|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
![]() Jak znajdujesz czas na to wszystko? Ja rano jak już zjem, siadam tutaj i ostatnio tak siedzę, do obiadu, i po obiedzie też. Forum - blog - gotowanie i zakupy przez internet. Nie mam na NIC więcej czasu. Nawet seriale odstawiłam ![]() Ale może podejmę wyzwanie, polecisz jakiś przystępny materiał do nauki hiszpańskiego? Uczysz się w internecie czy z jakiejś książki?
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
/na forum się nie wyświetlają, ale na każdą ikonkę nacisnęłam prawym, by otworzyć grafikę w nowym oknie i tam się otwierają/ Musisz podać do link bezpośrednie linki z końcówką .jpg, np.
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtorek – hiszpański: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Pedro – nowe słówka; Langenscheidt: 20 minut każdego dnia; Blondynka na językach – 1 lekcja; Piątek – hiszpański: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Pedro – nowe słówka; Gramatyka + ćwiczenia; Blondynka na językach – 1 lekcja; Podcast/YouTube – min. 20 minut słuchania. Czas zawsze się znajdzie, chociaż gdybym nie była w ciąży, byłoby trudniej, bo wtedy poświęcam codziennie minimum godzinę na treningi [joga, boks, Tiffany Rothe, rower]. Teraz spędzam całe dnie w domu, więc trochę forumuję, trochę czytam i recenzuję, po drodze znajduję min. godzinę na naukę, gotuję, a wieczorem oglądam coś z TŻ. I tak lecą dni
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne i bardzo wygodne dla dziecka ubranka
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa uwielbiam takie welurkowe ubranka
|
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Beata, jakie CUDOWNE ciuszki!!!
Ostatnio miałam nadzieję znaleźć coś podobnego w SH, ale wszystko jakieś takie.... wielokrotnie obrzygane było No i się zraziłam i już chyba nie kupię tam nic dla małej. A szkoda, bo potencjał duży
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
To nie moje, to Beaty
Ja jeszcze nic a nic nie kupiłam, choć wiem, że inni robią to za nas :P
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
apropo gotowania...ja uciekam, czas w kuchni zacząć coś przygotowywać
![]() do wieczorka
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
teraz drugą kupili ale już chyba nie zamierzają jej sprzedawać, albo ich młodszy syn się tam kiedyś wybuduje ( w co wątpię) albo nie wiem co...My dostaliśmy mieszkanie. No z tymi dziadkami to byłoby fajnie ale rzeczywiście w fajnym miejscu, ja mam dziadków i kawałek ziemi na pewno by dali ale co z tego jak to tutaj na totalnym za***iu gdzie nic nie ma, pracy nie ma itp. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś niesamowita! Czemu musiałam urodzić się takim leniem patentowanym... ciężko mi tyłek posadzić i zająć się czymś pożytecznym, przeważają u mnie pierdoły. Ale walczę z tym!
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jestem leniwa, ale staram się to pokonywać, bo już i tak za dużo życia zmarnowałam na głupoty
|
|
#2174 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
dracula za☠☠☠iaszczy
|
|
#2175 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja odkad jestem na l4 mam totalnego lenia...nic mi sie nie chce..ciagle wydaje mi sie,ze mam na wszystko czas...a jak pracowalam to i w pracy i dom ogarnelam,zakupy,odwiedzi ny itp.BeataMarcina jakie l ![]() dziewczyny dostalam duzo rzeczy po chrzesnicy meza..z 20 polspiochow, 20 bodziakow,rampersy, skarpetki,sweterki na zatrzaski itp.w rozmiarach 52-68 w kolorach bezu,brazu, zieleni i jak powkladalam to w moje komody z moimi poprzednimi zakupami to prawie wszystko pelne.musze posegregowac rozmiarami.stad moje pytanie jakie rozmiary zostawic na te pierwsze miesiace?do 62?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki
![]() nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.. ![]() mam chwile czasu więc postanowiłam się odezwać. ja już mężatka wesele się udalo jedynie pogoda nam nie dopisała bo caly piątek i sobote deszcz tak lał ze masaakra.. wiec to nam utrudniało troszke aby zrobić sobie foto przy samochodzie.. zyczenia byly w lokalu bo deszcz takze z mszy prosto do lokalu.. za to w poprawiny bylo sloneczko ![]() wesele bylo super wybawilam sie aaa czas tak szybko zlecial ze zanim sie obejrzalam juz sie rozwidnialo ![]() w poprawiny z mężem tak daliśmy w palnik ze zanosili nas do pokoju... na weselu trzymalismy faso bo kamera foto.. no coz jakos tak wyszlo trzeba bylo do gosci podchodzic wypic i zawirowanie wyszlo.. ![]() po wyjsciu ze szpitala kiepsko bylo ze mna... lezalam non stop w lozku w piżamie nie mialam na nic ochoty... potem musialam sie zajac slubem.. mialam dostac okresu na wesele lekarka chciala mi dac luteine ale ja nie chcialam bo jeszcze cykl by mi to rozregulowalo.. ale na szczescie dostalam tydz przed weselem akurat zaczynaly mi sie plodne jeszcze 5 dni do daty okresu zobaczymy czy cos wyszlo ![]() non stop co sie napije chodze siku i sutki mnie tak dziwnie mrowia jak przy 1 ciązy no ale nie chce sie nakręcać.. obym dołączyla do kwietniowek ![]() tak zerknęłam na liste idzicie w leb w leb prawie remis z płcią ![]() ajj jak ja bym juz chciała byc na połmetku prawie jak wy ![]() buziaki dziewczyny i dzidziusie
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
Justana, pajace też
Tylko jak już wybierasz, to najlepiej, żeby były rozpinane w kroku, to jak będziesz dziecko przewijać, to nie będziesz musiała całosci ściągać, tylko dół rozepniesz i podwiniesz. Chyba większość już robiąTen ma tak przez skos zapięcie, to jeszcze też ujdzie http://allegro.pl/dunnes-bawelniany-...371774009.html a w tych najwygodniej przebrać dziecko http://allegro.pl/pajac-pajacyk-paja...420114630.html ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Juanita, pewnie, że pamiętamy, gratulacje ![]() Esti, myślę, że 62 będzie ok
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupuję na wyprzedażach i okazjach głównie, pajace po 10zł, bodziaki 5-7zł, półspiochy 5-7zł, więc jak na allegro widzę pajac bawełniany za 20zł to to jest duuuużo dla mnie, bo jeszcze przesyłka dochodzi A zaopatruję się głównie w Pepco, Smyku (wyprzedaż) i hipermarketach typu Auchan.
|
|
#2179 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeju ja tez jestem taki leń, wczoraj miałam calusieńki wolny wieczór bo nie było Tomka a ja siedziałam na all i oglądałam, żebym jeszcze kupiła to pal licho ale siedziałam i oglądałam, trochę forum i wieczór zleciał a miałam obrabiać zdjęcia ze ślubu;/ i dupa ![]() Cytat:
![]() gratulacje z okazji ślubu, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia i no trzymam kciuki za powodzenie )) buziakiCytat:
najbardziej boję się tych wsadzanych przez główkę, bo ja się boję takie dziecko dotknąć a co dopiero pzrebrać jestem zła bo mój małż nie wrócił jeszcze z montażu;/ szef ich zostawił bez noclegu tam, bez transportu, bez kasy normalnie czad;/ pojechali w 6 osob na dwa auta, jeden gostek tylko do tłumaczenia, bo to do niemiec. Jak się okazało że się z montażem nie wyrobią, bo szef źle wziął pomiary i musieli kombinować, żeby wszytsko pomontować, to ten od tłumaczeń pojechał, bo miał byc na rano jeszcze w berlinie. Oni zostali i teraz musza czekać aż przyjada po nich stąd a to 7 h trasy. Zamiast baran wyjechac po nich z samego rana to wyjechał o 9;/ spali biedni na styropianach jakichś, Tom całe szczęście wziął awaryjne euracze tylko ile godzin straconych;/ bez fantazji ten ich szef, normalnie udusić gada;/ Begie dziękuję za miłe słowo odnośnie zdjęć moich miło się czyta że się komus podoba mój komputer testuje dziś moja cierpliwość, zaraz wyrzucę go przez okno;/
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Juanita gratulacje i trzymam kciuki
![]() Beata piękne ciuszki ![]() A strój drakuli wymiata ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciesze sie,ze u cb wszystko w porządku serdecznie Ci zycze azeby sie udalo ale pamietaj jak nie tym razem-to nastepnym.. niebawem i Ty bd opowiadala jak znosisz ciaze..daj znac od czasu do czasu co u cb
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też zaczęłam zakupy dla małej. Udało mi się upolować w komisie za 47 zł wanienkę ze stelażem i parę ciuszków
Stawiam jednak na używane bo jak weszłam do chociaż Coccodrillo i zobaczyłam kaftanik plus śpioch za 85 zł to mi się odechciało
|
|
|
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Futbolowa ambitna bestia z Ciebie!
![]() ja swój ambitny plan też mam, ale dopiero od wrześnie, bo wiecie... kiepskiej baletnicy to i rąbek u spódnicy przeszkadza... teraz mam wymówkę przed sobą, że dziecko cały czas, ale wiadomo, jak znajduję czas na wizaż to i na naukę by się znalazł przy nim.... ale plan mam taki, żeby od wrześnie jak mały pójdzie do przedszkola siąść trochę i się porozwijać, że tak powiem.... ale naprawdę, SZACUN! Cytat:
wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!! i trzymam kciuki za dwie kreski i żeby dalej potoczyło się szczęśliwie!!! odzywaj się do nas
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-25 o 13:30 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o szwedzki to jest wiekszy problem. W internecie jest bardzo mało źródel wiec w zasadzie korzystam tylko ze słownika ;/ i to z niemiecko-szwedzkiego, bo polskiego nawet nie ma porzadnego ;/ podstawy gramatyki mozna opanowac z neta, poza tym jest dupa. Futbolowa, moze Ty widziałas jakies kursy online lub inne dobre źródla? poza eskk Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-25 o 13:46 |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jak obczajałam to było po 10 zł mniej więcej ceny 10-15 za nowe i nawet ładne więc to tak w miarę jeszcze jak dla mnie zwłaszcza że w sklepach są po 30 jakoś;/ u mnie nie ma gdzie buuuuuuu mam jeden komis i 2 sklepy;p ja znów kombinuję nad wózkiem, juz nie wiem na co się zdecydować;(
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o języki to ja jestem trochę samoukiem, hiszpańskiego z którego korzystam w pracy najczęściej nauczyłam się praktycznie sama, w gimnazjum przez rok chodziłam na kurs, i na studiach miałam jako obcy przez dwa semestry
A oto zestaw od mojej siostry:
|
|
#2188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juanita, gratuluję! Cieszę się, że lepiej u Ciebie - życzę powodzenia w staraniach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno kilka materiałów znajdziesz w ofercie Edgarda [jezykiobce.pl], ale nie wiem, czy takie coś by Cie interesowało. Możesz też zajrzeć do Undi, ona uczy się szwedzkiego i tutaj pisze na ten temat: http://the-motivation-proclamation.b...ka-jezyka.html Online mogę polecić jedynie http://www.goethe-verlag.com/book2/ - to miejsce, które umożliwia naukę ponad 50 języków za darmo. Albo: http://www.memrise.com - lubię tę stronę, chociaż dla rzadszych języków wybór kursów jest mniejszy. No i trzeba znać do kompletu inny język obcy [ja np. uczę się rosyjskiego po angielsku]. ---- A, jakbyście interesowały się innymi językami, pokażę Wam cały mój plan - wszystkie te materiały mogę spokojnie polecić ![]() Poniedziałek - angielski: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Henry – nowe słówka; Profesor Henry. Intensywny kurs; Langenscheidt: 20 minut każdego dnia; SuperMemo. B1 Tłumaczenie tekstu z bloga. Wtorek – hiszpański: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Pedro – nowe słówka; Langenscheidt: 20 minut każdego dnia; Blondynka na językach – 1 lekcja; Środa – rosyjski: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Borys – nowe słówka; Pimsleur – 1 lekcja; Ćwiczenie pisania. Czwartek - angielski: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Henry – nowe słówka; Gramatyka + ćwiczenia; Podcast/YouTube – min. 20 minut słuchania; Nowy tekst na Lang-8. Piątek – hiszpański: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Pedro – nowe słówka; Gramatyka + ćwiczenia; Blondynka na językach – 1 lekcja; Podcast/YouTube – min. 20 minut słuchania. Sobota – rosyjski: Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki; Profesor Borys – nowe słówka; Pimsleur – 1 lekcja; Gramatyka.
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-07-25 o 13:57 |
|||
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Ale dajecie dzisiaj czadu. Ja sie szykuje na ślub, więc z wami nie pobędę dzisiaj.
Ela wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Juanita wszystkiego naj na nowej drodze życia i daj znać po teście. Poza tym ciuszki i zakupy śliczne
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gapa ze mnie.Najlepszego Cytat:
Czy wszystkie kupujecie te ochraniacze na lozeczko..?bo caly czas mysle czy kupic... Beata - slodkie ciuszki ![]() Juanita - najlepszego kochana i wpadaj do nas z wiesciami Futbolowa - jestes wielka ja jakims leniem nie jestem ale zawsze wydaje mi sie ze moglabym wiecej rzeczy robic, zmobilizowalas mnie trocheJak ktoras z Was chce wiecej kupic w Ikei to sa aktualnie raty 0% na zakupy pow. 1000 zl, chyba sie skusimy i kupie juz wszystko co musze tam kupic juz mam listę. Pojechalam do k-c i znowu poplynelam w sh...tzet mnie. Ztymi ciuchami z domu wyrzuci..ale jak nie kupic... ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- I stanowczo ciaza mi sie na mózg rzuca... ![]() zamowilam we wtorek zwiedzanie browaru w tychach jak mi sie wydawalo...w czwartek juz mamy jechac, sprawdzilam jeszcze godzine w mailu potwierdzajacym...i okazalo sie, ze zamowilam zwiedzanie na 18..w Poznaniu: :mdle je: tzet padl ze smiechu..I tym sposobem idziemy dzisiaj na 17 w koncu do tychow bo juz tyle lat sie wybieramy i nie mozemy dojsc...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Uczę się dla siebie - akurat języki sprawiają mi dużą przyjemność, do tego sfiksowałabym, jakbym spędzała czas wyłącznie na czytaniu książek, blogowaniu i gotowaniu 

teraz drugą kupili ale już chyba nie zamierzają jej sprzedawać, albo ich młodszy syn się tam kiedyś wybuduje ( w co wątpię) albo nie wiem co...

17.08.2013 r.
23.06.2011
:mdle je: tzet padl ze smiechu..