Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 13:46   #2701
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

wystarczy wejsc na gumtree i zobaczyc ile psow jest do oddania. czesto szczerze pisza ze nie ma juz miejsca dla psa ktory np 7 lat z nimi zyl wstyd mi za takich ludzi.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 13:48   #2702
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
No widzisz,ja też nie przeszukuje forum,by znaleść takie wątki.Mam dzieścia lat i mam dziecko,tadam stąd wiem o takich wątkach,bo kiedyś tam na 30+ zajrzałam z ciekawości,noi od czasu do czasu na mzk bywam.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Odnośnie karmienia piersią mi się jeszcze przypomniało.Miałam znajomą,która mając córke wtedy w wieku 4 lat domagała się jeszcze piersi.I pamiętak jak dziś,że jak byłyśmy w parku mała chciała,a ta dawała.
Myślisz, że to OZM?
A może zaawansowana forma rodzicielstwa bliskości?
(u mnie w dalszej rodzinie jest matka karmiąca prawie 4 letnie dziecko, które równiez śpi z rodzicami. Matka uważa, że odstawi dziecko od piersi, kiedy ono nie będzie już tego samo chciało)
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 14:08   #2703
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Myślisz, że to OZM?
A może zaawansowana forma rodzicielstwa bliskości?
(u mnie w dalszej rodzinie jest matka karmiąca prawie 4 letnie dziecko, które równiez śpi z rodzicami. Matka uważa, że odstawi dziecko od piersi, kiedy ono nie będzie już tego samo chciało)
Dla mnie karmienie piersią tak dużego dziecka to zdecydowanie OZM.
Bliskość można osiągnąć przez np przytulanie, a nie wystawianie piersi

Widziałam też przypadki, gdzie dziecko około 3 letnie bardziej bawiło się piersią niż się karmiło, potrafiło podbiegać do mamy i ją rozbierać, żeby "jeść". Podobnie potrafiło zachowywać się do innych kobiet. Dobiegało i próbowało rozbierać :/ masakra jakaś.

Jak będzie chciało do 10 roku życia to też będzie karmić ?

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 14:28   #2704
invisible_01
Zakorzeniona

Dla mnie karmienie piersią dziecka 4-letniego to gruuuba przesada, mnie nawet karmienie 2-latka wydaje się za długo, bo przecież 1,5 roczniak już normalnie chodzi, bawi się, jest w stanie jeść, jest ogólnie sporym dzieckiem i niezbyt mogę sobie wyobrazić takie duże dziecko przy piersi. Ale wiem, że niektóre mamy tak karmią, dopóki mleko nie jest jedynym pokarmem w tym wieku to chyba ok.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 14:45   #2705
_vixen_
Zakorzenienie

Karmiłam córkę przez dwa lata, od jej 1,5 roku tylko raz na dobę, wieczorem. Nie było sytuacji, żeby dziecko domagało się piersi np. na placu zabaw, w miejscu publicznym, może dlatego, że jej nigdy tak nie karmiłam. Dla mnie kobieta karmiąca 4 latkę na żądanie ma jakieś problemy ze sobą, poważnie tak myślę. Według mnie "na żądanie" to się karmi małe niemowlęta, a nie przedszkolaki, no ludzie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:18   #2706
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Dla mnie karmienie piersią tak dużego dziecka to zdecydowanie OZM.
Bliskość można osiągnąć przez np przytulanie, a nie wystawianie piersi

Widziałam też przypadki, gdzie dziecko około 3 letnie bardziej bawiło się piersią niż się karmiło, potrafiło podbiegać do mamy i ją rozbierać, żeby "jeść". Podobnie potrafiło zachowywać się do innych kobiet. Dobiegało i próbowało rozbierać :/ masakra jakaś.

Jak będzie chciało do 10 roku życia to też będzie karmić ?

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
Dla mnie karmienie dziecka ktore mowi, chodzi i jest juz takim jakby zupelnie odrębnym od matki człowiekiem jest zboczone i nienormalne, zwłaszcza jeśli chodzi o 5-6latki bo i o takich przypadkach tez sie słyszy. Jakby mnie obce dziecko próbowało rozbierać to by za przeproszeniem po tyłku dostało. Okropnie to wyglada, takie duże dziecko przy piersi.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:27   #2707
kennedy
Zakorzenienie

Attachment parenting to wylegarnia dziwactw i OZM.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:38   #2708
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Attachment parenting to wylegarnia dziwactw i OZM.
Tylko jeśli ludzie podchodzą do tego bezmyślnie i z przesadą.
Zresztą we wszytskim przesada jest niewskazana

Ja "lubię" rodzicielstwo bliskości tak, jak np życie zdrowe tzw ekologiczne ale jednak bez przesady. Bo owszem, jestem zwolenniczką dialogu z dzieckiem i reagowania na jego potrzeby, jednak nie bezmyślnie i bez żadnych granic.
Uważam, że rodzicielstwo bliskości wiele rzeczy "odczarowało", kp, spanie z rodzicami. Wielu rodzicom dało do myślenia i sprawiło, że dzieci nie słyszą już tak często "dzieci i ryby głosu nie mają".
Ale jak każda idea i ta jest wypaczana, co może się mniej podobać i co ludzi, którzy niewiedzą o co chodzi, zle nastawiać do attachment parenting

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 15:51   #2709
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
ja widzę 2 - OZM i nie chce miec dzieci
ale ja nie przeszukuję wizażu pod kątem tego czy ktoś narzeka na grupę społeczną, z którą się identyfikuję (nawet jakby taka była)

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

jestem wolo w jednej z fundacji ratującej psy i to standard, że w schroniskach pełno jest pieknych, domowych psów oddanych nagle bo dziecko ma alergię (nawet jeśli to dziecko się jeszcze nie urodziło)

(i blagam matki - nie piszcie, że bezdzietni tez pozbywają się zwierząt bo to prawda ale nie o tym wątek. a już najbardziej prze☠☠☠ane mają psy dla dzieci z telewizji bernardyni i labradory)
Lol. Co ty piszesz?! Tez nie przeszukuje wizazu pod katem tego, czy ktos przesladuje grupa spoleczna, z ktora sie identyfikuje, a jednalk wiem o tych trzech watkach. Ten motyw bardzo czesto pojawia sie w innych watkach.

Ale czemu najbardziej przechlapane maja te psy "dla dzieci". Malo to logiczne. Spodziewalabym sie, ze ewentualnie dobermany i amstafy oddaja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:08   #2710
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Lol. Co ty piszesz?! Tez nie przeszukuje wizazu pod katem tego, czy ktos przesladuje grupa spoleczna, z ktora sie identyfikuje, a jednalk wiem o tych trzech watkach. Ten motyw bardzo czesto pojawia sie w innych watkach.

Ale czemu najbardziej przechlapane maja te psy "dla dzieci". Malo to logiczne. Spodziewalabym sie, ze ewentualnie dobermany i amstafy oddaja.

no właśnie nie.
Ludzie kupuja pieski dla dzieci - te które się dzieciom podobają i są w telewizji - głównie właśnie bernardyny i labradory bo mają opinie łagodnych, są słodkie i puchate.
Tylko niestety same się nie wychowują nie są naturalnie łagodne i posłuszne (w przeciwieństwie do tego co pokazują ''mądre" filmy w stylu Beethovena) i z małej słodkiej puchatej kulki wyrasta 80kg rozwydrzony pies albo hiperaktywny pies z niespożytą energią i wtedy jest lament bo ''krzywdę robi dziecku" lub ''dziecko ma alergię"
Stary 2014-07-24, 16:12   #2711
201708160922
Konto usunięte

No tak, same sie nie wychowaja. Na psach nie znam sie wcale, zupelnie, nic, ale zdziwilam sie, ze bernardyn jest uwazany za psa dla dzieci.

Stary 2014-07-24, 16:18   #2712
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No tak, same sie nie wychowaja. Na psach nie znam sie wcale, zupelnie, nic, ale zdziwilam sie, ze bernardyn jest uwazany za psa dla dzieci.

no właśnie jest - to chyba zasługa filmów "Beethoven"
do fundacji zajmującej się bernardynami zgłaszają się najczęściej kobiety w ciąży/ z dziećmi, rodziny z małymi dziećmi i niestety zerową wiedzą o specyfice rasy (szczególnie w Polsce)...
Stary 2014-07-24, 16:30   #2713
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Piszę na szaro, bo muszę odpowiedzieć na problem sprzed kilku stron, mianowicie na karmienie piersią.
NAPRAWDĘ kogoś to brzydzi? Naprawdę inne kobiety czują dyskomfort widząc piersi karmiące dzieci?

Dla mnie osobiście czy pierś, pupa czy inna część damskiego/męskiego ciała nie powinna wprawiać w zakłopotanie bo każdy z grubsza ma pod ubraniem to samo
Tak czuje się niekomfortowo widząc czyjąś pierś. Nie robi mi to różnicy czy to pierś kobiety która karmi czy inne kobiety.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Przyznaję, nie widziałam wiele karmień piersią ale pośród tych, których doświadczyłam żadne nie było nieestetyczne. Pierś , dziecko i jakaś szmatka.
Jak pierś jest przykryta to jeszcze nie jest źle. Zdarza się natomiast że pierś nie jest niczym zasłonięta.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47434153]Może nie złe traktowanie, ale brak wyrozumiałości nawet w o wiele mniej szkodliwych dla reszty społeczeństwa sytuacjach niż walenie nóżkami w fotel (czego ja też bym zresztą nie tolerowała).[/QUOTE]
Jakiś przykład?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:33   #2714
Magiusa
Zakorzenienie

Ja sie wypowiem z perspektywy kobiety ktora piersia karmila 8 miesiecy. I musze powiedziec ze karmilam ale jednak uwazam ze nalezy sie przykryc, ze widok odslonietej piersi moze byc niekomfortowy. Sama karmilam moze kilka razy w mkjscu publicznym ( unikalam tego jak moglam) i naprawde rozumiem ze zupelnie odslonieta piers moze byc niekomfortowym przezyxiem a mamy nie kosztuje duzo zaslonic sie pieluszka tetrowa czy czymkolwiek

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:26   #2715
Linka25
Zakorzenienie

Karmienie 4 latka piersią na żądanie to jakiś koszmar i gruuuba przesada - wg mnie. Karmienie do czasu aż dziecko samo się odstawi - tak powinno byc (znowu - wg mnie). Ale no ludzie, na jakiś zasadach, większe dziecko potrzebuje zasad, nawet i w kp. Karmie 2 latkę, raz na dobę. Nie zdarza się nigdy by domagała się piersi publicznie, ani nawet w domu.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:45   #2716
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Ogladalam kiedys program o duzych dzieciach karmionych piersią. Okropnosc
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:06   #2717
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
wystarczy wejsc na gumtree i zobaczyc ile psow jest do oddania. czesto szczerze pisza ze nie ma juz miejsca dla psa ktory np 7 lat z nimi zyl wstyd mi za takich ludzi.
Jeśli badania potwierdzą, że córka jest uczulona na psy i inne zwierzęta to również, po 11 latach będę musiała poszukać nowy dom dla naszego psa. Nie pochwalam kupowania psów dla dziecka "bo chce", to musi być naprawdę przemyślana decyzja. Starszemu dziecku, które uczy się odpowiedzialności byłabym skłonna kupić psa. Ale tutaj jest masa innych warunków do spełnienia.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Karmienie 4 latka piersią na żądanie to jakiś koszmar i gruuuba przesada - wg mnie. Karmienie do czasu aż dziecko samo się odstawi - tak powinno byc (znowu - wg mnie). Ale no ludzie, na jakiś zasadach, większe dziecko potrzebuje zasad, nawet i w kp. Karmie 2 latkę, raz na dobę. Nie zdarza się nigdy by domagała się piersi publicznie, ani nawet w domu.
Jakbym miała czekać na samoodstawienie, to karmiłabym pewnie do śmierci Musiałam zastosować sposób, bo z wiekiem zamiast karmić coraz mniej, karmiłam więcej i więcej...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:35   #2718
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli badania potwierdzą, że córka jest uczulona na psy i inne zwierzęta to również, po 11 latach będę musiała poszukać nowy dom dla naszego psa. Nie pochwalam kupowania psów dla dziecka "bo chce", to musi być naprawdę przemyślana decyzja. Starszemu dziecku, które uczy się odpowiedzialności byłabym skłonna kupić psa. Ale tutaj jest masa innych warunków do spełnienia.

Jakbym miała czekać na samoodstawienie, to karmiłabym pewnie do śmierci Musiałam zastosować sposób, bo z wiekiem zamiast karmić coraz mniej, karmiłam więcej i więcej...
A u mnie na odwrot. Syn sam sie odstawil jak mial 8 miesiecy wiec ominelo mnie szukanie sposobow jak przestac karmic piersia.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:57   #2719
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:
Jak sie nie domaga to po co karmić? 2 letnie dziecko powinno sie juz powoli odstawiac od karmienia piersią.

OZM poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg breastfeeding_3.jpg (136,2 KB, 131 załadowań)

Edytowane przez madzia0007
Czas edycji: 2014-07-24 o 21:10
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:22   #2720
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Linka25, ale dzieci się tak zwykle niespecjalnie chcą odstawić, przeważnie trzeba im trochę "pomóc". Kiedyś jakaś pani opowiadała mi, że jej 3,5 latek sam się odstawić jeszcze nie chciał i odradzała tak długie karmienie Musiała w końcu sama mu zasugerować.
Moja córka wie, że "mleko się skończyło", jak sama mówi, i żeby było nowe, to "musi być nowy dzidziuś". Skoro 2,5 latka to rozumie, to nie wiem jaki jest sens karmienia 3 czy 4 latki

Tu jest też o długim karmieniu piersią, jakoś średnio do mnie przemawia motywacja - a jak zaznaczałam, sama karmiłam dwa lata:
http://player.pl/programy-online/sty...E11,23900.html

Sorry, ale nie chciałabym skończyć jak te MEGA długo karmiace kobiety

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2014-07-24 o 21:30
Stary 2014-07-24, 21:42   #2721
Linka25
Zakorzenienie

Ależ ja też pomagam córce, ale na zasadzie ustalenia zasad, no i delikatnej sugestii. Przynajmniej z moim dzieckiem w tej kwestii da sie dogadać. Karmienie raz na dobę przez 3 minuty nie jest dla mnie problemem, i mogę tak jeszcze pokarmić, aż będzie bardziej i bardziej gotowa na całkowite odstawienie. Tak jak mówię, karmienie jest w naszym życiu 3 minuty na dobę. (swoją drogą nie wiem jak długo da się karmić tak mało). Także tak, na pewno pomagam w odstawieniu, więc to nie do końca takie samoodstawienie. Raczej cos po środku.
Z drugiej strony nigdy nie uwierzę w odstawianie się dzieci od piersi w wieku 8 mcy Dostawały butlę i tyle, ot cała tajemnica i powód "samoodstawienia"
Stary 2014-07-24, 21:46   #2722
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Z drugiej strony nigdy nie uwierzę w odstawianie się dzieci od piersi w wieku 8 mcy Dostawały butlę i tyle, ot cała tajemnica i powód "samoodstawienia"
Też nie wierzę w samoodstawienie takich małych dzieci, po prostu jednak wybrały butlę, ale skoro i matce to odpowiada, to nic w tym złego nie ma.

Ja karmiłam podobnie jak Ty, też kilka minut na dobę, w końcu zaczęło mi to mocno na nerwy dzialać i odstawiłam, poszło dość łatwo.

Takiego karmienia jak panie z linka podanego przeze mnie sobie nie wyobrażam, chodzące antyreklamy rodzicielstwa bliskości, męczennice w imię karmienia piersią 4 latka
Stary 2014-07-24, 21:47   #2723
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Jak sie nie domaga to po co karmić? 2 letnie dziecko powinno sie juz powoli odstawiac od karmienia piersią.

OZM poniżej
nie domaga się poza tym karmieniem które mamy "dogadane"
to raz, a dwa nie ty wiesz co się "powinno" a co nie
a trzy to nie wątek o kp więc koniec z mojej strony

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2014-07-24 o 21:48

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 21:50   #2724
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Ogladalam kiedys program o duzych dzieciach karmionych piersią. Okropnosc
Ja też kiedyś coś takiego oglądałam. Była jedna matka karmiąca chyba 5- czy 6-latka, chyba było to już dziecko szkolne (chodzące do 1 klasy bodajże w Anglii), która mówiła, że przecież nikt nigdy nie słyszał o 18-latku, którego karmi się piersią, więc całe życie tego robić nie będzie i dziecko jak będzie gotowe to odstawi. Jej logika mnie rozwaliła.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:58   #2725
_vixen_
Zakorzenienie

Tak, leciało to na TVN Style i było ohydne. Dla mnie te dzieci były zwyczajne zaniedbane przez matki nadopiekuńczością, cos w stylu karmionego papkami trzylatka, takie robienie z przedszkolaków i starszych dzieci małych dzidziusiów.
Stary 2014-07-24, 21:58   #2726
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
nie domaga się poza tym karmieniem które mamy "dogadane"
to raz, a dwa nie ty wiesz co się "powinno" a co nie
a trzy to nie wątek o kp więc koniec z mojej strony
Ty za to wiesz?
Stary 2014-07-24, 22:09   #2727
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

No to dzisiejsza historia. Lecialam samolotem, za mna dzieciak - na oko 2 lata. Przez polowe drogi darl sie, tego nie szlo nazwac placzem. A matka? Podsmiechiwala sie z tego.
W takich sytuacjach jestem za zakazem przewozu dzieci wsrod ludzi.

wysłano z mojej Xperii SP

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:17   #2728
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja też pomagam córce, ale na zasadzie ustalenia zasad, no i delikatnej sugestii. Przynajmniej z moim dzieckiem w tej kwestii da sie dogadać. Karmienie raz na dobę przez 3 minuty nie jest dla mnie problemem, i mogę tak jeszcze pokarmić, aż będzie bardziej i bardziej gotowa na całkowite odstawienie. Tak jak mówię, karmienie jest w naszym życiu 3 minuty na dobę. (swoją drogą nie wiem jak długo da się karmić tak mało). Także tak, na pewno pomagam w odstawieniu, więc to nie do końca takie samoodstawienie. Raczej cos po środku.
Znam dziecko, które samo zrezygnowało z kp. Po prostu. Dopiero po kilku dniach zaakceptowała inne mleko, którym i tak raczej gardzi.

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
No to dzisiejsza historia. Lecialam samolotem, za mna dzieciak - na oko 2 lata. Przez polowe drogi darl sie, tego nie szlo nazwac placzem. A matka? Podsmiechiwala sie z tego.
W takich sytuacjach jestem za zakazem przewozu dzieci wsrod ludzi.

wysłano z mojej Xperii SP
No, niech podróżują jako bagaż lub w transporterze dla zwierząt.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:19   #2729
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko wiesz najlepiej?
Moja córka SAMA odstawiła się od piersi mając 4 miesiące, szok, nie?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:19   #2730
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

No, niech podróżują jako bagaż lub w transporterze dla zwierząt.
Mojwie chyba chodziło o zachowanie matki, która zamiast uspokoić dziecko tylko je nakręcała
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości