|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Wogole nie chce juz jezdzic na te wizyty, co jade do tego szpitala to wracam ze złymi wiadomosciami
Jeszcze dzis bylam taka zdezorientowana, bo polozna ktora robila usg odrazu powiedziała,ze nie liczy na to, ze dziecko zdola sie obrocic, a lekarka milczała. Znowu polozna stwierdziła, ze czasem tak sie dzieje z brzuszkiem, a lekarka zaczeła panikować, kazała mi wyjść z gabinetu, bo ona musi iść do tej co robiła mi usg i sie upewnić czy dobrze wymierzyła wszytsko. Obie wrocily, analizowały zapisy i staneło na tym, że musiałam iść na kolejne usg. Poszłam to znowu zaczeła sprawdzać i zapisywać rytm serca, na koniec w karcie mam napisane, że za tydzień dodatkowe USG pozycji dziecka i powtórka zapisu bicia serca.. Jak to w samochodzie przeczytałam to całkiem zgłupiałam
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Moni26 dziwne ze masz już białe mleczko. Przecież siara jest tak jakby żółta lub przezroczysta i ten pierwszy pokarm jest najważniejszy.
A dopiero po paru dniach karmienia pokarm robi się biały lub szary. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja miałam w tamtym tyg usg to babka nic się prawie nie odzywała, na koniec mówi, że chyba będę musiała porozmawiać z jakimś specjalista zaraz.. To ja juz przestraszona, wiadomo i mówię do TŻ po polsku po cichu, że chyba cos nie tak, a ona: Nie, nie. Taka procedura
|
|
|
|
|
#3844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja od paru tygodni przestałam mieć, a codziennie przez większość ciąży się ze mnie lało.. mam nadzieję, że to wróci...
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za lekarka Nie powinna Cię tak straszyć i stresowac |
|
|
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Mamuska na pewno już po. Mam nadzieję, że z Natalką ok.
|
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko .
![]() co macie w swoich kącikach dla maluszków?! ja tak patrzę na mój i jest taki smutny brakuje w nim czegoś.. jakichś ozdób. wiem że dzidzia będzie najlepszą ozdobą, ale chodzi mi o taki artyzm rzeczowy mam tylko - łóżeczko i maskotki..
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa i jeszcze stos ubranek do wyprasowania.
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Może kup ładna lampkę i literki ?
|
|
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- oo no pomyślę o tym literki już szyłam, ale coś mi nie wyszło delikatnie mówiąc i chyba zamówię na allegro
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh teraz doczytałam i nie chodzi o rytm serca, ale o PI – wskaźnik pulsacji naczyniowej. Zaznaczone, aby zwrocic na to uwagę, bo wskazuje 1.03 ( a w nawiasie, że jeszcze mieści się w skali ) Nie wiem nawet jaki powinien byc prawidłowy wynik, nie mam juz sily.
Zacznie mi sie pewnie weekend płaczu i narzekania !
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-07-24 o 17:50 |
|
|
|
#3855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas nie będzie maskotek przy łóżeczku ani żadnych ozdób, bo nie ma ich gdzie dać. Cieszymy się, że łóżeczko udało nam się wepchnąć do sypialni, bo było z tym ciężko ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Poczytalam was ale nie umiem cytowac na telefonie:P tz przywiozl mi laptopa i internet ale nie chce mi sie tego rozkladac, przed chwila mialam ktg znowu, nastepne o 21, jeszcze w miedzyczasie obchod... Zapytam sie kiedy mnie wypuszcza:P Juz troche sie oswoilam z ta mysla ze tu jestem, dam rade dla Melki ale i tak licze na sobotnie wyjscie:PA no i ja przyjechalam tu dzisiaj rano a nie wczoraj wieczorem Maria ciesze sie, ze nie jestem sama, jak ty dalas rade to ja tez dam! I jak ciebie wypuscili po tych 3 dniach to moze mnie tez wypuszcza A za te 3 dni w szpitalu tez jest jakas kasa? Bo ja nawet nie wiedzialam tylko teraz tak czytam jak piszecie
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Tu się nie ma z czego śmiać, ja mówiłam, że tam jest graciarnia.
Pod łóżeczkiem jest stelaż od wózka, w łóżeczku jest przewijak bez nóżek, na nim dwie torby do szpitala, obok torba do wózka i stos ciuszków. Jeszcze zza szafy (tej co się ledwo otwiera) się wyłania drapak dla kotów i deska do prasowania.Jak ścielę łóżko wieczorem to jeszcze dorzucam na to kapę i poduszki z kanapy.
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z ciekawostek to na ktg skurcze wychodza 30-40, najwiecej 45 ale nie czuje ich wcale... Pewnie to jeszcze nie sa zadne porodowe... Wie ktos ile musi byc, zeby to byl znak, ze cos sie zaczyna dziac
? A i lozysko mam 2/3 wiec chyba sie juz starzeje... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak nie urodziłam wiec muszą być znaczenie silniejsze Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-24 o 18:03 |
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam usprawiedliwienie - ja jeszcze pracuję, więc rano wstaje i hop przed komputer, teraz to tak minimum do 14 jestem "w pracy" więc niby kiedy mam wyprasowac ja sie pytam???
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
M O T Y W A C J A (klik)
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-07-24 o 18:07 |
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a laska koło mnie (w tym samym tygodniu) miała przez 40minut zapisu takie na poziomie 100-120 chyba tak z 4 jej zapisało i ją wzięli na badanie. babka powiedziała, że jak rozwarcie się powiększylo to ją zostawiaja w szpitalu (miała 3cm)..a potem nie wiem jak to się skończyło bo se poszłam jak kazali ![]()
|
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :brzyda l: A czy dostaniesz kasę to zależy od ubezpieczenia czy masz wypłacane od pierwszego dnia pobytu
|
||
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a powiedzcie jeszcze jakie tętno mają wasze dziciaki na tym ktg??
bo u mnie cały czas koło 140 czasem 160 a raz był skok na 180 i się wystraszyłam, że za szybko ale zaraz spadło i juz bylo 140-150-160 lekarz też nic nie mówił ale ciekawa jestem jak u Was jest?? |
|
|
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA czop mi odszedł (białko jaja kurzego podbarwione na brązowo), popatrzyłam na niego, a potem spuściłam w klozecie
a teraz siedzę i zaczynam sie stresować.....
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za opis![]() czop rządzi na wątku no to teraz czekaj na skurcze ![]() żartuję. jak się czujesz uboższa w czopa???
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdjęcie już zapisane w tel na przyszłość ![]() ale ta kobieta musiała minimalnie przytyć w ciąży, albo w ogóle.. i już wcześniej pewnie ćwiczyła bo w 2 miesiące taki kaloryferek po ciąży to troszkę niemożliwe, ale kto wie
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest od 120 do 160 wczoraj nawet doszło do 170 |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale co z tego..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

, i wyciągając przycisnęłam tak trochę i w sutku pojawiła się kropelka...taka bezbarwna, więc czym prędzej wyciągnęłam drugiego i to samo
czy to siara????