Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 15:39   #1921
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
widzisz, to samo mogę powiedziec o lewakach - 99% moich znajomych to ludzie z tymi samymi podobnymi poglądami wiec tak samo - rośniemy w siłę.

no to tak samo mogę Cię zapytać czy ludzie żyjacy w konkubinacie czy wychowujący samotnie dzieci to też pogadra dla "prawdziwych rodzin"?

dobrze wiedzieć, że socjal to to samo co socjalizm.

Jak ktos nie chce małżeństwa (chodzi o sytuacje normalna czyli kobietę i mężczyznę) z rożnych powodów to niech sobie żyją jak chca i maja dzieci ile chca ,nic mi do tego. Tak samo jesli matka sama wychowuje dziecko lub ojciec z rożnych względów rownież nic mi do tego bo to jest sytuacja NORMALNA. Po to została stworzona kobieta i mężczyzna zeby przedłużać naturalnie gatunek, czy homo tez mogą z natury? No NIE! Odpowiedz chyba prosta jest? to nie jest naturalne i tyle dlatego takie osoby nie powinny porównywać sie do normalnych rodzin i zadać takich samych praw. No litości kochana a patrzysz w sondaże? PSL i SLD topnieje -tak pokazują procenty. Zreszta jest tylko jedna partia prawdziwie prawicowa ktorej nie chce nazwy wymieniać

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Nie napisałam ze socjal i socjalizm to to samo to jest składowa socjalizmu,myślałam ze idzie załapać o co chodzi

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Qle ulga 1 tys to nie jest za duzo. Jest to dużo mniej niz jakby sie.mialo podatek podzielić na kilka osob.
Niestety to.państwo sobie nie radzi wiec siega do kieszeni tych ktorym sie udalo. Problem polega na tym, ze Ci w Polsce, którzy maja naprawdę duze pieniądze, nie.placa u nas podatkow i mowie tu akurat o tych najbogatszych.

Ja sie im nie dziwie ze nie płaca tu podatków bo to normalne ze człowiek który zapracował sobie na to dosyć cieżko nie chce oddawać tyle kasy naszemu krajowi-gdyby tu zmienili w tej kwestii co nieco to pewnie wróciliby do nas,moze inni bogacze z innych krajów Chcieli by wtedy tu zakładać firmy i płacić tu podatki.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:43   #1922
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Chodziło oczywiscie o to ze nie zaakceptuje małżeństw homoseksualistów i ze tacy mogliby adoptować dzieci.

Normalne małżeństwa które chca adoptować dzieci jak najbardziej popieram i ogromny szacunek dla takich małżeństw.

Nie wazne ile zarabiam ja czy mój maz i w jaki próg podatkowy wchodzimy, chodzi o to ze karygodne jest to ze państwo dysponuje naszymi pieniędzmi i przeznacza na co chce ( wyłączam tu policję -ale taka prawdziwa która zajmuje sie konkretnymi sprawami a nie drogówkę, czy wojskiem bo na nie powinny iść grube pieniądze wkoncu ono ma bronić nas w razie co). To taka kwintesencja tego co chciałam przekazać.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Hm nie wiem;p nie miałam takiego uczucia pod ręka ale moze dlatego ze za duzo sie nie dotykam bo brzuchu a dzidzia sie uaktywnia kiedy jej wygodnie hehe i nie zawsze zdarze przytknac rękę ale ruchy sa naprawdę bardzo odczuwalnym uczuciem

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Suszarka: ja nikogo nie osadzam,dla mnie wartością człowieka nie jest to ile zarabia ani czym sie zajmuje (w sensie pracy),chodzi mi o te ustalenia państwowe które mi sie nie podobają i tyle.
"Normalne" małżeństwa, które znęcają się nad dziećmi, mordują je, ale najważniejsze, że to mąż i żona...

Mnie jak długo ktoś jest dobrym człowiekiem nie obchodzi jego orientacja seksualna czy styl życia. Każdy człowiek odczuwa takie same potrzeby, a te najwyższe to rodzina, miłość bezpieczeństwo i czy to są dwie kobiety, dwóch facetów, czy para mieszana tak samo chcą być szczęśliwi i być może mieć dzieci.

Idąc tym tropem samotni rodzice też nie są "normalni" i trzeba by się zastanowić, czy można im zostawiać dzieci...
Stary 2014-07-24, 15:44   #1923
suszarka
Buc

Cytat:
Jak ktos nie chce małżeństwa (chodzi o sytuacje normalna czyli kobietę i mężczyznę) z rożnych powodów to niech sobie żyją jak chca i maja dzieci ile chca ,nic mi do tego. Tak samo jesli matka sama wychowuje dziecko lub ojciec z rożnych względów rownież nic mi do tego bo to jest sytuacja NORMALNA. Po to została stworzona kobieta i mężczyzna zeby przedłużać naturalnie gatunek, czy homo tez mogą z natury? No NIE! Odpowiedz chyba prosta jest? to nie jest naturalne i tyle dlatego takie osoby nie powinny porównywać sie do normalnych rodzin i zadać takich samych praw. No litości kochana a patrzysz w sondaże? PSL i SLD topnieje -tak pokazują procenty. Zreszta jest tylko jedna partia prawdziwie prawicowa ktorej nie chce nazwy wymieniać

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Nie napisałam ze socjal i socjalizm to to samo to jest składowa socjalizmu,myślałam ze idzie załapać o co chodzi

czyli, jak kobieta nie chce dzieci mieć to jest wybrykiem natury, bo nie przedłuża gatunku? tak samo w sumie ta bezpłodna albo facet bezpłodny - przeca to już nienormalne, idąc tą semantyką, którą przedstawiasz powyżej.

ale ja mam gdzieś partie i sondaże, serio.
ta, co do prawicy, krul jest jeden - Winnicki.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2014-07-24 o 15:46
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:48   #1924
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dziewczyny prosze skończmy temat polityki i orientacji małżeństw a zajmijmy się ciążą - to jest forum dla przyszłych mam, a nie wiec wyborczy

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:50   #1925
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze skończmy temat polityki i orientacji małżeństw a zajmijmy się ciążą - to jest forum dla przyszłych mam, a nie wiec wyborczy

tu o polityce nie ma nic, tylko o przekonaniach.
ale luz postaram sie nie robić offtopa.
Stary 2014-07-24, 15:53   #1926
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
czyli, jak kobieta nie chce dzieci mieć to jest wybrykiem natury, bo nie przedłuża gatunku? tak samo w sumie ta bezpłodna albo facet bezpłodny - przeca to już nienormalne, idąc tą semantyką, którą przedstawiasz powyżej.

ale ja mam gdzieś partie i sondaże, serio.
ta, co do prawicy, krul jest jeden - Winnicki.

Nie wiem dlaczego tak przekrecane wypowiedzi. Jak nie chce mieć to nie ma- co mnie to ja mowię do czego została stworzona mężczyzna z kobieta naturalnie- dlatego natura nas i obdarzyła w takie narzady i takie możliwości-sama to zaprojektowała

Teja: a homo to niby nie wykorzystują adoptowanych dzieci?! Zawsze sie cos znajdzie. Ja nie popieram i tyle.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:

Jestem za ;p w sumie kochana dotyczy to tez dzieci hehehe jak sie spotkają dwie przeciwstawne partie to dyskusja moze sie nigdy nie skończyć hehehe:p

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Jesli przekonania to nie polityka to po co politycy sie tym zajmują?;p
Stary 2014-07-24, 15:57   #1927
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem dlaczego tak przekrecane wypowiedzi. Jak nie chce mieć to nie ma- co mnie to ja mowię do czego została stworzona mężczyzna z kobieta naturalnie- dlatego natura nas i obdarzyła w takie narzady i takie możliwości-sama to zaprojektowała

Teja: a homo to niby nie wykorzystują adoptowanych dzieci?! Zawsze sie cos znajdzie. Ja nie popieram i tyle.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Jestem za ;p w sumie kochana dotyczy to tez dzieci hehehe jak sie spotkają dwie przeciwstawne partie to dyskusja moze sie nigdy nie skończyć hehehe:p

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Masz rację, to się może zawsze zdarzyć i dlatego ja napisałam, że dla mnie jest najważniejsze jakim kto jest człowiekiem
Btw niepokojące jest to, jak wiele jest przypadków patologii w rodzinach adopcyjnych, a co za tym idzie, jak słabo są one weryfikowane i kontrolowane pod kątem rozwoju i bezpieczeństwa dzieciaków...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 15:58   #1928
suszarka
Buc

Cytat:

dusiolka napisałam już wyraźnie - mam gdzieś partie i mam gdzieś politykę jedynie mam wolnościowe poglądy, które chcąc nie chcąc są najbliżej lewej strony najdalej prawej,

co do natury, to powtórzę w takim razie bezpłodna kobieta albo męzczyzna idąc Twoją agrumentacją są wybrykami natury, bo sorry samym penisem i pochwą bez komórki jajowej i nasienia dziecka nie zrobisz.

Szczeperka - zaraz zamilknę obiecuję.
Stary 2014-07-24, 16:03   #1929
dusiolka
Zakorzenienie

To ja moze powroce to tematu forum;p

Co myślicie o wanienkach z tym stelażem?

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Masz rację, to się może zawsze zdarzyć i dlatego ja napisałam, że dla mnie jest najważniejsze jakim kto jest człowiekiem
Btw niepokojące jest to, jak wiele jest przypadków patologii w rodzinach adopcyjnych, a co za tym idzie, jak słabo są one weryfikowane i kontrolowane pod kątem rozwoju i bezpieczeństwa dzieciaków...

Jesli juz chodzi o kwestie patologi,rodziny alkoholików itp to robiono badania ze dzieci chca byc z takimi rodzicami,wlasnie nawet w takiej atmosferze ,ze dzieciom zawsze najlepiej bedzie z rodzicem jakikolwiek by nie był.
Stary 2014-07-24, 16:04   #1930
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ja mam wanienke z przewijakiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:07   #1931
suszarka
Buc

Cytat:

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Jesli juz chodzi o kwestie patologi,rodziny alkoholików itp to robiono badania ze dzieci chca byc z takimi rodzicami,wlasnie nawet w takiej atmosferze ,ze dzieciom zawsze najlepiej bedzie z rodzicem jakikolwiek by nie był.
ahahahahah padłam, może fronda je robiła,

dobra, co do wanienki ze stelażem to ja takową zakupie, bo będę mogła ją wstawić do normalnej wanny i nie schylać się aż tak bardzo. a czy o inna wanne chodzi? jakim stelażem?
Stary 2014-07-24, 16:09   #1932
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
dusiolka napisałam już wyraźnie - mam gdzieś partie i mam gdzieś politykę jedynie mam wolnościowe poglądy, które chcąc nie chcąc są najbliżej lewej strony najdalej prawej,

co do natury, to powtórzę w takim razie bezpłodna kobieta albo męzczyzna idąc Twoją agrumentacją są wybrykami natury, bo sorry samym penisem i pochwą bez komórki jajowej i nasienia dziecka nie zrobisz.

Szczeperka - zaraz zamilknę obiecuję.

Suszarka przepraszam Cie ale wolnościowe poglądy to napewno nie lewicowe chyba ze masz na mysli "wolność" w odniesieniu do tego ze na wszystkie "zboczenstwa" (sorry ale nie mogłam sie powstrzymać) trzeba byc tolerancyjnym. Jak wspominałam nie jestem nowoczesna, jestem bardziej konserwatywna dlatego nigdy popierać tego nie bede.

Poruszasz z ta niepłodnością kwestie które raczej norma nie sa lecz wyjątkiem,nie wszystkich takie nieszczęście dotyka- nie mogą w sposób naturalny mieć dziecka ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby zaadoptowali i stworzyli rodzine jesli tego bardzo chca.

No nikt mi nie wmówi ze facet z facetem uprawiający wiadomo co to jest normalne i zdrowe!

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Ja mam wanienke z przewijakiem

I jak sie sprawuje? A przewijak masz tez przy łóżeczku?

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Suszarka: no to padaj ;p
Stary 2014-07-24, 16:09   #1933
teja1
Zakorzenienie

Cytat:

Adoptowane dzieci chcą być w takich rodzinach pierwsze słyszę, widzę też, że moje studia do niczego się nie przydadzą, jeśli gdzieś są takie statystyki
Stary 2014-07-24, 16:09   #1934
mmgi
Zadomowienie

Cytat:

Do tej pory tylko Was podczytywałam, ale teraz postanowiłam się wtrącić.
Co to za badania? Pierwszy raz o czymś takim słyszę, a pracuję z dziećmi krzywdzonymi przez swoje rodziny i bardzo wiele z nich marzy, żeby ktoś je zabrał z tego piekła jakie fundują im rodzice.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:11   #1935
dusiolka
Zakorzenienie

Mam po prostu dosyć państwa które wszystko kontroluje i wtrąca sie nawet w wychowywanie dzieci,kształcenie, nawet do gaci zaglada za przeproszeniem. Niech sie zajmą tym co maja a ludzi niech zostawia w spokoju.
Stary 2014-07-24, 16:12   #1936
charliss
Zadomowienie

Ja chce taka na stojaku bo taka bez to gdzie sie stawia? Na.podlodze? Takie głupie mam pytanie.
A z przewijakiem tez myslalam, rozumiem ze on sie tak wysuwa spod tej wanienki, to wtefy jsk sie wode wylewa? Zdejmuje sie ta wanienke?
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:13   #1937
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Co to za badania? Pierwszy raz o czymś takim słyszę, a pracuję z dziećmi krzywdzonymi przez swoje rodziny i bardzo wiele z nich marzy, żeby ktoś je zabrał z tego piekła jakie fundują im rodzice.

Juz nie pamietam kto je robił czy który psycholog sie w ten sposób wypowiadał -po prostu utkwiło mi to w pamięci i byłam wtedy przerażona..nie mam w tej kwestii jednej opini i nie mogę sie opowiedzieć za jednym lub drugim akurat w tej kwestii- tylko przytoczyłam cos takiego -co nie znaczy ze popieram.
Stary 2014-07-24, 16:14   #1938
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Ja chce taka na stojaku bo taka bez to gdzie sie stawia? Na.podlodze? Takie głupie mam pytanie.
A z przewijakiem tez myslalam, rozumiem ze on sie tak wysuwa spod tej wanienki, to wtefy jsk sie wode wylewa? Zdejmuje sie ta wanienke?

Ja myślałam zeby zwykła stawiać na stole takiej ławie z drugiej strony chyba maz by musiał dźwigać wanienkę z woda na ten stelaż i wylewać hehe,cos czuje ze kąpiel w pierwszych tyg bedzie tez należała do niego;p
Stary 2014-07-24, 16:14   #1939
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
No właśnie do tej pory miałam takie same doświadczenia zarówno zawodowe, jak i te teoretyczne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 16:16   #1940
dusiolka
Zakorzenienie

Wracając do tych badan to one sporo metliku w głowie mi porobily szczerze mowiac.
Stary 2014-07-24, 16:19   #1941
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślałam zeby zwykła stawiać na stole takiej ławie z drugiej strony chyba maz by musiał dźwigać wanienkę z woda na ten stelaż i wylewać hehe,cos czuje ze kąpiel w pierwszych tyg bedzie tez należała do niego;p
Ja mam taki otwarty prysznic bez brodzika i kabiny wiec tak sobie.pomyslalam ze jak bede chciala nalac/ wylac wode to wsune sobie do prysznica cala ta wanienke na stelazu. Ale ze na stole/ lawie w kuchni bys kapala? Ja chyba w łazience. Jakoś to kapanie mnie przeraża prawie ze najbardziej. Ze mi sie takie.mokre wyslizgnie czy cos albo ze cos zle zlapie, albo ze sie zachlysnie itp.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:21   #1942
suszarka
Buc

Cytat:
Suszarka przepraszam Cie ale wolnościowe poglądy to napewno nie lewicowe chyba ze masz na mysli "wolność" w odniesieniu do tego ze na wszystkie "zboczenstwa" (sorry ale nie mogłam sie powstrzymać) trzeba byc tolerancyjnym. Jak wspominałam nie jestem nowoczesna, jestem bardziej konserwatywna dlatego nigdy popierać tego nie bede.

Poruszasz z ta niepłodnością kwestie które raczej norma nie sa lecz wyjątkiem,nie wszystkich takie nieszczęście dotyka- nie mogą w sposób naturalny mieć dziecka ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby zaadoptowali i stworzyli rodzine jesli tego bardzo chca.

No nikt mi nie wmówi ze facet z facetem uprawiający wiadomo co to jest normalne i zdrowe!

-

niem nie trzeba być tolerancyjnym ale nie należy obrażać ludzi z inna orientacja. co właśnie zrobiłaś.

aha. zaadoptować a in vitro?
Stary 2014-07-24, 16:23   #1943
dusiolka
Zakorzenienie

Na ławie w dużym pokoju no to w sumie masz dobre rozwiazanie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
niem nie trzeba być tolerancyjnym ale nie należy obrażać ludzi z inna orientacja. co właśnie zrobiłaś.

aha. zaadoptować a in vitro?

Nie bede wypowiadać sie o in vitro jesli pozwolisz. Lepiej juz skończymy dyskusje bo sie nie dogadamy na tym polu.
Stary 2014-07-24, 16:24   #1944
Brawurka_29
Zakorzenienie

Charliss ja na wanienke mam nakladany przewijak.jak dziecko idzie do kapieli to zdejmuje sie przewijak.pod spodem sa poleczki na kosmetyki itd

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-07-24, 16:24   #1945
dusiolka
Zakorzenienie

Nie obrażam tych którzy nie obnosza sie ze swoją inna orientacja. A tacy co sie obnosza to dla mnie tylko prowokacja,na pokaz. Koniec
Stary 2014-07-24, 16:25   #1946
suszarka
Buc

Cytat:
Na ławie w dużym pokoju no to w sumie masz dobre rozwiazanie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Nie bede wypowiadać sie o in vitro jesli pozwolisz. Lepiej juz skończymy dyskusje bo sie nie dogadamy na tym polu.
pewnie, bo obie wiemy, co byś odpowiedziała.
i jestem za zakończeniem dyskusji i nie zaczynaniu kolejnej (jak się uda) na wiadome tematy.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2014-07-24 o 16:26
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:25   #1947
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dusiolka czyżby in vitro bylo wg Ciebie zle ?

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-07-24, 16:35   #1948
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. II

Charliss: ja kupiłam taki super wkład jakby do wanienki potem wyrzucę jak chcesz zdj tego. Moja mama miała cos podobnego dla nas tyle ze trwalsze napewno (komuś pożyczyła i nie oddał a teraz nie pamięta komu;p)

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Dusiolka czyżby in vitro bylo wg Ciebie zle ?

Jak juz mówiłam nie wypowiadam sie na ten temAt

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Suszarka po prostu sie nie wypowiadam i tyle. Nie wiem po co chcesz podsycać atmosferę?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Nie wypowiadam sie bo nie chce zaczynać kolejnej dyskusji i tyle,cześć osób popiera a cześć nie i dajmy spokój.
Stary 2014-07-24, 16:36   #1949
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ja też poproszę zdjęcie tego wkładu - ciekawe czy to się przydaje? Moim zdaniem kąpiel najbezpieczniejsza będzie w wykonaniu taty. Dłoń ma duużą i pewniejszą

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:40   #1950
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też poproszę zdjęcie tego wkładu - ciekawe czy to się przydaje? Moim zdaniem kąpiel najbezpieczniejsza będzie w wykonaniu taty. Dłoń ma duużą i pewniejszą

Juz zaraz wkleję- moja mama dostała kiedyś kiedyś wzór na wykonanie od koleżanki ze Szwecji i ktos jej wykonał to,ja wlasnie w jednym sklepie dorwalam z taka sama idea tyle se jest węższe i wydaje mi sie ze nie bedzie takie trwałe,najwyżej znajdę kogoś kto by wykonał cos podobnego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości