|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :)
Cytat:
od pierwszych brzmień robi mi się niedobrze |
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahah ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Hejka. Jestem na tym watku nowa
slub mamy 13.06.2015r. Mielismy miec 20 czerwca, ale zespoł ktory chcielismy mieć miał już zajety ten trermin to przenieśliśmy na tydzień wcześniej. akurat w urodziny mojej babci także już szykuje jej jakąś niepsodziankę. W tydzien po zareczynach załatwiłam sale, księdza i zespoł. Został nam jeszcze kamerzysta a tu niestety jest trudny wybór bo niektórzy to zdziercy, no i jeszcze samochód. Narzeczony ma dzwonić w tym tygodniu jeszcze. masakra juz sie tym sreesuje wszystkim. Za sukienką obejrze sie dopiero w sieprniu jak zrzuce pare kg hihih;D aaaa masakra. A jak u Was co macie już pozałatwiane??
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
u mnie chyba łatwiej powiedzieć co nie jest załatwione nie mam jeszcze skrzypka do kościoła, obrączek ale to chyba gdzieś będzie za miesiąc załatwione, wódki, ciast i tortu, no i sukienki ale już na 100% wiem jaką chcę a no i kwestia wydrukowania całej papeterii bo siedzi na komputerze ![]() nie wiem czy o czymś zapomniałam
Edytowane przez existence Czas edycji: 2014-07-24 o 12:10 |
|
|
|
#216 |
|
Czerwcowa PM
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
ooo ja nagrywam życzenia dla rodziców im na płyte i do tego też właśnie album. Podczas wesela tylko powiem, że wszystko co chcemy im powiedzieć mają w prezencie niech to bedzie tylko dla nich. No ja nie mam jeszcze zaproszen, ale moja znajoma mi zrobi ( mam nadzieje) jeśli chodzi o muzykanta na ślub to szwagier jest organistą i załątwi mi Ave Maria na skrzypcach mam nadzieje;D Chce żeby było to zagrane a nie zaśpiewane. Jeśli o sukienke chodzi to też wiem jaką chcę, ale jadę dopiero poprzymierzać fasony bo i tak będę szyła. Szkoda mi kasy dawać na taką z salonu bo to koszt powyzej 3tys a na jeden raz to ja dziekuje. Wole sobie uszyć a mam namiary na dobrą krawcową co całe życie szyje suknie ślubne i jest do tego bardzo tania także spoko może za gora 2 tys. mi uszyje. Narzeczony pójdzie w smokingu do ślubu także jeszcze jego musze jakoś uszykować, ale już wiem co bedzie miał na sobie bo powybierała. Bukiet i kwiaciarke też mam załątwioną także nie wiem co jeszcze. Hmmm alkohol bo sala ma w pakiecie owoce, ciasta i piękny tort. Oby tylko dobry hihi
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Spr w zeszyciku i do zalatwienia jest:
1. Ubiór narzeczonego 2. Moja bielizna, bolerko/żakiet 3. Fryzjer, kosmetycKa, paznokcie 4. Obrączki 5. Alkohole i napoje, picolo dla dzieci 6. Muzyka, pierwszy taniec 7. Tort 8. Podziękowania rodzicom 9. zaproszenia 10. Samochód 11. Zarezerwowac na 100% godzinę w kościele I pewnie jeszcze cos. |
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ja takie rzeczy jak fryzjer, kosmetyczka, bielizna ubior mlodego, alkohol zostawiam na przyszly rok ale reszte musze zalatwic wczesniej. Godzine slubu tez juz mam
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
U dwóch fryzjerów gdzie pytałam zapisy od stycznia.
Obrączki i garnitur zależne trochę od naszych rozmiarów, to też czekamy. Godzina jest wybrana, ale kalendarza nie ma. Jak zobaczę to uwierzę. Za godziną pójdą zaproszenia. Alkohol zależy od promocji, szampany pewnie po Sylwestrze. Napoje jak tylko data ważności pozwoli. Teraz to samochód, zorientować się w tortach (ale zamówienie "za rok"), albumy dla rodziców. Trzeba poskanować zdjęcia z dzieciństwa, złożyć album i poczekać na jakaś zniżkę. Ustalenia z orkiestrą, dokładne menu, ustalenia z foto i video, kwiaty - "za rok". "Za rok" oznacza maj-czerwiec. Ale całkiem sporo zostało, mimo, ze sporo już jest. |
|
|
|
#221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
Większość Fotografa już mamy od roku Od lutego orkiestrę, wideofilmowanie, salę. Zaproszenia robię powoli sama, kościół mamy. Tortem i ciastami zajmie się mój Wujek - świetny cukiernik, szef cukierników w 4 gwiazdkowym hotelu, więc na pewno będzie pysznie ) Najważniejsze rzeczy są, teraz tylko "pierdółki", czyli najgorsze ![]() Ja część wydrukowałam, ale jak patrzę na te kartki i pomyślę sobie, że teraz muszę to wycinać, to mi się odechciewa... Cytat:
Przeczekaliśmy godzinę, myśleliśmy, że przejdzie, ale dalej lało... I tak do wieczora... "Czatujemy" na pogodę - może jutro, albo w sobotę. Potem mój TŻ wraca do wojska Ewentualnie we wrześniu jak wróci... A jak nie to w przyszłym roku.Cytat:
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapamiętałam dwie piosenki: Ty tylko mnie poprowadź, nie musisz mówić nic. Zaśpiewali we dwójkę (kobieta i mężczyzna) i to jest to co jak chcę. |
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
witam Pm z moja data
![]() ej fajny pomysl z tym picolo dla dzieciakow! |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
A mój brat to by nam załatwił Ciebie Boga wysławiamy (bo mu się podoba) i Litanię do wszystkich świętych po łacinie
![]() Skoro będą dzieciaki to niech i będzie szampan dla nich. |
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie! wlasnie mowilam do Tzta ze super, mi bylo przykro jak bylam mlodsza ze nie mialam takiego fajnego napoju jak dorosli
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiada się na około dziesięcioro "pijących" dzieci.
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do kościoła bardzo chcę same skrzypce no i żeby się dogadał(a) z miejscowym organistą ale nie mam kurde nikogo poleconego. Kilku mam na oku ale trochę się boję rezerwować bez żadnej opinii więc jeszcze poczekam |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie chcę w ogóle organisty tylko ciekawe co na to ksiądz. Wolę gitarę, a wybrałam tą dziewczynę: http://www.youtube.com/user/robaczek92 będzie śpiewać i grać.No i jeśli się odważę to zaśpiewam Hallelujah, ale po polsku... |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałyśmy z joasia dziś do Ciebie pytanie na poprzedniej stronie ile się kępki rzęs trzymają zazwyczaj i jak się ściąga to? ![]()
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już odpowiadam![]() Generalnie kępki trzymają się do zmycia makijażu, ale.... wiele kobiet trzyma nawet kilka dni (tylko to niehigieniczne, bo wtedy nie można myć rzęs). Zmywa się po prostu tłustym środkiem do demakijazu np. płynem dwufazowym lub mleczkiem. Generalnie uwielbiam kępki, można nimi wiele zdziałać
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja się bałam, że to potem tak niekontrolowanie odpada bo samemu nie da się zdjąć dzięki!
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow tort świetny! ja bede mieć na stojaku w kształcie wierzy Eiffela. Stojak podświetlany na kolorowo także będzie to super wyglądało. Widziałam na żywo to naprawde robi wrażenie. Oprawe muzyki w kościel ejak mowiłam robi mi szwagier bo jest organistą i muzykiem z zawodu. mam tylko nadzieje, że Ave Maria zagra mi na skrzypcach nie wyobrażam sobie inaczej tego. )) Ta wersja z Beyonce jest piekna ale polecam Ci posłuchać Cover śpiewany przez polską wokalistkę. Masz link do piosenki. https://www.youtube.com/watch?v=w4YQrWmTE-4
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
a Wy dziewczyny nie macie do polecenia jakiegoś skrzypka z okolic Krakowa albo Katowic?
![]() ślicznie dziewczyna śpiewa ale Kinia od farb też ma piękny głos
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wy dziewczyny ju tyle macie załatwione a u mnie wszystko stoi i pewnie tak do października zostanie bo dopiero wtedy jedziemy do polski
|
#235 |
|
Czerwcowa PM
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś z okolic Jasła?
|
#237 |
|
Czerwcowa PM
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
hehe ja własnie szukam samochodu i kamerzysty w duecie z fotografem... rte ceny mnie przerażają.... mieliśmy jechać limuzyną, ale koszt to 1400zł a fotograf z kamerzystą ok 3000tys wiec sporo i chyba pojedziemy innym samochodem... masakra... strasznie mi sie spodobała stara biała warszawa. Czekam tylko na odpowiedź od właściciela hahah xD proszę sie nie śmiac, ale ja chce jechac do ślubu oryginałem
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nam mega pasuje do klimatu kamerzystę i foto mamy też w duecie jedna firma. Lekko ponad 5 tysi wyszło kurde z Jasła to sporo bym za dojazd wybuliła
|
|
|
|
|
#240 |
|
Czerwcowa PM
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Zauwazylam, ze czesto Mamy probuja wcisnac nam to, co im sie podoba 

u mnie chyba łatwiej powiedzieć co nie jest załatwione 

Fotografa już mamy od roku 
Przeczekaliśmy godzinę, myśleliśmy, że przejdzie, ale dalej lało... I tak do wieczora... "Czatujemy" na pogodę - może jutro, albo w sobotę. Potem mój TŻ wraca do wojska
Ewentualnie we wrześniu jak wróci... A jak nie to w przyszłym roku.