|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Mamuśka jeszcze się wszystko dobrze skończy, zobaczysz. Mała będzie zdrowa i już.
Szkoda, że wystąpiły komplikacje, ale już jest po wszystkim. |
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
masz śliczną córeczkę, w ogóle nie wygląda jakby była na coś chora - więc może wcale nie jest? Wiem że muszą teraz chuchać i dmuchać na nią ze wszystkich stron, ale być może okaże się po tych wszystkich badaniach, że nic a nic jej nie jest i tego Wam życzę!
|
|
#4023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamuska11 - jesteście wielkie, Ty i Twoja Natalka (poza tym niezłe z Was ślicznotki |
|
|
|
|
#4024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamuska jesteś wielka! Natalka jest przeurocza, trzymam za was kciuki dziewczyny. A ja dziś zaczynam 36tydzień, co oznacza 9.miesiąc . We wtorek wizyta, ciekawe jak tam mój kolcuszek rośnie. Dziś jadę się spotkać z położną z oddziału "mojego".
|
||
|
|
|
#4026 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczynka ma zdecydowany charakter po mamusi, ktora tak dzielnie o nia walczyla i jeszcze pokaze, ze lekarze byli w bledzie!!! Natalka wcale nie wyglada jakby miala miec jakikolwiek problem ze zdrowiem! Bede sie modlic, zeby wszystkie testy i badania potwierdzily, ze malenka jest zdrowa! Tak mi Ciebie zal, ze mialas takie komplikacje podczas cc i ze Twoje zycie bylo zagrozone... swiadczy o tym chocby pobyt na OIOMie... Caluje i sciskam Was mocno!!!! Cytat:
Moj synus jakis dzisiaj cichutki... zdjadlam kilka cukierow z maslem orzechowym i nic... poczekam jeszcze troche i jak cos, to jade na IP. A jak tam Twoje rozwarcie i skurcze?? Oliwka dalej sie bawi w kotka i myszke z rodzicami?? A to Ci mala zartownisia! |
||
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
naprawde to cc to ZŁO
sms od ASIX: Cytat:
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja zobaczyłam i pomyślałam, ze lekarze proponowali przerwać ciażę, to aż mnie coś ciśnie w dołku.... ![]() Mam nadzieję ż e będzie wszystko dobrze, myślę że mała jest silna kobitka (skoro tak zwraca na siebie uwage ) to da sobie radę ! |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Kurcza, tak ładnie Wam wczoraj odpowiedziałąm na posty, a tu du*a, zjadło mi wszystko
Któraś z dziewczyn pytała czy przepuklina jest przeciwwskazaniem do porodu sn. Wczoraj dopytałam gina i okazało się, że nie. Dopiero uwięźnięcie przepukliny zmusza do cc. Lekarz powiedział, że nie rodzimy pępkiem Ale jakby nie było, trzeba przeć, a to powoduje, że przepuklina jeszcze bardziej wyłazi, hm.Poza tym po wczorajszej wizycie lekarz poprawił mi humor, bo komory w mózgu się nie poszerzają Tak się cieszę, że mogę rodzić naturalnie Lecę Was poczytać, bo nieźle skrobiecie
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, tak chcialabym aby to juz dalo Ci spokoj ![]() Moja malenka z rana malo sie rusza nawet jak zjem slodkie ale pod wieczor daje takiego czadu ze masakra ![]() Dzis sie obudzilam i cala wklada brazowa, chyba rozwarcie postepuje bo wczoraj wieczorem nie moglam zasnac tak mnie bolal brzuch, najbardziej na samym dole i kulo mnie w krystynie. moze juz mam 5 cm
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Rozeznanie
|
O jej to fatalnie...
Kurcze jedyne co moge powiedziec, to, ze z czasem to przejdzie! Wspolczuje.. ale od czego to zalezy?? Czy podnosilas glowe po cc??? Bo wiem, ze trzeba bardzo restrykcyjnie przestrzegac zasady lezenia na plasko przez 12 godz! Chyba, ze to juz taka Twoja "uroda"... Pozdrawiam Cie!
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie jakby sie cos dzialo to bym grzecznie tutaj lezala ale po kazdym ktg polozna mowi ze idealne i super a mala szaleje jakby ja ktos podladowal:P
Także bez sensu zebym tutaj siedziala tak o... I tak za jakis czas tutaj wroce takze mogliby dac troche odetchnac jeszcze przed porodem:P Jedynie dobrze ze od 2 dni u nas pada to chociaz sie nie gotuje... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
trzymaj sie kochana
po tym co napisałas tym bardziej nie chciała bym cesarki ![]() Mnie ostatnio koleżanka nastraszyła że nadciśnienie jest pierwszym wskazaniem do cesarki..Ale nawet jak jest unormowane? |
|
|
|
#4035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
Melduje się po 2 - dniowej nieobecności nadal w dwu-paku. Jestem przerażona, że mam do nadrobienia prawie 40 stron i jestem strasznie ciekawa co się działo, że tyle naskrobałyście .Przede wszystkim: Wielkie Gratulacje dla asix86 i naszego pierwszego księcia (jest cudny), dla dzielnej mamuska11 i jej ślicznej Natalii oraz dla Sara 85i witamy kolejnego mężczyznę w naszym babskim gronie. Jak tylko włączyłam laptopa to od razu na pierwszą stronę wizażu i patrzę, która urodziła, mąż mówi, że to uzależnienie .U mnie bez zmian nadal mam ataki kolki nerkowej, a to nie jest przyjemne uczucie, nawet już mam swoją pozycję dla złagodzenia bólu . Przed wczoraj moja kochana mamusia trafiła na IP z krwawieniem z przewodu pokarmowego, co ja się strachu najadłam, ale skończyło się na tym, że ma zapalenie żołądka i ból po kilku kroplówkach ustąpił. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i kolejny stres w ciągu pół godziny rzeczka pod naszym domem wylała i z niewiarygodną prędkością zbliżała się do naszego domu, ale na szczęście przestało padać i woda zaczęła się cofać, więc skończyło się tylko na stresie. ale to już nie ma moje nerwy, całą noc ryczałam jak głupia a to o mamę, a to o tę wodę, co by było gdyby nie przestało padać. mój mąż ma chyba naprawdę anielską cierpliwość, że to wszystko w spokoju znosił i mnie przytulał.Dobra idę pomału nadrabiać, choć nie wiem czy Was jeszcze dogonię. Życzę wszystkim spokojnego dnia |
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaa myslalam ze juz jestes dawno w domku
![]() Bardzo sie ciesze ze z malym jest wszystkiego dobrze i przykro mi ze Ty to tak zle znosisz , mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie i bedziesz mogla cieszyc sie w pelni swoim synkiem trzymaj sie kochana |
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
mamuska11 gratulacje !
![]() Gratulacje dla wszystkich mam Teraz tak wszystko dociera do mnie na bieżąco i wszystkie głupie problemy związane z wagą czy spuchniętymi nogami odchodzą gdzieś daleko.
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po obchodzie, lekarz nie odezwal sie do mnie nawet slowem, nawet nie padlo glupie pytanie jak sie czuje... Ci lekarze tutaj to jakas masakra jest!!
Jak wychodzili to spytalam tylko kiedy moge isc do domu to jeden mowil ze w niedziele najwczesniej a ordynator ze w poniedzialek... Zalamalam sie! Zadnych zalecen, dosłownie nic... Leze tutaj jak taki osiol i patrze w sufit:/ Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to trochę dziwne, powinni coś się zapytać jak się czujesz czy cokolwiek powiedzieć. Jak ja leżałam 2 tyg temu to pytali o samopoczucie, dzień przed wypisem nawet pytali czy wszystko ok. Zawsze uśmiechnięci, zadowoleni. Może mają jakiś zły dzień czy co Dziwnie się zachowali. Ale pocieszę Cię Przy wypisie ze szpitala powinnaś dostać ankietę, gdzie wyrażasz opinię o oddziale, osobno o połoznych, osobno o lekarzach, możesz się poskarżyć Przynajmniej u mnie było takie coś
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka życzę zdrówka dla mamy!
Zuken ale bezsens..:/ gdyby to był inny szpital to mogłabyś wyjść na własne żądanie, a tak to musisz leżeć.. a masz tam towarzystwo fajne chociaż?
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze bardziej
A z tym wypisywaniem się na żądanie nie jest tak, że później gdy coś się stanie to nie przyjmują do tego szpitala właśnie przez ten wypis na żądanie?
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nieźle...u nas to było zawsze standardowe pytanie " jak sie pani czuje" chyba zawsze sie pytali Co nie znaczy że też nie byli mrukowaci... Raz to nawet śmiac mi sie chciało, bo jeden udał że spojrzał na moja kartę, a nawet nie zerknął. Jak na obchodzie był ordynator to jeszczę było ok, chyba nawet ze 3 słowa potrafił ze mna zamienić Nie martw sie, będziesz rodziła z położna nie z lekarzem, on cie tylko bedzie szył...Mnie to tylko to pociesza.... Chociaz mam nadzieję, ze nie spotkam takiego jednego mlodego, bo mnie zdenerwował na obchodzie powiedział, ze "Nie podoba mu sie to ze odwiedzają mnie drużyny", ok..Ale jak do innych przychodzili to jakoś nikt im nie zwrócił; uwagi , tylko jak zawsze mi sie musi oberwać..To co mam wyganiać wszystkich? Nie moja wina że mnie wszyscy kochaja zuken ja bym nie ryzykowała i sie nie wypisywała, abyś potem nie maiała problemów, jak byś nie miała zamiaru już tu przyjśc to ok, ale jeszczę bedziesz miała z nimi styczność, lepiej swoje przeleżeć...Zobacz ja wytrzymałam tyle czasu.... Wiem ja miałam troszkę inna sytuację, ale tylko dlatego ze nie założyli mi tego cholernego holtera w tedy kiedy ordynator mi o tym powiedział czyli w czwartek, to w piątek był by ściągniety i pewnie spokojnie bym wyszła na obronę, przez sobote i niedziele by mnie obserwowali a w poniedziałekj wypuścili.... A tak to założyli w piatek, w sobote zdjęli, a że w weekendy nie odczytuja holtera to musiałam czekac do poniedziałku na wynik....Co ja miałam powiedzieć??? Musiałam to jakos przełknąć..A zaważył jeden jedyny dzień i przez to mam jeszcze obronę na głowie...Ale już sie z tym pogodziłam...Tylko chciałam ci uświadomić, że mi też nie było lekko....A świadomośc że wyszłam dzień po obronie była najgorsza
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-25 o 10:37 |
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka a czemu piszesz ze musze lezec? W kazdej chwili moge sie wypisac przeciez...
i powaznie to rozwazam:/ Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zuken- idz do ordynatora i zapytaj sie co maja zamiar u Ciebie robic przez weekend, bo jesli chodzi tylko o zajecie miejsca na oddziale, to Ty wolisz isc do domu! Z doswiadczenia wiem, ze przez weekend nie robia nic! A na przepustke nie wypisuja, bo im NFZ nie chce pozniej placic! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

zaraz ją zabrali na wszelki wypadek do inkubatora i na intensywna opiekę na obserwacje i jakies tam badania typu usg czy krew ale za dwa dni maja ją przewieźć do szpitala neurologiczneho na rezonans i badania żył i tętnic w mozgu i ewentualne operacje....mała ma sie dobrze chociaz przez to ze ją musieli kleszczami wyciągać (przy cc!!!) to ma siniaki na główce i łuku brwiowym (nie chce nawet myślec co by było gdybym naturalnie rodziła).....

masz śliczną córeczkę, w ogóle nie wygląda jakby była na coś chora - więc może wcale nie jest? Wiem że muszą teraz chuchać i dmuchać na nią ze wszystkich stron, ale być może okaże się po tych wszystkich badaniach, że nic a nic jej nie jest i tego Wam życzę! 
mamuska11 - jesteście wielkie, Ty i Twoja Natalka (poza tym niezłe z Was ślicznotki
dla Tz
trzymam by szybko poczula sie lepiej
. We wtorek wizyta, ciekawe jak tam mój kolcuszek rośnie. Dziś jadę się spotkać z położną z oddziału "mojego".

Ale jakby nie było, trzeba przeć, a to powoduje, że przepuklina jeszcze bardziej wyłazi, hm.
28.06 

Przynajmniej u mnie było takie coś