Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 16:14   #3001
Isgaard
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi..

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Głupie pytanie:
Macie sposób na biegunke? Myslalam ze moze cos zjadlam złe, ale niestety objawy nie ustępują od 2 tygodni. Dzwoniłam wczoraj do gin i kazała mi lecieć na ryżu i sucharkach, mija 24h od mojej nowej diety i niestety nie ma poprawy. Wczoraj aż mi mięśnie ud odmówiły posłuszeństwa. Pije na potegę bo boje sie odwodnienia...
Jedna z Was pisała ostatnio ze tez miała, ale jak to sie skończyło???
Możesz sobie mocno przypiec chleb, ale tak na czarno, powinno pomóc. Na mnie czekolada też działa dość zatwardzająco.
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 16:32   #3002
magsik
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Ale już teraz do Ciebie przychodzi? Myślałam że dopiero po porodzie...
Była raz miesiąc temu, a teraz się z nią umawiam przed SR i wtedy mnie bada (sprawdza moje i dziecka tętno). jest to darmowe z NFZ.
Dziewczyny a posiadacie może piłki fitness?

23.09.2014 Michałek

Edytowane przez magsik
Czas edycji: 2014-07-24 o 16:34
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:03   #3003
slomka
in the dark of night

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Była raz miesiąc temu, a teraz się z nią umawiam przed SR i wtedy mnie bada (sprawdza moje i dziecka tętno). jest to darmowe z NFZ.
Dziewczyny a posiadacie może piłki fitness?
i ją uwieeeelbiam
Stary 2014-07-24, 17:34   #3004
nocnyskowronek
Raczkowanie

Korzystając z dzisiejszej niepogody przeszłam się po kilku sklepach i teraz już leżę wymęczona
Stary 2014-07-24, 17:49   #3005
nowa8686
Zakorzenienie

Mnie wkurza ten deszcz. Leje caly dzien. Tz ma wolne pt, sob, niedz. To niech lepiej sie poprawi bo

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 17:51   #3006
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
i ją uwieeeelbiam
A jaką masz średnicę i ile masz wzrostu. Ja właśnie się przymierzam do kupna tylko nie wiem czy 55cm czy 65cm średnicy. Z tego co czytałam to powinnam przy wzroście 165cm mieć 55, ale położna mi mówiła że lepiej chyba będzie jak wezmę 65cm. Wiem, że najlepiej byłoby sobie usiąść w sklepie na piłce i sprawdzić, ale niestety w moim pięknym mieście nie ma takowych

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-24, 17:54   #3007
slomka
in the dark of night

Cytat:
A jaką masz średnicę i ile masz wzrostu. Ja właśnie się przymierzam do kupna tylko nie wiem czy 55cm czy 65cm średnicy. Z tego co czytałam to powinnam przy wzroście 165cm mieć 55, ale położna mi mówiła że lepiej chyba będzie jak wezmę 65cm. Wiem, że najlepiej byłoby sobie usiąść w sklepie na piłce i sprawdzić, ale niestety w moim pięknym mieście nie ma takowych
mam piłkę 65 cm i 164 cm wzrostu jak chcesz cyknę Ci fotę

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-07-24 o 17:57
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 18:01   #3008
magsik
Zadomowienie

Cytat:
mam piłkę 65 cm i 164 cm wzrostu jak chcesz cyknę Ci fotę
I jak siadasz na niej to masz kąt prosty między udami,a łydkami? Możesz cyknąć

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-24, 18:08   #3009
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

U nas położna mówiła, że jeśli chodzi o piłkę do porodu, to nie dobiera się do wzrostu tylko im niższa tym lepsza; ale fitnessowo w ciąży to nie wiem czy taka sama zasada funkcjonuje.

Cytat:
ILE?! O matko, w Warszawie 1500! I płaci się przed porodem. Plus opłata "manipulacyjna" za spotkanie z położną w celu podpisania umowy: 100-200 zł A prywatny pokój po porodzie 500 zł za dobę. W Hyattcie mniej płaciłam

Ja wczoraj byłam na USG i potwierdziło się że dziecko będzie raczej z tych chudszych Wzrost i obwód główki w 50 centylu, ale obwód brzuszka w 10. Waży nieborak 1030 g, a to już jednak 28 tydz. Oczywiście wszystko z nim jest w porządku, dopytałam się dokładnie. Po prostu taka jego uroda Jak powiedziałam o tym mamie to się dowiedziałam że moja siostra miała podobnie: chociaż urodzona 3 dni po terminie, to z wagą 2800 i wzrostem 58
Bardzo dużo! Mi się te 600 zl dużo wydaje, pokój za 100 zl/doba, ale ja raczej się nie zdecyduję. Trudno jakos wytrzymam te 2 dni.

Moje dziecko waży 1015 gr, a jestem 2 tygodnie po Tobie, mam obserwacje ustalone; ale na razie lekarz kazał się nie martwić, więc możesz się wyluzować.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:16   #3010
slomka
in the dark of night

Cytat:
I jak siadasz na niej to masz kąt prosty między udami,a łydkami? Możesz cyknąć
poszło na PW

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
U nas położna mówiła, że jeśli chodzi o piłkę do porodu, to nie dobiera się do wzrostu tylko im niższa tym lepsza; ale fitnessowo w ciąży to nie wiem czy taka sama zasada funkcjonuje.
też to słyszałam, właśnie mi się podoba to, że można ciutkę powietrze spuścić
Stary 2014-07-24, 18:23   #3011
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Hej Brzuchatki

Powrót z plaży koło 17, wyleżałam pod parasolem, odpoczęłam sobie ! Ale mały w taką pogodę dużo śpi a ja się oczywiście stresuję, bo mało się rusza Ale chyba pogoda powoli się psuje, może to i lepiej, ile można znieść słońca i opuchniętych nóg

Co do tych dotyków, nie cierpię jak mnie jakaś sąsiadka albo znajoma dotyka po brzuchu, to moja mała intymność, wypada zapytać czy można w ogóle dotykać
Na prawdę przy zagrożonej nie można głaskać się po brzuchu ? Ja brzucha dużo dotykam, szczególnie jak mały szaleje, ale może przestanę ?

Laila85 taka biegunka w ciąży a kiepska reakcja lekarza ? Niedobrze ! Nie można się tak odwadniać... Jak węgiel nie pomaga, powinnaś dostać coś silniejszego...Pij bardzo dużo wody, odstaw na razie owoce...Ja mam bardziej problem w "drugą stronę", nie do końca wiem co radzić
Stary 2014-07-24, 18:28   #3012
magsik
Zadomowienie

[QUOTE=slomka;47440445]poszło na PW [COLOR="Silver"]

nic nie mam

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-24, 18:34   #3013
slomka
in the dark of night

Cytat:
nic nie mam
teraz powinno być ok
Stary 2014-07-24, 18:37   #3014
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość

Bardzo dużo! Mi się te 600 zl dużo wydaje, pokój za 100 zl/doba, ale ja raczej się nie zdecyduję. Trudno jakos wytrzymam te 2 dni.

Moje dziecko waży 1015 gr, a jestem 2 tygodnie po Tobie, mam obserwacje ustalone; ale na razie lekarz kazał się nie martwić, więc możesz się wyluzować.
Te ceny, które podajecie są ze szpitali prywatnych czy państwowych?
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:48   #3015
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Co do tych dotyków, nie cierpię jak mnie jakaś sąsiadka albo znajoma dotyka po brzuchu, to moja mała intymność, wypada zapytać czy można w ogóle dotykać
Na prawdę przy zagrożonej nie można głaskać się po brzuchu ? Ja brzucha dużo dotykam, szczególnie jak mały szaleje, ale może przestanę ?
Ja też nie lubię, jak ktoś wyciąga łapki do mojego brzucha to zaburza moją przestrzeń intymną
Co do dotykania brzucha - zapytaj lekarza! Tak będzie zdecydowanie najlepiej bo ciąża może być zagrożona z różnego powodu i nie zawsze musi się skończyć zakazem dotykania/głaskania brzuszka

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Te ceny, które podajecie są ze szpitali prywatnych czy państwowych?
Państwowy niestety ceny warszawskie potwierdzam
Stary 2014-07-24, 18:51   #3016
magsik
Zadomowienie

Cytat:
teraz powinno być ok
Doszło, dzia zamawiam 65cm

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-24, 18:54   #3017
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość

Dla mnie to trochę abstrakcja więc dopytam jeszcze. To są ceny za sam pokój? Wtedy poród jest na NFZ i już nie trzeba płacić za położną?
Stary 2014-07-24, 18:59   #3018
123spinka
Zadomowienie

hejo
gratki za kolejne tygodnie
i kciuki za wizyty

za chwile na tvn style historie porodowe
poza tym na pogodę nie narzekam po upałach takie ochłodzenie w sam raz

co do kosztów szpitali też obejdę sie bez położnej i oddzielnej sali

a na basen nie chodzę bo boje sie infekcji
Stary 2014-07-24, 19:06   #3019
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie to trochę abstrakcja więc dopytam jeszcze. To są ceny za sam pokój? Wtedy poród jest na NFZ i już nie trzeba płacić za położną?
Ja zastanawiam się nad porodem w Warszawie i trochę się orientowałam, jeśli chcesz mieć jedynkę to płacisz jakieś 500zł za dobę, jeśli chcesz mieć swoją indywidualną położną to podpisujesz z nią umowę i kosztuje Cie dodatkowo 1500 zł. Jak wejdziesz na stronę szpitala to tam masz cennik i wszystko możesz sobie sprawdzić. Mogę jeszcze dodać, że np. poród w prywatnej klinice to koszt około 11 tysięcy.
Dziewczyny z Warszawy i okolic w których szpitalach rodzicie?

23.09.2014 Michałek

Edytowane przez magsik
Czas edycji: 2014-07-24 o 19:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 19:09   #3020
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Sam poród jest zawsze na NFZ To 1-1,5tys jest za położną (taką indywidualną), a ok 400-500zł to cena za nocleg w pokoju tzw rodzinnym - czyli jednoosobowy, z łazienką - no i mąż/partner może zostać na noc.
Czasem jeszcze podobno chcą 600zł za ZZO - w postaci "cegiełki" na szpital, ale nie wiem, czy dalej się to praktykuje...

Oczywiście każdy szpital ma swoje ceny no i nie każdy oferuje takie "luksusy" jak pokój rodzinny

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Ja zastanawiam się nad porodem w Warszawie i trochę się orientowałam, jeśli chcesz mieć jedynkę to płacisz jakieś 500zł za dobę, jeśli chcesz mieć swoją indywidualną położną to podpisujesz z nią umowę i kosztuje Cie dodatkowo 1500 zł. Jak wejdziesz na stronę szpitala to tam masz cennik i wszystko możesz sobie sprawdzić. Mogę jeszcze dodać, że np. poród w prywatnej klinice to koszt około 11 tysięcy.
Ja planuję na Karowej. A Ty o którym szpitalu myślałaś?
Stary 2014-07-24, 19:17   #3021
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Sam poród jest zawsze na NFZ To 1-1,5tys jest za położną (taką indywidualną), a ok 400-500zł to cena za nocleg w pokoju tzw rodzinnym - czyli jednoosobowy, z łazienką - no i mąż/partner może zostać na noc.
Czasem jeszcze podobno chcą 600zł za ZZO - w postaci "cegiełki" na szpital, ale nie wiem, czy dalej się to praktykuje...

Oczywiście każdy szpital ma swoje ceny no i nie każdy oferuje takie "luksusy" jak pokój rodzinny

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Dziękuję za wyjaśnienie
Właśnie znalazłam jeden cennik. U mnie nie ma takich rzeczy bo nawet nie mają aż takich "luksusów" stąd te pytania tylko jeden szpital oferuje odpłatny poród
Stary 2014-07-24, 19:29   #3022
magsik
Zadomowienie

Cytat:

Na samym początku myślałam o szpitalu na madalińskiego, a teraz o bródunowskim (tu akurat rodziła koleżanka-tylko że miała cesarkę, ale bardzo była zachwycona personelem)

23.09.2014 Michałek
Stary 2014-07-24, 19:39   #3023
123spinka
Zadomowienie

ja w Otwocku
Stary 2014-07-24, 19:48   #3024
farminka
Wtajemniczenie

Nadrobiłam ostatnie 2 dni. Nie mam ostatnio siły- jakoś źle się czuję. Ciągle śpiąca, słaba jestem, a w dodatku od 2 dni jakoś co trochę mi niedobrze, jakby mdłości wróciły. Nie wiem czy się przytrułam, czy mnie jakiś wirus łapie czy mały wkłada mi stopy w żołądek/wątrobę ale źle mi Niech już te deszcze i burze przejdą chociaż, bo przy nich zawsze się gorzej czuję, a do tego bolący brzuch i zaczyna być to ponad moje siły Zresztą dzisiaj po kawie miałam ciśnienie 90/60
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
czy siara leci wam kroplami. sączy się czy jak??
bo ja zauważyłam że czasem z sutka wypływa dosłownie kilka kropelek a jak nie zauważę od razu to w sutki mi sie tak jakby "skupia" , "zastyga" no nie wiem jak to określić
w każdym razie takie grubsze twardsze jakby ziarnka się robią
czy to jest to ?? to jest siara?
Mnie nic nie kapie tylko właśnie mam takie a la strupki na sutkach i czasem zostają takie grudki na staniku, ale poza tym to siary nie mam. Do ściskania się nie posuwałam, więc nie wiem co by było
[QUOTE=Letk_a;47433765]

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość

Szukałam ostatnio (a nie pamiętam gdzie to widziałam) linki do zaufanych allegrowiczów z rzeczami dla przyszłych mam, macie może dziewczyny jakieś info?
Ja kupowałam od rp_77 (czy jakoś tak, już wymieniany), rodzyneczki. Nie polecam natomiast GRAN (coś tam dalej chyba było), bo wysłali nie to co zamawiałam, paczka była kiepsko zapakowana, przyszła rozerwana, ogólnie były problemy z transakcją, więc wystawiliśmy jej komentarz neutralny to potem wydzwaniała do nas po nocy z awanturami żeby zmienić komentarz (a małe dziecko już było w domu, w dodatku w kawalerce), a na koniec jak się nie ugięliśmy to nam wystawiła negatyw oskarżając o nieodesłanie tego co źle przysłała, chociaż oczywiście dostała to z powrotem dawno temu

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
z pozytywnych wiesci to takie, ze zus przelal mi "jakies pieniadze" w koncu, facet w zusie zalozyl mi to konto , na ktorym mozna podgladac ile i kiedy wyplacili pieniazki i niby tam pisze ,ze wyplacili wczoraj tyle ile powinni, a na konto dotarlo 600 zl mniej, dam im czas do poniedzialku, a pozniej TZ sie do nich uda, napisalam mu upowaznienie i juz tam chodzic nie musze.
U mnie też przygód z ZUSem i zwolnieniami ciąg dalszy. Nadal problem z tym zwolnieniem z kwietnia. Kadrowa twierdzi, że wysłała listem poleconym razem z pozostałymi, ZUS twierdzi, że nie dostał, chociaż za pozostałe pieniądze mi wypłacił, więc list dostał. Już brak mi sił i inwencji co z tym dalej zrobić
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:30   #3025
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
U mnie też przygód z ZUSem i zwolnieniami ciąg dalszy. Nadal problem z tym zwolnieniem z kwietnia. Kadrowa twierdzi, że wysłała listem poleconym razem z pozostałymi, ZUS twierdzi, że nie dostał, chociaż za pozostałe pieniądze mi wypłacił, więc list dostał. Już brak mi sił i inwencji co z tym dalej zrobić
Farminko, radzę napisać oficjalną skargę do ZUSu i zanieść lub wysłać ją poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Oficjalna, pisemna skarga ustawowo zmusza instytucję do zapoznania się z nią i pisemnej odpowiedzi. Na twoim miejscu, jeśli rzeczywiście zwolnienie doszło, a oni coś zagubili lub przeoczyli to upomniałabym się o odsetki za zwłokę.
Wcześniej radzę wydębić z sekretariatu lub od księgowej w miejscu pracy potwierdzenie nadania (jeśli się to w Twoim miejscu pracy nie uda to wystarczy data wysłania i dodanie +/- dwóch dni i udanie się do ZUSu, a tam zmuszenie pani sekretarki do odszukania zwolnień z tego dnia. Jeśli list był wysłany jako polecony ktoś musiał się podpisać pod jego odbiorem). W urzędzie wszystko przechodzi przez sekretariat, więc wystarczy, że jedno pismo z wielu pism od twojej księgowej będzie wpisane w rejestr, a już masz dowód na to, że list doszedł, więc dojść powinno twoje zwolnienie.
Bądź dzielna, nie poddawaj się i walcz o swoje pieniądze. Będzie dobrze
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:53   #3026
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Ja też nie lubię, jak ktoś wyciąga łapki do mojego brzucha to zaburza moją przestrzeń intymną
Co do dotykania brzucha - zapytaj lekarza! Tak będzie zdecydowanie najlepiej bo ciąża może być zagrożona z różnego powodu i nie zawsze musi się skończyć zakazem dotykania/głaskania brzuszka

Kolejną wizytę mam dopiero za 3 tyg...Ale muszę się upewnić...

Dziewczyny Wasze Maluszki też w ten upał w brzucholach nie szaleją ? Ja dziś mam taki dzień, że Małego prawie wcale nie czuje. I wcale mi się to nie podoba

Matko, co takie drogie te szpitale ? Państwowe porody takie drogie ?? Ja zamierzam rodzić w Ustce albo w Miastku. Bardziej obstaje przy tym drugim. Warunki pewnie daleko odbiegają od Warszawy. No ale jedyny koszt jaki bym miała, to poród rodzinny, koło 100 zł
Stary 2014-07-24, 21:06   #3027
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Farminko, radzę napisać oficjalną skargę do ZUSu i zanieść lub wysłać ją poleconym ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Oficjalna, pisemna skarga ustawowo zmusza instytucję do zapoznania się z nią i pisemnej odpowiedzi. Na twoim miejscu, jeśli rzeczywiście zwolnienie doszło, a oni coś zagubili lub przeoczyli to upomniałabym się o odsetki za zwłokę.
Wcześniej radzę wydębić z sekretariatu lub od księgowej w miejscu pracy potwierdzenie nadania (jeśli się to w Twoim miejscu pracy nie uda to wystarczy data wysłania i dodanie +/- dwóch dni i udanie się do ZUSu, a tam zmuszenie pani sekretarki do odszukania zwolnień z tego dnia. Jeśli list był wysłany jako polecony ktoś musiał się podpisać pod jego odbiorem). W urzędzie wszystko przechodzi przez sekretariat, więc wystarczy, że jedno pismo z wielu pism od twojej księgowej będzie wpisane w rejestr, a już masz dowód na to, że list doszedł, więc dojść powinno twoje zwolnienie.
Bądź dzielna, nie poddawaj się i walcz o swoje pieniądze. Będzie dobrze
Tylko że chyba w obu miejscach muszę im wierzyć "na gębę", bo żadnych podpisów przy odbiorze albo potwierdzeń nadania na własne oczy nie załatwię, bo muszę wszystko załatwiać telefonicznie. W dodatku w ZUSie nie raczą odbierać telefonów, tylko na infolinii mi sprawdzili w systemie. Jestem przyblokowana, bo mieszkam w świętokrzyskim, kadry mam w Łodzi, a zwolnienia wysyłają do ZUSu do Zabrza i to on wypłaca mi zasiłek
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:12   #3028
poczwarkah
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie - 1500 zł kosztuje asysta "osobistej" położnej, czyli takiej która będzie miała tylko jedną pacjentkę - Ciebie Oczywiście można urodzić zupełnie za darmo i za nic nie płacić. Wtedy po prostu masz wspólną położną z innymi pacjentkami.
Ja planuję rodzić na Żelaznej (tam zamówiłam sobie właśnie położną). Chodzę tam na szkołę rodzenia teraz i powiedzieli, że ta cegiełka na szpital to jakaś plotka, ZZO jest za darmo dla wszystkich chętnych. Oczywiście w miarę dostępności anestezjologa.

Dzisiaj właśnie na szkole rodzenia był temat porodu Mój chłop był blady cały Może to i dobrze, że ze mną nie rodzi

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:30   #3029
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

My już po szkole rodzenia, zaraz Wam zdam relację co i jak Dużo przydatnych rzeczy i gadżetów nam pokazali, muszę jeszcze linki poobczajać; mieliśmy zajęcia w dzieciowym sklepie, więc nie było faworyzowania jednej marki i zachęcania do kupna tylko tej, a wszystko można było zmacać i obejrzeć Pomysł jak najbardziej super.
Tylko córa mnie tak w żebro uciskała, że pod koniec miałam łzy w oczach prawie No i spotkanie 2h dało w kość..siedzenie na niewygodnym krzesełku.

Idę się myjnąć i napiszę dokladnie.

Faminko - szkoda gadać z tym Zusem! Mój tato miał teraz podobne przejścia z rentą, po jednym spotkaniu z łaskawcami się tak zdenerwował, że go karetka zabrała Myślę, że skarga to dobry pomysł, albo wal do jakiegoś kierownika od razu, przecież to skandal normalnie, że kasy nie dostałaś!

PurBlanka - u mnie ma takie dni, że szaleje i takie, że nie puka prawie wcale, więc myślę, że przyobserwuj i się nie stresuj, jak się ten stan utrzyma to jedź na IP

No a ceny w szpitalach nie powalają, dobrze że za ZZO już nie każą płacić, niby wszystko elegancko państwowo, a jak chcesz odrobinę więcej luksusu, to bul. My chyba sobie darujemy wszelkie opłaty i polecimy standardowo. Za poród rodzinny tam gdzie chcę płacić nie trzeba, więc luz.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:30   #3030
magsik
Zadomowienie

Ja już spadam, spokojnej nocki wszystkim życzę

23.09.2014 Michałek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości