Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 19:37   #4651
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

oglądałyście?, ja 3 razy po kolei
strasznie się wzruszyłam
http://www.youtube.com/watch?v=BRUIDdUHhfY
a to drugi ich występ
http://www.youtube.com/watch?v=-txlV...ion_3490115675

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-07-24 o 19:43
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:45   #4652
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

mariiasia zauważyłam ostatnio, że Korn robi kupkę zaraz po porannym mleczku, więc sadzam go na nocnik, nie trzymam na siłę ani nic a on ładnie załatwia sie do nocniczka.

Być może to tylko moja podnieta, no ale.. chciałabym go pampersa oduczyć to narodzin drugiego malucha.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 19:55   #4653
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mariiasia zauważyłam ostatnio, że Korn robi kupkę zaraz po porannym mleczku, więc sadzam go na nocnik, nie trzymam na siłę ani nic a on ładnie załatwia sie do nocniczka.

Być może to tylko moja podnieta, no ale.. chciałabym go pampersa oduczyć to narodzin drugiego malucha.
no i super, to jest dobry pomysl z tym sadzaniem

Isabell wzruszjace...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

jejuuuuuu
piosenka o mamma mia he's Italiano dudni non stop,

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:00   #4654
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:

jaki mądry chłopczyk
Szymek robi kupki w różnych porach, więc ciężko by było ustrzelić
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
strasznie się wzruszyłam
a to drugi ich występ
wzruszyłam się...

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:04   #4655
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
tak bardzo czuły
Gerbera 2 widziałam w dużym tesco
U mnie w tesco nie widziałam. Za to widziałam w moim w sklepie spożywczym ale termin ważności był do sierpnia.
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
strasznie się wzruszyłam
a to drugi ich występ
Kiedyś oglądałam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:20   #4656
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Wiktorek, który kończy 10 miesięcy
Lenka i Kornelek, którzy kończą 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Dołączam do życzeń dla Solenizantów !!!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tak wpadam tylko na chwilę, ale musze się pochwalić.

Byliśmy wczoraj na kontroli u urologa i na ten moment wszystko ok! Następna wizyta za pół roku, wtedy też zrobimy znowu scyntygrafię, żeby sprawdzić czynność nerek. Najbliższe 5 lat będziemy drżeć, bo nerka może zacząć zanikać... Ale póki co doktor jest dobrej myśli No i odstawiamy furaginum

Wyniki moczu dobre, ochłodziło się więc idziemy dziś na zaległe szczpienie (żółtaczka) i robimy pneumokoki. Oby dobrze Zuzia to zniosła
Super wieści

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Oh jak mnie ta durna aplikacja wkurza!!!

Witam się w ten deszczowy dzień

Miałam pocytowane i wszystko poszło...

Chwalę się, że w końcu MAMY PIERWSZEGO ZĘBA

Zaraz Was ponadrabiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluję- szczególnie, że baaaardzo długo wychodził Teraz już powinno być z górki

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
jejku chyba tylko ja nie kupuję lżejszego wózka...
Ja też nie kupuję. Może na przyszły rok albo za dwa jakiegoś najtańszego shita jak Mała będzie więcej chodzić niż jeździć.

Dzień dobry

Dużo zdrówka dla MsLullaby i rusałka

Chciałam pochwalić tytuły kolejnego wątku.
I chwalę się, że mamy już wszystkie jedynki i teraz dwójeczka górna wychodzi. Cieszę się, bo 4 ząbki wyszły w przeciągu miesiąca i tylko przez tydzień wyraźnie Mała mniej jadła i nie było jakiegoś specjalnego marudzenia.

Mam pytanie:

czy tylkko ja mam wielki bałagan w domu bo Gosia uwielbia raczkować ciągnąc ze sobą wszystkie zabawki, rozpracowywać wszelkie gazetki marketowe, rozczłonkowywać papier toaletowy na części pierwsze , wyrywać kartki z jakichś starych książek? Puzzle piankowe to już ze 2 miesiące są schowane bo też bałaganiła i wszędzie to było. Z resztą ja mam wrażenie, że z niej łobuziara będzie. Niczego się nie boi, trochę zareaguje na "zostaw" ale chwilę "zostawi" a i tak zaraz dotknie czy urwie (np. liść od kwiatka). To taki typ co się boi i broi. Trochę się boje, że nie poradzę z nią sobie.

Macie bałagan? Jak reagują wasze dzieci na "zostaw", "nie wolno"?

Ooo...a dzisiaj mi na spacerze wychodziła z wózka. Po prostu stawała - nie wiem- ścisło trzeba mieć szelki zapiete czy raczej luźno, żeby była jakaś swoboda? Jak jest u Was?

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:23   #4657
kaska87
Zakorzenienie

dziewczątka macie pozdrowienia od Passion80

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:35   #4658
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też nie kupuje.
ja też nie kupuję, odpowiada mi ten co mam z zestawu z gondoli, zero uwag, więc po co kasę wydawać...zwłaszcza, że jej nie mam

a wracając do tematu nocników, bo widzę, że był poruszony: dziewczyny, którym się to juz udaje - jak się do tego zabrałyście? lila też robi z rana zawszwe po pierwszym jedzonku, próbowałam ja sadzać, ale nie chce. oczywiście bez terroru, na spokojnie i podtykam jej zabawki żeby chwilę posiedziała, ale ciężko z nią w tej kwestii, ona nawet kupstera wali w ruchu.....

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
oooo, dzięki a co wogóle z passion tak sie zastanawiałam? jak jej Majeczka(o ile dobrze pamiętam)? pozdrów ode mnie Kasia jak masz znią kontakt

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Mam pytanie:

czy tylkko ja mam wielki bałagan w domu bo Gosia uwielbia raczkować ciągnąc ze sobą wszystkie zabawki, rozpracowywać wszelkie gazetki marketowe, rozczłonkowywać papier toaletowy na części pierwsze , wyrywać kartki z jakichś starych książek? Puzzle piankowe to już ze 2 miesiące są schowane bo też bałaganiła i wszędzie to było. Z resztą ja mam wrażenie, że z niej łobuziara będzie. Niczego się nie boi, trochę zareaguje na "zostaw" ale chwilę "zostawi" a i tak zaraz dotknie czy urwie (np. liść od kwiatka). To taki typ co się boi i broi. Trochę się boje, że nie poradzę z nią sobie.

Ooo...a dzisiaj mi na spacerze wychodziła z wózka. Po prostu stawała - nie wiem- ścisło trzeba mieć szelki zapiete czy raczej luźno, żeby była jakaś swoboda? Jak jest u Was?
mam to samo. wicher, można posprzątać, ale po dwóch min utach jest to samo, no może nie zawsze, bo czasami posoedzi też w miejscu i ogląda książeczki, albo wyrzuca zabawki z kosza i je ogląda w kołko, ale generalnie ciągle w ruchu, rozpierducha, zagląda wszędzie, też uwielbia dzielić papier w każdej postaci i z każdego źródła itp. itd, także badzia wiesz, myślę, że to domena wielu dzieci i trzeba ten stan zaakceptować, jakby nie było wszystko służy ich rozwojowi, a dom nie muzeum( tylko fakt, ja wolę porządek)
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:37   #4659
papalinka83
Zakorzenienie

Trochę się spóźniłam, bo film już się zaczął, ale jeśli ktoś nie oglądał Julie i Julia, lubi Meryl Streep i nie ma awersji do tematów kulinarnych MUSI obejrzeć. Jak nie teraz, to kiedy indziej

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-07-24 o 20:50
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:42   #4660
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Trochę się spóźniłąm, bo film już się zaczął, ale jeśli ktoś nie oglądał Julie i Julia, lubi Meryl Streep i nie ma awersji do tematów kulinarnych MUSI obejrzeć. Jak nie teraz, to kiedy indziej
właśnie oglądam póki co mnie nie wciągnął, ale daję mu szansę

Stary 2014-07-24, 20:43   #4661
Natala84
Zakorzenienie

Dirty, co do nocników to ja już pisałam, że dla mnie przed 1,5 roku to raczej nie ma sensu, tzn może i upolujesz kupę czy siku, ale nie ma to nic wspólnego ze świadomym załatwianiem się....

co do picia, to Hania pije głównie wodę, czasami lekki kompot albo herbatki owocowe - wybieram te bez czarnej herbaty w składzie. Zwykłej herbaty nie planuje jeszcze długo podawać, z prostej przyczyny - pobudza. nie raz spotkałam się z opinią, że przed 3 r.ż nie powinno się czarnej dawać. Marysia do tej pory pije ją bardzo bardzo rzadko, bo i po co? pije owocowe, bardzo je lubi

ahh, i dzięuje za wszystkie życzenia na 11 miesięcy! za miesiąc roczek, my zrobimy go razem z chrzcinami, które mamy 17 sierpnia

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:48   #4662
MsLullaby
Zakorzenienie

Czy ktos jeszcze oprocz mnie nie ochrzcil jeszcze dziecka? Bedzie mi razniej

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:49   #4663
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie oglądam póki co mnie nie wciągnął, ale daję mu szansę
Ja go już chyba z 5 razy oglądałam i uwielbiam, zawsze mi poprawia humor, a akurat dzisiaj mam średni, więc jest jak znalazł Ale to trzeba lubić jednak gotować albo oglądać filmy o gotowaniu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:03   #4664
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też nie kupuje.
czyli nie jestem sama

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,hej.Melduje,że żyjemy.Dojechaliśmy szczęśliwie,Helka super,tylko pod koniec było jej już ciężko.Teraz grillujemy,Mała nie wie gdzie i na kogo patrzeć,tyle osób i nowości.W sobotę chrzsciny,więc latam tu i tam. Pozdrowienia dla Was.Nie nadrobię,nie mam jak

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Super, ze podróż szczęśliwie minęła, udanych chrzcin

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
jeszcze ja myśle nad sensem ...
ja chyba nie kupię, bo sensu nie widzę

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Mam pytanie:

hehe u nas też jak po przejściu tajfunu, ale tak wygląda tylko pokój w którym stoi komp i tutaj się bawimy...

Cytat:
Dziękujemy, pozdrów ją od nas
Stary 2014-07-24, 21:06   #4665
MsLullaby
Zakorzenienie

dodinha udanego pobytu w Polsce

Adrianek
30.07.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 21:08   #4666
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
no ja np
a w ogóle nie planujesz, czy jeszcze się jakoś nie złożyło?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:18   #4667
Larysa88
Zakorzenienie

dziewczyny, ale Wy chyba nie krytykujecie tych dziewczyn które te lżejsze spacerówki kupiły? bo ja tak odbieram te posty typu "czy tylko ja nie kupilam jeszcze spacerówki" czy tym podobne, które tu były nie dziś ale i tydzień czy miesiąc temu nie chcę tu wywołać kłótni bo może to po prostu net i źle odbieram pewne rzeczy, ale wiadomo że ten kto kupił to miał powód aby tak zrobić
Stary 2014-07-24, 21:24   #4668
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, ale Wy chyba nie krytykujecie tych dziewczyn które te lżejsze spacerówki kupiły? bo ja tak odbieram te posty typu "czy tylko ja nie kupilam jeszcze spacerówki" czy tym podobne, które tu były nie dziś ale i tydzień czy miesiąc temu nie chcę tu wywołać kłótni bo może to po prostu net i źle odbieram pewne rzeczy, ale wiadomo że ten kto kupił to miał powód aby tak zrobić
To tak jakbym ja przed chwila krytykowala dziewczyny, ze chrzcza dzieci watpie ze ktos tu krytykuje kogos za to

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no ja np
a w ogóle nie planujesz, czy jeszcze się jakoś nie złożyło?
Jeszcze sie nie zlozylo

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-24, 21:26   #4669
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę się spóźniłam, bo film już się zaczął, ale jeśli ktoś nie oglądał Julie i Julia, lubi Meryl Streep i nie ma awersji do tematów kulinarnych MUSI obejrzeć. Jak nie teraz, to kiedy indziej
o kurde spoznilam sie, uwielbiam ten film

passion pozdrawiamy rowniez

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 21:26   #4670
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Larysko, ja nie krytykuję, nic z tych rzeczy... Nie powiem gdybym dysponowała dodatkową kasą to na bank bym kupiła, ale że kasy nie mam to nie kupię, poza tym mieszkam w domu jednorodzinnym i wózek trzymam w garażu, jak wychodzimy na spacer, to odpalam bramę z pilota i wyjeżdżam, nie wnoszę wózka po schodach. Przy Jakubie tez nie miałam lekkiej spacerówki, bo On uwielbiał chodzić, a jak gdzieś jechaliśmy to tż Go nosił... a wówczas wózek pożyczyliśmy kuzynce i tym sposobem Jakub sobie tuptał mając dwa latka. Mieszkaliśmy w bloku i wszędzie miałam blisko: przychodni przy samym bloku, sklepy po drugiej stronie ulicy i 15 minut piechotką do mamy, to jak sobie mały Kuba szedł pół godzinki to było fajnie, bo po drodze oglądał kamienie, kwiatki
Stary 2014-07-24, 21:29   #4671
Madziuchna27
Zakorzenienie

hi hi.... a propos lżejszych wózków, krytykowania itd. to ja poczułam się gorszą matką, bo... kupiliśmy używaną parasolkę serio, trochę żałowałam (żałuję nadal )

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:38   #4672
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,hej.Melduje,że żyjemy.Dojechaliśmy szczęśliwie,Helka super,tylko pod koniec było jej już ciężko.Teraz grillujemy,Mała nie wie gdzie i na kogo patrzeć,tyle osób i nowości.W sobotę chrzsciny,więc latam tu i tam. Pozdrowienia dla Was.Nie nadrobię,nie mam jak

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Witaj, super, że podróż dobrze minęła i dla dzielnej Helci, za to, że wytrzymała tyle czasu Udanego pobytu i chrzcin
Cytat:
hehe ja to chyba będę kupowała niedługo trzeci wózek
Stary 2014-07-24, 21:40   #4673
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jakbym ja przed chwila krytykowala dziewczyny, ze chrzcza dzieci watpie ze ktos tu krytykuje kogos za to
no akurat to co napisałaś to wiedziałam że to nie krytyka

Cytat:
Larysko, ja nie krytykuję, nic z tych rzeczy... Nie powiem gdybym dysponowała dodatkową kasą to na bank bym kupiła, ale że kasy nie mam to nie kupię, poza tym mieszkam w domu jednorodzinnym i wózek trzymam w garażu, jak wychodzimy na spacer, to odpalam bramę z pilota i wyjeżdżam, nie wnoszę wózka po schodach. Przy Jakubie tez nie miałam lekkiej spacerówki, bo On uwielbiał chodzić, a jak gdzieś jechaliśmy to tż Go nosił... a wówczas wózek pożyczyliśmy kuzynce i tym sposobem Jakub sobie tuptał mając dwa latka. Mieszkaliśmy w bloku i wszędzie miałam blisko: przychodni przy samym bloku, sklepy po drugiej stronie ulicy i 15 minut piechotką do mamy, to jak sobie mały Kuba szedł pół godzinki to było fajnie, bo po drodze oglądał kamienie, kwiatki

no rozumiem rozumiem, jakbyś się mnie zapytała w marcu czy kupię inny wózek to odpowiedziałabym nie, ale że wyszło jak wyszło no to jest drugi
każda z nas ma inne wymagania, mi rok temu waga wózka nie stanowiła przeszkody bo tak jak i u Ciebie teraz, wózek stał na dole w domu i tylko drzwi musiałam otworzyć i go wyprowadzić i gotowe ale będąc w mieście i tym bardziej przechowywanie go na noc w samochodzie i co za tym idzie składanie i rozkładanie no to jednak uznałam że trzeba

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
hi hi.... a propos lżejszych wózków, krytykowania itd. to ja poczułam się gorszą matką, bo... kupiliśmy używaną parasolkę serio, trochę żałowałam (żałuję nadal )
oj weź

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 21:45   #4674
MsLullaby
Zakorzenienie

"Two pictures - FREE - Child not for sale today"
Podpis pod zdjeciami obrazow ktore trzymal jakis chlopak w grupie na fb

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-24, 21:59   #4675
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Motylku, Mariiasia my mamy z Canpola, o taki:

fajny jest, bo ma przekrecana nakretke/wieczko i slomka sie chowa, wiec sie nie zabrudzi. do tego w tej slomce jest cos co zabezpiecza przed wylaniem plynu. nie cieknie nic z niego jak Kubus nim macha na wszystkie strony

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

dziekujemy za wszystkie

Motylku jestem pelna podziwu dla umiejetnosci i postepow Tusi

Rusalko zdrowka duuuzo
o dzięki, właśnie myślę o zakupie, bo Tusia najładniej pije przez słomkę. Kubki treningowe i 360 póki co nie dla niej.
Ale ładnie je z tych kubusiowych saszetek to może z takiego Kubusia Water by jej podeszło, sama nie wiem...

Cytat:
serduszko w szczeniaczku uczniaczku nam się nie świeci :/ ciekawe czy da się to jakoś naprawić...

co do bidonów, to zamówiłam ten z tomme tippe z rurką co Bajka pokazywała ale Ola nie kuma (btw Bajka w Twoim też tak ciężko się pije przez tą słomkę? no mocno trzeba ciągnąć i nie wiem czy to jest ok)
powoli już tracę nadzieję że nauczy się pić z czegoś innego niż smoczek, albo od razu będzie kubek po prostu, choć teraz też daje jej łyżeczką...
wczoraj kupiłam też kubusia waterrr i super jest bo niekapek i ustnik fajny, ale Ola też nie czai natomiast troszeczkę czai ustnik z butelki zdrojek, z żywca, ta mała 0,3 z ustnikiem, ale to jest kapek i nie bardzo mogę samej jej dać tą butelkę bo wszystko mokre
a może baterie się kończą?
moja naprawdę kocha Szczeniaczkę. Bez kitu no, oprócz kaczuszki robiącej kwa kwa to jej ulubiona zabawka. Jak ona się do niej tuli, jak daje buzi

Cytat:
Mi Korn zrobił prezent na 9 miesięcy, i jak stałam w kuchni, on był w salonie to raczkował do mnie i mówił "mama".

A i Kornel potrafi dać buziaka, ale daje go tylko mi. Jak mówie "korn daj buziaka" to otwiera buźke i się przybliża do mnie.

ale i tak najlepszy jest jak TŻ wraca do domu, raczkuje do przedpokoju tak szybko, że aż sie kurzy i krzyczy dadadadada, potem wspina się na kolana TŻ i ten go bierze na ręce to Korn się tuli do niego.
ooo czyli dzisiaj powiedział?super gratuluję!!!
I tak CIę fajnie obślinia i ma otwarte ustka jak CI daje buziaka?
I współczuję z powodu palca

Tusia ładnie mówi mama, tak wyraźnie. Tata gorzej jej idzie, bardziej tati

Mnie wzrusza wieczorny rytuał- ja siadam sobie wygodnie na łóżku, M. ją puszcza na drugim końcu łóżka, ona raczkuje do mnie i najczęściej mówi mama a na końcu jak się na mnie wdrapie to jeszcze się obraca do M. i mu macha. Normalnie zawsze się rozpływam jak się z nim żegna na dobranoc

Cytat:
jejku chyba tylko ja nie kupuję lżejszego wózka...
ja też nie kupię, bo nie ma sensu. Pewnie na wiosnę

Cytat:

wow, ale super!
u nas to niesttey niemożliwe, bo Tusia robi kupkę różnie.
A Kornel mega dzielny

Cytat:
pozdrów ją też

Cytat:
fajny film

Cytat:
ja ochrzciłam, ale jako jedyna w innej wierze. też czuję się jak wyrzutek

Cytat:
eee nieee, to było zwykłe pytanie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:01   #4676
Asiek84
Wtajemniczenie

Uciekam spać, jutro po 6- tej ruszamy, odezwę się jak będziemy na miejscu o ile zasięg bedzie
Stary 2014-07-24, 22:14   #4677
kaska87
Zakorzenienie

Ale macie hity z ta wozkowa rozkmina
Madziuchna ale pojechalas- bankowo jutro mops Ci na chate wjedzie bo jestes patolem kupujacym uzywany wozek

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-07-24 o 22:16
Stary 2014-07-24, 22:20   #4678
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a może baterie się kończą?
moja naprawdę kocha Szczeniaczkę. Bez kitu no, oprócz kaczuszki robiącej kwa kwa to jej ulubiona zabawka. Jak ona się do niej tuli, jak daje buzi
tak też myślałam, że to może baterie ale w ogóle całe serducho wysiadło, bo jak się je naciskało to mówiło "Serce, różowe serce" a tu cisza nie reaguje :///

Ola tak samo uwielbia ją i tak samo tuli, robi noski noski
a drugim hitem jest kurczak no nie wiem czego tak Ola go uwielbia
Stary 2014-07-24, 22:34   #4679
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
jeśli chodzi o mnie to krytyka mi nawet do głowy nie przyszła, ja nie z tych zaczepnych i zdziwionych, po prostu wyrażenie własnego stanowiska, a co mi do tego czy ktoś kupuje czy nie nawet bym nie śmiała krytykować

Natala no tak właśnie sobie myślałam czy ta nauka z nocnikiem to już właściwy moment, czy nie za późno lub za wcześnie, wiesz, przy pierwszym dziecku to tak intuicyjnie dużo się działa i faktycznie jeśli chodzi o świadomość to za wcześnie, ale kształtowanie samego nawyku i przyzwyczajanie to drugie tak myślę.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
tak też myślałam, że to może baterie ale w ogóle całe serducho wysiadło, bo jak się je naciskało to mówiło "Serce, różowe serce" a tu cisza nie reaguje :///

Ola tak samo uwielbia ją i tak samo tuli, robi noski noski
a drugim hitem jest kurczak no nie wiem czego tak Ola go uwielbia
no coś w tych kaczkach musi być, Lilcia też namiętnie całuje w zasadzie tylko kaczkę

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

dziewczyny bo mnie całe wieki nie było i nie wiem, wy pewnie wiecie - to gdzie jest passion, że pozdrawia? no męczy mnie to

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

wogóle to nudzę się jak cholera,,,, nie cierpię się nudzić, a nie mam co robić...skończyłam czytać książkę (zboczucha) i poczytałabym dalej,a nie ma co chyba trzasnę pasjansa z nudów, spać mi się nie chce jeszcze...
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 22:41   #4680
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o mnie to krytyka mi nawet do głowy nie przyszła, ja nie z tych zaczepnych i zdziwionych, po prostu wyrażenie własnego stanowiska, a co mi do tego czy ktoś kupuje czy nie nawet bym nie śmiała krytykować

Natala no tak właśnie sobie myślałam czy ta nauka z nocnikiem to już właściwy moment, czy nie za późno lub za wcześnie, wiesz, przy pierwszym dziecku to tak intuicyjnie dużo się działa i faktycznie jeśli chodzi o świadomość to za wcześnie, ale kształtowanie samego nawyku i przyzwyczajanie to drugie tak myślę.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

no coś w tych kaczkach musi być, Lilcia też namiętnie całuje w zasadzie tylko kaczkę

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

dziewczyny bo mnie całe wieki nie było i nie wiem, wy pewnie wiecie - to gdzie jest passion, że pozdrawia? no męczy mnie to

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

wogóle to nudzę się jak cholera,,,, nie cierpię się nudzić, a nie mam co robić...skończyłam czytać książkę (zboczucha) i poczytałabym dalej,a nie ma co chyba trzasnę pasjansa z nudów, spać mi się nie chce jeszcze...

kaczki mają faajne dzióbki

a ja dzisiaj patrzyłam za bucikami dla młodej i babka w sklepie mówiła,że rodzice kupujący u niej buciki od lekarzy słyszeli,że dobrze jk dziecko czasem po domu chodzi w butach, bo wtedy uczą się prawidłowo stawać, a nie na palcach.
Natala co ty o tym myślisz?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości