawie poroniła' głupi babiszon!! Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na pewno? bo moje dziecko się nie rusza 10 razy na godzinę a jest z nim wszystko jak najbardziej w porzadeczku. moje się rusza 3 razy dziennie czasem 4 razy popływa popływa powystawia nóżki i pupkę i idzie spac dalej...
![]() |
#3735 |
Wtajemniczenie
|
U mnie to jest tak, że jak się młoda nie bardzo rusza, to ja ją szturchnę, że tak powiem i oddaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj to ostatnio mnie tak denerwuje zwlaszcza jak jestesmy u lekarza, bo zaczal sie bawic w lekarza, on wszystko wie najlepiej. Jak mam robione ktg to komentuje ze ooo znowu nie mam skurczy albo cos takiego. Wydaje mi sie ze ogolnie on ma do mnie pretensje ze nie urodzilam jeszcze. Sorry to tak nie dziala nie sklada sie zamowienia i nie dostaje sie go po kilku minutach ![]() albo ja cos mu mowie ze mam wydzieline zielona ale to normalne a ten biegnie do poloznej ze mi wody odeszly no nie moge ![]() nic mu sie wytlumaczyc nie da bo udaje ze wszystko wie, to sie pozalilam. albo wczoraj po masazu szyjki tak bolal mnie brzuch mialam caly czas mega twardy wiec usiadlam sobie na chwile bo myslalam ze nie wyrobie a ten do mnie ze ja nie moge siedziec bo znowu nie urodze ![]() gdyby go tak przez chwile bolalo to by sie biedny poplakal i nie wiem czy udaloby mu sie chociaz krok zrobic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież takie dziecko ma juz pewien rytm! Ja wiem, że moja Hania jest najbardziej aktywna między 21 a 23...i ok 5 rano! Gdyby wtedy się w ogóle nie ruszała, to pewnie bym pojechała! Ale póki ten rytm zachowuje, to chyba ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zalecenie kontroli ruchów 3x dziennie (to bardzo dużo- ze względu na ciśnienie) i mam właśnie liczyć do 10, ale nie co godzinę no gdzie. A kiedy dziecko ma spać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja sie tak nie rusza jak sie martwie to ja szturcham a ona mi oddaje moja czuje najbardziej rano i w nocy w dzien sobie spi tak samo na ktg, pol dnia sie nie ruzsala a jak mialam robione ktg o 22 to dala mi takiego czadu w brzuchu ze myslalam ze sie poplacze z bolu bo wszedzie wpychala nozki i raczki i wypinala sie pupa teraz nawet polozna mowila ze juz sie tak dzieci nie beda ruszac bo nie maja miejsca a przed porodem sie wyciszaja i te ruchy sa mniejsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sory ,ale jakby mi mój takimi tekstami sypał to bym go chyba zatłukła , , albo wystawiła na korytarz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorka, źle sie wysłowiłam....Dostałam taka książeczę....i tam miałam0d 7-8, 12-13, 18-19, w tych godzinach powinnam miec po 10 ruchów, czyli na cały dzień 30. Jak by było mniej to sie zgłosić...Akurat moje dziecko było aktywne i czułam, ale teraz wydaje mi sie ze rzadko sie jakos rusza... ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ciagle o nich mysle, tak jej zycze z calego serca zeby z mala bylo wszystko w porzadku!!!! Juz za duzo przezyla stresow i sie nacierpiala teraz musi byc wszystko dobrze !!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() współczuję tylko tego leżenia, bo po ktg, które wyszło dobrze, też bym wolała wyjść do domu. Ale cóż, takie mamy realia, dobrze Daisydot napisała dlaczego Cię trzymają... Ale z drugiej strony, będziesz miała robione ktg, więc będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mi lekarz powiedział żeby w porze aktywności liczyć ruchy, w ciągu godziny powinno się liczyć do 10, wtedy jest ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wróciłam ze szpitala w którym chcę rodzić, byłam na KTG. I chociaż czeklam dłużej to nie ma co porównywać. Super warunki, sprzęt i pełna kultura. Po ktg przyjął mnie lekarz i bardzo dokładnie sprawdził. Zrobił mi też usg i zachwycał się pięknym ktg oraz ruchliwym dzieckiem. W tym szpitalu procedura z cukrzycą jest taka, że nie czeka się do terminu porodu tylko kładą wczesniej na padalogię. Powiedział, żeby zgłosiła się za tydzień (chyba że będzie się dział coś wczesniej) i pewnie mnie już zostawią. Jak dla mnie ok, bo to będzie równo tydzień do porodu i nie będę umierać ze strachu czy mnie przyjmą. Niestety boję sie tego odsyłania do innego szpitala, w alternatywie mam Karową i Bródnowski, ale tu nam się podoba najbardziej. To bardzo dobry szpital, tylko są nastawieni na sn. Papryczka - muszę doopoać w tej ilości stron zdjęcia Twojej Tuśki kochanej, bo tyle natrzepałyście dziewczyny, że szok. Moni wiem Moni ![]() Patio ![]() Dziewczyny z pierwszych pozycji czas już na was, nie blokujcie kolejki :-P Wight Cafe czuję się zmobilizowana dzięki TObie, torbę zaczełam szykować miesiac temu i tak zostało...muszę w końcu się zmobilizować. Czuję się zmęczona, a zaraz idę po córę do przedszkola i idziemy w odwiedziny do jej koleżanki, mam nadzieję, że dadzą się namówić na plac zabaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurna, ciekawe jak oni by to znieśli - mądrale ![]() Pewnie sobie nawet nie wyobrażają jakie emocje temu towarzyszą! Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-24 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tym bardziej ze mojej siostry kumpela tak własnie miała! Lekarze znaleźli 1000 wad u jej dziecka w okresie jak była w brzuszku..No i co???Urodziła sie zdrowa! Wydaje mi sie ze czasem nadzieja czyni cuda po prostu.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze wczoraj mi mowi ze nie tak sobie wyobrazal wspolny porod i ze go do siebie nie dopuszczam ![]() Jakby mniej gadal to by bylo inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.