|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
oglądałyście?, ja 3 razy po kolei
strasznie się wzruszyłam http://www.youtube.com/watch?v=BRUIDdUHhfY a to drugi ich występ http://www.youtube.com/watch?v=-txlV...ion_3490115675 Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-24 o 19:43 |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
mariiasia zauważyłam ostatnio, że Korn robi kupkę zaraz po porannym mleczku, więc sadzam go na nocnik, nie trzymam na siłę ani nic a on ładnie załatwia sie do nocniczka.
Być może to tylko moja podnieta, no ale.. chciałabym go pampersa oduczyć to narodzin drugiego malucha.
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Isabell wzruszjace... ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- jejuuuuuu piosenka o mamma mia he's Italiano dudni non stop, ![]()
|
|
#4654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymek robi kupki w różnych porach, więc ciężko by było ustrzelić ![]() Cytat:
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w tesco nie widziałam. Za to widziałam w moim w sklepie spożywczym ale termin ważności był do sierpnia.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już powinno być z górki ![]() Ja też nie kupuję. Może na przyszły rok albo za dwa jakiegoś najtańszego shita jak Mała będzie więcej chodzić niż jeździć. Dzień dobry ![]() Dużo zdrówka dla MsLullaby i rusałka Chciałam pochwalić tytuły kolejnego wątku. I chwalę się, że mamy już wszystkie jedynki i teraz dwójeczka górna wychodzi. Cieszę się, bo 4 ząbki wyszły w przeciągu miesiąca i tylko przez tydzień wyraźnie Mała mniej jadła i nie było jakiegoś specjalnego marudzenia. Mam pytanie: czy tylkko ja mam wielki bałagan w domu bo Gosia uwielbia raczkować ciągnąc ze sobą wszystkie zabawki, rozpracowywać wszelkie gazetki marketowe, rozczłonkowywać papier toaletowy na części pierwsze , wyrywać kartki z jakichś starych książek? Puzzle piankowe to już ze 2 miesiące są schowane bo też bałaganiła i wszędzie to było. Z resztą ja mam wrażenie, że z niej łobuziara będzie. Niczego się nie boi, trochę zareaguje na "zostaw" ale chwilę "zostawi" a i tak zaraz dotknie czy urwie (np. liść od kwiatka). To taki typ co się boi i broi. Trochę się boje, że nie poradzę z nią sobie. Macie bałagan? Jak reagują wasze dzieci na "zostaw", "nie wolno"? Ooo...a dzisiaj mi na spacerze wychodziła z wózka. Po prostu stawała - nie wiem- ścisło trzeba mieć szelki zapiete czy raczej luźno, żeby była jakaś swoboda? Jak jest u Was?
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczątka macie pozdrowienia od Passion80
|
|
#4658 | |
|
Zadomowienie
|
ja też nie kupuję, odpowiada mi ten co mam z zestawu z gondoli, zero uwag, więc po co kasę wydawać...zwłaszcza, że jej nie mam
![]() a wracając do tematu nocników, bo widzę, że był poruszony: dziewczyny, którym się to juz udaje - jak się do tego zabrałyście? lila też robi z rana zawszwe po pierwszym jedzonku, próbowałam ja sadzać, ale nie chce. oczywiście bez terroru, na spokojnie i podtykam jej zabawki żeby chwilę posiedziała, ale ciężko z nią w tej kwestii, ona nawet kupstera wali w ruchu..... ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- oooo, dzięki a co wogóle z passion tak sie zastanawiałam? jak jej Majeczka(o ile dobrze pamiętam)? pozdrów ode mnie Kasia jak masz znią kontakt ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się spóźniłam, bo film już się zaczął, ale jeśli ktoś nie oglądał Julie i Julia, lubi Meryl Streep i nie ma awersji do tematów kulinarnych MUSI obejrzeć. Jak nie teraz, to kiedy indziej
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-07-24 o 20:50 |
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co mnie nie wciągnął, ale daję mu szansę
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty, co do nocników to ja już pisałam, że dla mnie przed 1,5 roku to raczej nie ma sensu, tzn może i upolujesz kupę czy siku, ale nie ma to nic wspólnego ze świadomym załatwianiem się....
co do picia, to Hania pije głównie wodę, czasami lekki kompot albo herbatki owocowe - wybieram te bez czarnej herbaty w składzie. Zwykłej herbaty nie planuje jeszcze długo podawać, z prostej przyczyny - pobudza. nie raz spotkałam się z opinią, że przed 3 r.ż nie powinno się czarnej dawać. Marysia do tej pory pije ją bardzo bardzo rzadko, bo i po co? pije owocowe, bardzo je lubi ahh, i dzięuje za wszystkie życzenia na 11 miesięcy! za miesiąc roczek, my zrobimy go razem z chrzcinami, które mamy 17 sierpnia |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktos jeszcze oprocz mnie nie ochrzcil jeszcze dziecka? Bedzie mi razniej
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go już chyba z 5 razy oglądałam i uwielbiam, zawsze mi poprawia humor, a akurat dzisiaj mam średni, więc jest jak znalazł
Ale to trzeba lubić jednak gotować albo oglądać filmy o gotowaniu
|
#4664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czyli nie jestem sama
Cytat:
ja chyba nie kupię, bo sensu nie widzę Cytat:
Dziękujemy, pozdrów ją od nas
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
dodinha udanego pobytu w Polsce
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle nie planujesz, czy jeszcze się jakoś nie złożyło?
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale Wy chyba nie krytykujecie tych dziewczyn które te lżejsze spacerówki kupiły? bo ja tak odbieram te posty typu "czy tylko ja nie kupilam jeszcze spacerówki" czy tym podobne, które tu były nie dziś ale i tydzień czy miesiąc temu
nie chcę tu wywołać kłótni bo może to po prostu net i źle odbieram pewne rzeczy, ale wiadomo że ten kto kupił to miał powód aby tak zrobić
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
watpie ze ktos tu krytykuje kogos za to ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Jeszcze sie nie zlozylo
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
passion pozdrawiamy rowniez
|
|
#4670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
hi hi.... a propos lżejszych wózków, krytykowania itd. to ja poczułam się gorszą matką, bo... kupiliśmy używaną parasolkę
![]()
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnej Helci, za to, że wytrzymała tyle czasu ![]() Cytat:
|
|
#4673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no akurat to co napisałaś to wiedziałam że to nie krytyka ![]() Cytat:
no rozumiem rozumiem, jakbyś się mnie zapytała w marcu czy kupię inny wózek to odpowiedziałabym nie, ale że wyszło jak wyszło no to jest drugi ![]() każda z nas ma inne wymagania, mi rok temu waga wózka nie stanowiła przeszkody bo tak jak i u Ciebie teraz, wózek stał na dole w domu i tylko drzwi musiałam otworzyć i go wyprowadzić i gotowe ale będąc w mieście i tym bardziej przechowywanie go na noc w samochodzie i co za tym idzie składanie i rozkładanie no to jednak uznałam że trzebaCytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
"Two pictures - FREE - Child not for sale today"
Podpis pod zdjeciami obrazow ktore trzymal jakis chlopak w grupie na fb
|
#4675 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ładnie je z tych kubusiowych saszetek to może z takiego Kubusia Water by jej podeszło, sama nie wiem... Cytat:
moja naprawdę kocha Szczeniaczkę. Bez kitu no, oprócz kaczuszki robiącej kwa kwa to jej ulubiona zabawka. Jak ona się do niej tuli, jak daje buzi Cytat:
gratuluję!!!I tak CIę fajnie obślinia i ma otwarte ustka jak CI daje buziaka? ![]() ![]() I współczuję z powodu palca ![]() Tusia ładnie mówi mama, tak wyraźnie. Tata gorzej jej idzie, bardziej tati ![]() Mnie wzrusza wieczorny rytuał- ja siadam sobie wygodnie na łóżku, M. ją puszcza na drugim końcu łóżka, ona raczkuje do mnie i najczęściej mówi mama a na końcu jak się na mnie wdrapie to jeszcze się obraca do M. i mu macha. Normalnie zawsze się rozpływam jak się z nim żegna na dobranoc![]() ja też nie kupię, bo nie ma sensu. Pewnie na wiosnę ![]() Cytat:
u nas to niesttey niemożliwe, bo Tusia robi kupkę różnie. A Kornel mega dzielny ![]() pozdrów ją też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać, jutro po 6- tej ruszamy, odezwę się jak będziemy na miejscu o ile zasięg bedzie
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie hity z ta wozkowa rozkmina
![]() Madziuchna ale pojechalas- bankowo jutro mops Ci na chate wjedzie bo jestes patolem kupujacym uzywany wozek
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-24 o 22:16 |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola tak samo a drugim hitem jest kurczak no nie wiem czego tak Ola go uwielbia
|
|
#4679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet bym nie śmiała krytykować![]() Natala no tak właśnie sobie myślałam czy ta nauka z nocnikiem to już właściwy moment, czy nie za późno lub za wcześnie, wiesz, przy pierwszym dziecku to tak intuicyjnie dużo się działa i faktycznie jeśli chodzi o świadomość to za wcześnie, ale kształtowanie samego nawyku i przyzwyczajanie to drugie tak myślę. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- dziewczyny bo mnie całe wieki nie było i nie wiem, wy pewnie wiecie - to gdzie jest passion, że pozdrawia? no męczy mnie to ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- wogóle to nudzę się jak cholera,,,, nie cierpię się nudzić, a nie mam co robić...skończyłam czytać książkę (zboczucha) i poczytałabym dalej,a nie ma co chyba trzasnę pasjansa z nudów, spać mi się nie chce jeszcze...
|
||
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaczki mają faajne dzióbki ![]() a ja dzisiaj patrzyłam za bucikami dla młodej i babka w sklepie mówiła,że rodzice kupujący u niej buciki od lekarzy słyszeli,że dobrze jk dziecko czasem po domu chodzi w butach, bo wtedy uczą się prawidłowo stawać, a nie na palcach. Natala co ty o tym myślisz?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

No i odstawiamy furaginum 

chyba trzasnę pasjansa z nudów, spać mi się nie chce jeszcze...